מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדת עדשות לאחר 6 ימיםקרן20/10/2009
שלום,
הנני לאחר ניתוח LASEK CV היום הרופא המטל הוריד לי את העדשות ,האחות בדקה את הראייה ,בעין שמאל אני קרובה ל6/6 אולם עין ימין הייתה חלשה מאד והיה לי קושי רב
הביקור הבא הוא רק עוד שלושה שבועות
האם בימים הקרובים הראייה אמורה להשתפר?או שמא המצב ישאר כך?
אודה לתשובה כי אני מאד חוששת מאחר ואני מרגישה פער רציני בין שתי העיניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור הראייה לאחר ניתוח LASEK
ד``ר עמי הירש21/10/2009שלום רב,
בוודאי שהראיה אמורה להמשיך ולהשתפר.
אגב, ראיה של 6/6 בעין אחת 6 ימים אחרי הניתוח זוהי התאוששות מהירה מאוד ויחסית יוצאת דופן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה
קרן21/10/2009על המענה.
אכן מקווה שתיהיה מגמת השתפרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיסה לחול לאחר הניתוחאסף20/10/2009
שלום,
אני עומד לעשות ניתוח לאסיק בעוד מספר ימים. בעבודה שלי אני טס הרבה לחו"ל ובנוסף אני מתכנן טיול עוד חודשיים לתקופה של ארבעה חודשים.
רציתי לדעת האם הטיסות יכולות להוות בעיה(בהנחה ובתקווה שלא יהיו סיבוכים) והאם חודשיים זה זמן סביר בשביל לחכות שהעין תתייצב ואז לטוס לארבעה חודשים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחול
מומלץ לא לטוס שבוע מיום הניתוח.
במהלך טיסה בתקופה שלאחר מכן יתכן ובטיסה יהיה צורך לשים טיפות להרטבת הקרנית.
אין כל מניעה לטוס לטיול ממושך חודשיים לאחר הניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובשעדן18/10/2009
שלום,
לפני כ 10 חודשים עשיתי ניתוח לייזר לעיניים.
לפני כחודשיים התחלתי לעשות טיפול לייזר להסרת שיער בכללית אסתטיקה
בין היתר הסרת שיער בשפם. בזמן הטיפול אני שמה משקפיים מיוחדות להגנה אבל העין עדיין מרגישה את הבזקי האור של המכשיר. (המטפלת לא שמה שום משקפיים וכשאני עושה הסרה במקומות אחרים אני גם לא שמה משקפי הגנה)
לאחר הטיפול השני אני מרגישה יובש נוראי בעיניים ונהייתי רגישה לאור נורות (לא לאור לשמש).
חזרתי להשתמש בטיפות ואני שוקלת לא לבצע הסרת שיער באיזור הפנים (שפם)
האם יש קשר?
חשוב לציין שבתקופה האחרונה המזג האוויר נורא יבש ואולי יש לזה קשר
ובכלל האם יש הגבלה מסויימת בנושא? אם כן לכמה זמן?
תודה מראש,
עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
במהלך הטיפול מומלץ לשים משקפי מגן ולהיות עם עיניים עצומות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ספורט אתגרי וניתוח לאסיקטלי18/10/2009
שלום,
קראתי כי ניתוח לאסיק אינו מומלץ למי שעוסק בפעילות אתרגית . אני עברתי ניתוח מסוג זה לפני כמה שבועות, והייתי רוצה לדעת האם זה אומר כי לא אוכל לעשות שום פעילות אתרגית בהמשך, ( כמובן שלא בחודשים הראשונים אחרי הניתוח) האם פעילויות כמו ראפטינג / סקי מים או אפילו קפיצה למים עמוקים יכולה לגרום לתזוזת המתלה ? האם חבישת משקפת מים מונעת את הפגיעה ?
מה לגבי פעילויות כמו קפיצה חופשית ?
אשמח לגודמאות לגבי מהם הדברים שאסורים לביצוע אחרי ניתוח כזה .
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט אתגרי
פרופ' ישראל קרמר21/10/2009טלי שלום,
יש להיזהר מחבלה ישירה בקרנית, כדאי להשתמש במשקפי מגן או משקפי רוח בזמן פעילות המסכנת חבלה ישירה בקרנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד שאלה לגבי הזהרות מתזוזת המתלה
טלי23/10/2009ראשית תודה על התשובה,
האם משקפי מגן מוניעם את תזוזת המתלה?
האם הסכנה היא רק בפגיעה ישירה בקרנית ובתוך העין או גם ממכה בסביבת העין ובראש?
אגב, כמה זה נפוץ שהמתלה זז , בכלל, לאו דווקא מספורט?
תודה ,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ירידה במדרגותסלי18/10/2009
שלום
אני מרכיבה משקפיים מגיל 13 בערך שזה 10 שנים
הראייה שלי יציבה כבר שנים רבות
יש לי עין -1.5 ועין -5
וצילינדר אבל אני לא מכירה את המספרים
אני עובדת יום יום מול מחשב
תמיד סבלתי מצילינדר וזה הרבה יותר מפריע לי מהמיופיה
אני מרגישה שהמשקפיים לא באמת מתקנים לי את זה
אני מפחדת כשאני צריכה למזוג כוס מים למישהו שלא לשפוך
הרבה פעמים כשאני הולכת בבית אני נתקעת בקצה הדלת
וכבר שנה שיש לי קושי לרדת במדרגות במיוחד עם עקבים
אני יודעת שכל זה בגלל הצילינדר אבל האם יש פתרון יעיל לבעיה זו?
נב אני לר רוכבת עדשות ואף פעם לא רכבתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במדרגות
פרופ' ישראל קרמר21/10/2009שלום רב,
אני מציע לך לבוא ליעוץ במכון שלנו כדי שנוכל לעמוד על שורש הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מחר ניתוח ועין אדומה-עזרהקרן14/10/2009
שלום רב,
אשמח לתשובה מיידית ודחופה מחר בבוקר יש לי ניתוח מסוג LASEK CV BE
אך היום עין אחת החלה להיות אדומה ולשרוף מעט
האם הניתוח יתקיים כסדרו?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
פרופ' ישראל קרמר21/10/2009שלום רב,
יתכן ויש דלקת בלחמית ובמקרה כזה כדאי לדחות את הניתוח למועד אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח עוד שבועייםקרן13/10/2009
שלום רב,
נמצאתי מתאימה לניתוח מסוג LASEK CV BE (אין לי מושג מה זה אומר)
הבנתי מהרופא שבדק אותי כי יש לי איסימטריה בקרנית
אני מרגישה שמאחר והייתי תחת לחץ לא שאלתי אותו את השאלות שרציתי תשובות לגביהן
1.אשמח לדעת האם הניתוח מסוג זה בטוח ומדוע דווקא הרופא בחר אותו(האם זה נכון שזמן ההחלמה איטי יותר אך החדות והאיכות של הראייה עדיפים על פני לאסיק?)
2.מה הסיכונים של ניתוח זה?
3.במידה ובחצי שנה הקרובה ארצה להיכנס להריון האם הדבר עלול להשפיע על הראיה?
4.הבנתי שעוד כמה שנים המספר יכול לחזור האם הכוונה שנה או 10 שנים?כי יש משמעות אדירה למספר השנים
אודה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר נדב בלפר13/10/2009לפני הכל - חיזרי למנתח ובררי עימו הכל לפני הניתוח
ברור שיהיה לו יותר קל לענות על שאלותייך ספציפית לגבייך
בכללי: זה ניתוח שיטחי (ללא יצירת מתלה קרנית) - שכיח ביותר
הסיכונים אינם רבים וכוללים, בין היתר, זיהום הצטלקות ויובש זמני
הריון ולידה יכולים להשפיע על הראיה בכל אישה - ללא תלות בניתוח. הניתוח לא יישנה זאת לטובה או רעה
4 אין מי שיודע זאת למפרע. זו עדיין חידה עבורינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה
קרן13/10/2009תודה רבה על התשובה המיידית
אך מאחר והרופא בכיר בתחום ואין לו הרבה זמן למטופלים כנראה ,אינני יודעת אם יקבל אותי בשנית מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהזמן החלמה ועבודה
קרן14/10/2009שלום רב,
ברצוני לדעת מהו זמן ההחלמה פחות או יותר של ניתוח LASEK CV BE מאחר ואני אמורה להתחיל עבודה חדשה שבוע וחצי לאחר הניתוח?האם זהו זמן סביר להחלמה?או שעדיף לי לדחות את הניתוח במספר חודשים והאם זה נכון שהבדיקה תקפה רק לחודשיים?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה מדר' הירש
ד``ר עמי הירש14/10/2009קרן שלום,
1. הרופא בחר בסוג ניתוח זה בגלל האסימטריה שציינת. זמן ההחלמה איטי יותר מאשר בניתוח לאסיק אולם תוצאת הניתוח זהה לטווח הארוך. אכן מהירות ההתאוששות מניתוח לאסיק או אינטרלסיק הינה מהירה יותר.
2. סיכונים: זיהום, ואי הגעה לתוצאה הרצוייה.
3. במהלך הריון תקין אין בדרך כלל השפעה על חדות ראייה. כידוע קיימות במהלך הריון תופעות לוואי העלולות לפגוע גם בראייה כגון סכרת הריונית או בצקת מוגזמת.
4. א. תתכן תוצאת חסר בטווח המיידי, ואז בטווח של חודשיים שלושה מהניתוח הראושני יתבצע ניתוח משלים.
ב. הטווח בו יכולה להיות נסיגה הינו בלתי ידוע מראש. במספרים עד -6 הסטטיסטיקה מצביעה על נסיגה ב 2-3% מהמקרים.
בהצלחה בניתוח,
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איחוי הקרנית לאחר לאסיקמיטל09/10/2009
שלום,
רציתי לדעת האם לאחר חיתוך הקרנית, הקרנית עוברת איחוי ( חלקי או מלא) או שהיא נשאר \ת במקומה רק בשל אדהזיה ושכבת האפיתל הצומחת חזרה מסביב לפס החיתוך.
האם שפשוף העין (אם בשל גירוד או הסרת איפור למשל) יכולה לגרום לתזוזות מיקרוניות בקרנית ואלו יצטברו עם הזמן ?
תודה מראש
וחג שמח,
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן.. ולא
ד''ר נדב בלפר11/10/2009שלום מיטל
אדהזיה זה איחוי ("הדבקה") - הקרנית נדבקת למקומה ואפיתל מכסה את השוליים
תמיד יש חשש מה לתזוזה של המתלה - לרוב קורה לאחר אירוע טראומה קשה ולא שפשוף (לאחר ההחלמה, כמובן) ... מכה ישירה לעין ודומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חוסר שינה אחרי ניתוחדנה07/10/2009
שלום,ידיד שלי עשה ניתוח להסרת משקפיים לפני 3 שבועות
הוא חייל , ובעקבות עומס עבודה ישן רק 4 שעות בלילה
עיסוקו בצבא הוא בקריאה ומול המחשב רוב הזמן.
האם חוסר השינה עלול לפגוע בהחלמתו ?
יש לציין כי כשבוע אחרי הניתוח היה באחת העיניים אירוע של שריטה
וכיום יש לו בעין זו ראיה מעט מטושטשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר נדב בלפר11/10/2009רק שכדאי לשים תחליפי דמע כל מס שעות, בעיקר בסוג עיסוק כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- gpcג'וניניו07/10/2009
שלום רב
אני סובל מקרטקונוס
אני חובש עדשות כבר כמה שנים ולאחרונה אובחנתי כסובל מ gpc-gaint papillary conjunctivitis
מה משמעות הדבר?
האם הקרטקונוס החריף?
האם חלה החמרה במצבי?
איך פותרים מצב זה?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר נדב בלפר07/10/2009אין פרושו שהקרטוקונוס החריף אלא שהעיניים שלך אומרות במילים פשוטות: "ה"גוף זר" שאתה תוקע לנו כל בוקר (עמ) מציק לנו וגורם לנו לגירוי לא נעים"
צריך לתת להן מנוחה ארוכה (חודשים) עם טיפול מתאים
בנתיים תצטרך להסתדר אחרת - ואולי לגמרי לא תוכל להשתמש בעדשות
גש לרופא העיניים שלך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סובל מאלרגיה לעדשהג'וניניו06/10/2009
שלום רב
אני בחור בן 27 אני סובל מקרטוקונוס יציב, אני חובש עדשות קשות כבר 6 שנים, שנה מתוכם עדשות סקלריות.
אני מטופל באחת ממרפאות הקרנית של קופת החולים שלי, התור הבא שלי בעוד שבועיים ואני חייב תשובה היום לגבי מצבי.
בשנה האחרונה העיניים שלי התחילו לפתח אלרגיה לעדשות המגע והתחלתי טיפול ב fml) אני כבר משתמש מעל לשנה וחצי בטיפות fml בסך הכל)
הבעיה היא שאני חייב להרכיב את עדשות המגע- לצורך נהיגה וחיים תקינים, וברגע שאני מסיים את הטיפול ואני ממשיך להרכיב את העדשות- האלרגיה חוזרת במלוא עוזה ואני מוצא את עצמי ממשיך להזליף את הטיפות לעין גם אחרי הטיפול.
אני ממש מתוסכל מהמצב ואני חושש שאני פוגע לעצמי בעיניים
האם אפשר להשתמש בסטרואידים לזמן ממושך בלי לפגוע בעין?
האם אין טיפול לנטרל את האלרגיות המייאשות האלו?
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לרופא עיניים
ד''ר נדב בלפר06/10/2009שלום
חבל לי על הקרטוקונוס שלך. חבל לי גם שאתה בוחר להשתמש בתרופה כלשהי, בעיקר בסטרואידים, ללא ייעוץ מתאים או אישור או פיקוח רופא. אחרי שנה יש בעיה דחופה?? גם לרופא מיד ואל תחכה. אם זו התייעצות שגרתית - חכה לבדיקה. בכל מקרה יש הרבה (!) סיכונים בשימוש בסטרואידים ללא פיקוח.
יש טיפולים שונים לאלרגיה - אם אכן זו הבעיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
ג'וניניו06/10/2009לפני כחודש הייתי אצל הרופא שלי וקיבלתי טיפול
אני כן במעקב
איננ י לוקח את הטיפות על דעת עצמי באופן כללי כמובן- אני לוקח את הטיפות על דעת עצמי היום שבועיים אחרי סיום הטיפול שלי, וגם לקחתי אותם בטיפול הקודם
סך הזמן שאני משתמש ב בפמל לסירוגין הוא כמעט שנה וחצי בין טיפול לטיפול- כמובן תחת מעקב.
הבעיה היא הזמנים בין התורים שהסיוט הזה של האלרגיה חוזר ואז אין לי ברירה אלא לקחת על דעת עצמי
זה פשוט סיוט- אני לא יכול לנהל אורח חיים תקינים מעבר לשעה בלי שהעפעפיים שלי יתחילו לגרד ושהעפעף יתנפח, ואין לי ברירה כי בלי עדשות אני לא רואה טוב !!!!!
אז מה ניתן לעשות בנושא?
טופלתי באמאדין לא עזר בנוסף
טופלתי בליבוסטין- לא עזר בנוסף
רק פמל נותן לי מנוחה לכמה שעות וזה גם בקושי
\אז מה לעשות להפסיק ולחכות לתור?
זה עכשיו בשני העיניים, זה אפילו החמיר, אם מקודם זה היה בעין אחת עכשיו שני העיניים הצטרפו לחגיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה נוספת
ג'וניניו06/10/2009אני לא זוכר איך הבעיה מוגדרת אבל העניים שלי התחילו לפתח אלרגיה לעדשות מגע ומכאן הבעייתיות
אגב שמעתי שבארצות הברית לוקחים פמל גם בלי מרשם רופא
אודת לתשובתכם גם לעניין ההודעה הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום
ד''ר נדב בלפר06/10/2009יש הרבה אנשים בהרבה מקומות הלוקחים טיפולים ללא מרשם - זה לא אומר שזה בסדר
לגבי האלרגיה - האפשרות הסבירה ביותר היא לא להשתמש בעדשות - אך אז לא תראה טוב. העיניים צועקות שהגוף הזר הזה (עדשות מגע) מפריע ובלתי נסבל. בקרוב כבר לר תוכל לסבול זאת יותר. שווה דיון בביקורך הקרוב אצל הרופא. בנתיים - ני מציע לך לטפטף תחליפי דמע (יש סוגים שניתן לשים על עדשות מגע) - אני חושב שישפר את תחושתך לא פחות טוב - ללא הסיכון שבסטרואידים
תחשוב על חלופות כמו .....
השתלת טבעות
Cross Linking
השתלת קרנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה אחרונה
ג'וניניו07/10/2009ד"ר שלום
ראשית תודה על התשובות
לעניין הטיפולים שציינת- הרופא שלי לא בעד כרגע, מהסיבה הפשוטה שהקרטוקונוס שלי יציב
והוא רואה בטיפולים שציינת כמוצא אחרון, אינני יודע מה שיקוליו ( אני מקווה שאין כאן שיקול חיסכון לקופה).
לבינתיים עד שאפגש עם הרופא שלי עוד שבוע, יש אפשרות שאוכל לקחת על דעת עצמי טיפות אנטיאלרגיות לא סטרואידיות, כגון ליבוסטין למשל ? האם גם כאן יש סיכון? אני חייב משהו שירגיע לי את העיניים אחרת אני לא אוכל לנהל אורח חיים תקין.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאיזה סוגים של תחליפי דמע קיימים-
ג'וניניו07/10/2009לעדשות סקלריות ושאפשר לקנות ללא מרשם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא מקובל עלי שזו אלרגיה בלבד
ד''ר נדב בלפר07/10/2009אין כאן חיסכון לקופה - אנחנו לא אנשי מכירות אלא רופאים. מה גם שאילו טיפולים פרטיים
דוגמאות לתחליפי דמע : הילוקומוד, רפרש, רפרש טירס, ג'נטיל, היפוטירס
נראה לי שבקרוב לא תוכל יותר להשתמש בעדשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה אחרונה
ג'וניניו07/10/2009ניסיתי שזה יהיה התשובה האחרונה אבל כתבת פה משהו שדי הטריד אותי
כתבת שלדעתך בקרוב לא אוכל להשתמש בעדשות, ובכן לדעתי זה כבר התחיל
אז מה הפיתרון?
בגלל הקרטוקונוס אני חייב עדשות? אחרת לא אוכל לנהל אורח חיים תקין.
איך אני פותר את הדבר הזה אחת ולתמיד?
ששאלתי את הרופא שלי לגבי הטיפולים שציינת הוא אמר בפירוש שהדרך להשתלת קרנית עוד ארוכה, לגבי שאר הטיפולים לא שאלתי.
אז מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבהחלט אחרונה
ד''ר נדב בלפר07/10/2009סיפרתי לך מה הדרך והאופציות.
אין זבנג וגמרנו - זו מחלה כרונית
רק רופא שבודק אותך יוכל לייעץ לך ת'כלס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- wavefrontהגר06/10/2009
שלום,
אני בחורה בת 25. ברצוני לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. נבדקתי בשני מכונים שונים ובשניהם נאמר לי שאני מתאימה לעבור ניתוח בשיטת lasek. במכון אחד נאמר לי שמכיוון ויש לי מספר גבוה יחסית (בסביבות 6) וצילינדר (בסביבות 1/4) אני צריכה לעבור את הניתוח גם בשיטת WAVEFONT. במכון השני הרופא אמר לי שזה מיותר עבורי.
היית רוצה לדעת בבקשה, מה היתרונות של הwavefront וכיצד אני צריכה להחליט עם אני זקוקה לשימוש בטכנולוגיה הזו או לא?
כמו כן, יש לי צלקת בקרנית (כנראה בעקבות זיהום) שני הרופאים שבדקו אותי משני המכונים השונים אמרו שזה לא מונע ממני לעבור ניתוח, הבעיה היא שאחד הרופאים לא זיהה כלל את הצלקת (שמים מן צבע צהוב בעין כדי לראות אותה והוא לא עשה את זה בכלל) - האם אני יכולה לסמוך על רופא שכזה שעשה רושם מאוד מהימן ?
שאלה נוספת: מדוע כאשר רוצים להסיר את האפיתל לא משתמשים בלייזר אלא באלכוהול?
תודה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגר
ד''ר נדב בלפר06/10/2009שלום
1 WAVE FRONT היא תוכנה טיפולית המטפלת בליטוש הקרנית ב"התאמה אישית" למיפוי שלך. לכל רופא הנסיון שלו ועל פי זה קובע את הטיפול. יש לכל מכשיר לייזר כיום תוכנה דומה - כל חברה קוראת לה בשם אחר.
2 את הצבע הצהוב שמים לגלות פצע או יובש או מסיבות אחרות - אך צלקת רואים גם ללא הצבע...
3 איך תסמכי על רופא וירטואלי כמוני, אם את לא סומכת על מי שממש בדק אותך? לחליפין - אל תעשי ניתוח כלל אם אין לך אמון במנתח
4 יש שיטות שונות להסרת האפיתל. יעילותן זהה מכל הבחינות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח ASA, מה עכשיו?ניר05/10/2009
עברתי ניתוח ASA לפני קצת פחות משבוע, הראייה ברוך השם מתחילה לחזור למרות שעדיין אין חדות מלאה. כמה שאלות:
1. בהתחשב בעובדה שעברתי ניתוח עם מספר נמוך יחסית (2 ורבע) מתי בערך אמורה לחזור אליי חדות הראיה המיטבית?
2. האם אחרי הסרת העדשות הטיפוליות הראייה צריכה להשתפר ולהתחדד יותר? או שמא בימים הראשונים דווקא ההפך?
3. ישמע קצת מוזר אבל... איך מבטיחים שבאמת הראיה תשאר תקינה לכל החיים? האם אימוץ יתר של העיניים (קריאת כתב קטן / קריאה בחושך) יכולה להגדיל את הסיכוי להרכבת משקפיים בעתיד או שאין קשר בין הדברים?
4. כמה טיפולים/בדיקות נוספות אחרי הניתוח יש צורך לעבור? פעם בחודש? יותר? או תלוי במכון , ברופא ובעוד 1001 גורמים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ד''ר נדב בלפר05/10/20091 ללא קשר למספר ההתחלתי - הראיה יכולה להתייצב גם לאחר חודש
2 לא ... דווקא אז הריפוי מגיע למרכז והאיזור קצת פחות מאורגן והראיה קצת מיטשטשת
3 אין כל דרך מוכרת לשם כך. לא לאחר ניתוח ולא במקרה שלא עברת ניתוח
4 תלוי במכון , ברופא ובעוד 1001 גורמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה, ושאלה נוספת
ניר05/10/2009בעצם... כמה שאלות קטנות, אם יורשה לי :)
1. האם אחרי הורדת העדשות אפשר לשטוף פנים ולחפוף את הראש כרגיל? עד מתי למעשה העין נשארת "פגיעה" למים או כל דבר אחר?
2. יכול להיות מצב שיחזרו הכאבים במהלך התקופה הקרובה או שהימים הללו כבר עברו חלפו?
3. באיזה שלב מומלץ לחזור לפעילות שגרתית? מחשב (לא נחשבת העובדה שאני יושב על המחשב בזה הרגע, זה רק כדי לשאול את השאלות...), קריאה?
4. למה בעצם משמשות הטיפות שהתבקשתי לקחת?
5. כשהורידו לי את העדשות גילו סיב של בגד באחת העיניים והרופא השתמש באיזושהי סכין רפואית שכזו כדי להוציא אותו (כולל הרדמה עם טיפות). ובכן, אני מניח שהוא יודע מה הוא עושה, אבל העין הזו מציקה לי קצת יותר מהעין השניה (דקירות קלות כאלה) - האם יש לכך קשר? והאם זה עלול להיות מסוכן?
תודה רבה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד
ד''ר נדב בלפר05/10/20091 לפי הנחיות המנתח. הכי חשוב להימנע משיפשוף העין
2 כן - בעיקר אם משפשפים חזק או יובש קיצוני
3 שבוע פלוס - בהדרגה
4 אילו טיפות? לרוב נותנים אנטיביוטיקה נגד זיהום וסטרואידים להפחתת דלקת +- טיפות ליובש
5 לא ברור לי מה בדיוק קרה -אבל כמו שאמרת - סמוך עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאממ...
ניר05/10/2009הטיפות - ZYMAR, STERODEX ו- REFRESH.
כמה זמן כדאי ומומלץ להמנע משפשוף העין? (כמובן שכמה שיותר, אבל... :) )
תודה.
ואגב, הערה קטנה, עיינתי לא מעט בפורום הזה, ואני חושב שהשירות שניתן פה הוא די מדהים וכלל לא טריויאלי, אז ישר כוח לכל העוסקים במלאכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאממממממממממממממממממ
ד''ר נדב בלפר06/10/2009ZYMAR, אנטיביוטיקה
STERODEX סטרואיד
REFRESH. תחליפי דמע
לפחות חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאוי אני נודניק...
ניר06/10/2009תודה רבה, ו- שאלה אחרונה בהחלט.
עברתי ניתוח לפני שישה ימים (רביעי שעבר) ומה- ZYMAR נשאר לי ממש מעט (מינון של 4 פעמים ביום), התבקשתי להמשיך עם הטיפות עוד יום-יומיים וכבר הורידו לי את העדשות הטיפוליות.
האם להמשיך באותון המינון עד שיגמרו הטיפות או להוריד מהמינון על מנת שיספיקו גם למחר? או במקרה הקיצוני - ללכת לקנות בקבוקון נוסף בשביל המעט שעוד צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהצר לי
ד''ר נדב בלפר06/10/2009אך זה ממש תלוי במטפל שלך. אני הייתי ממשיך ואף קונה עוד ליומיומיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההעניין טופל
ניר07/10/2009תודה רבה.
שא ברכה ד"ר בלפר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתשובה לשאלה האחרונה מאוד בעייתית.
סתיו27/06/2010אם יש לך חשש שיש בעיה עדיף שתלך לבדוק אצל רופא ולוודא שאין סיבוך. עדיף שתסמוך על עצמך! אתה יודע יותר טוב מכולם מה אתה מרגיש. גם רופאים טועים ולפעמים אפילו מטעים...מקווה שתראה טוב בקרוב מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנכון אמרת!
ד''ר נדב בלפר28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון ראייה למספרים גבוהיםאבי לויהיו05/10/2009
שלום !
יש לי מספר גבוה בסביבות 7.5+ בשתי העיניים עם צילנדר 2.5
האם כשאהיה בן 18,מבחינה תאורטית,אם הקרנית שלי לא דקה מדי וכולי אוכל לבסצע את הניתוח מבחינת המספר ?
תודה לעוזרים
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא... וכן
ד''ר נדב בלפר05/10/2009שלום אבי
המספרים שציינת הם מעבר לגבול הטיפול המקובל בלייזר כיום - אולי ישתנה בהמשך
אולי תתאים להשתלת עדשה תוך עינית
ICL או ARTISAN
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הדרדרות בראיה לאחר ניתוחמיטל04/10/2009
שלום,
עברתי ניתוח מסוג לאסיק לפני 4 ימים, ביום הניתוח ובזה שלמחרת ראיתי טוב בעיין שמאל (לקרוא בבירור את בכתוביות בטליוזיה ) ואילו מיום למחרת הניתוח אחה"צ וזה נמשך כבר יומיים הראייה נהיית פחות טובה , הכיתוב מתשתש עד למצב שכמעט ואינו קריא.
יתכן וקיימת לי דלקת בעין זו היות והרופא אמר לי בעין זו להמשיך עם טיפות הסטרואידים - מקסידקס עוד 6 ימים במינון של 6 טיפות ליום במקום לרדת למינון של 3 טיפות ליום.
היום ירידה כזאת בראיה היא נורמלית ? האם היא נובעת ממצב של דלקת שיתכן ויש לי ? האם ישנם סיבות נוספות לשינוי בראיה? והאם הראיה תשתפר בעין זו ?
הנושא מאוד מלחיץ, אשמח לתשובה,
תודה מראש,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל אפשרי
ד''ר נדב בלפר04/10/2009מיטל
סימכי על הרופא שבדק אותך וניתח אותך. כל מה שתיארת ייתכן, אך יותר סביר שזה פשוט חלק מתהליך ההחלמה .... אם יש לך ספק - אל תהססי ל"נדנד" למנתח/למרפאה בה נותחת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)