מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני בדיקת התאמהשי11/01/2012
שלום
ברצוני לברר לגבי הניתוח בשני מכונים שונים ובשניהם אצטרך לעבור בדיקת שכוללת הרחבת אישונים.
האם יש בעיה רפואית בהרחבת אישונים מספר פעמים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני בדיקת התאמה - תגובה
ד''ר נדב בלפר11/01/2012לרוב האנשים אין בעיה עם הרחבה חוזרת - אפילו תכופה של האישונים. אם יש בעיה - במקרים מיוחדים - יאמר לך זאת הרופא הבודק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח אינטרלאסיקרועי11/01/2012
היי
קיבלתי מכה קלה בעין ואני חודש אחרי ניתוח אינטרלאסיק. באותו רגע כאבה לי העין, ואחרי זה הכל בסדר, יש לי רק תחושה של יובש (רק בעין שנפגעה ) יובש שלא הרגשתי לפני. אני חושב שזה יובש, כי אם אני מרטיב אותה זה נרגע. יש לציין שאני רואה אותו דבר בעין הזאת, ולא מרגיש שרואה פחות טוב. האם יש סיכוי של תזוזת מתלה? או שאם היתה תזוזה, הראייה הייתה מתדרדרת ממש?
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח אינטרלאסיק - תגובה
ד''ר נדב בלפר11/01/2012שלום יוני
על פי תאורך, לא נשמע כאילו זז המתלה. אבל בהחלט ייתכן שיש שריטה קלה. כדאי להיבדק על ידי רופא עיניים למען הסר ספק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהועוד משהו קטן... - תגובה
ד''ר נדב בלפר17/01/2012לא רצוי לגעת באיזור העין והעפעפיים בחודש שלאחר הניתוח
אפשר בלחי ובמצח עד גבול העצם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה המהירה, אבל...
רועי18/01/2012כן, זה ידוע לי. אך הריסים התמלאו שאריות של הטיפות וזה היה נראה מאוד לא טוב. במידה ואני מנקה רק את הריסים מבחוץ (לא את העין עצמה) האם ה forte זה מגבון מומלץ או יש משהו אחר שטוב לעיניים אחרי ניתוח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת ASAדור10/01/2012
רציתי לדעת האם גם בשיטה זו יכולה להיווצר עכירות בקרנית לאחר הניתוח והאם בכל שיטות הלייזר חובה ללכת עם משקפי שמש או שזה רק בשיטה זו כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת ASA - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/01/2012דור שלום רב
לא משנה איך תקרא לשיטת השיוף, העיקרון דומה בכולן תופעות הלוואי דומות וככל הנראה גם התוצאה הסופית. בכל מקרה גם לפני וגם אחרי ניתוח המלצתי שימוש במשקפי שמש להגנה בפני השמש החזקה באזורנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהASA
דור11/01/2012שאלתי הייתה אם גם בשיטת הLASIK חובה ללכת עם משקפיים אחרי הניתוח והאם בASA גם יכולה להיווצר עכירות בקרנית לאחר הניתוח וממה עכירות נובעת?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלמה מניתוח לאסיקאור10/01/2012
שלום רב ,
אני שוקלת לעשות ניתוח לאסיק (שסוף שבוע הקרוב) וראיתי שבמשך חודש אחרי הניתוח אסור ללכת לבריחה , ים ודברים בסגנון .
הבעיה שבעוד חודש 16/2 אני טסה לתאילנד ושם מן הסתם כל או רוב הזמן יאהיה במים .
האם יש סיכון בנסיעה לחו"ל חודש אחרי הניתוח ?
נצד אחד הנסיעה נותנת לי דרייב כן לעשות את הניתוח כדי שאוכל לנסוע ולהנות בלי משקפיים מצד שני אני לא רוצה להגביל את עצמי בחופשה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח לאסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן10/01/2012שלום רב,
ההדבלות על בריכה או ים - רק בחודש הראשון.
לאחר מכן ניתן לחזור לשגרה מלאה ללא כל הגבלה.
אני מאחל לך חופשה מהנה - ללא משקפיים.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מכונים בטוחיםדור08/01/2012
באילו מכונים אתם ממליצים לעשות שבהם אדע שרמת המקצועיות גדולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונים בטוחים - תגובה
פרופ` אירית בכר08/01/2012המרכזים להסרת משקפיים בישראל הם מקצועיים מאד, ויש בהם רופאים מצויינים . ערוך בדיקות באחד או שני מכונים ותתרשם באופן אישי מהמקום ומהרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- Lasik Eye-Qדור07/01/2012
קראתי באתר של מכון Iclinic שזו השיטה הכי טובה לניתוח לייזר בעיניים ושתוצאות הן הכי טובות משום שיש להם את מכשיר הSBK ..רציתי לדעת אם באמת היא הכי טובה אם בעצם כמו כל השיטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Lasik Eye-Q - תגובה
ד``ר אליה לוינגר07/01/2012דור שלום רב
מכשיר ה SBK הינו סוג של סכין 0מיקרוקרטום) בעזרתו יוצרים את מיתלה הקרנית או בקיצור שיטת ה LASIK. כיום כמנתח אני מעדיף את המכשיר ה INTRALASE שאיתו אני עובד. בחיתוך על ידי ליזר עובי המתלה אחיד יותר ובטוח יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהLasik Eye-Q - תגובה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן12/01/2012שלום רב,
במכון אשר בניהולי הרפואי דווקא אנו בוחרים לנתח בשיטת ה SBK.
לאחר בדיקות רבות ומחקרים שבוצעו ברחבי העולם, מצאנו כי דווקא בשיטה זו הדיוק הרב יותר.
אני בהחלט חושב שכל השיטות הקיימות היום בישראל הינן טובות, בטוחות ויעילות, אך כאמור, אנו בחרנו להשתמש ב SBK מתוך הבנה ששיטה זו מביאה תוצאות הכי טובות.
בברכה ובהצלחה
פרופ' קיזרמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהSBK
דר אנדרו פינק29/01/2012SBK הינו סוג של סכין ממוחשב שמשתמשים בו ליצור המתלה במהלך ניתוח לאסיק. למרות שהוא מכשיר מתקדם, הוא לא היחיד מסוגו בשימוש בארץ. איו שום מחקר המוכיח שהתוצאות ב-Iclinic הינן טובות יותר. בנוסף לכך יש לא מעט מטופלים שאינם מתאימים לשיטת הלאסיק ולכן ה-SBK אינו רלבנטי להצלחה של הניתוח בקרבם.
דר' אנדרו פינק, רופא עיניים ומנתח
רשת מרפאות אמריקן לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכוניםדפנה07/01/2012
שלום רב,
אני כרגע מאוד מעוניינת לעבור ניתוח להסרת המשקפיים. עין ימין מינוס 4.25 ועין שמאל מינוס 4.5. בשתי העיניים צילינדר 0.25.
אני יודעת שכמו בכל ניתוח יש אחוזים שהוא לא יצליח.. אמא שלי מאוד מאוד נגד.. אני יודעת שאני בסופו של דבר אהיה המנותחת ולא היא.. אבל עדיין חשוב לי לקבל את ההסכמה שלה.. (דרך הצלחה..)
איך אפשר לנסות לשכנע אותה שאכן ניתוח עדיף על פני שימוש בעדשות? לדעתי זאת איכות חיים אחרת לגמרי, לדעתה זה סיכון שחבל על הזמן ועל הכסף שלי..
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים - תגובה
פרופ` אירית בכר07/01/2012הסיכון שבהרכבת עדשות מגע באופן קבוע, גבוה יותר מאשר הסיכון בניתוחי לייזר להסרת משקפיים,אך המילה "ניתוח" לא מופיעה וכך הפחד לא קיים. המרכזים הקיימים בישראל מאד מקצועיים ומצויידים במיטב הטכנולוגיות לאיתור מצבים בהם קיים סיכון . כרבע מהפונים למרפאות אינם מטופלים. חילות האויר של מיטב הצבאות מאשרים לאנשי צוות אויר לעבור את הטיפול.
לאחר כל שכתבתי, זו החלטה שלך . לדעתי את צריכה לעבור את תהליך הבדיקות וההתאמה לניתוח בלווית אמך, לשבת עם המנתח ולשאול שאלות. ההחלטה לאחר תהליך זה תהייה מבוססת על הנתונים האישיים שלך , הידע וההבנה שלך יהיו יותר עמוקים וכך ההחלטה תהייה הרבה יותר מבוססת. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- Custom lasik ו-Intra lasikדור07/01/2012
רציתי לדעת מה ההבדל בין השיטות ומה עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Custom lasik ו-Intra lasik - תגובה
פרופ` אירית בכר07/01/2012ניתוח בשיטת לאסיק פרושו הפרדת שכבה מפני שטח הקרנית והסטתה הצידה כדי לאפשר למכשיר הלייזר לשנות את מידת הקימור של הקרנית בשכבות הפנימיות. לאחר מכן השכבה העליונה- המתלה מוחזר למקומו. קיימות שתי טכניקות לביצוע הפעולה . האחת היא בעזרת סכין והשניה היא בעזרת מכשיר לייזר נוסף . לכל אחת המטכניקות יש שמות שונים. לדוגמה: Intra Lasik , Z Lasik אלו שני מכשירי לייזר המבצעים את אותה פעולה של הפרדת השכבה ללא שימוש בסכין. לשני המכשירים יתרון משמעותי על שימוש בסכין בשל מידת הדיוק והבטיחות.
המושג Custom Lasik פרושו טיפול בהתאמה אישית לפי מיפוי יחודי של הקרנית. טיפול זה יכול להעשות גם כאשר יש שימוש בסכין וגם כאשר יש שימוש במכשיר לייזר לשם הרמת המתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאם כך מה זה CUSTOM ASA
דור07/01/2012האופציה היחידה של שיטה זו זה שיוף בלייזר אז איזו התאמה עושים בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאם כך מה זה CUSTOM ASA - תגובה
פרופ` אירית בכר08/01/2012תהליך ההתאמה האישית אינו קשור בשאלה אם נוצר מתלה או שהטיפול הוא על פני שטח הקרנית. . ניתן לבצע את טיפול הלייזר custom בכל השיטות הקיימות של ניתוחי הלייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתכוונתי ש
דור08/01/2012למשל באמריקן לייזר יש להם שיטה שנקראת CUSTOM ASA אז מה יכולה להיות ההתאמה פה..? אם CUSTOM יכול להיות כל דבר למה זה נקרא CUSTOM ASA?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עברתי intra lasic והמספר חזרמנחם07/01/2012
שלום,
רציתי לברר אם יש כאן עוד אנשים שמאוכזבים מה intralasic.
לאחר 4 חודשים מסתבר שחזר לי המספר ל -1.5 כשכבר חודשיים אחר הרגשתי שזה לא לגמרי זה. הרופא המנתח אמר לי שאני רואה 6/6 אבל זה פשוט בדיחה כי אני לא רואה טוב. הראיה היא מטושטשת לרחוק. יש ימים שזה מעט יותר טוב אבל רוב הזמן זה לא טוב.
האם ידוע לכם מה הסיכונים בניתוח חוזר? האם בתיקון עושים עוד הפעם intra lasic והאם ייתכן שתוך חודש חודשיים המצב עוד יכול להשתפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מס'?
דור07/01/2012איזה מס' היה לך לפני הניתוח אחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם ישנה התקדמות בתחום?ישראלי07/01/2012
לפני שנתיים בערך הלכתי לבדיקת התאמה באחד המכונים הרציניים בתחום
יש לי מספר גבוה שאומר 7.5 בכל עין+ אזור ה 1.5 צילינדר... לאחר הבדיקות הדוקטור(ראש המכון) שיש לי באזור ה 85 % להישאר בלי משקפיים או באחוזים הנותרים להישאר עם מספר קטן 1-1.5
אז וויתרתי על הניתוח
רציתי לדעת האם יש שיפור בתחום? האם אם אלך היום/עוד שנה (למרות שקשה לחזות עתיד) האם הסיכויים יגדלו? או שבשנתיים האחרונות הטנולוגיה והכל נשארו אותו הדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ישנה התקדמות בתחום? - תגובה
פרופ` אירית בכר07/01/2012יש התקדמות תמידית, אך לצערי החישוב נשאר אותו חישוב. מאידך, יתכן שכיוונו אותך לסוג מסויים של ניתוח ובסוג אחר של ניתוח ניתן להגיע לשארית נמוכה יותר או בכלל לא. אשמח ליעץ לאחר בדיקה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם ישנה התקדמות בתחום? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר07/01/2012שלום רב
לא ברורה לי חלוקת האחוזים שציינת אבל אפשר יהיה להתיחס לכך רק לאחר בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכונים לטווח הארוךרועי06/01/2012
מהם הסיכונים לטווח הארוך בניתוח לייזר מסוג אינטרלאסיק?
קראתי באיזשהו מאמר שיש מדינות שלא מנתחות בשיטה זו, אלא רק בשיטת השיוף.
האם גם בארץ יש מניעה לנתח בשיטת אינטרלאסיק? אם כך, למה לא לנתח רק בשיטת השיוף (PRK/ASA).
אני אחרי ניתוח אינטרלאסיק, ורואה מעולה, ורציתי לדעת האם יש סיכונים שעלולים להופיע בעתיד רק בגלל סוג הניתוח
בבקשה תרגיעו אותי...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים לטווח הארוך - תגובה
ד``ר אליה לוינגר07/01/2012יוני שלום
ראשית עברת את הניתוח תתחיל להנות ממנו ועל כך שאתה חופשי ממשקפיים.
בארץ אין הנחיה שיצאה על ידי איגוד רופאי העיניים על שימוש בשיטה כזו או אחרת.
על מנת שתהיה רגוע אני ממליץ על בדיקה שגרתית כל שנה על ידי הרופא המטפל, בה יהיה אפשר לראות האם יש נסיגה של המשפר או שינויים בקרנית המחיבים התיחסות אחרת מבחינתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהועוד שאלה
רועי08/01/2012אילו בעיות עלולות להווצר עקב חיתוך מתלה ומה זו הצטלקות שיכולה להגרם מניתוח PRK?
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהועוד שאלה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/01/2012יוני שבוע טוב
לאחר חיתוך מתלה יש סכנה מסוימת שבזמן חבלה לעין המתלה יכול לזוז. ברוב המקרים הדבר ניתן לתיקון וחזרה לראיה מיטבית במידה והחבלה לא קשה מידי. לגבי הצטלקות על רקע PRK בתהליך זה ריפוי הקרנית לאחר הניתוח מואץ מסיבה כל שהיא ונוצרת עכירות קלה בקרנית שמורידה את איכות וחדות הראיה. הדבר קורה בדרך כלל לאחר טיפול במיספר גבוה וגם במידה שהמטופל לא מקפיד על הגנה נאותה מפני השמש. ברוב המקרים טיפול תרופתי עם טיפות פותר את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם זה כך גם בASA?
דור09/01/2012הם גם בASA יכולה להיווצר עכירות והאם גם בשיטה זו נדרשת הגנה מהשמש עם משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה ההבדל בין ASA לPRKדור06/01/2012
ומה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין ASA לPRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר06/01/2012דור שלום רב
ראשית נתחיל במשותף, בשתי השיטות מקלפים את השיכבה העליונה של הקרנית הנקראת אפיתל ולאחר מכן מתבצע תיקון הליזר בהמשך עדשת מגע טיפולית מונחת על פני הקרנית ולאחר כשבוע מסירים אותה.
קצב ההחלמה והצריבה בשתי השיטות דומה, גם מבחינת התוצאה הסופית אין הבדל משמעותי בין שתי השיטות.
ההבדל כאמור הוא בצורת קילוף האפיתל. בשיטת ה ASA הדבר מתבצע על ידי אותה מכונת ליזר שמבצעת את התיקון להסרת המשקפיים ואילו בשיטת ה PRK הדבר מתבצע על ידי המנתח.
העדפתי שיטת ה PRK אך חשוב לציין שזוהי העדפתי האישית בתור מנתח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלגבי הASA
דור06/01/2012באמריקן לייזר אמרו לי ששיטת הASA עדיפה יותר וכי הם לא מבצעים כלל את הPRK משום שASA נעשה באמצעות לייזר ולא מגע יד אדם, ראיתי גם באינטרנט באיזשהו מכון ששם רשום שהASA קצב החלמתו קצר מהPRK .. גם שמתי לב שרוב התלונות פה בפורום זה על הPRK בעוד שאת הLASIK והASA כמעט ולא מציינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלגבי הASA - תגובה
ד``ר אליה לוינגר07/01/2012דור שלום רב
לגבי התלונות על ה PRK ישנה אפשרות שיותר מטופלים (כמותית) עוברים טיפול בשיטה זו ולכן אתה "מתרשם" מיותר תופעות לוואי או תלונות. ושוב אין הבדל בין השיטות והבדל בין "מגע יד אדם" או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם אפשר סוג אחר של ניתוח?דור04/01/2012
נבדקתי באמריקן לייזר ונמצאתי מתאים לשיטת הPRK .. אני מאוד לא רוצה לעשות אותה כי קראתי באינטרנט על הרבה אנשים שהתוצאות שלהם לא כל כך טובות וגם מספר חודשים אחרי הניתוח הם ראו מטושטש ולא ברור.. אני יודע שזו שיטה יותר בטוחה אבל אני מעדיף לעבור בכל זאת בשיטת custom lasik .. כששאלתי במכון למה אני לא מתאים לשיטת הלאסיק אמרו לי שהסיבה שהקרניות שלי מעוותות או משו כזה..אין סיכוי שאוכל לשנות שיטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר סוג אחר של ניתוח? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן04/01/2012שלום רב,
ההחלטה על סוג הניתוח הינה רפואית בלבד ומתקבלת לאחר בדיקת התאמה ושיקול דעת של הרופא המנתח.
אם אכן הקרנית שלך מעוותת אזי אין לך הרבה ברירה אלא שיטת הPRK.
שיטת הלאסיק (או custom lasik כמו שהינך קורה לה - שזה בעצם שיטת הלאסיק הרגילה עם שם מיוחד ותו לא) מתאימה רק לבעלי קרניות סדירות ועבות.
איני מסכים עם הקביעה כי איכות הראיה פחות טובה בלאסיק - התוצאה זהה בשתי השיטות וזאת משום שאותו לייזר פועל בשתי השיטות.
רק לאחר שאראה את נתוניך האישיים הרפואיים אוכל להמליץ לך על השיטה המתאימה לך, אם תהיה זאת שיטת הלאסיק - אשמח בשבילך.
אם תהיה זאת שיטת ה PRK - גם אז אשמח בשבילך שכן זוהי שיטה מצוינת ובטוחה.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם אפשר סוג אחר של ניתוח? - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/01/2012שלום דור
ההחלטה על הניתוח דורשת בדיקה רפואית שלך ושל עיניך. לא ניתן להמליץ על שיטה זו או אחרת על גבי האתר.....
ידוע לנו ממחקרים שללאסיק ול PRK - תוצאות זהות לאחר ההחלמה, כך שנראה לי שחלק ממה ששמעת אינו מדוייק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהדיברתי עם מכון אמריקן לייזר
דור04/01/2012לפני כמה רגעים והבעתי את חששותיי לגבי הPRK שישנן עדיין תופעות של טשטוש ובעיות ראייה גם לאחר כמה חודשים מהניתוח..הם הפיגו את החששות בזה שאמרו לי שהם משתמשים בCustom ASA שזה גם שיוף קרנית אבל בניגוד לPRK הוא באמצעות לייזר (אלגרטו 400) ולא באופן ידני, והיא הבטיחה שאני אראה 6:6 בלי תופעות מיוחדות עד חודש מהניתוח, היא גם אמרה שרק להם יש את המכשור הזה של האלגרטו..רציתי לדעת האם זה נכון או שאין אמת בהכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהדיברתי עם מכון אמריקן לייזר - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/01/2012מצטער
איני יודע
דבר ישירות עם המנתח - הוא אינו איש מכירות אלא מקצוען
בכל מקום בו תנותח - המנתח הוא קודם כל רופא - על כל המתחייב ממעמד זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם אפשר סוג אחר של ניתוח? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן05/01/2012שלום רב,
בניתוח להסרת משקפים מסוג PRK יש להוריד את השכבה החיצונית של הקרנית - שכבת האפיטל.
השכבה גדלה מעצמה בתוך כשלושה ימים.
ישנן שיטות שונות להסרת שכבה זאת, אחת מהן הינה שיטת ה ASA.
בשיטה זאת ישנו לייזר מיוחד המוריד את השכבה.
בשיטות אחרות הורדת השכבה נעשית ע"י חומר אלכוהולי הגורם להתמוססות השכבה.
במחקרים שונים שפורסמו לא נמצא הבדל גדול (לא נמצא הבדל בכלל) בין השיטות שכן לאופן הסרת האפיטל אין משמעות על תוצאת הניתוח.
מה שחשוב הוא שיוף הלייזר לאחר הסרת האפיטל.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטותרועי02/01/2012
שלום
עברתי ניתוח אינטרלאסיק ואני מרוצה מאוד. אני כחודש לאחר הניתוח.
אחי רוצה עכשיו גם לעשות את הניתוח ולאחר בדיקה נמצא כי מתאים לשתי השיטות:
אינטרלאסיק (חיתוך) או PRK (שיוף)
ידועים לו היתרונות והחסרונות של שתי השיטות, אך עדיין הוא חושש משיטת החיתוך בשל הפחד לתזוזת מתלה או לעובדה שהקרנית איננה חוזרת אף פעם למצבה המקורי.
יתרונות שיטת האינטרלאסיק ידועים- החלמה מהירה והתוצאות טובות.
1. במידה ואדם נמצא מתאים לשתי השיטות, ואינו עוסק באיגרוף או בספורט מסוכן אחר, איזו שיטה כדאי לו לבחור?
2. ישנם עוד גורמים שצריך לקחת בחשבון חוץ מההחלמה המהירה? כמו סיכונים לטווח ארוך מבחינת שתי השיטות, תוצאות מדויקות יותר? יש לציין כי עובי ומבנה הקרנית מתאימים וכן המספרים בשתי העיניים
3. מהם החסרונות בשיטת ה PRK לעומת האינטרלאסיק חוץ מההחלמה הממושכת? (זה פרט זמני ולכן אינו מהווה גורם מפריע)
אחי פשוט רוצה להיות בטוח שהאינטרלאסיק טובה יותר במידה ומתאים לשתי השיטות.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני גם מעוניין
דור02/01/2012אבל נמצאתי מתאים לשיטת הPRK ואני לא בטוח לגביה..הרבה מתלוננים על תוצאות לא טובות יותר מ3 חודשים אחרי הניתוח..איפה עשית אתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי דור
רועי03/01/2012עשיתי ב"עיניים" את ניתוח הלאסיק והתוצאות מעולות. אני מכיר גם כאלו שעשו בשיטת PRK ומרוצים מאוד. בכל מקרה, ממה שכותבים פה נראה כי PRK היא שיטה בטוחה יותר מכיוון שאין בה חיתוך
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן02/01/2012שלום רב,
ראשית עלי לדגיש כי בתשובתי אתייחס לשני סוגי הניתוח: לאסיק ו PRK.
אינטראלאסיק הינו תת-סוג של ניתוח הלאסיק, לפי רוב המאמרים המדעיים אין לו יתרונות (או חסרונות) משיטות הלאסיק המקבילות.
ההבדל היחיד הינו בשיטצת הרמת המתלה. דרך הרמת המתלה אינה משפיעה על התוצאה הסופית.
(נהוג להגיד שהחסרון של שיטת האינטראלאסיק הינו המחיר הגבוה והלא מוצדק לעומת שאר שיטות הלאסיק).
במכון אשר בניהולי הרפואי החלטנו, כהחלטה אסטרטגית, לא לנתח בשיטת האינטראלאסיק אלא בשיטת ה SBK LASIK - אנו מאמינים כי בשיטה זאת התוצאות טובות ובטוחות יותר.
וכעת לתשובה לשאלותייך-
1. אם אכן מתאים לשתי השיטות רוב הרופאים ימליצו על לאסיק, אך ורק בגלל ההחלמה המהירה.
2. חוץ מההחלמה המהירה אין הבדל בין שתי השיטות: לא במחיר (ברוב המכונים), לא בתוצאה, לא באיכות הראיה - רק בהחלמה.
3. החסרון היחיד בשיטת ה PRK הינו בהחלמה המעט איטית יחסית לשיטת הלאסיק.
יש לזכור שרוב המועמדים לטיפול אינם מתאימים לשיטת הלאסיק ולכן האופציה היחידה עבורם היא שיטת ה PRK.
שיהיה בהצלחה.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות - תגובה
פרופ` אירית בכר02/01/2012בשיטת הלאסיק יש צורך בהרמת שכבה מפני הקרנית כדי לבצע את הטיפול בעומק רקמת הקרנית. הטכנולוגיה הסטנדרטית עושה זאת בעזרת סכין. הטכנולוגיה המתקדמת יותר עושה שימוש במכשיר לייזר המפריד את השכבה של פני הקרנית על ידי יצירת משטח צפוף של בועיות מיקרוסקופיות . טכנולוגיה זאת בטוחה ומדוייקת באופן משמעותי מאשר השימוש בסכין. המרפאות המובילות בעולם משתמשות בטכנולויה של מכשיר הלייזר. אצלנו באסותא אופטיק קיים מכשיר מהדור החדש המתקדם,הנקרא Z LASIK . המגמה בעולם היא שימוש הולך וגדל בטכנולוגית הלייזר, כנראה שלא לשוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/01/2012יוני שלום רב
אולי נתחיל מהסוף, על פי הספרות אין הבדל בחדות הראיה ובאיכות הראיה בטווח של כחצי שנה בין שתי השיטות כך ששתיהן טובות ויעילות.
יתרונות הלסיק ברורים אך גם בו לעיתים יש מצבים שיש צורך בטיפול ממושך יותר בטיפות מהממוצע. אולם ללא ספק אני שקט יותר בביצוע חיתוך הקרנית על ידי
ה INTRALASE בהשוואה לחיתוך עם סכין. מצד שני למרות שה PRK על פניו נראה בטוח יותר חשוב לציין כי בשיטה זו לעיתים מופיעה עכירות קלה של הקרנית ויש צורך בשימוש בטיפות לאורך זמן על מנת להעביר אותה וכן להימנע מחשיפה לשמש ללא הגנה עם משקפיים.
בכל מקרה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לגבי תרופותאור02/01/2012
לפני כחודש עברתי ניתוח אינטרה לאסיק, ועליי לקחת ויגמוקס ומקסידקס במשך חודש, כאשר עם הזמן המינון יורד. לפני כ 3 שבועות פתחתי 2 בקבוקונים (ויגמוקס ומקסידקס) ולא סיימתי אותם. פתחתי בקבוקונים חדשים, וכרגע הם נגמרו, ונשאר לי יום אחרון לנטילת התרופות. אוכל להשתמש בבקבוקונים שפתוחים 3 שבועות ולא השתמשתי בהם כל הזמן הזה, שנשאר לי קצת מהם?
או עדיף שלא להשתמש בבקבוקונים שנפתחו לפני 3 שבועות ועדיף להפסיק את הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרופות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/01/2012רועי שלום
ניתן לוותר על יום אחד של טיפול. אולם אם אתה רוצה בכל מקרה להמשיך את הטיפול בקבוקונים בני 3 שבועות הם בסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה לגבי תרופות - תגובה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן03/01/2012ניתן להשתמש בבקבוקון פתוח חודש לאחר פתיחתו.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת...
אור06/01/2012לאחר שעבר חודש מניתוח אינטרלאסיק, אפשר לרחוץ בבריכה, להתרחץ חופשי ולהרטיב את העיניים? או שיש לחכות יותר זמן מחודש?
ובכלל, אפשר לעשות הכל אחרי חודש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת... - תגובה
ד``ר אליה לוינגר07/01/2012רועי שלום שוב
אחרי 5 שבועות ניתן לעשות הכל
תהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)