פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האך אפשר להדבר כך בכלבת?
    פאפא
    20/10/2009

אח שלי מצא ברחוב בובה ומבלי ידיעתנו נגע בה חיבק אותה הצמיד אותה לפה
    הביא אותה הבייתה וסירב לזרוק אותה זו בובת פרווה
    יש לי מספר שאלות
    במידה וחיה חולת כלבת ליקקה נשכה ומילאה את זה בריר שלה האם בזה שאח שלי הצמיד אותה לפניו וידיו יכולה להיות הדבקה? למשל אם פתאום הוא נפצע ואז הבובה והריר שבה באו במגע עם הדם? או שהוא קירב אותה לפה ולאף וריר שלו נכנס אליהם

שאלה שניה: אמא שלי כיבסה את הבובה ביחד עם הבגדים שלנו כולל תחתונים כביסה לא כ"כ ארוכה ולא בחום שיכול להרוס את הנגיף
    נגעתי בבובה כשהיא הייתה רטובה ואז באף ופנים וגם בשריטות שיש לי על הגוף האם כך אפשר להדבק? ואם אגע ואלבש את הבגדים כולל תחתונים שהיו איתה יחד בכביסה אני עלולה להדבק?
    אני מאוד מפחדת
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האך אפשר להדבר כך בכלבת?

הוספת תגובה

• הדבקה בכלבת

ד''ר איל נדיר
    21/10/2009

שלום,

הסיכוי להידבק בכלבת בסיטואציה שתיארת שווה בערך לסיכוי שלי לזכות בלוטו 3 פעמים ברצף.

בברכה (והסירי דאגה מליבך),
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלריה בויאטנאם
    ענת
    19/10/2009

אני נוסעת לטיול בויאטנאם לשבועיים בתחילת נובמבר.אבקר בהנוי, סאפא והלונג ביי בצפון ,הויאן במרכז ובסיגון ובדלתא של המקונג בדרום
    האם אני צריכה לקחת כדורים נגד מלריה
    הייתי במרפאת מטיילים בתל אביב שם נאמר לי לקחת וחברה שלי היתה במרפאת מטיילים ברוטשילד בחיפה ונאמר לה שלא צריכה לקחת
    מה דעתך
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    מלריה בויאטנאם

הוספת תגובה

• מלריה בויאטנם

ד''ר איל נדיר
    19/10/2009

שלום ענת,

ככלל, הסיכון למלריה בויאטנם מוגבל לאיזורים כפריים ומיוערים (ולא עירוניים או הרריים) וכמעט ואינו קיים לאורך רצועת החוף. באיזור סאפא למשל קיימת העברה של מלריה. אני לרוב ממליץ ליטול טיפול תרופתי נקודתי כאשר נכנסים לשהיית לילה באיזור "מסוכן".
    אין ספק כי הסיכון אינו מאד גבוה ולכן ככל הנראה ישנם מומחים שלא ממליצים על נטילת טיפול מונע.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת צהובה
    מיכל
    18/10/2009

שלום!!
    אנו בני 66 ו 71 והיום היינו במרפאת המטיילים בבית חולים מאיר והרופא הפחיד אותנו בקבלת החיסון נגד קדחת צהובה.מפני שאפשר לקבל את המחלה אחרי החיסון.
    אנו מטיילים בפרו בגונגל וגם ישנים שם יומיים.

בתודה מראש מיכל עושים? האם משהו יכול לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    קדחת צהובה

הוספת תגובה

• חיסון לקדחת צהובה באוכלוסיה מבוגרת

ד''ר איל נדיר
    18/10/2009

שלום מיכל,

לא הצלחתי להבין האם קיבלתם את החיסון בסופו של דבר או לא ...
    אז כך ...
    החיסון לקדחת צהובה מכיל נגיף (וירוס) מוחלש. תאורטית, הוא יכול לגרום למחלה דומה למחלה שכנגדה הוא אמור לחסן. במקרים קיצוניים ונדירים המחלה הזו (מהחיסון) עשויה להיות קשה מאוד והיא תוארה יותר באוכלוסיה מבוגרת (בעיקר מעל גיל 70). לפיכך הזהירות במתן החיסון למבוגרים.
    כעיקרון, הרופא במרפאת המטיילים צריך קודם כל לא להזיק למטופל ואח"כ להגן עליו מסכנות. במקרה שלכם הסיכון בקבלת החיסון נמוך מאוד אך גם הסיכון לחלות בקדחת הצהובה ביומיים בג'ונגלים של פרו הוא נמוך מאוד. ההחלטה במקרה הזה (מה יזיק לכם יותר, לקבל את החיסון או לא) היא לגמרי לא פשוטה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת צהובה

מיכל
    19/10/2009

שלום ד"ר אייל!!
    אנחנו עדיין לא קיבלנו את החיסון.
    היום היינו אצל רופאת המשפחה והיא אמרה לנו שאין לנו בעיה לקבל את החיסון.
    ובכל זאת אנחנו מתלבטים.
    מה דעתך?
    בברכה ובתודה מראש מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות

ד''ר איל נדיר
    19/10/2009

שלום מיכל,

כאמור, אכן התלבטות. עם זאת, אני מניח שבמידה ואתם אנשים ללא מחלות כרוניות משמעותיות כלשהן, אזי בסופו של דבר הייתי ממליץ לכם להתחסן וזאת מאחר ואתם ללא ספק נכנסים לאיזור שיש בו סכנה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נגד מלריה לשהות ארוכה
    רעות
    18/10/2009

א.ג.נ שלום,
    אני מתעדת לנסוע לצפון נמיביה (100 קמ" דרום לפארק אטושה)בתקופת הקיץ שלהם, העונה הרטובה, לתקופה ממושכת, 5 חודשיים. האיזור בו אלון הוא תחת סיכון מלריה,נמוך אך קיים. בעלי המקום נדבקו פעם אחת ב-7 שנות שהותם במקום.
    האם כדאי לקחת תרופות כנגד מלריה או להגביר המנעות מהדבקה בצורה פאסיבית (ביגוד ותכשירים כנגד יתושים)? מה תהיה המלצתך במקרה זה?
    והאם יש לקחת תקופת "ניקיון" בין לקיחת התרופות והריון?
    תודה מראש,
    רעות

הוספת תגובה

• מלריה בנמיביה

ד''ר איל נדיר
    18/10/2009

שלום רעות,

אם הבנתי נכון אז האיזור אליו את מתעתדת להגיע הוא כנראה על קו התפר בין האיזור היותר מסוכן בנמיביה לזה עם הסיכון הנמוך יותר. עם זאת, יתושים לא קוראים מפות שמציירים בני אדם, ועצם העובדה שהמקומיים כבר נתקלו במחלה בשנים האחרונות, בעצם עונה לנו על השאלה האם קיים סיכון במקום. הסיכון גבוה יותר בין נובמבר ליוני.
    המלצתי במקרה זה תהיה ליטול לריאם שהוא התכשיר הפרקטי ביותר לשהיה ארוכה. עם זאת, צריך גם שאת תסכימי ליטול את התכשיר ושלא תסבלי מתופעות לוואי ממנו.
    אם וכאשר את מחליטה בכ"ז לקחת את הסיכון ולא ליטול לריאם אז:
    - קחי עימך קופסה של מלרון לטיפול חירום (מאחר ולא תמיד ניתן להשיג תכשיר טיפולי טוב במקום)
    - פני לעזרה רפואית מהירה בכל מקרה של מחלת חום.
    - דאגי מראש לדעת היכן הרופא/מרפאה הקרובים למקום בו תשהי לצורך אבחנה מהירה במקרה של מחלת חום.

התמגנות פיזית (ביגוד ותכשירים) מומלצת בכל מקרה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רעות
    26/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים ו cmv
    מיכל
    17/10/2009

שלום רב.
    אני בהריון שבוע 8 + 5 ימים עם תאומים. בבדיקת דם שעשיתי השבוע יצאו לי התוצאות הבאות :
    CMV IgG 123
    , CMV IgM - גבולי, CMV IgM additional assay- גבולי לאחר שבוצע פעמיים, CMV IgG Avidity :

Probably past infection
    :ערכיי יחוס
    IgG with low avidity:
    35%-קטן מ
    IgG with high avidity:
    45%גדול מ

הרופא התקשר ואמר שעלי לפנות בדחיפות לייעוץ גנטי. יש לציין כי זוהי הדבקות נוספת שכן בהריון הראשון שממנו נולדה לי ילדה מקסימה הייתי במעקב שכלל מי שפיר עקב חשד להדבקה ב cmv בהריון. גם בזמנו תוצאות הבדיקה היו גבוליות, avidity גבוה, מעל 45%. אשמח לקבל תשובה בשל הלחץ הרב שאני נמצאת בו לאור העובדה שמדובר בתרומים אחרי טיפולי הפריה. כמו כן רציתי לשאול אם נדבקתי בCMV בהריון של הבת הראשונה האם אני מחוסנת בהריון הזה? אשמח לקבל תשובה ותודה על הפורום המקסים הזה. שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים ו cmv

הוספת תגובה

• יש לציין

מיכל
    17/10/2009

כי מתחילת ההריון לא היה לי חום או איזושהי הרגשה יוצאת דופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר איל נדיר
    18/10/2009

שלום מיכל,

השאלה ששאלת היא אחת היותר "רגישות" שקיימת בתחום המחלות הזיהומיות ובספק אם התייעצות בפורום היא נכונה (הן מבחינת הרופא שאין לו את כל האינפורמציה מול העיניים והן מבחינתך שרוצה לקבל את כל התשובות).
    ובכ"ז,
    הדבקה ראשונית ב-CMV במהלך תחילת הריון אכן עשויה לפגוע בעובר. לכן, העובדה שבהריון קודם כבר היתה לך עדות להדבקה וכן ה-avidity הגבוה, מאוד מרגיעים.
    עם זאת, תאורטית, יכולה להיות "התלקחות" מחודשת של הנגיף (מאחר ולאחר ההדבקה הראשונית הוא נשאר חי אבל רדום בגוף). "התלקחות" כזו, אם מתרחשת, סיכוייה לפגוע בעובר נמוכים מאוד מאוד מאוד.
    כאמור, ייעוץ בנוגע ל-CMV בהריון הוא מאוד רגיש וכולל בתוכו הרבה מאוד: * לעבור על כל האינפורמציה הרפואית מהעבר ומעכשיו. * להכיר את המטופלת ובן זוגה ואת גישתם * להסביר לפרטי פרטים את כל התאוריה שמאחורי כל סיפור ה-CMV ו-* להחליט (יחד עם בני הזוג) על אופן ההתקדמות.

אז בשורה התחתונה, אין סיבה משמעותית להיות בלחץ, אבל, יש בפירוש מקום לשמוע ייעוץ גנטי או חוות דעת של מומחה למחלות זיהומיות.

בברכה (ותודה),
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיכל
    19/10/2009

לא ציפיתי לקבל תשובה כזו מפורטת ומשמעותית עבורי. אני מודה לך מכל הלב על זמנך היקר. בברכת יום טוב, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת המוח היפנית
    מור
    12/10/2009

שלום, אני טסה לדרום הודו מדצמבר עד פברואר- מרץ. מתלבטת מאוד האם להתחסן נגד דלקת המוח היפנית. חברה שהתחסנה אושפזה בבית חולים לאחר החיסון השני עם תופעות לוואי קשות.
    האם החיסון נצרך ממש בעונה הנ"ל? ועד כמה הוא מזיק לגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    קדחת המוח היפנית

הוספת תגובה

• חיסון לדלקת המח היפנית

ד''ר איל נדיר
    13/10/2009

שלום מור,

בסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר בסטטיסטיקה (ובבריאות שלנו כמובן)
    דלקת המח היפנית היא מחלה נדירה. מתוך 300 שיידבקו בנגיף, יחלה רק אחד. הבעיה היא שסיכוייו של זה שכן חלה לפתח מחלה שתשאיר אותו פגוע או שלא תשאיר אותו בכלל לא נמוכים בכלל.
    אני מסכים כי העונה שבה את נוסעת היא העולה היותר "רגועה" מבחינת פעילות היתושים וכתוצאה מכך גם של פעילות המחלה. (לאחרונה תועדה התפרצות מקומית בצפון הודו)
    לחיסון מתוארות תופעות לוואי, הקשה בהן היא אלרגיה קשה (שלא נתקלתי בה לשמחתי) וכן תמונה של מחלה דמויית שפעת (שפה ושם מתרחשת, לרוב בצורה קלה מאד)
    מתן החיסון (לפחות במרפאות שלי) תלוי בארבעה משתנים: 1. משך הנסיעה. 2. עונת הנסיעה. 3. אופי הנסיעה ו-4. עמדת המטייל. על פי שלושת המשתנים הראשונים אני מנסה לשקול מה מסוכן יותר: הסיכון במחלה או הסיכון בתופעות לוואי. ככלל, לנסיעות של מספר חודשים בעלות אופי תרמילאי אני ממליץ להתחסן גם בעונה הזו. באם תחליטי שלא להתחסן - כדאי שתקפידי להתמגן כנגד יתושים הן בשעות היום והן בשעות הלילה.

מקווה שעזרתי לך להחליט,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק הקלבסיאלה
    דורית
    11/10/2009

אני לאחר ניתוח לכריתת רחם , כשבוע לאחר הניתוח החלו לצאת נוזלים מהתפרים , הרופא ניקז לי את הנוזלים ופתח לי עוד שני תפרים בהליך זה.
    כיומיים לאחר מכן החלה לצאת לי הפרשה מהפצע הפתוח והתרבית שנעשתה לי מהפצע הפתוח התגלה חיידק הקלבסיאלה .
    רופאת המשפחה רשמה לי אנטיביוטיקה בשם CIPRODEX .
    שאלותיי הן :
    האם בטוח שאנטיביטיקה זו תעבוד?, עפ"י מה שקראתי באינטרנט לא כל אנטיביוטיקה טובה לחיידק זה.
    האם זה מסוכן ?

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק הקלבסיאלה

הוספת תגובה

• קלבסיאלה בפצע

ד''ר איל נדיר
    11/10/2009

שלום דורית,

התרבית שנלקחה לך מהפצע זיהתה את החיידק כקלבסיאלה וגם ככל הנראה נתנה את התשובה לאילו תכשירים אנטיביוטיים הוא רגיש (כאמור, לא כל קלבסיאלה רגישה לכל תכשיר). אני מניח שהתכשיר שקיבלת מהרופאה (ציפרודקס) ניתן לך על פי תשובת התרבית שהרופאה קיבלה ולכן אמור לעבוד.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון הבלבול - מלריה ביונאן
    מיכל
    10/10/2009

שלום רב,

אני קוראת באתרי מטיילים מגוון דעות לגבי טיפול מונע למלריה בדרום סין, ואם תוכלו לתת לי תשובה ברורה זה מאד מאד יעזור.
    אני מתכננת לטייל ביונאן בנובמבר-דצמבר. בעיקר באיזורים מתויירים יחסית - ליגי'אנג, דאלי, קונמונג... האם עליי לקחת טיפול מונע? האם זה תלוי בגובה או בעונה?
    במידה וצריך טיפול מונע - איזו תרופה מומלצת?

תודה רבה מראש,
    מיכל

הוספת תגובה

• מלריה ביונאן

ד''ר איל נדיר
    11/10/2009

שלום מיכל

מעצם העובדה שקראת מגוון של דעות בעניין יוצא שקשה יהיה לי לתת לך תשובה ברורה לגמרי אבל אנסה לתת לך מספר עובדות שללא ספק תעזורנה לך.

א. יש העברה של מלריה ביונאן, היא מתרחשת כל השנה מתחת קו רוחב 25 (בערך הקו של בירת החבל קונמינג) ובין מאי לנובמבר מעל הקו הזה.
    ב. מלריה לא מועברת לרוב במסלולים תיירותיים מקובלים בסין ומוגבלת לאחזורים כפריים בעיקר.
    ג. מלריה לא מועברת מעל גובה 1500 מטר וחלקים רבים מיונאן גבוהים יותר.

יוצא מכך שככל הנראה הייתי ממליץ לך ליטול טיפול מונע אך ורק אם את מתעתדת לערוך טרק באיזורים נמוכים ודרומיים של החבל (ליגיאנג ודאלי צפוניים יותר). במקרה כזה, ובהנחה שמשך השהיה הזו תהיה קצרה, שווה יהיה ליטול מלרון שהוא המועדף לחשיפות קצרות למלריה. בשאר הטיול מומלץ להתמגן פיזית דהיינו, לבוש ארוך והתמרחות כנגד יתושים בעיקר בשעות החשיכה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה וגרוד בקוסטה ריקה
    נאוה
    07/10/2009

בתי וחברה טילו בקוסטה ריקה וחזרו אתמול,6.10.09. שם צפו בצבים ונתקפו תוך כדי בגרוד קשה.
    הם קבלו שם טיפול אך עד עכשיו, אחרי שבוע, עדין נמשך הגרד והפריחה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה וגרוד בקוסטה ריקה

הוספת תגובה

• צבים ופריחה

ד''ר איל נדיר
    07/10/2009

שלום נאוה,

בסיפורך חסרים פרטים. מלצפות בצבים אין סיבה להתגרד. האם זה היה במקווה מים או במקום יבש? איפה הפריחה והגירוד? בכל הגוף או רק ברגליים? האם זה נראה כמו עקיצות? איזה טיפול הן קיבלו, כדורים או משחה?
    בכל מקרה, במידה ומדובר בפריחה ללא חום, כדאי שרופא עור יעיף על זה מבט.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתך ברגל וכאבים חזקים
    אבי
    02/10/2009

שלום רב,
    לפני כשבוע וחצי נחתכתי משברי עץ בצדה האחורי של הרגל בגובה הקרסול, לרוחב והיא אינה עמוקה מדי פחות מ-1 ס"מ. לפני יום כיפור התחילו לי כאבים נורא חזקים לכל אורך הרגל, ואני מרגיש כאב חד גם בשריר מעל הפצע. הפצע בשלבים של התייבשות אך מסביב יש אודם רב. הלכתי גם למוקד- ששם שאלו אותי לגבי זריקת טטנוס, ועניתי שכן (כנראה חוסנתי בצבא). וחבשו לי אותה. הלכתי גם לרופא העור והוא אמר שזה יעבור, והציע לי להשים משחה עם אנטבביוטיקה, אך סיפרתי לו שאני גם ככה מטופל באנטיביוטיקה ציפרודקס 500 עקב מחלת ברונכיט שיש לי באותו זמן, ואני מטופל בה כמעט שבוע. ברצוני לשאול האם יכול להיות סוג של זיהום שאותו לא ניתן לראות אך הוא פוגע, כי הכאבים הם ממש בכל הרגל, גם באזורים שמעל לפצע , ואפילו השרירים. איך ניתן לבדוק זאת ולמי לפנות? האם האנטיביוטיקה שאני לוקח יכולה לתת לי ביטחון שהיא תמנע זיהום אם יש?
    בתודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    חתך ברגל וכאבים חזקים

הוספת תגובה

• חתך ברגל

ד''ר איל נדיר
    03/10/2009

שלום אבי,

קשה להתרשם טוב בלי לראות מקרוב או לבדוק בנגיעה את המקום. עם זאת, בתמונה נראה שמדובר בחתך בשלבי הגלדה תקינים ללא זיהום משמעותי סביבו.
    יש לך חום? אתה מרגיש חולה (בלי קשר לכאבים)? - אם לא, סביר שאין תהליך זיהומי קשה במקום. במרבית המקרים אין כל צורך בטיפול אנטיביוטי בחתכים.
    ציפרודקס אינו תכשיר הבחירה לטיפול בזיהומי עור אם כי הוא בהחלט עשוי לתת כיסוי אנטיביוטי סביר.
    אם יש לך חום או אם יש כאבים עזים מאוד מעל או מתחת לפצע (שמוחמרים בנגיעה ולחיצה), אם אתה מרגיש שינויים בתחושה ברגל (נמלים) - אילו סיבות לפנות שוב לרופא המשפחה או לאורטופד.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אבי
    04/10/2009

שלום שוב,
    עקב הכאבים הלכתי למוקד ושם החליטה רופאת המשפחה לעצור עם הטיפול האנטיביוטי הקודם
    ונתנה לי טיפול של אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע ומשחה אנטיביוטית המיועדת לעיניים אך מתאימה גם לעור. הכאבים לא מפסיקים בזמן הליכה או עמידה, רק במנוחה אני מרגיש הקלה במקצת. הכאבים הם באזור הפגוע וגם אל תוך השריר פנימה ומסביב. האם לפי דעתך טיפול שכזה אמור לעזור?
    בתודה וחג שמח , אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגמנטין

ד''ר איל נדיר
    04/10/2009

שלום שוב אבי,

אכן אוגמנטין (אם מסתדרים עם תופעות הלוואי שלו) מתאים יותר לפצעים וזיהומי עור. לכאבים הוא לא עוזר, ולכן אולי כדאי לך להיעזר במשככי כאבים סטנדרטיים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתופעות לוואי

אבי
    05/10/2009

שלום שוב,
    ברצוני לשאול למה הכוונה תופעות לוואי? האם הן יגרמו לבעיות נוספות? האם זה יסכן אותי?
    שמתי לב כי בשלושת הימים שאני נוטל אוגמנטין אני חש כאבים בבטן ויש לי שילשולים רבים. האם תופעה זו היא אחת התופעות הלוואי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגמנטין ושלשול

ד''ר איל נדיר
    05/10/2009

כאבי בטן עוויתיים ושלשול הן ה-תופעות לוואי של אוגמנטין ובדיוק מה שהתכוונתי אליו. זה לא מסכן אלא רק מעצבן.
    נסה ליטול את התרופה עם האוכל, באמצע הארוחה. יש כאלו שטוענים שזה עשוי להפחית את התופעות הללו.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילך
    30/09/2009

שלום אני בת 16 ויש לי כבר כמה ימים מן סוג של שפעת מחר יהיה לי תור אצל רופא.
    הבעיה היא שהיום שהתקלחתי הרגשתי כאבים בנרתיק והסתכלתי וראיתי שהופיעו לי 3פצעים שנראים דלקתיים ואני לא מקיימת יחסים עם גבר וגם לא ניהלתי ואני מקפידה על היגינייה כלומר מחליפה כל יום תחתונים ומתקלחת מספר פעמים ביום. ואני ממש סובלת מכאבים מהפצעים הללו בפות וקשה לי ללכת ולתפקד. האם יש לך השערות אם זו מחלה זיהומית ואיזו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פצעים בפות

ד''ר איל נדיר
    30/09/2009

שלום לילך,

זה נכון כי במרבית המקרים בהם מופיעים באיברי המין מדובר במחלות במועברות במין. מאחר ואצלך לא קיים חשד שזה המצב, צריך להעלות אפשרויות אחרות.
    לעיתים עשויים להופיע פצעים בפות בעת מחלה נגיפית (ויראלית) דוגמת מחלת הנשיקה (ומאחר ואמרת כי את חולה כבר מספר ימים, זה יכול להתאים), במקרים אלה הפצעים חולפים מעצמם תוך כשבועיים. פצעים גם יכולים להיווצר בשורשי שיער או בפתחי בלוטות הנמצאות במקום (אך לרוב יופיע פצע בודד). פצעים גם יכולים לנבוע מסיבות לא זיהומיות (דוגמת 'אפטות' בפה).
    בכל מקרה, אני בהחלט ממליץ שרופא נשים יראה את הפצעים ויאבחן.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות להדבקות באיידס בבודי מסאז
    תאילנד
    22/09/2009

רציתי לדעת האם יש סיכוי להדבק במחלה רק מחיכוך בין אברי הגוף
    ללא שום חדירה בשום צורה.

