מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת משקפיים בלייזריעל24/03/2009
שלום, אני בת 26 וממש לאחרונה איבחנו שאני צריכה משקפיים לראיה למרחק. בעין אחת המספר שלי 1 ובעין השניה 3/4. הבעיה היא שהמשקפיים מאוד לא נוחות לי, ולהרכיב עדשות זה בעייתי כי לראיה מקרוב אני לא צריכה משקפיים, ואז אני צריכה מספר פעמים ביום להכניס ולהוציא את העדשות. האם הסרת משקפיים בלייזר יכול להיות טוב למקרה כמו שלי?(במידה ואני מתאימה) ושאלה נוספת, בגיל 26, האם לאחר הסרת המשקפיים בלייזר אין סיכוי שלקות הראיה תחזור? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן.... ולא
דר' בלפר26/03/2009הניתוח מטפל במצב קיים, כלומר, אם המספר יציב ותנותחי - לא תצטרכי משקפיים במיידי. אולם הניתוח לא מונע שינויים בעתיד. גם ללא ניתוח וגם עם ניתוח העיניים צפויות להשתנות באותו אופן .... ובאותו קצב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם הקרנית החתוכה מתאחה עם הזמן ?יוסי23/03/2009
שלום ד"ר, לפני 4 שנים עברתי ניתוח לייזר בשיטת LASIK והשאלה היא האם אותו מקום שבוצע בו חיתוך השכבה העליונה של הקרנית והחזרתה למקום האם החתך התאחה ? או שתמיד אהיה עם קרנית חתוכה בעצם ? דהיינו אם אקבל מכה חזקה בעין או חלילה תאונת דרכים יש סיכוי שהחלק ה"פתוח" יזוז ? (בניגוד ל PRK ששם אין את החיתוך ואין את הסיכוי) שאלה נוספת : האם טכנולוגית אינטראלאסיק מיועדת לניתוח PRK גם כן או רק ללאסיק ? תודה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוסי
דר' בלפר26/03/2009יש תמיד צלקת (מיקרוסקופית) בכל מקום בו בוצע חיתוך ברקמה חיה. השאלה היא האם היא חזקה כמו הרקמה המקורית? כנראה לא רחוק מכך. למי שעוסק בספורט אקסטרים או חשוף יותר לטראומה, יש העדפה לשקול PRK
לגבי מכשיר האינטראלייז - הוא חותך בעזרת לייזר (מסוג אחר) במקום סכין ולכן אין טעם להשתמש בו ב PRK
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עין אחתדיתה23/03/2009
אני בת 57 יש לי מספר 4 לראיה מרחוק. מקרוב אני לא צריכה משקפיים. עשיתי בדיקה במכון ואמרו לי שאני יכולה לבחור או ניתוח לאסיק או שיוף חיצוני. ביקשתי לנתח רק עין אחת כדי שאוכל לראות מקרוב גם לאחר הניתוח בזכות העין הלא מנותחת. שאלתי היא : איזה שיטה טובה יותר ובטוחה יותר. מה הסיכוי שניתוח רק עין אחת יהיה יעיל לראיה מקרוב וגם מרחוק. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דיטה
דר' בלפר26/03/2009מעיון בתשובותינו הרבות בפורום תגלי שאין שיטה עדיפה אלא התאמה בין המצוי לאופטימלי לכל אחד.
תיקון בעין אחת מקובל מאוד (מונוויזין) אולם יתכן ובמקרה שלך - קצת יהיה קשה להסתגל עקב ההבדל הניכר בין שתי העיניים (4)
האם אין לך קטרקט? אם כן - אולי ניתוח קטרקט ישפר ויפתור טוב יותר......
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתחלה מזערית
דיתה26/03/2009תודה לתשובת הרופא.
הרופא אמר שיש לי התחלה מיזערית של קטרקט חסרת משמעות.
