מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפשטיין 9 באר שבענעמה25/08/2015
בני מסיים היום טיפול בן 10 ימים באנטיביוטיקה נגד קדחת הבהרות. בבדיקות דם נוספות שערך לפני מספר ימים (תוך כדי הטיפול)- כימיה, המוטולוגיה וצילום חזה - תוצאות תקינות לחלוטין.
בבדיקות סרולוגית נמצאו הערכים הבאים:
RICKETTSIA TYPHI IgG שלילי
RICKETTSIA TYPHI IgM 3 חיובי - בבדיקת דם הראשונה היה 4
RICKETTSIA CONOR.IgG שלילי
RICKETTSIA CONOR.IgM 3 חיובי - בבדיקת דם הראשונה היה 4
מה אומרים הערכים הנ"ל?
בדיקה נוספת שעשה:
RUBELLA Ab IgG - בעבודה.
הרופאה הוסיפה היום עוד 4 ימי אנטיביוטיקה.
אני מודאגת ההיות והערכים לא ירדו במיוחד לאחר נטילת האנטיביוטיקה ואודה לתשובתכם מה אמורים הערכים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשטיין 9 באר שבע - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2015אינני יכולה לתת תשובה ברורה ללא שמיעת סיפור המקרה ובדיקה. הנוגדנים לא אמורים לרדת בעקבות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיין יש לי מונו?אנה24/08/2015
ערב טוב,
לפני כארבע שנים חליתי במונו, שמאז התפתחה לי לתסמונת התשישות הכרונית.
עשיתי אתמול בדיקות דם, ואני מתקשה לפענח את תוצאות ה cmv וה ebv.
האם עדיין יש לי מונו, או שלפחות מזה נפתרתי כבר?
מצ"ב תמונה עם תוצאות הבדיקה.
תודה על התשובה,
אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עדיין יש לי מונו? - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2015הנוגדנים יכולים להשאר חיוביים הרבה זמן ולעיתים כל החיים. אין שום קשר בין הנוגדנים לבין השאלה אם אתה עדין חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HIV לאחר PEPדני22/08/2015
דר' יסמין מאור שלום רב,
לאחר חשיפה ל-HIV ביחסים הומוסכסואלים קיבלתי טיפול מונע,
ניבדקתי מס' פעמים:
6 שבועות, 7 שבועות ו-8 שבועות(57 יום) מהחשיפה.
1. מה הסיכוי שנידבקתי?
2. בדיקה אחרונה שעליי לעשות היא 3 חודשים או 12 שבועות? והאם זמן זה מהחשיפה או מסיום ה-PEP?
מודה לך על תשובותייך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV לאחר PEP - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2015יש לבצע בדיקה 90 יום מהחשיפה. הסיכוי להדבקה בשלב זה כאשר שתי הבדיקות הקודמות היו שליליות מאד מאד נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנוגע לcmvרונית21/08/2015
שלום רב, אני בהריון בשבוע 12.5, בשבוע 7 שלחו אותי לבדיקות דם כלליות כאשר התוצאות היו :CMV igg positive ו- CMV igm negative לאחר כשלושה שבועות הרופאה שלי שלחה אותי שוב לבצע את הבדיקה הזו ואלו היו התוצאות:
cmv igg positive ו- CMV igm borderline (תשובה נוכחית בשיטת ליאזון see 2nd results by VIDAS) , כאשר היה פירוט של עוד 2 סעיפים:
CMV igg AVIDITY 0.83 high סביר לשלול הדבקה ראשונית כאשר 0.65 < avidity ב3 חודשים הסמוכים לבדיקה
CMV igm (ADD-VIDAS) NEG בוצע בשיטת ELFA VIDAS CMV igm נבדק בשיטה נוספת.
אשמח שתעשי לי סדר מה כל זה אומר ומה הם הסיכונים בהריון המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בנוגע לcmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2015הממצאים מעידים קרוב לודאי על זיהום בעבר ב-CMV, לפחות כ-3חודשים מביצוע הבדיקה. לגבי המשמעויות והריון - זה דורש פגישה אישית לאור רגישות ומורכבות הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןרינה19/08/2015
שלום רב,
אני מקוה שזה המקום לשאול את השאלה שמאוד מטרידה אותי,
אני נימצאת במערכת יחסים עם בן זוג ומפחדת לקיים איתו יחסי מין חופשיים עקב החששות שלי אם יש לו מחלות מין שאינן ניראות לעין ואולי קיימות
הייתי מבקשת לדעת היכן וכיצד עושים בדיקות למחלות מין זהומיות כמו מחלת זיבה וכיו"ב כיצד מתבצעות הבדיקות הנ"ל והיכן אפשר לעשותם?
