מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סינוור וחדות ראייה..בעל14/12/2009
שלום רב. אני 4 ימים אחרי ניתוח ליייזר: בעין אחת מולטיפוקל, והשנייה אינטרלאסיק. מדוע האור של המחשב מסנוור אותי , אור הבוקר, ועדיין לא רואה לגמרי מחודד. האם זה נורמלי אחרי הניתוח ומתי זה אמור לעבור.??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוורים
ד``ר עמי הירש15/12/2009שלום רב,
4 חמים אחרי ניתוח מסוג זה אין בתופעות הלוואי בלא כלום להעיד על הצלחת הניתוח. זהו פרק זמן מוקדם מידי, יכולות להיות תופעות לוואי אחרות ונוספות בימים הקרובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה שאלותמיתר13/12/2009
שלום,
אני בת 16 ומרכיבה משקפיים מגיל 6. בגיל 6 גילו אצלי בעיה שאחת העיניים "עייפה" ולכן העין השנייה מתאמצת יתר על המידה, דבר הגרם להדרדרותה גם של העין השניה. במהלך השנים הלכו וקטנו המספרים עד לפני כ-3 שנים - המספרים נשארו יציבים במשך 3 שנים. בעין "העייפה" אני מספר 5.
השאלות שלי הן כאלה:
1. האם אני מתאימה לניתוח לייזר להסרת משקפיים?
2. מה הם הסיכונים בניתוח שכזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עייפה
ד''ר נדב בלפר13/12/2009שלום מיתר
אנחנו קוראים לה "עצלה"....
אין קשר בינה להתאמה לניתוח - אלא יש צורך בבדיקת התאמה קפדנית. אם תתאימי - אולי יומלץ לך גם על טיפול לעין עצלה - תלוי בהמון גורמים. בכל מקרה - מנתחים רק בני 18 ומעלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות מגע לאחר לייזרמתן10/12/2009
האם ניתן להרכיב עדשות אחרי לייזר בגלל שהמספר חזר?
ואם כן האם צריך התאמה מיוחדת בגלל הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר, כאחד האדם
ד''ר נדב בלפר13/12/2009ללא צורך בהתאמה מיוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לכל החיים??ענת10/12/2009
אני כבת 50, מעוניינת לעבור ניתוח לייזר. האם זה חד פעמי או שאחרי כמה שנים (מתי בערך) צריכים לעבור שוב והאם זה לא כרוך בתשלום הפעם הנוספת?? האם הניתוח לייזר מוריד את המספרים לאפס, ז"א שהראייה היא 6/6???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל החיים
ד''ר נדב בלפר13/12/2009שלום ענת
ככלל - כל הניתוחים להסרת משקפיים למיניהם אינם עוצרים כל תהליך טיבעי של העין - כלומר, אותו שינוי שאמור לחול בתשבורת (מס משקפיים) של עינייך עם השנים יקרה ללא קשר: גם אם תעברי ניתוח וגם אם לאו.
בפרט בגילך - את זקוקה כבר היום ל2 מוקדים שונים אם לא לשלושה (רחוק, קרוב וביניים, קרי מחשב). לאחר הניתוח נוכל לכוון כל עין למרחק אחר (ישאיר אותך עם משקפי מחשב, אולי) או, לחליפין, את שתי העיניים למרחק (ואז תזדקקי למשקפי מחשב +- קריאה).
מתישהו יתחילו שינויים בעדשת העין (קטרקט במידה זו או אחרת)....
אין מי שיודע מתי יחולו שינויים אילו ואחרים אצל מי....
ההבטחה השיווקית ב"עיניים" היא, שאם יהיה שינוי במספר (לא חשוב מתי), ואת מתאימה לניתוח חוזר - לא תשלמי עליו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בדיקת התאמהענת10/12/2009
אני כבת 50. בבדיקת התאמה לניתוח לייזר להסרת משקפיים החליטו שבעין אחת יעשו לי בשיטת אינטרלסיק ובעין השנייה בשיטה פרסבילסיק. מדוע לא עושים בשני העינים בשיטת פרסבילסיק (המולטיפוקל) - האם לא עדיף?? .: מדוע לאחרי הניתוח בלילה כשיושנים ובלילה שלמחרת צריכים ללבוש משקפי הגנה??. האם עלי לטפטף לאחר הניתוח 3 סוגי טיפול למשך שבועיים בלבד?? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו המלצת המנתח
ד''ר נדב בלפר13/12/2009יש עוד הרבה שאלות אפשריות - זה השילוב שבחר המנתח עבורך. אני מציע שתשאלי אותו....
המגינים לאחר הניתוח נועדו למנוע שיפשוף של העיניים בהיסח הדעת, והזזה לא מכוונת של המתלה הקרניתי
הטיפול הטיפתי הוא 2-4 שבועות - לפי פרוטוקול טיפולי של כל ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חשוב ביותר לפני הסרת משקפיים בלייזרסיוון08/12/2009
שלום אני מתכנתת מחשבים כלומר כול היום עובדת עם מחשב
אני בת 27
ומעונינת להסיר משקפיים
המספר יציב ואני מתאימה
השאלה אם אתם ממליצים מאחר שאני יודעת שמחשבים תורמים לעליית מספר ולצורך במשקפיים
אני חוששת לעשת ואז לחזור להרכיב מפאת עבודתי
ושאלה שניה במידה ואני עושה הסרת משקפיים בלייזר
האם זה אומר שאני לא יכולה להרכיב יותר עדשות מגע צבעוניות
מחכה לתשובה כנה
תודה רבהההההההההה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
ד''ר נדב בלפר09/12/2009שלום סיוון
אין הוכחה חותכת לכך ש"מחשבים תורמים לעליית מספר ולצורך במשקפיים". הראיה היא שמספרך יציב למרות עבודתך. הניתוח מתקן את המספר העכשווי ואינו מונע שינוי עתידי. אין יודע למי יישתנה המספר מתי ובכמה.
לאחר תקופת ההחלמה מותר להשתמש בעדשות מגע, גם צבעוניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזרהראל08/12/2009
שלום , אני בן 29 והבעיה היא כזאת:
בעין אחת המספר שלי הינו 1.5 ובעין השניה צילנדר גבוה .
לפי בדיקה אצל רופא עיניים נאמר לי שאני לא זקוק למשקפיים כי עין אחת שלי מתפקדת טוב (מוזרה לי החוות דעת הזו) אני אומנם קורא תרגום מטלויזיה(מרחק של 2 מטרים) בלי בעיה אבל מרחוק אני לא רואה טוב .
בגלל שבעין אחת שלי הראיה גרועה מאוד המוח (כנראה) בוחר שלא להשתמש בה ולאחרונה הבחנתי שהיא בורחת קצת לחלק החיצוני.
השאלה היא האם זאת עין עצלה? האם אני צריך לשים רטיה? והאם אני יכול במצב כזה לבצע ניתוח להסרת משקפיים?
*רכשתי משקפיים אבל קשה לי להרכיב אותם בגלל לחץ חזק שאני מרגיש לאחר 5 דקות.
*ועוד שאלה קטנה בבקשה: ישנן שמועות שמי שמבצע ניתוח להסרת משקפיים לא יכול (במידה ויזדקק) לבצע בעתיד ניתוח לקטרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
ד''ר נדב בלפר09/12/2009מתאורך נראה כי עינך עצלה - זה אומר שלא נוצר קשר טוב עם המוח בגיל הצעיר. מכיוון שהיא לא רואה כל כך טוב - אין למוח סיבה מספקת ליישרה ולכן היא קצת בורחת = פוזלת.
רטיה היא טיפול מונע לעין עצלה בגיל צעיר ולא בגילך. נסה לברר אם נוירוויזין יוכל להתאים לך - זהו סוג של טיפול בו מגרים מחדש את מסלולי העצב בעזרת תוכנת מחשב.
ניתוח הסרת משקפיים יוכל להתבצע בתנאים מסויימים - מצריך בדיקת התאמה מדוקדקת.
****אין אמת בשמועה שאתה מציין - אנשים רבים עברו ניתוח קטרקט לאחר ניתוחים מסוג זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה!
הראל10/12/2009אני צריך לפנות לקופת חולים?
ישנה אפשרות שלא ניתן לטפל בעין עצלה בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכן... וכן
ד''ר נדב בלפר13/12/2009שווה להרים טלפון ל"עיניים" שם ניתן לקבל את כל הפרטים (טווח הטיפול, סיכויים וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות חשובותדלית07/12/2009
בירצוני לשאול כדלהלן:
1.אדם שעשה ניתוח לייזר לאסיק בעינייו לעומת אדם שלא עשה ניתוח לייזר , במידה והוא מקבל מכה בעין ( לא בסמוך לניתוח) חומרת המכה תהיה אותו דבר?
2 לגבי אדם שעשה ניתוח לייזר לאסיק בעיניו , האם תהיה בעיה לטפל בו במידה ותתגלה בגיל מאוחר מחלה כלשהי בעין?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן...ולא
ד''ר נדב בלפר13/12/20091. כן - הקרנית מעט דקה יותר. ואם עבר לאסיק (ולא PRK) יש גם מתלה שיכול לזוז בטעות
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מהי חשיבות הרופא המנתח?תומר07/12/2009
אני אובחנתי מתאים לשיטת ה LASIK. רציתי לדעת עד כמה זה משנה מי יבצע את הניתוח.
חוץ מפיקוח, האם הרופא עושה עוד משהו או שמדובר בתהליך מכאני אוטומטי?
האם הרופא הוא זה שמקפל פיזית את המתלה או שזה נעשה אוטומטית על ידי המכשיר?
כמובן, אם יש הבדל במעורבות הרופא בין ה LASIK ו ה INTRALASIK, חשוב לי לדעת.
תודה רבה, תומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות הרופא המנתח
ד``ר עמי הירש15/12/2009הרופא הוא הגורם המכריע מבחינת חשיבותו בהצלחתו של הניתוח.
המכשירים המכאנים , בשני סוגי הניתוחים, הינם כלי עזר בידי הרופא המנתח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון יתריעל07/12/2009
בוקר טוב ,
לפני 9 חדשים עברתי ניתוח להסרת משקפיים, אני בת 46 , היה לי קוצר ראייה (למרחק) מינוס 5 בשתי העיניים.
אתמול נגשתי לבדיקת ראייה. בשל חוסר נוחות בראייה.
נאמר לי שהתבצע לי תיקון יתר של חצי מספר בכל עין. וברגע שהאופטומטריסט שם לי עדשות עם מספר מתאים אכן ראיתי הרבה יותר ברור ויותר נוח.
השאלה שלי - מה כדאי לעשות במצב כזה האם להישאר כך או שנהוג לבקש תיקון. אשמח לשמוע את עצתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף -נותחתי בשיטת PRK
יעל07/12/2009לתשובה אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתיקון יתר בשיטת הPRK
ד``ר עמי הירש15/12/2009יעל שלום,
בשיטת הPRK תיקון יתר הינה תופעת לוואי שכיחה יחסית אשר חולפת בדר"כ תוך מספר חודשים.
במידה ותוצאת העודף גורמת להפרעה ניתן לפנות לרופא המנתח ולבקש טיפול משלים או לחילופין להרכיב משקפיים עם המספר הנמוך העודף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות fml לפני ניתוח.?תום06/12/2009
אני עושה ניתוח לייזר הרופא הביא לי לפני הניתוח טיפות fml האם זה מקובל.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמוך על מי שבדק אותך
ד''ר נדב בלפר13/12/2009וינתח אותך . ולא על רופא וירטואלי כמוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתלבט בין לאסיק לה prk עזרה.?תום02/12/2009
אז הבעיה היא כזאת הייתי בשני מכונים גדולים האחד הציע לעשות prk השני לאסיק השאלה שלי היא כזאת עם אני עושה לאסיק וכעבור 3 חודש אחרי שההחלמה מסתיימת לגמרי עם אני מקבל מכה בעיין זה יותר מסוכן בגלל שעשיתי לאסיק או שלא השאלה שלי מה עדיף יותר לחבלה בעיין לאסיק או prk או שאחרי תקופה של 3 חודשים זה כבר לא משנה .???
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
עמרי02/12/2009לפי מה שהבנתי לוקח לקרנית כמה שנים טובות עד שהיא כמו שהייתה בעבר..
בגלל זה אנשים שמתעסקים בספורט כמו גודו שחייה ואנשים הולכים לקרבי עושים PRK.
תחכה לתשובה מפרופסור קרמר הוא מבין יותר ממני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחבלה בעין-LASIK מול PRK
פרופ' ישראל קרמר04/12/2009שלום רב,
ראשית עליך לדעת שניתוח הלאסיק מבוצע בעזרת חיתוך ע"י סכין מיוחדת שבעזרתה חותכים קליפה מהקרנית בשלב הראשון של הניתוח, ובשלב השני מלטשים את מספר המשקפיים מתחת לקליפה המוחזרת למקומה. במרפאות "עיניים" שיטה זו כבר לא קיימת משנת 2004, היות והיא הוחלפה בטכנולוגיה בטוחה ומדוייקת יותר הנקראת INTRALASIK אשר בה חותכים את קליפה בעזרת לייזר במקום סכין.
לשאלתך בנוגע לחבלה, במידה והינך עוסק בספורט מסוג קרב מגע, ג'ודו, כדורגל, כדורסל והינך חושש והינך חושש מחבלה ישירה בקרנית, עדיף לעבור ניתוח מסוג PRK כמובן בהתאם לדרגת קוצר הראייה הנקבעת בעזרת הבדיקה. במידה ואינך עוסק בתחומי ספורט אלו באופן מקצועי, הסיכוי לחבלה ישירה בקרנית הוא אפסי ולכן כדאי לך לעבור ניתוח מסוג LASIK / INTRALASIK שההחלמה שלהם מהירה מאד, כמובן במידה ואתה מתאים לסוג זה של ניתוח.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יש לי שאלהעמרי30/11/2009
בעוד כשנתיים אני רוצה לעבור ניתוח לייזר, יש לי מספר קטן וצילינדר קטן מאוד.
אני ממש פוחד שאני ימצא לא מתאים לניתוח, ויש כמה דברים שמחזקים לי את האפשרות.. תגיד לי אם זה משפיע.
יש לי עין כחולה בהירה רגישה מאוד, שעשו לי בדיקת ראיה שמו לי טיפות להרחבת אישונים ובגלל שהעין שלי רגישה לקח לאישון 5 ימים כדי לחזור למצב הרגיל.. ובכללי אני מסתנוור מהשמש יותר מבן אדם רגיל.
עוד משהו זה שכולם תמיד אומרים לי שהאישונים שלי גדולים, אני כמעט בטוח שהם יותר גדולים מהממוצע.
זה יכול להשפיע? הסיכויים שלי לניתוח קטנים? יש תחלופה במידה וכן?
ועליי לציין שהקוצר ראיה שלי נובע משימוש רב במחשב ולא מגנטיקה.
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעמרי
פרופ' ישראל קרמר01/12/2009עמרי שלום רב, יש בידינו יתרון טכנולוגי מצויין לאישונים גדולים.
זו מערכת מאד מתוחכמת שנותנת פתרון טכני לסינוורים ולאישונים רחבים ע"י ביצוע ליטוש רחב הרבה יותר מקוטר האישון המתרחב בתנאי חשיכה ואשר את קוטרו בודקת מערכת רובוטית מתוחכמת הנקראת CV ואת נתוני המערכת מעבירים ללייזר המטפל בעזרת צ'יפ אלקטרוני. ליטוש הלייזר מתבצע בהתאם למערכת המתוחכמת המאבחנת את כל העיוותים האופטיים בנוסף לדרגת קוצר הראייה והצילינדר.
עליך לבוא לבדיקת התאמה כשזה יהיה רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה, עוד שאלה
עמרי02/12/2009שאלה שקצת לא קשורה לניתוח לייזר..
יש לי קוצר ראיה -0.75 בגלל המחשב ולא גנטיקה.. בגלל שזה מהמחשב אז המספר לא יעלה כמו אצל אנשים שזה גנטי אצלם? כי אצלי במשפחה כולם ללא משקפיים ואני ראיתי 15.2 שנים טוב ללא המשקפיים.. אני הרסתי את העיניים עם המחשב הזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמחשבים וראייה
פרופ' ישראל קרמר04/12/2009לא הוכח שום קשר בין עבודה על מחשב ובין קוצר ראייה. קיימת דעה בציבור שמאמץ ראייתי גורם לקוצר ראייה או מחמיר קוצר ראייה, אך דעה זו לא הוכחה מבחינה מדעית.
קוצר הראייה הנמוך שלך יתכן מאד והוא קשור בגורמים גנטיים שאינך יודע עליהם במדויק או גורמים סביבתיים. הסיבה להופעת קוצר ראייה באופן כללי לא ידועה עד היום. בכל אופן אתה יכול להמשיך לעבוד על המחשב כרצונך.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה
עמרי07/12/2009עוד משהו שמפריע לי זה שהבנתי שצריך להסתכל על נקודת אור כ60 שניות במהלך הניתוח..
ניסיתי להסתכל גם על חפץ וגם על משהו מואר ואחרי 10 שניות הרגשתי כאבים בעין ובערך בין השניה 13 ל15 הייתי חייב למצמץ, הרגשתי כאבים עזים בעין ולחץ.. איך בניתוח אני אמור להסתכל על הנקודה 60 שניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכולם מצליחים בסופו של דבר
ד''ר נדב בלפר13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח ופזילה סמויהנאור28/11/2009
יש לי מספרים 2- עם צילינדר 1.25 בעין שמאל, ו- 3- עם צילינדר 0.75 בעין ימין.
כמו כן יש לי פזילה סמויה (ראייה כפולה בחוסר מיקוד, או מיקוד כפול).
האם צריכה להיות בעיה עם ניתוח והאם יש סיכוי להגברת הפזילה בגלל הניתוח?
האם יש סטטיסטיקה לגבי הניתוח עבור אנשים עם בעייה דומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה סמויה
פרופ' ישראל קרמר29/11/2009שלום רב,
בדרגת קוצר ראייה נמוכה כזו, לא צריכה להיות בעיה עם פזילה לאחר הניתוח, אך כמובן יש לבוא לבדיקה להערכת סוג הפזילה וכושר המיקוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בירור מיתוס קטן לאחר הסרת משקפיים..דוד26/11/2009
שלום וברכה!
לאחרונה שמעתי מכמה וכמה חברים טובים איזה מיתוס כלשהו שהייתי שמח לברר אודות אמיתותו שאומר שאחרי ניתוח לייזר להסרת משקפיים, אם מקבלים מכה חזקה בראש ח"ו, זה עלול להשפיע על הניתוח. האם יש דברים בגו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתוס
פרופ' ישראל קרמר29/11/2009אין כל קשר בין מכה חזקה בראש ובין הניתוח של הלייזר. יש רק להיזהר מחבלה ישירה בקרנית שעברה ניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)