פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• טיפות עיניים אופטיב במקום הילוקומוד
    נעמי
    06/03/2012

ד"ר שלום

הרופא שלי החליף לי את טיפות העיניים מהילו קומוד לטיפות שנקראות אופטיב (optive( הוא נתן לי קוספאת דוגמא שהייתה אצלו. אמר לי שזה לא רק עושה תחושה טובה יותר בעין זה גם עושה משהו עם כמות המלחים בעין.
    חיפשתי על זה חומר באינטרנט ולא מצאתי כלום מהארץ או בעברית, גם בבית המרקחת שבו אני קונה לא הכירו את הטיפות האלה.
    אני חייבת לומר שניסיתי את מה שהרופא נתן לי וזה באמת מרגיש יותר טוב בעין וזה מרגיש לי שזה גם מחזיק את העין לא יבשה ליותר זמן.
    אתה מכיר את הטיפות האלה?
    מה הקשר למלחים?
    למה באף מקום אין מידע על התרופה?

תודה.
    נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפות עיניים אופטיב במקום הילוקומוד - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/03/2012

שלום רב,
    אופטיב הוא סוג של טיפות הרטבה לעיניים יבשות, ישנם הרבה סוגים של טיפות למטרה זאת.
    בכל הטיפות המטרה היא להשוות את ריכוז המלחים בתמיסה לריכוז המלחים בדמעות הטבעיות שלנו.
    אני אישית מעדיף טיפות ללא חומר משמר, ויש מספר סוגי טיפות כאלו - אופטיב איננה אחת מהם.
    אם הרופא של המליץ על טיפות אלו איני רואה בזה בעיה.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבועיים וחצי לאחר A.S.A
    שרון
    04/03/2012

הייתי רוצה לדעת מה הממוצע של "חזרה לראיה נורמלית חדה" לאחר הניתוח. אני מבינה שזה אינדיבידואלי אך אני כבר שבועיים לאחר הניתוח - בקריאת מיילים אני רואה כפול, וזו עיקר עבודתי, עין ימין מטושטשת גם לרחוק וגם לקרוב (נותחתי עין לקרוב ועין לרחוק) עין שמאל רואה טוב יותר גם לרחוק וגם לקרוב...ואני קצת מיואשת. בבדיקה לאחר שבוע נאמר לי שהכל תקין ושהעינים מתרפאות יפה ומהר. אבל... נראה לי שיש צורך בליווי צמוד יותר לניתוחים האלה...
    אשמח לשמוע קצת סטטיסטיקות.
    תודה, שרון

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שבועיים וחצי לאחר A.S.A

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

שרון
    04/03/2012

שכחתי לציין כי המספרים שלי היו בסביבות 6 ו6וחצי לרחוק, ו-1 לקרוב. אני בת 45.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    04/03/2012

שרון שלום,
    לאחר ניתוח ASA\PRK/LASEK (כולם נחשבים לסוג אחד) ההחלמה הינה מדורגת.
    בימים הראשונים, כפי שבטח נוכחת לדעת, העיניים רגישות ולעיתים אף כואבות והראיה לא טובה.
    לאחר 3 ימים מהניתוח הראיה משתפרת מעט והצפי הוא לשיפור בחדות הראיה בכל יום שעובר.
    שבועיים לאחר הניתוח זה לגיטימי שהראיה מעט כפולה, הסיבה שזה קורה היא ששכבת האפיטל המתחדת עדיין לא אחידה וסדירה, לאחר שהיא תתייצב הראיה תשתפר בהרבה.
    הצפי הוא לראיה מקסימלית לאחר 4-6 שבועות מהניתוח, עד אז הראיה תשתפר לאט לאט.
    המון בהצלחה.
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג ניתוח
    משה
    27/02/2012

שלום דוקטור.
    אני בן 25,יש לי מספר 1.5 וצילינדר ב2 העיניים. עשיתי שבוע שעבר בדיקת התאמה לליזר ונמצאתי מתאים(וגם הקרנית שלי הייתה עבה).מכיוון שאני משחק פעם בשבוע כדורסל הרופא המליץ לי לעשות prk ולא לאסיק.
    האם יש הבדלים בטווח הארוך בתוצאות בין הניתוחים?
    האם באמת הכי נכון לעשות במקרה שלי prk?
    ושאלה אחרונה האם יש הבדל היום במכשור בין המכונים השונים או שלכולם יש את הוויבפוינט וזה אותו דבר?
    תודה רבה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סוג ניתוח

הוספת תגובה

• סוג ניתוח - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    28/02/2012

משה שלום,
    ע"פ הנתונים שמסרת אתה אכן מתאים טכנית לשתי השיטות - גם לניתוח מסוג PRK וגם לניתוח מסוג לאסיק.
    ההבדל בין הניתוחים הוא ברקמה עליה מבוצע טיםול הלייזר -
    ב PRK הלייזר מבוצע על פני הקרנית מבחוץ, דבר שגורם למספר ימי החלמה בהם לא רואים טוב ואף לעיניים רגישות במידה זו או אחרת.
    בלאסיק הטיפול נעשה בעומק הקרנית ולכן יש צורך לבצע הפרדה בין שכבות הקרנית - בניתוח זה ההחלמה מהירה הרבה יותר.
    לאורך זמן אין כל הבדל בתוצאות הניתוח, רק בתקופת ההחלמה הראשונית כמו שהסברתי.
    בדרך כלל לספורטאים שמתעסקים עם ספורט מגע אני ממליץ לבצע ניתוח מסוג PRK משום שבלאסיק, לאחר שעושים את הפרדת השכבות, נשארת צלקת קטנה ולא משמעותית היכולה בעת מכה חזקה מאוד בעתיד להיפתח.
    ב PRK זה לא קיים - העין חזקה מאוד כמו לפני הניתוח.
    ולכן, במידה ואתה יכול להרשות לעצמך את זמן ההחלמה אני ממליץ על ניתוח מסוג PRK, במידה וחשובה לך החלמה מהירה יותר - גם לאסיק הוא ניתוח מספיק בטוח במקרה הזה, אולם כאמור המלצתי הראשונה היא על PRK.
    לגבי הוויבפרונט - לרוב המכונים בישראל יש ציוד מתקדם הכולל את הוויבפרונט.
    בחלק מהמכונים דורשים תשלום נוסף על זה.
    במכון אשר בניהולי הרפואי, מבחינה אסטרטגית, איננו גובים תשלום נוסף על מוצר זה אלא מנתחים כל ניתוח בעזרת הוויבפרונט.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - ניתוח הסרת משקפיים בלייזר
    איילת השחר
    26/02/2012

שלום.

רציתי להתייעץ ולשאול - מה השיטה המומלצת ביותר להסרת משקפיים כיום, ממה שאתם מכירים, ועוד שאלה קטנה - הבנתי שלאחר הלייזר עצמו משתמשים בטיפות האמורות לשקם את התאים בעין - מה שמה?
    תודה רבה, אני.

הוספת תגובה

• שאלה - ניתוח הסרת משקפיים בלייזר - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    26/02/2012

שלום רב איילת השחר
    אין טכניקה טובה יותר או פחות רק לאחר בדיקת התאמה אפשר להתאים את סוג הניתוח למטופל. לגבי עזרה לאפיתל בטיפות ברוב המקרים הוא לא זקוק לעזרתנו אלה נסגר באופן עצמי יתכן והתכוות לתחליפי דמעות
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - ניתוח הסרת משקפיים בלייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    26/02/2012

קיימות שתי שיטות עיקריות להסרת משקפיים בלייזר. האחת מתבצעת על פני הקרנית והשניה בעומק הקרנית . ראשית יש להתאים את סוג הניתוח המתאים למטופל. יש המתאימים לשיטת ניתוח אחת בלבד ויש המתאימים לשתי השיטות. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. מטופל המתאים לשתי השיטות, שותף לבחירת סוג הטיפול לאחר שקיבל את מלוא המידע על השיטות השונות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עכירות בעין לאחר דלקת
    רפי
    25/02/2012

שלום לרופאים הנכבדים
    עברתי ניתוח לפני ארבעה חודשים לתיקון הראייה בלייזר (נתונים התחלתיים מינוס 5 בשתי העיניים ללא צילנדר) והתוצאה עין שמאל +0.25 ללא צילנדר ועין ימין +0.5 ו מינוס0.5 צילנדר.
    העניין הוא שלאחר שלושה שבועות מהניתוח עברתי דלקת ויראלית בעין ימין שלדברי הרופאים ללא קשר לניתוח,וכתוצאה מהדלקת נותרה עכירות בעין ימין.
    1.כמה זמן צפוי עד שהעכירות תחלוף להדגיש כי לא הומלצו לי תרופות כלשהן למעט טיפות הרטבה?
    2.האם תוצאת הניתוח של עין ימין ניזוקה כתוצאה מהדלקת?לא ברורה לי השפעת הדלקת?
    3.האם לאחר היעלמות העכירות המספר ישתנה או שאין קשר בין המספר הנוכחי לעכירות כלומר בעין ימין התוצאה הסופית תישאר פלוס 0.5 ומינוס 0.5 צילנדר?
    אודה על תשובותכם

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עכירות בעין לאחר דלקת

הוספת תגובה

• עכירות בעין לאחר דלקת - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    25/02/2012

רפי שלום רב

ראשית, אם לשפוט על פי התוצאה הסופית שציינת לא נראת שום בעיה. שכחת לציין האם יש השפעה על חדות הראיה או תופעות אחרות.
    באופן כללי העכירויות בקרנית יכולות לגרום:
    לירידה בראיה, להופעת סינוורים והילות ותחושת גוף זר ויובש בעיניים.
    ברוב המקרים עכיריות אלה חולפות ללא טיפול משמעותי חוץ מתחליפי דמעות אך בחלק מהמקרים יש צורך בטיפול ממושך בטיפות של סטרואידים.
    ממליץ המשך מעקב רופא המנתח "ולראות" מה קורה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך עכירות בעין לאחר דלקת

רפי
    25/02/2012

אכן יש ירידה קלה בראייה בעין ימין
    אך אני לא יודע אם זה מהסמפר +0.5 ומינוס 0.5 צילינדר.בגדול יש מעט ערפיליות בעין
    אך עקב כך שראייתי בעין שמאל טובה היא פחות מורגשת.
    מהו הזמן הסביר שהעכירות צריכה לחלוף?
    והאם לדלקת שעברתי יש השפעה על תוצאת הניתוח?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך עכירות בעין לאחר דלקת - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    25/02/2012

רפי שלום רב

מבחינת התוצאה הסופית של המספר יש לי רושם שמדובר בתוצאה טובה מאוד
    ושמידת השפעתה על הראיה ככל הנראה פחותה מהעכירויות שצינת בקרנית.
    עכיריות בקרנית על רקע וירוס יכולות להשאר חודשים רבים בקרנית גם לאחר סיום המחלה לכן יש צורך בסבלנות. לגבי ההשפעה על המספר יתכן שיש השפעה אך בכל מקרה המספרים קטנים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עכירות

רפי
    26/02/2012

תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה.
    רונן
    24/02/2012

איזה תהליכים עוברים בבדיקת התאמה?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בדיקה.

הוספת תגובה

• בדיקה. - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    24/02/2012

רונן שלום רב

הבדיקות כוללות מענה על שאלון קצר והצהרת בריאות.
    בדיקת אופטומיטריסט מדוקדקת ובהמשך סדרת צילומים של הקרנית והעין.
    בהמשך בדיקת רופא מקיפה ובמידה והמטופל מתאים לניתוח התאמת טכניקת הטיפול המתאימה לו.
    בנוסף במהלך התהליך יש גם צורך להצטייד גם אולי במעט סבלנות
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות על ניתוח לייזר
    דוד
    22/02/2012

שלום רב.
    אני בן 22 ומעוניין לבצע ניתוח לייזר.
    יש לי מספר 1 וחצי וצילנדר(וגם עין עצלה) כבר 9 שנים אבל מעולם לא הרכבתי משקפיים.לאחרונה הוצאתי רשיון נהיגה ובעקבות כך התחלתי להרכיב משקפיים בנהיגה בלבד.אני מרגיש ביום יום את התאמצות העיניים שלי להתפקסס על דברים שאני מנסה לראות טוב ולא מצליח.
    השאלה שלי היא האם זה שיש לי מספר כ"כ הרבה שנים(שיכול להיות שגם עלה קצת בזמן האחרון)משנה לי משהו בסיכויי ההצלחה של הניתוח? תודה רבה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות על ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• התלבטות על ניתוח לייזר - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    23/02/2012

דויד שלום רב
    בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה ורק לאחריה ניתן להעריך האם ניתן לבצע ניתוח ובאיזו שיטה, יתכן ובהמשך אתה מתאים לטיפול בעין עצלה הנקרא
    נוירוויזן.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש לאחר ניתוח
    עופר
    20/02/2012

אני כחודש לאחר ניתוח בעיניים בשיטת לאסיק. היו לי מספרים גבוהים מאוד במשקפיים( מספר(12-) ומספר (13-). כיום אני רואה טוב בעין אחת בלבד ואילו העין השנייה מטושטשת כבר מאז הניתוח ולא משתפרת( הראיה בה היא סביב 6.14 או 6.12) אבל איני מצליח לראות בבירור ולא לקרוא בבירור מאחר והראייה מטושטשת וזה מאוד מגביל ומפריע. לפי המנתח לאחר בדיקות מקיפות מהימים האחרונים אין סיבה לבעיה או ביצוע תיקון אלא עדיין העין נזקקת לזמן החלמה למרות שבוצע ניתוח לאסיק. האם אכן מנסיונכם מדובר בעוד זמן החלמה לעין המטושטשת או שיש סיבה לדאגה. האם מנסיונכם בניתוחים במספרים גבוהים כמו שלי נתקלתם בהחלמה איטית כזו וכמה זמן יקח עוד לעין להחלים ולא להיות מטושטשת? אולי אנו מפספסים איזו בעיה בעין?? בנוסף לפי בדיקת המנתח אין לי מספר כלל בשתי העיניים כך שפתירת הבעיה ע"י מספר כלשהוא במשקפיים לא עזרה לטישטוש והטישטוש נותר גם עם נסיון להרכיב מספר במשקפיים. מה דעתכם??

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חודש לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• חודש לאחר ניתוח - תגובה

פרופ` אירית בכר
    21/02/2012

במצבים בהם הראיה לא מיטבית לאחר הניתוח יש להמתין מספר חודשים כדי להעריך את המצב האמיתי . עדיין יתכנו שינויים. לאור הנתונים אותם הצגת לא נראה לי סביר שניתן יהיה לבצע תיקון נוסף.
    מעבר לכך קשה לי לחוות דעה מכיוון שאין זה מקובל אצלנו לנתח כלל ניתוחי לייזר מעל מספר 10- .
    כמו כן אין אנו מבצעים ניתוחים בשיטת לאסיק מעל מספר 6- לערך.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דיעה נוספת בנוסף לדעתה של ד"ר אירית

עופר
    21/02/2012

תודה ד"ר אירית.
    אשמח לקבל דיעות נוספות בנוגע לפנייתי מנסיונכם. . תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דיעה נוספת בנוסף לדעתה של ד"ר אירית - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    22/02/2012

ראשית עלי להסכים עם ד"ר בכר - לא מקובל לבצע ניתוח מסוג לאסיק למספרים גבוהים כשלך.
    לגבי הטשטוש - רק בדיקה קלינית תתן תשובה מלאה למה אינך רואה טוב.
    בגדול יש 2 אופציות:
    1. נשאר מספר - לדבריך לא קיים שארית מספר.
    2. יש בעיה אחרת בעין, כגון עכירות בקרנית - רק בדיקה קלינית תוכל לתת תשובה לכך.

אני מציע לדרוש תשובות מהרופא המנתח לגבי מצבך.

בכל מקרה החלמה מניתוח במספרים כאלה יכול לקחת גם מספר חודשים, אז המלצתי היא לתת לעיניים כ 3-4 חודשי החלמה ואם עדיין קיים טשטוש - לדרוש תשובות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים לפני הניתוח
    anna
    18/02/2012

שלום רב
    יש לי ניתוח להסרת משקפיים בעוד 3 ימים, הבוקר קמתי עם דלקת קלה בעיניים, כטיפול אני מורחת סינטומצין, האם יש בעיה לבצע את הניתוח, האם כדאי לדחות? או לבצע ולטפל כמו בדרך כלל מטפלים טיפות ומשחות? ֿ
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דלקת עיניים לפני הניתוח

הוספת תגובה

• דלקת עיניים לפני הניתוח - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    18/02/2012

אנה שלום רב

ההמלצה שלי היא בדיקה לפני הניתוח על ידי הרופא המנתח בכל מקרה
    בדרך כלל אני לא מבצע ניתוח אם המטופל סובל מדלקת בעיניים
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר חוזר לאחר הניתוח
    אורטל
    11/02/2012

שלום , הייתי מעוניינת לדעת, האם לאחר ניתוח לייזר במידה וחוזר המספר ולא ניתן לעשות שוב ניתוח תיקון ואני אקנה עדשות מגע , האם אצטרך עדשות מגע מיוחדות וספציפיות לעין שלי כי העין לאחר ניתוח לייזר??? והם עדשות אלה עולות הרבה יותר מעדשות רגילות??

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מספר חוזר לאחר הניתוח

הוספת תגובה

• מספר חוזר לאחר הניתוח - תגובה

פרופ` אירית בכר
    11/02/2012

הלכת הכי רחוק וקיצוני שאפשר.

א. ברוב המוחלט של המיקרים אין צורך בתיקון.
    ב. בדרך כלל ניתן לתקן תיקון נוסף. במצבים בהם לא ניתן לבצע תיקון נוסף, ניתן לדעת על כך מראש .
    ג. כחלק מתהליך הריפוי את יוצאת מהניתוח עם עדשות מגע (מספר אפס) בעינייך.
    ד. ניתן להשתמש בעדשות מגע רגילות אחרי ניתוח. בשוק קיימות עדשות במידות שונות של קמירות וניתן להתאימן לעיניים ללא כל בעיה מיוחדת.
    ה. אופטימיות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר
    נילי
    10/02/2012

אני בת 18, מרכיבה משקפי ראיה מס' 1.5 בשתי העיניים ובאחת רבע צילינדר.
    אפשרי לעשות ניתוח להסרתהאם משקפיים . ולכמה זמן זה מחזיק.

מצפה לתשובה
    נילי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    10/02/2012

נילי שלום רב
    על מנת לבדוק האם יש אפשרות לקיום ניתוח יש צורך בבדיקת התאמה מקיפה.
    שנית לא ניתן להעריך למשך כמה זמן תוצאת הטיפול תהיה יציבה
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח PRK
    שירלי
    10/02/2012

עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת ה-PRK ב- 30/1.
    עין ימין מינוס 7 וצילינדר מינוס 3 וחצי.
    עין שמאל מינוס 7 וחצי וצילינדר מינוס 2.

בעין שמאל אני רואה טוב, הבעיה היא בעין ימין, שבה אני רואה מטושטש ביום,
    בלילה הראייה מטושטשת יותר,יש סיבה לדאגה??
    בנוסף לכך אני רואה כפול כשאני קוראת...
    אני מרגישה שעין ימין "נשענת" על עין שמאל.
    אני עדיין משתמשת בטיפות עיניים בשם סטרודקס שלוש פעמיים ביום בהמלצת הרופא.
    מהו הזמן המקסימלי להחלמה מניתוח מסוג זה?

אני לא מרגשיה יובש בעיניים, לא משתמשת בתחליפי דמעות, האם בכול זאת להשתמש?

תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח PRK

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא עונה???

שירלי
    12/02/2012

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח PRK - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    12/02/2012

גלית שלום,
    זמן ההחלמה מניתוח PRK, במיוחד עם המספרים הגבוהים שהיו לך, הינו כ 4 שבועות לפחות.
    הראיה אמורה להשתפר מיום ליום ולהפוך להיות תפקודית - זאת אומרת שניתן לחזור לשגרה גם היא אינה 100% עדיין.
    הצפי הוא לראיה מקסימלית בערך אחרי 4-5 שבועות. לעיתים הראיה המקסימלית לקוחת מעט יותר זמן (לעיתים גם פחות).
    בכל מקרה - לא רואה מקום לדאגה.
    לגבי הטיפות - להמשיך לשים כמו שהורו לך במכון בו נותחת, גם אם אינך חשה צורך בטיפות.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סתירה בין מרפאות שונות
    שמואל
    10/02/2012

שלום רב,
    השבוע עשיתי בדיקת התאמה ב2 מרפאות עינים מהנחשבות בארץ.
    באחת נאמר לי שהשיטה שהכי תתאים לי היא,PRK והמחיר הוא בסביבות 8 אל'ש"ח
    בבדיקה במכון השני נאמר לי שאני מתאים לintralasik והמחיר הוא 15 א' שח .
    בנוסף לבלבול הזה יצא פער של כמעט מספר שלם בין 2 הבידות (בשני העיניים).
    מי יכול להסביר לי איך יוצא כזה הבדל משמעותי?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סתירה בין מרפאות שונות

הוספת תגובה

• לגבי המחירים

מירה
    14/02/2012

הפערים במחיר בהחלט הגיוניים. טווח המחירים מאוד רחב וקשור בעיקר לביקוש (במקומות שעובדים בהם מנתחים עם המון ניסיון מרשים לעצמם לקחת יותר כסף).

אני נותחתי באמריקן לייזר לפני חמש שנים, לא זוכרת כבר כמה זה עלה אבל זה שווה את זה!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סתירה בין מרפאות שונות - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    15/02/2012

שלום רב,
    לגבי ההבדל בשיטות הניתוח שהוצעו לך - בהחלט יש מצב שאתה אכן מתאים לשתי השיטות (גם לאסיק וגם PRK) וכל רופא שבדק אותך חושב ששיטה אחרת עדיפה.
    ברפואה כמו ברפואה יש מגוון דעות אך לא אמת אחת בלבד, סביר להניח שאתה אכן מתאים לשתי השיטות ולכן אף אחד לא טעה אלא כל אחד נתן את תפיסת העולם שלו.
    ההבדל במחירים הינו שיקול כלכלי טהור ולא רפואי (אין לו כל קר לרפואה), אך יכול להיות ששיטת האינטראלאסיק שהוצעה לך יקרה בהרבה משיטת לאסיק רגילה (אני מנתח בשיטת SBK LASIK) ולכן זה אולי יכול להיות הסבר אפשרי.
    לגבי ההבדל במספרים - רק בדיקה חוזרת ע"י אופט' אחר תוכל לקבוע מי צדק.
    בכל מקרה בד"כ ביום הניתוח חוזרים על הבידקה הזאת.
    אני שמח לציין כי האופט' שמועסקים במכוני הלייזר הינם מהשורה הראשונה בתחום (לפחות מאילו שאני עובד איתם) ולכן אני סמוך ובטוח שאני מנתח על המספר הנכון לאחר בדיקה שלהם.
    שיהיה המון בהצלחה.
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה לאחר ניתוח לאסיק
    יוד
    08/02/2012

שלום
    עברתי לפני שנה ניתוח, המספר שלי היה בשתי העיניים כמעט שש עם צלינדר קטן, כחודש לאחר הניתוח הראיה התייצבה לי ומאז עד היום אני רואה סביר ביום ובעייתי בלילה.
    בלילה הראיה לא ברורה ועם הילות גדולות המצתמצמות שהאישונים מתכווצים.
    כדי שאוכל לנהוג בלילה הזמנתי משקפים עם 0.5 וצלנדר בעיין אחת ובשניה 0.75, בעזרתם אני רואה ברור אבל עדיין יש הילות, לדעתי זה המצב מההתחלה.
    אני אלך לביקור אצל המנתח שבוע הבא, מה כדי לעשות? ניתוח נוסף ? לא בעייתי לבריאות העין ? אפשר לתקן את בעיית ההילות ?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שנה לאחר ניתוח לאסיק

הוספת תגובה

• שנה לאחר ניתוח לאסיק - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    08/02/2012

שלום יוד
    קודם כל הייתי ממתין לתוצאות בדיקת המנתח
    אכן ייתכן מצב של הילות בלילה. יש פתרון יעיל של טיפות המכווצות מעט את האישון ומונעות אותן. שאל את המנתח אם זה יתאים לך.
    ניתוח נוסף אינו אופציה, כפי שאני מבין את המצב כרגע
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע ניתוח נוסף אינו אופציה ?

יוד
    08/02/2012

מה בתאור הבעיה שלי בעייתי לניתוח נוסף ?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתין לתשובה

יוד
    16/02/2012

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע ניתוח נוסף אינו אופציה ? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    22/02/2012

לדעתי רק לאחר הבדיקה אצל המנתח תוכל לדעת לגבי ניתוח נוסף.
    יש כל מיני נתונים שהמנתח צריך לבדוק לפני ההחלטה על ניתוח נוסף.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי ASA
    דור
    07/02/2012

הייתי לא מזמן באמריקן לייזר שם נמצאתי מתאים לשיטת הASA.. כשנכנסתי לאתר שלהם לחפש מידע על השיטה הזאת לא מצאתי שומדבר שקשור לASA אני אצרף לינק של סוגי הניתוחים שלהם אשמח אם תוכלו לכוון אותי למה שקשור לASA.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לגבי ASA

הוספת תגובה

• לגבי ASA - תגובה

פרופ` אירית בכר
    08/02/2012

שיטת A.S.A ראשי תיבות של Advanced Surface Ablation כלומר "טיפול מתקדם של פני השטח". מושג זה מקביל לשיטת הPRK והוא מקובל בשנים האחרונות בעיקר בארה"ב . משמעותו היא טכניקות מתקדמות יותר של הסרת שכבת האפיתל שעל פני שטח הקרנית ופתרון של תופעות לוואי לא רצויות כתוצאה מהטיפול.כיום אין הבדל בין PRK ל ASA

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך למה שמותם שונים?

דור
    10/02/2012

חייב כנראה להיות איזשהו הבדל...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא כן כתוב באתר של אמריקן לייזר

נועה
    12/02/2012

אני עושה לך קופי פייסט:

באמריקן לייזר שני סוגי טיפולים של הסרת משקפיים בלייזר בהתאם לצרכי המטופל:
    Custom LASIK - פרוצדורה המערבת את חיתוך קרנית העין.
    Custom ASA - פרוצדורה המתבצעת ללא חיתוך קרנית העין וללא מגע יד אדם.
    שני הסוגים של הטיפולים מבוצעים במכשיר האלגרטו 400 הרץ, הבטוח והמדויק ביותר בעולם, על ידי טובי הרופאים ובחדר הניתוח הפרטי של הרשת העומד בדרישות התקנים המחמירים ביותר בארץ ובעולם.

אני אגב מאוד ממליצה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא כן כתוב באתר של אמריקן לייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    12/02/2012

כפי שציינתי, כיום אין הבדל בין שני המושגים. המונח CUSTOM מתייחס הן לטיפול של פני השטח והן לטיפול לאסיק בעומק הקרנית, ומשמעותו התאמה אישית של הטיפול . ההבדל המשמעותי יותר הוא בין שיטות הלאסיק השונות. בשיטה הסטנדרטית בארץ משתמשים בסכין ליצירת חלון טיפולי ואילו בשיטת ה Z LASIK משתמשים במכשיר לייזר שהוא מדוייק ובטוח יותר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה