פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלה לפרופ' קרמר
    דניאלה
    18/05/2009

עברתי אצלך איבחון ונמצאתי לא מתאימה לניתוח לייזר והמלצת לי על השתלת עדשה.
    שאלתי היא, האם שיטת הניתוח החדשה ASA באה לפתור את הבעיה שלי הנובעת משילוב של קרנית דקה ומספר גבוה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה לפרופ' קרמר

הוספת תגובה

• בנוסף

דניאלה
    18/05/2009

המספר שלי הוא מינוס 8 ועובי הקרנית גבולי מאוד ביחס למספר. האם אתה מבצע ניתוחי ASA ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• PRK אין שיפור
    אור
    15/05/2009

שלום רב, סליחה מראש על המכתב הארוך
    אני בת 45, עברתי ניתוח PRK בשתי העיניים לפני חודש בדיוק. המספרים שלי היו מינוס 5 לרחוק בשתי העיניים. קרניות שלי עבות, עין אחת יכלה לעבור את ניתוח LASIK והשנייה לא ואני ביקשתי את שניהם בPRK כי שמעתי שהשיטה בטוחה יותר ואם כבר אז כבר. לא היתה לי בעיית קוצר ראייה לקרוב כמו שלמדתי שנקרא זוקן ראייה. הרופא אמר לי שהעיניים שלי "חזקות" לקרוב לכן הוא השאיר לי עין אחת רק עם רבע מספר פחות כדי שזה יכסה אותי לשנים קרובות לראייה מקרוב אם אצטרך.
    שלושה ימים ראשונים עברו עם כאבים עזים במיוחד אח"כ כל מה שקשור מבחינת כאבים הלך והשתפר ותוך פחות משבוע לא כאב לי, אין לי יובש, אני משתמשת בטיפות (סטרודקס) שלוש פעמים ביום כמו שנתבקשתי האי נוחות היחידה זה רק כשאני צריכה לפקוח עיניים בבוקר זה כמו קריעת ים סוף אבל מצאתי שיטה לפתוח את העיניים בלי כאבים כמעט.

מיד כשיצאתי מהניתוח מבעד למשקפים השקופים הבחנתי שאני מצליחה לראות טוב את התרגום הטלויזיה וגם מספרי מכוניות כשישבתי לצדו של בעלי במכונית. במהלך שבוע כשהעדשות היו בעיניים ראיתי כמו מבעד לעדשות מלוכלכות. לאחר שבוע הוצא הרופיא את העדשות , באותו היום כמעט לא ראיתי כלום. ביומיים שאחר כך הראייה שלי הגשתפרה יותר והגיעה למצב שאני נמצאת היום,. אבל הראייה היום במצב שאני לא רואה טוב בכלל מקרוב, לא מצליחה לראות טוב מרחוק למשל אני לא מצליחה לזהות פנים של אנשים, התרגום של הטלויזיה מטושטש ברגע זה אני מקלידה בשיטה עיוורת כי אני לא ממש רואה את האותיות (לכן, \סליחה מראש על שגיאות כתיב). התחושה נוראה, אני עובדת מול מחשב וקבצי מספרים בעבודה. מאמצת ומצמצמת את העיניים למקסימום כדי לראות , ולכתוב. גם כדי להסתדר מרחוק אני מצמצמת את העיניים למקסימום כדי לראות מי לפני. (בסוף אצטרך מתיחת פנים כשיופיעו לי הקמטים בגלל ההתאמצות...)
    לפני כשבוע בבדיקת העיניים יכולתי לראות רק את המספרים הגדולים בשורה הראשונה וגם בצורה מרוחה, מעבר לזה לא הצלחתי לראות מלבד את המספר 7 בשורה השנייה .
    אמנם יש לי ביקורת בעוד שבוע מהיום אבל אני מה זה מפחדת, בכל בוקר כשאני מתעוררת ישר אני מסתכלת על השעון , על עיתון מדליקה את הטלויזיה לראות אם יש איזה שיפור - ואין. זה פשוט לא זז. האם זה מעיד על כך שהניתוח לא הצליח?
    ממש קשה לי לחיות כך, אנ לא יכולה לעזור לילדים שלי בשעורים, הם צריכים להקריא לי את המכתבים שהם מביאים מביס (משתדלים לא לחזור עם מכתבי ענישה....) אני נפוחדת לנהוג ו לא מצליחה לראות איזה קו אוטובוס מגיע, אפילו עד שהוא עוצר בתחנה וצריכה לשאול אנשים. בכל מה שאני עושה ותלוייה בכולם זה כבר חודש! מה עושים? האם כך זה צריך להיות? מדוע אין שום שיפור ? איך יודעים בכלל אם הניתוח הצליח? מה גורם לכך שאני לא רואה טוב?
    בקשר לטיפות- מה תפקיד הטיפות(סטרודקס?) והאם זה בסדר להשתמש בהם למעלה מחודש?

אשמח לקבל כל תשובה, תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    PRK אין שיפור

הוספת תגובה

• גשי לבדיקה קודם

ד''ר נדב בלפר
    15/05/2009

שלום אור
    רוב מה שתיארת הוא אכן שיגרתי. מה שהפריע לי בעיקר הוא תיאורך שראית רק את השורה הגדולה של המספרים !
    האומנם(?)
    איני רואה סיבה לדאוג עוד שבוע לשוא. התקשרי לקבוע בדיקה אצל המנתח בהקדם
    שבת שלום

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נדב רצ"ב תוצאות בדיקה

אור
    17/05/2009

ראשית תודה גדולה על המענה הפורום .
    בנוגע לכך שאני חושבת שהצלחתי לראות רק את השורה הראשונה, אולי זו התחושה שלי היום אבל הנה יש לי תוצאות הבדיקה 19 ימים לאחר ביצוע PRK, נכון להיום - חודש אחרי אין ממש שיפור
    אולי כך תוכל לאמר לי כיצד זה נראה ואם יש לי מה לדאוג ?

עין ימין (מראש הורדנו רבע מספר בשביל ראיה מקרוב) : 6/18 -1/+1
    עין שמאל : 6/15 פלוס אחד וחצי על מינוס אחד ורבע

מה אומרות התוצאות? האם ניתן להסתדר ככה ולנהוג בכלל או לקרוא? או שאני סתם מדמיינת?

תודה וסליחה אם אני פרנואידית פשוט קשה לי.
    ושוב תודה מראש על המענה
    אור

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מספיק

ד''ר נדב בלפר
    18/05/2009

אור - חסר נתון חשוב
    מה את רואה עם תיקון????.
    כלומר האם יש בעיה בעכירות/שקיפות הקרנית או לא?
    אני מניח שלא... שכן היו אומרים לך
    אני מפציר בך שוב - לכי לבדיקה ושאלי את שאלותייך באופן ישיר - זו זכותך ....
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא-האר את עיני..בפעם האחרונה

אור
    19/05/2009

אכן קבעתי תור למרפאה ושם אברר. אך לפעמים בשל חוסר ידיעה לא נשאלות השאלות הנכונות ואכן -לפני תשובתך בכלל לא ידעתי מה זה עכירות ולכן לא שאלתי למרות שאני גם סומכת על הרופא שבטח יעדכן אותי אם כן)
    עכשיו אני יודעת לענות שעכירות בעין לא היתה לי לפני הניתוח.

האם דבר כזה יכול להיגרם כתוצאה מניתוח ?

ו כשאתה שואל כיצד אני רואה עם תיקון? האם כוונתך אם האופטומטריסט מצליח להביא אותי לראיית 6/6 עם משקפיים? במידה וכן, האם זה שולל את בעיית עכירות ?

ושוב- השאלות בהודעה הזו נשאלות כאן כדי להיות מוכנה ולשאול את השאלות הנכונות במרפאה . ועל כך המון תודה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אור בעיניים

ד''ר נדב בלפר
    22/05/2009

שלום אור
    אכן יכולה להיגרם עכירות בקרנית לאחר ניתוח .... אנחנו מבצעים טיפולים שונים למניעה ו/או להפחתה (אם יש)
    ו..כן - אם את רואה 6/6 עם תיקון אופטי אז אין עכירות בקרנית (היא שקופה)
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לפורום הנהדר הזה ולד"ר נדב

אור
    24/05/2009

תודה על הסבלנות ועל התשובות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קרטוקונוס ורואקוטן. רואקוטן ככלל.
    אריה
    14/05/2009

שלום! אני בן 21 ואני מעוניין להתגייס (לא עשיתי את זה עד עכשיו). כיוון שרציתי שיתאפשר לי להתקבל לכל היחידות בדקתי אופציה של ניתוח להסרת משקפיים. הבעיה היא שלקחתי רואקוטן עד לא מזמן. שאלתי הראשונה היא האם יש אופציה לעשות ניתוח להסרת משקפיים למרות שלא עבר הרבה זמן (פחות מחודש)?

בבדיקת התאמה שעשיתי מיד לאחר שסיימתי לקחת רואקוטן התברר שיש לי קרנית דקה וחשש לקרטוקונוס אבל כששמו לי טיפות תחליף דמעות המצב השתפר והרופא אמר שייתכן שזה בגלל שאני מרכיב עדשות מגע ולכן עלי להשים טיפות תחליף דמעות במשך שבוע ולהבדק שוב. שאלתי היא האם יש קשר בין המצב שלי לבין העובדה שלקחתי רואקוטן?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• חכה

ד''ר נדב בלפר
    15/05/2009

לדעתי, גם בשל התרופה שאתה נטלת, וגם בשל סיפור הקרנית הדקה (?) אני הייתי ממתין ומבצע בדיקה חוזרת בעוד כמה חודשים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• נוער מתעניין
    דוד
    12/05/2009

אהלן אני דוד מנתניה.
    אני כרגע תלמיד כיתה י"ב ובן 18 וחודשיים
    המספר שלי בכל עיין הוא 7 בערך
    וכ 1.5 צילינדר בכל עיין
    המספר שלי התייצב כבר שנה שלמה ומעלה לפי האופטימטריס שלי

רציתי להתחיל להתעניין לגבי ניתוח להסרת משקפיים
    1)האם זה מתאים בגיל מוקדם כמו שלי?
    2) בדיקת ההתאמה-האם היא בחינם?
    3)כרגע ידוע שזהו תחום חדש שהתחיל לפני מספר שנים בודדות, האם יש לכם מושג האם בעוד 10-20 שנה עדיין לאחר הניתוח אני יראה 6-6?
    4) האם הניתוח מתאים למספרים גבוהים כמו שלי?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    נוער מתעניין

הוספת תגובה

• מתאים.... או לא

ד''ר נדב בלפר
    15/05/2009

שלום דוד
    גילך והמספרים + העובדה שהם יציבים - מכניסים אותך לטווח המטופלים. רק בבדיקת ההתאמה ניתן לקבוע, כמובן, למה 0אם בכלל) אתה מתאים. בחלק מהמקומות בדיקת ההתאמה היא בחינם ובחלק - לא. צור קשר ושאל.
    לידיעתך ניתוחים אילו (אקסימר) מבוצעים כבר כ 20 שנים... כך שיש כבר נסיון לא רע. מאידך - שום ניתוח לא ימנע את השינוי הצפוי בעתיד - מעצם השינויים הטיבעיים של העין עם הזמן. כמו שאינך יכול לדעת היום שמספרך לא ישתנה כלל (ללא ניתוח), כך גם אינך יכול לדעת זאת עם ניתוח - וגם לא אנחנו.
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגיל מתאים?

דוד
    17/05/2009

האם גיל 18 הוא גיל מתאים או קטן מידי?
    בנוסף ממה שקראתי אני רואה אנשים שאחרי 5 -10 שנים לאחר הניתוח הראיה בדרדרת וחוזרים למשקפיים...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ד''ר נדב בלפר
    18/05/2009

מנתחים מגיל 18
    נכון - הניתוח לא מונע את השינוי שיקרה עם השנים... ואין יודע למי ישתנה? כמה ? מתי? ואם בכלל
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נדב
    אורח
    12/05/2009

בפורום מסויים ראיתי שהמלצת לברר פרטים על הרופא המנתח,
    כמו כמה מטופלים הוא מנתח בחודש וכמה אנשים הוא פוסל (אחוז פסילות)

האם עליי לחשוד במידה ולא נותנים לי מענה על שאלות אלו?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לד"ר נדב

הוספת תגובה

• החושד בכשרים.....

ד''ר נדב בלפר
    14/05/2009

שלום אורח
    אני לא חושד ולא מציע לחשוד
    פשוט - אילו לדעתי קריטריונים ראויים להישאל
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטראלאסיק
    אורח
    12/05/2009

ראיתי סרטון של ד"ר לוניגר שאיפשר לצוות צילום לצלם ניתוח שהוא מבצע, זה בקישור הבא:

האם כך מתבצע ניתוח אינטראלאסיק או שמדגימים שם ניתוח אחר.

אני מאוד לחוצה מהניתוח,
    ראיתי בסרטון שיש דברים כאלה שנראים כמו מתלים שפותחים את העין - האם זה כואב? מרגישים את זה? בדר"כ אם לא ממצמצים העין שורפת- האם אני אמורה להרגיש את זה בניתוח או אחריו?

דבר נוסף שמראים שם זה מין גירוד של משהו בעין או שזה ליטוש... לא יודעת בדיוק מה זה.
    האם מרגישים את זה? זה נראה לי נורא מפחיד.
    האם הטיפות ששמים בעין לפני הניתוח באמת גורמות לכך שלא ארגיש את מה שעושים לי בעין?
    אני אמורה לקבוע ניתוח אינטראלאסיק בקרוב... ואני חוששת.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אינטראלאסיק

הוספת תגובה

• אינרטאלאזיק

פרופ' ישראל קרמר
    12/05/2009

אכן הניתוח שראית נקרא אינטאלאזיק ובו מקלפים קליפה מהקרנית בשלב הראשון של הניתוח, ע"י לייזר מתוכחם, בשלב השני מבצעים ליטוש ע"י לייזר אחר במיטת הקליפה (שיוף לייזר), אח"כ מחזירים את הקליפה למקומה.
    בשלב הראשון של חיתוך הקליפה מרגישים לחץ קל על גלגל העין במשך מספר שניות. הטיפול של האילחוש ששמים מקטינות באופן כללי את התחושה בזמן מהלך הניתוח. אין מה לחשוש!

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים על אינטרה לאסיק

אורנית
    13/05/2009

אחותי מתלבטת אם לעבור את הניתוח בשיטה זו או לבחון שיטה אחרת במקום אחר.
    אני מעוניינת לדעת מס' פרטים (לה אין אינטרנט ולא ממש משתפים פעולה איתה אצלכם במזכירות)

מה אחוז האנשים שמגיעים למרפאה שלכם לא מתאימים כלל לניתוחי לייזר?
    כמה שנים מבצעים את הניתוח בשיטה זו בעולם ובמרפאת עיניים בפרט?
    כמה אחוז מהאנשים שמגיעים לבדיקות התאמה מתאימים ובוחרים להיות מנותחים בשיטה זו?
    כמה אחוזי הצלחה יש?

הבנתי שהניתוח חדש יחסית ולא יודעים את ההשלכות העתידיות שלו, מצד שני הבנתי שההבדל בינו לבין הלאסיק הוא השלב הראשון בו פותחים את החלון הטיפולי. אז נראה כי אחוזי ההצלחה והשלכות לטווח הארוך אמורים להיות דומים.

אם כן, מה ההשלכות של ניתוח הלאסיק לטווח הארוך? וכמה אחוזי הצלחה יש לו?

אני מופתעת שכשלקוח מגיע למרפאה ורוצה לדעת נתונים אלו, לפני שהוא מחליט על מרפאה בה הוא יבצע בסוף את הניתוח, לא נותנים לו אותם. אני מעדיפה להיות בטוחה ב100% שבחרתי את הניתוח והמרפאה הנכונה עבורי.
    יש סיבה שזה חסוי? לא אמורה להיות סיבה להסתיר נתונים אלו מהלקוחות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

linor
    17/05/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה. טעות

linor
    17/05/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור קרמר

אורנית
    18/05/2009

ראיתי שעוד לא ענו לשאלותיי
    האם תוכל לענות לי בבקשה? זה חשוב לי לדעת על מנת שנוכל לבחור איפה לעשות את הניתוח ובאיזה שיטה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה על אינטרה לאסיק

פרופ' ישראל קרמר
    31/05/2009

אורנית שלום רב,
    1. אחוז הלא מתאימים הוא קטן יחסית, בערך 10%. אין סטטיסטיקה מדוייקת.
    2. מבצעים ניתוח האינטראלאזיק מזה כ5 שנים בארץ וכ8 שנים בארה"ב.
    3. בערך 70% מהנבדקים מתאימים לניתוח מסוג אינטרהלאזיק. לגבי בוחרים בשיטה זו הרוב בוחרים בשיטה זו כשניתן לבצעה.
    4. אחוזי ההצלחה תלויים במספר המשקפיים, בדרגת הצילינדר, בנתוני הקרנית ובגיל ולכן אין לי תשובה מדוייקת.

5. ניתוח האינטרה לאזיק הרבה יותר בטוח מניתוח הלאזיק וקילוף הקליפה ע"י האינטרה לייזר הוא יותר מדוייק, יותר מותאם למבנה הקרנית והרבה יותר בטוח מאשר חיתוך הסכין בניתוח הלאזיק, גם בזמן הניתוח וגם בטווח הארוך.
    מידע זה גלוי לכל ותמיד כדאי לחשוב היטב לפני שמחליטים על ניתוח מסוג זה.
    אגב, חסרים הנתונים לגביך, כך שלא אוכל לתת לך תשובות מדוייקות לגבי סוג ניתוח זה או אחר.
    בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים

אורנית
    01/06/2009

תודה על ההתייחסות.

אחותי בת 25
    יש לה בעין ימין מס 3.25 ובשמאל 2.75 בלי צילינדר
    אמרו לה לבחור או PRK או אינטראלאסיק.
    והיא רוצה את האינטראלאסיק כי אמרו לה שיש לו החלמה מהירה יותר ואין בעיות של טשטוש וכאלה כך שהיא תוכל לעבוד ולנהוג כרגיל אחרי יומיים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא עונה

אורנית
    25/05/2009

אני אשמח לקבל תשובה גם מרופאים אחרים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקסילין 100 ו prk
    יפעת
    10/05/2009

שלום, אשמח לדעת מה הקשר בין טיפול בכדורי דוקסילין לפני ניתוח prk, הבנתי שמשתמשים בתרופה זו בעיקר בטיפול לאקנה ו/או בעיות כיב וכמו כן- נגד מלריה, כיצד הם מתקשרים לעיניים ובפרט לעזרה בריפוי לאחר ניתוח הלייזר? תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דוקסילין 100 ו prk

הוספת תגובה

• דוקסילין

פרופ' ישראל קרמר
    10/05/2009

שלום רב,
    תרופת הדוקסילין מיועדת לטיפול בתופעה של דלקת עפעפיים כרונית הנקראת בלפריטיס, ושהיא מתפתחת בד בבד עם תופעת האקנה ועור פנים שמנוני וכמו כן בסוריאה. תרופת הדוקסילין גם עוזרת לריפוי מהיר של פצע בקרניתף אשר לא מתרפא בזמן סביר. אין לה שום קשר למלרייה ואין שום קשר עם כיב בקיבה.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הראיה חוזרת להיחלש אחרי הניתוח...
    אלעד
    09/05/2009

שלום, עברתי ניתוח לפני 3 שנים (ליטוש פני הקרנית, לא זוכר את השם המדויק של השיטה...) עד לאחרונה הכל היה מצוין. בחודשים האחרונים אני מרבה לקרוא ולעבוד על המחשב, ואני מרגיש שהראיה נחלשת מאוד. בימים האחרונים גם הכתוביות בטלביזיה מתחילים להיטשטש...
    1. מה ממולץ לעשות? (חוץ מלפנות למכון בו ביצעתי את הניתוח)
    2. האם יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?
    3. האם קיימים תרופות או תרגילים שיפסיקו את ההתדרדרות בראיה שלי?

הוספת תגובה

• ראייה לאחר הניתוח

פרופ' ישראל קרמר
    10/05/2009

אלעד שלום רב,
    1+2. הדרך הטובה ביותר היא לבוא לבדיקה במכון שבו נותחת או במכון שלנו ואז לפי ממצאי הבדיקה אוכל לאמר לך באם הנך מתאים לתיקון ניתוחי ובאיזה שיטה.
    3. אין תרגילים שיפסיקו ההדרדרות בראייה, לגבי תרופות ישנה תרופה בשם טילפוטיק שניתן לנסותה פעמיים ביום אך אני בספק שתעזור לך.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה ושאלה נוספת

אלעד
    16/05/2009

ממה זה יכול להיגרם? הרי הניתוח "החזיק" שנתיים בלי בעיות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    יפעת
    08/05/2009

שלום, אני קצרת רואי ולאחר בדיקת התאמה להסרת משקפיים אלו היו ממצאיי: נמסר לי כי בעין ימין 8.75- ללא צילנדר אני יכולה לבצע ניתוח לאסיק, ובעין שמאל 9- עם צילינדר לא ניתן לעשות לאסיק ואפשר ניתוח prk. כמו כן, נאמר לי הקרנית שלי עבה מעל הממוצע ואוכל לבצע תיקון במידת הצורך, אני בת 26. הרופא המטפל אמר שאני יכולה גם לעשות prk בשתיהן אבל הוא ממליץ דוקא אם באפשרותי כן לעשות לאסיק בעין אחת -לעשות כן מאחר והחלמה בלאסיק מהירה יותר - כך לפחות תהיה לי עין אחת שכבר בתפקוד "כמעט מלא" באופן מיידי. מאז ההמלצה הזו אני לא רגועה ומדוכאת, אני בלחץ שהניתוח השונה בכל עין יגרום לי לאי סימטריה בראייה (לפחות בהתחלה),שלאחר הניתוח הקרנית ב2 העינים לא תהיה בבסיסה זהה מאחר וזו תחתך וזו תשוייף, ואולי זה דבילי אבל חשוב לי שהקרנית כאילו תצא לאחר הניתוח מאותה "נקודת פתיחה".
    בכל מקרה הוא הכין אותי בעין של הלאסיק לראות כמעט מיד ובעין של ה prk לזמן החלמה של כשבועיים. כאמור, ברור לי שיש לי אפשרות פשוט לבצע את אותו ניתוח - prk - בשתיהן, אבל מאחר והקרנית שלי עבה והמספר גבוה והייתי עם עדשות קשות כל חיי אני בלחץ שההחלמה תארך יותר זמן ושסיכויי להצלחה קטנים יותר. בבקשה תרגיע אותי לפני שתאמר לי לדבר עם הרופא המנתח שוב

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• ניתוח לאזיק

פרופ' ישראל קרמר
    10/05/2009

שלום רב,
    לידיעתך , המרפאת עיניים לא מבצעים ניתוח מסוק לאזיק מזה כ5 שנים לערך, היות ובניתוח הלאזיק מבוצע חיתוך הקליפה ע"י סכין, אנו מבצעים ניתוח חלוי הנקרא Intralasik שבו מקלפי את הקליפה בשלב הראשון של הניתוח עם לייזר מסוג אינטרה לייזר במקום סכין, לכן זהו ניתוח בטוח הרבה יותר ומדוייק יותר.
    כדי לדעת עם את מתאימה לניתוח האינטראלזיק שהחלמתו מהירה מאוד עליך לבוא לבדיקת התאמה כאשר את בלי עדשות מגע במשך שבוע ימים לפחות.

בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת התאמה במכון עיניים
    אורח
    07/05/2009

שלום,
    קבעתי היום תור לבדיקת התאמה במרפאת עיניים, אצל פרופ' ישראל קרמר.
    הבדיקות כואבות? ראיתי שיש בדיקה של לחץ תוך עיני או משהו כזה...

אני מרכיבה עדשות חודשיות (נראה לי שזה נחשב עדשות רכות) ונאמר לי להסירם 48 שעות לפני הבדיקה.
    האם יש צורך להגיע עם העדשות (בקופסת אחסון) לבדיקה?
    האם לאחר הבדיקה יש באפשרותי להרכיבן או שגם אז אצטרך להסתובב בלעדיהן?

אני שואלת מאחר והמשקפיים היחידות שיש לי הן מלפני כ4 שנים אולי יותר והמספר שלהן לא תואם את המספר שיש לי היום, כך שעדיף לי לחזור לעדשות כמה שיותר מהר.

האם זה בסדר אם ארכיב משקפיים שמספרן שונה מהמספר הנוכחי שלי לפני הבדיקה? אין לי כ"כ ברירה אחרת :)

בנוסף, קראתי פה קצת וראיתי שיתקופת ההחלמה היא של שבועות עד חודשים.
    עיקר עבודתי היא מול מחשב. האם לא אוכל לעבוד לאחר הניתוח? האם לא אוכל לנהוג?
    שבועות עד חודשים זה המון זמן וזה קצת מגביל אותי מלהגיע לעבודה.

שאלה אחרונה- שמתי לב לאחרונה שלפעמים כשאני נוהגת בלילה האורות של המכוניות מסנוורים אותי ויש הילה סביב המנורות של הכבישים- יכול להיות שזה בגלל העדשות? האם זה גם מתוקן בניתוח?

סליחה על כל השאלות פשוט קצת מפחיד אותי. כי בכל זאת מדובר בעיניים- דבר חשוב ביותר!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בדיקת התאמה במכון עיניים

הוספת תגובה

• אנסה

ד''ר נדב בלפר
    07/05/2009

קבעתי היום תור לבדיקת התאמה במרפאת עיניים, אצל פרופ' ישראל קרמר.
    הבדיקות כואבות? ראיתי שיש בדיקה של לחץ תוך עיני או משהו כזה...

**לא כואב... רק אולי לא מעט נעים

אני מרכיבה עדשות חודשיות (נראה לי שזה נחשב עדשות רכות) ונאמר לי להסירם 48 שעות לפני הבדיקה.
    האם יש צורך להגיע עם העדשות (בקופסת אחסון) לבדיקה?

**אפשר

האם לאחר הבדיקה יש באפשרותי להרכיבן או שגם אז אצטרך להסתובב בלעדיהן?

**תוכלי להחזירן לעינייך

האם זה בסדר אם ארכיב משקפיים שמספרן שונה מהמספר הנוכחי שלי לפני הבדיקה? אין לי כ"כ ברירה אחרת :)

**כן – רק שלא תיראי כל כך טוב

בנוסף, קראתי פה קצת וראיתי שתקופת ההחלמה היא של שבועות עד חודשים.
    עיקר עבודתי היא מול מחשב. האם לא אוכל לעבוד לאחר הניתוח? האם לא אוכל לנהוג?
    שבועות עד חודשים זה המון זמן וזה קצת מגביל אותי מלהגיע לעבודה.

**רוב האנשים יכולים לעבוד ולנהוג לאחר שבוע . יש אופציה גם לניתוח אינטרלאסיק ... אז ההחלמה קצת יותר קצרה. ניתן לדון באפשרות לאחר בדיקות ההתאמה

שאלה אחרונה- שמתי לב לאחרונה שלפעמים כשאני נוהגת בלילה האורות של המכוניות מסנוורים אותי ויש הילה סביב המנורות של הכבישים- יכול להיות שזה בגלל העדשות? האם זה גם מתוקן בניתוח?

**אם זה קורה לך עם עדשות המגע יש סיכוי שיהיה גם לאחר הניתוח. ספרי על כך לפרופ קרמר בזמן בדיקת ההתאמה

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

linor
    07/05/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השאלות שלך..

אורית
    09/05/2009

הי לימור,
    לפני כחצי שנה ביצעתי את ניתוח הלייזר אצל פקופסור קרמר ולכן אני חשה מחויבות לעזור לאנישים שהיתי במצבם.
    בואי נתחיל מהסוף: הבחירה שלך ברופא מוצלחת מאוד. פר' קרמר הוא אחד המנתחים הידועים בתחומו! אני בחרתי בו לאחר בדיקות ובירורים ארוכים ולא התאכזבתי בכלל!
    גם צוות העוזרים שלו מקסימים- מה שיעסזור מאוד בתהליך הניתוח.
    לגבי בדיקות ההתאמה:
    הבדיקות לא כואבות בכלל. החלק הלא נעים (בקטנה!!) זה הרחבת האישונים כי אז את באמת מסונוורת מכל דבר- שום דבר שמשקפי שמש או כמה שעות לא יעבירו..
    לא צריך לבוא עם העדשות, אלא אם כן תרצי להרכיבן מחדש אח"כ. אני לקחתי אותן כי שנאתי את המשקפיים ומיד אחרי הבדיקה חזרתי אליהן.
    הצוות בת"א מיומן מאוד!! אין לה מה לדאוג למרות שאני ממש מבינה.
    שיהיה לך המון המון בהצלחה!!!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגעת אותי

linor
    09/05/2009

ממש מלחיץ כל העניין הזה כי שומעים כ"כ הרבה דברים וזה בכל זאת להפקיד את העיניים שלך בידיים של רופא.
    אני בקושי רואה עם המשקפיים כי הם מלפני כמה שנים כשהמספר היה נמוך יותר, כך שזה נורא בשבילי להיות בלי עדשות.
    תודה שהגבת, אני שמחה שיצא לי לשמוע ממישהי שנותחה אצל פרופ' קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית

linor
    09/05/2009

את זוכרת באיזו שיטה נותחת במקרה?
    ואחרי הניתוח איך הייתה ההחלמה?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שעשה אינטראלאסיק יכול לענות

linor
    17/05/2009

רוצה לדעת מה פחות או יותר זמן ההחלמה האמיתי.
    למה לצפות אחרי הניתוח. יש טישטוש ראייה? כאבים וכאלה?
    אומרים שאחרי יומיים רואים מצויין אבל אני קוראת שזה לא כך אצל כולם.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לעשות ניתוח - אבל תוהה
    אורח
    07/05/2009

אני בקופ"ח מאוחדת ויש להם הסדר עם מרפאת עיניים,
    ביררתי את עלות הניתוח ונתנו לי טווח מחירים מסויים ונאמר לי שזה אחרי שהקופ"ח כבר משתתפת.
    ביררתי במכון אחר CARE ושם הניתוח עולה סה"כ 8000 ש"ח וזה בלי השתתפות של שום מרפאה.

רציתי לדעת מדוע ההבדלים העצומים הללו במחירים.
    האם יתכן שקופות החולים כלל לא משתתפות בעלות אלא רק עובדות/מפנות למרפאה מסויימת?

בנוסף, רציתי לדעת מדוע במקום מסויים אומרים לבוא לבדיקה המקדימה ולהסיר עדשות רק 24 שעות לפני וחלק אומרים שצריך להסיר אותן 48 שעות לפני? האם כל מרפאה בודקת משהו אחר?
    אם ארצה לעבור ניתוח במקום אחר האם התוצאות של מרפאה אחת לא יהיו תקפות לאחרת?

נורא מוזר שאין משהו אחיד וזה נורא מלחיץ אותי.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    רוצה לעשות ניתוח - אבל תוהה

הוספת תגובה

• לא עובדים עלייך

ד''ר נדב בלפר
    07/05/2009

תשווה מחיר לפני ואחרי השתתפות הקופה באותו מקום
    כל מקום - שיווקו ומחיריו. אתה מחליט לאן לפנות
    בכל מקום יש שינויים קטנים בשיטות - יש מנתחים שונים עם העדפות שונות.... כולם רופאי עיניים מומחים ומנוסים
    כל מקום עורך את בדיקות ההתאמה שלו ואין שיתוף פעולה ביניהם
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסיק או PRK
    מיטל
    06/05/2009

שלום,
    אני בת 32 ומעוניינת לבצע ניתוח להסרת משקפיים. לאחרונה נבדקתי בשתי מכונים שונים, באחת הציעו לי לבצע ניתוח רק בעין ימין בשיטת לאסיק, בשניה הציעו לי לבצע ניתוח בשתי העיניים בשיטת PRK .
    בעין ימין המספר שלי 0.5 עם צילנדר -1.25 , בעין שמאל אין לי מספר כלל, עם צילנדר זהה (-1.25).
    רציתי לדעת, איזה ניתוח מומלץ במקרה זה? האם יש יתרון לנתח רק עין אחת או שעדיף לנתח את שתיהן בו זמנית?
    איזו שיטה עדיפה במקרה שלי ומדוע השוני בשתי ההבחנות?

תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאסיק או PRK

הוספת תגובה

• שתי האפשרויות קבילות

ד''ר נדב בלפר
    06/05/2009

שלום מיטל
    זה תלוי בצפיות שלך... בעוד ממצאים בבדיקה ... ב"העדפות" של המנתח במקום
    גם לעיתים יכול להיות, שלאר הסבר ודיון תחליטו יחד לא לנתח כלל בזמן נתון זה.
    סהכ לרוב האופציות יש תוצאות סופיות דומות וברות השוואה
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לזיק או PRK - המשך

מיטל
    06/05/2009

ד"ר נדב שלום ותודה רבה על התגובה,

אני מאוד מוטרדת משני הממצאים שקיבלתי וההתלבטות רבה. האם יש ייתרון בלנתח עין אחת בלבד עפ"נ ניתוח של שתי העיניים?
    לאופציות אותן התוצאות בהקשר לניתוחים שהוצעו לי או באופן כללי ?
    לפי מה שראיתי עד עתה בפורום, בניתוח ה PRK תופעות שונות כגון סינוור בלילה גם לאחר תק' ארוכה , יובש בעיניים וכד' , שלא הועלו בניתוח הלאסיק - האם זה כיוון שהם לא מאפיינות את שיטת הלאסיק?
    אנא עזור לי בעניין כי אני מאוד מבולבלת מחד ומאוד מעוניינת להסיר את המשקפיים מאידך.

שוב תודה

מיטל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשיך

ד''ר נדב בלפר
    07/05/2009

מיטל
    ניתוח של עין אחת יותר זול (כמובן) ולא מסכן כלל את העין שלא נותחה. היא תראה כמו היום ללא תיקון
    אם המספר קטן יחסית והראיה תיפקודית - זו החלטה הגיונית וסבירה
    גם בלאסיק ייתכנו הילות בלילה (בעיקר בשלב ההחלמה) וגם יובש לזמן ממושך... אולי לא ניתקלת בפורום . סהכ זה לרוב חולף
    אני חושב ששווה ללבן שאלות מסוג זה על בסיס נתונים שלך אישיים - לאחר בדיקת התאמה עם המנתח
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות...

מיטל
    07/05/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבועיים אחרי PRK
    גילה
    03/05/2009

שלום וברכה
    אני שבועיים אחרי PRK, בשלושה ימים ראשונים היו לי כאבים שאפשר לקרוא להם בשקט כאבי תופת, רק כדורים חזקים מאד שהפילו אותי לגמרי גרמו לי להירגע.היום המצב מעולה מבחינה זו, כמעט ללא יובש וללא גרוי כל שהוא בעיניים.
    אבל -
    מבחינת ראייה אני - לא רואה מקרוב, ללא יכולת לקרוא ולצפות במחשב. לא רואה מרחוק, ללא יכולת לצפות בטלויזיה.
    אני רואה הכל כפול או מרוח , ממש כמו שרואים מבעד מסך של דמעות .
    נכון, לפני הניתוח הזהיר אותי הרופא שזה יכול להיות המצב עד שלושה חודשים!!
    אבל ממה שאני שומעת מסביב וממה שאני מצליחה בקושי לקרוא בפורומים, אז משהוא כמו 10 ימים עד שלושה שבועות אנשים רואים פחות או יותר טוב ויכולים להסתדר,
    האם המצב שלי הוא נורמלי? אני קצת פוחדת כי המצב תקוע ולא משתפר בכלל.
    האם יש אפשרות להיעזר במשקפי קריאה לבינתיים (זה לא מקלקל את התוצאה לבסוף?)
    מה עושים??
    תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שבועיים אחרי PRK

הוספת תגובה

• אחרי PRK

ד``ר עמי הירש
    03/05/2009

בהחלט אחרי PRK יתכן מצב של טישטוש ראיה ממושך יחסית בן מספר שבועות, שימוש במשקפי קריאה אינו מזיק ואינו פוגם בתוצאה הסופית של הניתוח.
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שיזוף לאחר ניתוח
    אריק, אשדוד
    02/05/2009

שלום,

אני עברתי ניתוח להסרת משקפים בתחילת נובמבר האחרון, שזה יוצא בדיוק לפני חצי שנה, שאלתי היא האם זה כבר תקין להשתזף ולהיות חסוף לשמש גם באיזור העינים?

שיזוף עם משקפי שמש אינו רלוונטי מכיוון שהוא משאיר סימן לבן מסביב לעינים, לכן אני מתכוון לשיזוף ללא משקפי שמש בלבד.

תודה רבה לכל תשובה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שיזוף לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• מים ושמש

ד''ר נדב בלפר
    02/05/2009

שלום אריק
    אם החלמתך מהניתוח היתה שיגרתית, הרי שמצבך ככל האדם בנוגע לשאלתך. זה לא בריא לך להיות הרבה בשמש כמו לכל אחד אחר. לא יותר ולא פחות.
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמה להסרת משקפיים בלייזר
    דנה
    30/04/2009

שלום,
    לפני כחמש שנים עשיתי בדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר. נמצאתי כלא מתאימה
    כשהסיבה הייתה (אם אינני טועה) כי הקרנית שלי קעורה מידי

האם כיום יש ניתוח שיודע להתגבר על בעיה זו או שעדיף לא לנסות בכלל ולהישאר עם משקפיים?

אודה על תשובתכם הכנה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    התאמה להסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• כן....ולא

ד''ר נדב בלפר
    30/04/2009

שלום דנה
    אנחנו משתמשים עדיין באותו לייזר כמו לפני 5 שנים - אולם יש התקדמות כל הזמן בהבנה של תהליכים, בנסיון של המקצוע ובתוכנות הטיפוליות. יש גם ניתוחים שאין בלייזר. שווה בדיקת התאמה נוספת - אם את בכלל מעוניינת לעשות ניתוח. אם את מתלבטת .... אל תמהרי.
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה