פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• לחץ תוך עיני
    עמית
    12/04/2009

שלום,

רציתי לשאול מה מטרת בדיקת הלחץ התוך עיני בבדיקת ההתאמה? האם צריך לחץ מסויים רק בשביל תהליך הניתוח, או שצריך לחץ מסויים בגלל שלאחר הניתוח הוא לא נשאר אותו דבר כמו לפני?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    לחץ תוך עיני

הוספת תגובה

• לחץ תוך עיני

פרופ' ישראל קרמר
    21/04/2009

שלום רב, בדיקת לחץ היא בדיקה שגרתית לאיתור מחלת הגלאוקומה המתבטאת בלחץ תוך עיני מוגבר .
    בברכה פרופ' קרמר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אמנות לחימה לאחר ניתוח
    אייל
    11/04/2009

שלום,

שמי אייל, אני בן 25 ולפני כשנתיים עברתי ניתוח לאסיק בהצלחה וללא כל תופעות לוואי. ההחלמה הייתה מהירה ותוך יומיים חזרתי לתפקוד מלא - ללא כל בעיות עד היום.

לאחרונה התחלתי להשתתף באומנות לחימה תחרותית (ג'יו ג'יטסו) בא קיים הסיכון לחבטות והדחות באיזור הראש.

שאלתי היא האם קיים סיכוי שבשל מכה (לאו דווקא ישירה לאיזור הקרנית - מאחר ואין זה חוקי) שתיצור טראומה והדף באיזור הראש - יתכן סיכון שבו יזוז המתלה (פלאפ) ממקומו?

כמו כן, במידה ואכן סיכון זה קיים - האם בעזרת עדשות מגע (ללא מספר), אשר יכסו את גלגל העין ניתן להגן יותר על הקרנית ולצמצם את הסיכון?

תודה מראש על העבודה הנפלאה שאתם עושים.

אייל.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אמנות לחימה לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    21/04/2009

שלום רב , לאחר לאזיק הסכנה היא מרטאומה ישירה לקרנית ולא מטראומה לראש או למסגרת הגרמית של העין
    בברכה פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה! עוד שאלה קצרה

אייל
    22/04/2009

השם שימוש בעדשות תראפיותיות או כל עדשה שתכסה את הקרנית יכולה לשמש כהגנה מסויימת?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מציע - איני רואה בכך תועלת

ד''ר נדב בלפר
    22/04/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    עומר
    10/04/2009

שלום אני בן 21 ואני מעוניין להסיר משקפיים בלייזר ואני רציתי לדעת את הסיכונים ... אני מרכיב משקפיים ברמה של 7 ו8 בערך ויש לי סילנדר היכן אפשר למצוא את המקום הטוב ביותר ואיזה סיכונים יש.... נ.ב אני כבד שמיעה האם זה משפיע?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• מחשבות

ד''ר נדב בלפר
    10/04/2009

שלום עומר
    מה שאתה שואל הוא הרצאה ויותר על ניתוחי התשבורת
    יש סוגים שונים של ניתוחים - ויש להתאים (אם בכלל) את סוג הניתוח למבנה העין
    אין לבעיית השמיעה השפעה ישירה על הניתוח - אלא לבדיקת ההתאמה
    כמו כן - איני ממליץ על מקום כלשהו במסגרת הפורום ... אני גם מכיר, מין הסתם, יותר את המקום בו אני עובד - שבע עיניים לנגב ועיניים....
    אני מציע לך חבחור מקום לבצע בדיקת התאמה ושם תוכל לקבל מידע ספציפי
    שבת שלום

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוחי לייזר -שאלות דחופות!!
    עדי בירן
    10/04/2009

שלום וברכה !
    שמי עדי אני בת 23 , לאחרונה התחלתי להתעניין לגבי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

עברתי בדיקת התאמה בני מכונים רפואיים : אמריקן לייזר ואסותא אופיק ונממאתי מתאימה לשני השיטות .
    אך בכל זאת בגלל שנורא התבלבלתי לגבי מספר דברים שלא היו לי מובנים ובלבלו אותי ברצוני לשאול מספר שאלות חשובות כיוון שחודש הבא בעזרת השם אני עומדת לעבור את הניתוח:

1. איזו שיטה מבין השיטות הקיימות להסרת משקפיים בלייזר ( LASIK , INTRALASIK/ PRK / ASA ) היא עדיפה לדעת הרופאים בפורום ? ולמה? מה הייתם ממליצים לי לעשות ( נמצאתי מתאימה לשני השיטות ) .

2. באיזו מבין השיטות הקיימות הראייה מתייצבת יותר מהר? ותוך כמה זמן בכל אחת מהם ?

3. האם הניתוח כואב במהלכו ומהו זמן ההתאוששות לאחריו וכמה זמן התאוששות לאחר הניתוח יש בין שני השיטות ?

4. לאחר כמה זמן רואים 6/6 בשני השיטות ?

5.האם ניתן מייד לאחר הניתוח לראות טלויזייה / לקרוא ספרים ולתפקד כרגיל בכלל ? ואם לא , אז תוך כמה זמן ניתן לעשות את הפעולות הללו בצורה חלקה וללא כאבים וללא ראייה מטושטשת?

6. האם לאחר שני שיטות הניתוח יש צורך לעשות תיקון ראייה נוסף לאחר כמה שנים ובאיזה גיל ? ולאחר כמה זמן ? ואיך יודעים אם צריך כזה תיקון ועל פי מה?

7. על איזו שיטה מבין השיטות השונות אתם ממליצים מכל הבחינות ( לטווח ארוך וקצר ) ?
    ( אשמח לקבל פירוט בשאלה זו לעומק לגבי כל הסיכונים שיש בכל אחת מהשיטות הללו ומה עדיפה מבחינת משך החלמה ומכל שאר הבחינות כגון : התייצבות הראייה וכ"ו )

8. כמה זמן לאחר הניתוח ישנה אפשרות להתקלח / להיכנס לבריכה / להתאפר / לחפוף ראש בשני השיטות ? האם ניתן להשתמש במשקפת כשחופפים ראש וכדומה?

9. האם ישנה אפשרות לתפקד לבד לאחר הניתוח ללא ליווי ( גם במקום הניתוח וגם בבית לאחר מכן ) האם זה נכון שהראייה לאחר הניתוח מטושטשת ובקושי רואים ויש כאבים חזקים? בשני השיטות.
    האם נותנים תרופות לשיכוך כאבים ? או כדורים ?

10. איך רואים לאחר הניתוח? בשני השיטות?

11. האם תופעת ההילות והסינוורים קיימת בשני השיטות ? האם זה נכון שזה מתייצב בשלב כלשהו בשני השיטות ? ולאחר כמה זמן בערך ? והאם זה נעלם סופית או שלא?

12. אם לי אין הילה בעין כרגע כשאני מסתכלת עם משקפיים בלילה וגם בלי , האם זה נכון שלאחר הניתוח תהיה לי הילה בשני השיטות והאם יש סיכוי שזה יעבור באיזה שלב? ותוך כמה זמן ?

13. האם ישנו משהו שיכול להשפיע במידה כזו או אחרת על הראייה לאחר הניתוח בשני השיטות מבחינת צפייה בטלויזייה / על המחשב / קריאת ספרים ובעצם כל דבר שיכול להגדיל בצורה כזו או אחרת את המספר של העיניים או שאין לזה שום השפעה ורואים 6/6 מיידית או לאחר כמה זמן ?
    ואם רואים הרבה טלויזייה או נמצאים הרבה על המחשב האם לאחר הניתוח בשני השיטות לא יכול לעלות המספר ? והאם זה בטיחותי?

תודה רבה על התשובות אני מצטערת שזה כ"כ הרבה אבל זה חשוב לי!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוחי לייזר -שאלות דחופות!!

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

עדי בירן
    10/04/2009

באיזה מבין המרכזים הרפואיים שקיימים בשוק אתם הכי ממליצים ויש עליה הכי הרבה תגובות טובות שהכי כדאי לעשות ולבצע בה את ניתוחי הלייזר? אשמח לתשובה כנה בעניין זה ולא על פי אינטרסים כאלה או אחרים כי זה חשוב לי מאוד לדעת את זה .
    אני קבעתי בעיקרון את הניתוח בעז"ה בחודש הבא בבית חולים אסותא בת"א .

אבל אשמח בכל מקרה לקבל עוד חוות דעת בענין זה גם מגולשים שאחרי הניתוח ועשו בשני השיטות וגם מהרופאים עצמם .

תודה מראש על הכול = ]

אשמח לקבל תשובות באופן דחוף!!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן , הרבה שאלת

ד''ר נדב בלפר
    10/04/2009

שלום עדי
    כבודן של כל השאלות במקומן מונח - אך אני חושב שהמנתח שלך אמור לשבת עימך, פנים אל פנים, עם המידע הרלבנטי ל הבדיקות האישיות שלך ולסכם עימך את כל המידע החסר לך
    אין כל הגיון שרופא וירטואלי (כמוני) ייתן לך סיכום או יחליט עבורך את מה שהתקשית לבצע עם רופאי פנים אל פנים. בכל המכונים עובדים ומנתחים רק רופאי עיניים עם רשיון ונסיון (בניגוד למקומות מסויימים בחו'ל, למשל) ואיני מעוניין להמליץ על מקום כלשהו מעל במה זו. גם לגבי סוג הניתוח - יש יתרונות וחסרונות לכל אחד - ויש מקום לדיון אישי והתאמה של סוג הניתוח לצרכייך ונתונייך.
    לדעתי, קיבעי עוד פגישה עם המנתח - קבלי ממנו את התשובות

שבת שלום
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח בכל זאת לקבל תשובות לשאלות ..

עדי בירן
    12/04/2009

תודה רבה ד"ר נדב היקר!!

אבל אני בכל זאת מעוניינת לדעת מעט פרטים כי זה מאוד חשוב לי אתה מבין.. זה לא שאני סתם אומרת לך ..

הייתי רוצה לשמוע ממך פרטים לגבי השאלות ששאלתי אפילו שאתה מחשיב עצמך כרופא וירטואלי ... מה שאני לא חושבת שנכון כיוון שאתה רופא עיניים ואני בטוחה שאתה כלל וכלל לא וירטואלי ואתה ממש עושה פה עבודת קודש בזה שאתה עונה לאנשים על שאלות חשובות .

הייתי מעוניינת שתמליץ לי על מקום שבו עושים את הניתוח בצורה הכי טובה ואין לי בעיה עם מה שתאמר אבל מקום רציני לא סתם כי נורא בלבלו אותי וכל אחד מהאנשים שאני שואלת אומר משהו אחר ולכן אני מאוד מבולבלת בעניין זה . לגן באמת חשוב לי שתמליץ לי על מקום רציני שבו ניתן לערוך את הניתוח בצורה הטובה ביותר ושיש שם רופאי עיניים מהטובים .

תודה רבה!! ואשמח לקבל תשובות בהקדם על שאלותיי ששאלתי!!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודת קודש?

חולה
    12/04/2009

עדי נסחפת. הרופא הזה חייכן אבל אינו עושה עבודת קודש. הוא משפיל כשיושבים מולו ומסלק חולים (ממבוטחי הקופה בה הוא מועסק) כשאלה זקנים , בני מיעוטים או סתם אנשים שלא לרוחו.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר אבל..

עדי בירן
    12/04/2009

למה אתה אומר את זה??? זה ממש לא נכון זה רופא זה לא צחוק מאיפה אתה יודע שזה נכון ? ולמה שרופא יעשה כזה דבר??

אני לא מבינה!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה מדומה????

ד''ר נדב בלפר
    16/04/2009

אני לא רואה כל צורך לתאר אותי במילים כגון אילו. ואם כן - עמוד/עימדי מאחורי המילים
    מאד קל לייצר שמועה.... שיש בה מלשון הרע והוצאת דיבה. קשה לי מאד להוכיח ש"אין לי אחות"!
    יעידו עלי אחרים... גם כאלו המכירים אותי בעבודתי, ומזדהים בשמם המלא.
    במקרה שלך המסתתר מאחורי כינוי בעולם הוירטואלי..... עם כל המשתמע מכך
    שיהיה לך לבריאות ואושר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי - אני ממש מצטער

ד''ר נדב בלפר
    16/04/2009

עדי היקרה
    תודה על האימון
    את פשוט מבקשת שאכתוב את כל הספרות המיקצועית בחטף + המלצות אישיות על מקום ומנתח שאיני נוהג או חושב שזה בסדר להמליץ בפורום.
    כל המידע המעשי מופיע בצורות רבות בעברית ברשת.

