פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• לא יודעת מה זה
    טל
    21/03/2012

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לאסק קאסטם ויו, לאחר כחודש ראיתי שיש בחלק הלבן של העין קרוב מאוד לאישון.. מין אדמומיות צהבוביות כזאת.. אמרו כאן שזה יכול להיות מחשיפה לשמש ועוד היה לי לפני הניתוח.. בימים האחרונים, האיזור הזה נהיה אדום.. חשבתי בהתחלה מיובש.. אבל אחרי שאני שמה טיפות.. זה לא עובר.. אני ממש מפחדת..
    תודהה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    לא יודעת מה זה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה זה - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    22/03/2012

טל שלום רב

לפי התאור ככל הנראה מדובר בשינוי הנגרם מחשיפה לשמש וליובש. האדמומיות לא תעבור עם טיפות ללחות. מצד שני אין צורך לדאוג ממליץ בדיקת רופא עיניים ובהמשך טיפול על ידו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לדמעות מלאכותיות
    ג
    19/03/2012

אני שבועיים וחצי לאחר PRK ונגמרו לי הדמעות המלאכותיות, אני נמצאת בחו"ל ולא מצאתי את אותו סוג כמו שהיה מקודם, יש לי משהו שנקרא REFRESH של חברת ALLERGAN, זה תופס כתחליף דמעות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תחליף לדמעות מלאכותיות

הוספת תגובה

• תחליף לדמעות מלאכותיות - תגובה

פרופ` אירית בכר
    19/03/2012

סוג זה של תחליפי דמעות בהחלט מתאים. כעקרון כל סוג של תחליפי דמעות שאין בו חומר משמר יכול להתאים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאים לניתוח אך בעל חששות
    דימה
    18/03/2012

שלום רב

אני בן 24 ונמצאתי מתאים לניתוח. החששות שלי נובעות מכמה סיבות:
    אני בעל מינוס 3.50 ו-3.75. המספר הזה יציב שנה וחצי ולפני זה היה יציב במשך שלוש שנים. אך אבי בגיל 50 בעל מינוס7 ויש לו עדשות מולטיפוקל, אחותי בת 37 עם מינוס 5. אני חושש שהמספר שלי לא התייצב סופית ויעלה למספרים של אחותי או אף יותר קרוב לאבי. האם יש סיבה לחשש וכדאי לדחות את הניתוח? הניתוח לא זול ואני לא רוצה לחזור עליו כל שנתיים.

אני כרגע סטודנט ויש ברשותי שבוע - שבוע וחצי למנוחה לאחר הניתוח. כאשר לאחר מכן אצטרך לחזור הן ללימודים והן לקריאת חומר מרובה. ברור לי שלוקח זמן למספר להתייצב אך האם אוכל לחזור לקרוא תוך שבוע ולהשתמש במחשב?

תודה,
    דימה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מתאים לניתוח אך בעל חששות

הוספת תגובה

• מתאים לניתוח אך בעל חששות - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    19/03/2012

דימה שלום,
    שאלותיך נוגעות במספר נושאים שונים, אענה לפי הסדר:
    1. יציבות המספר - עד היום לא הוצגה שום דיאגרמה מחקרית מוכחת שיכולה להסביר או לחזות את יציבות המספר. כל מה שאנו יודעים זה לבדוק האם המספר יציב היום יחסית למצב בשנה האחרונה או יותר מכך.
    עם זאת, אנו יודעים ממחקרים שהמספר יחסית מתייצב לאחר סוף ההתבגרות המינית - בערך גיל 18.
    כמובן שיש אנשים שהמספר עוד יעלה להם לאחר גיל זה, אין ספק.
    משום כך מרבית מכוני הלייזר (והמכון שבניהולי הרפואי בתוכם) נותנים אחריות מלאה ותוספת לייזר עתידית (במידת הצורך) ללא עלות נטוספת, ולכן אין לך מה לחשוש מעלות של טיפול עתידי, הוא במסגרת האחריות אותה אתה מקבל מהמכון.
    איני חושב שתגיע למספר כמו אביך, גם לא למספר של אחותך, זוהי עליה גדולה מידי.
    אבל כאמור, אין לי כל דרך לדעת זאת בוודאות, זוהי רק הערכה.
    2. מבחינת ההחלמה מהניתוח - דבר זה תלוי לאיזה ניתוח תתאים.
    במידה ותתאים לניתוח מסוג לאסיק ההחלמה תהיה מהירה ביותר ותכל לחזור ללימודים ולשגרה מלאה כעבור יום-יומיים.
    במידה ותתאים לניתוח מסוג PRK ההחלמה תהיה מעט יותר איטית ותחזור לראיה תפקודית כעבור 5-7 ימים מהניתוח. ראיה מקסימלית תגיע בשלב מאוחר יותר 4-5 שבועות מהניתוח.
    רק לאחר בדיקת התאמה מלאה הכוללת מיפויי קרנית אוכל להגיד לך לאיזה ניתוח הינך מתאים.
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות

דימה
    20/03/2012

היום הייתי בעוד בדיקה ונקבע לי כבר מועד לניתוח אך עדיין אינני בטוח
    וזה בגלל שהרופא אמר לי שאין כזה דבר ראיית אפס, המטרה של הניתוח להגיע ככל האפשר לראיה אופטימלית ויכול להיווצר מצב של מינוס קטן (עד חצי, במקרה כזה לא מנתחים שוב) אני לא יודע אם זה תאום ציפיות או כסת"ח אך אני מעוניין בניתוח להפטר מהמשקפיים. לא להשאיר לעצמי שאריות וצורך (קטן יותר) במשקפיים

שאלה שנייה, במהלך הבדיקות. אני חושב שאחד מן המתלמדים עשה לי בדיקה שבו שמתי את הסנטר על משטח והואר לי לתוך העין עם אור חזק ואז הייתי צריך להתבונן שמאלה וימינה.. זה נורא כאב לי ואף הערתי לרופא. האם יש סיכון במכשיר כזה לפגיעה כלשהי בעין?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    29/03/2012

1. מינוס חצי אינו מספר המצריך משקפיים.
    זהו אינו כסת"ח אלא האמת.
    לא כל המנותחים יוצאים עם מספר אפס עגול.
    גם מספר של עד חצי נותן ראיה של 6/6 ולכן הסר דאגה מליבך.
    2. במכוני לייזר אין מתחמחים אלא רק אנשי מקצוע מומחים ולכן איני חושב שהיה שם מתלמד.
    בכל מקרה הבדיקה, גם אם אינה נעימה - חשובה ביותר ולא גורמת לנזר כשלהו.
    בהצלחה
    פרופ קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש לאחר ASA
    אוהד
    15/03/2012

שלום!
    עברתי לפני כחודש ניתוח ASA (שיוף) במספר של -1.5 בשתי העיניים..
    הראיה בעין שמאל טובה אך גם עדיין אינה מעולה..
    הבעיה היא בעין ימין שבה הראיה מאוד מטושטשת וכמעט שלא השתפרה מאז שבוע מהניתוח. ראוי לציין שבעין שמאל הראיה מקרוב פחות טובה מימין ובימין הראיה לרחוק פחות טובה משמאל..
    האם מצב זה בסדר? מצב זה מאוד מלחיץ אותי כי כבר דחיתי פעמיים מיונים בצבא בגלל שקשה לי להתמקד על מסך מחשב..

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חודש לאחר ASA

הוספת תגובה

• חודש לאחר ASA - תגובה

פרופ` אירית בכר
    16/03/2012

הזמן מאז הניתוח קצר מידי מכדי לקבוע אם יש שארית של מספר באחת מעיניך. . שיטת ה A S.A מצריכה יותר סבלנות מכיוון שתקופת התייצבות המספר ארוכה ויכולה להמשך לעיתים עד שלושה חודשים. אני מניחה כי אתה מוזמן לביקורת של חודש לאחר ניתוח , הזדמנות טובה לברר את מצבך..

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת לא חדה שבוע אחרי
    ניב
    15/03/2012

עברתי לייזר לפני שבוע בשיטת החיתוך. בן 41 לפני הניתוח עין ימין 6 עין שמשבוע אחרי בעין ימין ראיה מושלמת.בעין שמאל רואה מטושטש לא חד מעט דקירה בעין כאילו שיש בעין הפרשה ואני רואה דרכה האם יש מצב שהראיה תשתפר לי או שאק תדרדא.האם יש לי בעיה ברשתית? משתמש בתחליפי דמעות וולטורן.את הדקסמיצין הפסקתי לפני יומיים.בבקשה לחוץ וחושש.5

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת לא חדה שבוע אחרי - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    15/03/2012

שלום רב

יתכן ועברת ניתוח בשיטת מונוויזן ז"א עין אחת לרחוק ועין שניה לקרוב מאחר ואתה בסביבות גיל 40. בכל מקרה עבר רק שבוע אבל אם אתה מודאג ממליץ על בדיקת עיניים על ידי הרופא המנתח.

