מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלריה והריוןסיגל30/09/2015
שלום רב,
אני לקראת סיום טיול במקסיקו וגואטמלה ומעוניינת לנסות להיכנס להריון. במהלך הטיול לא נטלתי תרופות למניעת מלריה.
האם יש צורך בתקופת המתנה או בבדיקות מסויימות לפני שמנסים להיכנס להריון?
מה קורה במצב בו נכנסים להריון בזמן דגירת מלריה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה והריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/10/2015עדיף לא להכנס להריון בזמן דגירת המחלה לכן כדאי להתרחק מעט מהתקופה בה שהיתה באזורים אנדמיים למלריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv igmמור29/09/2015
שלום רב
הינני בשבוע השביעי להריון שני ולאחרונה ביצעתי בדיקות דם שהעלו תוצאות שהדאיגו אותי לגבי cmv ואשמח להסבר מה משמעותן:
Cmv igg- positive 71.80
Cmv igm- positive
Cmv avidity- גדול מ 25
Cmv igm method 2(vidas)- negative
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv igm - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2015יעוצים לגבי CMV בהריון הם מאד רגישים ולכן לא ניתן להתחייב דרך האינטרנט לגבי המשמעות. ניתן לקבוע תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת לאחר IVIGויקי28/09/2015
שלום רב,
בני בן 1.8 חלה בקוואסאקי לפני חודש, קיבל IVIG 20 מג ונוטל אספירין 50 מג.
האם יכול להתחסן לשפעת? במידה ויכול, האם החיסון יהיה עכשיו יעיל אחרי ה IVIG?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת לאחר IVIG - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/09/2015אין מניעה להתחסן לשפעת בחיסון המומת. מתן IVIG לא משפיע על יעילות החיסון לשפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בהריוןמירב24/09/2015
שלום, הנני בשבוע 7 להריון. בבדיקת נוגדנים ל CMV נמצא IGM שלילי , IGG חיובי ערך 118. בהערות מצויין יש לעקוב , חשד למחלה קיימת.
מה משמעות התוצאות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/09/2015אינני יכולה לתת יעוץ פרטני בנושא זה דרך האינטרנט ללא שיחה.
ברוב המקרים מדובר בזיהום ישן שאין לו משמעות בהריון אולם מאחר ול-CMV עלולות להיות משמעויות קשות בהריון לעובר יש צורך לןודא את הדברים לאשורם בפגישה אישית כאשר כל המידע פרוש לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליניב23/09/2015
שלום
מזה חמישה ימים שאני סובל מיציאות מימיות ומרובות.
למרבה הפלא, במהלך הצום לא סבלתי מיציאות, אך מאז יציאת הצום הערב היו לי כבר מספר יציאות.
אין כאבי בטן או חום, ללא הקאות.
ברצוני לשאול בבקשה:
האם יש צורך בבדיקה/בירור/טיפול, או להמתין עוד בתקווה שיעבור?
מה יכולה להיות הסיבה לשלשול שמתמשך כבר חמישה ימים?
האם ספירת דם תקינה (בוצעה ללא קשר) שנעשתה לפני 3 ימים והיתה תקינה, שוללת זיהום או וירוס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/09/2015סביר להניח כי מדובר בזיהום ויראלי. במידה והשלשול מתמיד ליום השישי יש לבצע תרביות צואה ולשקול בהתאם לתוצאות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטריהליאת20/09/2015
האם יש דרך לאבחן הידבקות בליסטריה לפני שמופיעים תסמינים - כלומר בתקופת דגירה?
