פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• דחוף טיפות סטרואידים
    ימית
    29/04/2009

אני נותחתי אצל דוקטור לוינגר ב2.4.09 לפני 4 שבועות ולפי הדף שהם הביאו לי עם הטבלה אז שם רשום שבמשך כול 4 השבועות צריך לשים את הטיפות הסטרודקס 4 פעמים ביום ואז להפסיק והיום קראתי בתשובות שלכם למטופל שאסור להפסיק בבת אחת את הסטרודקס היום בדיוק הפסקתי אותם וזאת לאחר שהתקשרתי למוקד שלכם וענתה לי מישהי מהמוקד של עיניים שאמרה לי שאני צריכה לעשות מה שכתוב בטבלה שזה אומר להפסיק בבת אחת היום מה לעשות אני מפחדת שיגרם לי נזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    דחוף טיפות סטרואידים

הוספת תגובה

• אין מה לפחד

ד''ר נדב בלפר
    29/04/2009

הטבלה מחושבת ובנויה היטב
    אם יש לך שאלות ובמוקד אין מענה טוב קיבעי פגישה למחר לרופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד פוקוס..
    עמית
    28/04/2009

שלום, עברתי ניתוח אינטרלאסיק לפני כ- 5 שבועות. איכות הראיה משתפרת בהדרגתיות והיא בסדר גמור.
    הבעיה שאני מרגיש היא שאני מאבד פוקוס בצורה ממש מהירה והרבה יותר בקלות מאשר בעבר.
    אני יכול לעשות זאת באופן רצוני אפילו בשנייה ואז לחזור לפוקוס עם קצת מאמץ, דבר שעם משקפיים היה לוקח לי כמה שניות ולא היה כל כך קל.
    לפעמים שאני מסתכל על משהו אחד אני מאבד פוקוס וקשה לי להתנגד. לא נראה לי שזה קשור ליובש בגלל שזה קורה גם מיד לאחר טיפות, וגם כי אני יכול לחזור למצב של פוקוס ע"י מאמץ וללא מצמוץ.
    אציין שאני בן 23 ולכן עשו לי תיקון יתר, האם זה בגלל זה? אם לא, למה זה קורה? האם זה יעבור?

תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    איבוד פוקוס..

הוספת תגובה

• איבוד פוקוס

ד``ר עמי הירש
    03/05/2009

זו בהחלט תוצאה מידית של תיקון יתר מכוון (בשל גילך הצעיר) , תופעה זו תחלוף בטווח של כשלושה חודשים.
    בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עיינים אדומות ויובש
    רוני
    27/04/2009

שלום לכולם

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להסרת משקפיים מסוג לאסק במרפאתכם .
    אך עדיין אני סובל מיובש ועיינים אדומות הילות וסינוורים .
    אני כעת משתמש ביום יום רק בטיפות הילוקומוד אך גם זה כבר לא עוזר לי .( ניסתי כמה סוגים של טיפות כגון רפרש, היפוטירס, ויסקוטירס ועוד אשר לא עזרו לי )
    עד לא מזמן טיפות ההילוקומוד עזרו לי ושיפרו לי את חדות הראייה ואף הקלו מעט מהאדמומיות העיינים . כעת שוב אני סובל מעיינים אדומות ויובש.

בביקורת הארחונה שעברתי במרפאב לפני כשבוע נאמר לי כי יש לי צינלדר של חצי מספפר בשתי העיינים . האם זה קשור ליובש ?? כי אני באמת מרגיש שיש לי קצת צילנדר .וחושש שזה ישאר לעד .

האם יש טיפות אשר יכולות להפחית את מידת הסיוונירים וההילות וכן לשפר את חדות הראייה כתוצאה מהיובש..?
    אני במצוקה

אודה להתיחסותכם

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עיינים אדומות ויובש

הוספת תגובה

• יובש

ד``ר עמי הירש
    03/05/2009

בהחלט יתכן יובש ממושך יחסית לאחר טיפולי לייזר, גם אם זו תופעה נדירה. הצילינדר של 0.5 בהחלט יכול לנבוע מתופת יובש בקרנית, קימים טיפולים נוספים מעבר לתכשירים בהם הניך משתמש אתה מוזמן להתקשר למרפאת העיניים על מנת לברר אפשרות לטיפולים אלו.

בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים בלייזר
    אסי אושר
    27/04/2009

שלום , אני עוד חודש בן 18 והמספר שלי במשקפיים הוא 3 בערך , אני לא רואה כלום
    קחו יעני אולי 2 3 מטר קדימה ואני לא רואה כלום בלי משקפים

רציתי לדעת מספר דברים!

א'- מאיזה גיל אפשרי לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

ב'- מה הסכונים הקיימים ומה הסיכוי שהם יתקיימו גם?

ג'- לאחר הניתוח שמעתי שאסור להיות בשמש וכאלה דברים. אם אפשר הרחבה על הדברים שאסורים לאחר הניתוח ולמשך כמה זמן הם אסורים אני יודה לכם!

ד' ואחרון-לכמה זמן הניתוח מחזיק? האם לכל החיים? מה הסיכויים שיחזור לי משקפיים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים

ד``ר עמי הירש
    03/05/2009

בדר"כ לפני גיל 21 לא מקובל לבצע טיפולי לייזר, אך במצבים בהם המספר יציב לפחות שנה ניתן לבצע טיפול גם בגיל צעיר יותר.
    בנושא הסיכוניםויציבות המספר לשנים הבאות לבוא כל זאת תוכל ללמוד בהרחבה באתר "עיניים"

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש...
    מיקי
    26/04/2009

שלום
    עברתי לפני כמעט חודשיים אינטרלאסיק, הראייה טובה אולם מאז אני סובלת מיובש בעיניים המפריע לי בחיי היומיום.
    השתמשתי כבר בכל הטיפות האפשריות, ריפרש, הילו קומוד, טירס נטורל ללא כל שיפור. גם אם היה שיפור קל ביום מסוים, היובש שב ומציק בערב..
    לפני השינה אני שמה 2 טיפות בכל עין של ג'נטיל ג'ל..
    בעת היקיצה בבוקר היובש הוא בלתי נסבל,כשאני פוקחת את העין, היא ממש "כבדה" ויבשה ואני חוששת שזה יזיק לי לעין. לאחר הרטבה של העין (דמעות בכי עוזרות מאוד) זה משתפר.
    האם תופעות אלה מוכרות? זה אמור לעבור מתישהו?
    אודה על תשובה מהירה, אני ממש מודאגת שמצב זה יישאר...

לבדיקת התאמה
    סגירה
    יובש...

הוספת תגובה

• יובש

ד``ר עמי הירש
    03/05/2009

תופעות אלה מוכרות וידועות, הן אמורות לחלוף בטווח של החודשים הקרובים. קימים תכשירים או תרופות אחרות אותן ניתן יהיה לנסות בעתיד במידת הצורך במידה ותחושת היובש תימשך.

בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית.
    קובי
    24/04/2009

שלום לד'ר/פרופ' היקרים.
    לפני כשנה וחודשיים עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת prk בהיותי בן 19, מספרי היה 2.75 ו3.5.
    בעייה עיקרית: בלילה, כשאני הולך ברחוב , התאורה ממש בלתי נסבלת, ומסנוורת אותי מכל הכיוונים , הרגשה מאוד לא נעימה. האם אפשר לתקן את זה בניתוח?

2) האם יש דבר כזה שעין רגישה לטלווזיה ספציפית? לדוגמא, יש לי בבית 4 טלוזיות בסה"כ כאשר משלושה מתוכם אין לי שום בעיה, כאשראני צופה כשעה-שעתיים בטלווזיה שבחדרי, שהיא מהסוג הדיי ישן, העיניים שלי נהיות מאוד יבשות והראייה פוחתת כאילו שלא עברתי ניתוח, תופעה מאוד מוזרה.

3) האם יש קשר לתופעות הנ"ל לבין זה שביום הראשון של הניתוח הייתי מול מסך מחשב הרבה שעות ולא נחתי? יש לציין שהקפדתי מאוד בשלושת החודשים הראשונים על הטיפול שנדרש.

בסה"כ הראייה שלי טובה מאוד, רק בלילה אני ממש מוטרד.

אשמח לקבל תשובות לשאלות.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בעיה רצינית.

הוספת תגובה

• ראית לילה

ד``ר עמי הירש
    03/05/2009

קיים בהחלט מצב שראיית הלילה מתאוששת בשלב מאוחר יותר מאששר הראייה בשעות היממה. פנה לרופא המנתח שלך והסבר את התלונה שכן קיימות כיום אפשרויות לשפר את איכות הראיה גם בלילה.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

קובי
    04/05/2009

הלכתי לפני כשבוע, הוא אמר שטיפות עיניים יעזרו לי, מה שממש לא עזר.
    ממש עודדת אותי ד"ר, האם כדאי ללכת שוב לבדיקה?
    אני ממש במועקה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון יתר
    אורית
    23/04/2009

שלום לכולכם!
    לפני כחצי שנה עברתי ניתוח PRK להסרת משקפיים עקב מספר גבוה (-7) וצילינדר.
    בעין ימין נתגלה תיקון יתר של הלייזר, דבר שלפי הרופא אמור להסתדר מעצמו או לחילופין אצטרך לבצע ניתוח תיקון.
    לאחרונה אני מאבדת פוקוס בראייה ומצליחה, לאחר מאמץ, להחזיר אותו.
    שאלתי היא: האם תופעה זו מוכרת והיא אכן תוצאה של תיקון היתר? האם עליי לגשת לבדיקה אצל הרופא המנתח?
    והכי חשוב, כמה זמן אמור לקחת עד שתיקון היתר הסתדר?
    תודה רבה!!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תיקון יתר

הוספת תגובה

• לא נראה לי שיש קשר

ד''ר נדב בלפר
    23/04/2009

שלום אורית
    תיקון היתר - אם אינו גדול מידי - יכול להסתדר
    בצעירים אנחנו מכוונים תיקון יתר מינימלי לפעמים, ואין כל בעיה עם זה
    מה שאת מתארת נשמע כיובש או איזו אקומידצית יתר
    בכל ספק - אני אכן מציע שתתיעצי עם המנתח ...
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת
    אבי
    22/04/2009

בשנת 1996 נותחתי ע"י ד.ר הירש וד.ר בן חיים במדיקל סנטר בהרצליה לתיקון ראיה של צילינדר בעיין אחת.
    כל אחד מהרופאים ביצע 2 תיקונים בעיין בשיטות הישנות ללא הצלחה להביא לשיפור הראייה וגם משקפיים לא עוזרים הרבה. אני בן 48 ומאז אני מאוד סובל ובקושי מתפקד בחיי היום יום.
    ברצוני לציין שמאז לא נבדקתי מפחד מסויים שיגידו לי כי אין מה לעשות ואני צריך לחיות עם זה.
    אני מבקש בכל לשון של בקשה שד.ר הירש ייצור איתי קשר יבדוק אותי שוב וייתן לי חוות דעת ללא תשלום.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ראיה מטושטשת

הוספת תגובה

• התקשר למוקד "עיניים"

ד''ר נדב בלפר
    23/04/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתגורר בטבריה

אבי
    26/04/2009

מאחר ואני מתגורר בטבריה אבקש להיבדק בחיפה.
    תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• במוקד יתאמו איתך - לא בפורום.

ד''ר נדב בלפר
    28/04/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין 2 סוגי ניתוחים
    אורית
    21/04/2009

שלום רב, הגעתי לסניף ת"א לבצע בדיקת התאמה, נמצא כי הקרנית שלי דקה (כ 480) וכי אני מתאימה לניתוח LASEK בבדיקה נוספת שערכתי במכון אחר ( אחרי שמיעת סיפורים מחברים על המלצות סותרות שקיבלו) נמצא שם כי אני מתאימה לניתוח ה SUPER PRK
    אשמח לשמוע, אובייקטיבית, מה ההבדלים בין שתי השיטות ומה מומלץ (הבנתי שבSUPER PRK נעשה ע"י מכונה בלבד? ללא מגע אדם?)
    תודה רבה מראש
    אורית

לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות בין 2 סוגי ניתוחים

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי הקודמת- חשוב לי להדגי

אורית
    22/04/2009

שהלכתי לבדיקה במכון אחר רק כדי לוודא כי זה אכן הטיפול שמתאים לי, בעקבות סיפורים של חברים על מכונים בכלל ( וחלילה לא על מרפאת "עיניים)
    שאלה נוספת בהמשך לשאלתי הקודמת- מה עדיף PRK או LASEK לקרנית דקה כשלי,
    השאלה היא- לפי קריאת שאלות אחורה בפורום אני למדה כי במרפאתכם כן מנתחיםבשיטת PRK
    (לפי שאלה של מנותח אצלכם) השאלה האם יש סיבה מסוימת שלא הציעו לי אותו וכן הציעו LASEK..?
    אני רוצה לסגור בימים הקרובים, כנראה במרפאתכם בעזריאלי, אך רוצה להגיע בלב "שקט" ולא חששות.

תודות שוב
    אורית

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• LASEK=PRK= סופר PRK ועוד

ד''ר נדב בלפר
    23/04/2009

שלום אורית.
    אילו כולם שמות (בעלי רקע מסחרי, בעיקר) של שיטות כמעט זהות. ההבדלים ביניהן הם בפרטים קטנים, אשר עוברים העצמה שיווקית פירסומית, לכולן תוצאות זהות לחלוטין מכל בחינה.
    מדובר בשיטה שיטחית (surface) אשר בה מסירים את האפיתל ומשייפים את הקרנית בעזרת הלייזר
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראייה מטושטשת
    דגנית פלנר
    21/04/2009

חבר שלי עבר לפני שבוע וחצי ניתוח להסרת משקפיים. הוא לא מרגיש שיש שיפור כל יום בראייה כמו שהובטח לו. האם זה תקין?
    בנוסף הוא מרגיש כי בשעות הבוקר הראייה חדה יותר וככל שעובר היום הוא רואה מטושטש יותר.
    האם צריך להגיע לרופא לבדיקה? האם יש ממה לחשוש? תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ראייה מטושטשת

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    21/04/2009

שלום רב , לעיתים ההחלמה הראייתית לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים היא איטית מהרגיל. במיוחד מדובר בניתוח לייזר מסוג prk או lasek שם ההחלמה היא הדרגתית ואיטית עם שינויים במשך היום. בברכה פרופסור ישראל קרמר .

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עובי קרנית
    ריקי
    18/04/2009

שלום רב,
    מעונינית לעשות ניתוח להסרת משקפים בלייזר.
    עובי הקרנית שלי הינו 0.585.
    מספר בימין 9.5 עם צילנדר 1.25
    מספר שמאל 8.5 עם צילנדר 0.75

איזה שיטת ניתוח מתאימה לי??
    אני בת 45 , האם יש לזה משמעות??
    תודה
    ריקי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עובי קרנית

הוספת תגובה

• עובי קרנית

פרופ' ישראל קרמר
    21/04/2009

שלום רב, לפיי נתון עובי קרנית שלך ניתן לעבור ניתוח עם חיתוך קליפה.במרפאה שלנו אנו חותכים את הקליפה בעזרת לייזר הנקרא אינטראלייזר ושם הניתוח נקרא אינטראלזיק , שהוא יותר בטוח מניתוח הלאזיק שבו חותכים את הקליפה עם הסכין .חשוב לציין שגיל 45 פירושו בעייה לקרוא ושתצטרכי משקפים לקרוב , ניתן לטפל בזה ע"י שיטת ה monovision.
    בברכה פרופ' קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה תענו לי
    גדי
    16/04/2009

האם יש קשר בין נקודות שחורות בעין לניתוח
    זה יכול להחמיר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הנה תענו לי

הוספת תגובה

• לא !!!!! גש בהקדם לבדיקה אצל

ד''ר נדב בלפר
    16/04/2009

רופא עיניים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני ניתוח - שאלות
    אודליה
    13/04/2009

שלום רב,
    הייתי בבדיקת התאמה במכון עיניים, בבדיקת האופטומטריסט נקבע כי מס' העדשות שלי הינו -9,
    במקום -8, -8.5 ו0.15/0.45 צילינדר. לא נבדקתי כשנתיים (אני בת 25). שאלתי היא - כיצד אדע שאכן זה המספר הנכון , ושלא חל שינוי בחצי השנה האחרונה? האם הייתם ממליצים לסמוך על הבדיקה או לבצע בדיקה נוספת במקום אחר?
    בנוסף, מזה שנה יש לי "גולה" של שעורה מעל עין אחת, ו"גולה" נוספת מתחת עין שניה. האם מומלץ לגשת לניתוח להסרת השעורה ורק לאחר מכן לבצע ניתוח לייזר, או שאין קשר בין הדברים ויתאפשר להסיר את השעורה לאחר הניתוח ללא השדפעה על הראיה?
    תודה רבה!!!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לפני ניתוח - שאלות

הוספת תגובה

• אופטומטריסט? זה לא משחק בגולות

ד''ר נדב בלפר
    16/04/2009

שלום אודליה
    אני מציע לך לסמוך על מי שבודק אותך - או למצא מישהו אמין עלייך. סה'כ התוצאות שציינת מאד קרובות. המספר נקבע לרוב עימך - את יושבת וענה לבודק מה מתאים לך ביותר
    לגבי ה"גולות" בעפעפיים - זה כנראה כלזיון (chalazion) ולאחר מס חודשים מקובל להסירו. עצם נוכחות של כמה יכול לרמוז על דלקת עפעפיים כרונית. למרות שאין קשר ישיר לניתוח הלייזר על הקרנית, הייתי מציע קודם לברר ולטפל בעניין ואז לגשת לבדיקת התאמה - ספרי שם את המידע הזה לבודק.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש אחרי אינטראלאסיק
    שרה
    13/04/2009

שלום
    אני חודש אחרי ניתוח אינטראלאסיק
    אני כבר כמה ימים מרגישה יובש חזק בעיניים שלא הרגשתי אחרי הניתוח בשלושת השבועות שאחריו
    ואני 4 פעמים שמה רפרש ביום כל יום
    למה אני עכשיו מרגישה את היובש למרות שלא הרגשתי קודם?
    האם זה בגלל מזג האוויר החם מאוד?
    אז מה אני עושה כי זה מאוד מפריע לי?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חודש אחרי אינטראלאסיק

הוספת תגובה

• חודש אחרי אינטרא לאסיק

פרופ' ישראל קרמר
    21/04/2009

שלום רב, יובש -היא תופעות לוואי מאוד שכיחה לאחר ניתוח אינטרה לזייק. היא מופיעה עד מספר שבועות לאחר הניתוח. יתכן שהיובש באוויר תורם ליובש זה. אני ממליץ על שימוש בטיפות סוג Hylocomod במשך היום וטיפות Genteal-Gel ללילה.
    בברכה פרופ' קרמר ישראל .

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח monovision
    שי
    13/04/2009

שלום רב

לפני כחודש וחצי אימא שלי עברה ניתוח monovision בשיטת lasek+cv

כיום היא רואה טוב מרחוק אבל מקרוב יש לה בעיה והיא לא רואה טוב

האם בעיה זו ידועה מה מקורה מתי זה אמור להסתדר

האם אפשר לקבל פירוט על שיטת monovision יתרונות חסרונות

בתודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח monovision

הוספת תגובה

• monovision

פרופ' ישראל קרמר
    21/04/2009

שיטת monovision נותנת פיתרון חלקי בלבד לקריא וזה גם תלוי בגיל המנותח . יתכן גם שהמוח עדיין לא התרגל להבדיל בין 2 העיניים וזה יקח זמן עד להסתגלות.יש להמתין בסבלנות לשיפור , ויתכן מאוד זשה יקרה עד 3 חודשים מהניתוח. בברכה פרופ 'קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה