מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני מתאימה לניתוחגילה יצחק01/10/2009
עברתי בדיקות ונמצאתי מתאימה לניתוח לאסיק+ZYPOTIX. הבעייה היא שאני בגיל 58+ ועכשיו שמעתי בטלויזיה שראיינו את ד"ר דומינץ ובו אמר כי לא מומלץ לבעלי גיל מעל 60 לעשות את הניתוח. האם אני, שמתקרבת מאוד לגיל זה, מתאימה או לא ? לא הבנתי למה לא מומלץ ואינני יודעת מה להסיק אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימכי על הרופא שבדק אותך
ד''ר נדב בלפר01/10/2009ולא על רופא וירטואלי , כמוני
בעיקרון בגיל המבוגר יותר יש יותר סיכוי לירוד (קטרקט) ואז לא רצוי לבצע ניתוח לייזר (אבל אפשרי). לך, כפי הנראה, אין ירוד ולכן - הדרך סלולה לך. בררי שוב עם הרופא הבודק שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לפני הצבאאלדר30/09/2009
שלום,
רציתי לדעת האם אפשרי לעשות את הניתוח לפני הגיוס לצבא? האם ידוע לכם אם אנשים שעברו את הניתוח יכולים לשרת ביחידות המובחרות?
והאם יש בעיה אם שירות צבאי לאחר הניתוח?
תודה מראש
אלדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן
אלדר30/09/2009רציתי לדעת גם האם זה נכון שצה"ל מאשר סוגים שונים של ניתוחים בעוד אחרים לא? או שזה לא ידוע לכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההחל מגיל 18
ד''ר נדב בלפר30/09/2009ניתן לעבור הניתוח
לגבי הצבא - שאל שם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לגבי עבודה מול מחשב אחרי PRKחיים29/09/2009
אני מעוניין להסיר משקפיים, והבנתי שבניתוח מסוג PRK אין חיתוך של הקרנית, ושזה עדיף על
השיטה האחרת שבה כן יש חיתוך.
אני עובד הייטק ונמצא הרבה שעות מול מסך מחשב בעבודה.
כמה זמן אחרי הניתוח אוכל לחזור לעבודה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7-10 ימים ...בהדרגה
ד''ר נדב בלפר01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח lasekלירון24/09/2009
שלום,
אני עומדת לעבור ניתוח lasek בעוד כשבועיים.
רציתי לדעת אם מרגישים את הניתוח, כלומר את קילוף הקרנית וכל מה שנעשה בזמן הניתוח?
והאם אני רואה את כל תהליך הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדאוג
ד''ר נדב בלפר24/09/2009שלום לירון
לא מרגישים כל כאב. רואים אור מסנוור ומכשירים מתקרבים לעין - אך אין כאב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה :)
לירון25/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לקראת הניתוחאורלי23/09/2009
שלום,
נמצאתי מתאימה להסת משקפייםף הנתונים שלי:
R -5.25-1.25*12 L-5.75-0.75*165
עובי קרנית 550 גודל אישונים 8
מה עובי הקרנית שישאר לי לאחר ניתוח שכזה והאם הוא מספק?
ידוע לי שב C.V יש יותר שיוף האם במקרה כמו שלי עדיף לוותר עליו?
בנוסף אותרה לי פזילה סמויה, האם י ש לכך השלכות על סיכויי ההצלחה?
כיום יש לי סינוורים בלילה האם לאחר הניתוח זה עלול להחמיר?
