פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחילות וחוסר תיאבון לאחר חזרה מהודו
    תומר
    23/02/2009

שלום, לפני כ- 9 חודשים חזרתי מהודו. לאחר שחזרתי חוויתי תופעה בה הרגשתי בחילה נוראית כאשר הייתי נכנס למסעדות או מקומות בהם ריח אוכל דומיננטי. לא יכולתי אפילו לטעום את האוכל מרוב הבחילה. לאחר כשלושה שבועות נעלמה התופעה כאילו לא הייתה. שמעתי מחבר כי זהו חיידק מסויים שמתיישב בקיבה ועובר לבד אחרי כמה שבועות. לפני כשבועיים שוב חזרה לי בדיוק אותה ההרגשה של בחילות בקירבת אוכל. 1. מהיא הבעיה? האם באמת מדובר בחיידק? 2. כיצד ניתן לרפא התופעה. בברכה, תומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

23/02/2009

ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקת צואה לטפילים ולחזור עליה 3 פעמים - במידה וימצא בצואה טפיל הרופא שלך יספק לך טיפול מתאים.
    במידה ולא ימצא רצוי לשקול בירור מקיף יותר לבחילה ממנה אתה סובל כמו בדיקות מעבדה וסונאר של הבטן כולל אזור כיס המרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה.

תומר
    23/02/2009

ד"ר אבי יצחקי שלום, ראשית תודה על התשובה המהירה. כשחזרתי מהודו ביקרתי אצל רופא המשפחה שאמר שהוא אפילו לא יודע מהיכן להתחיל מאחר וקיימים הרבה סוגי חיידקים (אני הנחתי בעבר שמדובר בחיידק) או גורמים אחרים. הוא המליץ לי ללכת למרפאה המתמחה במטיילים שיעזרו בכיוון. אני חושש שכאשר אני אגיע אליו שוב אני אקבל את אותה התשובה. 1. האם אתה מכיר מקום מקצועי יותר בו מטפלים בסוג כזה של בעיות? 2. האם אתה יכול להמליץ על רופא מסויים בקופ"ח מכבי (הקופה בה אני חבר) שיש לו יותר אוריינטציה לנושא? בברכה, תומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה המשך

דר' אבי יצחקי
    23/02/2009

במכבי יש רופאים מומחים למחלות זיהומיות, בקש מהרופא שלך הפניה לאחד היועצים הללו בכל מקרה הפניה לבצע 3 בדיקות צואה לטפילים ניתן לקבל גם מרופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Veillonella sp
    שרי
    23/02/2009

שלום, אני עברתי הפלה טבעית בשבוע 14 להריון, מסתבר עקב חיידק בשם Veillonella sp ברצוני לדעת מה זה בדיוק החיידק הנ"ל ממה הוא מגיע ואיך אפשר למנוע זאת בעתיד? אשמח לקבל תשובה מפורטת תודה רבה ושבוע נפלא שרית

לקביעת תור
    סגירה
    Veillonella sp

הוספת תגובה

• תשובה

23/02/2009

מדובר בחיידק שעל פי רוב נמצא בפה ואינו מהווה גורם למחלה. לא ברור מדוע נקבע שהוא החיידק שגרם להפלה - עלייך לברר את הנושא עם רופא הנשים המטפל שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקופטר :-)
    ClickRisk
    22/02/2009

בן 29 בריא, לאחר מספר שנים של צרבות, שתכיפותם הלכה והתגברה, ביצעתי בדיקת דם לאיתור HELICO PYLORI IgG. הבדיקה יצאה חיובית עם ערך של 5.4 (הבנתי שמעל 1.1 נחשב חיובי) קבעתי תור לרופא המשפחה, בינתיים אשמח ללמוד מספר פרטים : 1. קראתי שהחיידק עלול לגרום לסרטן בקיבה, האם ללא קשר לטיפול האנטיביוטי שאקבל מומלץ לבצע גסטרוסקופיה למרות גילי ? 2. קראתי שההדבקה היא (בין השאר) דרך רוק, האם מומלץ לאישתי להבדק, למרות שאינה מגלה תסמיני אי נוחות הקשורים בקיבה ? 3. כיצד נדע אם הטיפול שאקבל עוזר ? האם רמת 5.4 IGG אמורה לרדת, או שזה מספר שעשוי להשאר (כמו נוגדני חיסונים שמקבלים) 4. לידע כללי, מה משמעות המספר ? האם תוצאה של 150 (לדוגמא), היא חמורה יותר ? תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    הליקופטר :-)

הוספת תגובה

• Helicobacter pylori

ד''ר שמעון אדלשטיין
    23/02/2009

החיידק Helicobacter pylori הינו חיידק שלו תכונה ייחודית בכך שמסוגל לשרוד את החומציות הגבוהה של הקיבה, וזאת עלי ידי יצירת סביבה בסיסית סביב הרקמה של הקיבה אליה פלש. כשהוצג לראשונה בכינוסים עולמיים בתחום הגסטרואנטרולוגיה כולם התייחסו אליו בביטול, בהמשך הובן שיש לו תפקיד, אם כי התחושה היא שמיוחס לו יותר ממה שהוא באמת עושה.
    ראשית נוכחותו מוכרת כאחראית לבעיות "פפטיות", קרי כיבים או דלקות כרוניות בקיבה ובתרסריון , אשר טיפול מפחית חומצה יכול להקל אך נוכחות החיידק תגרום למחלה לחזור בגמר הטיפול מדכא החומצה. טיפול משולב באנטיביוטיקה ונוגדי חומצה משפר ביותר את הסיכוי להפטר מהתלונות לחלוטין. יש לחיידק תפקיד בתחושות אי נוחות כלליות ברום הבטן, ויש לו תפקיד ברור בממאירות מאוד ייחודית (ולא שכיחה) של לימפומה בקיבה (MALT).
    את קיומו של החיידק ניתן למצוא בעזרת אנדוסקופיה וביופסית רקמה, או בעזרת תבחין נשיפה (שבודק נוכחות ראקציה שמתרחשת לאחר שתית נוזל מתאים). בדיקת נוגדנים בודקת חשיפה לחיידק (שהיתה אולי בעבר וכעת החיידק אינו קיים יותר!!), כך שנוגדנים עולים ונשארים קבועים לחודשים או שנים, גם אם החיידק איננו.
    בכל מקרה ממליץ להתייעץ עם גסטרואנטרולוג לגבי הצורך בבצוע תבחין נשיפה או גסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Giardia Lamblia cysts
    ניר
    22/02/2009

שלום, שאלתי פה לא מזמן בקשר לפרזיט הGiardia Lamblia . ממה שנאמר לי כאן הטיפול נגיד הפרזיט הוא אנטיבוטיקה. מחיפוש שעשיתי באינטרנט ראיתי שתרופה המקובלת היא מטרונידאזול והמינון המקובל הוא 250*3 ביום. כשהלכתי לרופא המשפחה הוא אכן נתן לי את התרופה שמכילה את המרכיב הזה, מטרוג'יל של טבע. הרופא אף נתן לי מינון גבוה יותר, 500*2 למשך חמישה ימים. לקחתי את כל הכדורים למשך חמישה ימים, כמו שצריך. בימים ה4-5 באמת הרגשתי שיפור ניכר ולא היה בכלל שלשולים. אלא שכמה ימים לאחר מכן השלשולים שוב חזרו. עשיתי שוב בדיקת צואה ונמצא שהפרזיט עדיין חיי וקיים. האם ידועים על מקרים שמטרונידאזול במינון הנ"ל לא עזר? האם יש טיפול חלופי? בתודה, ניר

