מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלקת יולדות - חשש מאיידסשיר19/11/2015
, אני רוצה לשתף אתכם ולהסביר את הרקע לשאלתי , לצערי בבית חולים מקום שאמור להיות מגן על החולים חשף אותי במחלקת יולדות להרבה דם בשרותים של מחלקת יולדות, באשפוז של אחרי לידה, דם בווילונות , על האסלה בשרותים, ולפעמים גם על הידיות של שרותים , אם אני עם קרע ותפרים של לידה יושבת על אסלה שבה היה אולי דם, לא הסתכנתי בהדבקה באיידס? 2) דבר נוסף אחרי ששוטפים ידיים בדלת של השרותים על הידית עצמה היה דם , שאני חייבת לגעת בה כדי לסגור את דלת השרותים שם .אם נגעתי בדם של יולדת שנכנסה לפניי , דם טרי נגוע באיידס, ואז נגעתי בילד שלי שהוא רק נולד , בן יום בסך הכל , ונגעתי עם לו ביד או בפה או במוצץ אין אפשרות להעביר ככה איידס? לא חשפתי אותו לסכנה בהידבקות באיידס אם היד שלי נגעה בדם ואז ביד שלו או במוצץ? גם אם הוא בן יום? ולא מחוסן ורק נולד? מחלקת יולדות אינה חושפת את האם והיילוד להידבקות במחלות כמו איידס צהבת וכו׳...? השרותים תמיד היו לא נקיים ומלאים בדם, בייחוד כשיש עומס ו4 יולדות בחדר כפי שהיה לי . אני יכולה להסיר דאגה גם לגביי וגם לגביי התינוק שנולד לי ? אוף , תיארתי לעצמי חוויה אחרת לגמרי , היה בייבי בום ולחוץ מאוד במחלקה :((( ואם נגעתי לו ביד ואת היד הכניס לפה ? כשהיד שלי נגעה בדם? ( את הכתם על הידית ראיתי רק אחר כך , ואם כשהגעתי זה היה דם טרי? ) בבקשה הסבר אני לחוצה כי קראתי שתינוקות רכים יכולים להידבק בהנקה כי הם לא מחוסנים ורירית הפה עדינה בחודש וחצי הראשונים להיוולדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלקת יולדות - חשש מאיידס - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/12/2015לא ניתן להדבק ב-HIV באופן כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה בבית חולים מדובר
עדי05/12/2015נשמע נוראי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסיצחק17/11/2015
בן 52. בריא בד"כ
חברתי בת 41. שנינו סובלים
מאותם סימפטומים: שתן מוגבר, כאב באגן, בטן תחתונה
שמקרין לרגליים ואצלה גם כאב באבר המין.
אובחנה בארהב כחיובית להרפס 1+2.מטופלת בואלטרקס
מה הסיכוי שגם לי יש את זה . איזה בדיקה צריך לעשות כדי לבדוק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/12/2015ניתן לבצע בדיקת PCR להרפס במידה ויש נגעים באברי המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בפה לתינוק בן שבוע וחשש מאיידסליאת17/11/2015
דר' שלום,
אני אמא טרייה , טרודה מסיטאואציה שקרתה לי ביום הברית כאשר מלאו לבני שמונה ימים .
תינוקות בגיל שבוע שרק נולדו יכולים להידבק באיידס ממגע של דם נגוע באיידס עם הפה של התינוק?
כשהיה בן שבוע (בברית) הייתי בשרותים ציבוריים של האולם ולא שטפתי ידיים אחרי שנגעתי בידית של השרותים , ואני מפחדת שהיה עליה מחזור כי היה כתם אדום שהבחנתי בו רק אחרי זמן מה , ואם כאשר הייתי בשרותים כשלא שטפתי ידיים הדם היה טרי ולא שטפתי ידיים ונתתי לתינוק מוצץ או שנגעתי לו ביד והכניס יד לפה?
או שהחלפתי לו טיטול ומרחתי לו משחה עם אותה יד ואז עשו לו ברית מילה? ניתן להידבק כך באיידס?
אני יודעת שהרירית של התינוקות עד גיל חודש אינה שלמה והם יכולים להידבק באיידס מהנקה-
אם כך מה לגבי דם נגוע באיידס בפה של תינוק שרק נולד , בן שבוע ?אם היה דם טרי נגוע באיידס על ידית של השירותים שבה נגעתי ואיתה נגעתי בפה של הילד שלי שהוא רק בן שבוע ??? עליי לחשוש ? אני לא רגועה ולא יודעת כיצד לנהוג בחודש הראשון שאני יודעת שהם עם רירית לא שלמה ומע' חיסונית חלשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בפה לתינוק בן שבוע וחשש מאיידס - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/12/2015אין אפשרות להדבק באופן כזה ב-HIV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניל לזיבה בגרוןדלית15/11/2015
האם אזניל מספיק טוב לזיבה בגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניל לזיבה בגרון - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/11/2015הטיפול המומלץ כולל גם זריקת רוצפין. ניתן לעיתים לטפל במינון גבוה של אזניל אולם יש לוודא כי הטיפול הצליח מאחר ומתוארים גם כשלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקוסקרהגילי13/11/2015
שלום,
רופא המשפחה שלח אותי בטעות לבדיקת toxocara ab. הבדיקה יצאה גבולית ונשלחתי לבצעה שנית. גם בפעם השניה היא יצאה גבולית.
מה זה אומר? האם דורש המשך טיפול?
מריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקוסקרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/11/2015אינני יכולה לחוות דעה פרטנית ללא בדיקה אולם באופן כללי תוצאות גבוליות לרוב הן שליליות ומבטאות FALSE POSITIVE ולא ממצא חיובי אמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורסה בטחוללוי זהבה13/11/2015
היי בעלי אושפז עם חום גבוה מאד וכאב בצד שמאל בבטן.בבי'ח אומרים שלפי u.s כנראה יש מורסה בטחול.כבר יום שביעי בבי'ח וניתן הרושם שעדיין לא יודעים ממה הזיהום.לא יודעת מה עלי לעשות?האם צריכה להתערב ולהעביר אותו לבי'ח שיש בו מחלקה לזהומים?אשמח לעצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורסה בטחול - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/11/2015קשה לענות ללא הכרות יותר קרובה עם המקרה. באופן כללי חשוב לברר מה סיבת הזיהום, דרך תרביות דם או לעיתים דרך ניקור האבצס בטחול בכדי להציע טיפול הולם. כמו כן צריך להבין האם מדובר במחלה ראשונית של הטחול או סיבוך של זיהום במקום אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתחני12/11/2015
שלום,
אמי בת ה-88 חוששת לקבל חיסון נגד שפעת. היא שמעה שאנשים שקיבלו את החיסון חלו, וגם שבגילה החיסון אינו יעיל. האם החששות שלה מוצדקות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/11/2015החיסון פחות יעיל ככל שנמזדקנים אך עדין יותר יעיל מאשר לא להתחסן. החיסון מאד בטוח. על פי ההמלצות האמריקאיות וגם הישראליות כדאי לה להתחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מחיידקיםעדי09/11/2015
אני בשבוע 22 להריון ומאושפזת בבית החולים. מנסה לשמור על היגיינה עי שטיפת ידיים תכופה ולבישת מסיכה לעיתים במיוחד כשאני במחלקות המיון והאשפוז. מה הסבירות להדבקה?שפעת וcmv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מחיידקים - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015מאד מקווה שהתחסנת לשפעת כפי שמומלץ בהריון. זו הדרך למנוע הדבקה.
לגבי CMV - דרוש מגע אינטימי עם הפרשות או שימוש בכלי אוכל משותפים בכדי להדבק, כך שבית חולים לא מסכן אותך בהבט זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת
עדי09/11/2015תודה על המענה. לא התחסנתי לשפעת. האם שטיפת ידיים וחבישת מסיכה לא מספיקים על מנת לספק הגנה משפעת בחדרי בתי החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015עדיף בהרבה להתחסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד הליקובקטר לאחר חיסוןדנה08/11/2015
שלום רב,
ביתי בת 13, עשתה היום חיסון בבית ספר פפילומה+טטנוס.
הבעיה שהתגלה לה חיידק בקיבה הליקובקטר-השאלה מתי מותר לה להתחיל את הטיפול
(מוקסיפן+קארין+אמפרדקס)כמה זמן פגה ההשפעה מהחיסונים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נגד הליקובקטר לאחר חיסון - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015אין קשר בין יעילות החיסון לבין טיפול אנטיביוטי כך שניתן להתחיל מיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר -שריטת חתול באפריקהמירי07/11/2015
דר׳ שלום,
אני נמצאת בזנזיבר, בארוחת בוקר במלון יש שם כמה חתולים,
אחת ניגשה אלי מתחת לשולחן בלי שארגיש ושרטה אותי אולי גם ליקקה תוך כדי משחק נראה לי, בגלל שאני באפריקה חששתי לגשת לרופא במלון, השריטה שיש לי היא שטחית ולא ירד לי דם, מייד חיטאתי עם אלכוהול ושמתי פולידין, האם אני צריכה להיות מודאגת , יש לי חיסון טטנוס אבל לא כלבת, אין לי מנוחה מהבוקר מוטרדת מאוד, חוזרת רק ביום חמישי, מחר נוסעת לטנזניה לספארי לא יודעת אם תהיה לי תקשורת, אנא תשובתך המהירה ..
מודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר -שריטת חתול באפריקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015החשיפה לא נראית לי רצינית ומבחינה זו אם את מחוסנת לטטנוס אין צורך בטיפול אנטיביוטי.
לגבי כלבת - אמנם זה יותר נדיר אבל חתולים יכולים לעיתים לחלות בכלבת.
חולים בכלבת, הסיכון בחשיפה מסוג זה שלא היתה בו ממש נשיכה נמוך מאד אך קיים.
אין לי מושג מה המצב בזנזיבר. מציעה אולי להתייעץ בעניין זה עם מרפאת מטיילים שישי להם יותר נסיון עם תחלואה מקומית בזנזיבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוס הבהרותאורי07/11/2015
חבר שלי אובחן כחולה וקיבל דוקסילין . זה הטיפול הנכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפוס הבהרות - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015אם האבחנה נכונה אז זה הטיפול הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv הדבקה חוזרתעדי05/11/2015
שלום. רציתי לדעת מה הסבירות להדבקה חוזרת בcmv? אני בהריון וא י נ נ י מחוסנת לcmv בעלי אכן מחוסן אך אני כל הזמן בחששות שמא הוא יכול להדבק שוב ולהדביק אותי. במיטחד בימים האחרונים שהוא מתעטש ומנוזל. יש סטטיסטיקה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv הדבקה חוזרת - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015אין סטיטיסטיקה מסודרת בנושא זה.
בעקרון הדבקה חוזרת נדירה אולם מאחר ואת לא מחוסנת את בהחלט יכולה להיות חשופה להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפטיגו חוזר אצל ילד בן 3שרון05/11/2015
שלום רב,
לבני בן ה-3 הופיעו פצעי אמפטיגו על הרגל לפני כחודשיים. הרופאה קבעה כי צריך טיפול פומי, ונתנו לו צפורל ל-7 ימים, במינון של פעמיים ביום.
לאחר כשלושה שבועות הופיעו פצעים חדשים, ושוב אנטיביוטיקה במינון של 3 פעמים ביום.
לאחר שנראה כי הכל התייבש ועבר, בימים האחרונים הופיע לו פצע שנגרם מיובש ליד האף, ומהר מאוד ראינו שהפצע גדל והופך לשלפוחית, בדומה לקודמיו. חזרנו אל הרופאה ולצערנו שוב חזר האמפטיגו, וייתכן שנצטרך לתת לו שוב אנטיביוטיקה.
האם אין שום דרך אחרת לצאת מהמצב הזה? לתת שוב את אותה האנטיביוטיקה?
מדוע האמפטיגו חוזר שוב ושוב? עניין של מערכת חיסונית חלשה?
האם יכול להיות שנדבקו ילדים בגן, ומדובר במעגל חוזר של הדבקות?
אשמח לאיזשהו כיוון, כי אני כבר אובדת עצות.
תודה רבה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפטיגו חוזר אצל ילד בן 3 - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015זה מסוג הדברים שלא ניתן לתת לגביהם יעוץ באינטנרט ללא בדיקה של הנגעים וירידה לפרטים הקטנים של המהלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביתיתאברהם04/11/2015
שלום. אחי חולה סכרת ובנוסף היה זיהום ברגלים, ביצע בדיקת סוכר ביתית ובאותה מחט ביצע גם בני, מה הסיכונים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ביתית - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015מאד לא מומלץ להשתמש באותה מחט בין אנשים שונים גם אם מדובר בבני משפחה. הסיכון הוא בהעברת מגוון מחלות מדבקות כגון HIV, צהבות וסתם מחלות חיידקיות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוסטרידיום דפיצילהחגית03/11/2015
דר' שלום,
לפני כ 3 שבועות נטלתי אנטיביוטיקה דלאצין עקב דלקת בשן.
במהלך הטיפול חוויתי שלשולים מיימים שנפסקו לאחר כ-3 ימים מסיום האנטיביוטיקה.
לאחר כ-4 ימים חוויתי שוב יציאות רכות מרובות (5-6 פעמים ביום)
במשך כשבוע, ולכן פניתי לרופא וביצעתי את בדיקת הקולוסטרידיום שיצאה חיובית.(בדיקות דם וטפילים תקינות)
אני כבר 4 ימים עם יציאות רגילות שמהולות בריר צהוב (1-2
ביום) בחילות ומעי לא רגוע, ורופא המשפחה בהתייעצות עם רופא זיהומי המליץ לי להתחיל טיפול באנטיביוטיקה פלג'יל למרות שהשלשולים פסקו לצורך מניעה של הסתבכות החיידק.
שאלתי היא:
האם אני חייבת להתחיל טיפול תרופתי למרות שהיציאות הרבות פסקו?
האם אכן קיים סיכון אם לא אתחיל טיפול אנטיביוטי ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוסטרידיום דפיצילה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/11/2015במידה והפסקת לשלשל ואת כבר לא נוטלת את הטיפול אפשר לא לקחת את הטיפול בפלגיל, בתנאי שאין חזרה של השלשולים ושל חום. במידה ואת עדין משלשלת בהחלט כדאי לקחת את הטיפול בפלגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)