פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חלי
    13/01/2009

בעלי עומד לעבור מטעם העבודה לאנגליה למשך שנתיים, בתנו ואני נצטרף אליו ואני רוצה לדאוג שהיא תהיה בטוחה שם, במיוחד לאור כל הסיפורים על הפרה המשוגעת. היא בת שנתיים וחצי, איזה חיסונים צריך לתת לה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חיסונים לילדה בת שנתיים וחצי

ד''ר שמעון אדלשטיין
    14/01/2009

בעיקרון, מערכת מתן החיסונים וההמלצות אינן שונים בין אנגליה לבננו.
    אם חוסנה בארץ על פי התוכנית בארץ, סביר להניח שהינה "מוכנה" לעבור לאנגליה.
    בכל מקרה, ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתאילנד
    מורן
    10/01/2009

אני והבן זוג שלי טסים לתאילנד בעוד שבועיים בדיוק, לטיול של שבועיים בבנקוק ובאיים. ביום ראשון אני עושה את החיסונים צהבת A וטיפוס הבטן כמו שהומלץ לי. חבר שלי גם צריך לעשות את החיסונים האלה אבל את טיפוס הבטן הוא לא מעוניין לעשות כי בקופ"ח זאת פרוצדורה שלמה (ואין לי מושג למה). רציתי לשאול אם להוריד את עניין החוסר אחריות מצידו ולהיות יותר קונקרטיים. אם הוא עושה רק חיסון נגד צהבת A בלי טיפוס הבטן איך הוא יוכל לשמור על עצמו מפני החיידק (סלמונלה תפי) ואם הוא נדבק חלילה בחיידק מה זה אומר?מה קורה? ומה זמן הדגירה או מהי תק' המחלה? האם ישנם כדורים שניתן לקנות ויוכלו לעזור אם חלילה נדבקים בחיידק? אני אמשיך להגיד לו שזה חשוב לעשות את שני החיסונים האלה לפחות, אבל גם רציתי לקבל תשובות "מהכיוון השני" כשלא עושים את החיסון הזה. אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתאילנד

הוספת תגובה

• סלמונלה טיפי

ד''ר שמעון אדלשטיין
    11/01/2009

סלמונלה טיפי היא מחלה זהומית קשה, שתקופת הדגירה שלה מ-3 ועד 60 ימים (טיפוסית לרוב מדובר ב-7-14 ימים) וביטוייה הקליניים נעים מתסמינים קלים יחסית (חום, חולשה כאבי בטן ועוד) וע התייצגות קשה, הכוללת חום גבוה ביותר, תסמינים מרכזיים, כאבי בטן עזים, שלשולים דמיים עד אנמיה קשה או ציחיון מתקדמים ואף מוות.
    ההדבקה פומית (מזון או מיים מזוהמים), וטיפול מונע יעיל לרוב במניעת המחלה.
    אם נבדקים בה, הטיפול הינו לרוב תמיכתי (נוזלים, הורדת חום וכו) וטיפול אנטיביוטי.
    מומלץ ביותר החיסון המונע.
    טיול נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאיה
    07/01/2009

שלום רב, אולי תדעו לענות לי: ביתי בת 7 וחצי חודשים, קיבלה מנה ראשונה של פרבנר בגיל 5 וחצי חודשים. (בסוף יולי) עד מתי ניתן לתת את המנה השנייה? לא נתתי לה לאחר 8 שבועות כי הייתה חולה ועכשיו בריאה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חיסון PREVNAR

ד''ר שמעון אדלשטיין
    08/01/2009

חיסון PREVNAR הינו חיסון כנגד זיהומים פנוימוקוקלים הניתן במנון של חצי סמ"ק לילודים ותינוקות, במספר מנות התלויות בגילו של התנוק (או התינוקת, כמובן...).
    מאחר וביתך קיבלה את המנה הראשונה לפני גיל חצי שנה, עליה לקבל 3 מנות, כך שאת המנה השניה יש לתת עכשיו, ומנה שלישית לתת בעוד כחודש. בכל מקרה, כדאי לתת מנה נוספת (רביעית) עם הגיעה לשנתה השניה (קרי, בגיל 12-24 חודשים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיפרה
    04/01/2009

שלום, בתי חוסנה היום במנה הראשונה של רוטה. נאמר לנו להקפיד מאוד על הגיינה מהיום ועד שבועיים אחרי המנה השנייה (שתנתן לה בעוד 4 שבועות) - לשטוף ידיים היטב, חיתולים ומטליות לחות להשליך לזבל רק בשקיות סגורות. האם אכן נדרש? מה לעשות עם בגדים שהתלכלכו בצואה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חיסון לנגיף הרוטה

ד''ר שמעון אדלשטיין
    06/01/2009

חיסון כנגד נגיף הרוטה הוכח כיעיל במניעת הדבקות (ובהקלת חומרת המחלה, אם נדבקתם). מאחר והנגיף תוקף את מערכת העיכול, החיסון ניתן פומית (בבליעה), בנגיף חי ומוחלש. הנגיף מופרש דרך צואת התנוק, עד כשבועיים מאז מתן המנה האחרונה, לכן ההנחיות לשמירת הגיינה מצואת התנוק (שמא ידבק משהו אחר מהנגיף שמופרש). ההדבקות של אחר מהפרשות המחוסן קורית במקרים לא רבים, ולרוב אז המחלה קלה ביותר (אם בכלל). הרתחה לרוב יעילה בהשמדת הנגיף, כך שבגדים שהתלכלכו בצואה יש לשטוף היטב, והלרתיח, תוך כדי שמוש בכפפות (אם אפשר) ושטיפת ידיים בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטלי
    30/12/2008

בני בן שנה וחצי ואלרגי לביצים. האלרגיה שלו היא לא קשה מאוד ומתבטאת בפריחה קלה בפנים במגע ישיר עם ביצים (לא עם עוגות המכילות ביצים, למשל). במעבדת האלרגיות נאמר לנו שהוא אכן אלרגי ובטסטים שערכו לפני החיסון (חיסון גיל שנה) הוא הראה תגובה אלרגית. הפנו אותנו למרפאת אלרגיות בהדסה. שאלתי - מה הן התגובות האפשריות לחיסון? מה עושים במרפאה במידה ובני התינוק מגיב באופן אלרגי לחיסון? האם הדבר יכול להסתבך ואולי בכלל כדאי לוותר על החיסון וזהו. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

30/12/2008

אנא הפני את השאלה לאלרגולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לבעיה מערכתית
    דניאל
    27/12/2008

שלום רב, אני בחור כבן 20 וברצוני להתייעץ איתך בקשר לנושא מדאיג שנמשך תקופה ארוכה ואף רופא משפחה לא יודע מה זה, ביצעתי בדיקות מעבדה ולא אובחנה הבעיה ואני כבר מיואש; זה התחיל מחולשה קיצונית בתחילת יוני 2008 וחום מעט גבוה (37.3-37.8) שנמשך מספר שבועות, הזעות והפרעות שינה, אי שקט, תכיפות במתן שתן וחלבון בשתן, הזיות ריח ודקירות ביד ימין וביד שמאל לסירוגין, ירידה במשקל של 7 ק"ג בהתחלה וחזר למשקל נורמלי בהמשך. בבדיקות מעבדה נמצא בסוף יולי ובתחילת אוגוסט בילירובין (לא ישיר) מוגבר ושקיעת דם מוחשת (שני ערכים אלו חזרו לנורמה תוך זמן קצר)... מאוחר יותר (בחודש נובמבר) נמצא המטוקריט נמוך, אחוז לימפוציטים נמוך ופריטין מעט נמוך...הרופאים התרשמו ממחלה ויראלית כלשהי... (שללתי מחלת הנשיקה, הפטיטיס ולופוס). רוב התסמינים שציינתי כבר חלפו חוץ מחלבון בשתן+קצף שנמשך תקופה ארוכה, תחושת קור, נשירת שיער, דקירות ביד ימין ושמאל לסירוגין ובמיוחד דופק מהיר של כ-120 פעימות לדקה (בבדיקת א.ק.ג נמצאה טכיקרדיה ובאקו לב נמצאה "אנוריזמה של המחיצה הבין עלייתית"). לאחרונה ביצעתי בדיקת שתן לכספית, אך עדיין אין תוצאה, בנוסף ביצעתי CT מוח שנמצא תקין ואולטראסאונד בטן שנמצא תקין, יש לציין שיש לי "אוסטאומה" בגולגולת. על איזו מחלה מצביעים כל התסמינים שציינתי או אולי הרעלה כלשהי??? תודה וחג שמח, אשמח לקבל תשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לבעיה מערכתית

הוספת תגובה

• תשובה

27/12/2008

המקרה שאתה מתאר מורכב ויכול להתאים למצבים שונים ומגוונים ברפואה, החל מזיהום, דרך מחלה אוטואימונית, בהפרעה אנדוקרינית (כמו דלקת של בלוטת המגן) ועוד.
    המקום שנראה לי כמתאים ביותר לבירור כזה הוא על ידי רופא מומחה ברפואה פנימית בקהילה או באחד מאישפוזי היום השונים שקיימים בבתי החולים - שם מבצעים את הבירור מבלי להתאשפז ממש. אני מבין שהבירור שלך נמצא כבר בשלב מתקדם למדי (לפי סוג הבדיקות שאתה מזכיר).
    במידה ולא- כתוב את המייל שלך ואנסה לקשר אותך למרכז כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לפני נסיעה לחוץ לארץ
    מישהי
    25/12/2008

כמה זמן צריך לעבור מקבלת חיסונים לנסיעה לאתיופיה עד שמנסים להיכנס להיריון? האם מותר להיכנס להיריון מיד אחרי קבלת החיסונים האלה?

הוספת תגובה

• תשובה

25/12/2008

החיסונים הם לא הבעיה היחידה., בנסיעה לאתיופיה יש צורך בתרופות למניעת מלריה, חלק מתרופות אלו נשארות בגוף תקופה ארוכה (לאריאם) ולכן צריך להמתין מספר שבועותך עד שהן מתפנות מהגוף - בתקופה זו עדיף שלא להרות. החיסון של קדחת צהובה הוא חיסון חי מוחלש ורצוי להתרחק ממועד קבלתו עד כניסה להריון. בנוסף לא רצוי להיות בהריון באזורי מלריה.
    ייעוץ מפורט יותר תוכלו לקבל באחת ממרפאות המטיילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איידס ?
    לחוץ
    24/12/2008

שלום. קיבלתי מין אוראלי שארך כדקה מבחורה שאיני מכיר (אני מאמין שהייתי שם לב לו היה לה דימום ניכר בחלל הפה או הרפס פעיל, וכמובן שלא היה מצב מעין זה). האם אני צריך להבדק ? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איידס ?

הוספת תגובה

• תשובה

24/12/2008

ניתן להידבק במחלות שונות, לא רק איידס במגע מיני אורלי גם אם הוא קצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפו דיסטרופיל
    שרית
    23/12/2008

שלום רציתי לדעת היכן אוכל לקבל מידע לגבי ליפו דיסטרופיל (דלקות ברקמות שומן). והאם יש באתר שלכם פורום לגביו. תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    ליפו דיסטרופיל

הוספת תגובה

• תשובה

24/12/2008

פני לפורום של רפואת עור או פלסטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרית
    24/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    ניר
    22/12/2008

שלום, טיילתי בתאילנד במשך חצי שנה. במהלך שהותי שם 3 פעמים היה לי שלשולים עם חום. התמודדתי עם זה ע"י אכילת אורז, בננות ושתיית קולה במשך 24-48 וזה גרם לחום ולשלשולים לעבור. ביום האחרון שלי בתאילנד, לפני החזרה לארץ, התחילו לי שוב שלשולים אבל ללא חום. השלשולים נמשכו בארץ למשך כחודשיים ואז עשיתי בדיקה שגילתה שיש לי: Giardia Lamblia cysts לא כל החודשיים האלה היו לי שלשולים, לפי מה ששמתי לב היה לי שלשולים רק כאשר שתיתי חלב (ואף פעם לא הייתה לי רגישות לחלב או מוצרי חלב) 1. יכול להיות שלחיידק יותר קל לתקוף כאשר אני שותה חלב? 2. קראתי באינטרנט שאפשר לטפל בזה עם אנטיביוטיקה או שזה עובר לבד, ואני בדר"כ מעדיף לא להשתמש באנטיביוטיקה, האם החיידק יכול לגרום נזק? 3. יש דרכים טבעיות לזרז את ההחלמה העצמית? אני בן 24, בריא. במקרה האחרון שהתחיל ביום האחרון בתאילנד והמשיך בארץ לא היה לי חום ולא היו לי שום סימפטומים נוספים או תופעות לוואי חוץ משלשולים (בניגוד למה שהיה בתאילנד שהיה חום עם שלשולים)

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• תשובה

24/12/2008

ניתן לטפל בטפיל שבו נדבקת עם אנטיביוטיקה. פנה לרופא המשפחה שלך.
    עדיף לטפל במחלות בשלב ההתחלתי ולא להמתין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות, חיסונים לטיול בחו"ל
    מישהי
    21/12/2008

אילו תרופות ו/או חיסונים צריכים לקחת לפני טיול ראשון באתיופיה? אם חוזרים מטיול באתיופיה, ולאחר שהות קצרה בארץ של כשבועיים, חוזרים שוב לטיול באתיופיה, האם צריכים לטיול השני לקחת שוב תרופות ו/או חיסונים, או שאפשר להסתפק בתרופות והחיסונים שניתנו לפני הטיול הראשון לשם?

הוספת תגובה

• עוד שאלה

מישהי
    21/12/2008

כמה זמן לפני הנסיעה לטיול באתיופיה צריך לקחת תרופות ו/או חיסונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה + עוד תשובה

21/12/2008

כדי שהגוף ייצור נוגדנים רצוי להתחיל להתחסן כחודש ועדיף אפילו חודש וחצי קודם
    לאתיופיה יש רשימה שלמה של חיסונים שצריך לקראת הנסיעה (צהבות, טיפוס, פולי, קרום המח, קדחת צהובה...) - חיסונים זה לא הכל , יש הדרכה ותרופות למניעת מחלות כמו מלריה - לקבל את כל ההדרכה בנושא עלייך לפנות למרפאת המטיילים שבאזור מגורייך.
    לקראת נסיעה שנייה יש להשלים את כל החיסונים שלא קיבלנו לפני הנסיע הקודמת וכמובן את מלאי התרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה חשובה

מישהי
    23/12/2008

כמה זמן צריך לעבור מקבלת החיסונים הנ"ל עד שמנסים להיכנס להיריון? האם מותר להיכנס להיריון מיד אחרי קבלת החיסונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לאוסטרליה וניו זילנד
    סבתאל'ה
    21/12/2008

אנחנו 2 זוגות כבני 60-65, טסים לטיול בניוזילנד ואוסטרליה לתקופה של כחודש וחצי. נאמר לנו לקחת חיסון נגד שפעת, טטנוס,וצהבת B. האם יש במדינות האלו, שנראה לי כי הן מדינות מערביות, סכנות לזיהומים? האם יש תופעות לוואי לחיסון נגד צהבת B.?

הוספת תגובה

• תשובה

21/12/2008

טטנוס כדאי לחדש חיסון פעם ב 10 שנים
    שפעת כדאי לכולם להתחסן לפני החורף (אגב בניו זילנד ואוסטרליה החורף הסתיים ואיתו גם עונת השפעת)
    צהבת B - מיותר

טיול נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לדרום הודו לתקופה קצרה
    קרן
    19/12/2008

שלום ד"ר, בעלי ואני טסים בעוד 10 ימים לדרום הודו לשלושה שבועות. עבור שנינו זוהי פעם שנייה. אני טסתי לפני 9 שנים וקיבלתי את כל החיסונים עליהם המליצו לי. בעלי טס לפני 7 שנים וקיבל אף הוא את כל החיסונים שנדרשו אז. שאלותיי הן : 1. האם במהלך השנים הללו נוספו חיסונים שעלינו לקחת? 2. האם יש חיסונים שכדאי לקחת שוב,בשל הזמן שחלף ? במידה וכן - האם הימים הספורים עד הטיסה מספקים לצורך כך? 3. בהתחשב בתקופה הקצרה, האם עלינו לקחת כדורים נגד מלריה? בתודה מראש, קרן.

הוספת תגובה

• תשובה

19/12/2008

איזה חיסונים קיבלתם לפני 9 שנים ?
    התוקף של חלק מהחיסונים הוא לשנים רבות, אחרים יעילים למספר שנים
    כדאי ליטול טיפול מונע למלריה בהודו - קיים סיכון שהייתי מגדיר אותו כבינוני לרכוש את המחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלריה בניגריה
    אבי
    17/12/2008

שלום רב, קבוצת ישראלים בצפון המדינה, 8 חולים נמצאו חיוביים בבד' דם ספציפית למלריה. - שלושה אובחנו לפני כשבוע אשר התחילו טיפול של 3 ימים ב- LONART וללא שיפור לפי בד' דם שהתבצעה לאחרונה - אחד הראה החלמה מלאה לאחר LONART - ה- 4 הנותרים הינם חולים חדשים (3 ימים אחרונים) שהמלצת הטיפול בהם היא שילוב של ARTESUNATE + כלורוקווין (היות וה-LONART לא נתן תוצאות חיוביות) דגשים: - כל החולים הראו פיקים של חום, שיעול וחולשה כללית אך כרגע ללא תסמינים כלל (אחד מהם הוא א-סימפטומטי לחלוטין ונתגלה במקרה כדי לבדוק את אמינות בד' הדם) - ההמלצות הרפואיות הן של שני רופאים מקומיים בקדונה שאלותיי: 1. האם ההליך הטיפולי מוכר ומקובל (במיוחד לאור העובדה שהם א-סמפטומטיים) בהתייחס לתופעות הלוואי של כלורוקווין. 2. אשמח לקבל חוו"ד נוספת תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מלריה בניגריה

הוספת תגובה

• תשובה

17/12/2008

חסרים פרטים:
    כמה זמן באפריקה ? האם נוטלים טיפול מניעתי ? באיזה זן של מלריה חלו ?
    מה היו הסימפטומים של המחלה ? מה מצבם הרפואי כעתי ?

איזה תרופות לטיפול במלריה יש ברשותכם ?
    יש לזכור שבמדינות עולם שלישי קיימת בעיה של תרופות מזויפות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטאף. אאורס ואנטיביוטיקות
    שרית
    17/12/2008

לד"ר יצחקי שלום רב,

בת 40. כבר חודש אני מרגישה לא טוב, כולל משהו לא טוב ברירית האף (דלקת, שריפה ועוד).
    עברתי באף כמה ניתוחים בעבר (כולל כריתת קונכיות ויישור מחיצה). כלומר זה כבר לא אף שמתפקד רגיל.
    כמו כן יצאו לי ברגליים 3 פצעים גדולים- מעין פרונקל, אדומים, עם מוגלה בפנים שסגורה. פצעים די מפחידים שבחיים לא היו לי.

לקחו משטח מהאף ויצא סטאף אאורס. אני בקופ"ח כללית והם בדקו את האנטיביוטיקות הבאות:
    :Ciprofloxacin , Erythromycin, Fusidic acid, Oxacillin, Sulfamethoxa/Trimeth, Clindamycin, Mupirocin.
    לכל מה שהם שמו ברשימה, החיידק היה רגיש (כלומר לא היה ברשימה שהם נתנו לי משהו שהוא היה Resistant).

הדילמה היא האם לטפל באנטיבטיוקה סיסטמית או לא.
    כי אם זה היה רק מצב של פצעים בעור, אז היה עדיף לנקזם ולמרוח משחת בקטרובן מקומית.
    אבל זה שאני כבר חודש מרגישה רע וממש לא כרגיל, ובמיוחד חשה החמרה רצינית באף, פלוס הזיהום של הפצעים בעור, הביא להחלטה של הרופא שאקח אנטיביוטיקה סיסטמית.
    רופא א.א.ג החליט על ציפרודקס.

אך אני מאד חוששת מהאנטיביוטיקה הזו. כי גם באופן כללי אני 'שברירית' בבריאותי באופן כללי, והכל יותר מזיק לי.
    וגם קראתי שעלולה לגרום נזקים בלתי הפיכים, או נזקים שיימשכו הרבה לאחר הפסקתה (כלומר לא סתם תופעות לוואי רגילות שיש במהלך הנטילה). למשל יכול לגרום לנוירופתיות בלתי-הפיכות. וגם לקרע בגידים ורצועות.

לכן אשמח אם מאד לשמוע את דעתך לגבי השאלות הבאות:
    1. האם למרות מה שתיארתי עדיף לא לטפל באנטיביוטיקה סיסטמית?
    2. איזו אנטיביוטיקה הכי מתאימה למצב הזה?

3. הקופה לא בדקה בפאנל אנטיביוטיקות יותר "רגילות", שאמור להיות להן פחות תופעות לוואי והן פחות רחבות טווח- כמו
    צפורל ואוגמנטין. השאלה אם לא כדאי בכל זאת לתת אחת מהן למרות שלא הוכח אם החיידק רגיש אליהן, באם זה ממזער
    את הסיכון מהאנטיבטיוקה.
    4. מתוך הרשימה הקיימת, למצב כמו שתיארתי- האם יש עדיפות לציפרו על אריתרומיצין?
    5. מה המינון המקובל של ציפרו במצב כזה (500 X 2 או 250 X 2) ?
    כי מצד אחד עדיף מינון כמה שיותר נמוך- כדי למזער את הסיכון. מצב שני- רופא א.א.ג אומר שצריך את המינון הגבוה.

תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

17/12/2008

1. כ 30% מבני האדם הם נשאים של סטפילוקוק זהוב (כמו זה שמצאו אצלך) והדבר כשלעצמו לא מצריך כל טיפול
    2. ביחס לנגעים ברגליים צריך לראות כדי להחליט אם יש צורך בטיפול סיסטמי (כדורים/זריקות/עירויים) או מקומי (משחה) ולפעמים רק מעקב ללא התערבות
    3. במידת האפשר רצוי היה לנקז את אחד הפצעים ולשלח את התוכן לתרבית כדי לוודא מה החיידק שגרם ליצירתם, יתכן שזה אמנם סטפילוקוק אך אין ודאות מוחלטת מבלי לבדוק
    4. במקרה ומחליטים שצריך אנטיביוטיקה סיסטמית - תרופת הבחירה היא אוקסאצילין (קרויה כיום בשוק לוקאסוויט) ולא ציפרוקסין. מי שרגיש לפניצילין יכול כאלטרנטיבה לקבל צפוראל או צפוויט.
    /////////////
    כל החלטה צריכה להתקבל ע"י רופא שבודק אותך ולא ניתן לקבל החלטות באמצעות ייעוץ מרחוק
    מאחל לך רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה