מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיעה לארה"בדניאלה15/05/2009
שלום שמי דניאלה ואני חולה בפסוריאזיס.
בקרוב אסע לארה"ב ורציתי לוודא - איך קוראים שם למשחת הדייבובט? איך אני דואגת שיהיו לי מרשמים לשם?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
17/05/2009בקשי מהרופא שלך שיצייד אותך בכמות שתספיק לתקופה ארוכה וכן את השם הגנרי של התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול- לקוסטה ריקה וגואטמלהniliki515/05/2009אני טסה לשלושה שבועות לקוסטה ריקה וגואטמלה, ובמרפאת למטייל של כללית בדיזינגוף סנטר המליצו לי רק על חיסון משולב של צהבת A +טיפוס הבטן.
האם נחוץ חיסון נוסף?
האם יש מלריה בקוסטה ריקה וגוטאמלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
17/05/2009קיבלתם ייעוץ נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה שוב אולי הפעם אזכהאציק14/05/2009
לתשובה..
נסיעה לשבועיים לקרוגר פארק ומפלי ויקטוריה ביולי(חורף) -האם יש צורך במניעת מלריה
או תרופות אחרות
ואם כן- האם לריאם,דוקסילין או מאלרון
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
17/05/2009אכן צריך טיפול מניעתי למלריה לאזורים שהזכרת
כל התרופות שהזכרת יעילות
תפירת הטיפול היא אינדיבידואלית ועדיף שתתבצע במרפאת מטיילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBlastocystis ו dientamoebaמיכל13/05/2009שלום רב,
אני בת 39. מזה 5 חודשים מרגישה לא טוב. תשישות ועוד דברים.
כמו כן היו תופעות של - צואה שאמנם יוצאת פעם ביום, אבל בצורת עיסה, וגום רעשים חזקים ממע' העיכול אחרי האוכל.
בבדיקת צואה לפרזיטים נמצאו 2 הבאים:
dientamoeba fragilisd , Blastocystis hominis
בבדיקת תרבית לחיידקים, לא צמח כלום.
אני מאד רגישה לתופעות לוואי של אנטיביוטיקות, ומאד עדףי היה שלא אקח תרופה.
רציתי לששאול את דעתך מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטפילי מעיים - לא נעים אך לא נורא
ד''ר שמעון אדלשטיין14/05/20092 הטפילים שרשמת (כמעט בלי שגיאות), הינם טפילים מוכרים, היכולים לגרום לתסמינים שתיארת, אם כי יכולים להמצא בצואת אדם גם ללא אף תלונה.
לכן, באם מוצאים במי שלו תלונות את המחוללים מטפלים, אם התלונות חולפות - הם היו הגורם, ואם התלונות תשארנה - יש לחשוב על סיבה אחרת.
הטיפול המיטבי הינו METRONIDAZOLE - פלאג'יל, בשם המסחרי (או מטרוג'יל), ואת הטיפול יש לקבל מהרופא המטפל. יש הממליצים הוספת דייטה דלת פחממות ועמילן.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסוניםאיתן11/05/2009
אנו לקראת נסיעה לטנזניה (ל - 3 שבועות כולל ספארי, טיפוס לקילימנג'רו וזנזיבר)..
1.האם ילדי בגילאי 23,20,16, שעברו את כל חיסוני הילדות מחוסנים כבר לפוליו, דלקת קרום המוח וחצבת? (את שאר החיסונים יש להם מנסיעה לדרום אמריקה).
2. אנן ההורים בני 50, למיטב זכרוני בעבר ניתן חיסון לכלל האוכ' לפוליו. האם אנו כבר מחוסנים?במידה וחליתי בחצבת בילדות האם אני עדיין זקוק לחיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
17/05/2009לקראת נסיעה רצוי לקבל מנה נוספת של פוליו
דלקת קרום המוח אינה חלק מחיסוני הילדות
לא מציע להסתמך על הזיכרון בנושא חיסונים
פנה למרפאה שעוסקת בתחום באזור מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול לדרא"פ וזמביהאציק11/05/2009האם יש צורך בנטילת כדורי מלריה או אחרים בנסיעה לקרוגר פארק ושבוע אח"כ למפלי ויקטוריה
תודה
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
17/05/2009מצטער, לא הייתי בארץ - ראה תשובה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHEPATITIS Bs Abשלום10/05/2009מה הפירוש:
HEPATITIS Bs Ab: positive 405.23
האם זה צריך טיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפטיטיס B
ד''ר שמעון אדלשטיין13/05/2009התשובה שציינת, בלא לדעת פרטים, מסמלת נוכחות נוגדנים כנגד מעטפת נגיף ההפטיטיס B. לרוב הדבר מלמד על קיומו של חיסון (לאחר קבלת סדרת חיסונים).
אם אינך יודע מדוע נמדד ולמה ממליץ לגשת לרופא המטפל לברור מכלול התשובה ומשמעותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי מלריה לטנזניהציפי09/05/2009האם יש סוג מסויים של כדורים למניעת מלריה שיעיל יותר לטנזניה וזנזיבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
17/05/2009תלוי באורך המסע ורוחב הכיס - היוועץ על מרפאת מטיילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים לתאילנד עם חוסר ב-G6PDסיון08/05/2009שלום רב,
בעוד שבוע וחצי אני מתכננת טיול קצר של 10 ימים לתאילנד, בעיקר בבנקוק ובאיים והנני בעלת מחסור באנזים ה G6PD.
האם יש חיסונים מסויימים שאסור עלי לקחת? כמו כן, מה ממולץ בהתארה של זמן קצר זה? מה עם התגוננות מפני המלריה (כיוון שהבנתי שאסור לי לקחת כדורים)
תודה רבה,
סיון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
08/05/2009רצוי להתחסן לפחות 4-6 שבועות לפני הנסיעה
אין בעיה עם החיסונים במקרה שלך
אין צורך בכדורים למניעת מלריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפילים?חחסוי04/05/2009לפני כשנה וחצי שבתי מטיול ארוך בדרומאמריקה במהלכו חטפתי זיהומים שונים במערכת העיכול. כאשר חזרתי עשיתי בדיקות צואה לטפילים והן יצאו שליליות. לפני כשנה סבלתי מבחילות וצריבות בקיבה [נבדקתי להליבקטור וגאסטרוסקופיה ולא נמצא כלום] וגם החלו לי בעיות קלות במעיים- צריבה, גזים, ועצירויות שהחמירו לאיטם [לא הלכתי לרופא כי אף פעם לא הייתי ממש חולה] ובהמשך נוספו גם שלשולים בהתחלה חשבתי שמדובר בקלקולי קיבה, אחר כך חשבתי שאני רגישה למזון מסוים ולאחר שראיתי שאני רגישה ליותר מידי דברים חשבתי שמדובר בתסמונת המעי הרגיז. עתה לאחר שהתוודעתי לאפשרות של דגירת פרזיטים אני הולכת לעשות בדיקות נוספות לפרזיטים, השאלות שלי הן:
1. האם יתכן שהיו לי בזמנו פרזיטים והבדיקה לא עלתה על זה?
2.האם יתכן והבדיקות של קופ''ח לא מספיק מקיפות? ואם הם לא מספיק מקיפות היכן ניתן לעשות בדיקות מקיפות מספיק [באיזור באר שבע אם אפשר]?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות מעיים
ד''ר שמעון אדלשטיין06/05/2009טפילים לרוב מופרשים לסרוגין בצואה ולא כל בדיקה תאבחנן, ברם שנה וחצי הם זמן רב ל"דגירת" פרזיטים.
בקופת חולים יש את כל הכלים לאיבחון פרזיטים, ואם את\אתה רוצים להיות בטוחים במלאותו של הברור, ניתן ללהתייעץ עם מומחה למחלות זהומית, רצוי מי שעוסק ברפואת מטיילים (ניתן לגשת לקבל יעוץ במרפאת מטיילים במקום מגורייך, או זיהומולוג שעובד עם הקופה, כיועץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף,דקירה ממחוגה וחשד לטטנוס.שי04/05/2009בצהריים חיטטתי בארגז קלים ונדקרתי על ידי מחוגה לא ממש חלודה אבל היא כבר די שחורה בצבעה,כמובן שהלכתי לשים אלכוהול אבל עדיין כואב ואני מפחד מטטנוס..
האם עלי לחשוד מכך?
(ברצוני להודיע שהחיסון האחרון שקיבלתי היה בכיתה 13 והיום אני כמעט בן 18).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתיקון בגיל 13*
שי04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לטטנוס
ד''ר שמעון אדלשטיין06/05/2009אם חוסנת בגיל 13, כעת אתה מחוסן ואין צורך לדאוג מטטנוס.
יש לעקוב אחר הפצע לראות שנרפא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעים?שאלה דחופה03/05/2009לאחר סבל של שבועיים מכאבי קיבה הלכתי לרופא ולאחר בדיקת דם התגלה כי נמצא אצלי חיידק ההליקובקטור, כעבור חמישה ימים מצאתי דם טרי בצואה ויום אחרי ראיתי משו ארוך כעשרה ס"מ בצבע קרם צהבהב, האם יתכן שזו תולעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדמם רקטלי, חיידקים ותולעים...
ד''ר שמעון אדלשטיין03/05/2009חסרים פרטים רבים מכדי שאוכל להתייחס לשאלה.
חיידקת ההליקובקטר יתכן וקשור לכאבים בבטן עליונה, ברם "אבחון" בבדיקת דם אינו אמין דיו לאבחן את עיתוי ההדבקות.
דם טרי בצואה לרוב מדבר על דמם מטחורים (ידוע?), ברם אם מופיע עם כאבי בטן ושלשולים יתכן ביטוי לזהום פרזיטרי, תולעים או אחר, ותמיד יש לשלול מחלות דלקתיות של מעי, תהליכים ניאופלסטיים ועוד ועוד.
"משהו ארוך כעשרה ס"מ.." בצואה יכול להיות כל מני "דברים", גם תולעים, ופה נחוצה אנמנזה (ראיון החולה), ובדיקות צואה לקדם אותי.
אז, מאחר ורב הנסתר על הגלוי, נראה לי רצוי לגשת בהקדם לרופא המשפחה ולהתחיל ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
שאלה דחופה03/05/2009ראשית ד"ר שמעון אדלשטיין תודה רבה על תשובתך וזמנך!
ביקרתי אצל הרופא והוא ביקש לבצע בדיקת צואה ולקחת 20 מ"ג של אמפרדקס בבוקר ו20 בערב למשך חודש שלם.
בנוסף קיבלתי מרשם לשני סוגי אנטיביוטיקה[לשבוע בלבד]
מוקסיויט פורטה 500-שני כדורים בבוקר ושניים בערב
וקארין 250-שני כדורים בבוקר ושניים בערב
האם המינון לא מוגזם??
[בהתחשב בכך שאני בחור צעיר בן 19]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשפעת חזיריםדניאל מ02/05/2009ישלי בחילות הקאות כאבי בטן והרבה גזים וגם נזלת וקצת כואב גרון.. יש מצב שזה שפעת החזירים?
02/05/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי נורית פחם פעיל
דניאל מ02/05/2009זה יעזור להעביר לי את הבחילות והכאבי בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר בתסמונת החיידק הטורף?דניאל29/04/2009שלום ד"ר,
אני בחור בן 20. לפני כמעט שנה, לאחר תקופת הצטננות ממושכת, תקפה אותי מחלת חום (מדובר בחום נמוך- 37.3-37.8),חולשה קיצונית, דחיפות במתן שתן, אדמומיות בפנים ובצוואר (הרגשת פנים לוהטות), הזעות לילה, תחושה כללית רעה מאוד, פגיעה במערכת העצבים, בכליות ובמערכת העיכול (רגישות ניכרת בבטן התחתונה)....בחודש ינואר האחרון גיליתי שחליתי בחיידק הסטרפטוקוקוס A.