אני מניח ששאלותייך נובעות מרצון לרדת לפרטי פרטים, וטוב בעיני הדבר. מכיוון שאין מדובר כאן בניתוח דחוף, חיקרי ובררי עד תום (כולל בדיקה לראות אם ולאיזה ניתוח את מתאימה), ואז תוכלי לקבל החלטה מושכלת.
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• באנג'י..
    עמית
    09/04/2009

שלום,

אני כ 3 שבועות אחרי ניתוח אינטרלאסיק ואני מעוניין לדעת אם אני אוכל לעשות קפיצת באנג'י בעוד חודש וחצי (חודשייים וקצת אחרי הניתוח). אני מכיר מישהי שעשתה קפיצת באנג'י (ללא ניתוח) והתפוצץ לה נים דם בעין. האם יש יותר סיכוי שזה יקרה לי מאחר ואני אחרי ניתוך? האם יש סיכונים בנוגע לקרנית שנחתכה ועכשיו פחות חזקה?

תודה,
    מתן

לבדיקת התאמה
    סגירה
    באנג'י..

הוספת תגובה

• בנג'י

ד''ר נדב בלפר
    10/04/2009

שלום מתן
    הנים בעין לא קשור לניתוח - זה קרה עקב שינוי פתאומי במהירות הגורם לעלייה משמעותית בלחץ בורידי הגוף (כולם) ואחד נקרע בלחמית. יכול לקרות לכל אחד. אנחנו נוטים לחשוב על הקרנית כחודשיים לאחר הניתוח כחזקה - כל עוד אין מכה/טראומה ישירה לגלגל העין
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• באנגי? או טיול גיפים קופצני?

אלי
    17/04/2011

יש לכם תשובה דוקטורים?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי

אבי
    18/04/2011

אני הבנתי שאסור לעשות טיול גיפים בגלל הקפיצות במשך שנה שלמה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח וצלילה
    אלעד
    09/04/2009

שלום רב,
    אני כחודש לאחר ניתוח אינטראלאסיק, ונאמר לי שניתן להיכנס לים ולבריכה כחודש לאחר הניתוח.
    ברצוני לדעת האם קיימת מגבלה לביצוע צלילות באמצעות מכשירי צלילה, לעומקים של 20-30 מטר ?

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח וצלילה

הוספת תגובה

• צוללים

ד''ר נדב בלפר
    10/04/2009

שלום אלעד
    הכוונה היתה שלא להיכנס למים ציבוריים - מחשש ואינם נקיים מאד
    חודש אחרי החלמה שגרתית איני רואה סיבה מיוחדת להתנזרות מהם
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צלילה

אלעד
    11/04/2009

תודה ד"ר בלפר.
    ברצוני למקד את השאלה.
    נאמר לי (בגדר שמועה בלבד) שקיים איסור לצלול במשך 3 חודשים לאחר ניתוח לייזר. יכול להיות שמדובר בהגבלה לסוג אחר של ניתוח.
    אני מניח שהסכנה היא בשל הלחץ הסביבתי בעומקים אליהם צוללים. (בעומקים 20-30 מטר, לחץ של 3-4 אטמוספרות).
    אשמח באם תוכל לייעץ לי בנושא זה.

תודה וחג שמח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חוזר.......

ד''ר נדב בלפר
    16/04/2009

אכן הבנתי את שאלתך. לא ידוע לי על הגבלה זמנית כזו הקשורה ללחץ האטמוספרי בצלילה... אלא זו הקשורה, כאמור, למגע עם המים ...
    שבת שלום

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    דני
    06/04/2009

עשיתי ניתוח ליפני חודש ניתוח ליטוש ועדין יש לי רגישות לאור קצת והראיה לא ממש חדה האם זה נורמלי?
    או שגם הטיפות גורמות?
    המיספר הקודם היה 5וחצי
    וממה אני צריך לחשוש
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    21/04/2009

שלום רב,באופן כללי ההחלמה הראייתית לאחר ניתוח ליטוש הקרנית מסוג prk או lasek היא איטית והדרגתית באופן כללי.ולך יש להיתכונן להחלמה איטית זו , שלעיתים נמשכת מספר שבועות .יש להיעזר בסבלנות והתוצאה תהיה טובה.
    בברכה פרופ' קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות - אינטרלאסיק
    עמית
    06/04/2009

שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לאינטרלאסיק, אני משער שזה רלוונטי לכל הסוגים..

1. הבנתי שבניתוח נפגעים בערך 50% מעצבים בעין ולא מתחדשים. האם זה נכון? איפה עצבים אלה נמצאים בעין? מה תפקידם? ולמה זה בסדר להתפשר עליהם ולעשות את הניתוח?

2. אני יודע שכמעט לכל מי שעושה את הניתוח יש את תופעת היובש לתקופה. ממה התופעה נובעת? למה לאחר הניתח העין צריכה יותר נוזלים/דמעות?

4. האם הסיבה היחידה לתופעת הנסיגה/חזרת המספר למטופים אחרי הניתוח היא בגלל שהמספר שלהם לא היה יציב כשהם עשו אותו, או שיש עוד סיבות לכך?

3. שאלה אחרונה, רק מתוך סקרנות, אם הקרנית היא גם זו שמתבצע בה החיתוך וגם זו שמתבצע הליטוש, איך זה שהחיתוך מתאחה והליטוש לא מתאחה ונבנה מחדש?

אני יודע שאלו הרבה שאלות, אשמח מאוד לקבל תשובות,
    תודה מראש!
    דניאל

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה שאלות - אינטרלאסיק

הוספת תגובה

• תשובות

פרופ' ישראל קרמר
    21/04/2009

1.העצבים שנחתכים צומחים מחדש ומתחדשים תוך תקופה של כ-6 חודשים.גם בניתוח לייזר בלי חיתוך קליפה נחתכים סיבי העצבים הנ"ל וזאת ע"י ליטוש הלייזר.
    2. תופעת היובש קשורה בחיתוך סיבי העצב של קרנית הקשורים לעצב התחושתי שלה. זו הסיבה השכיחה והעיקרית ליובש ולכן הוא עלול להימשך כ-6 חודשים שזה זמן התחדשות סיבי העצב.
    4. סיבה העיקרית לנסיגת האפקט של הלייזר היא שינוי טבעי בדרגת קוצר הראייה אשר עלול לקרות במהלך השנים. זהו שינוי טבעי על רקע גנטי קרוב לוודאי , ותלוי בגיל המטופל.
    בברכה פרופ ' קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת שאלות לגביי הניתוח.
    שגיא
    06/04/2009

שלום לכולם!
    אני בן 22 עם משקפיים מגיל 10 בערך- כרגע עם מספר יחסית גבוה-6 בערך.
    אני מתכנן טיול ארוך בעוד כ4 חודשים ורציתי לשאול מספר שאלות.
    ראשית רציתי לדעת מה הסיכונים בניתוח שכזה?
    האם קיימים סיכויים שהראייה תשתבש שוב? אם כן מה עושים אז?
    כדאי לעשות ניתוח כל כך קרוב לנסיעה ארוכה בהתייחס לביקורות שצריך לעשות?
    מהו טווח המחירים של הניתוח?
    יש למישהו המלצה לגביי מקום מסוים שבו כדאי לעשות?

תודה מראש
    שגיא

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קצת שאלות לגביי הניתוח.

הוספת תגובה

• היי..

עמית
    07/04/2009

אני במצב די דומה לך, רק שכבר נותחתי..
    אני בגילך ונותחתי ניתוח אינטרלאסיק לפני כ 3 שבועות, אני טס לדרום אמריקה עוד חודש וחצי ל 4 חודשים.
    גם אני עשיתי את השיקולים האלה, הביקורות הן יום אחרי, שבוע אחרי וחודש אחרי. ככה שאין לך בעיה.
    עוד שיקולים שכדאי לך לעשות - יש שתי תופעות שיכול להיות שלא יעברו לך עדיין עד הטיול:
    1. יובש - לפי מה שהבנתי סביר להניח שיעבור לך עד 4 חודשים, אבל אני מכיר אנשים שמשתמשים בטיפות מאז הניתוח כבר 7 חודשים, וגם יותר. ז"א שאולי תצטרך לקחת טיפות לטיול.
    2. הילות מסביב למקורות אור בלילה - אם ראיית לילה טובה חשובה לך מאוד לטיול, אז תדע שיש תופעה של הילות מסביב למקורות אור (פנסים וכו'..) בלילה, לזה לוקח הרבה זמן לעבור.

אני עשיתי את הניתוח חודשיים לפני הטיול, אז לדעתי 4 זה מצויין (כל זה כמובן אם אתה בטוח ב 100% שאתה רוצה לעשות את הניתוח!!). אני מיהרתי לעשות את הניתוח בגלל הטיול ולא התעניינתי מספיק לפני (עד עכשיו הכל בסדר), אז רק תהיה בטוח!

עניתי לך רק בגלל שאנחנו במצב דומה וחשבתי שכדאי לשתף אותך בשיקולים ובמסקנות, כמובן שגם רופא מוסמך יענה לך.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מתן

ד''ר נדב בלפר
    10/04/2009

אכן - סיכום מכובד, כל הכבוד, אין לי מה להוסיף!
    סה'כ - במהלך ניתוחי תקין ורגיל - אין צורך בבדיקות מיוחדות לאחר 4 חודשים (יש בדיקה נוספת של שנה לאחר הניתוח)
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אם ניתוח לייזר פותח את בעית הצילנדר
    יוסי
    06/04/2009

שלום רב,

לפי הבנתי ניתוח לייזר פותח את בעיית קוצר הרואי מבחינת מספר
    דהיינו אם יש לי מינוס 3.5 ואני עושה ניתוח לייזר אז לאחר הניתוח תאורתית כמובן
    אני אמור להיות עם מספר אפס דהיינו ראיית 66 . אולם מה קורה לגבי הנושא של
    צילינדר ? האם ניתוח הלייזר פותר גם את בעיית הצילנדר ? ואם ניתוח הלייזר יכול לגרום
    לצילינדר ? מכיוון שאני נכנסתי לניתוח עם מספר 3.5 בשתי העניים ויצאתי משם עם רבע מספר
    בעין שמאל ושלושת רבעי צילינדר .

תודה רבה
    יוסי

הוספת תגובה

• צילינדר

ד``ר עמי הירש
    03/05/2009

אשמח לדעת כמה זמן אתה אחרי הניתוח ואיזה סוג ניתוח עברת ע"מ לתת לך תשובה מתאימה.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות קשות
    שולה
    03/04/2009

עד היום הרכבתי עדשות רכות מס' שנים.
    בשנה האחרונה התחלתי להרכיב עדשות קשות לסירוגין.
    ההתרגלות אליהן קשה מנשוא, ולכן חשבתי לנסות חברה אחרת.
    הראייה איתן מאוד טובה, אבל הבעיה היא שאני סובלת מאוד בהרכבתן.
    הן גם מאוד מתלכלכות לי וכל 10 דקות בממוצע אני צריכה לנקותן.
    יש פתרונות לבעיה הזו?

והאם יש חברה אחרת חוץ מחניתה שמייצרת עדשות קשות? מכיון שיש לי גישה לחו"ל אשמח אם תמליץ על חברה כלשהי.

מודה לך מקרב לב.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עדשות קשות

הוספת תגובה

• למיכאלה שלום,

פרופ' ישראל קרמר
    05/04/2009

לצערי הרב אינני עוסק בעדשות מגע, אני ממליץ לך להתייעץ עם האופטומטריסטים שלנו מרשת האופטיקה ד"ר לוינגר או לחילופין להתייעץ עם האופטומטריסט האישי שלך
    באופן כללי עדשות מגע קשות הן יותר בריאות לקרנית עקב העובדה שהן לא מעכבות את מעבר החמצן לתאי האפיטל של הקרנית כפי שעושות זאת העדשות הרכות.
    בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע שלישי, האם להפסיק סטרואידים
    עמית
    03/04/2009

שלום,

אני בשבוע השלישי לאחר אינטרלסיק, בעין אחת אני עדיין רואה מאוד מטושטש, ויש לי את ההילות בלילה. השאלה שלי היא האם להפסיק את השימוש בסטרואידים כמו שכתוב לעשות בשבוע השלישי, למרות שאני לא רואה טוב עדיין?

הוספת תגובה

• נמרוד שלום,

פרופ' ישראל קרמר
    05/04/2009

מומלץ להפסיק את טיפות הסטרואידים בתום טיפול של 3 שבועות לאחר אינטראלאסיק, אך יש להמשיך את תחליפי הדמעות למיניהם לטיפול ביובש למשך חודשיים עד שלושה. יתכן מאד ותופעת היובש מפריעה לחדות הראייה בשלב זה, ולגבי הילות- הן תחלופנה תוך מספר חודשים.
    בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איך רואים אחרי PRK?
    רוי
    03/04/2009

שלום
    ביום שלישי הקרוב ב"ה אני יעשה ניתוח PRK במכון עיניים
    המספר שלי הוא 1.5 + 1 צילינדר בשני העיניים.
    ורציתי לשאול איך אני אראה כמה שעות אחרי הניתוח?
    ואיך אני אראה אחרי יום או יומיים?

אני שואל את זה כי שביררתי על ניתוחים תמיד אומרים שאחרי ניתוח לאסיק אפשר להרגיש שיפור
    בראייה כבר אחרי מספר שעות מועט.
    אבל אף אחד לא מדבר על איך אני אראה מספר שעות אחרי PRK?

תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    איך רואים אחרי PRK?

הוספת תגובה

• שלום רב,

פרופ' ישראל קרמר
    05/04/2009

עליך לדעת כי בעקבות ניתוח ה PRK מצפים לך בערך 4 ימים של אי נוחות בעיניים עם דקירות ודמעות, כתוצאה מתהליכי ריפוי הקורים בתהליכי ריפוי בקרנית ובנוסף לכך חדות הראייה תהיה מטושטשת למשך כ 10 ימים.אני מניח שעקב העובדה שמספר המשקפיים שלך קטן יחסית, ההחלמה הראייתית אחרי 10 ימים אלו תהיה מהירה יחסית אך אל תצפה להתאוששות מיידית של חדות הראייה. לגבי ניתוח זה, צריך להתאזר בסבלנות...
    בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אני יכול לדעת שצריך תיקון
    אופיר
    01/04/2009

אני חודשים אחרי ניתוח אינטרלאסיק+cv ועדיין יש לי סינוורים בלילה והילות.
    ואני רואה מטושטש לפעמים אני לוקח טיפות פרש ליובש.לפני הניתוח היה לי
    מספר +1 בשתי העניים וצילנדר -2 ו -2.75 עשיתי בדיקה השבוע והרופא אמר לי
    שיש לי חצי צילינדר
    השאלות שלי הם:
    1.מתי יעבור לי הסינוורים וההילות?
    2.האים הצילינדר יעלם?
    3.והאים עושים תיקון למיספר וצילינדר קטן.או שאני יצטרך לראות מטוטש כל הזמן.
    4.האים ראיה 6/6 נחשב גם אים אני רואה את השורה של 6/6 האחרונה מטושט אבל
    רואה את המיספרים ?
    5.כמה זמן אני צריך לחכות בשביל לדעת אים אני יכול לעשות תיקון?

הוספת תגובה

• אופיר

ד''ר נדב בלפר
    02/04/2009

שלום
    1הילות יכולות להיות מכמה סיבות. נשמע לי שזה עדיין מההחלמה .... שווה לשאול את מי שבדק אותך
    2 גם אם הצילינדר לא יעלם - השאלה היא מה אתה רואה ולא מה המספר
    3 תיקון עושים (כמו גם ניתוח ראשוני) במספר 1 ומעלה. כמו כן יש צורך שהמספר יתייצב וגם - בדיקת התאמה מלאה
    4 כן
    5 כחצי שנה מינימום (לפי מה שתיארת - לא נשמע לי מתאים לחשוב על תיקון כלל)
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שפשפוף עניים למנותח לאסיק בדימוס
    יוסי
    31/03/2009

לפני 5 שנים עברתי ניתוח לייזר בשיטת לאסיק (היום אני מצטער שלא הציעו לי PRK אבל לא נורא)
    ואני יודע שאם אקבל מכה חזקה בעין או חלילה בתאונת דרכים אז יש סיכוי שהחלק ה"חתוך" העליון של הקרנית יזוז או חלילה יקרע ... השאלה היא האם שפשוף חזק של העיניים יכול לגרום לתזוזת החלק העליון של הקרנית (החתוך) ?

תודה רבה
    יוסי

הוספת תגובה

• שפשף - אולי קצת בעדינות

ד''ר נדב בלפר
    02/04/2009

אין צורך להיסחף עם עניין ה"מכה" ... זה לא כל כך שכיח או בקלות
    בוודאי ניתן לשפשף עיניים - אל תתאכזר אליהן
    חג שמח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה