מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לאחר ניתוח לייזר הראייה מושלמת?abcd25/01/2012
המספר שלי הוא כמינוס 2 בשתי העיניים, ועם משקפיים אני רואה מצוין. האם לאחר ניתוח אראה טוב באותה המידה, או שישנה שארית של עד חצי מספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לאחר ניתוח לייזר הראייה מושלמת? - תגובה
פרופ` אירית בכר25/01/2012א. ראיה מושלמת הוא מושג חמקמק. כל אחד יפרש אותו באופן שונה
ב. רפואה אינה מדע מדוייק. היא מבוססת על סטטיסטיקה: הסיכוי לראות לאחר ניתוח כפי שרואים לפני הניתוח עם המשקפיים הוא גבוה מאד.קיים אפילו סכוי מסויים לראות טוב יותר אך אין כל אפשרות להבטיח 100% דיוק.
ג. בדיקת התאמה יכולה לנבא באופן נכון יותר את סיכוייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם לאחר ניתוח לייזר הראייה מושלמת? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/01/2012שלום רב,
מטרת הניתוח הוא לתקן את ליקוי הראיה הקיים, כולל כל המספר והצילנדר (אם קיים).
במצב כזה הראיה תהיה טובה לפחות כמו עם המשפקיים.
יש לציין כי במקרים מסוימים יש שארית מספר של בין +0.50 ל 0.50- אך הם לא משפיעים על איכות הראיה.
עין בריאה יכולה לראות 6/6 גם עם ליקוי ראיה בטווח זה.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- א.הסרת משקפיים בלייזר.ב. קרטוקונוסויליאם24/01/2012
שלום,
א. האם PRK מיועד למספרים גבוהים יותר בניגוד ל LASIK ?
ב. מה זה INTACS ? האם טיפול זה מיועד למצב של קרטוגלובוס או גם לדרגות קלות יותר של קרטוקונוס ?
אודה אם תכוונו אותי למאמרים מקצועיים והסבר מעמיק יותר בתחום ה INTACS .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.הסרת משקפיים בלייזר.ב. קרטוקונוס - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/01/2012ויליאם שלום רב
ראשית PRK לא מיועד למספרים גבוהים בהשוואה ל LASIK ההפך הוא הנכון. דווקא במספרים גבוהים יש יתרון מסויים ל LASIK. הדבר תלוי יותר בעובי קרנית ההתחלתי של המטופל. לגבי קרטוגלובוס וקרטוקונוס.
באופן כללי, קרטוגלובוס הינו מצב של הדקקות ובלט של כל הקרנית לפעמים יש ביטוי של המחלה בשאר הגוף כגון יתר גמישות של העור והמפרקים.
לעומת זאת קרטוקונוס הינו בלט בדרך כלל של אזור מסויים בקרנית וללא ביטוי באיברים נוספים בגוף (במידה והוא לא חלק מתסמונת).
לגבי השתלת טבעות הדבר יכול להלקח בחשבון בדרך כלל, רק לאחר שהמטופל מדווח על חוסר יכולת להרכיב יותר עדשות מגע (בדר"כ קשות) לאחר שקודם ניסה גם משקפיים.
על ידי יצירת תעלה בקרנית (בדר"כ בעזרת מכשיר ה INTRALASE) מוחדרת טבעת או שתיים לקרנית שגורמות למתיחה של הקרנית והשטחתה.
קשה לי לרדת לפרטים ולהסביר, אבל יש מספר סוגי טבעות וטיפולים שניתן לשלב יחד על מנת לשפר את הראיה ולעכב את התקדמות המחלה. ההמלצה שלי לפנות לרופא המתמחה בתחום ולשמוע קודם על האפשרויות הטיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהא.הסרת משקפיים בלייזר.ב. קרטוקונוס - תגובה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/01/2012ברצוני להוסיף לתשובתו של ד"ר לוינגר ולציין כי במקרים של מספרים גבוהים במיוחד (בד"כ מעל 7.00) לא ניתן לבצע לאסיק ולכן האופציה היחידה היא PRK.
התוצאות של ניתוח PRK במספרים גבוהים מאוד טובות ובד"כ התגובות שאנו מקבלים הם של "נעשה לי נס".
בברכה,
פרופ' קיזרמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
ויליאם25/01/2012שלום ד"ר לוינגר ופרופ' קייזרמן,
תודה רבה על תשובתכם ותסלחו לי אם אני מוצא אותן סותרות (PRK / LASIK ).
לכן אשאל שוב : האם PRK מיועד למספרים גבוהים יותר מ LASIK או להיפך ?
בהתייחס לנתונים סטטיסטיים מבחינה מדעית/מחקרית.
בכבוד רב,
ויליאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה - תגובה
פרופ` אירית בכר25/01/2012בשיטת PRK ניתן לבצע טיפולים במספרים גבוהים יותר מאשר בשיטת הLASIK מכיוון שיש חסכון ניכר בעובי הקרנית. יש גישה רפואית הסוברת כי בשיטת PRK במספרים גבוהים קיים סיכון של עכירות בקרנית . בשנים האחרונות סיכון זה הצטמצם באופן משמעותי ביותר בשל שימוש בחומרים המונעים תופעה זו. אנו מבצעים טיפולים במספרים גבוהים בשיטת PRK בהצלחה מרובה במשך תקופה ממושכת. שביעות הרצון של המטופלים גבוהה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוחעופר24/01/2012
שלום רב. עברתי לפני 48 שעות ניתוח לאסיק בשתי העיניים ולאחר בדיקת ראייה שבוצעה 24 שעות לאחר הניתוח הסתבר כי בעין אחת הראייה עומדת על 30% בלבד ובעין השנייה על 50% בלבד. האם זה מצב סביר לאחר 24 שעות מהניתוח ומתי בעצם הראייה אמורה להגיע ל-100%. חשוב לי מאוד להגיע לחדות טובה מאחר ואני נהג אוטובוס ויש לי אחריות גדולה ואוכל לחזור לנהוג כמובן רק כשהראייה תהיה טובה שוב. המספרים שהיו לי במשקפיים היו 13 בעין אחת ו-12 בעין השנייה יתכן שבגלל המספרים האלה הראייה תחזור באופן איטי יותר? ולפי נסיונכם מתי אוכל לחזור לעבוד בנהיגה ציבורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר24/01/2012עופר שלום רב
קשה מאוד להעריך לגבי קצב ההחלמה כיומיים לאחר הניתוח. ממליץ לחזור על בדיקהת ראיה חוזרת כשבוע לאחר הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאחר ניתוח - תגובה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/01/2012שלום רב,
ראשית עליי להביע תמיהה שעם מספרים כה גבוהים נותחת בשיטת הלאסיק.
בדרך כלל מנתחים בשיטה זאת עד מספרים של -7.50 וגם זה רק עם קרניות עבות במיוחד.
ובכל זאת בתשובתי אתייחס לניתוח לאסיק שכן כל דיווחת-
ההחלמה מניתוח לאסיק אמורה להיות מהירה וראייתך צפויה להשתפר.
לעיתים אנו רואים החלמה איטית קצת יותר אך גם במקרים אלו התוצאה הסופית תקינה.
במידה ועברת ניתוח מסוג לאסק (PRK) אזי צפוי שההחלמה תהיה יותר איטית ולכן הנתונים שדיווחת לגבי ראייתך הינם סבירים והראיה צפויה להשתפר בשבועות הקרובים.
בכל מקרה אני ממליץ על המשך מעקב במכון בו נותחת עד לתוצאה המספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמספרים זהים לשלך
שירן25/01/2012שלום קראתי את ההודעה שלך , ויש לי מספרים זהים לשלך , אני מבררת עכשיו על ניתוחי ליזר, הייתי רוצה לדעת איזה סוג של ניתוח עשית, ובאיזה מכון? ומה נאמר לפני לגבי הורדת המספר .. האם נאמר לך שהמספר כולו ירד או שישאר לך מספר נמוך ממה שהיה לך. בגלל המספר הגבוה, . בנוסף האם הציעו לך השתלת עדשה במקום ניתוח הליזר להסרת משקפיים בגלל המספר הגבוה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות לגביי בחירת המכון לניתוחשירלי23/01/2012
הלכתי ל2 מכונים לבצע בדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים , בשניהם נאמר לי שאני מתאימה לניתוח מסוג PRK בלבד בגלל שהמספרים שלי מאוד גבוהים.
שמאל - 13.5
ימין - 12
ובנוסף יש צילנדר.
