מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסו פוליורינת25/08/2013
שלום, יש לי ילד בן שנה וחצי אשר מחוסן במומת . אני אמורה ללדת בעוד כמה ימים ורציתי לדעת האם לא מסוכן לחסן את הילד שלי כשאני חוזרת הביתה עם תינוקת בת כמה ימים ואני לא אניק ?
הייתי רוצה לדעת האם לילד שלי אסור לגעת בתינוקת החדשה וממה צריך להימנע ?
הכל כל כך לא ברור ומדאיג .
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסו פוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/08/2013נהפוך הוא מאד כדאי לחסן את הילד כי כך תגבירי את ההגנה על התינוק החדש. החיסון המוחלש אינו מסוכן והוא מכחיד נשאות של פוליו פראי שזה הדבר המסוכן. על ידי כך יקטן בצורה משמעותית הסיכוי שהתינוק החדש יפגש עם נגיף פוליו מסוכן לפני שהוא מספיק להתחסן בעצמו.
ילדים שחוסנו בחיסון מוחלש מפרישים את הנגיף בצואה עד 6 שבועות אבל בדרך כלל מדובר בזמן הרבה יותר קצר.
בתקופה זו מומלץ להקפיד על שטיפת ידיים לאחר הליכה לשרותים. במידה והוא עדין עם חיתול אז לשים את החיתול בשקית נילון סגורה ואז לזרוק לפח.
אין שום מניעה שתניקי. נהפוך הוא. בהנקה את מעבירה לתינוק החדש נוגדנים נגד פוליו שעוזרים לו להתגונן מהמחלה אפילו לפני שחוסן.
הילד יכול בהחלט לנגוע בתינוקת החדשה רק להקפיד לשטוף ידיים לפני.
שתהיה לידה קלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך לקיחת אוגמנטיןשרה25/08/2013
אני נמצאת בחול והחלו כאבים וצריבה בעת מתן שתן לקחתי אוגמנטין 875 במשך 4 ימים שאלתי מכיון שמצבי השתפר כמה זמן יש להמשיך ולקחת את התרופה האם יש תקופת מינימום הכרחית? ביום הראשון היה לי חום נמוך 37.8 וגם הוא נעלם האם חמישה ימים מספיקים או יש להמשיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך לקיחת אוגמנטין - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/08/2013משך הטיפול 5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליו ופגיםטל22/08/2013
הי ילדתי תןדה לאל השבוע תאומים פגים בשבועה33 וחצי. הם בפגיה ויהיו בה לפחות עוד שבועיים. יש לי ילד בבית בן שנתיים שיהיה בריא שמחוסן לנגיפ המומת. הבנתי שכל עוד הם בפגיה מומלץ לא לחסנו אולם גם אחכ מן הסתם שנם יחזרו ועד שיהיו בני חודשיים לקבל את החיסון הראשון המומת, יש עוד כחודש וחצי בלי נדר. מה עלי לעשו
? הרי אם לא אחסנו הוא יכול להדבק מילדים שכן חוסנו בחדש חי מוחלש בגן, אזמה עלי ךעשות לא לשלחן עוד כחודש וחצי לגן על מנת שאחכ למןעד החיסון הראשון שלהם? אני בלחץ אנא עזרו לי, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליו ופגים - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/08/2013מאחר ומדובר בפגות בשבוע מאוחר יחסית אין בעיה שהאח בן השנתיים יחוסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לנגיף הפוליוטליה22/08/2013
האם במידה וילד שלא חוסן בחי מוחלש אלא רק במומת שלוש פעמים (בן שלוש) ונדבק הופך להיות מחוסן כאילו וקיבל חיסון (2 טיפות)? הופך לנשא למשך תקופה של 6 שבועות וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לנגיף הפוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013לא ברור לי במה הוא נדבק? גם ילדים מחוסנים אנחנו לא מעוניינים שידבקו בנגיף פוליו הפראי (לא זה של זן החיסון). הנגיף של זן החיסון בדרך כלל מוכחד ממערכת העיכול לאחר 6 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בפוליוטליה22/08/2013
שלום, האם ילד בן שנתיים וחצי לאחר קבלת החיסון המומת כשגרת החיסונים עלול לחלות בוירוס הפראי כתוצאה מחשיפה לילד שחוסן ומפריש את הנגיף או מהסביבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות בפוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013הילדים מחוסנים בנגיף מוחלש ולא בנגיף הפראי. הנגיף המוחלש לא גורם למחלה ולכן מחסנים איתו.
ילד שחוסן בנגיף המומת מוגן בעקרון ממחלה מהנגיף הפראי אבל יכול להיות נשא של הנגיף הפראי. אנחנו לא מעויינים לחיות בסביבה בה יש נגיף פוליו פראי כי כל אחד מאיתנו כולל הילד שחוסן יכול לחלות בעתיד ולהפוך להיות מדוכא חיסון ואז לא בטוח שההגנה שמספק החיסון בנגיף המומת מספיקה. זה ההגיון שעומד מאחורי החיסון בפוליו המוחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיזנטריהנעמה22/08/2013
שלום רב,
אני ממש זקוקה לעזרתך :
אחייני בן שנה ו8 חודשים סובל משלשול שלא עובר כבר שבוע. נלקחה תרבית צואה והרופאה שלו אמרה שיש לו חיידק אשר גורם לדיזנטריה.
אנחנו חיים באותו בית.
הוא מסתובב בבית בלי חיתול (כי פיתח גירוי חזק בטוסיק) לפעמים יוצא שהוא עושה את צרכיו . וגם נותנים לו לגעת במזון בזמן הכנת האוכל..הוריו לא מקשיבים לי כשאני אומרת להם שזה מסוכן וכולנו עלולים להידבק.
אני מאוד חוששת להידבק.. כיצד אוכל להימנע מזה ? האם לשטוף ידיים במים וסבון לפני ארוחות זה מספי? מה עוד אפשר/ צריך לעשות?
אשמח לקבל תשובה, אני מאוד דואגת...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיזנטריה - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013באמת לא רצוי שחולה בדינטריה יהיה מעורב בהכנת מזון. עד כמה זה מדבק והאם זה עדין מדבק תלוי בתמונה הקלינית ובחיידק שבודד. בדרך כלל בישול של אוכל הורג את החיידקים. כמו כן ממליצה לרחוץ ידיים לאחר מגע עם הפרשות של אדם חולה. משך המחלה לא ארוך ויתכן וכבר החלים ואז כמובן אין כל סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו מומתנטלי21/08/2013
שלום,
חיסנתי היום את בני בחיסון הפוליו המומת הראשון שלו.
הוא צפוי להיכנס למסגרת בעוד 3 שבועות עם ילדים גדולים ממנו שבוודאי חלקם יחוסנו בטיפות. אחות טיפת חלב לא ידעה לענות לי אם
חיסון אחד הוא הגנה מספקת וגם לא ידעה אם פוליו עובר גם ברוק.
אשמח למענה מהידוע לכם או מהשערתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו מומת - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013חיסון אחד אמור להספיק. שאר המנות ניתנות כזריקות דחף שמחזקות את פעולת החיסון הראשון. אין מניעה שישהה עם ילדים שחוסנו בנגיף החי מוחלש בטיפות.
הנגיף עובר בעיקר בצואה אולם לא יכולה לאמר בודאות שלא עובר ברוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לפוליוטליה21/08/2013
שלום,
אני נמצאת בשבוע 18 להריוני ואמא לילד בן שנתיים וארבעה חודשים. בני חוסן בחיסון המומת שניתן כשגרה בטיפות החלב. עדיין לא הגעתי להחלטה האם לחסנו בחיסון החי המוחלש נוכח כל המצב המבלבל בתקשורת ובארץ.
הפחד שלי האם בני נמצא בסכנה כאשר יתחיל שוב גן בשבוע הבא. אני מניחה שבגן הילדים ישנם ילדים שחוסנו ויפרישו את הנגיף וכך הוא עשוי לעבור לבני. בנוסף, אני פוחדת על ההריון שלי ועל העובר. האם קיים סיכוי שהנגיף יגיע אלינו הביתה ואני או העובר ניפגע.
אני עובדת כמחנכת כיתה ב' וגם תלמידיי מתחסנים. למעשה אני אהיה מוקפת בילדים מחוסנים שמפרישים את הנגיף ורוצה לדעת מה זה עלול לעשות לי או לבני הקטן.
עד כמה מסוכן להיכנס בהריון לשירתים ציבוריים כמו שירותים בבית הספר אליהם נכנסים תלמידים מחוסנים. החשש הוא גדול והבלבול כמוהו ענק. אודה לקצת סדר בדברים.
בני נולד עם חשד לnf. למרות שטובי רופאי העור ראו ושללו אנחנו עדיין במעקב. יחד עם זאת חלה השנה במחלת הנשיקה ובcmv. תפקודי הכבד שלו עדיין לא חזרו לנורמה אם כי מראים שיפוור. האם מותר לו להתחסן או שמא הוא בקבוצת סיכון?
ושאלה אחרונה, כמה זמן צריך לחכות בין קבלת החיסון המוחלש נגד פוליו לבין קבלת החיבון המוחלש נגד שפעת שיחל גם הוא בקרוב?
תודה רבה ומראש סליחה על כל האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לפוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/08/2013אין שום סכנה במתן החיסון המוחלש לפוליו לילדים של נשים בהריון או כאשר יש תינוק חדש בבית שטרם חוסן לפוליו. נהפוך הוא, החיסון המוחלש יכול להעצים גם את מערכת החיסון שלך וכך את תעיבירי נוגדנים לתינוק החדש ותשפרי את ההגנה שלו כנגד פוליו.
לגבי הסיכון של בנך - צריך להחליט האם הוא מדוכא חיסון או לא ולא ניתן לעשות זאת ללא הכרות עם ההיסטוריה הרפואית שלו. ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה.
בכדי למנוע הדבקה מהחיסון מילדים שחוסנו בחיסון המוחלש חשוב שכולם יקפידו לשטוף ידיים בסבון לאחר הליכה לשרותים ומגע עם הפרשות ולפני מגע עם אכל.
חשוב גם להזכיר שמטרת החיסון היא להגן על כולנו מפוליו - הנזק הפוטננציאלי מנגיף הפוליו (לא זה שבחיסון) הוא הרבה יותר משמעותי מאשר הסכנה שכמעט ולא קיימת מהחיסון המוחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לילד עם IgE גבוה מסוכן להתחסן?אורית21/08/2013
לבני IgE מוגבר ואאזונופילים גבוהים, ללא הסבר רפואי בשלב זה. מעבר לכך בריא. האם יש מניעה לחסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לילד עם IgE גבוה מסוכן להתחסן? - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013זה דורש הכרה יותר מעמיקה עם הילד. ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה שלו. במידה והרופא לא חושב שהוא מדוכא חיסון יכול להתחסן. אם הוא חושב שיתכן ומדובר במחלה שקשורה לדיכוי חיסוני הגורמת לעליית האאוזינופילים אז לא מומלץ להתחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבועמית20/08/2013
סליחה שאני מטריד אבל.... מדוע בכל זאת רופאים כגון דר דן דוטנר מהמרכז לאימונולוגיה באיכילוב מייעץ לעשות בדיקה זו גם לאחר שלושה שבועות??? מה היעילות אם רוב הרופאים טוענים שהיא לא יעילה כלל!!! חשוב לציין שהוא הציע לחזור על הבדיקה גם לאחר 7שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/08/2013לא אמרתי שהבדיקה לא יעילה. היא מאד יעילה אבל בכדי לשלול הדבקה באופן מלא צריך לחזור על הבדיקה שוב לאחר כחודשיים מהחשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו-הדבקהנטלי20/08/2013
שלום,
רציתי לשאול לגבי ילד שמחוסן רק במומת ונחשף לילד שמחוסן בחי-מוחלש ונדבק ממנו. מה פירוש נדבק? במה זה מתבטא?
האם ההדבקה פירושה שהוא למעשה גם קבל את 2 טיפות החי-מוחלש?
ואם הוא מדביק בבית את אחיו הקטן, האם זה גם באותה עוצמה של החיסון החי-מוחלש (עבור ילד הקטן שבבית?).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו-הדבקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/08/2013הדבקה מילד שחוסן בנגיף חי מוחלש לילד שחוסן בנגיף מומת לא תמיד מתקיימת. כאשר היא מתקיימת הילד שחוסן בנגיף המומת לא חולה אלא רק מפריש את נגיף החיסון המוחלש בצואה לתקופה מסויימת. סיטואצייה זו יכולה לדמות מתן של חיסון חי מוחלש אך לא תמיד כי מידת יעילות החיסון תלוייה גם במינון הנגיף. הדרך הטובה להתמגן היא לודא כי הילדים שצריכים לקבל את החיסון המוחלש יקבלו אותו בצורה מסודרת ולא עקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהמאיר19/08/2013
שלום
בן 38 (לא מעשן, בריא בדר"כ)
מזה כמה ימים סובל מקושי בנשימה, מלווה ברעשים בנשימה עמוקה.
במוצ"ש האחרון פניתי למוקד רפואי, בבדיקת הרופא נשמעו צפצופים דו צדדי, ובוצע במקום בדיקות דם (שיצאו תקינות) וצילום חזה, שלא הראה על דלקת ריאות.
אך לאחר מכן הרופא חזר אלי ואמר שהתייעץ טלפונית עם רדיולוגית ולאור ממצאים שהיא זיהתה הוא מפנה אותי למיון לצורך חוו"ד מומחה ריאות ולשקול CT.
אלו הממצאים :
אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות.
רצויה השוואה לצילום קודם והמשך בירור בהתאם ב - CT.
במיון שוב חזרו על בדיקות הדם וצילום חזה, והשאירו אותי לבוקר לצורך חוו"ד של מומחה ריאות, אך בבוקר בדק את הצילום פנימאי נוסף והחליט לשחרר אותי מבלי להתייעץ עם רדיולוג או רופא ריאות (דבר שהיה נראה לי תמוה, שהרי הופניתי למיון במיוחד עבור בדיקת רופא ריאות ו/או CT), לדבריו מדובר בברונכוספאזם, והומלץ על אינהלציות ופרדינזון.
בצאתי מבית החולים ביקשתי מהרנטגן אם אפשר פענוח כתוב של הצילום שנעשה במיון, והיום זה הוכן, זה לשון הפענוח :
"הצללה תת סגמנטלית קטנה בבסיס האונה השמאלית, לב לא מוגדל."
אם אפשר בבקשה לקבל הסבר על הממצאים בצילומי החזה, משמעותם, והאם נדרש בדיקה/מעקב כלשהו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013לא אוכל להתייחס לממצאים בלי לראות את הצילום. הרי יש כאן פרשנויות שונות של אותו צילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידין וחיסון נגד פוליוסשה19/08/2013
דר' מאור שלום רב!
אבא שלי בן 73 - מקבל פרדניזון 10מג' ואימורן 100 מג' עקב פמפיגוס פרנאפלסטי (על רקע CLL).
האם הוא צריך לקבל עכשיו חיסון נגד פוליו?
תודה רבה
סשב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידין וחיסון נגד פוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013החיסון שניתן כעת מיועד רק לילדים עד גיל 9 כך שאביך בכל מקרה לא אמור לקבל את החיסון. בכל מקרה הוא נמצא בקבוצת האנשים שלא אמורים לקבל חיסון חי מוחלש עקב דיכוי חיסוני. אין מניעה לתת לו את החיסון המומת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו אסקזול ואלרגיה לפניציליאורית19/08/2013
שלום רב,
בני רגיש לפניצילין. האם חיסון הפוליו כולל פניצילין שעלול לסכן אותו?
בנוסף, שוקלים לתת לו אסקזול עקב טפילים. האם מסוכן לתת ביחד עם החיסון ואם כן - כמה זמן להמתין בין סיום האנטיביוטיקה לחיסון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו אסקזול ואלרגיה לפניצילי - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013חיסון לפוליו לא כולל פניצילין ואין מניעה לתת אותו לאנשים עם רגישות לפניצילין.
לגבי אסקזול ממליצה לתת את הטיפול באסקזול ומספר ימים לאחר מכן את החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולדוד18/08/2013
מזה שבועיים יש לי התקפי שיעול יבש. מעין תחושה של גירוי בקנה הנשימה שמביאה לשיעול. פרט לשיעול הרגשה כללית טובה. האם יש מקום לדאגה למחלת השחפת? מה עוד יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013מענה דורש בדיקה וצילום חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)