מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לעשות ניתוח אבל חושש.דנה גלבוע31/03/2009
שלום.
אני בן 16 ואני רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים בשביל הצבא.
הבעיה היא שאני נורא חושש.
בכל ניתוח מוותרים על משהו, על מה אני מוותר פה? אני לא רוצה שיחתכו לי שום דבר, אני רוצה להיות כמו שנולדתי רק בלי משקפיים.
מהם אחוזי ההצלחה בניתוחים האלה? האם גם כשצצות בעיות אחרי הניתוח זה נקרא הצלחה?
מאיזה גיל אפשר לעשות? איפה הכי כדאי? מה הסיכונים?
אני קורא המון באינטרנט על הנושא ואני רק רואה תלונות של אנשים על בעיות, אז זה נורא מלחיץ אותי.
שווה לי בכלל לעשות?
נורא מצטער על הריבוי במילים, זה פשוט ממש מפחיד אותי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותופעות
דנה גלבוע31/03/2009יש תופעות שמגיעות אחרי הניתוח ונשארות לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
דנה גלבוע05/04/2009אפשר לקבל תשובה בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלתומר שלום,
פרופ' ישראל קרמר05/04/2009ראשית כל הגיל המומלץ לביצוע ניתוחי לייזר לביטול משקפיים הוא 18 ומעלה, או מעט לפני גיל 18 במידה והמספר יציב, ותאריך הגיוס קרוב. לגבי סוג הניתוח - באם הנך חושש מניתוח כירורגי הרי קיים ניתוח הנקרא PRK או LASEK הכולל ליטוש לייזר בלבד של שטח פני הקרנית, והוא נותן תוצאות יפות עד -7 דיאופטר של קוצר ראייה, אך הוא דורש החלמה איטית והדרגתית.
יתכן מאד ואתה מתאים לסוג זה של ניתוחים. הסיבוכים של ניתוח זה שואפים לאפס, הבעייה היא רק ההחלמה האיטית שבעקבותיו. הוא גם מומלץ לחיילים ביחידות קרביות.
בהצלחה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חסרונות lasikרם31/03/2009
קראתי כי ד"ר ורסנו טוען שבשיטת הלאסיק קיימת החלשת הקרנית והשארת חתך בקרנית לכל החיים. מה זה אומר?
אני נמצאתי מתאים ללאסיק ואני חושש מהחלשת הקרנית והשארת חתך בה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים ?
רם03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום רם,
פרופ' ישראל קרמר05/04/2009בניתוח הלאסיק מבוצע חיתוך של קליפה מהקרנית בעזרת סכין מכנית הנקראת קרטום, והמונעת ע"י מנוע חשמלי. עקב העובדה שהסכין הנ"ל חותכת קליפה עבה מהמתוכנן במרבית המקרים, הרקמה שנשארת מתחתיו דקה יותר מהמתוכנן, לכן באופן תיאורטי המבנה הביו-מכני של הקרנית נחלש באופן יחסי. בנוסף על כך, החיתוך בעזרת הסכין קשור במידה מסוימת של סיבוכים תוך כדי מהלך החיתוך. זאת הסיבה שלפני מספר שנים עברנו לשיטה חלופית הנקראת INTRALASIK והקיימת אך ורק במרפאות של רשת "עיניים". בשיטה זו משתמשים בלייזר חכם מסוג Intralaser המסוגל לקלף קליפה דקה מאד מהקרנית ובכך להשאיר רקמה עבה יותר מתחתה למטרת ליטוש מספר המשקפיים. לפי מספר מחקרים שבוצעו בעבר הגיעו למסקנה כי קליפה זו נדבקת בצורה חזקה יותר למיטת הקליפה בהשוואה לניתוח הלאסיק.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר ודלקת אלרגיתשי30/03/2009
נמצאתי מתאים לניתוח לייזר, לדברי הרופא יהיה ניתן לנתח רק אחרי שאטפל בדלקת עיניים.
רופא קופ"ח קבע שהדלקת אלרגית וניתן לרפא את הדלקת באופן זמני בלבד. קיבלתי טיפות עיניים סטרואידיות.
בהנחה שטיפות העיניים אכן ייתנו הקלה זמנית, האם ניתן לנתח מספר ימים לאחר נטילת טיפות העיניים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר ודלקת אלרגית
פרופ' ישראל קרמר05/04/2009כן, כדאי לחכות לתקופה של 10 ימים בערך לאחר גמר הטיפול בטיפות של הסטרואידים כדי שהשפעתם תעלם והומרים המשמרים בהם כבר לא ישפיעו על תאי הציפוי של הקרנית.
אין לחשוש מבעיה כלשהיא מהניתוח בהקשר של דלקות אלרגיות עינייות באופן כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה קצת מצחיקהמאיר30/03/2009
שלום רב
ברצוני לדעת האם אפשר הכוונה לבכות לאחר ניתוח לייזר
אני יסביר את עצמי הבנתי שלאחר ניתוח כזה העין מן הסתם יותר יבשה וכאשר בוכים יורדים דמעות שהדמעות עצמם מקילות על היובש ולכן שמים דמעות מלאכותיות
ברצוני לדעת האם בכי הוא מזיק לעין לאחר ניתוח עדיף כמה שפחות אולי לתקופה מסוימת
שאלה זו קצת מצחיקה אבל באמת ברצוני לדעת לגבי נושא זה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי לאחר ניתוח
פרופ' ישראל קרמר05/04/2009שלום רב,
אין כל בעיה עם בכי לאחר ניתוח לייזר לביטל משקפיים. נכון הוא הדבר וידועה התופעה שקיים יובש לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים , במיוחד מסוג INTRA LASIK או LASIK. כטיפול משתמשים בטיפות ליובש מסוגים שונים שכולם תחליפי דמעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הילות מסביב למקורות אור בלילהעמית29/03/2009
שלום, עברתי ניתוח מסוג אינטרלאסיק לפני שבועיים.
עכשיו, כמו הרבה אנשים פה, יש לי את התופעה של הילות מסביב למקורות אור בלילה.
לפי מה שקראתי, הבנתי שבלילה, האישון מתרחב מעבר לאזור ששוייף בניתוח ולכן, בחלק שלא עבר שיוף, אני כאילו רואה בלי משקפיים ואז אני רואה הילה.
במידה וזה נכון, איך התופעה אמורה לעבור? בלילה האישון תמיד יתרחב מעבר לאיזור ששוייף.. אז איך זה עובר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה..
עמית31/03/2009התופעה די מפריעה לי וחשוב לי מאוד לדעת אם היא תעבור ואם זה יהיה טוב כמו כשהיו לי משקפיים.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה לנמרוד
פרופ' ישראל קרמר05/04/2009נמרוד שלום רב,
מנסיוננו במטופלים רבים, תופעת הסינוור והילות בלילה חולפת ברוב המקרים תוך מספר חודשים. ההסבר לכך הוא תהליכי ריפוי שקורים בגבול בין הקליפה והרקמה של הקרנית מתחת לקליפה, וגם על שטח פני תאי הציפוי של הקליפה - תהליכי החלקה.
במידה והתופעה לא תחלוף, ניתן להשתמש בטיפות מסוג Alphagan המקטינות את קוטר האישון ומבטלות הילות.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לגבי טיפות עינייםרעות29/03/2009
שלום,
אני חודש לאחר הניתוח ואני צריכה לשים 2 סטגי טיפות-אנטיביוטיקה ותחליף דמעות. האם אני יכולה לוותר על תחליף הדמעות, כיוון שאין לי שום תחושת יובש בעין לאורך היום? (היה רק בשבוע הראשון ונפסק). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
פרופ' ישראל קרמר29/03/2009שלום רב, אם את לא מרגישה יובש את לא חייבת להמשיך להשתמש בתחליף הדמעות.
בברכה, פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בקשר לניתוח PRK + CVשחר מור29/03/2009
שלום,
שמי שחר מור ועשיתי בדיקה לפני מספר ימים (יום שישי) אצלכם במרפאה ואמרו לי שהניתוח המתאים לי הוא PRK.
הייתי מעוניין לדעת יותר למה דווקא ניתוח זה לעומת ה-intralasik שההחלמה שלו יותר פשוטה?
איזה תועלת תהיה לי מה-PRK? האם יש סיבה מיוחדת (קרנית/מספר/צילינדר) שבגללה אני צריך לעשות PRK?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
פרופ' ישראל קרמר30/03/2009שחר שלום רב,
עברנו מס' רופאים על הנתונים שלך ואנו חושבים שהכי בטוח בשילך יהיה ניתוח ה PRK.
אשמח לתת לך עוד פרטים התקשרי אלי לסלולרי
בברכה ובהצלחה
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לגבי הניתוחים ללא החיתוךאורי27/03/2009
שלום רב, רציתי לדעת לגבי השיטותבהן מוסר האפיתל ואין חיתוך קרנית, דוגמת הLASEK :
1) האם מסירים את שכבת האפיתל במלואה?
2) כיצד היא מוסרת?
3) האם בסיום הניתוח השכבה או חלק ממנה מוחזר? כי נדמה לי שקראתי כך איפשהו. אם כן, כיצד מתבצע תהליך ההחזרה?
4) לגבי העדה שמונחת בסוף: האם היא יכולה ליפול? אם כן, מה עושים? כמו כן, האם היא לא מפריעה לכל הטיפות שמזליפים לחלחל לתוך העין?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה
אורי30/03/2009תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמדוע איני מקבל תשובה?
אורי03/04/2009תשובות נתנו כאן כבר בכמה מקרים מאז שכתבתי ואני לא זכיתי לקבל אחת..
אשמח לעזרתכם.
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהLASEK
פרופ' ישראל קרמר05/04/2009אורי שלום,
1. מסירים את שיכבת האפיתל במלואה.
2. היא מוסרת באמצעות מכשיר מיוחד או בעזרת אלכוהול.
3. מקובל היום לא להחזיר את שכבת האפיתל עקב העובדה שהיא מכילה תאים מתים ברובם ואין להם תפקיד אלא כיסוי אשר ניתן ע"י העדשה הרפואית המכסה את הקרנית.
4. בדר"כ העדשה הרפואית יושבת היטב על הקרנית, ואינה נופלת ברוב המקרים. לעיתים נדירות היא זזה או נופלת ואז מחליפים אותה באחרת. היא איננה מפריעה לחדירת התרופות אלא להפך- היא מאוד חדירה לסוגי השונים של התרופות האנטיביוטית שאנו נותנים. לעיתים היא גורמת לגירוי עקב יובש ואז נותנים טיפות נגד יובש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון יתרשי26/03/2009
שלום לכולם
רציתי לדעת מה הכוונה שאומרים תיקון יתר
הבנתי שששיפו טיפה יותר קרנית כדי שאם יהיו שינויים במספר כאילו זה יכסה את זה
אבל זה גם פוגע בראייה מקרוב ולוקח מספר חודשים עד שרואים טוב מקרוב וחס וחלילה במקרים מסוימים יכול גם להישאר ואז זה מצריך תיקון
האם דברים אלו נכונים ?
אחרי כמה זמן אמורים לראות טוב לאחר מצב של תיקון יתר
אם אפשר מידע לגבי תיקון היתר
אני חודש לאחר ניתוח לאסק (lasek) ועדיין לא רואה טוב מאה אחוז במחשב
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה לשאלתי תודה
שי28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה לקובי
פרופ' ישראל קרמר29/03/2009קובי שלום,
תיקון יתר זו שאיפה רצויה לכל מקרה של ניתוח לייזר באנשים צעירים מתחת לגיל 25, היות ולעיתים עשויה להיות עלייה טבעית של המספר בתקופה זו של החיים, ולכן אם אתה מסיים את טיפול הלייזר עם +0.5 לא תזדקק לתיקון. בגילאים מבוגרים יותר, אנחנו משתדלים לא להגיע לתוצאת תיקון יתר. דרך אגב, עד גיל 25 תיקון יתר של +0.5 ואפילו +0.75 לא מפריע לראייה מקרוב אלא אם יש בעייה ספציפית עם המיקוד לקרוב שאותה ניתן לאבחן לפני הניתוח.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה עוד דבר קטן
שי29/03/2009האם זה טבעי שחודש לאחר ניתוח לאסק (lasek) אני עדיין לא רואה טוב מול המחשב כנראה מקרוב
ואחרי כמה זמן ניתן להחליט מה לעשות
לאחר כמה זמן תיקון יתר מסתדר כלומר ניתן להחליט מהי התוצאה הסופית
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
פרופ' ישראל קרמר05/04/2009שלום רב,
באופן כללי לאחר ניתוח מסוג ליטוש שטחי של הקרנית ע"י קרן הלייזר (LASEK או PRK) ההחלמה הראייתית יכולה להיות הדרגתית ואיטית יחסית - עלולה לקחת עד 3 חודשים עד שמשיגים ראייה חדה.
בתקופה זו יכול להיות יתר תיקון אשר הולך ונסוג תוך מספר חודשים.
אתה יכול להיות רגוע, התוצאה הסופית תהיה טובה מאוד וזה רק עניין של זמן החלמה איטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש וחצי לאחר ניתוחמירי26/03/2009
שלום
אני עשיתי PRK לפני חודש וחצי. הראיה שלי קפצה מ-5.5 ל-+3.5. יש לי גם ראיה כפולה. מה זה אומר מבחינתי ולמה זה קרה? האים נגרם לי נזק איזשהו או שזה "יסתדר" מתישהו כמו שרופאים באסוטה אופטיק אומרים. לפי דברהם הניתוח עבר בהצלחה והחלמה היא דבר אינדיבידואלי וזה אמיר להסתדר. אבל חודש וחצי!!! ? זה סבל. לא הייתי עוברת את זה עוד פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר נדב בלפר26/03/2009אכן - לא נעים
כן, יש עדיין סיכוי לשיפור ושינוי.... בכל מקרה, גם אם, נניח, לא יהיה שיפור ויהיה צורך ב"תיקון", הרי שיש לחכות להתייצבות המספר לפני החלטה טיפולית. התאזרי בסבלנות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחודש וחצי לאחר ניתוח
מירי26/03/2009תודה. השאלה היא למה זה קרה? עם הרופא עשה טעות, אני אפחד לעשות אצלו ניתוח חוזר. אני צריכה את דעתך. הם אומרים שהניתוח הצליח. איך זה יכול להיות? מה הם עשו שזה + כזה? "חפרו" עמוק מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטעות???
ד''ר נדב בלפר26/03/2009תמיד יכולה להיות .... אם כי מאד נדיר
יש בעיקר עניין של ריפוי הרקמה... זה יותר אישי לכל עין
זה קורה לעיתים שיש "תיקון יתר" במיידי שמסתדר לאחר מס חודשים
זה רק לא כל כך נעים - אך לרוב לא מצריך ניתוח נוסף
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתי מותר לצבוע שיער לאחר ניתוח לאסקעדן26/03/2009
lasek
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש - זה סביר
ד''ר נדב בלפר26/03/2009אם זה דחוף - אפשר גם קודם
בתנאי שלא לשפשף העיניים חזק מידי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאתאמן אחרי ניתוח ?שמן26/03/2009
שלום לכולם
אני חודש אחרי ניתוח לאסק (lasek)
האם אני יכול להתאמן כבר בצורה חופשית כי הבנתי שהזיעה בעיניים זה לא כל כך טוב
האם אפשר כבר לאחר חודש להתאמן בצורה חופשית כמו לפני הניתוח
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן... רק אל תשפשף חזק את עיניך
דר' בלפר26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבועיים אחרי prkדוד25/03/2009
שלום!
אני שבועיים אחרי ניתוח prk והראיה ירדה לי,כלומר מאז שהורידו לי את העדשות היא כל פעם ירדה טיפה,יש לציין שממש לפני שהורידו לי את העדשות ראיתי כמעט מצויין ומאז זה הלך וירד!
אני דיי לחוץ מיזה!השאלה היא אם זה יחזור ויהיה יותר טוב?כי פשוט זה לא נשמע לי הגיוני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני
דר' בלפר26/03/2009יש שלבי ריפוי עדינים של מרכז האפיתל (השיכבה החיצונית של הקרנית) היכולים להתארך. בכל מקרה של חשש או ספק - שווה גם להיבדק
סה'כ - נשמע לי די שיגרתי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מס' שאלותאורי25/03/2009
שלום רב ד"ר,
רציתי לדעת האם אתה ממליץ יותר על ניתוחי הלאסק ללא הרמת המתלה או שמא על הלאסיק, בו להנתי ההחלה מהירה יותר?
כמו כן האם אמורה להיות בעיה עם ביצוע צניחה חופשית מס' חודשים לאחר הניתוח? ואם אני מתכנן זאת, האם עדיף ללכת על שיטה לאל הרמת מתלה, כיוון שייתכן והמתלה לא יעמוד בלחץ הצניחה?
תודה רבה, אורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
דר' בלפר26/03/2009שלום
שאלה זו כל כך כוללנית.... התשובה היא חצי ספר לימוד. לא לכל אחד מתאימה כל שיטה (יש גם ניתוחים ללא לייזר...)
לגבי המתלה - הוא פחות מומלץ למי שעוסק בספורט אתגרי או יכול להיות חשוף לטראומה.... אולי זו סיבה סבירה לבחור דווקא בלאסק / PRK
לבן סוגיה זו עם המנתח לפני ...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- monovision ועוד,גילי24/03/2009
שלום וברכה אני בת 44 יש לי קוצר ראייה - מינוס 5 בשתי העיניים מספר קבוע כ-15 שנה. בבדיקות שעשיתי בכוונה לעשות ניתוח להסרת משקפיים גילו אצלי התחלה או סימנים מוקדמים לבעיית קריאה מקרוב. (שכרגע איני מרגישה בבעייה אבל הפנמתי שכך יהיה...). נאמר לי שהקרנית שלי עבה. קיבלתי 2 חוות דעת מ2 מומחים שונים ואני בבעייה: מומחה אחד המליץ לי בחום לעבור את הניתוח (lasek+c.v) + בשיטת המונוויזיון. ואמר שלאחר הסתגלות קצרה יפתור לי את בעיית הקריאה מקרוב במטרה לפחות ל10 שנים הקרובות. אח"כ אולי יגדל לי קצת המספר לקריאה מקרוב. וגם את זה ניתן יהיה לתקן. מומחה שני המליץ לי לעבור את הניתוח בעיין אחת PRK ואת העיין השנייה לנתח בשיטת הLASIK וכן הוא אמר לי שאת הCV אני לא חייבת לעשות , זה אולי משפר קצת , אז כמובן שארצה. לגבי שיטת הmonovision היה נראה שהוא לא חסיד של השיטה, הוא התלבט, אמר שמאחר ובמסגרת עבודתי אני מול מחשב וקבצי קריאה לא נראה לו כדאי הדבר. כדאי שאתרגל שיהיו לי משקפי קריאה. התעקשתי שאני ממש רוצה המונוויזיון - והוא סיפק לי אפשרות לעשות כך, עם אפשרות הסתגלות לשנה. בתוך התקופה הזו יסכים לתקן לי לראייה מרחוק שתי העינים ללא התחייבות כספית מצידי במידה ולא הסתגלתי. כמובן שהוא הדגיש שזהו תהליך ניתוחי נוסף. שתי שאלותי הן: בנוגע לPRK ול LASIK - שני מומחים עם שתי דעות שונות למרות הבדיקות שערכתי. כיצד זה קורה ובמה כדאי לי לבחור? בנוגע לMONOVISION - אבקש לדעת את דעתך בנושא. האם לבחור בשיטה? אני מאד אודה לתשובה מפורטת כי אני בהתלבטות קשה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה שלישית
דר' בלפר26/03/2009שלום גילי
בקצרה... שניהם צודקים
ולמה להאמין לרופא שלישי שאפילו לא בדק אותך. יש יותר מגישה ניתוחית ואישית אחת (אפילו יותר משלוש) וכל רופא עם נסיונו והעדפותיו. אין סתירה בסיסית בין האופציות.
שיקלי היתרונות והחסרונות של כל שיטה (כולל מקום הניתוח, הקשר שלך עם הרופא וכו') והחליטי...
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)