במכון הדסה אופטימל בירושלים נאמר לי שהניתוח יכול להוריד לי את המספר בעין ימין ל0 ובעין שמאל ל 1.5
במכון עיניים במגדלי עזריאלי נאמר לי שבניתוח הזה אפשר להוריד מקסימום עד 8 מספרים מכל עין כלומר המספר בעין ימין ירד ל4 ובעין שמאל ל5.5
שאלתי היא מדוע יש הבדל כל כך גדול בין שני המכונים אם מדובר באותו ניתוח???
אשמח לתשובה מפורטת כמה שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגביי בחירת המכון לניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר23/01/2012כמו בהרבה דברים - יש לכל מקום ולכל מנתח העדפות, גבולות או מיכשור שונה. השאלה אינה מדוע יש הבדל אלא- על מי אני סומכת ומרגישה נוח לבטוח בו ולהינתח על ידו/ה?
לאחר ההחלטה הזו הכל יותר קל וזורם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות לגביי בחירת המכון לניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/01/2012שירלי שלום רב
צר לי אבל המטרה שלי היא לא לבלבל אותך אבל דווקא נראה לי רק על פי הנתונים היבשים שצינת שיש אפשרות נוספת שניה והיא השתלת עדשה תוך עינית.
נכון זהו ניתוח ולא "טיפול ליזר" אבל דווקא במספרים גבוהים מנסיוני אני יכול לציין שהתוצאות טובות יותר מניתוח ליזר. נכון יש סיכון קטן לסיבוכים אבל במספר גבוה כשלך גם בטיפול הליזר יש סכנות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות לגביי בחירת המכון לניתוח - תגובה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן24/01/2012שלום רב,
לגבי הבדל בין המכונים השונים בדיאגנוזה של ההתאמה לניתוח ולהורדת כל המספר, הכל תלוי במכשיר הלייזר ובמכשיר הדיאגנוסטי המבצע את הבדיקות טרום הניתוח.
הבדל נוסף יכול להיות בסטנרטים הרפואיים בהם כל מכון עובד - עד כמה מותר להשאיר את הקרנית דקה לאחר ניתוח? עד כמה מותר להשטיח את הקרנית? לכל מכון הסטנרטים שלו.
במכון אשר בניהולי הרפואי יש לנו תוכנה מיוחדת לתכנון הניתוח אשר נותנת באופן מדויק את נתוני הקרנית הצפויים לאחר הניתוח וכך ניתן לתת תשובה חד משמעית לגבי התוצאה לאחר הניתוח.
בברכה,
פרופ' קיזרמן - מנהל רפואי קר שירותי רפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח תיקוןרן22/01/2012
אני בן 44 ולפני חודשיים עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת LASEK-PRK (עם וייב פרונט - CV). לפני הניתוח היה לי מינוס 2.5 בשתי העיניים עם 0.50 צילינדר בשתי העיניים.
בבדיקה כעבור חודש מהניתוח נמצא בעין ימין מינוס 0.50 צילינדר (ללא מספר), ובעין שמאל נמצא פלוס 0.50 עם 0.75 צילינדר.
בשעות היום אני רואה טוב מאוד אך בשעות הערב חדות הראייה מעט יורדת ואני רואה מעט מטושטש (הראייה לא חדה).
כאשר אני מביט בלילה דרך עיגול קטן אני רואה חד מאוד, פירוש הדבר שהעיניים שלי מסוגלות לראות 6:6. גם בבדיקת הראייה שנערכה חודש לאחר הניתוח ראיתי חד מאוד כשהאופטומטריסט נתן לי עדשות עם מספרים קטנים. לא נראה לי שמדובר בנסיגה טבעית אלא בכך שהלייזר לא הצליח להוריד את הצילינדרים, וזה דבר שמאוד מטריד אותי.
1. מאחר שאני פרפקציוניסט אני שוקל ניתוח תיקון ורציתי לדעת מה הסיכוי שבניתוח השני הצילינדרים ייעלמו לגמרי ואני אראה 6:6?
2. תוך כמה זמן מקובל לבצע ניתוח תיקון? (3 חודשים? שנה?)
3.ההחלמה שלי מהניתוח הראשון היתה מהירה וראיתי טוב מאוד כבר כעבור שבוע (אחרי שהוציאו את העדשות הטיפוליות).האם אחרי הניתוח השני ההחלמה תהיה אותו הדבר או שקיים סיכוי שההחלמה תהיה קשה ואראה מטושטש זמן רב יותר?
