פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• חמי געש
    טל
    31/12/2011

שלום, עברתי ניתוח לפני 5 חודשים, ולפני חודשיים הייתי בחמי געש במעיינות. האם זה בעייתי?
    (פתאום נזכרתי בזה שאולי המינרלים שם יכולים להזיק..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    חמי געש

הוספת תגובה

• חמי געש - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    31/12/2011

טל שבוע טוב וכמעט שנה טובה

5 חודשים לאחר הטיפול אין שום בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחות שיטת ה-lasik לעומת אחרות
    אלון
    31/12/2011

עברתי בדיקת התאמה ונמצאתי מתאים לשתי השיטות.
    עדי לפני כשבוע הייתי משוכנע שברצוני לעבור את הניתוח בשיטת lasik הודות לחוסר הכאבים וההחלמה המהירה המובטחים. לאחר שהתחלתי לקרוא ולראות מעט סרטונים על מהלך הניתוח, חששותי שלי לגבי השיטה הלכו וגברו...
    שיא החששות הגיע כשקראתי כי האדם שהיה אחראי על אישור שיטת הlasik על-ידי ה FDA, קורא עכשיו ל-FDA לבטל את אישור השיטה בשל הסיכון הגבוה יחסית בה לסיבוכים. האם מישהו מרופאי הפורום יכול להפיג בי את החשש, או לחלופין להמליץ על שיטה חלופית?
    להלן היצטוט:

On February 25, 2010, Morris Waxler, former Food and Drug Administration (FDA) official in charge of approving laser vision correction (LASIK) devices, stated concerns about the risk of serious side-effects from LASIK and the original FDA approval process. His concerns about the safety of LASIK were discussed in an interview on Good Morning America.[34]
    On January 6, 2011, Waxler requested that "the Commissioner of Food and Drugs to withdraw FDA approval(PMA) for all LASIK devices and issue a Public Health Advisory with a voluntary recall of LASIK devices in an effort to stop the epidemic of permanent eye injury caused by lasers and microkeratomes used for LASIK eye surgery." Waxler alleged that "...the FDA was deprived of knowledge of the full extent of LASIK injuries prior to and during FDA reviews of documents submitted in support of .the safety and effectiveness of LASIK devices

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בטיחות שיטת ה-lasik לעומת אחרות

הוספת תגובה

• בטיחות שיטת ה-lasik לעומת אחרות - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    31/12/2011

אלון שבוע טוב

ניתוח הסרת משקפיים בכל אחת מהשיטות, טומן בחובו סיכונים. מאחר והנתונים שלך לא ידועים לי לא אוכל להתיחס למקרה הפרטי שלך ולשיטה המתאימה לך. על פי הספרות הסיכוי לסיכון משמעותי בניתוח מגיע עד פחות מפרומיל (עשרית האחוז) מכלל המקרים. לגבי הציטוט קשה לי להתיחס אליו, ידוע לי שה FDA וגם איגוד הרופאים האמריקאי מבצעים בדיקות ומחקרים בנושא והנתונים שידועים לאותו אדם ידועים גם להם.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר
    יהלי
    31/12/2011

שלום,
    אני בת 28, יש לי חורים קטנים ברשתית בעין אחת ואני צריכה לטפל בזה באמצעות לייזר.
    אחרי השלב הזה אני רוצה לבצע הסרת משקפיים בלייזר האם קיים סיכון ששוב הרשתית תיפגע ויופיעו חורים חדשים ??

תודה מראש,
    יהלי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לייזר

הוספת תגובה

• לייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    31/12/2011

הסיכון שהרשתית תפגע שוב קיימת ללא קשר לתיקון ראיה בשיטת ASA/PRK. יש להקפיד לערוך בדיקה של הרשתית פעם בשנה לאחר ביצוע PRK

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר - תגובה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    01/01/2012

אבקש להוסיף על תשובתה של ד"ר בכר כי במקרה של חורים ברשתית מומלץ לבצע את הניתוח להסרת משקפיים אך ורק בשיטת PRK ולא בשיטת הלאסיק.
    הסיבה היא ששיטת הPRK אינה גורמת ללחץ על העין תוך כדי הניתוח ולכן אינה מסכנת את הרשתית.
    מאידך, במהלך שיטת הלאסיק, מופעל לחץ קל על העין ויש יותר חשש לפגיעה ברשתית, לכן לא מומלצת שיטה זאת לבעלי חורים ברשתית.
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות קשות נושמות
    יורם
    30/12/2011

