מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Blastocystis hominisאיציק18/07/2015
ד"ר שלום רב,
אני סובל כ-4 חודשים מגירוד בכל הגוף, ללא פריחה, בעיקר באיזור הישבן ופי הטבעת וכן ברגליים וגם מתחושת עייפות כללית. בדיקות דם והורמונים שללו מחלה אוטואימונית או אלרגיה.
בבדיקות צואה נמצא כי נדבקתי בטפיל blastocystis hominis.
רופא עור שלל כל מחלת עור או משהו דומה ואמר כי טיפול בטפיל שכזה אינו בתחום אחריות רפואת עור.
הרופא משפחה נתן לי פלאג'יל 750 מ"ג - 3 פעמים ביום למשך 5 ימים, והטפיל לא נעלם. ולאחר מכן, נתן שוב פלאג'יל 500 מ"ג פעמיים ביום ל-10 ימים, ועדיין הטפיל לא נעלם.
האם קיים טיפול אחר לטפיל הזה?
האם הגיוני שהטפיל הזה גורם לי לגרד ועייפות אבל לא גורם לי כל בעיה בבטן?
האם את ממליצה להגיע לבדיקה במרפאה מיוחדת כלשהי?
תודה ושלום רב,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Blastocystis hominis - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/07/2015נדיר כי טפיל זה גורם לסימפטומים ובדרך כלל לא מקובל לטפל בו. גם מאד מאד נדיר לחשוב כי הטפיל הזה הוא הסיבה לפריחה. קבלת טיפול נכון ואכן הרבה פעמים הטיפול לא יעיל בהכחדת הטפיל. הייתי ממליצה לחזור לרופא העור ולחפש הסבר אחר למצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליקובקטרנירה15/07/2015
בת 55 ,בריאה בדרך כלל .יש לי השימוטו .מטופלת ביוטירוקס ומאוזנת .יש לציין שאלרגית לפניצילין .לפני חודשים חשתי כאבי בטן ובחילות. התוצאה במבחן נשיפה היתה הליקובקטר חיובי. קבלתי טיפול משך עשרה ימים של לנטון, פלג'יל ,אריטרומצין,קלבטן כיום אין לי כאבי בטן ובחילות ,אך בבדיקה חוזרת שוב יצא הליקובקטר חיובי .מה עושים? בהתחשב בזה שאלרגית לפניצילין ( אגב האלרגולוג בעבר ציין, שרק במקרה חרום ניתן לתת לי פניצילין, כיוון שהיתה לי פריחה בזמן נטילת פניצילין, אך בבדיקת דם לאלרגיה הבדיקה יצאה שלילית).המון תודה על העזרה!!בת 55 ,בריאה בדרך כלל .יש לי השימוטו .מטופלת ביוטירוקס ומאוזנת .יש לציין שאלרגית לפניצילין .לפני חודשים חשתי כאבי בטן ובחילות. התוצאה במבחן נשיפה היתה הליקובקטר חיובי. קבלתי טיפול משך עשרה ימים של לנטון, פלג'יל , טטרציקלינים,קלבטן כיום אין לי כאבי בטן ובחילות ,אך בבדיקה חוזרת שוב יצא הליקובקטר חיובי .מה עושים? בהתחשב בזה שאלרגית לפניצילין ( אגב האלרגולוג בעבר ציין, שרק במקרה חרום ניתן לתת לי פניצילין, כיוון שהיתה לי פריחה בזמן נטילת פניצילין, אך בבדיקת דם לאלרגיה הבדיקה יצאה שלילית).המון תודה על העזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליקובקטר - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/07/2015ישנם טיפולים אלטרנטיביים - זה לא מתאים ליעוץ אינטרנטי. ממליצה לך לחזור לרופא המטפל בכדי שימליץ על טיפול חלופי או לחילופין לקבוע תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבקת חוגרת בהריוןמילקה14/07/2015
שלום רב,
בת 34 הריון שלישי,
לפי אימי חליתי בילדות באבעבועות רוח, אך מעולם לא עשיתי בדיקת דם להמצאות חיידקים.
לפני כחמי שנה היתה התפרצות של מה שאובחן כשלבקת חוגרת היתה שלפחות בודדת (שגירדתי אותה והתפתחה לזיהום משני) אך טופלה במשחה מקומית לזיהום ולא לשלבקת. באותה התקופה נקלט ההריון גם, לאחר שעברה המחלה (לא היו כאבים או התפשטות רק גירוד) לאחר מספר שבועות היתה שוב התפרצות גם שלפוחית בודדת ומאוד מגרדת שעברה מעצמה. בינתיים אני בהריון מתקדם (שבוע 30) כל הבדיקות תקינות עד כה וללא התייחסות מיוחדת לנגיף עכשיו מישהו העיר את תשומת ליבי שזה יכול להיות מאוד מסוכן לעובר.
אני בלחץ, אילו בדיקות לי או לעובר הית ממליץ לבצע כדי להיות בטוחים, ומה המשמעות של ההתפרצויות האלו.
תודה רבה
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבקת חוגרת בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/07/2015שלבקת חוגרת אינה מסוכנת כלל לעובר ולא מצריכה התייחסות מיוחדת במהלך הריון. כל זאת בהנחה שזו אכן האבחנה. קצת לא מתאים לי מהלך הזמנים של הארועים החוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ל-CMVמיכל12/07/2015
ד"ר מאור שלום,
אני בשבוע ה-23 להריוני. לפני כיומיים התחילו לבעלי תסמינים של מחלת חום: חום של כ-38.5, חולשה, הקאות ושלשולים. אני חוששת שאולי מדובר בוירוס ה-CMV. אני אינני מחוסנת לוירוס וחוששת להידבק ממנו. שאלותיי הן:
1. בעלי מעוניין לבצע בדיקת דם לנוגדני CMV כדי לבדוק האם אכן מדובר ב-CMV. תוך כמה זמן מרגע הופעת הסימפטומים צפויים להופיע נוגדני CMV מסוג IGM? מתי עליו לבצע את בדיקת הדם?
2. במידה ואכן מדובר ב-CMV, כמה זמן מרגע הופעת הסימפטומים בעלי עדיין נחשב מדבק ויכול להדביק אותי ב-CMV?
3. במידה ובעלי חלה בעבר ב-CMV, ומדובר הפעם ב-CMV שניוני בלבד, האם הוא עדיין יכול להדביק אותי?
4. במידה ומדובר ב-CMV, מה ניתן לעשות על מנת שלא אדבק? האם עלינו להיות בבידוד מסוים?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ל-CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/07/2015הדבקה ב-CMV היא במגע הדוק - שימוש בכלי אוכל משותפים שנכנסים לפה, נשיקות, יחסי מין, מגע עם הפרשות כגון שתן או רוק.
כלל אינני בטוחה כי בעלך חלה ב-CMV. התמונה שאת מתארת אינה אופיינית.
ניתן לבצע בדיקת נוגדנים כבר לאחר שבוע מתחילת המחלה אולם לעיתים לוקח קצת יותר זמן לנוגדנים לעלות, שבועיים שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע לאיידס,חרד מאוד!!דוד10/07/2015
אני עובד בהובלות ובמהלך העבודה אני ועוד עובד הרמנו מיטה, הוא נחתך מצד אחד של המיטה ואני נחתכתי בצד השני של המיטה,החתך לא עמוק אל ממש כאילו רק העור נחתך קצת..לשנינו ירד דם והפחד שלי שבמהלך ההזזה של המיטה הדם שלו חדר לתוך הפצע שלי ואין לי מושג אם יש לו או אין לו איידס...החתך שלו לא נגע בחתך שלי. האם במקרה הנ"ל קיימת אפשרות הדבקה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בנוגע לאיידס,חרד מאוד!! - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/07/2015לא נדבקים באופן כזה. אתה יכול להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמהאני08/07/2015
שלום, כמה שאלות לגבי טוקסופלסמה:
1)כאשר אומרים שמשך הדגירה הוא 5-20 יום, האם הכוונה עד להופעת סימפטומים או עד הופעת נוגדנים? כלומר תוך כמה זמן מהחשיפה מופיעים נוגדנים?
2) האם ניתן להדבק מחשיפה לאבק/ענן חול שנוצר בזמן גירוף עלים ואדמה חולית שיש בהם צואת חתולים?
כלומר, אם האבק מהחול הנגוע נדבק לפנים ולשפתיים ואז יכול להיבלע, או להישאף ולהגיע ללע, האם אפשרי?
3)כאשר יש מגע עם אדמה נגועה, רחצה במים וסבון מספיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/07/2015משך דגירה מוגדר כזמן עד הופעת סימפטומים.
נוגדנים בדרך כלל מופיעים תוך 1-4 שבועות מהחשיפה.
לא מקובל לחשוב כי קיימת הדבקה דרך חול או אבק.
כאשר יש מגע עם אדמה נגועה מספיק לשטוף ידיים במים וסבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ב HIVיוגב03/07/2015
שלום רב,
האם אפשר להידבק ב HIV באמצעות רוק?
והאם הסבירות להדבקה עולה במקרה בו לנשא או לנחשף או אפילו לשניהם יש פצע פתוח בפה?
תודתי מסורה לך מראש על זמנך ותשובתך
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה ב HIV - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015הסיכוי להדבקה באמצעות רוק מאד נמוך. זה יכול להתרחש כאשר יש פצע משמעותי בפה של האדם שנחשף לרוק המכיל נגיף HIV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דלקת הנגרמת על ידי קרציותליאור02/07/2015
שלום רב! ברצוני להתייעץ לגבי החיסון למניעת דלקת שנגרמת על ידי קרציות TbE.
בעוד כחודש מתוכנן טיול משפחתי עם ילדים לאוסטריה.
משך שלו כ 12 ימים,
מהם 4 ימים עם לינה בבית מלון בעיר גדולה והשאר באיזור האגמים בדרום אוסטריה( קרינתיה) בצימר.
קראתי על בעיית הקרציות בעונת אביב-קיץ באיזורי אירופה ושתושבים שם מחוסנים.
ראיתי גם שההמלצה בארץ להתחסן כשמדובר בנסיעה של 3 שבועות ומעלה .
האם כדאי לנו בכל זאת לקבל חיסון? אנחנו לא מתכוונים להיות הרבה ביער אבל נעשה טיולים באיזור. גם לא מתוכננת לינה בחוץ. האם יש סיכון בחיסון עצמו ומה תופעות הלוואי שלו?
לאחד הילדים פעם הייתה תגובה אלרגית( פריחה) לחיסון נגד שפעת עונתית
תודה רבה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד דלקת הנגרמת על ידי קרציות - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015המידע שרשמת מדוייק ובדרך כלל מקובל להתחסן רק בשהייה יותר ארוכה כאשר רובה נעשית ביער.
כמובן שניתן להדבק גם בשהייה קצרה יותר אך ניתן למנוע הדבקה על ידי לבישה של בגדים ארוכים ומריחה של חומר דוחה יתושים.
בסיכומו של דבר מדובר על עלות תועלת - החיסון עולה כסף וככל שהשהייה קצרה יותר הסיכון להדבקה יורד.
אין לחיסון תופעות לואי משמעותיות ואין קשר בין תופעות לואי לחיסון לשפעת לבין תופעות לואי לחיסון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לנגיף הכלבתנופר30/06/2015
ד״ר שלום רב,
ברצוני לשאול האם מגע עם יריקות יבשות/צואה יבשה של עטלפים שמצטברות לי על דלתות הרכב מסוכנות מבחינת הדבקה בכלבת? (למשל אם נגעתי באותה הפרשה ולאחר מכן ברירית כגון העין שלי/האף/הפה/פצע קטן וכו)?
הנושא מדאיג אותי בשל העובדה שלצערי אני פוגשת בהפרשות אלו על בסיס יומיומי...
כמו כן, אשמח לדעת אם שטיפת ידיים במים וסבון רגיל מספיקה במקרה כזה?
בתודה רבה מראש והמשך שבוע נפלא:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לנגיף הכלבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015בארץ לא תוארה הדבקה בכלבת באמצעות עטלפים וזאת בניגוד לארצות הברית שם אופן הדבקה זה נפוץ.
בעקרון ניתן להדבק גם מהפרשות אם כי הסיכוי לזה נמוך בהרבה בהשוואה לנשיכה.
שטיפת ידיים בסבון פותרת את הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureoplasma ureיהודה29/06/2015
שלום רב
האם ניתן להידבק ב ureoplasma ure באמצעות מין אוראלי או נשיקה או שימוש בכלי אוכל משותפים או מגבת משותפת? ?
תודה מראש על זמנך ותשובתך
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ureoplasma ure - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015זו לא נחשבת לדרך מקובלת להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצינובקטורחן28/06/2015
שלום.
אבי מאושפז כשבועיים וחצי בטיפול נמרץ לאחר ניתוח להסרת קיבה עקב גידול ויומיים לאחר הניתוח הובהל לחדר ניתוח עקב דליפה וזיהום.
לאחר שבוע בטיפול נמרץ כשהוא מורדם ומונשם נדבק בחיידק אצינובקטר.
הוא מקבל אנטיביוטיקה חזה מאוד שגרמה לכליות להפסיק לתפקד כראוי ומאתמול מחובר לדיאליזה!
אם אני מבין נכון האנטיביוטיקה לא עוזרת.
האם יש סוג מסוים של אנטיביוטיקה שעובדת על החיידק?
יש לציין כי אבי לא צעיר, בן 72 עם מחלה אונקולגית ברקע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצינובקטור - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015לא ניתן לתת יעוץ בעל משמעות בלי לראות את כל החומר הרפואי ולבדוק את אביך. הטיפול בחיידקים אלו לעיתים מאד מורכבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקהעדי27/06/2015
שלום,
אני בתחילת הריון שבוע 5( לא מחוסנת) וגילתי כי חברה לעבודה היושבת עמי באותו חדר חולה בcmv. בשבוע בו היתה לה מחלת חום חריפה לא היתה בעבודה, אך לאחר סיום החום חזרה לחדר. האם עדיין מדבקת מאד? היא חזרה לעבודה לפני חודש ורק אתמול סיפרה כי זה היה cmv. כלומר כבר 3 שבועות רנחנו יושבות יחד. מאז שחזרה לא היתה מנוזחת משתעלת או התעטדה.
שאלה נוספת, במידה ונדבקתי 3 שבועות טרם הכניסה להריון ב CMV
האם מסוכן?
לדוגמא נדבקתי ב 1.6.15 ונכנסתי להריון בביוץ שהתרחש בתאריך 26.6.15
כמובן שאעשה בדיקת דם אך חוששת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv
ענת28/06/2015תמליצי לחברה כי יש תרופת פלא לCMV שהיא אינה מודעת לה
תכתבי בגוגל - אקטימור מחלת הנשיקה
תוך שלושה ימיםאין זכר לוירוס.
בברכה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015בכדי להדבק ב-CMV דרוש מגע איניטימי כגון שימוש בכלי אוכל משותפים, נשיקות, מגע עם הפרשות כגון נזלת ושתן, מגע מיני.
לכן הסיכוי כי נדבקת משותפתך לחדר נמוך.
גם הדבקה 3 שבועות לפני כניסה להריון נחשבת כבעלת פוטנציאל סיכון לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hiv-PEPדני26/06/2015
דר' מאור שלום,
אני גיי זהיר מאוד,שלא עושה חדירות כלל.
קרה לי מיקרה כזה וסליחה על התיאור המביך: הבחור החדיר לי אצבעות- כנראה שגם ניפצעתי מהחדרת האצבעות, ולצערי לאחר מכן נתתי לו לשכב מעליי על הישבן-לא הייתה חדירה, אך לדעתי הוא גמר בין רגליי על פי הטבעת, וא"כ אף המשיך להחדיר אצבעות כנראה עם הזרע שלו...הוא אמר שלא גמר, אך כל התחתון היה רטוב...
קיבתי טיפול מונע לאחר 9 שעות,
1. מה הסיכוי להידבק בצורה כזו, בהנחה שמקבל PEP?
2. האם קרו מיקרים בארץ של הדבקה למרות ה-PEP?
ואם כן, האם הנגיף אז עמיד לתרופות אלו?
3. לגבי הטיפול המונע- 28 ימים או 30 יום? והאם לקחת הכדורים עם או בלי אוכל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV-PEP
דני26/06/20154.אני נוטל שקיות ברזל (ספאטון) עקב אנמיה, b12 .האם להפסיק בשלב זה של ה-PEP(התנגשות עם הטיפול המונע)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHIV-PEP - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015שוב, זה תלוי באיזה טיפול נרשם לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhiv-PEP - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015הסיכוי להדבקה נמוך באופן כזה וממש נמוך מאחר ואתה לוקח טיפול מונע.
יתכנו גם מקרי הדבקה למרות מתן PEP אם כי זה נדיר.
אינני יודעת את הנתונים בארץ.
לגבי לקיחת הכדורים - זה תלוי מה נתנו לך כטיפול מונע. ממליצה להתייעץ אם המרפאה שרשמה את הכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מדריכה עלמזרקסוזי23/06/2015
שלום. בתי בת 7 הייתה בפעילות אינטנסיבית כשלוש שעות בפארק יחפה על משטח של חול ודשא. היא אמנם לא התלוננה על משהו ספציפי, אולם אני בחששות כבדים שמא היה מזרק נגוע ( מכיוון שילדים לא תמיד ערים למה שקורה).
האם דריכה על מזרק יכולה להדביק במחלה זיהומית כזו או אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
סוזי23/06/2015האם עלי להפנות את השאלה גם לפורום איידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש מדריכה עלמזרק - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015נדיר להדבק באופן כזה. שכדורכים על מזרק ונדקרים מרגישים זאת ואף יורד דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתסאפו22/06/2015
האם אזניל באמת יעיל לתינוק בן כ 6 שבועות הסובל משעלת?
זה יעצור את השיעול? זה יפתור את המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/07/2015הטיפול יעיל במניעת העברה לאנשים אחרים.
לגבי התינוק עצמו - זה תלוי כמה זמן עבר מתחילת המחלה. הטפול יעיל הרבה יותר בשלבים הראשונים של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)