אפשר במצב כזה לנתח קטרקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכן
ד''ר נדב בלפר26/03/2009באופן עקרוני מנתחים קטרקט ברגע שהוא מפריע..... וזו שאלה שניתן לברר עימך רק פנים אל פנים - לאחר בדיקת עיניים
נותר לך לסמוך על המנתח שלך וללכת לפי המלצתו........ או להיוועץ במישהו אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה
דיתה26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אישונים רחבים, שתי שאלות.עמית23/03/2009
אני רוצה להבין משהו בקשר לאישונים בכלל ואישונים רחבים בפרט. הבנתי שאם יש למטופל אישונים רחבים מדי והוא רוצה לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים, הוא צריך לעבור שיוף נוסף מסויים לאישונים בשביל מניעת סינוורים. אם לפני הניתוח האישונים שלו רחבים מהרגיל, איך זה שהוא לא סובל מסינוורים כל הזמן לפני הניתוח? או שהוא כן? דבר שני, האם יכול להיות שאחרי ניתוח לייזר האישונים קצת רחבים מהנורמאלי? אם כן, למה זה קורה והאם זה מסתדר? האם זה שריר ששולט על האישונים ולכן זה מסתדר עם הזמן מאחר והשריר מתאמץ ומתחזק? תודה רבה מראש! נימרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחב.....
דר' בלפר26/03/2009אם יש למישהו אישון רחב מהרגיל בחושך, והוא משתמש בעדשות מגע, לרוב הוא יחוש הילה וסינוור בערב. במצב ללא עדשות או ניתוח - לא.
לא מקובל להניח כי ניתוח הלייזר גורם לשינוי כלשהו באישון ....
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבוע אחרי ניתוח לאסקעדן23/03/2009
שלום רב, אני שבוע אחרי ניתוח לאסק לשתי העיניים ואני מרגישה מצויין וכבר ורואה מצויין ומאוד חשוב לי להודות כך בהתחלה לרופא הכי מדהים והכי מקצועי בעולם ד"ר מיכאל היימס על היחס האישי ,הדאגה, האיכפתיות ולכל החוששים תלכו על זה אתם בידיים הכי טובות. עכשיו לשאלה : ד"ר היימס ביקש ממני להפסיק להשתמש בויגהמוקס ביום העשירי לניתוח ,להמשיך שבוע עם מקסידקס + ריפרש ולאחר מכן לעבור ל pred forte או sterodex שתי טיפות ביום למשך שבועיים + ריפרש אני רוצה לדעת בבקשה מה הן שתי התרופות האלה pred forte - sterodex ומאיזה סיבה אני צריכה אותם ?ובכלל לאשר את תהליך הטיפול התרופתי? תודה מראש על שיתוף הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למאושרת
שי23/03/2009מאושרת שלום את שבוע אחרי ניתוח לאסק (lasek) ואת כבר רואה מצויין כלומר יכולה לנהוג לקרוא לראות טלויזיה ואת גם רואה במחשב כמו שראית לפני הניתוח ויכולה לעבוד עליו ? תשובה זאת חשובה לי מאוד בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלמתן המעוניין
עדן23/03/2009היי מתן, נאמר לי ע"י ד"ר היימס שתוצאות ניתוח הלאסק הם לא ממש מיידיות {וזה כנראה תיאום ציפיות מינימאלי} מבחינתי מיד לאחר הניתוח שארך פחות מ 20 דק' ראיתי תוצאות מדהימות אך לא ב 100% כמובן סתם דוגמה בסיום הניתוח שאלו אותי לגבי השעה שהייתה תלויה על קיר במרחק של 6 מטרים ונחש מה אפילו לא התאמצתי ועניתי מיד הראיה למרחק תשתפר באופן משמעותי ובאופן מיידי אך הראיה מקרוב ב4 הימים הראשונים תהיה מטושטשת וזה בגלל הפצע בעין יתאמו איתך ציפיות שתוצאות סופיות של ניתוח ה lasek יתקבלו עד 3 חודשים אבל שוב אני שבוע אחרי הניתוח וכבר קוראת ספרים ,מחשב, נוהגת חופשי, טלויזיה הכל והכי חשוב מזהה פרצופים {תרתי משמע} לא צריכה יותר מזה מעניין מה יהיה איתי בעוד 3 חודשים כנראה שאצליח לראות חיידקים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאין צורך לענות לשאלתי
עדן25/03/2009התברר לי ששתי התרופות הן אותו הדבר
מודה שהתבלבלתי - טעות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לאחר ניתוח PRKנלי23/03/2009
שלום, אני כשבועיים לאחר ניתוח PRK. ניתנו לי הוראות ל/שים במשך חודש וחצי 4 פעמים ביום אנטיביוטיקה (טיפות דקסהמיצין) ו-6 פעמים ביום ג'ל (ג'נטיל). אני רוצה להתחיל לעבוד אבל קשה לי לשים לעצמי את הג'ל. האם אפשר להמיר אותו לטיפות ריפרש (לא בקפסולות, אלא בבקבוקון רגיל)? אם כן, אז כמה טיפות לשים ביום מהריפרש וכמה מהג'ל? תודה מראש, נלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל טיפות תחליפי דמע ללא חומר משמר -
דר' בלפר26/03/2009באותו מינון - יספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראיית לילה+הילותשלומי22/03/2009
שלום רב הבנתי שלאחר ניתוח מסוג lasek או lasik נוצר מצב של "הילות" סביב מקור אור בעיקר בלילה וזה מפריע לראייה שאלתי ממה דבר זה נובע ? ואיך ניתן לטפל בו במצב חס וחלילה שהוא לא נעלם מעצמו ? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלומי
פרופ' ישראל קרמר22/03/2009שלום רב, במידה ומבצעים את ליטוש הלייזר בניתוח מסוג לאסק או לאסיק בשיטה שנקראת WAVEFRONT או CV, ניתן למנוע הופעה של סינווירם או הילות בלילה לאחר ניתוח הלייזר. הסיבה לכך היא כי ליטוש מתוחכם זה נעשה בשטח הרבה יותר רחב משטח האישון המתרחב בלילה ובנוסף לכך נעשה ליטוש היקפי בנוסף לליטוש של המשקפיים המטפל בבעיה של אברציות ספריות (עיוות היקפי) שעלולות לגרום להילות לאחר ניתוח לייזר.
הטיפול בהילות יכול להיות באמצעות טיפות שמקטינות את האישון מסוג ALPHAGAN.
דרך אגב במרפאתנו אנו לא מבצעים את ניתוח הLASIK יותר אלא ניתוח חלופי הנקרא INTRALASIK שבו חותכים את הקליפה ע"י לייזר חכם במקום חיתוך ע"י סכין המבוצע בניתוח הלאסיק
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRK + CROSS LINKING ?נעם21/03/2009
שלום ד"ר, עין אחת שלי נותחה ב LASEK. כיום - חודש אחרי - הראיה עדיין לא טובה מספיק. הרופא מעריך אותה כ 6/10 ומסביר שלא ניתן - כרגע - לשפר אותה באמצעי אופטומטריסטי כלשהו. בעקבות הטיפול, נוצר פער גדול בין העין המנותחת לעין השניה שלי - שהמספר בה הוא (-6) והצילינדר (-1). הפער הוא כזה שלא נוח לי ללכת עם משקפיים. זה גורם לי כאבי ראש. בגלל הפער, הרופא ממליץ לנתח גם את העין השניה - בשיטת PRK. בנוסף הוא ממליץ לבצע בה CROSS LINKING (כי יש בה התחלה של קרטוקונוס). שאלותיי: 1. CROSS LINKING - אני מבין שזהו טיפול מונע (התקדמות הקרטוקונוס) ולא טיפול מתקן (הראיה). האם יש סכנות בטיפול הזה? יש אי הצלחה? מה המשמעות של אי הצלחה? תיתכן פגיעה בעין? בראיה? עד כמה הטיפול חדש ומה מידת הנסיון שלו בארץ? 2. ה CROSS וה PRK - האם אין בעיה לביצוע - ביחד - באותה העין? האם טיפול ה CROSS עלול להשפיע על סיכויי הצלחת ה PRK? ההתלבטות שלי נובעת מכך שכאמור - בעין שכבר נותחה הגעתי לראיה שאינה מושלמת ואני חושש שזה יהיה המצב בשתי העיניים ואז זו בעיה... אודה לתשובה מפורטת ככל האפשר, תודה רבה ושבוע טוב, נעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK + CROSS LINKING ?
פרופ' ישראל קרמר22/03/2009שלום רב,
לפי שאלותך אני מבין שלא נבדקת במרפאתנו, המצב שלך נראה לי מורכב מדי בכדי שאוכל לתת לך תשובות מדויקות בלי לראות אותך ולבדוק את נתוני הקרניתו וכו', באופן כללי בפציינט שסובל מקרטוקונוס לא מומלץ לבצע PRK.
לגבי קרוס לינקינג, אכן זהו טיפול חדשני יחסית, לא ידוע בוודאות האם טיפול זה מונע התקדמות של מחלת הקרטוקונוס בעתיד, הזמן והמעקב ארוך הטווח יענו על כך. בואפן כללי אין סיבוכים רציניים בטיפול זה פרט להחלמה איטית של הארוזיה בקרנית ותגובה של רקמה כגון עכירות שטחית הדורשת טיפול ממושך בטיפות סטרואידים. יכולים גם להיות שינויים בחדות הראייה לאחר טיפול זה.
אם תרצה ייעוץ לגבי טיפול זה או טיפולי קרטוקונוס אחרים, אשמח לייעץ לך במרפאתנו
בברכה, פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תדירו בתדיקות לאחר ניתוחאורי21/03/2009
שלום רב ד"ר, אני מעוניין לעבור בחודש אפריל ניתוח לייזר (ככהנ בשיטת לאסק) וביולי אני מתכנן ליסוע לטיול של כחצי שנה. רציתי לשאול - האם לדעת מסוכן ליסוע לטיול 3 חודשים אחרי ניתוח? כמו כן, כל כמה זמן צריך לבצע בדיקה לאחר מעבר ניתוח? אני יודע שיש בדיקות אחרי יום ואחרי שבוע, ומה אחכ? תודה רבה, אורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר
ד''ר נדב בלפר21/03/2009שלום אורי
נשמע סביר ....
המקובל הוא יום, שבוע, חודשיים ואז לכיוון השנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח lasekשי19/03/2009
שלום לכולם מה הכוונה לאחר ניתוח שנוצר מצב של יתר תיקון קל ? ומה הסיבה להפסיק את טיפות הסטרודים בהדרגה למה הם משמשות (הכוונה לטיפות דטרודקס) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשך תגובת פרופ קרמר
ד''ר נדב בלפר20/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא הבנתי מה התשובה
שי20/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאפנה לתשובת פרופ קרמר
ד''ר נדב בלפר20/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהפרופסור קרמר אודה מאוד לתשובתך
שלומי22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה מפרופ' קרמר
פרופ' ישראל קרמר22/03/2009שלום רב, תופעת תיקון יתר קל לאחר ניתוחי לייזר היא תופעה שכיחה יחסית, במטופלים צעירים היא תופעה מבורכת ובמבוגרים יותר היא מפריעה לראייה מקרוב. בד"כ תיקון היתר הולך ויורד בהדרגה במשך מס' חודשים לאחר הניתוח. לעיתים רחוקות תיקון היתר נשאר ודורש תיקון.
טיפול ממושך בסטרואידים מטרתו למנוע תגובה באיזור ליטוש הלייזר בניתוח ליטוש שטחי של הקרנית כגון LASEK או PRK
אסור להפסיקם בבת אחת בניתוח לייזר מסוגים אלו, בגלל יתר תגובה של הריקמה בהפסקה חדה של סטרואידים.
בברכה, פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת הלאסיק ואינטראלאסיקגדי19/03/2009
קראתי בנט שהשיטות הנ"ל גורמות להחלשת הקרנית והשארת חתך בקרנית לכל החיים? האם הדבר נכון? אם כן, מה ההשלכות של זה? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך
ד''ר נדב בלפר20/03/2009שלום גדי
אכן אלו 2 שיטות בהן חותכם מיתלה (flap) דק בקרנית - אשר מוחזר בסיום הניתוח. מבחינה זו אכן יש חתך לכל החיים. אולם חשוב לוודא כי עובי הקרנית (ללא המתלה) לאחר הטיפול יהיה בטווח הביטחון המוכר והמותר. כמובן, אם מבצעים את השיטה השיטחית (PRK או LASEK) אין חיתוך....
חשוב גם להבין כי בשיטת האינטראלאסיק יש יותר דיוק בעובי ובמבנה המתלה כך שהוא יותר מוגדר ומדוייק מאשר המתלה המבוצע בעזרת סכין (לאסיק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחתך
רם22/03/2009ד"ר בלפר שלום, ראשית, אני מודה לך על תשובתך, אולם לא התייחסת להשלכות שבחתך, האם זהו מקור מתמיד לזיהומים? האם בזמן מכה בראש יש חשיבות לחתך הזה והוא עלול "לזוז" או חלילה להפתח? אודה לתשובתך בעניין שכן אני מתעניין בהסרת משקפיים בשיטת האינטרלאסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה עדיף PRK או LASIK ?יוסי18/03/2009
שלום רב, שמי יוסי ואחי הקטן (בן 20) מעוניין לבצע ניתוח לייזר בעיניים (יש לו מספר 1.5 בשתי העיניים ) . הוא עבר בדיקת התאמה ונאמר לו שיש לו קרנית עבה של 504 מיקרון אם אני לא טועה . ואז הוא שאל באילו שיטות מבצעים את ניתוח הלייזר ונאמר לו שיש 2 שיטות PRK ו LASIK ושאלה היא מה עדיף בשבילו ? באיזו שיטה אפשר לקבל תוצאות יותר מדוייקות ? מה יותר עדיף (לא אכפת לאחי חוסר נוחות בשבועיים הראשונים מה שחשוב לו זה התוצאה לטווח הרחוק ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה שאלת
ד''ר נדב בלפר20/03/2009יש יותר מידי מידע הדורש עיבוד והערכה על מנת לתת תשובה חד משמעית
לכל שיטה יש בעד ונגד.....
אם אחיך מתאים לשתי השיטות - לדעתי עליו לדון עם המנתח על האופציה האופטימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאוקי אני מבין אותך אז אחדד את השאלה
יוסי22/03/2009השאלה אכן גדולה אז אחדד אותה .אני בשנת 2004 עברתי בעצמי ניתוח לייזר בשיטת לסיק והבנתי מהשיחה עם המנתח שעכשיו חזרה השיטה הראשונה שהייתה נהוגה כאשר התחילו ניתוחי הלייזר שהיא שיטת ה PRK מכיוון שבשיטה זו אין חיתוך של הקרנית ואז שיוף אלא שיוף בלבד של השכבה העליונה של הקרנית ואז יוצא שישנה פגיעה פחותה בקרנית באופן יחסי ומשאיר עוד מרחב תמרון לטעיות. בכל אופן הנתונים של אחי הם: עיניים כחולות קנית עבה תודה לאל (504 מ"מ) מספר 1.5 בשתי העיניים ללא צילינדר בחור צעיר (בן 20) בריא המנתח אמר שאפשר גם לבצע ניתוח בלאסיק וגם ב PRK וזו בחירה של אח שלי אבל לאחי לא אכפת מזה שב PRK זמן ההחלמה הוא שבועיים לעומת הלאסיק עם ההחלמה המהירה של יום או יומיים מכיוון שמה שאכפת לו זה ה LONG RUN הטווח הארוך ולא הטווח הקצר ...מה שחשוב לו הוא דיוק התוצאות ופרמטר חשוב נוסף הוא שיטה פחות מסוכנת ויותר בטוחה יחסית ...אני מבין שהשאלה לא קלה אבל המנתח עצמו נותן לאחי את הזכות לבחור ולכן אנחנו רוצים לשאול בעצתך מהנסיון שלך ... הרבה תודה ד"ר יוסי טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההבנתי יותר טוב............
ד''ר נדב בלפר22/03/2009אכן התלבטות ראויה.... טוב עשה המנתח שנתן לכם מידע והשאיר לכם שיקול בהחלטה.
אין הבדל מהותי בתוצאות בנתונים שציינת. סהכ - אין צורך לשייף הרבה רקמה, כך שמרחב הביטחון טוב בשתיהן. אני אישית מעדיך לרוב את הניתוח השיטחי, אלא אם יש התוויה לחיתוך...... אבל מכובד ומקובל להעדיף ההיפך. בקיצור, לדעתי עיקר השיקול צריך להיות החלמה מהירה מול איטית (זו הסיבה שבגללה נוצרה השיטה עם החיתוך = לאסיק). אם הבנתי נכון זה לא חשוב לו ולכן אני (והדגש הוא - אני) הייתי בוחר ב PRK. אם כבר חיתוך - אני ממליץ על אינטראלאסיק (חיתוך בעזרת לייזר, יותר מדוייק לטעמי)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעזרת לי מאוד תודה רבה לך ד"ר נדב
יוסי23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלצערי רק טעיתי בנתונים...
יוסי23/03/2009הייתה לי רק טעות בנתונים המספר הוא 2.5 ויש לאחי צילינדר האם זה משנה את התשובה שנתת לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא בהכרח .......
ד''ר נדב בלפר23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ביטוח לניתוחרן18/03/2009
שלום, האם יש אצלכם ביטוח לכל החיים לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא - התקשר למקום
ד''ר נדב בלפר20/03/2009שבו אתה מתעניין ושאל מה בדיוק אתה רוצה לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה נוספתמשקפופרית17/03/2009
קודם כל תודה על התגובה העיניינית ותוספת האינפורמציה אכן אני במסע בין המכונים מלקטת נתונים ובוודאי שמכון עיניים ברשימה שלי מאיסוף נתוני עד כה התברר לי שקוטר האישון שלי רחב מהטווח הרצוי לניתוח לייזר להסרת משקפיים הבנתי שנתון זה עלול לפגום באיכות הראיה שלי ואני עלולה לסבול מסינוורים והילות במיוחד בלילה אני רוצה לציין שכבר עכשיו אני מאוד רגישה לשמש ולפנסי מכוניות בנסיעה על הכביש בלילה ורואה הילות אגב צבע העיניים שלי בהיר שאלותי הן: מהו קוטר אישון אידיאלי לניתוח מסוג הלייזר? כלומר מהו הטווח? והאם קוטר אישון הוא פרמטר שיש להתייחס אליו בניתוח זה? איזה סוג ניתוח היית מציע? כמובן ששיטת החיתוך אינה באה בחשבון כי למה לחתוך אם אפשר לשייף? וכמובן אשאל שוב בהנחה שקוטר אישון הוא אכן פרמטר מה סיכויי ההצלחה שלי לזכות בראיה איכותית לטווח ארוך אשמח לתגובה ושוב תודה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש03/05/2009כמובן שלגבי סוג הניתוח זוהי תהיה החלטתו הבלעדית של הרופא המנתח.
אישון רחב במיוחד עם סינוורים והילות בלילה עלול להיות התווית נגד לטיפול בליזר.
אחת העבדות החשובות בבדיקת ההתאמה הינה כמות השיוף/הליטוש , עומקו וקוטרו ביחס לקוטר האישונים אשר מוגדלים בצורה טבעית בשעות הלילה.
לפיכך מענה לשאלותיך יכול להינתן רק לאחר בדיקת התאמה מדוקדקת בה יבחנו כל הפרמטרים שצוינו לעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לכלוך בעין-שאלה דחופהדוד16/03/2009
שלום יום רביעי האחרון עברתי ניתוח prk ועדיין לא הורידו לי את העדשות.. בבוקר הייתי בביקורת והרופא אמר שעדיין לא גדל האפיתל מספיק(או משהו כזה) אחה"צ נכנס לכלוך לעין ולקח כמה דקות עד שהסתדר לי,אבל גם עכשיו אני עדיין מרגיש לפעמים שיש לי משהו בעין,אני אמור לדאוג? לבדוק את זה מהר? היו לי עדשות לפניכן ככה שאני יודע מה אני מרגיש,יש אפשרות להוזיז את העדשה עם האצבע אם זה יעזור?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר17/03/2009שלום רב, לידיעתך אסור לגעת בעין לאחר ניתוח כזה ובטח לא בתקופה הראשונה כשאתה עדיין עם העדשות כי יש סכנת זיהום כשעושים זאת. מומלץ לשטוף הרבה מס' אמפולוצת "ריפרש" על העין ועל ידי כך לשטוףך את הגוף הזר או ההפרשות שנכנסו לעין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)