אכלתי בטעות דג נא לפני שבוע, ואתמול התחילו לי מעט בחילות ןכאבי ראש. ללא חום. בבית חולים אמרו לי שתרביות דם לוקחים רק מעל חום 38.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/09/2015אין דרך טובה לאבחן מראש את המחלה. אם יתפח חום או שלשולים או שתרגישי לא טוב מסיבה אחרת יש לפתוח בברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות דחוףלי17/09/2015
שלום. בהריון שבוע 13. אתמול הייתי בקרבת ילדה שהתברר שחולה באבועות רוח. אני יודעת שחליתי במחלה בצורה קשה בגיל 12. ובבדיקת דם לפני כחודש כתוב VARICELLA ZOSTER IGG חיובי. האם צריך לבדוק שוב פעם? האם יש סיכוי להידבק שוב פעם? האם יכולה להיות הדבקה ללא סמפוטמים שנראים לעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות דחוף - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/09/2015הממצאים הללו מעידים כי את מחוסנת לאבעבועות רוח ולכן אין צורך לעשות דבר נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןzhru07/09/2015
שלום רב , ברצוני לברר ,
אחות במקצועה בהריון בטרימסטר ראשון , האם יכולה לעבודה במחלקה בו נמצאים חולים עם MRSA + KPC ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2015הריון אינו גורם סיכון לתחלואה בחיידקים אלו ולכן גם אין מניעה לעבוד בהריון במחלקה מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון - תגובה - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2015כמובן ששמירה על נהלי מניעת זיהומים (חיטוי ידיים, בידוד מגע וכו') ימנעו מעבר של החיידקים מהחולים לאחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותסימה06/09/2015
שלום
1. בעלי היה חולה במשהו שהרופא לא הצליח לאבחן. האם אתה יכול לנסות לשער מה זה לפי התסמינים: חום 38.8 , בעיקר עולה בערב, גרון אדום ללא תחושת גירוי ושיעול טורדני, יבש ונבחני. לא היו שום סימנים נוספים. הוא בשנות ה 30 שלו , לא מעשן ובריא בדר"כ. זה נמשך כשבוע שלם. לאחר בדיקות דם ומשטח גרון זה לא cmv , לא ebv ולא סטרפA. מה זה יכול להיות להשערתך?
2. בין כמה לכמה זמן חיידקים חיים על משטחים כמו שולחנות, דפים, בדים וכו'? (אני מתכוונת לחיידקים של שפעת, שעלת, התקררויות למיניהן ודלקות גרון או חיידקי רוטה...) תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2015כמובן שללא שיחה ובדיקה אינני יכולה לאבחן במה מדובר.
השרדות של חיידקים ווירוסים על משטחים משתנה בהתאם לפתוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותנעמיש03/09/2015
בני נמצא לפני כחודש כחולה בקדחת הבהרות . טופל שבועיים באנטיביוטיקה. בהמלך הטיפול עבר שוב בדיקות
RICKETTSIA TYPHI IgG שלילי
RICKETTSIA TYPHI IgM 3 חיובי
RICKETTSIA CONOR.IgG שלילי
RICKETTSIA CONOR.IgM 3 חיובי
היות וגם לאחר שבועיים של טיפול יש לו עדיין חום סביב 37.5 , הוא עשה היום בדיקות דם נוספות וצילום חזה.
בדיוקת הדם - כימיה, המוטולוגיה, בלוטת התריס, הפטיטיס, מחלות אוטואימניות - יצאו תקינות. אבקש התייחסותך לבדיקה שלהלן:
CMV IgG 79.80 חיובי
CMV IgM <5.00 שלילי
EBV IgG-EBNA >600 חיובי
בדיקת הריקציה - טרם התקבלה תשובה
אני מודאגת מאד
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/09/2015חלק מבדיקות הריקציה חיוביות. אולי זו המחלה, ואולי יש כאן לעיתים תגובתיות צולבת של הנוגדנים, כלומר הוא אכן חלקה בקדחת הבהרות אולם גם נוגדנים אלו יוצאים חיוביים בטעות. בכל מקרה אני מניחה שטופל. בדיקות למחלת הנשיקה CMV ו-EBV מדגימות כי נדבק בעבר במחלות אלו.
לגבי החום אינני יכולה לחוות דעה ללא שיחה ובדיקה. ישנם הרבה אפשרויות למצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס הדבקה דםאלן01/09/2015
היום היה לי קילוף קטן ואדום עם מעט דם ליד הציפורן, לחצתי יד למישהו שהיו לו שריטות ופצע פתוח (ללא דימום מסיבי אבל כן פתוח), במידה והיה מגע בין הפצע שלי לפצע שלו יש חשש להדבקה באיידס במידה והוא נשא?
בגדול השאלה היא מה כמות הדם הדרושה כדי להידבק באיידס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס הדבקה דם - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/09/2015סיכוי להדבקה באופן כזה קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין ותסמונות רייויקי31/08/2015
שלום רב
בני בן שנה ו7. חלה לפני שבוע במחלת הקוואסאקי. קיבל IVIG ביום העשירי למחלה וממשיך לקחת אספירין 50 מג. האקו לב/אקג נכון ליום העשירי למחלה תקין.
הוא אמור להכנס לראשונה לגן ביום מחר ואני מאד מודאגת משום שהרופאה אמרה לי שבגלל שנוטל אספירין, אם יחשף למחלה זיהומית כגון שפעת או אבעבועות זה יכול להיות מסוכן בגלל סינדרום ריי (לא הספקנו לחסן אותו עדיין לאבעבועות ושפעת ועכשיו בגלל ה IVIG אסור לחסנו)
האם כדאי לדחות את מועד כניסתו לגן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין ותסמונות ריי - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2015ממליצה לפנות לאימונולוג ילדים או לפורום חיסונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקציהדביר30/08/2015
שלום, פניתי אל רופאת המשפחה לאחר שסבלתי מחום (לא גבוה), כאבי ראש ותשישות במשך למעלה משבועיים. בבדיקות דם שעשיתי התגלה כי חליתי בקדחת הבהרות (ריקציה). מאז טופלתי במשך 14 יום באנטיביוטיקה דוקסילין. סיימתי את הטיפול לפני כיומיים, אך החום, התשישות והכאבי ראש לא דעכו.
יש לציין כי מתחילת כל התקופה (כחודש וחצי) החום הוא 37.5, פריחה התגלתה רק בגב וברגליים ונעלמה.
בבדיקות דם נוספות שערכת תוך כדי הטיפול - כימיה, המוטולוגיה וצילום חזה - תוצאות תקינות לחלוטין.
בבדיקות סרולוגית נמצאו הערכים הבאים:
RICKETTSIA TYPHI IgG שלילי
RICKETTSIA TYPHI IgM 3 חיובי - בבדיקת דם הראשונה היה 4
RICKETTSIA CONOR.IgG שלילי
RICKETTSIA CONOR.IgM 3 חיובי - בבדיקת דם הראשונה היה 4
מה עליי לעשות?
כמו כן, אני לא יודע אם זה קשור אך אציין זאת בכל מקרה. אני סטודנט בתקופת מבחנים ואני מרגיש כי בזמן האחרון יכולות הלמידה שלי נפגעו עד מאוד, אני לא זוכר דברים שאני לומד ואני מתקשה להבין נושאים שתמיד הבנתי בקלות. האם זה מעיד על משהו או שזו פשוט תוצאה של התשישות המתמדת והחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקציה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/08/2015מדובר במקרה מורכב ולא ניתן לתת אבחון דרך האינטנט. ממליצה להגיע לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקי בתי חוליםמלי29/08/2015
אימי נדבקה בחיידק VRE היא מתאשפזת לעיתים קרובות בשל מחלות כרוניות.. בחדר איתה היו עוד 2 חולות עם חיידקי בתי חולים מסוג אחר.. לא קיבלנו מספיק אינפורמציה על החיידק ובפרט הסיכון בהריון /תינוקות/וילדים.. מלבד זאת שאמרו לנו שנשים בהריון תינוקות וילדים צריכים להיזהר ולא להשתמש באותו שירותים.. (כך או כך בשירותים המקלחת שלה אף אחד לא השתמש מרגע היותה סיעודית) באילו מצבים ניתן להניח שיש חשש שחלילה החיידק התפרצה אצלה? מתי צריך לגשת לבית החולים ? לאילו סימנים צריך לשים לב במיוחד? אשמח לתשובה מפורטת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידקי בתי חולים - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/08/2015החיידק הזה בדרך כלל לא בעייתי באנשים בריאים אך מסכן אנשים חולים, בפרט מאושפזים בבית חולים עם צנתרים מרובים ומחלות רקע רבות.
אכן, ההמלצה היא לא להשתמש באותם שירותים ולבודד את החולים שנושאים את החיידק העמיד אולם הסיבה העיקרית היא מניעת הדבקה של חולים אחרים במחלקה.
לאנשים בריאים - במידה ואתם מחטאים ידיים לאחר הליכה לשרותים ואחר מגע עם החולה החיידק לא מסכן אתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון - מספר חודשיםאלון25/08/2015
שלום,
הייתי עם מספר נערות ליווי בשנה האחרונה.
פעם אחרונה לפני מספר חודשים.
בכולם היה סקס וגינלי מוגן. ירדו לי לרוב עם קונדום אך פעמיים בלי. לא התנשקתי ולא ירדתי.
כבר מספר חודשים שיש לי כאבי גרון חזקים וממושכים כל יום והרבה מאוד נזלת מוצקה דביקה שלא היתה עד עכשיו בכלל.
התלונות הן יומיומיות.
בלי חום ובלי דברים אחרים. אין לי הפרשות, פצעים או שריפה בשתן.
רופא המשפחה, שני רופאי אף אוזן גרון, משטח גרון ובדיקות דם לא מצאו מה יש לי.
מה יכול להיות? ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון - מספר חודשים - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2015בכדי לענות ולתת המלצות יש להגיע לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)