מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נתיוח לייזר בגיל מבוגר יחסיתדורון09/09/2009
שלום
האם גיל 55 נחשב גיל מבוגר יחסית לניתוח לייזר להסרת משקפיים ? האם ידועים על סיבוכים רבים יותר ככל שהגיל עולה ? הכוונה של היא רק לתיקון לרחוק.
כמו-כן רציתי לדעת למה ניתוח להחלפת עדשת העין (בדומה לניתוח קטרקט ), שהוא ניתוח פשוט לכל הדעות ואינו כרוך בפגיעה בקרנית, איננו נפוץ יותר כניתוח להסרת משקפיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורון
ד''ר נדב בלפר11/09/2009אין יותר סיכונים או סיבוכים בגיל 55 לעומת גיל צעיר יותר (בניתוחי לייזר)
ניתוח החלפת העדשה - כדוגמת ניתוח הקטרקט - הוא יותר לגילאי 55 פלוס - ולא לצעירים אשר עדשתם רכה ומתפקדת למרחקים השונים (עושה פוקוס לקרוב ורחוק ללא בעיה)
לניתוח זה יש סיכונים - אמנם לא שכיחים ... אך יכולים לגרום אף לעיוורון - במקרים קשים. לכן יש הצדקה לבצעם לאחר דיון משמעותי והבנת כל הפרמטרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איפור ונהיגה לאחר לאסקיעל08/09/2009
שלום, רציתי לדעת כמה זמן לאחר ניתוח מסוג לאסק ניתן להתאפר ולשפשף את הענייים ללא חשש. ונגיד סבון פנים וכאלה?
וכמה זמן בערך אחרי לאסק הראייה מתייצבת מספיק כדי לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש (איפור) . 7 - 10 ימים (נהיגה)
ד''ר נדב בלפר11/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איפור לאחר הסרת משקפייםיפעת08/09/2009
שלום
ביצעתי ניתוח איטראלסיק + וויבפרונט לפני כעשרה ימים , יש לי מעט יובש בעיניים ,
רציתי לדעת מתי ניתן להתאפר ללא חשש בעיניים וכיצד ניתן להסיר את האיפור ? האם ניתן להוריד עם מסירי איפור למיניהם ? האם מותר לשפשף את העיניים עם מים וסבון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי
ד''ר נדב בלפר11/09/20093-4 שבועות עד לאיפור מלא.
יש מגבוני EYECARE - שזה סבון עדין וטוב להסרת איפור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר LASIלורוניקה08/09/2009
דר שלום..
אני שבועיים לאחר ניתוח לאסיק.. יש לי עין אחת שרואה בצורה מצויינת וחדה ועין שנייה שרואה די טוב אך לא בצורה חדה כמו הראשונה אלא מטושטש ועם כפילויות.. בבדיקה אצל האופטמיטריסט ראיתית 6/6 בשתי העיניים למרות שבעין החלשה יותר ראיתי את הספרות התחתונות די מטושטש אך עדיין זיהיתי אותן.. האם זה עדיין אומר שהראיה היא 6/6...??
כמו כן, הייתי בבדיקת רופא והוא ציין שהטשטוש יכול לנבוע מהיובש שנוצר בעיניים לאחר הניתוח כי אין סימני עכירות או בעיות אחרות.. אני שם טיפות אך לא תמיד יש הרגשה שהן עוזרות.. האם זה עדיין יכול להתייצב או שעליי לחשוש שאני אצטרך תיקון???
יכול להיות שהריפוי מלאסיק לוקח יותר משבועיים??
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה??
ורוניקה08/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום
ד''ר נדב בלפר11/09/2009אם רואים את השורה התחתונה אך מטושטש - זה עדיין נחשב 6/6
תמיד יש הבדל בין העיניים (כמו ידיים, רגליים) וההשוואה הזו מתסכלת - חבל לעשות אותה.
יובש יכול לגום לטישטוש - הוא אמור להסתדר לאחר מס חודשים
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפייםמודאגת07/09/2009
אני חודש אחרי לידה.זו היא לידה 2 עבורי.לדעתי חלה הדרדרות קטנה במספר לאחריה(המספר אולי עלה קצת). כמה זמן אחרי לידה אני יכולה לעבור ניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
ד``ר עמי הירש08/09/2009אוקסנה שלום, בד"כ מקובל להמתין כשלושה חודשים לאחר הלידה,
בברכה
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם יש איזשהי תקווה לעיניים שלי?און סולומון04/09/2009
אני מרכיב משקפיים מגיל 5 תמיד הובהר לי והייתי מודע לעניין שאת המשקפיים מהעיניים אני לעולם לא יוכל להוריד עכשיו הייתי שמח לאמת או לשבור את המיתוס הזה...עכשיו המספרים בעיניים שלי..הדיופטרים הם פלוסים...פלוס אחד 6.75 ובשני 7.15 +יש לי צילינדר של 1.5
האם יש איזשהו ניתוח\ השתלת עדשות כלשהן שיכול לפתור לי את בעיית המשקפיים לתמיד או מה שלא יהיה הטכנולוגיה לא מספיק מפותחת כדי לעבוד עם פלוסים(זה מה שהייתי שומע כל הזמן)
והמשקפיים יישארו עליי לנצח...אצלי זה מוגדר בגדר חלום להוריד את את המשקפיים ולראות טוב...האם אפשר או עדיין או לעולם לא יהיה אפשר להגשים אותו?.
תודה רבה רבה לעוזרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר נדב בלפר04/09/2009שלום
אכן, לא לכל אחד ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים. אך השיטות מצטברות ומשתכללות. ככל - עדיין לא מקובל לבצע ניתוח לייזר במספרים שתיארת - אך יש ניתוחים של השתלת עדשות ... יש צורך בנתונים מתאימים ולכן כדאי לעבור בדיקת התאמה מדוקדקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה מדר' הירש
ד``ר עמי הירש08/09/2009באשר לאפשרות לבצע ניתוח לייזר בנתונים שלך התשובה נותרת עדיין שלילית. אולם כפי שציינת קיים ניתוח השתלת עדשות תוך עיניות שיכול לפתור לך את נושא המשקפיים, זאת כמובן בתנאי שבבדיקת ההתאמה תימצא מתאים לניתוח זה. בהצלחה
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר להסרת משקפייםליאור02/09/2009
האם ניתן לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים גם לאחר שימוש בעדשות אורטו-קיי (המשטחות את הקרנית)? אם כן, האם ישנה הגבלה כלשהי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר נדב בלפר03/09/2009שלום ליאור
לאחר הפסקת בת כחודש
ובתנאי שבדיקות ההתאמה תקינות - איני רואה סיבה למה לא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלות להתייעצותמיטל01/09/2009
שלום,
הלכתי לבדיקת התאמה להסרת משקפיים. יש לי מספר של 5 וצילינדר 1 ( או מספר 4 וצילינדר 2 - לפי המשקפיים) - אמרו לי שזה לא משנה כי מגיעים לאותו סכום , האם זה נכון ? משנה רק סכום המספר?
בכל מקרה, נאמר לי כי אני מתאימה לניתוח Lasik ויכולה לעשות גם PRK. אשמח לדעת מהם ההשלכות לטווח ארוך של שני הניתוחים.
האם בLASIK ממש קיים סיכון של תזוזות הקרנית או ניתוק שלה בעקבות מכה ? על איזה חוזק מכה מדובר ? ולכמה זמן מהניתוח? גם אחרי שנה זה מסוכן ?
לגבי שיטת PRK הבנתי שהסיבוך בשיטה זו הוא עכירות על הקרנית כתוצאה מצמיחת תאי אפיתל לא תקינה. כמה זה נפוץ והאם זה ניתן לטיפול ?
אשמח מאוד לתשובה בנושאים אלו, ניסיתי למצוא מידע זה באתרים שונים אך לא ראיתי תשובה ברורה לשאלותי.
בתודה מראש,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר נדב בלפר03/09/2009שלום מיטל
הכוונה באותו סכום היא שכמות הרקמה שיש להסיר בניתוח דומה. לכל מצב מתאימים טיפול ספציפית.
לאסיק ו PRK הם בעלי תוצאות דומות בסה'כ, בודאי לטווח הארוך. כשמדובר בחבלה משמעותי אז בלאסיק יכול לזוז המתלה (פרוסה דקיקה מעובי הקרנית המוסטת לשם ביצוע הלייזר) . נדרשת חבלה משמעותית לשם כך.
גם ב PRK וגם בלאסיק יכולה להיווצר עכירות (HAZE) בקרנית לאחר הניתוח - לאו דווקא עקב צמיחת תאי אפיתל. ויש טיפולים מונעים בשגרה ...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צהוב בעיןורוניקה01/09/2009
דר שלום..
לפני שבוע בדיוק עברתי ניתוח לייזר מסוג LASIK.. החל מהיום הראשון לאחר הניתוח עין אחת ראתה מצוין וללא טשטוש והעין השניה ראתה כפילויות וטשטוש... עד עכשיו- שבוע לאחר הניתוח אחת העיניים רואה מטושטש למרות שאני חשה בשיפור. התחלתי להילחץ שאני אצטרך תיקון כי אני מפחדת שהטשטוש לא יעבור.. האם התופעה נורמאלית? האם הטשטוש והכפוליות אמורות לחלוף?
שאלה נוספת- היום בבוקר שמתי לב למס' מקומות של צבע צהוב על הלובן של העין באזור שבו היה הניתוח.. האם הצבע הצהוב הינו תקין? האם זהו חלק מהתליך הריפוי?? כי הייתי בביקורת אצל הרופא המתנח והוא לא ציין שום דבר אך הדבר לא מוצא חן בעיניי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר נדב בלפר04/09/2009שלום ורוניקה
אני מציע שלא תתביישי לשאול את המנתח - כדי שאח'כ לא תרגישי לא נוח. הנק הצהובות הן כנראה, שרידי ספיגה של דימום תת לחמיתי עקב טבעת הואקום בניתוח. לגבי התוצאה הניתוחית - אם אין סיבוך (אני מניח שהמנתח היה מספר לך על כך), הרי שיש מקום לשינוי ושיפור. מדובר בסה'כ בשבוע לאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח בלייזר להסרת משקפייםבעל31/08/2009
בת 55 מרכיבה משקפיים רק למקרוב, לקריאה... מעוניינת לעבור ניתוח בלייזר להסרת משקפיים. לעיתים אני מטפטפת לעיני טיפות תחליף לדמעות מאחר ואני סובלת קבוע מיובש בעינים. האם ניתן לעשות ניתוח לפי הנתונים לעיל?? והאם זה ניתוח חד פעמי בלייזר ואין צורך לחזור עליו???? תדה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע פסחתם על שאלתי??
בעל03/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכן........ ולא
ד''ר נדב בלפר04/09/2009שלום גלית
יש מס שיטות ניתוחיות לפתרון המצב. אני אישית איני מבצע אותן - ולכן לא יכול לתת פרטים מלאים. לא ידוע לי על פעולה כירורגית כלשהיא אשר מחזיקה לנצח..... שאלי את המנתח בבדיקת ההתאמה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם יש איזשהי תקווה לעיניים שלי?און סולומון30/08/2009
אני מרכיב משקפיים מגיל 5 תמיד הובהר לי והייתי מודע לעניין שאת המשקפיים מהעיניים אני לעולם לא יוכל להוריד עכשיו הייתי שמח לאמת או לשבור את המיתוס הזה...עכשיו המספרים בעיניים שלי..הדיופטרים הם פלוסים...פלוס אחד 6.75 ובשני 7.15 +יש לי צילינדר של 1.5
האם יש איזשהו ניתוח\ השתלת עדשות כלשהן שיכול לפתור לי את בעיית המשקפיים לתמיד או מה שלא יהיה הטכנולוגיה לא מספיק מפותחת כדי לעבוד עם פלוסים(זה מה שהייתי שומע כל הזמן)
והמשקפיים יישארו עליי לנצח...אצלי זה מוגדר בגדר חלום להוריד את את המשקפיים ולראות טוב...האם אפשר או עדיין או לעולם לא יהיה אפשר להגשים אותו?.
תודה רבה רבה לעוזרים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו רק חשוב לי לציין
און סולומון30/08/2009שהמספר בעיניים שלי נשאר אותו דבר בדיוק מאז שאני בן 13 כיום אני בן 20
אין לי שום מחלות ורגישויות בעיניים לשום דבר כולל כל חומר עדשות שהוא...
זה הכל..תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נתוח להסרת משקפי קריאהנתנגו28/08/2009
בן 50 , לאחרונה התחלתי להעזר במשקפי קריאה, לרחוק לא צריך משקפיים. האם יש ניתוח או טיפול אחר להסרת משקפי קריאה?
בתודה מראש ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ........... ולא
ד''ר נדב בלפר04/09/2009יש מס שיטות ניתוחיות לפתרון המצב. אני אישית איני מבצע אותן - ולכן לא יכול לתת פרטים מלאים. לא ידוע לי על פעולה כירורגית כלשהיא אשר מחזיקה לנצח..... שאל את המנתח בבדיקת ההתאמה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שוב שאלהליאור26/08/2009
ישנו הבדל משמעותי אם כך בחוזקה של הקרנית מפני שמוסרים תאים מהסטרומה שהיא עיקר הקרנית?האם לאחר ניתוח מסוג כזה , חבלה בעין כמו כדור שעף לפנים או משו בסגנון עלולה "לקרוע" את הקרנית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מדר' הירש
ד``ר עמי הירש08/09/2009שלום רב,
כל עוד "מכבדים" את החוקים המקובלים באשר לכמות ליטוש רקמת הקרנית, עומק הטיפול, ושארית רקמת הקרנית לאחר הטיפול אין סיבה (ובעיקר בניתוחי SURFACE) שהקרנית תישאר "רגישה" לחבלות או לקרעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפייםיפעת25/08/2009
שלום
במידה ונמצאתי מתאימה להסרת משקפיים בלייזר ,האם פעילות יתר של בלוטת התריס אמורה להפריע לביצוע הניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים
ד``ר עמי הירש26/08/2009שלום רב,
פעילות יתר של בלוטת התריס אינה מפריעה טכנית לניתוח אך לעיתים ניגרם במצב מתקדם של המחלה יובש המצריך טיפול תומך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה כפולהנטלי24/08/2009
שלום,
לפני כשלושה חודשים וחצי עברתי ניתוח PRK, פלוס CV. ( מספרים -3.0, -3.5 , קוטר אישון 7 ו7.5)
אחת מתופעות הלוואי שסבלתי ממנה לאחר הניתוח זו ראייה כפולה. יש לציין שעם הזמן הכפילות בשעות היום עברה כמעט לחלוטין אך בלילה אני מרגישה שאין שיפור כלשהו. למשל ביום אני לא רואה כפילות בכתוביות הטלוויזיה, בלילה כן(לווא דווקא בחדר חשוך אלא בחדר עם תאורה . בעצם בלילה אני רואה כפול כל מה שיש בו אור מלאכותי( למשל אורות של רמזור, כפתורים בממיר, מנורות וכו') כמו כן בלילה יש גם את תופעת ההילות.
אמרתי זאת לרופא המנתח אך הוא אמר שאחרי שלושה חודשים אין מה לדבר על שיפור מצב ההילות. ד"א דמעות מלאכותיות לא משפרות את המצב ואני גם לא סובלת מיובש.
האם זה צילינדר שנשאר?(בבדיקה אמרו שראיתי 6/6 )
האם זה קשור לגודל אישוניי?
ממה נובעת הכפילות כאשר אני לא רואה כל דבר כפול, אלא כמו שציינתי בעיקר תאורה( האמת שהכי מפריע העניין של הכתוביות).
האם יש סיכוי שהתופעה תחלוף עם המזמן?
תודה על התייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה כפולה
ד``ר עמי הירש26/08/2009תופעת ההילות וכפל הראיה אמורות לחלוף בחודשים הקרובים ואין סיבה שיימשכו מעבר לששה חודשים מיום הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)