תודה, וגמר חתימה טובה, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
ד''ר נדב בלפר24/09/2009לאחר הניתוח יהיו לך עדיין סינוורים בלילה - יש לך אישון גדול למדי
עובי הקרנית הוא חיסור מתמטי של מה שיש פחות השיוף. תלוי במכשיר ובתוכנה - במס שציינת ישויפי כ 100 מיקרון או פחות
פזילה סמויה היא מצב מאד שכיח - ויכולה להיות מטרידה ללא קשר לניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר PRKגילה21/09/2009
שלום וברכה, עברתי ניתוח PRK לפני כחמישה חדשים. ללא משקפיים לא ראיתי מרחוק (מינוס 5בשתי העיניים) אבל מקרוב ראיתי טוב גם ללא המשקפיים. נאמר לי שבגילי - אחרי גיל 40 יתכן ולא אוכל לראות טוב מקרוב לאחר הניתוח. נאמר לי שיורידו לי רבע מספר בעיין ימין (שאצלי היא הפחות דומיננטית) וזה יכול אולי לסדר את בעיית הקריאה.
בפועל - לאחר בדיקה נאמר לי שאני רואה 6/6 מרחוק בשתי העיניים.
שאלתי היא:
עין ימין - אינה רואה מקרוב וזה הולך ומתדרדר. (בעין שמאל אני רואה טוב מקרוב ומרחוק)
בקשר לעין ימין - זה תמוהה כי הרבע מספר פחות מרחוק היה צריך לגרום לעין דווקא לראות יותר טוב מקרוב?
בעין ימין אני לא רואה טוב גם אם אני מרחיקה את הדף עד שנגמרת לי היד ואפילו במחשב זה לא הכי אופטימלי, אינני רואה טוב מקרוב ועד למעלה מרוחק של חצי מטר.
הדבר מפריע לי ממש לתפקוד היום יומי כשאני מסתכלת בשתי העיניים ולא רק לקריאה ממוקדת בלבד (שלצורך כך נניח וארכיב משקפי קריאה). אני מרגישה את העיין גם כשאני מתפקדת תפקוד רגיל, היא מציקה לי וגורמת לי לראות לפעמים מרוח . הכוונה שהעיין "משתלטת" על שתי העיניים בתפקוד היומיומי (מקווה שהצלחתי להסביר נכון)
האם זה טבעי או האם יש מקום לתיקון? הייתי רוצה לבקש את דעתכם המקצועית. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK
איריס21/09/2009גילה היי.
רציתי להבין האם עברת ניתוח מונוויז'ן? כלומר שעין אחת מתוקנת מקסמילית והשניה חלקית כדי שתהיה לקריאה?
אודה על תשובתך כי גם אני מעל 40 ושוקלת ניתוח להסרת משקפים בשיטה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחוות דעת מקצועית - רק לאחר ....
ד''ר נדב בלפר24/09/2009...בדיקה מקצועית
יש להניח שאת זקוקה למשקפי קריאה מוקדם מהצפוי - והכוונה לא רק לקריאה אלא לכל דבר שאת צריכה לראות במרחק קרוב.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כאבים אחרי ניתוחבת אל21/09/2009
היי לכולם.
השאלה שלי היא כזו : אחותי עשתה ניתוח כזה וכאב לה שבוע ברמה מאוד גבוהה של כאב בעניים והטיפות לא תמיד עזרו להפיג את הכאבים החזקים...
שאלתי האם ישנו ניתוח שלא כואב כל כך אחרי ?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר נדב בלפר01/10/2009ניתוח הלאסיק או אינטרלאסיק פחות כואב - זו הסיבה להמצאתו ולשימוש בו.
יש אנשים שגם הניתוח ה"כואב" (PRK או לאסק) לא כואב להם כל כך - זה די אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פרופ' גרזוזיאיריס19/09/2009
שוקלת לעשות ניתוח להסרת משקפיים lasek אצל פרופ' גרזוזי - האם ממליצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני נוהג להמליץ בפורומים
ד''ר נדב בלפר01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם אני מתאים לניתוחמתי18/09/2009
בהנחה שעובי הקרהית תקינה:
עין ימין 4- ועין שמאל 3.75- עם צילינדר .0.75 -
האם אני מתאים לניתוח להסרת משקפיים ו? ואיזה סוג של ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בדיקת התאמה מדוקדקת תקבע
ד''ר נדב בלפר01/10/2009אבל... אילו מספרים שבהחלט בתחום הטיפול הניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מדד גליקימירמי15/09/2009
בלחם מחיטה מלאה יש מדד גליקני גבוה (זה מה שקראתי האינטרנט), מה דעתך ומה עושים בימקום
נ.ב
מרגיש שעבדו עלי שאמרו לי שלחם זה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שאתה בפורום הלא נכון ......
ד''ר נדב בלפר16/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אסא או אינטאלסיק?נטע חסון12/09/2009
היי
אני יודעת שASA ואינטראלאסיק הם שני ניתוחים שונים לחלוטין.
אני נמצאתי מתאימה לשני סוגי הניתוחים.
רציתי לשאול-מנקודת המבט שלך-על איזה ניתוח היית ממליץ יותר?
באיזה ניתוח אחוזי ההצלחה יותר גבוהים?
אודה לתשובתך בהקדם בבקשה
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דומים
ד''ר נדב בלפר01/10/2009שלום
אחוזי ההצלחה, התוצאות והסיבוכים - דומים למדי.
דוני בכך עם המנתח - מה יותר מתאים לך
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חוששלירן11/09/2009
אני בן 21 יש לי מידה מינוס 2 בשני העניים עברתי בדיקת התאמה ויצאתי מתאים לעשות תניתוח אני חושש אבל לעבור את הניתוח האם יש סיכוי כשלהו אפילו קטן להתעוור בניתוח לייזר תשובה דחופה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תעשה ניתוח אם אתה חושש
ד''ר נדב בלפר12/09/2009ו....לא דווח עד כה על עיוורון לאחר ניתוח כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאני יסביר את עצמי
לירן12/09/2009מה יכול להתפקשש בניתוח ומתוצאה כזאת יכול להגיע העיוורון והאם חס וחלילה קורה עיוורון האם אפשר לטפל בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסיכונים
ד''ר נדב בלפר16/09/2009לאחר ניתוח יכול להיווצר אזור מצולק (זו תגובה נורמלית של גוף בריא) על הקרנית - יכול לפגוע בראיה. לרוב ניתן לטיפול - יותר טוב למנוע מראש או כשרק מתחיל.
יש מקרים בהם יכול להיות זיהום - כמו בכל ניתוח מכל סוג.
תיתכן היחלשות של הקרנית......
לא דווח על עיוורון. פגיעה בראיה - תיתכן. ברוב המקרים יש אפשרויות טיפול טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזר, יובש ומריחת אורשואל11/09/2009
שלום,
לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת משקפיים
אינטרא לאסיק.
הכל היה נהדר והראייה פיקס. אלא שבשנה האחרונה
החל יובש קיצוני בעיניים (ניסיתי טיפות, טיפות סמיכות, ג'לים ומישחה - ללא הועיל).
הותקנו לי פלאגים זמניים וחל שיפור גדול. האם ללכת על קבועים? האם יש סיכונים לסיבוכים?
בנוסף, בשבועות האחרונים אני חווה משיכת אור ובאופן די מוזר רק שאני ברכב (מבעד לזכוכית)
כלומר, כשאני מציץ מחלון פתוח אל מקור האור הכל כשורה. ניסיתי כמה רכבים והתופעה חוזרת על עצמה.
מה זה יכול להיות? האם זה פתיר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לשואל
ד''ר נדב בלפר11/09/2009כדאי לבוא לבדיקה - ייתכן ומה שאתה מתאר קשור ליובש. אם היה לך נוח עם פלאגים זמניים - נשמע הגיוני ללכת על קבועים - זה אותו דבר רק להרבה (!) יותר זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צבאדני11/09/2009
כמה זמן לאחר הניתוח אני יכול להעלות את הפרופיל בשביל הצבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע - שאל בצהל
ד''ר נדב בלפר11/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ספורט לאחר לאסקיעל10/09/2009
האם שבוע אחרי לאסק כבר אפשר לחזור לספורט קל כמו הליכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר נדב בלפר11/09/2009בתנאי שלא מזיעים הרבה ולא נאלצים לשפשף את העיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)