לקביעת תור
    סגירה
    Giardia Lamblia cysts

הוספת תגובה

• GIARDIA LAMBLIA

ד''ר שמעון אדלשטיין
    23/02/2009

אכן פרזיט זה עשוי לגרום למחלות מעיים בספקטרום התבטאות רחב. כאשר חושדים במחולל, בדיקת מיקרוסקופיה לצואה, בה נראים הציסטות - מאפשרת בצוע האבחנה. הטיפול המועדך הינו METRONIDAZOLE - מטרוגיל, או פלאגיל - בשמות המסחריים , וטיפול ל-5-7 ימים הינו משך הזמן הרצוי. טיפול כזה גורם לריפוי (העלמות תסמינים והעלמות המחולל) ב- 80-90% מהמקרים, כך שמוכר "כשלון טיפולי", והוא אינו מלמד על כשלון של התרופה, אלא על התלקחות התסמינים (בעיקר נכון הדבר אם היתה תגובה לטיפול). הטיפול אז הינו שוב באותה התרופה, באותו מנון (או גבוה יותר) למשך תקופה ממושכת יותר (כשבועיים). אם אז שוב מתלקחת המחלה, ניתן לנסות טיפול אחר (אלבנדזול ואחרים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Veillonella sp
    שרי
    17/02/2009

שלום, אני עברתי הפלה טבעית בשבוע 14 להריון, מסתבר עקב חיידק בשם Veillonella sp ברצוני לדעת מה זה בדיוק החיידק הנ"ל ממה הוא מגיע ואיך אפשר למנוע זאת בעתיד? אשמח לקבל תשובה מפורטת תודה רבה ושבוע נפלא שרית

לקביעת תור
    סגירה
    Veillonella sp

הוספת תגובה

• למה אתם לא עונים??? :-(

שרית
    19/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסוי
    14/02/2009

אני מאכילה חתולי רחוב ולפני בערך 3 חודשים נתתי לאחת מהחתולות אוכל והיא בטעות שרטה אותי שריטה שלא השאירה סימן, הציפורן שלה תפסה את היד שלי וישאר שטפתי את היד בכוהל ושטפתי ידיים בסבון היה לי שיפשוף בעור. שאלתי היא החתולה עדיין באה מידי פעם לאכול והיא לא ניראת חולה, האם אני עדיין צריכה לעשות זריקה נגד כלבת, האם יכול להיות שיתפתח לי משהו עם לא עשיתי? הבנתי שבצבא עושים זריקת טטנוס והתגייסתי בשנת 2003 העם הטטנוס תקף? אני גרה באזור השרון ברעננה. בזמן האחרון יש לי הרגשה של נפיחות בגרון באזור בחוץ לא הפנימי, הלכתי לרופא אא"ג והיא אמרה שיש לי קצת גירוי בשקד הימני, אין חום, עוד כמה ימים אני עושה בדיקת דם אך רציתי לדעת האם זה סימן לטטנוס? כדאי לידע את הרופא על מה שקרה או שכניראה שאין קשר למקרה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

14/02/2009

לא נראה לי שלאחר 3 חדשים יש לך סיבה לדאגה כלשהי.
    זריקת הטטנוס שקיבלת ב 2003 תקפה ל 10 שנים
    המשיכי לעשות מצוות והזהרי שלא להשרט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה עזרת לי מאוד!!

חסוי
    14/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליסטריה
    אלפא
    08/02/2009

האם יש אפשרות לבדוק הדבקה תוך 24 שעות מאכילת מזון "חשוד" (סטייק שמעט בתוכו עדיין נשאר אדום) בגלל קלקול קיבה? האם יש אפשרות/צורך במתן טיפול מונע גם ללא סימנים או בדיקה לאישה בהריון בשליש ראשון כדי לוודא שלא תהיה הדבקה? אני מאד מודאגת. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליסטריה

הוספת תגובה

• תשובה

08/02/2009

במידה ולקית ב"קילקול קיבה" עקב מזון חשוד כמקולקל ניתן לעשות שני דברים
    1. לפנות לרופא המטפל כדי שיזמין תרבית צואה
    2. לדווח ללישכת הבריאות באזור מגורייך על החשד כדי שהמזון עצמו ישלח לבדיקה
    עד קבלת התוצאות ניתן להסתפק בשתייה מרובה כדי להחזיר נוזלים שאובדים עקב השילשולים.
    רוב הזיהומים לא נגרמים ע"י ליסטריה ורוב דלקות המעי חולפות באופן עצמוני ללא טיפול אנטיביוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפה של כלב
    רינת
    31/01/2009

שלום רב, לפני כשבוע נתקפתי על ידי כלב שתקרבתי ללטפו וכנראה מתוךבהלה ניסה לתקוף אותי. הכלב הצליח לשרוט אותי בציפורניו, שריטה לא עמוקה וניסה לנשוך אותי בשיניו ביד אך לא ננעל.הסימן חיצוני ולא ירד דם. יש לציין כי הכלב מטופל ושייך למשפחה שכנה.לא שוחחתי עם המשפחה בעניין כי המקרה לא היה נראה רציני כלל. לפני מספר ימים התחילו לי סימנים של שפעת עם חולשה, חום מאוד גבוה - כמעט 40 מעלות,וכאבים איומים בכל הגוף בעיקר במפרקים ובעצמות. נבדקתי על ידי רופא שאבחן שפעת רגילה. האם יש סיבה לדאגה? האם יכול להיות קשר בין השניים? ואם כן, מה עליי לעשות ואילו סוגי בדיקות.. ואם יכול להיות קשר לכלבת? שאני לא מאמינה אבל בכל זאת יש חשש... תודה רינה

לקביעת תור
    סגירה
    תקיפה של כלב

הוספת תגובה

• דר' אבי יצחקי

31/01/2009

לאחר נשיכת כלב יש צורך לשטוף מיד את האזור עם מים וסבון ולגשת לבדיקה של רופא (לא צריך להמתין שיופיעו סימפטומים). הרופא צריך לבצע הערכה של הפצע, לדאוג שיבוצע חיטוי ולטיפול מקומי, לשקול מתן אנטיביוטיקה (קיימים חיידקים שמאפיינים נשיכה של כלבים), להפנות את המטופל ללישכת הבריאות המחוזית כדי לשקול מתן חיסון כנגד כלבת.
    במקרה האישי שלך, ייעוץ מרחוק לא יכול להחליף את בדיקת הרופא שלך שכנראה הגיע למסקנה שמדובר במחלה ויראלית. מחלות אלו חולפות מהר ומלוות בכאב בלע, נזלת , שיעול, כאבי שרירים והרגשת מחלה. החם אמור לרדת תוך 2-3 ימים לכל היותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים ביד ברזיל
    סימה
    27/01/2009

בתי נמצאת בדרום אמריקה עברה מארגנטינה לברזיל .היא מספרת שיצאו לה ביומיים האחרונים כתמים חומים בכפות הידיים ומצאה אח"ח גם אחד או שתיים על החזה והבטן והיום הופיע לה כתםגדול חום על האצבע. מה זה יכול להיות מה עליה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים ביד ברזיל

הוספת תגובה

• תשובה

30/01/2009

כדי לייעץ צריך לראות את המטופל, לשמוע ממנו את כל הפרטים ולבדוק אותו - לא ניתן לעשות זאת מרחוק וע"ס הנתונים שמסרת
    הצעתי - לפנות לבדיקת רופא עור באזור בו היא נמצאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס ניו קסטל new castle
    יעל
    27/01/2009

אני מחפשת מעבדה באיזור הצפון (חיפה וסביבתה) שם אוכל לעשות - באופן פרטי - בדיקת דם לוירוס new castle. כבר בדקתי ברמב"ם ושם לא בודקים וירוס זה. האם אפשר להפנות אותי למעבדה מתאימה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס ניו קסטל new castle

הוספת תגובה

• תשובה

27/01/2009

אם הכוונה לוירוס שפוגע בעופות, הכתובת היא השירותי הוטרינריים בבית דגן, באתר הכנסי בתפריט
    מחלות עופות ודגים ותמצאי רשימה של אנשים שאליהם ניתן לפנות עם השאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלריה
    עדן
    25/01/2009

כמה זמן בן אדם שנדבק במלריה צריך להיות בבידוד? בהנחה שהוא נמצא בטיפול רפואי כרגע.

לקביעת תור
    סגירה
    מלריה

הוספת תגובה

• תשובה

27/01/2009

אין צורך בבידוד - המחלה לא מועברת מאדם לאדם אלא ע"י יתוש (יתושה ליתר דיוק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליטל
    22/01/2009

שלום רב, בת 32. קיבלתי בשנת 2001 2 זריקות חיסון נגד אבעבועות רוח, לאחר שבדיקת דם הראתה כי אני לא מחוסנת. כעת בבדיקת דם varic zost igg 55.57 miu/ml כאשר הטווח הוא (0-135) varic zost igg<135 = negative. האם אני צריכה להתחסן שוב? יש לציין כי אני מנסה להכנס להריון (טיפולי פוריות). תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

27/01/2009

לפי הבנתי הכייל של המעבדה שלך מראה שיש לך נוגדנים כנגד הוירוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין מנטו בזמן הנקה מלאה
    יעלי
    18/01/2009

ד"ר שלום! לצורך עבודה בבית חולים עלי לקבל תבחין מנטו לשחפת. אני מניקה הנקה מלאה תינוק בן 3 חודשים האם אוכל לקבל את התבחין? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תבחין מנטו בזמן הנקה מלאה

הוספת תגובה

• הנקה ותבחין מנטו

ד''ר שמעון אדלשטיין
    18/01/2009

ניתן ובטוח לעבור תבחין מנטו בעת הנקה.
    עבודה נעימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לתבוע את הנהלת בית חולים
    רונית
    17/01/2009

שלום רב, אבי עבר ניתוח כריתת רגל עקב נמק יש לציין שהוא חולה סכרתי, אחרי הניתוח הוא הרגיש מצויין ולאחר שבועיים בערך היה דלקת באזור כריתת הרגל , אבי נדבק מאחד מהחולים בקלבסיאלה פנאומוניה ואני שואלת אותך רופא יקר אבי מת, האם אפשר לתבוע הנהלת בית חולים על זה שהדביקו אותו בחיידק הזה. כמובן שכאן במקרה ספציפי של אבי דרוש מילונים בכדי לשפר את הציוד בבית חולים כפפות, סבונים סטרילים וכו'......אבל בכל זאת שמעתי על סיפור שמשפחה תבעה את גוף הבית חולים בנושא קלבסיאלה. אבי מת יושבים שבעה ...וממשיכים הלאה ...אני רוצה לעשות משהו בנדון ואשמח לתגובתך . אם שמעת מקרה דומה שלי תודה ושבוע טוב .

הוספת תגובה

• תביעות ורשלנות רפואית

ד''ר שמעון אדלשטיין
    18/01/2009

ראשית משתתף בצערכם.
    רגל סוכרתית, הינו סיבוך מוכר ושכיח, לצערנו, של סוכרת, בעיקר אם הסוכרת אינה מאוזנת דיה.
    זהום של גדם לאחר כריתה הינו סיבוך מוכר לאחר ניתוח, בעיקר בחולים סוכרתיים, וזהום בקלבסיאלה יציבה (אם אכן היתה כזו) הינה תופעה שמתפשטת בבתי החולים בארץ ובעולם כולו, ביטוי לשמוש יתר באנטיביוטיקות.
    עד כאן רפואה.
    לגבי הפן המשפטי - אני מתאר לעצמי שאפשר לתבוע כל אחד על כל נושא. אני ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין המתעסק בתחום הרשלנות הרפואית, להביא בפניו את פרטי המקרה כולו, כולל כל תיקיו הרפואיים של אביך, ויחד תחליטו אם כדאי לתבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט מנטו בהריון
    מאיה
    13/01/2009

אני בהריון שבוע 5 לצורך התחלת עבודה בבי"ח אני נדרשת לבצע תבחין מנטו לשחפת. האם אפשר לבצע את הבדיקה? האם קיימת סכנה לעובר?

לקביעת תור
    סגירה
    טסט מנטו בהריון

הוספת תגובה

• טסט מנטו בהריון

ד''ר שמעון אדלשטיין
    14/01/2009

את הבדיקה למנטו ניתן לבצע בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה