מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה זהטל21/03/2012
לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לאסק קאסטם ויו, לאחר כחודש ראיתי שיש בחלק הלבן של העין קרוב מאוד לאישון.. מין אדמומיות צהבוביות כזאת.. אמרו כאן שזה יכול להיות מחשיפה לשמש ועוד היה לי לפני הניתוח.. בימים האחרונים, האיזור הזה נהיה אדום.. חשבתי בהתחלה מיובש.. אבל אחרי שאני שמה טיפות.. זה לא עובר.. אני ממש מפחדת..
תודהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה זה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר22/03/2012טל שלום רב
לפי התאור ככל הנראה מדובר בשינוי הנגרם מחשיפה לשמש וליובש. האדמומיות לא תעבור עם טיפות ללחות. מצד שני אין צורך לדאוג ממליץ בדיקת רופא עיניים ובהמשך טיפול על ידו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תחליף לדמעות מלאכותיותג19/03/2012
אני שבועיים וחצי לאחר PRK ונגמרו לי הדמעות המלאכותיות, אני נמצאת בחו"ל ולא מצאתי את אותו סוג כמו שהיה מקודם, יש לי משהו שנקרא REFRESH של חברת ALLERGAN, זה תופס כתחליף דמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לדמעות מלאכותיות - תגובה
פרופ` אירית בכר19/03/2012סוג זה של תחליפי דמעות בהחלט מתאים. כעקרון כל סוג של תחליפי דמעות שאין בו חומר משמר יכול להתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתאים לניתוח אך בעל חששותדימה18/03/2012
שלום רב
אני בן 24 ונמצאתי מתאים לניתוח. החששות שלי נובעות מכמה סיבות:
אני בעל מינוס 3.50 ו-3.75. המספר הזה יציב שנה וחצי ולפני זה היה יציב במשך שלוש שנים. אך אבי בגיל 50 בעל מינוס7 ויש לו עדשות מולטיפוקל, אחותי בת 37 עם מינוס 5. אני חושש שהמספר שלי לא התייצב סופית ויעלה למספרים של אחותי או אף יותר קרוב לאבי. האם יש סיבה לחשש וכדאי לדחות את הניתוח? הניתוח לא זול ואני לא רוצה לחזור עליו כל שנתיים.
אני כרגע סטודנט ויש ברשותי שבוע - שבוע וחצי למנוחה לאחר הניתוח. כאשר לאחר מכן אצטרך לחזור הן ללימודים והן לקריאת חומר מרובה. ברור לי שלוקח זמן למספר להתייצב אך האם אוכל לחזור לקרוא תוך שבוע ולהשתמש במחשב?
תודה,
דימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאים לניתוח אך בעל חששות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/03/2012דימה שלום,
שאלותיך נוגעות במספר נושאים שונים, אענה לפי הסדר:
1. יציבות המספר - עד היום לא הוצגה שום דיאגרמה מחקרית מוכחת שיכולה להסביר או לחזות את יציבות המספר. כל מה שאנו יודעים זה לבדוק האם המספר יציב היום יחסית למצב בשנה האחרונה או יותר מכך.
עם זאת, אנו יודעים ממחקרים שהמספר יחסית מתייצב לאחר סוף ההתבגרות המינית - בערך גיל 18.
כמובן שיש אנשים שהמספר עוד יעלה להם לאחר גיל זה, אין ספק.
משום כך מרבית מכוני הלייזר (והמכון שבניהולי הרפואי בתוכם) נותנים אחריות מלאה ותוספת לייזר עתידית (במידת הצורך) ללא עלות נטוספת, ולכן אין לך מה לחשוש מעלות של טיפול עתידי, הוא במסגרת האחריות אותה אתה מקבל מהמכון.
איני חושב שתגיע למספר כמו אביך, גם לא למספר של אחותך, זוהי עליה גדולה מידי.
אבל כאמור, אין לי כל דרך לדעת זאת בוודאות, זוהי רק הערכה.
2. מבחינת ההחלמה מהניתוח - דבר זה תלוי לאיזה ניתוח תתאים.
במידה ותתאים לניתוח מסוג לאסיק ההחלמה תהיה מהירה ביותר ותכל לחזור ללימודים ולשגרה מלאה כעבור יום-יומיים.