בתקופה זו שנמשכה חצי שנה (יולי 2008- ינואר 2009) בהתקפים ובהפוגות היה לי דופק מהיר,חום נמוך, תחושת קור, אינסומניה, נשירת שיער, כבדות בנשימה, ירידה בהמטוקריט, חלבון ודם בשתן, דקירות בידיים, תחושת ריח קבוע משונה, ירידה באחוז הלימפוציטים בדם, שקיעת דם מוחשת וצהבת קלה (בילירובין מעט מוגבר)... היום כבר אני מרגיש הרבה יותר טוב והתגברתי לבד על החיידק בלי אנטיביוטיקה, אך רמת הברזל שלי בדם הולכת ויורדת מבדיקה לבדיקה למרות שההמוגלובין שלי תקין והפריטין בגבול התחתון של הנורמה. בנוסף בשתי בדיקות הדם האחרונות שעשיתי בהפרש של 3 חודשים יש לי רמה מעט גבוהה מהנורמה של נוגדן האנטי-סטרפטוליזין O ,אך במגמת ירידה ויש לי קצף רב בשתן (ייתכן שקשור לחלבון)....יש לציין שמשטח הגרון שעשיתי במהלך כל השנה האחרונה יצא שלילי!!!
תודה רבה על הסבלנות, אשמח לקבל תשובה בהקדם ולדעת האם היה לי חיידק טורף שרופאיי לא גילו עפ"י הסימפטומים שתיארתי לעיל?אם לא, היכן חיידק זה ישב??? והאם זה הגיוני שהתגברתי עליו ללא אנטיביוטיקה???
29/04/2009צר לי אך לתת אבחנות באמצעות האינטרנט יהווה חוסר אחריות. הבירור צריך להתבצע אצל רופא המשפחה ואם הוא לא מגיע לאבחנה ברורה וחד משמעית ניתן להעזר ביועצים שונים כמו מומחה למחלות פנימיות, זיהומיות, ראומטלוג וכו'.. ניתן גם לבקש הפניה למרפאות אישפוז יום בבתי החולים באזור מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSwine Fluאליזבט יפה28/04/2009I woke up this morning with flu symptoms such as fever of 38 degrees, nasal congestion, headaches, sensitive throat.
I would hate to be in the public if I know I could have swine flu. How can I be sure that it's regular flu? My friends have been urging me to notify a doctor immediately. out of responsiblity to those around me.
I have not travelled to Mexico or anywhere and have not been in contact with anyone I know who has been in contact with swine flu other than travelling on buses, and the usual public places.
I would appreciate knowing if I should see a doctor ASAP or just relax .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
28/04/2009לא ברור מהודעתך היכן את חיה. הזן החדש של השפעת נמצא (עדיין) רק במדינות מספר אם כי יתכן והגיע למקומות שבהן עדיין לא זוהה. להערכתי בימים הקרובים מעגל המדינות שבהן המחלה תתגלה יתרחב.
הסימפטומים של רוב המחלות הויראליות בחורף די דומה: חום, נזלת, שיעול, כאבי שרירים והרגשת מחלה. לא ניתן ע"פ הסימפטומים לדעת באיזה וירוס מדובר. לצורך כך צריך לבצע בדיקות מעמיקות מעבדה מתוחכמות שמבוצעות ע"י מעבדות נגיפים מיוחדות, חלקן בארץ וחלקן בחו"ל.
לפי ההגדרות הנוכחיות חשוד במחלה מי ששהה במהלך השבוע האחרון או בא במגע עם מי ששהה בארץ שהוגדרה ככזו שבה קיימת התפרצות של הזן החדש של השפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש. ... קרא עודטיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)