4.לפי מה שאני יודע לא מקובל לעשות ניתוח ראשון למי שיש לו פחות ממינוס 1 או פחות מצילינדר 1. אם כך, אז איך זה שאפשר לעשות ניתוח תיקון לאדם כמוני שיש לו כעת רק צילינדרים קטנים?
5. מה קורה אם בטעות נתוני ה-CV של הניתוח הראשון מגיעים לניתוח התיקון? האם מכשיר הלייזר יפעל או שהוא יגלה את הטעות?
6. מה המשמעות לפלוס 0.50 שיש לי בעין השמאלית לאחר הניתוח הראשון? זה לא היה לפני הניתוח (היה לי מינוס 2.5 עם מינוס 0.50 צילינדר).
תודה וסליחה על השאלות הרבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תיקון - תגובה
פרופ` אירית בכר22/01/20121. סבלנות. בשלושה החודשים הראשונים לאחר הניתוח(יש אומרים ששה חודשים) עדין יש שינויים קלים ושיפור של איכות הראיה.הצילינדרים הנמוכים שיש לך הם פעמים רבות תוצאה של תהליך ההחלמה ויש להם נטיה להעלם.
2. התוצאות נחשבות לטובות. לא מומלץ לטפל פעם נוספת במספרים כה נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח תיקון - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/01/2012. נדיר ביותר שאחרי ניתוח לייזר המספרים הינם אפס לגמרי במספר ובצילינדר.
בד"כ נשארת שארית סבירה של עד חצי מספר ועד חצי צילינדר.
שארית זאת לא אמורה לפגום בראיה ובד"כ בן אדם רגיל לא מרגיש בטשטוש עם שארית זאת.
לעומת זאת, אנשים פרפקציוניסטים ירגישו בהבדל, לא בגלל שהניתוח אצלם שונה אלא בגלל האישיות שלהם - הם לא אוהבים פשרות.
מה הסיכוי שהראיה תהיה יותר טובה לאחר הניתוח? קשה לענות על כך.
בכל מקרה על מספר של פלוס חצי - לא מנתחים, וגם השארית בעין השניה (מינוס קטן) עוזר לך לקריאה כך שאיני רואה מקום לנגיעה נוספת.
2. בד"כ חצי שנה ראשונה לאחר הניתוח הראשוני לא מבצעים ניתוח נוסף.
3. לא ניתן להעריך את מהירות ההחלמה מניתוח PRK. הסיכויים להחלמה מהירה טובים בגלל ההחלמה המהירה מהניתוח הראשוני אך איני מכיר מאמר התומך בניבוי מהירות ההחלמה.
4. איני מסכים עם הקביעה שלא ניתן לנתח במספרים הקטנים מ 1.
ההחלטה האם לנתח אינה נקבעת רק לפי המספר אלא לפי נתונים נוספים: חדות ראיה עם/בלי משקפיים, עובי קרנית, קמירות קרנית ועוד.
5. לא הבנתי את השאלה.
במידה ומבצעים ניתוח נוסף מכשיר הלייזר יודע בדיוק עם איזה קרנית "יש לו עסק" ומבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר.
6. בדרך כלל אין לכך כל משמעות.
בגיל צעיר יותר זה אפילו יתרון - מהווה "בנק" למקרה של רגרסיה ועליית מספר.
בגילך אין לכך כל כך משמעות, אולי יגרום לך להרגיש מעט טשטוש לקריאה.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח תיקון - תגובה
ד``ר אליה לוינגר22/01/2012רן שלום רב
אוסיף מעט לחברי, ראשית סבלנות יש צורך לחכות לפחות כ 3 חודשים ובמיקרים מסוימים אף יותר. חשוב לציין כי התוצאה טובה ויתכן שהצילינדר הקטן שנשאר עוזר לך בראיה לקרוב.
אנא חכה ובהמשך ממליץ לפנות לרופא המטפל להמשך מעקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אני עובר מחר ניתוח בשיטת EPKאלי21/01/2012
אני עובר מחר ניתוח בשיטת ה EPK ויש עדיין קצת חששות לגבי ההחלמה..מה אתם אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת PRK
אלי21/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר כמעט חודשייםאור20/01/2012
לאחר כמעט חודשיים מניתוח אינטרלאסיק אני חש לעיתים (בעיקר כשאני קם בבוקר) מן לחץ כזה בעיניים. אני מרבה להשתמש בטיפות הרטבה, ולא בטוח שזה כאב של יובש. העיניים לא אדומות או נפוחות ולמראית עין, הכל נראה תקין. גם זה כאב שבא וחולף והוא נסבל, יותר תחושה מציקה מאשר כאב. לאחר כמה שעות עירנות, הכל עובר ואני מרגיש מצוין. יש לציין כי הראייה טובה מאוד ולא נפגעת.
האם תוכלו בבקשה להסביר לי מה אני חש, וממה זה יכול לנבוע? והאם זה נורמלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כמעט חודשיים - תגובה
ד''ר נדב בלפר23/01/2012אילו תיאורים של יובש. אולי זה לא מה שחשת קודם כ"יובש", אולם נראה שתחליפי דמע יוכלו בהחלט לעזור. וודאי לא יזיקו
תתחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובה...אלון18/01/2012
שלום.
לפני חצי שנה עברתי ניתוח לאסיק בקאר,לפני חודשיים ככה הייתה בבדיקה לאחר שטענתי שבעין שמאל אני רואה פחות טוב.בבדיקה יצאה שהכל בסדר וזה כנראה רק יובש.
ובמת הראייה העין שמאל היום טובה,הבעיה היא שאני עכשיו מרגיש ירידה חדה בעין ימין בצורה דיי משמעותית..למה זה והאם יש צורך לחזור לבדיקה נוספת ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה... - תגובה
ד``ר אליה לוינגר18/01/2012אלון שלום רב
בהחלט ממליץ בדיקה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לפני ניתוח להסרת משקפייםish18/01/2012
בן 54, חושב כבר שנים על הסרת המשקפיים (מספר 5 בכל עין). עברתי בדיקות באסותא אופטיק ונמצאתי מתאים.
בינתיים אמי סיפרה לי שיש לנו הסטרית לחץ בעיניים בבית, ואחותי הציעה לבדוק גם נושא של ניוון רשתיתי יבשה (אלוהים יודע מה זה). אינני בטוח שבדקו את כל אלו באסותא.
מה מומלץ לעשות - בדיקות נוספות או בירור עם אסותא ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפני ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר18/01/2012כחלק שגרתי של בדיקות ההתאמה לניתוח לייזר , נבדקים הפרמטרים שציינת. בבואך לניתוח עצמו בקש מהמנתח למסור לך מידע נוסף על הלחץ התוך עיני ועל מצב הרשתית.בכל מצב בו קיים חשש לבריאות העיניים אין אנו ממליצים על ניתוח ומפנים את המועמד להמשך ברור. אם ברצונך לקבל מידע נוסף על תוצאות הבדיקות אתה מוזמן להתקשר למרפאה או לשלוח מייל , בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה-שלחתי אלייך מייל בנושא זה.
ish18/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון פוס לאחר ניתוחאורנה16/01/2012
אני בת 45, לאחר ניתוח לייזר שתוכנן ליצור מונוויזון של עין דומיננטית 0 והעין השניה 1-.
כיום, 7 חודשים אחרי הניתוח, יש לי בעין הדומיננטית 1+ ובעין השניה 0.5-.
הפלוס שנותר בעין ימין מקשה עלי לקרוא...
והאמת שהיום אני ממש מתחרטת שהלכתי על מונוויזון ואני מתלבטת אם לא לעשות תיקון ולהשוות את עין ימין לעין שמאל. מה שיאפשר לי בעתיד לרכוש משקפיים לקרוב מהמדף ללא צורך ללכת לאופטיקאי.
מה הסיכויים של תיקון פלוס ? (מה הסטטיסטיקה אומרת)
מה דעתך ? האם כדאי לבצע את התיקון ?
תודה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון פלוס לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר17/01/2012שלום אורנה.
אני מבין את התחושה הלא נעימה. יש סיכוי טוב לתיקון כזה, ועדיין יש סיכוי לשיפור, כך שהייתי ממתין לפחות עוד חצי שנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אולי עשיתי את טעות חיי??? תודה מראשאלי16/01/2012
ב24.11.11 עשיתי ניתוח בשיטת הלאזיק מאחר והיה לי 8+ צילינדר, וכן נזקקתי בגדול למולטיפוקל. כמובן שהלכתי על היקר והבטוח ושילמנו 11,500 אלף שקל אחרי החזרים מהקופ"ח, התייחסו מאוד יפה וכו'
לאחר כמה ימים שרף לי והרגשתי לא טוב וחזרתי למרפאה,כבר היחס היה שונה, 'תבוא עוד שבוע', 'אני לא רואה בעיה' ואחרי שבוע וחצי שחזרתי למרפאה נאמר מהפרופ' שיש לי לחץ תוך עיני חזק, והוחלף לי הטיפות. מאז חזרתי עוד 8 פעמים, בעיקר שאני לא רואה טוב ובפרט משעות אחה"צ, הוחלף לי טיפות מסוגים שונים (שאני רוכש מכספי). היום ביקרתי במרפאה, ושאלתי עם הוא יכול להחזיר את המצב לקדמותו... הרופא בדק ואמר שאני יעשה כעת משקפיים במספר נמוך (3/4 ו1), ויחזור עוד חודשיים... ואם צריך תיקון אפשר רק בעוד שנה. כששאלתי עם זה רק מריחה,הרופא ענה 'אני לא יודע מה להגיד לך'.
שאלתי 1)ממתי אפשר לעשות תיקוני ליזר?
2) האם ניתקלתם בבעיה שאחרי הלייזר הראיה בצהריים והערב נחלשת ? 3)מה הייתם מציעים לי לעשות? המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי עשיתי את טעות חיי??? תודה מראש - תגובה
פרופ' אור קייזרמן17/01/2012שלום רב,
מכיוון שאיני מעורב במקרה לא אוכל לתת דיאגנוזה מדויקת.
בגדול ניתן להגיד שהכל הפיך וגם אם ישנו שארית מספר ניתן לבצע תוספת לייזר.
אך שוב, רק לאחר בדיקה קלינית ניתן לדעת מהי בדיוק הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה.
פרופ קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהממתי שייך לעשות תיקון אחרי לאזיק?
אלי17/01/2012כשאני מגיע למרכז שעשיתי בו את הניתוח (בי"ח בירושלים...)הפקידה אומרת אחרי 3 חודשים, הרופאה אומרת חצי שנה והפרופסור טוען שאחרי שנה... השאלה אם מורחים אותי???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאולי עשיתי את טעות חיי??? תודה מראש - תגובה
ד''ר נדב בלפר17/01/2012לא חשוב אצל מי עשית ניתוח - הוא רופא עיניים מומחה ומוסמך ומתנהל על פי קודים של רפואה ולא מכירה. יש בהחלט מצבים בהם יש צורך לבצע תיקון ואכן, מקובל להמתין עד כשנה על מנת לוודא שהמספר יציב (כדי שהתיקון יהיה אופטימלי. לגבי השינוי בראיה לאורך שעות היממה - זה יכול לנבוע מיובש או שינויים בלחץ התוך עיני.
עם סבלנות ואופטימיות - יש סיכוי טוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בדיקת התאמה להסרת משקפייםעופר16/01/2012
שלום. אני בן 43 וניגשתי בשבוע האחרון לשני מכונים לבדיקת התאמה לניתוח לייזר להסרת משקפיים. לי יש מספרים גבוהים במשקפיים כאשר בעין אחת מינוס 13 ובעין השנייה מינוס 12 ובשניהם מעט צילינדר. כמו כן אני מרכיב זמן רב עדשות מגע רכות. בשני המכונים נמצאתי מתאים לניתוח(קרנית מצויינת ועבה וראייה 6.6) אולם במכון אחד לפי שיטת לאסיק ובשני הומלץ רק לניתוח PRK. לא ברור לי איך יתכן שאני מתאים לשני הניתוחים ובמה בעצם לבחור??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת התאמה להסרת משקפיים - תגובה
ד''ר נדב בלפר17/01/2012שלום
שני הניתוחים דומים בעיקרון עם תוצאות זהות לאורך זמן - ולכן אין זה מפתיע שאתה יכול להיות מתאים לשניהם. אולי גם לעוד סוגים (למשל, השתלת עדשה). בעיקרון - אני מציע לך לבחור מקום ומנתח שעימו יש לך כימה טובה, לסמוך על המלצתו/ה ולבור הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתתפות ביטוחים פרטיים בהשתלת עדשהאבישי16/01/2012
שלום רב,
אני נבדקתי ונמצאתי מתאים להשתלת עדשה בעקבות מספר גדול וגם צילינדר.
דיברתי עם אחת מחברות ביטוחי הבריאות הפרטיות ונאמר לי שהביטוח מכסה את כל עלויות הניתוח לאחר 3 חודשי השתתפות בביטוח (ב 110 שח לחודש), מותנה באישור של החתם של החברה.
לדעתי זה נשמע וורוד מדי והייתי שמח לקבל עצה האם באמת יכול להיות שחלק או כל הניתוח ימומן ע"י הביטוח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות ביטוחים פרטיים בהשתלת עדשה - תגובה
ד''ר נדב בלפר17/01/2012מצטער, איני מבין בביטוחים.
תוכל לפנות לצוות המשרדי במכון המדובר ולקבל תשובה מוסמכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שתי שאלות בבקשה...רונית15/01/2012
בעלי מרכיב משקפי מולטיפוקל ומעוניין לבצע ניתוח להסרת משקפיים.
1. האם הטכנולוגיה שיש כיום בלייזר עונה גם על אלה שיש להם משקפי מולטיפוקל? ואיך אחוזי ההצלחה?
2. כיצד בוחרים את המכון/המקום הטוב ביותר לביצוע הניתוח? בעלי עבר בדיקת התאמה בשני מכונים, ושניהם נראים בסדר וההתרשמות הכללית והשיחה היו בסדר. המחיר אינו פרמטר קובע מבחינתנו. אז כיצד יודעים מי הכי טוב כדי להפקיד את העיניים שלנו בידיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות בבקשה... - תגובה
פרופ' אור קייזרמן16/01/2012שלום רב,
1. הלייזר מתקן את המספר ואת הצילינדר הקיימים ובכך מביא לביטול הצורך במשקפיים.
כשיש בעיה של משקפי קריאה + משקפי מרחק (כמו לבעלך) ישנה טכניקה הנקראת מונו ויז'ן הפותרת את הבעיה.
במונו ויז'ן הלייזר מכוון עין אחת לרחוק (את העין הדומיננטית) ואת העין השניה מכוון לקרוב.
זה בעצם סוג של פשרה המוצעת למנותחים מגיל 45 ומעלה הזקוקים למשקפי קריאה.
כ 80% מהמועמדים לטיפול מתרגלים למונו ויז'ן ונהנים מכל רגע.
את מידת ההתאמה למונו ויז'ן בודקים במהלך בדיקת ההתאמה, במידה ובעלך לא ימצא מתאים לכך, יוצע לו ניתוח לרחוק בלבד והוא יזדקק למשקפי קריאה לאחר הניתוח.
מידת ההתאמה למונו ויז'ן נקבעת על פי ההסתגלות בסימולציה שנעשית בבדיקת ההתאמה.
2. יש כ 5 מכוני לייזר בישראל, לשמחתי אני יכול להגיד שכולם טובים. רמת רפואת העיניים בישראל גבוהה ביותר.
בגדול, חשוב לבחור מכון לייזר בעל ציוד מתקדם ורופא בעל ניסיון רב.
אני מסכים לגמרי שהמחיר אינו שיקול קובע, אך מאידך חשוב לציין כי מחיר יקר אינו מעיד על איכות גבוהה בהכרח...
מי הכי טוב? לשיקולכם.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך בבקשה...
רונית16/01/2012ראשית תודה לך פרופ' קייזרמן על תשובתך המנומקת.
רציתי רק לשאול האם מכון ICLINIC של ד"ר ונדר אריאל נמנה על 5 המכונים שציינת כמכונים טובים ואמינים?
היות וזה המכון בו בעלי עבר בדיקת התאמה ונמצא מתאים, ואנו עומדים בפני ההחלטה לבצע שם את הניתוח בשיטת המונו ויז'ן לטובת הסרת משקפי המולטיפוקל שבעלי מרכיב, (בן 47 )
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך בבקשה... - תגובה
פרופ` אירית בכר18/01/2012מטרת פורום זה אינה לשבח או לדרג מכונים בישראל. ככלל, הרופאים בארץ הם בעלי ידע ונסיון רבים. אם אינכם בטוחים במקום מסויים גשו לבדיקה נוספת במרכז רפואי אחר. בחרו במקום בו הרגשתכם היא טובה ונוחה יותר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשתי שאלות בבקשה... - תגובה
פרופ' ישראל קרמר18/01/2012רונית שלום רב,
במכון "עיניים"- במרכז עזריאלי ת"א הותקנה לאחרונה טכנולוגיה חדשנית לטיפול מולטיפוקלי הנקראת ליטוש לייזר supracor בסוג לייזר הנקרא Technolaz.
עליו לבוא לבדיקת התאמה על מנת לוודא שהוא מתאים לשיטה זו היות ולא כל אחד מתאים ולא תמיד ניתן לפתור את כל הבעיה לקרוב ומרחק ביניים.
יש לתאם תור בטלפון 3122*.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה - מהנסיון הפרטי
מלכה20/01/2012בת 45, לפני חצי שנה עברתי אינטר לאסיק - מונו ויז'ן ב'עיניים'. לפני הניתוח הסרתי פעמים רבות את המשקפיים בכדי לקרוא אך עדין לא נזקקתי למשקפי קריאה, התרגלתי מהר מאוד למצב שעין אחת רואה למרחק והעין השניה קוראת, הבעיה הרצינית היא עם מרחק הביניים, מרחק של מטר עד 2.5 מאוד קשה, אף עין לא "תופשת" את המרחק הזה. היום נראה לי שזה המרחק שבו אנחנו משתמשים רוב היום (זהו המרחק מהעיניים לרצפה, המרחק שעומדים מול המדפים בחנות, המרחק מקריאת לוח מודעות, המרחק ממך לאדם היושב מולך בשולחן וכו'), גם הסיפור של אחרי 3 שעות חוזרים לחיים ואפילו אפשר לנהוג - לא לגמרי נכון, חזרתי לנהוג אחרי 3 שבועות וגם זה מחוסר ברירה, עד היום בעצם, למרחק, אני רואה פחות טוב משראיתי עם משקפיים (גם הבדיקה השגרתית שנערכת מס. חודשים אחרי הניתוח הוכיחה זאת)
זה לא שאני נגד הניתוח, אבל אני בהחלט חושבת שצריך להיות מודעים לקראת מה הולכים, הסרטים שמראים במכון שבהם אנשים זורקים את המשקפיים לפח ומתחילים חיים חדשים, לא מספרים את הסיפור של הגיל שלנו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה - מהנסיון הפרטי - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/01/2012שלום רב,
בפנייך עומדות שתי אפשרויות: הרכבת משקפיים או ביצוע תוספת לייזר.
מבחינה סטטיסטית ישנם הבדלים קטנים מאוד בין תוצאות ניתוחי פלוס לניתוחי מינוס.
מה גם שבמקרה שלך הפלוס מאוד קטן - כך שלדעתי אין מניעה להוסיף לייזר ולהשוות את שתי העיניים, מה שאומר ראיה טובה מאוד לרחוק ץןך שימוש במשקפים לקרוב בלבד.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטעות
מלכה20/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמונוויז'ן - תגובה
פרופ' אור קייזרמן23/01/2012שלום רב,
בפנייך עומדות שתי אפשרויות: הרכבת משקפיים או ביצוע תוספת לייזר.
מבחינה סטטיסטית ישנם הבדלים קטנים מאוד בין תוצאות ניתוחי פלוס לניתוחי מינוס.
מה גם שבמקרה שלך הפלוס מאוד קטן - כך שלדעתי אין מניעה להוסיף לייזר ולהשוות את שתי העיניים, מה שאומר ראיה טובה מאוד לרחוק ץןך שימוש במשקפים לקרוב בלבד.
שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבועיים לאחר ניתוח אינטראלסיקרז14/01/2012
עברתי ניתוח אינטראלסיק בעין לפני שבועיים . לאחר שבוע ראיתי טוב בשתי העניים , ובשבוע השני הראייה בעין שמאל נהייתה פחות טובה מהראייה בעין ימין .כלומר , בעין ימין אני רואה טוב , ובעין שמאל פחות . זה אמור להדאיג אותי בשלב זה ?
בנוסף , הראייה שלי מקורב עדיין לא ממוקדת ולא תמיד ברורה , גם המצב הזה הוא נורמלי ?
תודה ושבוע טוב ! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים לאחר ניתוח אינטראלסיק - תגובה
ד''ר נדב בלפר17/01/2012שלום
תיתכנה תנודות באיכות הראיה בשלב זה. עם מעט סבלנות ומעקב טוב, אין סיבה לדאגה
ברכות על הניתוח החדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)