מודה לך על תשובה כה חשובה לי מאוד
בתודה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2015ניתן לבצע בדיקות סקר למחלות מין (PCR בשתן למחלות מין), וסרולוגיה לסיפיליס ו-HIV בקופות החולים, או במרפאת לוינסקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבשר שלי בוער, הכל התחיל מגירודZRZ19/08/2015
לפני כאיזה שלוש חודשים החל אצלי גירוד מסתורי ופתעומי באיזור מסוים בזרוע השמאלית, זה גירד כאילו מגרד מעקיצה, באיזור מסוים אבל לא היה שום סימן לעקיצה או נפיחות של עקיצה, הגירוד המוזר החל להמשיך שבועות, בסופו של דבר הופיעו כמה אבעבועות קטנטנות באיזור הגירוד עם טיפת מוגלה ירקרקה בחלקן אך רובן כבר נעלמו. אחרי כמה זמן הרגשתי ששני הזרועות שלי החלו לבעור, כאילו משהו בוער בתוך הבשר כבר מתחת לעור, ואז זה עבר לשאר הגוף, בעיקר ללחיים העליונות והשוקיים. והמקום בו זה הכי בוער זה שני הזרועות, הזרוע הימנית גם החלה לקבל גירוד במקום דומה אבל ממש קצת בהשוואה לזרוע השמאלית. שמתי לה שנייתה לי פרנויה מוגברת ורגישות לחום, הרמות של ההרגשת הבעירה משתנות, זה מוקל בעיקר כשמודלף מזגן בבית ומוחמר כשאני מבלה כמה זמן בחוץ מתחת לשמש ואז חוזרת ואני מרגישה שהבשר בוער, לפעמים אני מרגישה צורך לרחוץ את הזרועות במיים קרים או לשים עליהם קרח. האיזורים הנגועים עצמם לא מורגשים חמים במיוחד אבל אם לגעת בהם עם כף יד למשל שיש בה חום גוף די גבוה אז אני מרגישה יותר לא נעים מכרגיל. אני לא מבינה מה יש לי ואיך קיבלתי את זה, הבשר מרגיש דלקתי ובוער, יש לכם מושג מה זה יכול להיות? איזה בדיקות אני אמורה ללכת לעשות כדי לברר גם כן? אני גם מרגישה מן הפרעה בנשימה, אולי זה בא מפחד.. תעזרו לי בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבשר שלי בוער, הכל התחיל מגירוד - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2015מציעה להתייעץ עם רופא עור - יתכן ומדובר בתפעות אלרגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים ל VCAעדינה19/08/2015
היי
שכחתי, עוד שאלה בבקשה
מה ההבדל בבדיקת נוגדנים ל EBV : בין נוגדנים ל VCA לבין נוגדנים ל EBNA?
באיזה מקרה משתמשים בכל אחד מהם?
במידה ומעוניינים לאבחן את קיום הוירוס, האם צריך לבקש בדיקת נוגדנים ספיציפית(VCA או EBNA) או שזה ע"פ החלטת הרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים ל VCA - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2015מחלה פעילה מאובחנת באמצעות נוגדנים מסוג IGM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
עדינה20/08/2015תודה, ואם התשובה שלילית של ebv -igm שלילית אז זה יהיה נכון לומר שלערך ב 4 חודשים האחרונים לא היתה מחלה? בהנחה שלוקח ל ebv-igm להעלם כמה חודשים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ebna igm בערך שליליעדינה19/08/2015
היי
בדיקת דם הראתה : EBNA IGG חיובי ו EBNA IGM שלילי .
הבנתי שע"פ הבדיקות ניתן לומר שהייתה בעבר הדבקה בווירוס ולא כעת בהווה.
והבנתי שאם שניהם יוצאים חיובי זה אומר הדבקה בהווה.
כיוון שלא יודעים לומר מתי בערך זה בעבר: חודש/חודשיים/5 שנים,אני שואלת:
כמה זמן לוקח לEBNA IGM (אם הבנתי נכון זה הנוגדן שמעיד על הדבקה נוכחית) ל"העלם" מהדם ולהיות בתוצאה שלילית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ebna igm בערך שלילי - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2015אין לכך תשובה ברורה מאחר וקצב העלמות IGM מאד שונה מאדם לאדם ותלוי גם בנגיף. ככל הנראה מדובר במספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
עדינה21/08/2015תודה על התשובה, בהמשך לכך, העלמות כל נוגדן igm כפי הנראה לוקחת חודשים?
הכןונה גם ebna-igm וגם ebv-igm וגם vca-igm , זה סוג נוגדן שלוקח לו זמן להעלם מהגוף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2015נוגדני IGM נעלמים בדרך כלל תוך מספר חודשים אולם לעיתים זה לוקח יותר זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לתולעיםגלית17/08/2015
אני בגיל 40,מזה כחמישה חודשים בערך אני סובלת מנקודות לבנות בצואה(מזכיר שומשום),ירידה במשקל ותיאבון מוגבר. (ללא שלשולים).
בשל חשד כי מדובר בתולעים עברתי בדיקות : גיארדיה למבליה, Parasites Stool, ושתי בדיקות צואה לפרזיטים. כל הבדיקות יצאו תקינות.
הוסבר לי שלעתים תוצאות הבדיקות תקינות למרות שיש תולעים.
ניסיתי טיפול בצמחי מרפא לתולעים שלא סייע,ניסיתי פעמיים טיפול בוורמוקס,לאחר הניסיון השני הסימנים הלבנים חלפו למספר ימים ושוב חזרו.
האם יתכן שלמרות תקינות הבדיקות יש תולעים,מוטרדת מכך שהנקודות הלבנות ממשיכות. אודה על חוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לתולעים - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2015הסיכוי כי מדובר בתולעים קלוש. סביר כי זה פשוט מרקם הצואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ממושכתרון17/08/2015
אני חולה כבר שנתיים ללא אבחנה - אודה לאבחנה משוערת. זה התחיל כנראה עם מחלת הנשיקה (הEBNA IGG שלי עדיין כל הזמן נע בטווח בין 600 ל 500 ולהפך), אבל לא סביר שנמשכת כל כך הרבה זמן, מה גם שכרגע התסמינים הם בעיקר גודש באף; הפרשה מוגברת באוזניים; תחושת נפיחות בעיניים - מורגש במיוחד כשנחשף למאוורר/מזגן/רוחות קרות, עם אדמומיות מוגברת בזווית הפנימית של עין ימין, לעתים עם תחושת דקירה, ומעט הפרשות מהעיניים בעיקר בבוקר, לעתים הרבה בייחוד כשמזיע; חום מעבר לרגיל - 37.1 כבר בצהריים, ובשעות מסוימות (לסירוגין) מגיע לשיא: 37.5-37.7; שלשולים תכופים, עם מעט תחושת ריפלוקס וחוסר תיאבון. כל הסימפטומים, מתגברים בחשיפה לאוויר קר, בליווי אפטיות וחוסר סבלנות, וממותנים עם לבישת עוד שכבות לבוש - בייחוד גרביים, שאני לובש גם בימי חמסין (למרות שבהם אני נינוח יחסית). בדיקות דם תקינות כולל תפקודי כבד, למעט IGE 223 ׁ(בזופילים ואאוזנופילים תקינים ונמוכים, ובדיקת צואה תקינה. שאר האימונוגלובלינים תקינים), ובילורובין לעתים חורג עד 1.8 (הרופאים מניחים תסמונת זילברט). נשללתי לאיידס, הפטיטיס וCMV וגם לSTD (נבדק PCR בדם, שאינו רלוונטי להדבקה אוראלית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס מחלת הנשיקה עושה צרות
ענת18/08/2015חושים ושנים לאחר החשיפה ואתה לעולם לא תדע שה ממנו.
בתור מי שסבלה גם כן ויודעת מנסיון.
תחפש בגוגל - אקטימור למחלתהנשיקה
זאת התרופה הגואלת מרופא קונבציונלי לא יצא לך כלום גורנישט .
תוך זמן קצר 4 ימים אין זכר לוירוס.
תגיע לאתר של המטפל שפיתח את המציל חיים הזה.
כל טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובה מד"ר מאור.
רון20/08/2015-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה ממושכת - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2015על פניו נראה שעברת ברור יסודי. לאור משך הזמן שחלף גם לא נראה סביר כי מדובר במחלה זיהומית. אולי כדאי להתייעץ עם ראמוטולוג או מומחה למחלות אימונולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רון20/08/2015אולי מחלת מין לא מטופלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהומים בהריוןעדי15/08/2015
שלום. אשמח למענה על מספר שאלות היות ואני בשבוע 10 ומאד חוששת.
1. תוך כמה זמן מרגע הופעת תסמיני מחלת cmv באדם יופיעו אצלו igm חיובי בבדיקות?
2. האם הטוקסופלזמה נמצא בפירות ובירקות? האם שטיפתן במים וסבון אמורה להספיק?
3. האם טוקסופלזמה יכול להמציא על קליפת האבוקדו? שהרי בעת חיתוכו כל החיידקים על הקליפה יכולים להכנס פנימה
4. האם מסוכן לצרוך מוצרי חלב שהיו בשמש שעתיים ואז הוכנסו למקרר?( אני שואלת כי לעיתים אני רואה סחורה מחוץ לסופרים שעומדת בשמש עד שמסדרים אותה)
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהומים בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/20151. בדרך כלל מדובר על עד חודשיים מהדבקה אם כי במרבית המקרים הנוגדנים יופיעו קודם לכן.
2. שטיפתה במים וסבון אמורה להספיק.
3. מאחר ואבוקדו פרי הגדל על עץ הוא לא נחשב כמקור לטוקסופלזמה.
4. מוצרי חלב שעומדים בשמש בודאי בקיץ הלוהט העכשווי נוטים להחמיץ ולהתקלקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ו...דנה, ר.14/08/2015
דר' שלום,
בעקבות בדיקת צואה התגלתה אצלי פטריה בשם- Geotrichum species. מי היא לגוף האדם ולתסמינים שאולי היא מהוללת? עד כמה מסוכנת? מהו הטיפול הטוב ביותר?
סטרפטוקוקוס, לבד מבדיקת לשון, אילו בדיקות נוספת ניתן?
תודה רבה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה ו... - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2015הפטריה הזו בצואה חסרת משמעות קלינית ואינה דורשת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס Bדן13/08/2015
שלום רב,
מצאו אצלי סטרפטוקוקוס B.
אני גבר בן 40
רציתי לדעת האם החיידק מזיק למבוגרים? האם כדאי לנטרלו?
הבנתי שבפנצילין אך אני רגיש לפנצילין.
האם העובדה שיש לי מדד פרטין 568 קשורה לסטרפטוקוקוס B?
(דרך אגב אני לוקח תרופה בשם clomid (איקקלומין ) אולי זה הגורם לפרטין).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס B - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2015חיידק זה דומה קצת לסטרפטוקוק מקבוצה A. יכול לגרום לדלקות בעור ולעיתים יותר נדירות לזיהומים עמוקים. מחלק מהאוכלוסיה נשאית של החיידק ואז אין לכך משמעות קלינית. יש תרופות אלטרנטיביות לפניצילין במידה ויש מחלה שדורשת טיפול. לא מטפלים בנשאות. אינני חושבת כי זה קשור לתרופות או מדדים אחרים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי cmvמאיה11/08/2015
האם יכול להיות שהגוף מחוסן לcmv? אני מתכננת היריון ואיני מחוסנת לcmv. ממה עליי להיזהר? ומהו gbs ובאיזה שבוע מומלץ לעבור בדיקה לחיידק בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור13/08/2015מי שאין לו נוגדנים ל-CMV לא נחשב מחוסן למחלה.
ניתן להדבק במגע עם הפרשות של אנשים שחולים כעת ב-CMV - רוק, נוזלי זרע, מגע מיני, מגע עם מוצרי דם, מגע עם שתן, נזלת של ילדים חולים. אלו הדברים שיש להזהר מהם.
GBS הוא חיידק בשם סטרפטוקוק מקבוצה B שיכול לגרום למחלה זיהומית במהלך הלידה. לכן יש המלצה לסקור נשים לנשאות של חיידק זה באזור הגינטילי ובמידה והאשה נשאית לקחת טיפול מונע סביב הלידה.
שבועות ההריון בהם מומלץ לבצע סיקור - 35-37.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודההההההה
מאיה13/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HIV לאחר PEPדני10/08/2015
דר' יסמין מאור שלום,
קיבלתי טיפול מונע (קומביוויר+קלטרה) 9 שעות לאחר חשיפה,
בספירת דם בתום הטיפול :(4 שבועות מהחשיפה) WBC-4.3, Lymphocytes-1.33,
ניבדקתי ל-HIV לאחר 6 שבועות מהחשיפה-שלילי,
1. ייתכן שהקומביוויר גרם לירידה בתאי הדם הלבנים?
2. מה הסיכוי שנידבקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV לאחר PEP
דני13/08/2015בנוסף רוצה לציין שיש לי כאבים קלים במיפשעה בצד שמאל, חושש שמדובר בבלוטת לימפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת HIV לאחר PEP - תגובה
ד``ר יסמין מאור13/08/2015יתכן שמדובר בבלוטה אבל יש סיבות רבות אחרות להגדלת בלוטות מעבר להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת HIV לאחר PEP - תגובה
ד``ר יסמין מאור13/08/2015הסיכוי להדבקה קלוש ביותר. עדין מומלץ לבצע בדיקה נוספת כעבור 3 חודשים מהחשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)