אשמח לקבל תשובה מפורטת לעניין נכנסתי קצת לפחדים בעניין

הוספת תגובה

• איידס בבודי-מסאז'

ד''ר איל נדיר
    22/09/2009

שלום תאילנד,
    פרקטית, הסיכוי להידבקות באיידס בצורה כזו הוא סביב אפס ואסביר מדוע. איידס מועבר כאשר נוזלי מערכת הדם או מערכת המין באים במגע עם ריריות או פצעים משמעותיים מדממים. גם במקרים האלה הסיכוי במגע חד פעמי הוא נמוך מאד מאד. מגע חיצוני לסוגיו השונים (כולל מגע אינטימי וקרוב מאד) לא נחשב כמדבק.
    בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות רעיון לשפעת או לא
    זהבית
    04/08/2009

בס"ד
    לכבוד ד"ר שמעון אדלשטיין,
    שלום רב. רציתי לשאול: יש תרופה או חומר ששמעתי מבני משפחתי המבוגרים שהיו משתמשים בזה למלריה, ואחר כך גילו שזה טוב לשפעת :quinine
    עכשיו ,אני שמעתי שהסיבה לא ברורה אבל בקשר לשפעת החזירים נדבקים בזה יותר הצעירים מהמבוגרים. אולי התרופה הזאת עזרה להם להיות מחוסנים יותר או שאין קשר?
    רציתי לציין שפעם היו מוכרים בחנויות משקה קל בשם ginger ale
    ונדמה לי שהיה בזה את החומר הזה.(קו'ניין)
    נוסף לכך יש משקה אלכוהולי בשם ג'ין וכו'
    ורציתי לציין שלגבי דלקות גרון (סטרפטוקוקיות-חיידקיות) אז, ד"ר טליה מרק אמרה עצה מצוינת, שעזרה לבת שלי:
    לגרגר כף אלכוהול כמו וודקה וכו' לפחות ארבעים אחוז שמיועד לשתיה כמובן,
    פעם בשבוע , ולא לאכול או לשתות אחרי זה חצי שעה וזה מונע הרבה דלקות כי זה הורס את בית הגידול של החיידקים.
    האם יש קשר בין האלכוהול הזה לבין כל הנושא של הquinine
    או שזה ויראלי וזה חיידקי ואין קשר.
    תודה רבה רבה
    ירדנה

הוספת תגובה

• רק הערה קטנה בקשר לכינין

ח. קראוס
    18/08/2009

לא מדובר בג'ינג'ר אייל אלא במי טוניק, המכילים (או לפחות הכילו בעבר) את צמח הכינין שהיה בשימוש נגד מחת המלריה כשמגיפה זו השתוללה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והערה

ירדנה
    18/08/2009

בס"ד
    לכבוד ח. קראוס,
    תודה רבה. כן התכוונתי שהיו שמים כינין, בתוך המשקה גי'נג'ר אייל. דרך אגב קראתי שצריך להזהר עם המינון של הכינין כי יש בזה תופעות לוואי. אבל רק העליתי נקודה למחשבה. שאולי זה יכול לעזור.
    בכלל אולי יש משהו טבעי שיכול לעזור לכל המחלה הזאת בעזרת ה'.
    בכבוד רב
    ירדנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לפני נסיעה לתאילנד
    נעמה
    27/07/2009

בוקר טוב. אני ובן זוגי עומדים לפני נסיעה בת שלושה שבועות לתאילנד, מתוכם כמה ימים בבנגקוק והשאר באיים, לעשות "בטן גב". לא טרקים או טיולים מכל סוג.
    האם יש סיבה לקבל חיסונים לפני נסיעה כזו, או שבשל העובדה שמדובר בנסיעה למטרות נוחות אין צורך בכך?

תודה.

הוספת תגובה

• חיסונים מומלצים בכל מקרה

סופיה
    27/07/2009

מציעה לך לפנות למרפאת המטיילים ולא לחסוך על בריאותך.החיסונים לא עולים הרבה כסף,יעלה הרבה יותר הטיפול במקרה ותחלי במשהו חס וחלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במלריה
    ישי
    14/07/2009

שלום,
    יש לי חבר שגר בזמביה וחולה במלריה. חברי ביקש ממני לעזור לא ולשלוח לו תרופה ע"מ שתרפא אותה. אנא יעץ.

תודה,
    ישי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במלריה

הוספת תגובה

• לפני כמה זמן היתה פה באתר כתב על זה

זאב
    22/07/2009

היתה כתבה שלמה על [a href=http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8879 id=link]מלריה[/a] והטיפול בה. לא נראה לי, עם זאת, שאפשר לשלוח תרופות ככה סתם, בדואר, לחו"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה