פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דנגי
    דייב
    28/04/2009

שלום
    לפני 7 שנים נעקצתי כנראה על ידי יתוש דנגי. האם היום עדיין אפשר לבדוק אם אכן היה זה דנגי. כלומר, האם אפשר עדיין לאתר סימנים בגופי שיאששו את החשד.
    הבנתי גם שיש מיניי דנגי שונים שהסימפטומים שלהם והסכנה מהם שונה. אם כך, האם אפשר לבדוק
    עלל ידי איזה סוג של דנגי נעקצתי?
    תודה רבה
    דייב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דנגי

הוספת תגובה

• תשובה

28/04/2009

ישנם 4 סוגים שונים של וירוסים (לא יתושים) שגורמים למחלה הקרויה דנגה, הוירוסים מועברים באמצעות עקיצת יתוש. המחלה עפ"ר גורמת לחום וכאבי שרירים וחולפת באופן עצמוני ללא טיפול.
    כמו לכל מחולל אחר גופנו מיצר נוגדנים שנשארים בדמנו לשנים רבות ולכן התשובה היא שכן ניתן לברר אם בעבר היה זה וירוס דנגה - לא נראה לי שאיזו קופת חולים תסכים לממן בדיקה זו כיוון שאתה כעת לא חולה.
    לעיתים רחוקות הוירוס גורם למחלה קשה שאפילו עלולה להיות מסכנת חיים, התופעה שכיחה יותר בילדים ונגרמת (כנראה) מכך שהאדם נחשף לוירוס שונה מזה שאליו נחשף בפעם הראשונה ומערכת החיסון שלו מפתחת תגובה קשה שגורמת למחלה הקשה.
    כך עדיף לא לחלות בדנגה פעמיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתוש דינגי

0522508005 אשמח לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת קיו
    אהרון
    28/04/2009

שלום,

הנני סובל מעייפות קיצונית מזה 6 שנים. לאור זאת עשיתי בירור ממושך בתחומים שונים ברפואה הפנימית, אבל רק לאחרונה הומלץ לי לפנות לבירור במרפאה למחלות זיהומיות.

אחת הבדיקות שהרופאה ביקשה הייתה לקדחת קיו שיצאה חיובית ב IGG, ותוצאה של 800.

לאור זאת הרופאה הביאה לי טיפול בדוקסילין 100, פעמיים ביום למשך שלושה שבועות. לאחר מכאן היא ביקשה שאבצע את הבדיקה שוב ואמרה שהטיפול צריך להיות מספיק כדי להיפטר מזה. אך כאשר קיבלתי את התשובות לבדיקה בפעם השנייה התוצאות לא השתנו כלל.

עוד לא חזרתי אל הרופאה אם התוצאות החדשות אך כאשר דיברתי אם הלבורנטית במעבדה לדעתה זה היה מוזר שקיבלתי טיפול לזה מכיוון שלפי התוצאות היא אמרה שזה רק אומר שהיה לי את זה בעבר אבל עכשיו אין לי, מה שאומר שאינני צריך לקבל טיפול בכלל.

אודה לך מאוד אם אוכל לקבל את חוות דעתך בקשר לנושא.

תודה רבה,
    אהרון

לקביעת תור
    סגירה
    קדחת קיו

הוספת תגובה

• קדחת Q

ד''ר שמעון אדלשטיין
    28/04/2009

קדחת Q, הינה מחלה הנגרמת על ידי חיידק הנקרא : coxiella burnetii.
    למחלה 2 פנים. מחלה חריפה, בה יתכנו תסמינים רבים בהם חום, תלונות נשימתיות, כאבי ראש, תחושת מחלה כללית, ועוד, ומעורבות כבדית קלה אפשרית, אך המחלה יחסית קלה (לרוב) וחולפת אף ללא טיפול. טיפול אנטיביוטי מקצר משך התסמינים, ומקובל אף היום לתת טיפול ממושך יותר אם לחולה מחלה מסתמית לבבית.
    זאת משום שלמחלה פן כרוני. בפן זה במחלה ממושכת, מערבת כבד (מחלה כבדית כרונית, בה יצירת גרנולומות כבדיות), או מערבת לב (עם דלקת מסתמי לב).
    אם לוקים במחלה כרונית, הדרך לאיבחון מורכבת מתלונות קליניות, ממצאים הדמייתיים וממצאי מעבדה (בדיקות לנוגדנים בדם). בדיקות הנוגדנים בדם בודקים סוגים שונים של נוגדנים, ולכל סוג משמעות, ולרמת הנוגדנים (טיטר הנוגדנים) אף היא משמעות. למספר 800 שהבאת אין משמעות ללא מגון השאלות שיש.
    על פניו נראה אף לי מוזר שעל סמך התלונות שהעלת עם ממצא של "800" בלבד ניתן טיפול אנטיביוטי, ברם חושש אני שלא הובאו כל הפרטים בפני.
    אני חושב שהמקרה אינו מאפשר דיון כאן, אם כי איני בטוח כלל שהמקרה לכשעצמו "מסובך" או "מסוכן".
    נראה לי ראוי לפנות לרופא המומחה בתחום המחלות הזיהומיות לשם החלטה על איבחון וטיפול מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היה לי קדחת קיו ועבר לי יש טיפול

'קרן
    23/12/2009

טיפול ייחודי שהוציא ממני את הזוועה הזו. התקשר אליי 052-5664364,
    ביי, קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת חזירים
    שרה
    28/04/2009

בוקר טוב
    הבנות שלי נמצאות בגבול מקסיקו ועובדות שם
    ועקב התפרצות המחלה של שפעת החזירים כולנו לחוצים
    ברצוני לדעת האם ניתן טיפול מונע למחלה
    ומהם אמצעי הזהירות שצריך לנקוט
    והאם תרופת טמיפלו יעילה למניעת המחלה. ואם כן איך משיגים אותה ?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת חזירים

הוספת תגובה

• תשובה

28/04/2009

מקסיקו אינה המקום היחיד שבו נמצאה המחלה, מעגל המדינות שמדווחות על המצאות הוירוס בתחומן מתרחב מיום ליום. סיכון רב שמה שקורה היום במקסיקו יתפשט בימים הבאים למקומות אחרים בכפר הגלובלי. לוירוס השפעת יש יכולת רבה מאד להשתנות מבחינה גנטית ולפיכך העובדה שבדיקות ראשוניות מראות שהוירוס הנוכחי H1N1 רגיש לתרופת הטמיפלו, לא מבטיחות שמוטציות שלו בעתיד אכן יראו רגישות דומה.
    מסיבות אלו ואחרות, בנסיבות של פנדמיה (שפעת שמתרחשת במקומות שונים בעולם, ללא קשר לעונות השנה, ללא קשר למיקום גיאוגרפי בחצי כדור צפוני או דרומי, במימדים גדולים), טיפול מניעתי אינה מהווה אופציה לאוכלוסיות גדולות.
    האפשרות הסבירה יותר היא לטפל עם התרופה בעת זיהוי תסמינים של מחלה נשימתית עם חם בעת התפרצות של מגיפה. גם אפשרות זו אינה אינסופית ותלויה בכמות התרופות שכל מדינה דאגה לאגור לקראת אפשרות כזו.
    מסיבות ברורות אין בתשובתי כדי לענות על החרדה האישית של כל אחד שיקיריו נמצאים באזור שבו קיימת התפרצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לבנות שלך שבמקסיקו

טובית
    12/08/2009

אהלן
    אשמח אם תיצרי עימי קשר בעניין מקסיקו
    תודה רבה
    טובית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גוף
    פוצי
    26/04/2009

שלום
    יש לי חודשים ויותר חום עד 37.4 מלווה בחולשת שרירים ברגליים בפרט,תחושה כללית רעה !!
    בבדיקת cmv יצא -- חיובי נמוך --
    איך אפשר לדעת אם הווירוס עדיין פעיל ???
    מה עוד אפשר לבדוק ?
    תודה מראש
    נ"ב זה כבר קרה לי מספר פעמים בשנים האחרונות

לקביעת תור
    סגירה
    חום גוף

הוספת תגובה

• CMV

ד''ר שמעון אדלשטיין
    27/04/2009

בהמשך אכתוב מילה או שתיים על מה שאני חושב שעליך לעשות.
    לגבי CMV - זהו נגיף, ממשפחת ההרפסים, וכחבר במשפחה זו אם נדבקת בו, הנגיף אינו עוזב את הגוף עד יום מותנו. הנגיף מסתתר ממערכת החיסון בתוך תאי הגוף (תאי עצב, תאים לבנים ועוד) ובכל עת שחיסוניות הגוף פוחתת, נוהג הנגיף "להתפרץ", או במילים אחרות להשתכפל מהר יותר מהרגיל, ול"הישפך" אל מחוץ לתא וליצור מחלה. בהמשך הגוף (לבד, או עם עזרה תרופתית) מדכא את הנגיף, מחזיר אותו לתוך התא והנגיף "מחכה" שנית להתפרצות הבאה. כך הם כל נגיפי ההרפס, בהם כלולים ההרפס של הפה, הרפס של מערכת המין, נגיף האבעבועות רוח (וריצלה זוסטר), נגיף הCMV ועוד.
    לכן אין משמעות לשאלתך האם הנגיף פעיל, ובדרך כלל באנשים שאינם מדוכאים חיסונית (כימוטרפיה, מושתלים למינהם, AIDS), רק ההדבקה הראשונה תיצור מחלת חום ותלונות כלליות לא טובות שנמשכות זמן רב, ובשאר ההתלקחויות המחלה ממוקמת, קצרה וחולפת.
    מחלה ממושכת של חודשיים מצריכה ברור, וברור שבוצע על ידי הרופא הראשוני בקהילה ולא העלה דבר, ראוי שימשך לאחר יעוץ מומחה למחלות זיהומיות.
    ניתן להתקשר עם אחד כזה במקום מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גוף-המון תודה

פוצי
    27/04/2009

תודה רבה על התשובה המורחבת
    אם אפשר עוד דבר-
    אני סובל מ"אגורופוביה" לא יוצא הרבה מהבית -רק באזור הקרוב-הרבה שנים
    הרופאה שלי חושבת שבגלל שאין לי מפגשים עם אנשים בחוץ ,אז אולי יש לי מערכת חיסונית חלשה !!!
    נראה לך הגיוני??
    מטופל ב-אנפרניל-קסנקס -וללחץ דם -אוסמו אדלט !
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת חיסון

ד''ר שמעון אדלשטיין
    28/04/2009

איני חושב שיש קשר בין מערכת החיסון ומפגש עם אנשים.
    אני כן חושב שהעדר מפגש עם אנשים לאורך שנים רבות, מילדות למשל, מנוע ממך "מחלות" ובעקבות כך מערכת החיסון אינה "נפגשת" עם מחוללים ואינה יוצרת עבורך מאגר נוגדנים. אם יום אחד תצא להיפגש עם אנשים, עלול אתה אז להתחיל ולחלות במחלות נגיפיות שונות (לא שזה נורא, אבל לא נעים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד ל QFEVER ברוצלוזיס מיקופלזמה וע
    שי
    24/04/2009

שלום רב רב,
    אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא ללא בעיות ידועות. נשוי.רץ 3 פעמים בשבוע.
    עובד בתחום הכספים - במשרד ולא בעבודה בשטח.
    לא הייתי בחול בשנתיים האחרונות ולא בארצות אקזוטיות מזה 10 שנים.
    בדיקת HIV לפני 3 חודשים תקינה ( אשתי ואני הלכנו שנינו לבדוק לפני שמביאים ילדים. גם היא NEG ).

בעבר אירועי חום אחת לכמה שנים.
    בחודשיים וחצי האחרונים הופיעו אצלי כ 4 אירועי חום!

אירוע חום לפני חודשיים וחצי - 4 ימים של גרון קצת אדום ושורף וחום עד 38.5 חלף לבד. רופא ראה רק גרון אדום ואמר שכנראה ויראלי.

אירוע חום לפני חודש ושבוע - 5 ימים של כאב גרון וגרון קצת אדום
    וחום גבוה עד 39.5 חלף לבד. משטח גרון תקין.

אירוע חום לפני 3 שבועות - 5 ימים של כאב גרון עם תפליט לבן על השקדים
    ( לפי הרופא ), משטח גרון תקין פעמיים, בדיקות למחלת הנשיקה שליליות. טופלתי ליתר בטחון במוקסיפן 10 ימים.
    בשבוע שעבר הרגשתי מצוין חזרתי לספורט.

החל משבת שעברה - 6 ימים - דופק במנוחה גבוה כ 90 ( לעומת כ 60 בדרך כלל ). הדופק גבוה יותר גם כשאין חום ויש תחושת צמרמורת קלה כזאת תחושת שפעת עם כאבים בעצמות ובגוף קצת, גרון קצת כואב ואדום (לפי הרופא אין תפליט רק אדום ) ויש חום נמוך - בבוקר עד 37.4 בערב עד 38.2. מאתמול הופיע גם שיעול. הופיעה גם אפטה בפה.

נבדקתי היום שוב על ידי הרופא. אמר שהיות וכבר 6 ימים יש שוב חום אבל הפעם אין שיפור וזה יציב אז הוא כבר מוטרד מזה.
    בבדיקה שלו הטחול וכבד לא מוגדלים, בלוטות לא נמושו, ראות נקיות, גרון מעט אדום בטן רכה.

בחודש האחרון עשיתי כמה בדיקות דם.
    במהלך החום לפני 3 שבועות השקיעת דם הגיעה ל 60 אבל בשבוע שעבר כשהרגשתי טוב חזרה ל 10 ואתמול במהלך החום עכשיו עלתה ל 22.
    בספירת הדם יש לפי הרופא מונוציטוזיס שעולה ויורד. בחום לפני 3 שבועות הגיע ל 11 , ירד חזרה ואתמול 13.8. מעבר לזה אין משהו בולט שם. ו WBC אתמול = 6.
    תפקודי כבד וכליות לפני שבועיים תקינים.
    בדיקות מערכת החיסון בוצעו אתמול - c3 c4 igg iga igm ואלקטרופורזה של חלבונים תקינות לחלוטין. RF ANA שלילי. CMV EBV אין מחלה פעילה. ASO שלילי.

הרופא אמר לי שמצבים כאלה יכולים לפעמים להיות מדברים כמו qfever או מיקופלסמה או חס וחלילה ברוצלוזיס ועוד אפשרויות שקשה לדעת.
    המליץ שאקח מהיום דוקסילין 9 ימים. 2 ביום הראשון ואחר כך 1 ביום.
    לא לקחתי היום רציתי לחכות לראות עד יום ראשון אם יש שיפור.

ברצוני לשאול
    1. האם הגיוני שיש לי אחת מהמחלות האלה? זה מתאים לתמונה? אני לא נמצא בקרבת חיות וממעט באכילת מוצרי חלב. סביבי אין חולים בעת האחרונה.

2. במידה וכן האם המתנה של עוד יומיים היא קריטית? אני מעדיף לראות אם החום והחולי חולף לבד אז לא אצטרך דוקסילים ואם לא יחלוף אז אתחיל ביום ראשון. האם זה סיכון גדול לחכות יומיים? אציין שהיום החום מעט יותר נמוך בקצת כ 38.0 עכשיו בערב.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• מחלת חום ממושכת.

ד''ר שמעון אדלשטיין
    27/04/2009

פרטת בפרוטרוט המורה על מודעות והתעננינות.
    אינני בטוח שיש קשר בין 3 ארועי עלית החום, אם כי יתכן שכן.
    אינני סבור כלל וכלל שכדאי לטפל אנטיביוטית בשלב זה ללא אבחנה.
    יתכן שמדובר בברוצלה (אם כי סבירות שנידבקת ללא חשיפה למוצאי חלב לא מפוסטרים - נמוכה), יתכן מחלת Q-FEVER ועוד - כולן מחלות שניתן לבצע בדיקות לאיבחונן. לאחר האבחנה, ראוי לטפל.
    ככלל, נראה לי ראוי להתייעץ במומחה למחלות זיהומיות במקום מגורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין מנטו
    עדי
    21/04/2009

שלום רב,
    אני סטודנטית לפסיכולוגיה תואר שני, בת 27. מתחילה את הפרקטיקום שלי בבלינסון.
    נתבקשתי לעבור תבחין מנטו. הוזרק לי החומר מתחת לעור (ב-29.3) וכעבור 72 שעות הייתי אמורה לבוא בשנית לקריאה,
    אך לא יכולתי. (אבחון עצמי- היתה אדימות אך לא התנפחות ).ככה נכנסנו לפסח והנושא קצת נשכח ממני. כעת עליי לעבור את הבדיקה ואני חוששת שבשל חשיפה
    לחומר הקודם יהיה שיבוש בקריאת זריקת הדחף (את ההיפוך אעשה גם כשבועיים לאחר מכן).האם חששי מוצדק? אם כן, מה ניתן לעשות?

פרט לכך, ביום ראשון- כשלושה שבועות מהזרקת החומר החלה לי השתעלות וקשיי נשימה. הרופאה שלי אמרה שהתקררתי,
    אך לאור האמור הייתי רוצה לוודא שאין קשר בין הסימפטומים הללו והתבחין (היפוטתית- אם מישהו נחשף לשחפת בעבר, התבחין יכול לאקטב המחלה? רק רוצה להדגיש
    שלא אובחנתי מעולם כחולת שחפת, ולמיטב ידיעתי לא הייתי חשופה לחולי שחפת).

כשחוסנתי לפני מס' חודשים נגד נגיף הפפילומה ככל הנראה זה גרם לי לקשיי נשימה דומים (עם זאת מבדיקת אלרגיות עור- לא רגישה לחלבון).
    האם המנטו יכול לגרום לתגובה אלרגית?

לסיכום- מה את מציעה לי לעשות?
    תודה רבה רבה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    תבחין מנטו

הוספת תגובה

• תבחין מנטו.

ד''ר שמעון אדלשטיין
    23/04/2009

אין בעיה בביצוע תבחין המנטו החוזר לאחר שהקודם לא נקרא. איני יודע למה התכוונת ב"היפוך" אך אם התכוונת לבדיקה החוזרת שיש לבצע אם התבחין הראשון נמצא שלילי, הרי שלאור זאת שהבדיקה הראשונה כבר בוצעה אין טעם בביצוע בדיקה נוספת.
    מה שעלייך לעשות זה לבצע את הבדיקה ולא לשכוח לבצע את הקריאה.
    3 שבועות לאחר כל חיסון\תבחין - כל שעול או תסמין דומה לרוב לא יהיה ביטוי לאלרגיה לחומר (תגובה כזאת תקרה תוך שעות לרוב או זמן קצר בלבד).
    תבחין מנטו אינו משפעל שחפת (אם היתה), ולו רק לאור העובדה שהתבחין עשוי מזן שאינו שחפת.
    אז, עבודה נעימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה-צהבת
    שני
    20/04/2009

שלום,
    אבי חולה סרטן ויש לו גרורות בכבד , כתוצאה מכך הוא פיתח אתמול צהבת, האם זה מדבק? מהן דרכי ההדבקה? יש לי תינוקת בת חצי שנה שהוא מחזיק מחבק ומנשק הרבה, האם יכול להיות שהיא נדבקה בדרך זו? מה לעשות?
    אודה לתשובה מהירה אני מאד לחוצה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה-צהבת

הוספת תגובה

• תשובה

20/04/2009

מדובר בצהבת שנגרמת עקב חסימה של דרכי מרה ולא עקב זיהום
    מכאן שאין סכנה של הדבקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המרגיעה והמהירה

שני
    20/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    חסוי
    19/04/2009

לפני כחודש עשיתי בדיקות דם לאחר שהייתה לי כבר שבועיים בליטה גדולה בבית השחי הימני.
    בתוצעות הבדיקה רשום "מתאים למחלת שריטת החתול למרות IgM שלילי" ,
    בינתיים הבליטה כבר ירדה ונעלמה לחלוטין. מה אני צריך לעשות?
    האם המחלה יכולה לעבור לבד או שאני חייב לעבור טיפול תרופתי ואם לא אז הבליטה יכולה לחזור?
    מה בכלל המשמעות וההשלכות של המחלה הזאת מעבר לבליטות בבית השחי?
    האם יש תופעות לוואי לטיפול?

צירפתי גם צילום של התוצעות ואשמח לדעת אם יש עוד משהו חריג בבדיקות שלי ,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• שריטת החתול

ד''ר שמעון אדלשטיין
    23/04/2009

הדף המצורף אינו ברור ואיני מסוגל לקרוא את התוצאות. אם הצלחתי לפענח את הכתוב למטה, קיימים נוגדנים מסוג IGG ולא מסוג IGM . אכן על פי הקליניקה וממצאים אילו נראה שאכן לקית במחלת שריטת החתול.
    זוהי מחלה הנגרמת ע"י חיידק בשם ברטונלה או בשמו המלא bartonella hensale .
    החיידק נמצא ברוק החתול ומניחים שהוא עובר בין חתולים בעיקר ע"י פרעושים.
    לחתול הנגוע בחיידק לא יהיו שום סימני מחלה שכן החתול מהווה רק נשא אבל חתול נגוע יכול להעביר את החיידק לאנשים. ההדבקה נעשית בשריטות, נשיכות או מגע של רוק החתול עם עור פגוע (פצעים למינהם).
    לרוב המחלה מופיעה בילדים (אולי בגלל שהם משחקים עם החתול בפחות זהירות ותשומת לב).
    המחלה אינה מדבקת בין אנשים אלא רק דרך חתול ולרוב אם חלית פעם אחת חוסנת לשאר החיים.
    הטיפול במחלה הינו - מאומה לרוב, כי המחלה עוברת לבד ללא שום טיפול (הסימנים נעלמים תוך 2-4 חודשים).
    אם הבלוטה כואבת - ניתן לשים קומפרסים על קשר הלימפה וליטול תרופות תרופות להורדת חום.
    אם הסימנים חמורים או שמדובר באיש עם כשל חיסוני הוא יקבל גם טיפול אנטיביוטי מתאים.
    במקרה שלך נראה שההחלמה מלאה וטיפול כמובן אין צורך לתת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסוי
    19/04/2009

נשרטתי על ידי חתולת רחוב שאני מכירה ומאכילה כבר תקופה ארוכה נשרטתי ביד ימין, עבר שבועים מאז והתחילה לכאוב לי דווקא יד שמאל, כבר כמעט שבוע כואבת לי היד אין לי חום וכלום הכאב בא והולך האם זה סימן למחלת השרטת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מחלת שריטת החתול

ד''ר שמעון אדלשטיין
    23/04/2009

שריטת חתול לרוב מסתיימת בכאב מקומי וגלד שמחלים. במקרים לא שכיחים שריטה יכולה להוביל לכניסת מחוללים - כגון חיידק הקלוסטרידיום טטני (הגורם למחלת הטטנוס), כגון מחלת שריטת החתול (הנגרמת על ידי bartonella hensale) חיידקי עור ופה של החתול (המלקק את גופו ואת כפות רגליו) ועוד.
    מאחר ולרוב שריטה מסתיימת במאומה, איני רואה סיבה למהומה משריטה זו. ההתייצגות של כאב ביד השניה אינו בהכרח ביטוי למחלת שריטת החתול.
    אני ממליץ לגשת לרופא המטפל לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנת הדבקות לילדים בני 7 בקבסיאלה
    אלי
    17/04/2009

אבא הובחן KPC KLEBSIELLA PNEUMONIA RESISTANT CARBAPENEM

תומאת מעבדה MRSA-METHICILLIN RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS

מה המשמעות ולמי זה מסוכן תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

18/04/2009

החיידקים שאותם אתה מציין הם חיידקים שעמידים לאנטיביוטיקה ונמצאים בעיקר בחולים שמאושפזים בבתי חולים. הם לא מהווים סכנה לצוות המטפל או לקרובי המשפחה של החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv
    מוני
    16/04/2009

שלום אני בשבוע ה- 25 להיריון.
    בשבוע השמיני עברתי בדיקת דם ואובחנתי בקשר לוירוס cmv כדלקמן:
    CMV IGG גדול מ- 250 חיובי
    IGM חיובי חלש
    יש לפנות בהקדם לרופא המטפל.
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY גבולי
    CMV IGG AVIDITY 45%
    EQUIVOCAL - מומלץ מעקב
    ערכי ייחוס:
    IGG WITH LOW AVIDITY
    קטן מ- 35%
    IGG WITH HIGH AVIDITY
    גדול מ- 45%

בשבוע ה- 25 עברתי בדיקת דם חוזרת בקשר ל- CMV:

CMV IGG גדול מ- 250
    CMV IGM גבולי
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY שלילי
    CMV IGG AVIDITY 45%

אודה על קבלת התייחסותך לבדיקות? מה המשמעות?
    האם קיים סיכון או סיכוי שהעובר נדבק בנגיף?
    האם אפשר לעשות מי שפיר בשבוע ה- 25?
    האם הבדיקה השנייה תקינה?
    יש לציין כי בדיקת סקירת מערכות מורחבת שבוצעה בשבוע ה- - 23.5 העלתה מיעוט קל במי שפיר ( 10 במקום 12 ) אך העובר נראה תקין.
    נודה על קבלת תשובתכם. אנו מאוד מודאגים?

נודה על קבלת תשובתכם לכל השאלות.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• תשובה

18/04/2009

השאלה שקשורה לוירוס ה CMV בהריון היא מורכבת ביותר. כדי לענות דרושה אינפורמציה נוספת, חשוב לדעת אם היו הריונות קודמים ואם בוצעה אז בדיקה דומה - זה יכול לעזור מאד בהחלטה אם מדובר רק בנוגדנים שקיימים מהעבר או בזיהום חריף בהריון הנוכחי. יתכן ולא ניתן יהיה לפתור את הדילמה ללא ביצוע בדיקת מי שפיר. אני מציע לפנות לייעוץ למומחה במחלות זיהומיות באזור מגורייך
    יש מי שעוסק בנושא הספציפי הזה (למשל במעבדה הוירולוגית בבית חולים הדסה י-ם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לסיפיליס
    ענת
    10/04/2009

שלום רב,
    אני בן 48 ובעקבות פצע באזור איבר המין ביצעתי בדיקות דם שתוצאותיהן מראות על VDRL חיובי 1:4, FTA חיובי ו-TPHA חיובי. מעבר לזה, כל התוצאות שליליות. האם תוצאות אלה מצביעות חד משמעית על הידבקות במחלת העגבת? היות והרופא ציין כי יחס של 1:4 הינו נמוך מאוד. מה דעתך על התוצאות והאם ידועה לך על בדיקה נוספת שיכולה לאמת באופן חד משמעי את הימצאות החיידק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לסיפיליס

הוספת תגובה

• תשובה

10/04/2009

התוצאה היא חד משמעית חיובית
    הטיפול אינו מסובך וכולל 3 זריקות של פניצילין בנזטין (קרוי בשם דורביוטיק) במינון של 2.4 מליון יחידות לשריר - זריקה אחת לשבוע במשך 3 שבועות - חוסר טיפול יגרום למחלה להתקדם לשלבים מתקדמים ועלול לגרום לסיבוכים.
    חשוב לבצע בירור מקיף למחלות אחרות שעלולות לעבור באמצעות מגע מיני (זיבה, כלמידיה, איידס, טריכומונס, צהבת מסוג B)
    חיוני לידע בנות/בני זוג איתם קיימת מגעים מיניים בתקופה האחרונה על הצורך לפנות לרופא כדי להבדק ולקבל טיפול במידת הצורך כי העגבת מאד מדבקת.
    במידה ואתה נתקל בקשיים בביצוע הבירור והטיפול פנה למומחה למחלות זיהומיות או למרפאה מתאימה של לישכת הבריאות באזור מגוריך שעוסקת במחלות המועברות במגע מיני (STD)
    אם גם זה לא עוזר לפתור את הבעיה השאר כתובת דוא"ל או דרך אחרת כדי שנוכל ליצור איתך קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בעגבת

ענת
    10/04/2009

תודה על תשובתך המהירה, הרופא המטפל הזכיר בדיקת ניקור מותני. האם בדיקה זו הכרחית בשלב זה או שאפשר להסתפק בטיפול הפניצילין ולאחר מכן לחזור שוב על הבדיקות. האם הצלחת הטיפול האנטיביוטי יתן ערכים שליליים בבדיקה החוזרת ?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

12/04/2009

בשלב המוקדם הזה של המחלה איני מוצא צורך בניקור מתני
    אין צורך לחזור על בדיקות המעבדה לאחר הטיפול כי ערכי המעבדה לא ישתנו
    אין צורך במעקב כלשהו למחלה אך כפי שכתבתי חשוב הן לבצע בירור למחלות אחרות שמועברות ביחסי מין ובאותה מידה חשוב מאד לידע את כל המגעים בתקופה האחרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד בנושא...

ענת
    12/04/2009

ד"ר יצחקי שלום,
    ברצוני להודות לך על תשובותיך ונכונותך לסייע. במסגרת בדיקות הדם בצעתי גם את הבדיקות שציינת וכולן שליליות למעט אלה הקשורות לעגבת. ענית לי כי לאחר טיפול הפניצילין הערכים לא ישתנו ולכן אין טעם לבצע בדיקת דם חוזרת. אם כך אבקש לדעת, איך אדע שנירפאתי לחלוטין ואיך אדע בבדיקה בעוד כמה שנים שלא נדבקתי שוב ?
    רציתי לציין כי מעולם לא ביצעתי בדיקה מסוג זה. האם יתכן שהחיידק קיים אצלי כבר הרבה שנים והמחלה אינה נמצאת בשלב הראשוני ? (קראתי שפצע יכול להופיע ולהיעלם ללא כאב ויש סיכוי שלא לחוש בכלל בקיומו וקשה לי לזכור / לשלול קיום פצע שכזה בעבר).

תודה מראש
    יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

16/04/2009

לאחר הטיפול אתה בריא.
    קיום הפצע על הפין הוא העדות הטובה ביותר לכך שהמחלה היא בשלב הראשוני שלה
    ברוב המקרים אכן מגלים את המחלה בשלב מתקדם יותר לאחר שמבצעים מסיבה זו או אחרת את בדיקת הנוגדנים. עם השנים הכייל של הנוגדנים נוטה לרדת. למרות זאת אני שוב ממליץ בפניך לא להמשיך לבצע בדיקות מיותרות שתוצאתן תהיה אחת בלבד - העלעת רמת החרדה.
    הקפד על מין בטוח ולא תדבק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה
    יעל
    09/04/2009

שלום,
    אמי בת ה-82 מקבלת אנטיביוטיקה levofloxacin 500 mg לטיפול בדלקת ריאות. היא סובלת מבחילות קשות וקשה לה לאכול. האם יתכן שמתן פרוביוטיקה ישפר את מצבה?
    ובאותו נושא, האם קיימת התווית נגד לפרוביוטיקה בחולים שנוטים ללקות בדלקות לבלב או מחלות אחרות כגון סוכרת? האם ייתכנו תופעות לוואי לפרוביוטיקה?
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    פרוביוטיקה

הוספת תגובה

• תשובה

09/04/2009

בתשובה לשאלה הראשונה - לא נראה לי שפרוביוטיקה תעזור. צריך לברר מה הסיבה לתופעה, יתכן שהתרופה עצמה היא הגורם לבחילה.
    לגבי פרוביוטיקה בכלל קיים ספק אם יש לה ערך רפואי כלשהו.
    מציע להפנות את השאלות לתזונאי/ת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטפילוקוקוס אוראוס ודלקת גרון
    גלעד
    01/04/2009

שלום רב,
    גיל 45. בריא.

מזה כמעט 5 ימים יש לי חום גבוה 39 וכאבי גרון בבליעה. אין נזלת. קצת ליחה.
    הרופא משפחה הסתכל אתמול ואמר שזה דלקת שקדים חיידקית כי שני השקדים מלאים מוגלה לבנה ויתר הגרון אדום. הוא נתן לי מוקסיפן. אין נקודות לבנות או ציפוי לבן לא על השקדים אלא רק עליהם.
    היות ואני מאוד נרתע מאנטיביוטיקה שאלתי אותו אם זה יכול להיות וירוס ולעבור לבד. הוא אמר שתפליט לבן בשקדים לא מתאים לוירוס חוץ ממחלת הנשיקה וזה לא סביר שיש לי היות ורואה במחשב שלפני 6 שנים בדק לי והייתי מחוסן לEBV.

התחלתי אתמול בצהריים מוקסיפן ולקחתי כבר 4 כדורים.
    עדיין אין שיפור ולהיפך יש מגמת החרפה - הבלוטות מתנפחות יותר הגרון יותר כואב בבליעה עם יותר מוגלה והחום יותר חזק היום מגיע כמעט ל 40.
    רציתי לשאול:
    1. תוך כמה זמן מוקסיפן אמור להשפיע על דלקת גרון חיידקית מכל סוג שהוא? האם תוך 24 שעות אמור היה להיות כבר שיפור ואם לא אז זה אומר שאולי זה לא התרופה המתאימה במקרה וזה חיידק? אמר לי בטלפון חבר רופא ( מחיפה ) שלפעמים עדיף רפאפן והמוקסיפן לא עובד.

אגב, אחותי עשתה לי שלשום משטח גרון ביתי שקנתה עבור ילדיה עקב סטרפטוקוקוס לפני שנה. יצא שלילי.

2. אציין שלפני שנה במשטח אף על ידי רופא עור ( בגלל אקנה ) נמצא סטפילוקוקוס אוראוס. לא היה כתוב שזה זן מיוחד או עמיד ליד זה אלא רק סטפילוקוקוס אוראוס פוזיטיב. הוא נתן לי משחה אבל לא שמתי.
    האם יכול להיות שדלקת הגרון קשורה בסטפילוקוקוס אוראוס? אם כן מה עושים?

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

02/04/2009

דלקת לע חיידקית נגרמת ברוב המכריע של המקרים ע"י סטרפטוקוקים. הסטפילוקוקים שמצאו אצלך באף מאכלסים כ 30% מבני האדם כלומר כל אדם שלישי הוא נשא - הוא אינו גורם לדלקת בלע.
    המטרות של הטיפול במחלה שנגרמת ע"י סטרפ. הן לקצר את המחלה (ביום אחד בלבד), למנע סיבוכים מקומיים (כיסי מוגלה בדופן הלע) ולמנע מחלה ראומטית של הלב.
    כשלא בטוחים אם מדובר במחלה חיידקית או ויראלית רצוי לבצע משטח לע או טטס מהיר (כזה שאתה ביצעת בבית) אך הראשון יותר אמין.
    רפאפן או מוקסיפן יעילים באותה מידה כנגד סטרפטוקוקים, אם לאחר 3 ימים לא תהיה תגובה של ירידת החם ניתן לשער שמדובר בתהליך ויראלי ולא חיידקי
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום ממקור לא ברור בגרון
    גלעד
    31/03/2009

שלום רב,

אני בן 35. ללא בעיות ידועות.
    בדיקות דם שגרתיות במסגרת הביטוח לעבודה, לפני חצי שנה תקינות לחלוטין.

מזה 3 ימים יש חום גבוה עד 39.3 וכאבים בגרון בבליעה עם סימנים לבנים
    קטנים בצד הגרון שהלכו וגדלו מ 1 ל 4-5 היום. יש כאבים גם בגוף ותחושה שחולה. אין לי נזלת. קצת ליחה.

הייתי שלשום אצל רופא בקופ"ח שאמר לי שזה אולי חיידק סטרפטוקוקוס לפי הסימנים הלבנים. אמר שהשקדים לא נפוחים אבל הגרון אדום ויש נקודות לבנות על השקד. אמר לחכות יומיים ואם לא יעבור אז לקחת מוקסיפן.

הרופא ביצע לי משטח גרון ונתן לי ספירת דם.
    קיבלתי היום משטח גרון שיצא שלילי לסטרפטוקוקוס.

כמו כן תוצאות ספירת דם:
    WBC=12.7 ( נורמה 4.8-10.8 )
    NEUT =74.2 ( הנורמה 50-70 )
    LYMP=13.4 ( הנורמה 20-50 )
    MONO=10.3 ( הנורמה 2-9 )
    BASO=0.3 LUC=1.4 EOS=0.4
    NEUT ABS=9.4 ( הנורמה 1.9-8.0 )
    LYMP ABS=1.7 ( הנורמה 0.9-4.5 )
    MONO ABS=1.3 ( מעל הנורמה שהיא 0.2-1.0 )
    PLT=348
    HB=13.7 ( דומה לעבר )
    MCV=85 ( דומה לעבר )

הרופא אמר לי שספירת הדם מראה שיש זיהום חיידקי ושאקח את המוקסיפן.
    מנגד כאמור המשטח גרון בקופה יצא תקין. קניתי גם משטח פרטי וגם הוא יצא שלילי. אין מגמת שיפור לאחר שלושה ימים.

קראתי שדלקת גרון חיידקית היא בדרך כלל סטרפטוקוקוס. אבל המשטח יצא תקין.
    אני חושש מאוד שזה אומר שנדבקתי באיזה שהוא חיידק אחר משהו בעייתי יותר או מערכתי. אציין שהייתי לפני 5 ימים ( יומיים לפני הופעת החום ) בביקור אצל אאג בקופה במרפאה עצמאית בשל בעיית שמיעה קלה שיש לי מהשירות בצבא ועושה פעם בכמה שנים בדיקת שמיעה.
    הוא הסתכל לי גם בגרון ואמר שהכל אצלי תקין. אני חייב להודות שהציוד אצלו לא היה נראה הכי מחוטא ומקווה שלא נדבקתי שם במשהו. אף אחד מבני הבית לא חולה.
    ברצוני לשאול
    1. האם העובדה שיש עדות לזיהום חיידקי בספירת הדם אבל המשטח שלילי פעמיים
    מעידה על כך שאני סובל מזיהום אחר קשה יותר או משהו מערכתי?
    2. בספירת הדם המונוציטים מוגבר. קראתי באתר של הכללית שמונוציטים עולה בנגיף ולא בזיהום חיידקי. ואם עולה זה יכול להיות זיהום בלב, שחפת, זאבת, או מחלות בעייתיות אחרות. מה דעתך? זה יכול להיות?
    3. האם המונוציטים הגבוה יכול להיות ממחלת הנשיקה? אם כן אז המוקסיפן שהתחלתי היום בצהריים יכול לגרום לפריחה כמו שקרה לבת שלי לפני שנתיים
    ( היה לה שילוב של מוקסיפןומחלת הנשיקה )

מה דעתך? אני מאוד מוטרד מהעובדה של דלקח גרון חיידקית ולא מסטרפטוקוקוס
    והחשש שזה משהו הרבה יותר רציני
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום ממקור לא ברור בגרון

הוספת תגובה

• תשובה

01/04/2009

העובדה שבספירת הדם מספר התאים הלבנים מוגבר מעידה על מצב דלקתי אך לא בהכרח על זיהום חיידקי. משטח לע שלילי וטסט מהיר שלילי מהווים הוכחה שלא מדובר בזיהום שנגרם ע"י סטרפטוקוק (בתנאי שבוצעו באופן נכון). גם העובדה שהאנטיביוטיקה לא הקלה מהווה עדות לכך שכנראה לא מדובר בזיהום של חיידק.
    וירוסים שונים יכולים לגרום לתמונה קלינית דומה מאד לזו של זיהום עם סטרפטוקוק, למשל וירוסים מסוג EBV CMV ADENO - אין צורך לבצע חקירה מעמיקה כי בלאו הכי למחלות אלו אין טיפול ספציפי.
    רוב המחלות החיידקיות או הויראליות שפוגעות בלע חחולפות תוך 3-4 ימים.מנוחה, אקמול וכדורי מציצה להקלה על הכאב מקילים את התסמינים עד ההבראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת EBV

גלעד
    01/04/2009

תודה רבה על תשובתך!
    ברצוני לציין כי ב בדיקה לפני שנתיים היו לי התוצאות הבאות
    ebv igm=negative
    ebv igg=positive 46
    CMV IGM + IGG = NEGATIVE
    האם לאור זאת זה אומר שלא סביר שאני חולה במחלת הנשיקה שגרמה לדלקת בגרון עם נקודות לבנות בשקדים? האם אני מחוסן?
    אם כך מה יכול להסביר את המונוציטים המוגברים וגם ניוטרופילים גבוהים, לימפוציטים נמוכים
    וWBC מוגברים? זה לא סימן לחיידק?
    דלקת גרון אבל משטח שלילי.
    היום היום החמישי והחום גובר והגרון הולך ונהיה כואב ועם חיוי לבן על שני השקדים.
    מוקסיפן התחלתי אתמול בצהריים.
    חושש מאוד מאיזה חיידק אגרסיבי ולא סטרפטוקוקוס רגיל.
    יש חיידקים אחרים שנותנים תמונה כמו סטרפטוקוקוס אבל הם לא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה