מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפיים לאחר ניתוח הסרתםסיגלית31/10/2009
עברתי לפני כ 6 שנים ניתוח להסרת משקפיים. מאחר והייתי אז בת 54 נעשה לי ניתוח מה שנקרא "מונוויז'ן" . השאירו לי בעין שמאל מינוס 1, ואת הראיה בעין ימין תיקנו מלא.
מיד התרגלתי לעניין ואני יכולה להגיד שבמשך שש שנים אני לא הייתי זקוקה לא למשקפי קריאה ולא למרחק.
הבעיה שבעין ימין נשאר לי איזה מינוס רבע מספר שלא הפריע לי כלל רק בנהיגה בחשיכה, ולכן עשיתי לי משקפיים למרחק עם רבע מספר בעין ימין ובעין שמאל מספר 1 לתיקון מלא של שתי העיניים.
הבעיה היא שקשה לי להרכיב את המשקפיים , מאחר והתרגלתי כבר לכך שבעין שמאל יש לי מינוס 1
ואני מרגישה מוזר עם ראיה מלאה בעין שמאל, ומאחר ואני צריכה זאת רק בנהיגה זה גורם לי לסחרור קל, ואני מעדיפה לנהוג בלעדיהם.
שאלתי, האם כדאי לעשות משקפיים למרחק רק עם עדשה של רבע מספר בעין ימין ולהשאיר את עין שמאל ללא מספר?
אגב, עניין המונוןיז'ן נתן לי אפשרות עד היום בגיל 60, לא להזדקק למשקפי קריאה, כשכל האנשים שמסביבי שולפים בכל הזדמנות משקפיים על מנת לקרוא.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש02/11/2009אם הינך מסתדרת ללא משקפיים המשיכי כך. מומלץ משקפיים בנהיגת לילה אך את לא חייבת בראיית יום,
בברכה
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסיק וPRKמיכל31/10/2009
האם מי שנמצא מתאים ללאסיק יתאים גם לPRK?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסיק וPRK
מיכל01/11/2009ובמידה ושניהם מתאימים מה מומלץ יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
ד``ר עמי הירש02/11/2009התשובה היא כן, מי שמתאים ללאסק יתאים גם PRK ההחלטה צריכה להיות משותפת עם הרופא הבודק שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שריפה ודמעת בעינייםאני30/10/2009
לפני חודש עברתי ניתוח הסרת משקפיים בליזר בשיטת ה- intralasik. הניתוח עבר בהצלחה ואני רואה מעולה ומאוד מרוצה וגם אין לי יותר מדי תופעות לוואי כמו סינוור או קושי בראייה וגם אין הרבה יובש בעיניים, אבל לעיתים בזמן השינה או כאשר אני מתעוררת משינה מתחילות לשרוף לי העיניים ואני מתחילה לדמוע בלי הפסקה ולוקח לזה הרבה זמן עד שזה נפסק.
רציתי לדעת ממה הדבר עשוי לנבוע ומה עלי לעשות כדי למנוע את הישנות התופעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר INTRALASIK
ד''ר נדב בלפר30/10/2009ידוע שיש תקופה של מס חודשים בהם איכות הדמעות לא טובה ואז העין מתייבשת.
שימי תחליפי דמע רבים והתאזרי בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- cross linkingג'וניניו29/10/2009
שלום
אני 7 שנים סובל מקרטוקונוס וחובש עדשות קשות כבר 7 שנים במצטבר
לפני כשנתיים התווסף גם gpc- ולכן עברתי לעדשות מגע סקלריות, היה לי שקט של חצי שנה ומאז ה gpc חזר ומשבש לי את אורח החיים לגמרי.
לאחרונה אני שומע יותר ויותר על טיפול שקרוי קרוס לינקינג, ששאלתי את הרופא שלי לקרנית בקשר לעניין הוא אמר שאינני זקוק עדיין ושכרגע אין מה לעשות ושעליי לסבול בשקט
מה דעתכם על טיפול קרוס לינקינג? יש לציין שהקרטוקונס שלי יציב
יש סיוכי שזה ישפר את ראייתי? אוכל לחבוש עם זה משקפיים?
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש02/11/2009קרוס לינקינג מטרתו להקשיח ולייצב מצב הקרנית הנוכחי. ולפיכך אינו אמור לשפר ראייה. באם הקרטוקונוס יציב לאורך זמן מומלצת בדיקת התאמה ויתכן שניתן יהיה לעזור בעזרת השתלת עדשות תוך עיניות.
בברכה
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראיה ירודה אחרי ניתוח עינייםאיתי28/10/2009
שלום.
בשנת 2000 עשיתי ניתוח לייזר (לדעתי זה היה לאסיק מהסוג הישן ביותר), זה החזיק מעמעד בערך 8 שנים ומאז יש הדרדרות באיכות הראייה בערך לרמה שלפני הניתוח דאז.
שאלתי היא האם יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף לתיקון? האם יש מגבלה איזושהיא מאחר ומדובר בטכנולוגיה הישנה של הניתוחים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקים רבים בהם זה ניתן
ד''ר נדב בלפר28/10/2009יש צורך בבדיקת התאמה מדוקדקת, כמקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נימים בולטים בעיןשני28/10/2009
שלום! לפני חצי שנה היתה לי דלקת ויראלית בעין המתאבחנת בעיניים אדומות מאוד.הרופא נתן לי טיפות והאדמומיות נעלמה,אך נשארו לי נימים בולטים בעין שלא היו נראים בעבר.היום אני כבר חצי שנה אחרי ועדיין עם הנימים הבולטים ואני לא מצליחה לגלות למה הם נשארו. דבר זה מפריע לי מאוד מבחינה אסטטית. דבר נוסף העין נהיית אדומה כאשר אני שמה עדשות למרות שכבר 5 שנים אני מרכיבה עדשות.אך אני רוצה לציין שלא רק שאני מרכיבה עדשות יש לי את הנימים הבולטים.יכול להיות שאני אלרגית למשהו? איך עושים דופלקס ורידים? אשמח מאוד אם תייעץ לי אני כבר אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים
ד''ר נדב בלפר28/10/2009אלו כלי דם הבולטים על הרקע הלבן. עדשות גורמות ליובש וחוסר חמצן יחסי - מוביל להרחבה של הנימים .... בעיקר בשימוש כרוני וממושך. אין דופלק לנימים - ודאי לא בעין. ממליץ להיבדק ביסודיות. להמנע מעדשות המגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח PRKאודי28/10/2009
שלום,
עברתי בדיקת התאמה והוסבר לי ע"י הרופא שהשיטה המתאימה בשבילי היא PRK
עוד נאמר לי שבגלל שאני עוסק בכדורסל עדיפה שיטה זאת על האחרות.
האם במכון אחר יתכנו שיטות אחרות שיתאימו לי ?
,שזמן ההחלמה קצר יותר ?
ושהתוצאות יכולות להיות טובות יותר משיטת ה-PRK?
בנוסף נאמר לי שבשיטה זאת לא מבוצע פיצול של הקרנית,האם נכון הדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל נכון
ד''ר נדב בלפר30/10/2009הרופא הבודק ראה את נתוניך - סמוך עליו או לך למישהו אחר
ייתכן ותתאים גם לשיטות אחרות
למי שעוסק בספורט - יש סיכוי יותר משמעותי להיפגע בעין ואז יכול לזוז המתלה - לכן, יש הגיון בהצעה ל PRK גם אם אתה מתאים למשהו אחר
נכון שב PRK אין "פיצול" או מתלה בקרנית.
לסיכום, אתה מאמין לרופא וירטואלי כמוני ולא למי שבדק אותך?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת מקפייםדור28/10/2009
האם אפשר לעשות ניתוח לייזר כאשר אין בעיה כלשהיא בקרנית העין
ויש ניסגמוס קל??.....
וקוצר ראיה ענק של -9.5 ו 6
זה אפשרי ניתוח לייזר יש עוד ניתוחים אולי השתלת עדשה או משהוא
או שבכלל אי אפשר לנתח כאשר יש ניסגמוס????
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר נדב בלפר30/10/2009בבדיקת ההתאמה ובעיקר.......
מה מידת הניסטגמוס?
מה חדות הראיה המיטבית - עם משקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלמה לאחר ניתוק LASEKערן26/10/2009
שלום,
אני עברתי ניתוח LASEK לפני שבוע וחצי ועדיין לא רואה מדהים.. הרבה פחות טוב מכשהיו לי משקפיים.
רציתי לשאול מה בדיוק קורה בתוך העיניים שגורם לכך שראייה ממש טובה מתקבלת רק חודש לאחר ניתוח הLASEK.
ואיך אפשר להיות בטוח שהמצב לא ישאר כפי שהוא?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחלמה מ LASEK או PRK
ד''ר נדב בלפר30/10/2009כוללת בעיקר צמיחה מחדש של האפתיל (השכבה החיצונית של הקרנית) ואח'כ התארגנות טובה של התאים במקומם (מילוי החללים הקטנים ו"החלקה" טובה של פני השטח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עין אדומה קצת אחרי ניתוחירון25/10/2009
שלום!
לפני 5 חודשים כמעט עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
הראיה שלי מעולה אבל משום מה יש תמיד תחושה של עייפות ביניים ובעין יש אדמומיות כמעט קבועה? האם זה מעיד על משהו? לגשת לבדיקה אצל הרופא או שזה סתם יובש\גרוד\עונת מעבר וזה יחלוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו יובש
ד''ר נדב בלפר30/10/2009בכל ספק - גש לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה לפני ניתוח - איטראלאסיקסופי23/10/2009
שלום רב,
שמי סופי, בת 25
בעוד כשבוע אני עומדת לעבור ניתוח אינטראלאסיק
במכון שבו אני עוברת את הניתוח אמרו לי להוריד את העדשות כ 72 שעות לפני הניתוח (עדשות רכות)
במכון אחר שעשיתי בו את הבדיקה אמרו לי שלפני הניתוח חייבים להיות כשבועיים(!!!) ללא עדשות על מנת שהעין תחזור למצבה הטבעי.
שאלתי היא:
1. כיצד יש הבדלים כאלה בין הדרישות? אציין כי את שתי הבדיקות עשיתי אצל רופאים מאוד נחשבים בתחום. (פרופ' פרוכט וד"ר לוינגר)
2. בבדיקת האופטמטריסט באחד המכונים אמרו לי שהמספר שלי הוא -4.75 בשתי העיניים ובמכון השני -5. לאחר שהסתובבתי קצת עם משקפיים הרגשתי כאבי ראש ממש חזקים (כי המספר במשקיים הוא -4.25) הלכתי לבדיקה אצל אופטמטריסט והוא אמר לי שהמספרים שלי הם -5 ו -5.5
איך יכול להיות שלושה גורמים אומרים לי דברים שונים. והאם זה לא דבר משמעותי לניתוח?? אני יודעת שהדבר הכי חשוב בניתוח הוא יציבות המספר. ואף אחד מהמכונים לא באמת דיבר איתי על זה.
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי
תודה רבה סופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש02/11/2009אני ממליץ לך לפנות למכון בו את מיועדת לעבור טיפול לבדיקה חוזרת. אכן לעיתים 3 ימים אינו פרק זמן מספק להגעת המצב האופטי האמיתי ולעיתים יש להפרד מעדשות מגע למשך זמן ממושך יותר. ממליץ לך לפיכך לבקש בדיקה חוזרת כאשר טרם בדיקתך הסירי העדשות לפחות שבוע
בהצלחה
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר עם פיטריגיוםיהודה22/10/2009
שלום, אני עומד לעבור ניתוח הסרת משקפיים בשבוע הבא כאשר: בשני העיניים המספר הוא 3 עם צילינדר 0.5.
כמו כן בעין שמאל יש לי פיטריגיום כבר שנים בקצה העין שנשארת במצב סטטי
הומלץ לי לעין ימין שיטת לאסיק ועין שמאל PRK . האם ההמלצה נכונה
האם ה"גירוד" לא יגרה את זה?
כמו כן: האם שתי שיטות שונות עם תקופת החלמה שונה לא תזיק לראייה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר נדב בלפר22/10/2009שלום יהודה
אם ההמלצה מתאימה תוכל לברר רק עם מי שממש בדק אותך ואת עינייך. זו המלצה סבירה ומקובלת.
לא רואה ממש קשר לפטריגיום
ו.... החלמה שונה לא תזיק לראיה בצורה העולה על דעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח חוזרוסילי22/10/2009
שלום!
1.באיזה מקרים עושים ניתוח חוזר(תיקון)
2.האם זה כמו ניתוח מקורי המלווה עם כאבים ותקופת החלמה של שבוע שבועיים.
3.עברתי ניתוח בשיטת לאסק,האם גם תיקון(אם אצתרך לעשות) יהיה באותה שיטה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסילי
ד''ר נדב בלפר22/10/2009ניתו חוזר יבוצע אם לא הגענו לראיה הרצויה לאחר הניתוח או, אם יש שינוי טבעי (החל עם השנים) במספר. בכל מקרה, בכפוף לבדיקת התאמה.
כל מקרה לגופו, יש שיעשו ניתוח חוזר מסוג לאסיק ויש שיטחי (PRK, לאסק וכ'ו). לא תמיד יהיה זה אותו ניתוח שבוצע בפעם הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ירושלים או ת"אקרן21/10/2009
שלום,
עברתי ניתוח מסוג LASEK CV בירושלים לאחר הורדת העדשות קבעו לי תור לעוד חודש בת"א
האם יש הבדל בין המרפאות כלומר האם ישנם מכשירים חדישים יותר באחת מהן או רופאים עם מומחיות שונה או שמא מדובר רק בטעמי נוחות.והאם עדיף להמשיך את הטיפול והביקורות בירושלים?
שאלה נוספת נאמר לי כי אסור להיכנס לים/בריכה במשך חודש ימים לאחר הניתוח האם זה כולל מקוה?
שאלה אחרונה האם את ארבע הטיפות יש לאחסן במקרר או שלא חובה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר נדב בלפר21/10/2009שלום
המרפאות דומות - מדובר בנוחות גרידא
הכוונה היא לא להכנס למים ציבוריים - כולל מקווה
לדעתי, בחום ארצנו - כדאי לאחסן במקרר. פרטים ממש מדוייקים ניתן לקבל בבית המרקחת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה
קרן22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עברתי בדיקה להסרת משקפיים...מתי20/10/2009
עברתי בדיקה להסרת משקפיים ורציתי לדעת לכמה זמן הבדיקה תקפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף בדיקה
ד``ר עמי הירש21/10/2009מתי שלום,
תוקף בדיקת ההתאמה, במכון שלנו, הוא שלושה חודשים.
לאחר מכן יש לחזור על הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)