במידה ותתאים לניתוח מסוג PRK ההחלמה תהיה מעט יותר איטית ותחזור לראיה תפקודית כעבור 5-7 ימים מהניתוח. ראיה מקסימלית תגיע בשלב מאוחר יותר 4-5 שבועות מהניתוח.
רק לאחר בדיקת התאמה מלאה הכוללת מיפויי קרנית אוכל להגיד לך לאיזה ניתוח הינך מתאים.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד כמה שאלות
דימה20/03/2012היום הייתי בעוד בדיקה ונקבע לי כבר מועד לניתוח אך עדיין אינני בטוח
וזה בגלל שהרופא אמר לי שאין כזה דבר ראיית אפס, המטרה של הניתוח להגיע ככל האפשר לראיה אופטימלית ויכול להיווצר מצב של מינוס קטן (עד חצי, במקרה כזה לא מנתחים שוב) אני לא יודע אם זה תאום ציפיות או כסת"ח אך אני מעוניין בניתוח להפטר מהמשקפיים. לא להשאיר לעצמי שאריות וצורך (קטן יותר) במשקפיים
שאלה שנייה, במהלך הבדיקות. אני חושב שאחד מן המתלמדים עשה לי בדיקה שבו שמתי את הסנטר על משטח והואר לי לתוך העין עם אור חזק ואז הייתי צריך להתבונן שמאלה וימינה.. זה נורא כאב לי ואף הערתי לרופא. האם יש סיכון במכשיר כזה לפגיעה כלשהי בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד כמה שאלות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/03/20121. מינוס חצי אינו מספר המצריך משקפיים.
זהו אינו כסת"ח אלא האמת.
לא כל המנותחים יוצאים עם מספר אפס עגול.
גם מספר של עד חצי נותן ראיה של 6/6 ולכן הסר דאגה מליבך.
2. במכוני לייזר אין מתחמחים אלא רק אנשי מקצוע מומחים ולכן איני חושב שהיה שם מתלמד.
בכל מקרה הבדיקה, גם אם אינה נעימה - חשובה ביותר ולא גורמת לנזר כשלהו.
בהצלחה
פרופ קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש לאחר ASAאוהד15/03/2012
שלום!
עברתי לפני כחודש ניתוח ASA (שיוף) במספר של -1.5 בשתי העיניים..
הראיה בעין שמאל טובה אך גם עדיין אינה מעולה..
הבעיה היא בעין ימין שבה הראיה מאוד מטושטשת וכמעט שלא השתפרה מאז שבוע מהניתוח. ראוי לציין שבעין שמאל הראיה מקרוב פחות טובה מימין ובימין הראיה לרחוק פחות טובה משמאל..
האם מצב זה בסדר? מצב זה מאוד מלחיץ אותי כי כבר דחיתי פעמיים מיונים בצבא בגלל שקשה לי להתמקד על מסך מחשב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש לאחר ASA - תגובה
פרופ` אירית בכר16/03/2012הזמן מאז הניתוח קצר מידי מכדי לקבוע אם יש שארית של מספר באחת מעיניך. . שיטת ה A S.A מצריכה יותר סבלנות מכיוון שתקופת התייצבות המספר ארוכה ויכולה להמשך לעיתים עד שלושה חודשים. אני מניחה כי אתה מוזמן לביקורת של חודש לאחר ניתוח , הזדמנות טובה לברר את מצבך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראיה מטושטשת לא חדה שבוע אחריניב15/03/2012
עברתי לייזר לפני שבוע בשיטת החיתוך. בן 41 לפני הניתוח עין ימין 6 עין שמשבוע אחרי בעין ימין ראיה מושלמת.בעין שמאל רואה מטושטש לא חד מעט דקירה בעין כאילו שיש בעין הפרשה ואני רואה דרכה האם יש מצב שהראיה תשתפר לי או שאק תדרדא.האם יש לי בעיה ברשתית? משתמש בתחליפי דמעות וולטורן.את הדקסמיצין הפסקתי לפני יומיים.בבקשה לחוץ וחושש.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטשת לא חדה שבוע אחרי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר15/03/2012שלום רב
יתכן ועברת ניתוח בשיטת מונוויזן ז"א עין אחת לרחוק ועין שניה לקרוב מאחר ואתה בסביבות גיל 40. בכל מקרה עבר רק שבוע אבל אם אתה מודאג ממליץ על בדיקת עיניים על ידי הרופא המנתח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תוצאות שונות של בדיקת ראייהאדוה14/03/2012
אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר ולשם כך עברתי בדיקה בשתי מרפאות שונות - בשתיהן נמצאתי מתאימה לניתוח בשיטת ה LASIK.
אך משום מה המספרים היו שונים:
במרפאה אחת נאמר לי שהמספר שלי הוא 3.75 בכל עין.
ובשנייה 2.75 כשבעין שמאל יש צילינדר 0.75 ובעין ימין צילינדר 0.50
האם בגלל ההבדל בצילינדר יכול להיות שמדובר באותו מספר ואם לא ממה נובע ההבדל וכיצד אני יכולה להיות בטוחה מה המספר שלי כיום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שונות של בדיקת ראייה - תגובה
ד''ר נדב בלפר15/03/2012אילו אכן לא אותן תוצאות. יש לפעמים הבדלים בתוצאות הנובעות מהבודק, לפעמים מהנבדק. אם עייפים, או שהעיניים יבשות, למשל- ניתן לקבל תוצאות שונות. נשמע לי ששווה בדיקה שלישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלכי תעשי עוד בדיקה
יעלה25/03/2012ותראי איזה שתי תוצאות הכי קרובות זו לזו. בכל אופן תלכי למקום שהמליצו לך עליו ושעושים בו את הניתוחים האלה הרבה שנים. ממליצה לך ללכת לאמריקן לייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה שאלותאסף13/03/2012
יש לי מינוס 6.75 וחצי צילינדר בשתי העיניים והמספר יציב כבר 3 שנים.
רציתי לדעת מה הם הסיכויים להצלחת הניתוח במספרים גבוהים יחסית כאלה?
האם יש בעיות מיוחדות שקשורות לגובה המספר?
וגם עברתי פה על שאלות ותשובות וראיתי שלחלק מהאנשים המלצתם על כל מיני טיפות כפיתרון לבעיות מסוימות. האם במקרים שניתן לפתור בעיות מסויומות על ידי טיפות הטיפולים האלה יכולים להימשך כל החיים? כאילו כל החיים להיות תלויים בטיפות נגד יובש ודברים דומים?
מצטער אם קצת חפרתי פשוט לא הצלחתי למצוא מענה לשאלות האלה בפורומים שחיפשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
ד''ר נדב בלפר15/03/2012שלום אסף
תלוי, כמובן, בבדיקת ההתאמה. המספרים שציינת הם אכן בטווח מקובל של טיפול לייזר. הבעיות שקשורות במספר כזה אינן דווקא של הקרנית אלא הרשתית. צריך מעקב קבוע ללא תלות בביצוע ניתוח.
לגבי הטיפולים שקראת עליהם - בחלק זעום מהמקרים אנשים נזקקים לטיפול טיפתי ממושך. גם אנשים ללא ניתוח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעשיתי בדיקת התאמה
תומר16/03/2012קודם כל תודה רבה על התשובה.
עשיתי בדיקת התאמה ב3 מכונים שונים ובכולם אמרו שאני מתאים. מה בנוגע לרשתית? האם ניתוח לייזר יכול להשפיע על מצבה של הרשתית לרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קושי לראייה מקרובדים12/03/2012
שלום רב
2 חודשים לאחר ניתוח לאסיק חיתוך סכין. מרחוק אני רואה מצויין,אך יש לי 2 בעיות:
1.עין אחת רואה פחות טוב מהשנייה.
2.מקרוב מאוד קשה לי לקרוא, דבר שמעולם לא היתה לי בעיה איתו.
מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לראייה מקרוב - תגובה
פרופ' אור קייזרמן13/03/2012שלום רב,
התשובה לשתי שאלותיך תגיע בבדיקת הראיה.
בבדיקה תוכל לדעת בדיוק מה המספר שקיים (אם קיים) בכל עין.
לגבי הקריאה - זהו דבר שתלוי גם בגיל ולא רק במספר הקיים בעין.
כאמור, רק לאחר בדיקה קלינית אוכל לענות על השאלות.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
דים13/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- CUSTOM Q ללא WAVEFRONTדים11/03/2012
שלום מכובדיי,
האם הגיוני שעברתי ניתוח להסרת משקפיים בשימוש CUSTOM Q אך ללא WAVEFRONT? כך טען בפניי המנתח. אשמח אם תוכלו להסביר אם אפשרי ולהסביר את 2 המונחים,האם מדובר ברכיב תוכנה או רכיב פיסי ממש?תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תוכלו להגיב לשאלה?תודה רבה
דים15/03/2012ממש חשוב לי להבין זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמדוע אף אחד מהמומחים לא עונה?
דים18/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא תודה
דים29/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהCUSTOM Q ללא WAVEFRONT - תגובה
פרופ' ישראל קרמר03/04/2012דים שלום רב,
CUSTOM Q זו טכנולוגיה שונה מהטכנולוגיה של ליטוש לייזר ע"י WAVEFRONT.
זוהי טכנולגיה של ליטוש לייזר מתוחכם.
בCUSTOM Q מבצעים ליטוש היקפי בסוף ליטוש המשקפיים על מנת להקטין את העיוות ההיקפי האספרי הנוצר בעקבות ליטוש המשקפיים, אך לא מבצעים ליטוש ע"פ הממצאים של WAVEFRONT המאובחנים ע"י מכשיר מתוחכם הנקרא ABEROMETER המודד את ה- WAVEFRONT ABERRATIONS.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בקשר לניתוחרונן09/03/2012
האם מומלץ לעשות כבר בגיל 18 ניתוח,או לחכות עוד קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/03/2012רונן שלום רב
אני נפגש עם מטופלים רבים בגיל 18 ואפילו לפני כן שמבקשים ניתוח הסרת משקפיים על מנת לשפר את הפרופיל ולהתקבל ליחידות מובחרות בצבא. כעיקרון הדבר אפשרי ויש צבאות בעולם שאפילו הקימו מרפאות עיניים למטרה זו.
אם זו לא המטרה ויש עדיין שינוי במספר של המשקפיים אפשר לחכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח אינטרה-לאסיק לפנ י שבועדן09/03/2012
שלום,
לפני כשבוע עברתי ניתוח אינטרה-לאסיק לתיקון אי ראייה מרחוק (3.5-) בכל עין. יומיים לאחר הניתוח ראיתי מצויין בעין ימין, בעין שמאל ראיתי בטישטוש שהלך והשתפר עם השבוע (אבל התייצב ביומיים האחרונים, לא בצורה מספקת). היום הייתי בביקורת לאחר שבוע ולאחר בדיקה מקיפה נמצא שיש לי 0.5- בעין הזאת והראייה בה 6/10. הרופא ייעץ לי להשתמש בטיפות בתקווה שזה יסתדר והמספר עוד יירד.
השאלות:
1) האם יש סיכוי שהמספר עוד יירד ואפילו יתאפס או שלאור המצב זה מה שיישאר(גילוי נאות: אני מהנדס בניין, המנטרה אצלנו היא ש-"פרוייקט שעובד - עובד חלק מהרגע הראשון").
2) האם ניתן לשפר את יכולת ההחלמה ע"י תרגילים, שימוש בטיפול תרופתי אחר (אני כרגע מקבל סטרואידים + דמעות מלאכותיות. עד אתמול גם אנטיביוטיקה) או דבר נוסף.
3) אם העניין לא יסתדר, האם ניתן לתקן -לא- ע"י ניתוח חוזר.
רוב האנשים שאני מכיר ועברו את הניתוח ראו בצורה מקסימלית כבר לאחר שבוע, ברור לי שזה לא המצב אצלי ולכן חשוב לי לדעת איפה אני עומד.
אשמח לקבל חוות דעת מכמה מרופאי הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אינטרה-לאסיק לפנ י שבוע - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/03/2012יריב שלום רב
נכון שקצב ההחלמה לאחר ניתוח לאסיק או אינטראלסיק הינו מהיר אולם למרות זאת עדיין עבר רק שבוע. ההמלצה שלי לחכות עוד קצת עד לביקורת הבאה יתכן והדברים ישתנו. לגבי תיקון או שיפןר הראיה כאמור עדיין מוקדם מדי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר prk-המשךמ08/03/2012
רק כמה הבהרות לגבי אפלומיצין- מדובר במשחה לטיפול בדלקות עור המכילה גנטמיצין- אנטיביוטיקה ופרדניזולון- קורטיקוסטוראיד בעוצמה נמוכה, מכיוון שגם המקסידקס מכילות קורטיקוסטרואיד אני מפחדת שזה יגרום לאיזשהי תגובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר prk-המשך - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/03/2012שוב שלום
ידוע לי הרכב המשחה
אין שום בעיה בשימוש במשחה (רק לא בעין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר prkמ08/03/2012
היי, אני שבוע לאחר תיקון ראייה בלייזר super prk() כרגע משתמשת בטיפות ויגמוקס (לעוד יום אחד), מקסידקס ודמעות מלאכותיות, האם יש מניעה להשתמש במשחת אפלומיצין (לפצע שלא קשור לעין) בשל תגובה בין תרופתית עם איזשהי מהטיפות הללו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר prk - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/03/2012שלום רב
אין מניעה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזר- האם יש סיכוןםרוני06/03/2012
שלום רב,
האם בניתוח לייזר להסרת משקפיים קיים סיכון של איבוד הראייה (עיוורון חלקי או מלא) שיהיה בלתי הפיך (אפילו אם הוא סיכון נדיר, האם קיים סיכון כזה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר- האם יש סיכוןם - תגובה
פרופ' אור קייזרמן07/03/2012ירון שלום,
בניתוח לייזר להסרת משקפיים אנו משנים את קימור הקרנית.
הקרנית היא החלק החיצוני השקוף של העין .
איננו מתעסקים/נוגעים/יורים לייזר לחלקים אחרים פנימיים יותר בעין.
על כן התשובה היא שאין עיוורון כתוצאה מניתוח לייזר מכיוון שגם אם, במקרה נדיר ביותר, קרה נזק כלשהו לקרנית, היא תמיד ניתנת להחלפה.
כאמור אנו מדברים פה על מקרה נדיר ביותר של אחד לכמה עשרות אלפי ניתוחים אולם אפילו בסיבוך זה ניתן לטפל.
בסך הכל ניתן להגיד בבטחון מלא שניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא אחד מהפרוצדורות הרפואיות הבטוחות יותר שקיימות היום.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהרשלנויות שהיו בעבר
גיל14/03/2012שלום פרופ' ותודה רבה על תשובתך,
בהמשך לתשובתך- אם כך כיצד ניתן להסביר רשלנויות רפואיות שהיו בתחום הניתוחי לייזר בעבר ואשר התפרסמו בכלי התקשורת כמו ראייה לא טובה אחרי הניתוח, או תיקון יתר או חסר שגרם לכך שלפציינט אחר כך לא הייתה אפשרות להגיע לראייה טובה גם עם משקפיים או עדשות מגע או יובש כרוני למשך שנים וכדומה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפייםמשה06/03/2012
בן כ 62, מרכיב משקפי ראייה לקריאה מגיל 40 לערך.
משתמש במשקפיים מולטיפוקל מזה כ 10 שנים, האם אני בקטגוריה שתאפשר לי כעקרון להסיר משקפיים בעזרת ניתוח לייזר?
נ.ב.
עם הזמן כמובן מספרי העדשות גדלו.
תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים - תגובה
פרופ' אור קייזרמן07/03/2012משה שלום,
ניתוח לייזר לתיקון ראיה מתאים למי שמרכיב משקפיים לרחוק, גם אם יש לו משקפי קריאה בנוסף (או מולטי פוקל), ולכן על פניו נראה שאתה עומד בתנאי בסיסי זה.
כמובן שיש עוד המון נתונים שחובה לבדוק לפני תשובה סופית.
בד"כ הגיל המקסימלי לניתוח הינו 60 וזאת בעיקר עק הימצאות קטרקט ברמה זו או אחרת באנשים מעל גיל זה - דבר שפוסל לניתוח לייזר (אך ניתן לטיפול ע"י ניתוח קטרקט).
אני ממליץ לך ללכת לרופא עיניים בקופ"ח ולבדוק הימצאות קטרקט, באם התשובה שלילית ניתן יהיה לבדוק לעומק את התאמתך לניתוח לייזר להסרת משקפיים.
רק בריאות
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)