מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי ניתוח כשיש צילינדרבני22/01/2010
שלום,
יש לי 2.5- בעין ימין בלי צילינדר ובעין שמאל 3.75- עם צילינדר -1.
האופטמטריסט שלי אמר לי שאין סיכוי שניתוח לייזר מתקן צילינדר... רציתי לדעת אם זה נכון? ואם יש דברים אחרים שצריך לדעת לגבי צילינדר, אני אשמח לשמוע אותם.
שאלה נוספת, חיפשתי באינטרנט לגבי ניתוחי לייזר ובהרבה מקומות נתקלתי בהרבה אנשים שכבר כמה שנים (מעל 3) נתקלים בבעיות עם הילות וסינוור...
רציתי לדעת באיזה מקרים האחוזים להיתקל במצב זה הם גבוהים...?
תודה מראש
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר בהחלט מתוקן על ידי לייזר
ד''ר נדב בלפר22/01/2010וגם בשיטות אחרות. ודאי צילינדר קטן כמו שציינת.
הילות וסינוורים אינם שכיחים. שים לב שמי שלא סובל מכך לא יתכתב על כך ברשת - הם פשוט מרוצים. אנחנו מנסים למזער ככל הניתן את הסיכון לכך - ומעריכים מראש למי יש סיכוי מוגבר.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שנה וחצי לאחר PRK - שאלהלילי20/01/2010
שלום,
אני כשנה וחצי לאחר ניתוח להסרת משקפיים (PRK)
השאלה שלי היא אם יש איזושהי בעיה לשים טיפות של דמעות מלאכותיות רגילות בעיניים?
(כי זכור לי שלאחר הניתוח היה צורך בטיפות מיוחדות..)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר נדב בלפר20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אישוניםגולן16/01/2010
כיצד אפשר לדעת את גודל האישון בצורה המקסימלית שלו? זאת אומרת, באיזה מכשיר ובאילו תנאי תאורה, כך שידעו באופן וודאי את הגודל שלהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל טיבעי - לא מקסימאלי
ד''ר נדב בלפר16/01/2010זה המדד המעניין אותנו
רצוי אור עמום - אפשר למדוד עם סרגל, אורבסקאן, פנטקאם, זיאופטיק ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום:)!יש לי כמה שאלות!אביה16/01/2010
ברצוני לדעת מה היא הסטטיסטיקה של ניתוחי הלייזר לעיניים. כמה מצליחים וכמה גורמים ב(לא עלינו) עיוורון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה-סטטיסטיקות
פרופ' ישראל קרמר20/01/2010שלום רב,
הסטטיסטיקה תלוייה בדרגת קוצר הראייה, דרגת הצילינדר ובסוג ניתוח הלייזר.
לא נתקלתי עד היום במשך 19 שנות נסיוני בניתוחי לייזר בעיוורון השתפתח כתוצאה מטיפול לייזר.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איכות ראייה לאחר הניתוחאיתמר אליעזר15/01/2010
שלום וערב טוב.
אני כשבועיים לאחר ניתוח לייזר בעיניים , והחדות ראייה עדיין לא 6/6 האם זה נורמלי?
וגם בעיין שמאל אני רואה הרבה פחות חד מאשר בעין ימין , האם זה ג זה דבר נורמלי?
ואם כן מתי התופעה תעבור?
תודה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסק
ד''ר נדב בלפר16/01/2010שלום
כבר רבות אמרנו - ההחלמה המלאה יכולה להיות ממושכת ושכמעט תמיד - יש הבדל בין העינים (גם, אגב, לכאלו שלא עברו ניתוח, רק שהם לא עסוקים בלבדוק זאת כל הזמן). כל עוד אין בעיות דחופות - תן לזמן כבוד (לפחות חודש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סטרואידים לאחר lasekגנ14/01/2010
שלום,
מה ההבדל בין מקסידקס ל פ.מ.ל., כסטרואידים לשימוש לאחר lasek? מתי משתמשים בראשון ומתי בשני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה שונה וחוזק מעט שונה.
ד''ר נדב בלפר16/01/2010אין הבדל מהותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם לעין עצלה יש אפשרות לעשות ניתוחענת13/01/2010
לייזר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר נדב בלפר13/01/2010ניתוח הלייזר לא עוזר לתיקון העין העצלה. אלא למספר
אבל אפשר לעשות טיפול נוירו-ויזין בחלק ממקרי עין עצלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר בדיקה נוספתגולן10/01/2010
שלום,
שנה וקצת אחרי Lasek+CV. תיקון של מספר 6- בערך ללא צילינדר. סובל מהילות וסנוורים קשים שמפריעים מאוד תפקודית. מספרים שנותרו: ימין: צילינדר:0.75-,מספר: 0.25+.
שמאל: צילינדר:0.25-, מספר:0.
לאחר בדיקת wavefront התגלו עיוותים אופטיים. עובי קרנית שנותרה 450. (עובי קרנית לפני הניתוח היה 540)
לאחר הסתכלות על תיק הרפואי שלי שמתי לב שבבדיקת האופטומטריסט/רופא כתוב שקוטר האישון הוא 7, ובמכשיר הwavefront כתוב שקוטר האישון במקסימום 8.5 לאחר הרחבה.
(ללא הרחבה 8.0-8.4). טיפות אלפגן לא עוזרות כלל. שטח הניתוח היה: optical zone: 5.8*5.5, ablation zone: 8mm. קיבלתי כרגע טיפול סטרודקס בגלל עכירות כמעט ואין כלום 99.99 שהטיפות האלו לא יעזרו. בכל מקרה במידה ולא יעזרו הרופא אמר שאני אעבור ניתוח תיקון עם הרחבת שטח הטיפול.
1. עד כמה לדעתך ניתוח שני יעזור?
2. איך זה שיש הבדלים בבדיקת קוטר האישון (7 ל-8.4). שכנראה היו קריטיים שכן אני סובל מאיכות ראיה גרועה ביותר?
3. האם יש הבדל באפשרות לעבור מספר ניתוחים בין החיתוך לשיוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולן שלום
ד``ר עמי הירש12/01/20101. מחדר לחדר ובעוצמות תאורה משתנות קוטר האישון יכול להשתנות בבדיקה, כאשר ברור שכשהאישון מורחב תרופתית אין להשוות אפקט זה לחיי היום יום
2. להזכירך כי אתה מדבר על קוטר ליטוש מרכזי כאשר המערכת מבצעת גם קוטר ליטוש הדרגתי כלפי ההיקף במטרה למנוע את אותם סינוורים. כמו כן ניתן על פי הנתונים שציינת לבצע טיפול בקוטר נרחב במטרה לנסות להקל תלונותיך בנושא ראיית לילה, שאגב חלקן יכול גם לנבוע משארית הצילינדר בעין כפי שציינת
בהצלחה, דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלותקרן09/01/2010
1. מדוע יש צורך בבדיקת הרשתית מידי שנה לאחר ניתוח לייזר לאלו בלי מספר -3 ומעלה?
2. מה ידוע לגבי ההשלכות לטווח ארוך של הניתוח? אני מבינה שיחסית זה ניתוח חדש אך האם יש אינפורמציה שנצברה לגבי ניתוחים אחרים שהתבצעו בקרנית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון
ד``ר עמי הירש12/01/20101. אין צורך בכך
2. ניתוחי קרנית קיימים בעולם למעלה מ 20 שנה וברפואה בכלל וברפואת העיניים בפרט 20 שנה נחשבים זמן רב ביותר על מנת לעקוב אחרי תופעות לוואי של ניתוחים אלו.
בברכה,
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נהיגה בלילה לאחר ניתוח לאסק...גיא07/01/2010
על פי הבנתי, ניתן יהיה לנהוג בבטחון אחרי ניתוח לאסק בין 7 ל-10 ימים לאחר הניתוח, אך האם הדבר נכון גם לנהיגה בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגת לילה
ד``ר עמי הירש12/01/2010גיא שלום,
באופן עקרוני האפשרו לנהיגת לילה תלויה בחדות הראייה שמתקבלת לאחר הטווח של 7-10 ימים. יתכן ויהיה קושי מסויים הכרוך בתהליכי הריפוי בסוג זה של ניתוחים, שיפריע בפרק זמן זה בנהיגת הלילה.
בברכה דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חזר המספרחנניה מלכה04/01/2010
עשיתי ניתוח לייזר דוקטור לוינגר ניתח אותי לפני 5 חודשים ועתה חזר לי המספר בעין ימין שמי חנניה מלכה הניתוח היה בשיטת הגירוד בלי לפתוח חלון בעיין רק המכשיר נוגע ב12 נקודות בעיין.
האם אפשר לתקן זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש04/01/2010עליך לפנות לדר' לוינגר לבדיקה ובה תתקבל החלטה בהתאם
בברכה
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת עדשת ארטיזן לאחר קרע ברשתיתחגית03/01/2010
הנני בת44, בעלת קוצר ראיה גבוה כ-11- , הומלצתי להשלת עדשת ארטיזן, לפי כשנתיים, החלטתי להמתין עם הניתוח ולפני כשנה היה לי קרע ברשתית שטופל בלייזר בשלושה טיפולים.
אני שוקלת לבצע את הניתוח של השתלת העדשה העינית ארטיזן, האם הקרע שהה וטופל מאפשר בכל זאת לעבור את ניתוח השתלת העדשה זו או אחרת מתקדמת יותר?
תודה על תשובתכם.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר עמי הירש04/01/2010כן, אין מניעה לבצע ניתוח זה לאחר טיפול ברשתית
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מחפש רופא מנתח...סטודנט03/01/2010
שלום,
אני שוקל לעבר ניתוח להסרת משקפיים במכון "עיניים" וממש לא יודע באיזה רופא לבחור.
הבנתי שד"ר לוינגר נחשב למומחה אבל נאמר לי במכון עיניים שכדי לעבור אצלו את הניתוח, יש לשלם תוספת של 2000 ש"ח כי הוא נשיא המכון (ואני לא בדיוק יכול להרשות לעצמי).
כיצד עלי לבחור רופא? קשה מאוד למצוא המלצות באינטרנט כיוון שעל כל רופא יש דעות חיוביות וגם שליליות.
הבנתי שחשוב מאוד הניסיון אבל לפחות באתר האינטרנט של המכון, כולם מוצגים כמאוד מנוסים.
אני יודע שקצת קשה לכם לתת לי תשובה מספקת, אבל בכל זאת? עצה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון דר' היימס מיכאל
רינת אטיאס04/01/2010לפני שלושה חודשים עברתי לאסק c.v מונו ויז'ן ע"י דר' היימס מיכאל מסניף חיפה.
עברתי בדיקה בשני מכונים שונים והגעתי לבדיקה גם ב"עיניים" כבר בבדיקת ההתאמה ידעתי שזה הרופא שינתח.
דר' היימס היה מקצועי ביותר גילה סבלנות ואמפתיה לפני הניתוח ובעיקר אחריו. היום אני מאושרת אני רואה מעולה איכות החיים השתנתה, למעט בעיית יובש שבה מטפל הרופא הכל בסדר.
ממליצה בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבחירת רופא
ד``ר עמי הירש04/01/2010פנה לרופא בעל נסיון עליו קיבלת המלצות ממטופלי עבר (חברים, משפחה וכו')
בברכה
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סבירות לתופעות לוואי בניתוח א.לאסיקאביב31/12/2009
יש לי מספרים של מינוס 4 ומינוס 4.5 בעיניים וכן חצי צילינדר באחת מהן. אני מעוניין לעשות ניתוח אינטרה לאסיק. מעיון קצר בפורום זה אני למד על מגוון לא קטן של תופעות לוואי שקורות לאחר ניתוחים להסרת משקפיים כגון הילה, סינוורים, קרנית חלשה וכיו"ב.
בהנחה שבדיקה תראה שאני מתאים לניתוח אינטרה לאסיק אני מעוניין לדעת מהן תופעות הלוואי האפשריות בניתוח זה, ומה הסבירות לכל אחת מהן.
כמו-כן, אם אני מבין נכון ישנן תופעות לוואי שלעיתים קורות ושבתנאים מסוימים כלל לא ניתן לתקן אותן (כגון סינוור בלילה). האם כך הדבר? האם יש סיכוי כלשהוא שאעשה ניתוח אינטרה לאסיק ואח"כ אסבול כל החיים מתופעות לוואי (כגון הילה בנהיגת לילה) שלא ניתן לטפל בהן (או ניתן רק באמצעות טיפות או משהו בסגנון אבל לא ממש ניתן לרפא). אם כן, מהו הסיכוי לתרחישים כאלו באחוזים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד``ר עמי הירש04/01/2010אינטרהלסיק נחשבת היום הפרוצדורה המועדפת מעצם העובדה שמתקיים היתרון של יצירת כיפה טיפולית ללא מעורבות יד המנתח או חיתוך מכני (מיקרוקרטום)
בבדיקת ההתאמה מתבצעת בדיקה של רטיבות הקרנית (דוק הדמעות) והדמייה של קוטר הטיפול ביחס לקוטר האישון
שני מדדים אלו במידה והנם תקינים עשויים להביא למניעתן של תופעות לוואי כגון יובש וסינוור.
כמובן שלעיתים נדירות תתכנה תופעות לוואי אלו ויידרש טיפול בהתאם
בהצלחה
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלות חשובות ואחרונותגולן31/12/2009
תקציר: שנה וקצת אחרי Lasek+cv במספרים של כ- מינוס 6 בשתי העיניים ללא צילינדר.
במספרים כיום הם 0 בשתי העיניים. מאחרי הניתוח אני מהילות וסנוורים קשים שמפריעים מאוד ביום ובלילה. לאחרונה נוסה טיפול באלפאגן שלא עזר. לאחר בדיקה נמצאו עיוותים אופטים בקרנית שגורמים להפרעות אלו. עובי קרנית שנותרה 450. לא נותר מספר או צילינדר כלל.
פרופ' קרמר ציין (בפורום) שעדיף לא לבצע ניתוח תיקון לאיכות הראייה בשבילי כי אח"כ יווצר מספר.
1. האם עדיף בשבילי בכל זאת לבצע ניתוח, ובמידה ויווצר מספר (מקווה שלא) לעשות ניתוח שלישי? (מהסיבה שאלפאגן לא עוזר והפרעות אלו משמעותיות מאוד)
2. במידה והאישונים שלי מאוד רחבים, לדוג' 9 מ"מ, האם המכשור של "עיניים" שהוא אם אני לא טועה VISX יכול לבצע ליטוש בקוטר כ"כ רחב?
3. רשום באנטרנט שמכשיר העומד למכונים אחרים בשם אלגרטו, מסוגל לבצע ליטוש רחב יותר מVISX- האם זה נכון?
4. בחשיבה אובייקטיבית, איזה מכשיר עדיף יותר בשבילי במידה והאישונים שלי מאוד רחבים בשביל תיקון איכות הראיה בלבד באופן מקסימלי?
אשמח מאוד לקבל תשובות, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר עמי הירש04/01/20101. ראשית בנתונים כמו שלך לא היית י מתקן בשום מכשיר,
2. כל המכשירים כיום מטפלים בקרניות בשיטת ה WAVEFRONT
3. ממליץ לך לבצע בדיקה וצילומים של הקרניות באישונים רחבים.
4. קיימים תכשירים אחרים מלבד אלפגאן שיכולים למנוע התרחבות מוגזמת של האישון
בהצלחה,
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)