מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עינים יבשותבעל30/12/2009
שבועיים וחצי לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים. לפני הניתוח העירה את תשומת ליבי רופאת עינים של הקופה שהעינים מאד יבשות ועלי לטפטף ג'נטיל. גם אחרי ניתוח לייזר אמרו לי לטפטף כמה שיותר הם מאד יבשות. האמת שאני כ"כ עסוקה בעבודה שזוכרת לטפטף 3 פעמים ביום. ברצוני לציין, שאני לא מרגישה סבל, לא ממצמצת בעינים, אז מדוע עלי לטפטף אם התרגלתי לעינים כאלו, רואה מעולה אחרי הניתוח, מה קורה או מה יקרה אם לא אטפטף טיפות תחליף לדמעות, כי כבר כמה שנים שאני במעקב פעם בשנה (תקופתית) אצל רופאת עינים בקופה, היא מעירה לי שהם יבשות, אם זה כך מדוע זה לא מפריע לי?!, האם יהיה נזק שאני לא מפטפת טיפות עינים,?? אני חיה בשלום גם בלי זה.... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש04/01/2010מקובל להרטיב את הקרניות בדמעות מלאכותיות בערך חודשיים לאחר טיפולי הלייזר.
זה רק יתרון שהינך מרגישה טוב יותר בשלב מוקדם יותר ולא נותר אלא לברך על כך...
בברכה
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עיניים יבשותחגית30/12/2009
שלום
אני מעוניית לעבור ניתוח להסרת משקפיים בשיטת לאסיק או אינטראלסיק . מבדיקה שערכתי בקופת החולים , בדיקה לכמות הדמעות , נמצא כי עיני יבשות . 0.5 . כמעט ולא היו לי דמעות.
שאלתי היא האם אפשר לעשות ניתוח להסרת משקפיים כאשר יש יובש בעיניים , ואם כן האם יש סיכונים לטווח הקצר או הארוך בגלל היובש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר נדב בלפר30/12/2009אנו מעדיפים לנתח ללא יובש.
רצוי טיפול אינטנסיבי ביובש לפני הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לאחר מעשהבעל28/12/2009
אם ניתוח לייזר להסרת משקפיים היא אייכות חיים (מניסיון שלי שעברתי ניתוח לייזר..) אז מדוע יש רופאים שעדין מרכיבים משקפי ראייה וגם רופאי עיניים, אם זה כל כך טוב, מדוע לא מסירים משקפיים בלייזר?????????? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים שעוברים ניתוח....
פרופ' ישראל קרמר30/12/2009ליאת שלום, לידיעתך במרפאה שלנו עובדים שני רופאים אשר עברו ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני מס' שנים. אם ברצונך לברר פרטים לגביהם נא ליצור קשר עם המרפאה שלנו. לי אישית, יש רק משקפיים מולטיפוקליים לקרוב עקב חולשת המיקוד לקרוב, עקב הגיל שלי, אשר לא ניתן לפתור בעייה זו עם לייזר.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפייםאורי27/12/2009
שלום
יש לי מספר 6 + בערך בכל עין וגם צילינדרים אני עוד מעט מתגייס ואני רוצה לשפר את הפרופיל האם אני יכול לעשות ניתוח לייזר או משהו אחר לשיפור הראיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראייה
פרופ' ישראל קרמר30/12/2009שלום אורי, ניתן לבטל רוחק ראייה עד +7 לערך, תלוי בנתונים של הקרנית כולל קמירותה ועובייה. כדאי לבוא לבדיקת התאמה.
בברכה
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עין עצלהמתן26/12/2009
שלום.
יש לי עין עצלה (ימנית) שמספרה 9, בגיל 3 עברתי ניתוח קטרקט על אותה עין וכיום אני בן 19. מספרה של העין השמאלית שלי זה 2 וחצי אם אני לא טועה, קיים צילינדר בשני העיניים.
1.האם אני יכול לעשות הסרת משקפיים?
2.האם אני יכול לשפר את איכות/ חדות הראיה שלי בשני העיניים או לפחות באחת מהם?
3. האם יש אלטרנטיבה לטיפול של הסרת משקפיים בליזר למצבים כמו שלי?.
בתודה מראש. מתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר30/12/2009שלום מתן, במידה והרכבת עדשות מגע לעין ימין משפרת את חדות הקרייה בעין זו לדרגה של 6/12-6/15 ומעלה, כדאי לחשוב על טיפול לייזר להסרת המספר, ואח"כ לעבור טיפול נגד עין עצלה הנקרא נויירוויז'ן.
בברכה פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכון בטווח הארוךדלית24/12/2009
שלום רב ,
ברצוני לשאול האם בניתוח לאסיק או אינטרלאסיק אשר יצא מוצלח האם יתכן שלאחר כמה שנים
יהיה סיבוך כמו עיוותים בקרנית, או אובדן ראיה? ואם יש סיכון כזה אם אפשר למדוד
באחוזים?
דבר נוסף לגבי מכה בעין, הייתי ב4 מכונים ביניהם עיניים ואף אחד לא ציין שהחיתוך לכל החיים
ומכה בעין יכולה להיות מסוכנת ( כי החיתוך לא מתאחה ) לעומת אדם שלא עבר ניתוח לאסיק, הדברים הללו לא מפורטים אלא אם שואלים שאלות.
כולם אומרים שזה ניתוח בטוח מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלית שלום,
פרופ' ישראל קרמר30/12/2009במידה ומבנה הטופוגרפי של הקרנית ועובי הקרנית הם תקינים ובמסגרת הטווח הנורמלי, הסיכון לסיבוך של עיוות הקרנית בעתיד שואף לאפס. במיוחד כשמדובר בניתוח מסוג האינטראלאסיק שבו חותכים את הקליפה עם לייזר מתוחכם במקום סכין שבה משתמשים בניתוח לאסיק. לגבי מכה ישיאה בקליפה של אחד משני הניתוחים הללו, זה נכון שהקליפה לא יציבה לגבי מכה ישירה בשנים הראשונות לאחר ניתוחים מסוג זה. אך מדובר במכה ישירה ע"י חפץ כהה או חד בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מבולבלגולן22/12/2009
ישנה סתירה בין התשובה שד"ר עמי הירש כתב לי (שיש אפשרות לשפר איכות ראיה גם אם לא נותר מספר - באמצעות לייזר), לבין פרופ' ישראל קרמר שטוען שאי אפשר כי הדבר יגרום להיווצרות מספר. בנוסף אמר ד"ר עמי הירש שתיקון איכות הראיה (ולא החדות) זה הליך מקובל ובהחלט ניתן לבצעו (למרות שלא נותר מספר). בביקורת במכון בו עשיתי את הניתוח אמר הרופא שניתן לבצע ליטוש במקום שלא בוצע ליטוש וכך לשפר-לבטל הפרעות הילות וסנוורים.
ציטוט של ד"ר עמי הירש:
"ניתן לבצע טיפול בלייזר שמטרתו שיפור איכות הראייה (ולא חדות הראייה, כי כפי שציינת לא נשאר לך מספר) עפ"י בדיקת ה Wavefront והעיוותים שהיא מגלה בהיקף הקרנית יש לזכור במקרים כמו שלך את בדיקת ה Wavefront (צילומי CV). מומלץ לבצע בשני תנאים:
1. באישון רגיל, שמייצג את ראיית היום שלך.
2. באישון רחב, שידגים ספציפית את העיוותים עליהם אתה מתלונן במהלך ראיית הלילה.
לשאלתך האם טיפול כזה הינו מקובל, כן, ובהחלט ניתן לבצעו.
בברכה,
דר' עמי הירש"
בניגוד אליו, פרופ' ישראל קרמר כתב שאין זה מקובל אם לא נותר מספר, ושאם יבצעו ליטוש בלייזר נוסף, הדבר יגרום להיווצרות מספר או צילינדר.
להלן ציטוט של פרופ' קרמר:
"אני חוזר ואומר שלא ניתן לבצע תיקון של הילות וסינוורים בלילה בעזרת טכנולוגית הCV או הWF מבלי לגרום להיווצרות איזשהו מספר לאחר הניתוח מפני שהליטוש של העיוותים מלווה בדר"כ בתיקון של צילינדר בזווית מסויימת ואם לא קיים מספר התיקון של הצילינדר עלול להוביל להתפתחות מספר בעקבות הניתוח.
במידה ולא קיים מספר הליטוש הספציפי כנגד סינוורים לא יביא לתוצאה טובה.
ניתן לתקן סינוור אך ורק אם קיים מספר , ע"י ליטוש המספר בקוטר רחב יותר מקוטר האישון."
האם תוכלו לתת לי תשובה שאוכל להיות בטוח בה? אני מעוניין לבצע ניתוח תיקון מהסיבה שטיפות אלפאגן לא עוזרות לי כל כך אלא משפרות מעט, והפרעות אלו מקשות עליי מאוד לא רק בלילה אלא גם ביום,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
גולן22/12/2009הרופא אמר שהליטוש שיבוצע יהיה על החלק שלא לוטש כך שתיווצר "אחידות" מסויימת במבנה הקרנית ולא שינויי גבהים קיצוניים שיגרמו להפרעות ראיה.
בנוסף לא יתבצע ליטוש על החלק שנותח.
האם זה מהווה בסיס לכך שאין קשר לחדות הראיה בכך שלא נוגעים בשטח המנותח, ולכן לא יוכל להיווצר מספר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלגולן
אלעד29/12/2009ניראה לי שאנחנו באותה הסירה הלכנו בטעות לשוחט בימקום ללכת לניתוח עניים אחי אני סובל בידיוק כמוך ואני שמח שאתה חוקר את המיקרה לגופו של עיניין אנא שתף אותי כי ניראה לי שאני הולך איתך ביחד לתיקון עם בירצונך לדבר זה המיספר שלי 0575554470 אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לפרופ' ישראל קרמרדלית20/12/2009
שלום לך,
האם יכולים להיות סיבוכים רציניים בטווח הרחוק לאחר ניתוח לאסיק( אני לא מתכוונת מיד לאחר
הניתוח אלא לאחר כמה שנים אחרי ניתוח תקין? ומהם?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים לאחר לאסיק
פרופ' ישראל קרמר22/12/2009לידיעתך בניתוח הלאסיק חותכים קליפה בשלב הראשון של הניתוח בעזרת סכין אוטומטית, לעטמת ניתוח שאנו מבצעים כיום במכון שלנו , אשר נקרא אינטרה לאזיק שבו חותכים את הקליפה בעזרת לייזר מסוג אינטרא- לייזר.
הגענו למסקנה בשנים האחרונות כי במידה והקרנית דקה יחסית או בעלת מבנה לא סימטרי קל ניתוח הלאסיק , בעזרת הסכין, עלול לגרום לבעיות בטווח הארוך.
ניתוח האינטראלאזיק בא לפתור את הבעיות הללו ולהגדיל את בטיחות ודיוק הניתוח היות והוא מתבצע בעזרת ליזזר החותך את הקליפה בצורה יותר מדוייקת ויותר דקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך לפרופסור
דלית22/12/2009בהמשך לשאלתי לגבי סיכונים בטווח הרחוק לגבי שיטת לאסיק
לי יש עובי קרנית 600 מיקרון,ומס' נמוך ימין 1.75 שמאל 3.50 צילנדר נמוך בשתי העיניים..
לגבי תשובתך סיבוכים בטווח הרחוק , יכולים לקרות גם אם הניתוח תקין והראיה מצוינת
ואין בשנים הראשונות שום בעיה ,?ואם התשובה חיובית אז מדוע באף מכון לא מציינים זאת
ואומרים שהניתוחים הללו בטוחים ואין סיבוך,( מלבד אסותא).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבהמשך... תשובה
פרופ' ישראל קרמר30/12/2009שלום דלית
במקרה של מספרים של קוצר ראייה כמו שיש לך, ועובי קרנית 600 מיקרון, לא צפויים כל סיבוכיםלאחר הניתוח במידה ומהלך הניתוח תקין והמימצאים המיידיים לאחריו תקינים. במיוחד מדובר בניתוח האינטראלאסיק שבו חותכים את הקליפה ע"י לייזר מתוחכם מסוג אינטראלייזר במקום הסכין שבה משתמשים לחיתוך הקליפה בניתוח הנקרה LASIK. (סכין פחות בטוחה ופחות מדוייקת בזמן חיתוך הקליפה).
בברכה
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- המשךגולן20/12/2009
לאחר חיפוש בפורום זה, מצאתי תשובה ישנה יחסית לשאלה דומה ששאלתי לגבי ההילות. בתשובה שלו הוא אומר שניתן לבצע לייזר תיקון לאיכות הראיה אך ורק אם נשאר מספר כלשהו. תשובה שנוגדת לחלוטין את התשובה שלך. מהי הסיבה לסתירה ביניכם, האם זה בגלל הטכנולוגיה שהתקדמה במהלך השנה וחצי האחרונות? אודה לך מאוד אם תקרא עד הסוף ותתיחס לתשובה של פרופסור ישראל קרמר, בתודה מראש.
הילות לאחר ניתוח לאסיק יוני חדד
22.07.08 21:08
עברתי ניתוח להסרת משקפיים (מידות 8 לערך) אצל אמריקן לייזר.
עז היום (3-4 שנים) אני מתקשה בנהיגה בלילה בגלל בעייה של הילות וראייה ירודה בתנאי חושך.
האם ישנן פתרונות לבעייה זו,( עם מרשם בלי מרשם?)
הילות לאחר ניתוח לאסיק פרופ' ישראל קרמר (התשובה לשאלה של יוני)
24.07.08 09:55
יוני שלום,
הפתרון היחידי המעשי לטיפול בהילות הלילה וירידה ירודה בתנאי תאורה ירודה כפי שאני רואה אותו לגביך הוא הקטנת קוטר האישון שלך ע"י טיפות מסוג אלפאגאן או פלותרפין.
ניתן גם לחשוב על תיקון לייזר מסוג wavefront אך זה בא בחשבון רק אם קיים מספר דיאפטרות כל שהוא, שנותר לאחר הניתוח.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת המשך
פרופ' ישראל קרמר22/12/2009אני חוזר ואומר שלא ניתן לבצע תיקון של הילות וסינוורים בלילה בעזרת טכנולוגית הCV או הWF מבלי לגרום להיווצרות איזשהו מספר לאחר הניתוח מפני שהליטוש של העיוותים מלווה בדר"כ בתיקון של צילינדר בזווית מסויימת ואם לא קיים מספר התיקון של הצילינדר עלול להוביל להתפתחות מספר בעקבות הניתוח.
הייתי ממליץ על השמרנית בטיפול באמצעות טיפות המכווצות את האישון בשעות החשיכה וע"י כך מונעות את הסינוור בלילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- המשךגולן20/12/2009
תודה רבה על תשובתך, עוד 3 שאלות ברשותך:
1. עברה שנה מהניתוח, האם כדאי כבר לעבור את תיקון איכות הראיה בלייזר, או להמתין עוד קצת אולי זה ישתפר מאליו? (יש לציין שאין שום שיפור ועושה רושם שזה לא ישתפר, וכן הדבר מאוד מפריע)
2. האם העיוותים האופטיים אליהם התכוונת זה בעצם "הפרשי גבהים" בשטח שנותח בלייזר לבין השטח שלא נותח? (הרופא אמר שהקרניות נראות סימטריות והסיבה להפרעות זה אישונים שמתרחבים מעבר לשטח הטיפול)
3. האם תיקון שכזה שהוא רק בשביל איכות הראיה, עלול לגרום נזק לחדות הראיה, האם יכול להיות מצב שיהיה לי תיקון יתר ואז פתאום יצוץ לי מספר פלוס או משהו לא רצוי שכזה?
בברכה והמשך שבוע טוב,
גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' ישראל קרמר22/12/20091. במידה ולא קיים מספר הליטוש הספציפי כנגד סינוורים לא יביא לתוצאה טובה.
ניתן לתקן סינוור אך ורק אם קיים מספר , ע"י ליטוש המספר בקוטר רחב יותר מקוטר האישון.
2.לאוו דווקא, אלו הם עיוותים אופטיים שקשורים גם למבנה הקרנית וגם לטווח האופטי הפנימי של העין (עדשה , קרקעית וכו')
3. בוודאי בעקבות תיקון מסוג זה יווצר מספר, בהנחה שכרגע אין לך מספר אלא רק עיוותים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמני ביקור לאחר הניתוחבעל19/12/2009
שלום רב. מדוע קוראים לי לביקורת אחרי ניתוח פרסבילאסיק( בעין אחת שעשו לי )לאחר חודש ימים ושכנה לי שעשתה אינטראלסיק זימנו אותה לאחר 3 חודשים??? האם לכל מי שעברה פסבילאסיק מזמנים לאחר חודש או שגילו אצלי איזשהי בעייה....?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני ביקורת
ד``ר עמי הירש20/12/2009שלום, דווקא בשל ניתוח פרסבילאזיק אנו מגלים הקפדה מיוחדת (ללא שום קשר לניתוח הפרטני שלך) ומזמינים לביקורת ביניים כעבור חודש.
בברכה, דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איכות ראיה אחרי לייזרגולן19/12/2009
לפני שנה עברתי ניתוח Lasek + cv באחד המכונים המובילים בארץ.
היו לי מספרים גבוהים 5.75 -(מינוס) בעין ימין , 5.5 - (מינוס) עין שמאל, ללא צילינדר כלל.
לפני הניתוח הרופא אמר שלא שלא יווצרו לי תופעות לוואי של איכות ראיה לקויה (כדוגמת הילות וסנוורים) מכיוון שהוא ישתמש בפונקצית Wavefront CV.
מאז הניתוח אני סובל מהילות וסנוורים קשים שמפריעים לי מאוד במיוחד בלילה, ואין שום שיפור כלל.
לאחר בדיקה התברר שאין לי עיוותים אופטיים בקרניות או גורם אחר שגורם לכך והסיבה לתופעות אלה זה התרחבות האישון מעבר לשטח הטיפול.
כיום, שנה אחרי הניתוח הרופא נתן לי מרשם לטיפות האלפאגן שמקטינות את האישונים.
אני שם טיפה אחת בכל עין לפני החשיכה, וזה בהחלט משפר את איכות הראיה, אך ל-3-4 שעות בלבד.
לא נותר לי מספר או צילינדר כלל שיאפשר תיקון, אך הרופא אמר שאפשר לעשות לייזר בכל זאת בשטח שלא נותח (אע"פ שלא נותר מספר) וכך לשפר את ההפרעות הללו.
1. האם הליך כזה מקובל אע"פ שלא נותר מספר או צילינדר כלל?
2. האם מומלץ להשתמש בטיפות אלפאגן על בסיס קבוע מאפשר לבצע תיקון להפרעות אלו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגולן
ד``ר עמי הירש20/12/2009גולן שלום,
א. אכן מומלץ שימוש בטיפות אלפאגן במידה ותופעות הלוואי שתיארת עדיין קיימות. אין מניעה להמשיך לאורך זמן בטיפול זה.
ב.ניתן לבצע טיפול בלייזר שמטרתו שיפור איכות הראייה (ולא חדות הראייה, כי כפי שציינת לא נשאר לך מספר) עפ"י בדיקת ה Wavefront והעיוותים שהיא מגלה בהיקף הקרנית יש לזכור במקרים כמו שלך את בדיקת ה Wavefront (צילומי CV). מומלץ לבצע בשני תנאים:
1. באישון רגיל, שמייצג את ראיית היום שלך.
2. באישון רחב, שידגים ספציפית את העיוותים עליהם אתה מתלונן במהלך ראיית הלילה.
לשאלתך האם טיפול כזה הינו מקובל, כן, ובהחלט ניתן לבצעו.
בברכה,
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלותעמרי19/12/2009
1) לפי תשובה של עמי הרש, הבנתי שמסירים 14 מיקרונים מהקרנית לכל מספר.
במידה ויש לי קרנית דקה מהממוצע, ויש מספר נמוך (1.25 או משהו בסביבות) מסירים פחות מ20 מקרונים.. אז זה לא משנה עצם העובדה שיש לי קרנית דקה?(אפשר לעשות PRK).
2) קראתי במאמר כלשהו שהניתוח לא עוצר את הזדקנות העין, לכן באמצע שנות ה40 או ה50 נחזור למשקפיים. השאלה שלי היא האם יהיה קוצר ראיה או רוחק ראיה במקרה כזה?
3)האם מומלץ לעשות את הניתוח בגיל 18 לפני הצבא או לחכות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עמי הירש20/12/2009שלום לעמרי,
1. אכן כמות הקרנית המוסרת היא 14 מיקרון לכל דיאופטר בכל סוגי הניתוחים.
2. תהליך של זוקן ראייה יהיה בכל מקרה מעבר לגיל 40. ולכן, מי שרואה טוב למרחק יתחיל להרכיב משקפי קריאה בלבד, ומי שסובל מקוצר ראייה יתחיל בגיל זה להרכיב משקפיים מולטיפוקאליות.
3. באשר לגיל הניתוח, ניתן לבצע טיפולי לייזר גם בגיל 18 בתנאי שהאופטיקה יציבה לחלוטין לפחות שנה בגיל זה עדיף להצטייד במסמכי אופטומטריסט המתעדים זאת. ככלל יתכן ובגיל 18 האופטיקה בעין עדיין לא התייצבה, וכמובן שבתנאי זה לא מומלץ לבצע טיפול זה.
בברכה
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלשות הקרניתדלית17/12/2009
שלום,
ביצעתי ניתוח לייזר בשיטת לאסיק ואני מעט מודאגת, ומתחילה להתחרט.
עובי קרנית 600 , לפני הניתוח.
1.באיזה מיקרים קיימת החלשות הקרנית ?
2.ידוע שבעבר היו הרבה מיקרים של בעיות שהתגלו בטווח הקצר ובטווח הארוך כתוצאה מניתוח
לאסיק,מדוע? ומה קורה היום לעומת העבר?
תודה,
המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LASIK
ד``ר עמי הירש20/12/2009שלום רב, ככלל בעובי קרנית ש ל 600 מיקרון במידה ובבדיקת התאמה נמצאת מתאימה לבצע ניתוח מבחינת כמות רקמת הקרנית שהוסרה ושארית הרקמה שנותרה, אין סיבה לדאגה מיוחדת.
כיום הנטייה בעולם היא לעבור יותר לכיוון ניתוחים במשטח הקרנית הקדמי, ובתוך ניתוחים אלו קיימות שתי אופציות. האחת - ניתוח שניתן לבצע (כמו ב LASIK) כיפה טיפולית, אך בעזרת לייזר דהיינו בשיטת אינטרלאסיק הכיפה הטיפולית הינה דקה מאד. השניה - ליטוש של שטח הפנים החיצוני של הקרנית ללא הרמת כיפה.
לאור הנתונים שהצגת, (אינני יודע מה היה קוצר הראייה שלך), נראה לי כי אינני מוצא סיבה לדאגה מיוחדת...
בברכה, דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך היחלשות הקרנית
דלית20/12/2009בהמשך לשאלתי לגבי החלשות הקרנית עובי הקרנית 600 היתה לפני הניתוח
נ.בדקתי ע"י 4 מכונים, עין ימין -1.75 צילינדר 0.50 עין שמאל -3.50 צילנדר 0.50-0.75.
1.כמה מיקרון היו מורידים בשיטת אינטרלאסיק? כי בשיטת לאסיק נאמר לי 100 מיקרון לפרוסה.
2.האם ההחלשות קימת רק במיקרים שלא מתאימים , או יכול להיות במקרים גם שנמצאים מתאימים?
3.מה זאת אומרת החלשות הקרנית?
4.האם החיתוך מתאחה או שלעולם לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלות לפני ניתוח לייזראיתן15/12/2009
למומחים שלום,
1. הייתי לפני כחצי שנה באחד המכונים ועברתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר. האם הבדיקה תקפה גם כעת או שעליי לעשות בדיקה נוספת?
2. נמצאתי מתאים לניתוח PRK, כמו כן הבנתי שאין שום בעיה לבצע פעילות אתגרית לאחר הניתוח. האם אין מניעה גם לבצע צניחה חופשית, בנג' או צלילה? לאחר איזו תקופה מיום הניתוח אוכל לבצע את הפעילויות הנ"ל? לגביי קפיצת בנג'י-האם זה נכון שהיא מסוכנת לעניים בכל מקרה, בלי שום קשר לניתוח, בשל יצירת לחץ תוך עיני גבוה?
3. כיום אני חש סינוור קל מאורות הרכבים שחולפים מולי בעת הנהיגה בלילה (דבר זה לא אובחן רפואית-זוהי התחושה שלי..). האם הניתוח יכול להגביר את מידת הסינוור בלילה?
4. יש לי מספר -1.5 ו-1.75 בעיניים. האם מומלץ לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים למספרים כאלה נמוכים? במספרים כאלה נמוכים-יש סיכוי שישאר לי "מספר" בעיניים לאחר הניתוח?
בתודה מראש על התשובה,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפנ י ניתוח לייזר
ד``ר עמי הירש15/12/2009שלום רב,
1. הבדיקה תקפה ל3 חודשים לאחר מכן יש צורך לחזור על הבדיקה.
2. כחודשיים לאחר הניתוח אין שום מניעה לבצע כל פעולה מסוג זה.
3.יש לבדוק במהלך בדיקת ההתאמה האם קימים עיוותים המאפיינים עיוותים אופטים בראיית לילה. במידה והם מופיעים ניתן לבצע תיקון לעיוותים אלו.
4. ככלל ניתוח לייזר ניתן לבצע רק לאחר בדיקת התאמה, זהו תפקידו של הרופא הבודק לאשר האם ניתן לבצע ניתוח לייזר וההחלטה לבצע ניתוח או לא היא בידך, הרופא הבודק בהגדרתו בודק בלבד ותפקידו לאשר האם ניתן לבצע ניתוח, אין מתפקידו להמליץ לעבור ניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד"ר שלום
איתן15/12/2009קודם כל תודה על התשובות..
לא ענית לי לגביי קפיצת בנג'י-האם זה נכון שהיא מסוכנת לעניים בכל מקרה, בלי שום קשר לניתוח, בשל יצירת לחץ תוך עיני גבוה?
בנוסף ברצוני לדעת האם עם מספרים כאלה נמוכים יש סיכוי שישאר מספר בעין לאחר הניתוח?
בתודה מראש,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
ד``ר עמי הירש20/12/2009שלום רב,
בדר"כ במספרים נמוכים התוצאות המתקבלות הנן מצויינות.לעיתים נדירות מאד, תתכן נסיגה או תוצאת חסר גם במספרים נמוכים.
לגבי קפיצת בנג'י, אין בה סכנה יוצאת דופן לעין, שלמעשה לאחר PRK מבנה העין דומה לעין שלא נותחה.
בברכה, ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)