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות שונות של בדיקת ראייה
    אדוה
    14/03/2012

אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר ולשם כך עברתי בדיקה בשתי מרפאות שונות - בשתיהן נמצאתי מתאימה לניתוח בשיטת ה LASIK.
    אך משום מה המספרים היו שונים:
    במרפאה אחת נאמר לי שהמספר שלי הוא 3.75 בכל עין.
    ובשנייה 2.75 כשבעין שמאל יש צילינדר 0.75 ובעין ימין צילינדר 0.50

האם בגלל ההבדל בצילינדר יכול להיות שמדובר באותו מספר ואם לא ממה נובע ההבדל וכיצד אני יכולה להיות בטוחה מה המספר שלי כיום?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תוצאות שונות של בדיקת ראייה

הוספת תגובה

• תוצאות שונות של בדיקת ראייה - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    15/03/2012

אילו אכן לא אותן תוצאות. יש לפעמים הבדלים בתוצאות הנובעות מהבודק, לפעמים מהנבדק. אם עייפים, או שהעיניים יבשות, למשל- ניתן לקבל תוצאות שונות. נשמע לי ששווה בדיקה שלישית.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לכי תעשי עוד בדיקה

יעלה
    25/03/2012

ותראי איזה שתי תוצאות הכי קרובות זו לזו. בכל אופן תלכי למקום שהמליצו לך עליו ושעושים בו את הניתוחים האלה הרבה שנים. ממליצה לך ללכת לאמריקן לייזר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    אסף
    13/03/2012

יש לי מינוס 6.75 וחצי צילינדר בשתי העיניים והמספר יציב כבר 3 שנים.
    רציתי לדעת מה הם הסיכויים להצלחת הניתוח במספרים גבוהים יחסית כאלה?
    האם יש בעיות מיוחדות שקשורות לגובה המספר?
    וגם עברתי פה על שאלות ותשובות וראיתי שלחלק מהאנשים המלצתם על כל מיני טיפות כפיתרון לבעיות מסוימות. האם במקרים שניתן לפתור בעיות מסויומות על ידי טיפות הטיפולים האלה יכולים להימשך כל החיים? כאילו כל החיים להיות תלויים בטיפות נגד יובש ודברים דומים?
    מצטער אם קצת חפרתי פשוט לא הצלחתי למצוא מענה לשאלות האלה בפורומים שחיפשתי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    15/03/2012

שלום אסף
    תלוי, כמובן, בבדיקת ההתאמה. המספרים שציינת הם אכן בטווח מקובל של טיפול לייזר. הבעיות שקשורות במספר כזה אינן דווקא של הקרנית אלא הרשתית. צריך מעקב קבוע ללא תלות בביצוע ניתוח.
    לגבי הטיפולים שקראת עליהם - בחלק זעום מהמקרים אנשים נזקקים לטיפול טיפתי ממושך. גם אנשים ללא ניתוח
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי בדיקת התאמה

תומר
    16/03/2012

קודם כל תודה רבה על התשובה.
    עשיתי בדיקת התאמה ב3 מכונים שונים ובכולם אמרו שאני מתאים. מה בנוגע לרשתית? האם ניתוח לייזר יכול להשפיע על מצבה של הרשתית לרעה?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לראייה מקרוב
    דים
    12/03/2012

שלום רב
    2 חודשים לאחר ניתוח לאסיק חיתוך סכין. מרחוק אני רואה מצויין,אך יש לי 2 בעיות:
    1.עין אחת רואה פחות טוב מהשנייה.
    2.מקרוב מאוד קשה לי לקרוא, דבר שמעולם לא היתה לי בעיה איתו.
    מדוע?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קושי לראייה מקרוב

הוספת תגובה

• קושי לראייה מקרוב - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    13/03/2012

שלום רב,
    התשובה לשתי שאלותיך תגיע בבדיקת הראיה.
    בבדיקה תוכל לדעת בדיוק מה המספר שקיים (אם קיים) בכל עין.
    לגבי הקריאה - זהו דבר שתלוי גם בגיל ולא רק במספר הקיים בעין.
    כאמור, רק לאחר בדיקה קלינית אוכל לענות על השאלות.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דים
    13/03/2012

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• CUSTOM Q ללא WAVEFRONT
    דים
    11/03/2012

שלום מכובדיי,
    האם הגיוני שעברתי ניתוח להסרת משקפיים בשימוש CUSTOM Q אך ללא WAVEFRONT? כך טען בפניי המנתח. אשמח אם תוכלו להסביר אם אפשרי ולהסביר את 2 המונחים,האם מדובר ברכיב תוכנה או רכיב פיסי ממש?תודה רבה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    CUSTOM Q ללא WAVEFRONT

הוספת תגובה

• האם תוכלו להגיב לשאלה?תודה רבה

דים
    15/03/2012

ממש חשוב לי להבין זאת

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אף אחד מהמומחים לא עונה?

דים
    18/03/2012

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תודה

דים
    29/03/2012

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• CUSTOM Q ללא WAVEFRONT - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    03/04/2012

דים שלום רב,

CUSTOM Q זו טכנולוגיה שונה מהטכנולוגיה של ליטוש לייזר ע"י WAVEFRONT.
    זוהי טכנולגיה של ליטוש לייזר מתוחכם.
    בCUSTOM Q מבצעים ליטוש היקפי בסוף ליטוש המשקפיים על מנת להקטין את העיוות ההיקפי האספרי הנוצר בעקבות ליטוש המשקפיים, אך לא מבצעים ליטוש ע"פ הממצאים של WAVEFRONT המאובחנים ע"י מכשיר מתוחכם הנקרא ABEROMETER המודד את ה- WAVEFRONT ABERRATIONS.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לניתוח
    רונן
    09/03/2012

האם מומלץ לעשות כבר בגיל 18 ניתוח,או לחכות עוד קצת?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בקשר לניתוח

הוספת תגובה

• בקשר לניתוח - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    09/03/2012

רונן שלום רב

אני נפגש עם מטופלים רבים בגיל 18 ואפילו לפני כן שמבקשים ניתוח הסרת משקפיים על מנת לשפר את הפרופיל ולהתקבל ליחידות מובחרות בצבא. כעיקרון הדבר אפשרי ויש צבאות בעולם שאפילו הקימו מרפאות עיניים למטרה זו.
    אם זו לא המטרה ויש עדיין שינוי במספר של המשקפיים אפשר לחכות

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אינטרה-לאסיק לפנ י שבוע
    דן
    09/03/2012

שלום,
    לפני כשבוע עברתי ניתוח אינטרה-לאסיק לתיקון אי ראייה מרחוק (3.5-) בכל עין. יומיים לאחר הניתוח ראיתי מצויין בעין ימין, בעין שמאל ראיתי בטישטוש שהלך והשתפר עם השבוע (אבל התייצב ביומיים האחרונים, לא בצורה מספקת). היום הייתי בביקורת לאחר שבוע ולאחר בדיקה מקיפה נמצא שיש לי 0.5- בעין הזאת והראייה בה 6/10. הרופא ייעץ לי להשתמש בטיפות בתקווה שזה יסתדר והמספר עוד יירד.
    השאלות:
    1) האם יש סיכוי שהמספר עוד יירד ואפילו יתאפס או שלאור המצב זה מה שיישאר(גילוי נאות: אני מהנדס בניין, המנטרה אצלנו היא ש-"פרוייקט שעובד - עובד חלק מהרגע הראשון").
    2) האם ניתן לשפר את יכולת ההחלמה ע"י תרגילים, שימוש בטיפול תרופתי אחר (אני כרגע מקבל סטרואידים + דמעות מלאכותיות. עד אתמול גם אנטיביוטיקה) או דבר נוסף.
    3) אם העניין לא יסתדר, האם ניתן לתקן -לא- ע"י ניתוח חוזר.

רוב האנשים שאני מכיר ועברו את הניתוח ראו בצורה מקסימלית כבר לאחר שבוע, ברור לי שזה לא המצב אצלי ולכן חשוב לי לדעת איפה אני עומד.

אשמח לקבל חוות דעת מכמה מרופאי הפורום.

הוספת תגובה

• ניתוח אינטרה-לאסיק לפנ י שבוע - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    09/03/2012

יריב שלום רב

נכון שקצב ההחלמה לאחר ניתוח לאסיק או אינטראלסיק הינו מהיר אולם למרות זאת עדיין עבר רק שבוע. ההמלצה שלי לחכות עוד קצת עד לביקורת הבאה יתכן והדברים ישתנו. לגבי תיקון או שיפןר הראיה כאמור עדיין מוקדם מדי
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר prk-המשך
    מ
    08/03/2012

רק כמה הבהרות לגבי אפלומיצין- מדובר במשחה לטיפול בדלקות עור המכילה גנטמיצין- אנטיביוטיקה ופרדניזולון- קורטיקוסטוראיד בעוצמה נמוכה, מכיוון שגם המקסידקס מכילות קורטיקוסטרואיד אני מפחדת שזה יגרום לאיזשהי תגובה...

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאחר prk-המשך

הוספת תגובה

• לאחר prk-המשך - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    08/03/2012

שוב שלום

ידוע לי הרכב המשחה
    אין שום בעיה בשימוש במשחה (רק לא בעין)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר prk
    מ
    08/03/2012

היי, אני שבוע לאחר תיקון ראייה בלייזר super prk() כרגע משתמשת בטיפות ויגמוקס (לעוד יום אחד), מקסידקס ודמעות מלאכותיות, האם יש מניעה להשתמש במשחת אפלומיצין (לפצע שלא קשור לעין) בשל תגובה בין תרופתית עם איזשהי מהטיפות הללו?

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאחר prk

הוספת תגובה

• לאחר prk - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    08/03/2012

שלום רב

אין מניעה ובהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר- האם יש סיכוןם
    רוני
    06/03/2012

שלום רב,

האם בניתוח לייזר להסרת משקפיים קיים סיכון של איבוד הראייה (עיוורון חלקי או מלא) שיהיה בלתי הפיך (אפילו אם הוא סיכון נדיר, האם קיים סיכון כזה)?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לייזר- האם יש סיכוןם

הוספת תגובה

• לייזר- האם יש סיכוןם - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    07/03/2012

ירון שלום,
    בניתוח לייזר להסרת משקפיים אנו משנים את קימור הקרנית.
    הקרנית היא החלק החיצוני השקוף של העין .
    איננו מתעסקים/נוגעים/יורים לייזר לחלקים אחרים פנימיים יותר בעין.
    על כן התשובה היא שאין עיוורון כתוצאה מניתוח לייזר מכיוון שגם אם, במקרה נדיר ביותר, קרה נזק כלשהו לקרנית, היא תמיד ניתנת להחלפה.
    כאמור אנו מדברים פה על מקרה נדיר ביותר של אחד לכמה עשרות אלפי ניתוחים אולם אפילו בסיבוך זה ניתן לטפל.
    בסך הכל ניתן להגיד בבטחון מלא שניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא אחד מהפרוצדורות הרפואיות הבטוחות יותר שקיימות היום.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• רשלנויות שהיו בעבר

שלום פרופ' ותודה רבה על תשובתך,
    בהמשך לתשובתך- אם כך כיצד ניתן להסביר רשלנויות רפואיות שהיו בתחום הניתוחי לייזר בעבר ואשר התפרסמו בכלי התקשורת כמו ראייה לא טובה אחרי הניתוח, או תיקון יתר או חסר שגרם לכך שלפציינט אחר כך לא הייתה אפשרות להגיע לראייה טובה גם עם משקפיים או עדשות מגע או יובש כרוני למשך שנים וכדומה?

בתודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים
    משה
    06/03/2012

בן כ 62, מרכיב משקפי ראייה לקריאה מגיל 40 לערך.
    משתמש במשקפיים מולטיפוקל מזה כ 10 שנים, האם אני בקטגוריה שתאפשר לי כעקרון להסיר משקפיים בעזרת ניתוח לייזר?
    נ.ב.
    עם הזמן כמובן מספרי העדשות גדלו.
    תודה,
    משה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    07/03/2012

משה שלום,
    ניתוח לייזר לתיקון ראיה מתאים למי שמרכיב משקפיים לרחוק, גם אם יש לו משקפי קריאה בנוסף (או מולטי פוקל), ולכן על פניו נראה שאתה עומד בתנאי בסיסי זה.
    כמובן שיש עוד המון נתונים שחובה לבדוק לפני תשובה סופית.
    בד"כ הגיל המקסימלי לניתוח הינו 60 וזאת בעיקר עק הימצאות קטרקט ברמה זו או אחרת באנשים מעל גיל זה - דבר שפוסל לניתוח לייזר (אך ניתן לטיפול ע"י ניתוח קטרקט).
    אני ממליץ לך ללכת לרופא עיניים בקופ"ח ולבדוק הימצאות קטרקט, באם התשובה שלילית ניתן יהיה לבדוק לעומק את התאמתך לניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    רק בריאות
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה