מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס לבן זוגישיר10/08/2015
שלום
לבז מזה 3 שנים התפרץ לפתע הרפס גניטלי. טוען שזו פעם ראשונה. אני יודעת שלא היה לי כי נבדקתי לסוג 1 ו2. יש לי סוג 1.
אני בחרדה שבגד בי. האם דרך בדיקת igm ניתן לדעת בוודאות? האם יש דרך לאבחן זמן הגבקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר מאור בבקשה תשובתך.
שיר13/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת רפואיתלימור09/08/2015
אני אישה בת 62, לאחרונה גילו לי חיידק שניקרא Mac, בצילום חזה שינויים אינטרסטיציאלים בבסיסי הריאות. בכיח גילו את החידק, השיעול לא עובר, קיבלתי טיפול אנטיביוטי למשך שנה וחצי, השאלות הם: 1 האם אפשר להוציא כאן חוות דעת רפואית מרופא ריאות מומחה על תאונת עבודה( אני עובדת ניקיון במשרה מלאה בבית חולים טרם חזרתי לעבודה, בגלל חולשה ועייפות ושיעול שלא עובר, עבדתי במחלקות זיהומיות, פנימיות כולל חדרי בידוד, למרות שיש סיכוי להידבק גם באוטובוס או במקום אחר) שאלה 2 האם תוכלו להמליץ על רופאים מומחים שיהיו מוכנים לכתוב חוות דעת מקצועית בנושא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת רפואית - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/08/2015פורום זה נותן מידע כללי ולא יעוץ ספציפי לחולה בעניין כזה או אחר. לצורך קבלת חוות דעת את צריכה לפנות לרופא מומחה למחלות ראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שעלתורו08/08/2015
שלום רב,
מקווה שאני בפורום המתאים...
האם יש אפשרות לבדוק שחליתי בעבר בשעלת?
על פי כל הסימפטומים זה כנראה מה שהיה לי החורף ולא אובחנתי נכון. הייתי רוצה לדעת האם הכן חליתי בשעלת כדי לא לחשוש בכל שיעול שאני מתחילה שוב עם אותו סיוט..
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שעלת - תגובה
ד``ר יסמין מאור13/08/2015אין טעם לבצע את הבדיקה אם כבר החלמת. אם את עדין משתעלת יש לשלוח בדיקה סרולוגית (בדיקת דם) שבודקת נוגדנים לשעלת. ניתן לבצע בקופת חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hiv -שאלות שלא מצאתי עליהן תשובהמאיה07/08/2015
1. האם פצע פתוח בתוך הפה , קרע ברירית עמוק ומדמם - שיבוא במגע עם מעט דם נגוע באיידס שהיה על כפפה של אחות בקופת חולים , ובכפפה מעט דם טרי ממטופל קודם יכול להדביק באיידס אם היא לא החליפה כפפה ונגעה לי בפצע הפתוח שבפה ? 2. מה סדר גודל של פצע שצריך לבוא במגע עם פצע פתוח אחר - כדי שאדבק באיידס כשיש לי פצע פתוח בפה ( כמו אחרי עקירת שן) . האם גם לצד השני חייב להיות פצע פתוח ומדמם באופן מאסיבי ???? צא אם אין מגע ישיר בין הפצעים אלא באופן עקיף- כשאני נוגע בדם טרי בטעות ( הייתי במיון) ואז בפה שלי כשהוא פצוע? 3) אם הפצע היה לי בפה והצריך תפרים - אז זה יותר מסוכן מאשר אם הוא היה על איבר אחר בגוף בעור ? ( בגלל שבפה הרירית עגינה וסופגת) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hiv -שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה - תגובה
ד``ר יסמין מאור07/08/20151. ברמת העקרון ניתן להדבק באופן כזה אולם הסיכוי לכך קלוש. זה תרחיש שלא מתקיים במציאות.
2. הפצע צריך להיות משמעותי. אין תשובה מדוייקת בספרות לשאלתך.
3. גם לשאלה זו אין תשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Giardia lamblia ולידהחגית05/08/2015
שלום,
בהריון שבוע 39+3
היום בבדיקת צואה התגלה לבני בן ה- 3 הטפיל Giardia lamblia. תאורטית, יש סיכוי שנדבקתי (אין לי סמפטומים, אך להבנתי הם לא תמיד קיימים).
לא בטוחה שאספיק לקבל תשובה במידה ואמסור דגימת צואה שלי (אצל בני נמצא רק בדגימה השניה).
האם יש סכנה שהתינוק ידבק במהלך הלידה? האם בטוחה לידה רגילה בסיטואציה המתוארת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Giardia lamblia ולידה - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/08/2015הלידה במצב זה בטוחה. הסיכוי להדבקה של התינוק מאד נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק קלבסיאלה אוקסיטוקה.גלית02/08/2015
שלום רב
בת 47 טרמבופילית,לאחר מספר אירועי tia,אבלציה בשל פרפור פרוזדורים.
אנמית ומטופלת באליקוויס 10מ״ג ביום (2*5),דילאטם 120,חומצה פולית וויטמין d.
מזה כחמישה חודשים סובלת מחיידק בשתן תחילה מסוג e.coli שלא עבר למרות טיפול אנטיביוטי עד למצב של עמידות מסוג esbl,בהתייעצות עים אורולוג הומלץ על טיפול משולש של מונורול (שתית האבקה ,לאחר 5 ימים עוד מנה ושוב 5 ימים נוספים מנה שלישית ואז בדיקת שתן ותרבית שתן) בתום הטיפול שהומלץ ביצעת בדיקת תרבית ונמצא בתרבית חיידק מסוג: klebsiella oxytoca cfu/ml app 40000 יש לציין שעדיין סובלת מצריבה ,כאבי מותניים וגב תחתון ולפתע החלו היום כאבי צוואר ועורף מוזרים וצואה רכה.
אני אמורה לפגוש את האורולוג רק בעוד חודש ,מיותר לציין שאני מודאגת
הבנתי שחיידק זה אלים ,כיצד עליי לנהוג ?האם אני יכולה להדביק את בניי משפחתי ולסכן אותם?
האם עלי לנסות להגיע אל האורולוג בדחיפות?
תודה על התגובה וסליחה על המלל הרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק קלבסיאלה אוקסיטוקה. - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/08/2015צמיחה של 40,000 מושבות בתרבית שתן לא נחשבת כזיהום.
יכולות להיות סיבות מרובות להרגשתך וקשה לתת יעוץ בעל ערך במצב זה דרך אינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי31/07/2015
האם ניתן להידבק מתרומת ביצית, היות ואחרי 3 שבועות יש לי ברונכיט ושיעול טורדני וקיבלתי אנטיביוטיקה. לפני כן לא היה לי מעולם ברונכיט , האם יש קשר בין המקרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2015אנשים שתורמים ביציות נבדקים קודם לכן לכך שאינם חולים ב-HIV או מחלות מדבקות אחרות. אני גם לא מכירה תאור בספרות על הדבקה ב-HIV דרך תרומת ביצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי01/08/2015התורמת אכן נבדקה ונמצאה בריאה אך הבדיקה נכונה ל7 שבועות לפני השאיבה, האם זה נכון? והשאלה אם גם בזמן הבדיקה הייתה בריאה.
מתי אוכל לבצע בעצמי את הבדיקה כדי להיות רגועה, לשקט הנפשי שלי, כמה זמן אחרי החזרת העוברים אוכל לבצע את הבדיקה כדי להיות רגועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/08/2015את יכולה להבדק לאחר 7 שבועות מהשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIVדני28/07/2015
דר' יסמין מאור, שלום
9 ש' לאחר חשיפה ל-HIV במגע מיני קיבלתי PEP(קומביוויר+קלטרה) , בספירת דם שבועיים לאחר החשיפה WBC-1.67, Lymphocytes-1.67,
4 שבועות לאחר חשיפה WBC-4.3 , Lymphocytes-1.33, כלומר יש ירידה במס' תאי הדם הלבנים,
1.האם זה מעיד על הדבקה?
2. האם כדאי להיבדק 6 שבועות לאחר חשיפה? (ידוע לי שאצטרך לחזור על הבדיקה שוב 3 חודשים מהחשיפה)?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2015אי אפשר על סמך הספירה הלבנה לדעת אם נדבקת או לא.
ההמלצה היא לבצע בדיקה ראשונה בסיום הטיפול - אם היא חיובית אז תדע שנדבקת, אם היא שלילית יש סיכוי גבוה שלא נדבקת אבל תשובה ודאית מתקבלת רק בבדיקה של לאחר 3 חודשים.
מאחלת לך תשובות טובות והכי חשוב - סקס בטוח עם קונדום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHIV
דני29/07/2015תודה על תשובתך,
סיום הטיפול לא ניבדקתי,
6 שבועות לאחר החשיפה גם יכול להעיד אם נידבקתי או לא?
כמובן אחזור על הבדיקה שוב 3 חודשים לאחר החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHIV - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/07/2015אם הבדיקה חיובית - סימן שנדבקת.
אם הבדיקה שלילית מירב הסיכויים שלא נדבקת אבל עדין בכדי להיות לגמרי בטוחים מומלץ לחזור על הבדיקה כעבור 3 חודשים לאחר החשיפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ממחלת הנשיקהמיקה27/07/2015
שלום רב,
ביום ראשון שעבר הגיעה מחליפתי לעבודה ולאחר יום חפיפה אחד התחיל לעלות לה החום וכרגע היא מעל שבוע בבית עם חום לאחר שגילו אצלה את החיידק של מחלת הנשיקה. הרופא אמר לה שהחום ככל הנראה יעבור עד סוף השבוע הזה ואז היא תוכל לחזור לעבודה בשבוע הבא (כלומר ב-2/8/15). השאלה שלי מה סיכויי ההדבקה בהנחה שלא היה לי לעולם מחלת הנשיקה ושאנחנו כמובן יושבות בצמוד שבוע שלם לצורך החפיפה בחדר ללא חלונות. אודה על תשובתך בהקדם, זה ישפיע עליי באם להגיע לעבודה או לא. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות ממחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2015בדרך כלל נדבקים ממגע מיני, מגע עם הפרשות אחרות כגון רוק או שתן, או מוצרי דם. כמו כן ניתן להדבק משימוש באותם כלי אוכל. בדרך כלל בוירוס זה אין הדבקה דרך האויר כך שהסיכוי להדבקה בגלל ישיבה באותו חדר ללא מגע אינטימי נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום במעיים ונפילות לחץ דםרותם27/07/2015
שלום רב,
בת 50.
לפני 8 ימים, התחיל לי בבוקר שלשול (אבל אין שלשול בשאר היום), והרבה גזים.
ביום הראשון היתה לי סחרחרת , שכל החדר הסתובב. במשך הרבה שעו.
ומאז , כבר 8 ימים, נהיה לי lightheadedness , וכאילו תחושה שלחץ דם יורד. ,
ממש קשה לי לשבת. ורק בשכיבה מוקל. או בזמן הליכה נמרצת. ואח"כ שיושבת, זה חוזר.
אני בד"כ סובלת מלחץ דם נמוך של 90 על 60. אז אולי אין לו לאן לרדת.
שאלתי אלייך היא: איזה מיקרואורגניזמים פתוגניים במעיים יכולים לגרום לירידות בלחץ דם סיסטמי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום במעיים ונפילות לחץ דם - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2015כל התייבשות כתוצאה משלשול יכולה לגרום לנפילת לחצי דם בלי קשר לפתוגן כזה או אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהומים ויראליים חוזריםסיוון26/07/2015
שלום ד"ר,
מזה 6 שנים אני סובלת מאירועים ויראליים אחת לכמה חודשים/שבועות/ימים. לא מדובר בשפעת עונתית רגילה, אשר מתבטאת אצלי בתסמינים קלים בלבד אלא במתקפות ויראליות ממש שהופכות קשות יותר ויותר מאירוע לאירוע.
המחלה לובשת ופושטת צורה, כאשר התסמינים הקבועים הם: נפיחות בבלוטות הלימפה (בעיקר בצוואר ומתחת לסנטר), תחושה ויראלית קשה ועייפות רבה.
לתסמינים אלה מתווספים בכל פעם תסמינים אחרים: כאבי ראש, סחרחורות, בחילות, ירידה בתיאבון, כאבי שרירים ומפרקים. חלק מתסמינים אלה מופיעים באירוע ויראלי אחד וחלק באירוע ויראלי אחר וזאת בנוסף לתסמינים הקבועים שציינתי.
נערכו לאורך השנים אין ספור בדיקות: איידס, CMV, EBV, הפטיטיס ועוד. הכול תקין.
אין לי מחלות רקע אחרות. אני מניחה שמדובר במערכת חיסון חלשה. האם קיימת בדיקה שבאמצעותה ניתן לדעת מה מצב מערכת החיסון? האם עליי לקבוע תור אצל רופא למחלות זיהומיות? רופא משפחה לא יודע מה לעשות ורמז שהעניין פסיכולוגי. אני לא מכירה בעיה פסיכולוגית שמתבטאת בתחושות ויראליות, נפיחות בבלוטות הלימפה, עליית חום (עד 37.3) ועוד.
אודה אם תוכלי לכוון אותי מה עליי לעשות ולאיזה רופא עליי לפנות. אני נמצאת בטיפולי פוריות וחוששת שכל ההתקפות הוויראליות האלה מונעות מהעוברים שלי להשתרש.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה לך על טיפול שמציל
ענת26/07/2015תחפשי בגוגל אקטימור מחלת הנשיקה
זה תכשיר ברמה עולמית נגד וירוסים
תגיעי לאתר של המטפל שפיתח אותו ותקראי שם את ההמלצות של אנשים מאד מפורסמים שגם אני לא יכולתי להתעלם.
תשמרי במועדפים.
מרופא קונבציונלי לא נראה שיספקו לך תרופה כי אין להם.
בהצלחה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהומים ויראליים חוזרים - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2015על פניו לא נשמע שמדובר בבעיה זיהומית אם כי ללא בדיקה ושיחה לא ניתן להתחייב. במידה ויש בלוטות מוגדלות ניתן להתייעץ עם המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווריצלה זוסטר בהריוןמורן26/07/2015
שלום רב.
נמצאת כרגע בשבוע 9 להריון.
בבדיקות דם של וריצלה זוסטר נמצאו ערכים של 1345igg. (הנורמה בין 0-135).
יצויין שigm לא נבדק.
כילדה חליתי באבעבועות רוח.
מה משמעות התוצאה?
תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווריצלה זוסטר בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2015המשמעות היא שאת מחוסנת לאבעבועות רוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמה אורליטיקוםדביר23/07/2015
שלום רב,
לאחרונה ביצעתי בדיקות מקיפות למחלות מין כולל PCR. כל הבדיקות יצאו שליליות למעט אוראופלסמה אורליטיקום שייצאה חיובית.
איני סובל כלל מצריבות וכאבים, האזור ללא כל סימן חיצוני ואני מרגיש מצוין.
איני נמצא במערכת זוגיות כרגע.
מהי המלצתך? האם כדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי לחיידק? מה חומרתו של החיידק?
תודה מראש
דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה אורליטיקום - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/07/2015מקובל לחשוב כי לחיידק זה אין משמעות קלינית ולכן גם אין צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראופלסמה אורליטיקום - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/07/2015מקובל לחשוב כי לחיידק זה אין משמעות קלינית ולכן גם אין צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאורפלזמה אורליטיקום
דן26/07/2015אני ממליץ לך בחום רב לפנות לאורולוג מהסיבה הבאה:
אמנם כפי שציינו חלק מהרפואה אינה מתייחסת לחיידק זה.
אך לי יש מקרה של אזוספרמיה בלתי חסימתית ( הזרע שלי נעלם כמעט כליל)
במילים פשוטות איני יכול להכניס להריון אשה בדרך הרגילה. מסע הייסורים שאני עובר עם זוגתי הוא עצום ולא אלאה אותך בו.
האורולוג קושר זאת לחיידק שאשני נושא. אותו חיידק שיש לך. הטיפול הוא פשוט טיפול אנטיביוטי שלאחריו אתה מבצע בדיקה ורואה שהכל נקי.
אני בטיפול כזה אך יתכן שהחיידק הספיק להרוס אצלי את מע' הרביה. אני ממליץ לך לפנות מוקדם ככל האפשר לאורולוג ולראות מה יש לו לומר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראופלסמה אורליטיקום
דביר26/07/2015תודה על ההערה, אשמח לקבל את תגובתה של דר' יסמין מאור למה שכתבת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראופלסמה אורליטיקום - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2015לא מקובל לחשוב על פי הספרות שזו סיבה לעקרות או ירידה בספירות זרע אצל גברים וקרוב לודאי שזה ממצא שאינו קשור לבעייה האחרת. הטיפול הוא אכן באנטיביוטיקה אולם בשיעור גבוה של המקרים אין הכחדה של החיידק, ואז נגררים למעגל של טיפולים מרובים עם הרבה תופעות לואי, עמידויות כאשר למעשה אין סיבה להכנס לטיפול מלכתחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראופלסמה אורליטיקום - שאלת המשך
דביר28/07/2015תודה רבה על התשובה המנומקת.
מצטער אך בעקבות זאת שאלות נוספות:
1. לדבריך ברוב המקרים אין צורך בטיפול מה שאומר שיש להמשיך לחיות עם החיידק ? מהם הסיכונים בכך?
2. האם יש תהיה לי בעיה בעתיד להביא ילד לעולם בצורה טבעית? כי הוא למעשה יהיה נשא של החיידק.
בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראופלסמה אורליטיקום - שאלת המשך - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2015כולנו נושאים מליוני חיידקים על גופינו כך שאין שום שאיפה לסטרילזציה של הגוף.
אם היו כרוכים בכך סיכונים ההמלצה היתה לטפל.
אין מידע על העברת נשאות מהורים לילדים של חיידק זה.
כפי שכבר אמרתי אין הוכחות משכנעות לגבי הקשר בין זיהום בחיידק זה לבין עקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ממחלת הנשיקהדורית22/07/2015
שלום, אני בשלבי החלמה ממחלת הנשיקה. כבר שבועיים ללא חום. בתאריך 7.7 ערכתי בדיקות דם ואלו התוצאות: EBV-IGM 41 ,EBV IGG 485 , CMV IGM ,IGG -POSITIVE האם אני עדיין יכולה להדביק אנשים במחלה? יש לי נכד עם מום לבבי ומערכת חיסון חלשה שהוריו חוששים שאפגוש אותו. אשמח לתשובה מהירה. תודה דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מדביקה לפחות 8 חודשים
ענת23/07/2015לאחר החלמה ממחלת הנשיקה הוירוס נשאר רדם וחבוי ולערכה הוא מדביק כ 8 חודשים עד שנה אחר כך.
תחפשי בגוגל - אקטימור מחלת הנשיקה
זו תרופת פלא צמחית תגיעי לאתר של המטפל
את לוקחת אותה רק 4 ימים ואין וירוס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל את תגובתה של ד"ר מאור .ת
דורית23/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל את תגובתה של ד"ר מאור .ת - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/07/2015וירוס מחלת הנשיקה אכן נשאר בגופנו למשך כל החיים.
הדבקה מתרחשת בדרך כלל בזמן המחלה הפעילה כאשר יש לך חום ואת מרגישה לא טוב, אז הנגיף מופרש בכמויות גדולות.
לאחר מכן עדין תתכן הדבקה אולם הסיכוי לכך נמוך בהרבה.
הדבקה מתרחשת במגע אינטימי - מגע עם רוק, או הפרשות אחרות, מגע מיני, מגע עם דם. מאד נדיר להדבק באופנים אחרים כגון שהייה עם אדם חולה באותו חדר ללא מגע הדוק.
לאקטימור כמו גם תכשירים טבעיים אחרים אין כל השפעה על המחלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום
doritna25/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמהשירה22/07/2015
שלום
רציתי לדעת אם לא נחשפתי בעבר לטוקסופלסמה - האם זה נכון שבשבוע (הריון) 12 ובשבוע 22 צריך לחזור על הבדיקה גם אם לא הופיעו שום סימפטומים של חום או צינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/07/2015אין הנחיות פורמליות בארץ לגבי ניתור הדבקה בטוקסופלסמה במהלך הריון. על פי הנחיות מקובלות בחו"ל הגיוני לבדוק במועדים אלו. ההדקבקה יכולה להיות ללא תסמינים קליניים ולכן לא ניתן לסמוך על העדר סימפטומים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)