אני מרכיב עדשות מגע נושמות ב-33 השנים האחרונות. מה הזמן שבו אני צריך לא להרכיב עדשות אלו לפני בדיקת התאמה לניתוח לייזר?
    תודה,
    יורם

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עדשות קשות נושמות

הוספת תגובה

• עדשות קשות נושמות - תגובה

פרופ` אירית בכר
    31/12/2011

יחסית לעדשות רכות, ההשפעה של עדשות קשות על הקרנית היא משמעותית יותר. להרכבת עדשות קשות במשך 33 שנים יש השפעה רבה . המלצתי היא להפסיק את הרכבתן למשך שלושה שבועות לפני הבדיקה ולחזור על המיפויים פעם נוספת לאחר שבוע נוסף כדי לזהות יציבות של הנתונים . אם בבדיקה השניה עדין נצפים שינויים , יש להמתין עד לקבלת נתונים דומים בשתי בדיקות עוקבות .

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סאונה רטובה יבשה לאחר ניתוח לייזר
    השבוע מתחיל
    30/12/2011

לפני כשנה עברתי נתוח PRK להסרת משקפיים.
    השבוע הלכתי בפעם הראשונה לסאונה רטובה ויבשה.

האם קיים חשש לייבוש חלבוני העין, או פגיעה אחרת
    בעין שעברה ניתוח לייזר?

מודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• סאונה רטובה יבשה לאחר ניתוח לייזר - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    31/12/2011

אלעד שבוע טוב
    נתחיל מהסוף אין חשש כלל והדבר בטוח. בדרך כלל נהוג להמנע בין 4-5 שבועות
    מבריכה, ים סאונה וכו לאחר ניתוח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מניתוח לייזר בעיניים
    דור
    29/12/2011

אני מאוד רוצה לעבור את הניתוח .. עברתי באמריקן לייזר בדיקת התאמה ונמצאתי מתאים לשיטת הASA .. אני חושש מאוד כי קראתי בפורום של ניתוחי לייזר בעיניים הודעות של אנשים שאמרו שגם אחרי 3 חודשים ממועד הניתוח ראייתם לא התייצבה ושראייתם שונה מכל עין.. אמנם אני מכיר אנשים שעברו את הניתוח ולא התלוננו אבל יש לי חשש שלי זה ישאר באופן תמידי וכספי ילך לשווא..מה אתם מציעים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חשש מניתוח לייזר בעיניים

הוספת תגובה

• חשש מניתוח לייזר בעיניים - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    30/12/2011

שלום דרו
    לכל פעולה בחיינו יש בעד ונגד. יש סיכון ורווח. גם בניתוחים אלו יש מידה מועטה של סיכון. את רוב הנאמר בפורום יש לקחת בפרופורציה... רוב חבריך שמרוצים לא כותבים בו אלא כאלו שיש להם שאלה או בעיה.
    בחן בעצמך את הבעד ונגד הניתוח (בהנחה שזה מעניין אותך מספיק) וקבל החלטה שקולה.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה אישית

אלון
    30/12/2011

רציתי רק לציין שעברתי בדיקת התאמה בשני מכונים שונים, וההמלצה איזה ניתוח לעבור היתה בהתאם למומחיות הרופא המנתח. כנשאלתי מדוע הרופא המצליץ לי על שיטה מסויימת ולא על אחרת הבנתי שאותו הרופא מנתח רק בשיטה ההיא. מסקנה: שווה לבדוק בעוד מכון אחד לפחות ולקבל חוות דעת נוספת, יתכן שתתאים גם ללאסיק וגם לa.s.a.
    ועוד עצה, נסו להמנע מהסקרנות הרבה לצפות ביו-טיוב באיך הניתוח נראה באמת, צפיתי לפני מספר ימים במספר סרטונים וההתלהבות שלי מהניתוח צנחה לאפס... למרות שאני בכל זאת מתכוון לעבור אותו, כך שטוב לא יוצא מזה...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה אישית - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    30/12/2011

בהחלט יש חשיבות לנסיונו של המנתח ולמקום בו הוא יותר בטוח.
    רוב המנתחים מכירים ויודעים יותר משיטה אחת אך נוטים יותר לאחת באופן כללי. בכל אופן אני מאמין שהם לא יציעו שיטה שאינה מתאימה רק בשל העדפה שלהם!
    שבת שלום

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון ניתוח לייזר PRK לאחר 5 שנים..
    לי.מ.
    28/12/2011

התייעצות בבקשה..
    לפני 5 שנים עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת לאסיק. היה לי מספר של בערך 5 בעין אחת ו 2.75 בשנייה. כיום אני שוקלת לבצע תיקון בשיטת PRK . אבל הפרופ' אמר לי שהניתוח הוא רק בעין אחת..ואם מצליח לאחר חצי שנה את העין השנייה..המספר שלי כיום בשתי העיניים הוא 1.5 וחזרתי להרכיב משקפיים באופן מלא(לצערי הרב)..השאלה שלי האם הגיוני לבצע תיקון רק בעין אחת ? האם בכלל מומלץ לבצע תיקון בשיטה זו ? האם יש סיכונים בכך? אני ממש אשמח לתשובה וייעוץ יש לי כבר תור לניתוח בעוד כחודש..ועדיין לא החלטתי..

הוספת תגובה

• תיקון ניתוח לייזר PRK לאחר 5 שנים.. - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    29/12/2011

שלום רב,
    איני רואה סיבה לפצל את העיניים בניתוחי לייזר להסרת משקפיים (גם בניתוח ראשוני וגם בתוספת לייזר במצב של עליה במספר)

הניתוח בטיחותי ויעיל ביותר ועל כן לא נהוג לפצל בין העיניים.
    איני מבין גם את הסיבה "אם יצליח נוסיף לייזר גם לעין השניה" - אם יש ספק בהצלחת הניתוח - עדיף לא לנתח גם את העין הראשונה.
    כאמור, איני רואה ספק בהצלחת הניתוח ולכן איני רואה סיבה לפיצול העיניים.
    בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה !

לי.
    29/12/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צביעת שיער
    הילה
    28/12/2011

שלום...
    יש לי שאלה: אני 4 שבועות אחרי ניתוח אינטרה לאסיק. יש מניעה לצבוע את השיער מחשש לפגיעה בעיניים? ידוע לי כי גם לאדם שלא עבר את הניתוח יש סכנה לפגיעה, אך האם אחרי הניתוח הסיכון גבוה יותר או שכבר אחרי 4 שבועות ניתן לחזור ולעשות הכל כמו לפני הניתוח?
    אני עדיין תחת טיפול אנטיביוטי וסטרואידים
    זה באמת חשוב לי...

תודה רבה !
    הילה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    צביעת שיער

הוספת תגובה

• צביעת שיער - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    28/12/2011

אם מוכרחים - אפשר לצבוע בזהירות - יותר מהרגיל
    עדיף לחכות עוד כחודש למען הסר ספק
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• HAZE מלא בשתי עינים לאחר לייזר
    קרן
    27/12/2011

שלום,
    לבן שלי היה מספר 8.5- בשתי העיניים (הכולל צילינדר מאוד גבוהה). הוא עשה לייזר לפני כשלושה חודשים. לפני כחודש התחיל להופיע לו סימני HAZE בשתי העיניים ולאחר טיפול של טיפות עיניים STERODEX בכמות של 4 פעמים ביום ה- HAZE נהפך מלא בשתי העיניים.
    הרופא המליץ על המשך טיפול ב- STERODEX ארבע פעמים ביום ועוד טיפות נגד לחץ בקרנית פעמים ביום במשך חודש. לאחר בדיקה - ללא שיפור.
    כרגע הראייה שלו הוא כ 5- בכול עין עם צילינדרים.
    הרופא מסר לנו בשבוע שעבר שאין סיכוי להחלמה והוא צריך לעבור לייזר נוסף.
    הייתי מאוד מבקשת את דעתכם בנושא.
    תודה,
    קרן

לבדיקת התאמה
    סגירה
    HAZE מלא בשתי עינים לאחר לייזר

הוספת תגובה

• HAZE מלא בשתי עינים לאחר לייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    27/12/2011

אכן אחד הסיכונים בניתוחי לייזר מסוג PRK הוא הופעת עכירות - Haze בקרנית. כיום אנו יודעים להתגבר על כך במרבית המקרים על ידי שימוש בחומר המונח על הקרנית מיד בסיום פעולת הלייזר . כאשרנוצרת עכירות והטיפול התרופתי בסטרואידים אינו מועיל יש להמתין מספר חודשים ולבצע טיפול שמטרתו היא להעלים את העכירות ולתקן את המספר שנוצר. בדרך כלל התיקון פותר את הבעיה.
    בהצלחה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• HAZE מלא בשתי עינים לאחר לייזר - תגובה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    29/12/2011

שלום רב,
    במקרה זה מומלץ טיפול להסרת העכירות.
    הטיפול מוריד את העכירות באופן מכני ממש וכך מביא את הקרנית למצב שקוף.
    יש לציין כי המספר אותו את מציינת אינו רלוונטי כרגע, חלקו נוצר בוודאות מהעכירות, לאחר שהעכירות תעלם גם המספר (או רובו לפחות) ייעלם.
    במידה ותהיה שארית מספר לאחר הטיפול - יהיה ניתן להוריד אותו בתוספת לייזר רגילה.
    אני שמח להרגיע ולבשר שמקרים אלו ניתנים לטיפול והתוצאות טובות מאוד.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין intralase לבין z-lasik
    אלון
    26/12/2011

האם ניתן לקבל תשובה מוסמכת על עליונותה של אחת משיטות הלאסיק: Intralase לבין z-lasik?
    מחיפוש באינטרנט עולה (באופן מפתיע) שכל מכון משבח את המכשור הרפואי שלו. נאמר ש-Intralase היא חברה אמריקאית שהיו הראשונים ו- z-lasik הינו מוצר של חברה מתחרה משוויץ, והבנתי שקיים שוני כלשהו במספר אפשרויות החיתוך השונות שה z-lasik יודע להציע.
    האם בשורה התחתונה קיימת באמת עדיפות לאחת השיטות או שמדובר בקרב בין ברייטלינג לרולקס?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ההבדל בין intralase לבין z-lasik

הוספת תגובה

• ההבדל בין intralase לבין z-lasik - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    26/12/2011

ראשית גילוי נאות מאחר ואני עובד במכון עם INTRALASE ברור שהעדפה שלי היא למכשיר זה. זהו מכשיר יקר בהרבה ממכשיר ה Z LASIK הוא הראשון שיצא לשוק ולכן בוצעו בו מספר גדול יותר של ניתוחים והניסיון בו רב יותר בארץ ובעולם. בנוסף הוא יכול לבצע חיתוכים בצורות שונות של הקרנית מה שה Z LASIK לא יכול לבצע.
    חשוב לציין כי העיקרון של חיתוך הקרנית צורת המתלה ועוביו די דומים אך הטכנולוגיה בניהם שונה. בעתיד הקרוב מאוד מכשיר INTRALASE מתקדם יותר יהיה ברשותנו שיכול לבצע חיתוך קרנית עד 7 שניות והינו בעל יתרון משמעותי על מכשיר ה Z LASIK .
    לסיכום כמו שעון יוקרה או רגיל או מכונית יוקרה או רגילה שניהם יראו את השעה או יביאו אותך לאותו מקום אך עדיין יש הבדל.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין intralase לבין z-lasik - תגובה

פרופ` אירית בכר
    26/12/2011

שוב גילוי נאות, אני ממרכז אסותא אופטיק המשתמש ב Z LASIK.
    א. מחיר המכשירים דומה להפליא.
    ב. העיקרון של המכשירים הוא אחד- יצירת משטח של בועיות זעירות בעומק הקרנית המפריד את הרקמה שמעל המשטח מזה שמתחתיו. מכשיר הZ LASIK הוא מהדור המתקדם יותר של מכשירי הלייזר לביצוע מיתלה.גודל הבועיות קטן הרבה יותר ויש אחידות ורצף הרבה יותר גבוהים בין הבועיות כך שהמנתח לא צריך לנתק באופן ידני גשרים של רקמה בין שני המשטחים כמו במכשיר האינטראלאסיק.
    ג.תדירות הפעולה גבוהה יותר ולכן בדור הקיים מהירות הביצוע של הפעולה היא גבוהה יותר. אין ספק כי שני המכשירים יעברו שידרוגים ושיפורים בעתיד אך מידת הדיוק של המכשירים דומה והיא גבוה באופן משמעותי מהטיפולים המבוצעים בעזרת סכין בשיטת הלאסיק הרגילה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה רשת כדאי לבחור?
    יוגב
    25/12/2011

אני מתלבט בין שתי חברות. על אחת קיבלתי המלצות והשניה פשוט מאוד מוכרת וידועה.
    שתי החברות משתמשות באלגרטו 400.
    האם קיים הבדל בין שתי חברות שמשתמשות באותו מכשיר? או שעליי להתייחס רק לעיסקה שהן מציעות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    באיזה רשת כדאי לבחור?

הוספת תגובה

• באיזה רשת כדאי לבחור? - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    25/12/2011

יוגב שלום רב
    נתחיל מהסוף, נכון "העיסקה" חשובה וגם המחיר אולם כיום רוב המכשירים הם בעלי יכולת דיוק גבוה. לדעתי חשוב יותר הרופא שעומד מאחורי המכשיר. מידת המקצועיות שלו והגישה למטופל לא פחות חשובים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה רשת כדאי לבחור? - תגובה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/12/2011

בהחלט חשוב להשוות את הפרמטרים של המכשיר, וכמובן גם את הרופאים.
    פרמטר נוסף שחשוב להשוות הוא האחריות שהמכון נותן למקרה של נסיגת המספר.
    רוב המכונים נותנים אחריות לכל החיים, מיעוט המכונים נותן אחריות לזמן מוגבל בלבד.
    שיהיה בהצלחה בכל בחירה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראייה מירבית
    טלי
    24/12/2011

שלום
    אני אחרי 3 שבועות אחרי ניתוח אינטרה לאסיק, אני רואה טוב מאוד בנהיגה וגם רואה טוב מול טלויזיה ומחשב. אך עדיין חשה כי זו לא ראייה מירבית של 6:6.
    שאלתי היא אחרי כמה זמן הראייה מתייצבת, ונהיית בשיאה? יש להדגיש כי אני עדיין תחת טיפול אנטיביוטי וסטרואידים לאחר הניתוח.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ראייה מירבית

הוספת תגובה

• ראייה מירבית - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/12/2011

שלום רב,
    לאחר ניתוח לאסיק לסוגיו השונים, הראיה בד"כ מתייצבת לאחר מספר ימים.
    בתקופה של 3 שבועות הייתי כבר מצפה לראיה חדה וטובה.
    יש לבדוק קלינית את הגורם לטשטוש ואז תוכלי לדעת האם יש צפי לשיפור או לא.
    לכן המלצתי היא לגשת למכון בו נותחת לבדיקת עיניים.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אינטרה לאסיק
    רועי
    23/12/2011

האם איפשר לבכות יום אחרי ניתוח לאסיק ?
    כמובן שלא בכוח ...

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח אינטרה לאסיק

הוספת תגובה

• מעניין

הילה
    28/12/2011

באמת מעניין... גם לי זה קרה... זה יכול להזיק?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    28/12/2011

אין בעיה עם דמעות... רק לא לשפשף את העיניים
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    הילה
    22/12/2011

יש הגבלה למס' הפעמים ביום שמותר לשים tears natural free ? או שאפשר לשים מתי שרוצים? אני 3 שבועות אחרי ניתוח intralasic ועדיין תחת טיפול של ויגמוקס ומקסידקס.
    ועוד משהו, אחרי כמה זמן אחרי ניתוח לייזר intralasic מותר לצבוע את השיער? (מחשש לרגישות בעיניים מהד החומר כימי שבצבע השיער)

תודה מראש,
    הילה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• ועוד שאלה...

הילה
    22/12/2011

בתחילה אמרו לי להשתמש רק פעם אחת בכל קפסולה של tears natural free. מהשבוע השני לניתוח השתמשתי באותה קפסולה עד שנגמרה, כי רשום על האריזה שניתן להשתמש באותה קפסולה עד 12 שעות.
    מה דעתכם?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

טל
    23/12/2011

לגבי הקפסולות, את יכולה לשים כמה שבא לך.. זה אף פעם לא מזיק, רק עוזר. כמובן שימי לב שלא עוברות יותר מ-12 שעות. גם אם לא סיימת אותה, ועברו 12 שעות, צריך לזרוק.

בקשר לצביעת שיער, אני צבעתי לאחר חודשיים בערך, ליתר ביטחון

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה... - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/12/2011

אם השתמשת באותה קפסולה בתוך 12 שעות - זה תקין ואין עם זה כל בעיה.
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/12/2011

שלום רב,
    אין הגבלה למינון של טיפות הרטבה.
    בנוגע לצביעת השיער - יש להתייעץ עם הרופא המנתח.
    בברכה, פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• נימי דם
    חרדה
    22/12/2011

באפריל 2011, ביצעתי בדיקה ונמצאתי מתאימה לניתוח שיוף הקרנית(הניתוח שההחלמה בו יותר ארוכה).
    דחיתי את מועד הניתוח לאפריל 2012, בעקבות קרן השתלמות שצריכה להיפתח.
    היום הלכתי לקנות עדשות מגע והאופטמטריסט אמר לי שיש לי נימי דם שמתרחבים ושעלי להרכיב את העדשות כמה שפחות

האם אוכל לבצע את הניתוח עם הנימי דם ?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    נימי דם

הוספת תגובה

• נימי דם - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/12/2011

התשובה היא כן.

דווקא נימי הדם מראים שהעין לא מסתדרת טוב עם ע"מ ולכן יש להפסיק להשתמש בהם.

ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא אחד הפתרונות להימנע מהרכבת ע"מ (הפתרון השני - משקפיים).

בברכה,

פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה