מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאסיק או A.S.A לעיניים רגישותאלון22/12/2011
שלום, אתמול עברתי בדיקה ונמצאתי מתאים לשתי השיטות (הקרנית שלי נמצאה עבה מהממוצע, כ-530 באזור המרכזי). הרופא הבודק אמר שבמקומי הוא היה בוחר בשיטת ה- A.S.A מבלי לציין מדוע. אציין כי המספר שלי הוא מינוס 6.25 בשתי העיניים עם צילינדר 1.25. לאחר ששוחחתי עם אנשים שעברו ניתוח בשיטה הנ"ל הבנתי כי זמן ההחלמה יכול גם להגיע לחודש. בכל שנותי כמרכיב עדשות סבלתי מרגישות גבוהה מאוד בעיניים ואני די חושש ממשך החלמה כה ארוך. האם קיים צידוק אמיתי לבחירה ב A.S.A על פני שיטה אחרת במספרים שלי או שכדאי גם לשקול טיפול שונה מהמלצת הרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע חשוב נוסף
אלון24/12/2011לפני כשנה סבלתי מדלקת עפעפיים מסוג gpc ברמה של 4/5 ו-5/5 בשתי העיניים. תופעה זו היתה חוזרת מידי מספר חודשים כתוצאה מרגישות שלי לעדשות מגע רכות, והגיעה למצב בו היו חולפות 3 שעות מרגע ששמתי עדשות, וחוסר הנוחות היה כה רב שהייתי חייב להסיר אותן. כיום מזה שנה אני נמנע לחלוטין בשימוש בעדשות מגע.
האם פרוש הדבר הוא שכדאי לי להמנע מטיפול הכרוך בהשמת עדשה רפואית למספר ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאסיק או A.S.A לעיניים רגישות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/12/2011ניתוח מסוג ASA הוא תת-שיטה של ניתוח PRK להסרת משקפיים, השיטה השניה היא לאסיק (עם ההחלמה המהירה יותר).
חשוב לציין כי איני יכול להמליץ על שיטה המועדפת בלי שאראה את התיק הרפואי, ולכן אענה באופן כללי בהתבסס על העודה שציינת שנמצאת מתאים לשתי השיטות.
אם אכן החשש הוא מההחלמה ואכן יש התאמה לניתוח מסוג לאסיק - אמליץ לבחור בשיטת הלאסיק כמובן. כך ההחלמה תהיה קלה הרבה יותר.
באותה נשימה אגיד כי אין מה לחשוש יותר מידי מתקופת ההחלמה ב PRK שכן התקופה ה"קשה" נמשכת מקסימום 36 שעות ואחריה הראיה משתפרת לאט לאט - שווה את התוצאה.
אין קשר בין היותך רגיש לעדשות מגע לבין תקופת ההחלמה מניתוח הפ.ר.ק.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטרה לאסיקטלי22/12/2011
שלום רב,
האם אפשר להרגיש בתזוזת מתלה לאחר ניתוח אינטרה לאסיק ?
והאם זה מלווה בכאבים או בתחושת אי נוחות בעין?
או במידה ויש תזוזה ניתן לאבחן זאת רק אצל רופא ,
ובנוסף יש לי שאלה בנוגע לטיפות הרטבה TEARS NATURAL FREE
האם אפשר לשים אותם ללא הגבלה שבועיים אחרי הניתוח ?
תודה מראש , רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרה לאסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/12/2011שלום רב,
תזוזת מתלה יכולה לבוא לידי ביטוי ע"י טשטוש בראיה, אם כי לא כל טשטוש בראיה לאחר הניתוח מצביע על תזוזת מתלה.
רק בדיקת רופא תאבחן תזוזת מתלה, הטיפול בכך הינו יחסית פשוט והתוצאות, גם אם אירעה תזוזת מתלה, לא נפגעות.
טיפות הרטבה אפשר לשים ללא הגבלה.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך לשאלה של טלי
אלון25/12/2011האם ניתן בבקשה להסביר ברמה בסיסית מה קורה לקרנית העין בעקבות יצירת המתלה לאחר ההחלמה מניתוח לאסיק? האם המתלה מתאחה לחלוטין אל תוך הקרנית הקיימת (ממש כאילו לא היה), או שנשאר ברקמות הקרנית חתך תמידי בצורת המתלה (כמו בכל ניתוח)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך לשאלה של טלי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/12/2011תומר שלום רב
לאחר כל פרוצדורה בגוף נוצרת תגובה של החלמה שבאה לידי ביטוי בצלקת.
גם לאחר חיתוך הקרנית נוצרת אותה תגובה. אולם בתהליך זה האיחוי לא מושלם ועדיין יש
עדות לחתך במידה כזו או אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהואם נחזור להבדל בין a.s.a ללאסיק
אלון25/12/2011האם בניתוח a.s.a לא נוצרת אותה צלקת סביב אזור ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהואם נחזור להבדל בין a.s.a ללאסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן26/12/2011שלום רב,
אכן נוצרת צלקת באיזור החיתוך אך אין לא כל השפעה.
הצלקת גדולה יותר מגודל האישון ולכן לא נראית במבט, אפילו כשהאישונים רחבים בעת חשיכה.
היחיד שיכול להבחין בצלקת הינו רופא עיניים וגם זה רק על ידי שימוש במכשיר מיוחד שנמצא בחדר הבדיקה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאינטרה לאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/12/2011טלי שלום רב
גם במהלך הניתוח ובמיוחד לאחריו לא חשים את המתלה כלל. לגבי תחליפי שמעות
אין הגבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 6 שבועות אחריי ניתוח פ ר קמשה21/12/2011
עשיתי ניתוח לייזר מסוג פ ר ק בתאריך 11 15 כאשר היה לי מספר 075 וצילנדר 3 בעין ימין ו בעין שמאל מספר 050 צילינדר 2 וחצי היום כ6 שבועות אחריי אני עדיין רואה מטושטש וכפול קשה לי לראות טלויזה ומחשב ותווי פנים ממרחק של 2-3 מטר
הבעיה יותר חמורה בלילה כרגע אני רואה מטושטש יותר מאשר לפני הניתוח אבל מצד שני פחות מרוח?????
אני מאוד מתוסכל מכל המצב כרגע אנני משתמש בטיפות למעט טיפות דמעות לעיתים רחוקות
האים יש עדיין סיכויי שהמצב יסתדר ???
בבדיקה שערכתי לפני כ12 יום אצל הרופא המנתח הוא אמר שהראיה שלי בינונית ואוליי זה יסתדר בעצמו אים לא אז נצטרך לעשות תיקון כרגע המצב שנוצר לא נוח ודיי מתסכל האים יש סיבה לאופטימיות???
להזכיר שכבר עברו חודש ושבוע מחכה לתשובה אמיתת נטולת אינטרס!!!!
תודה רבה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6 שבועות אחריי ניתוח פ ר ק - תגובה
ד''ר נדב בלפר21/12/2011שלום משה
זה אכן נשמע מתסכל.אני מניח שאין סיבוכים - שכן נבדקת אצל המנתח. ייתכן ואין תוצאה משביעת רצון לאחר הטיפול ואולי יהיה צורך בתיקון. גם זה קורה. זה נשמע ארוך ואכן יותר זמן ייקח - אך עדיין לא צריך להתייאש ויש מקום לאופטימיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר להסרת משקפיים - הדור הבDonampi20/12/2011
שמעתי ממספר רופאים העוסקים בתחום הנ"ל ובתחומים משיקים,
שבשנים הקרובות צפוייה מהפכה בתחום וכניסה של טכנולוגיות טובות ובטוחות יותר.
נכון שתמיד יש שיפורים, ואפשר לחכות לנצח (כמעט בכל תחום),
אבל האם בתחום הספציפי הזה אכן יש שיפורים משמעותיים שנמצאים בפתח,
ועתידים להכנס לפרקטיקה בתוך מספר שנים ספורות? (במידה וכן, אלו שיפורים?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר להסרת משקפיים - הדור הב - תגובה
פרופ` אירית בכר20/12/2011אכן אין תחום ללא שיפורים מתמידים וכך אפשר להמתין לעד כי יגיע שיפור. אנו נמצאים במעקב מתמיד אחרי השיפורים והמגמות לשינויים הקיימים כיום . לא נראית באופק מהפיכה שתשנה לחלוטין את אופן ביצוע הטיפול. הדורות הבאים של מכשירי הלייזר יהיו מעט יותר מהירים מעט יותר מדוייקים (וטוב שכך) אך מידת השינויים שיהיו כבר לא יכולה להיות משמעותית . גם כיום מכשירי הלייזר מדוייקים ובטחים ביותר. קפיצת הדרך המשמעותית האחרונה הייתה פיתוח מכשיר לייזר מסוג ה Z LASIK אשר מחליף את הלהב בניתוחי הלאסיק ומשפר את הדיוק והבטיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבועיים אחרי ניתוח אינטרה לאסיקאור19/12/2011
שלום,
אני שבועיים אחרי ניתוח אינטרה לאסיק ומנקה את העיניים בעזרת מגבונים של ד"ר פישר- eye care forte
באחת הפעמים שניקיתי את העיניים המגבון נכנס לי ממש לעין ומאז אני חש כאבים. יש לציין כי מדיי פעם יש לי כאבים בגלל יובש, אז קצת קשה להבחין ממה הכאבים...
האם במגבון יש חומר העלול להזיק במקרה של פגיעה ישירה בעין?
תודה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים אחרי ניתוח אינטרה לאסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/12/2011אין במגבון חומר העלול להזיק, גם במגע ישיר עם העין.
יש להיזהר שלא לשפשף את העין חזק מבחינה מכאנית שכן אז אתה עלול לגרום לתזוזת המתלה - לא טוב בכלל.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
הילה20/12/2011שלום,
אחרי כמה זמן לאחר הניתוח המתלה מתאחה? או אחרי כמה זמן אפשר לחזור להתנהג כרגיל?
(שיפשוף עיניים, איפור, הרטבת עיניים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיבוכיםDonampi19/12/2011
מבדיקה לא סטטיסטית ולא מייצגת שערכתי,
מסתבר שיש אנשים מאוד מרוצים, שלא ידעו כיצד חיו עד היום ללא הניתוח,
יש אנשים שהניתוח פשוט הרס את חייהם, ויש את השאר, שהם הרוב לדעתי, בעלי שביעות רצון גבוה יותר או פחות,
הן מבשל סיבוכים מינורים יותר, אבל שמפריעים, הן בשל הדרישה לניתוח/תיקון חוזר (נסיגה),
ויש כמובן לא מעט שמרוצים ולא מתחרטים לרגע.
1. האם יש סטטיסטיקה אמינה, אובייקטיבית ומפולחת בנושא, בנוגע לשביעות רצון המטופלים בארץ/בעולם?
2. בנוגע לסיכונים, מהם הסיכונים הספציפיים (ומה אחוז הסיכון) העלולים להשפיע משמעותית על אנשים במקצועות ספציפיים,
מקצועות כגון רופא רדיולוג שחייב להבחין בכל הפרטים ובפרט בהבדלים בין הגוונים וב Contrast?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/12/2011שלום רב,
אכן כמו שציינת, כמו בכל טיפול רפואי, יש מרוצים ויש פחות.
בתחום הצר של הסרת משקפיים בלייזר אחוז ה"לא מרוצים" נמוך בהרבה משאר מצועות הרפואה וזאת משום פשטות הטיפול ותוצאותיו הניתנות לצפיה מראש.
אך עדיין, ברפואה עסקינן, ותמיד יהיה אחוז מסוים של לא מרוצים, אם בשל תוצאה טובה מעט פחות ואם בשל תוצאה טובה אך אישיות "לא מרוצה" בכללותה - וגם זה בסדר.
הסטטיסטיקה מדברת על 98% הצלחה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר, הסיבוכים אמנם קיימים אך נדירים ביותר וגם אם קורים הרפואה יודעת להתמודד עימם.
יש לזכור שתמיד יהיו לא מרוצים והם תמיד יעשו יותר "רעש" מאשר האנשים שהניתוח שינה את חייהם לטובה וקולם בקושי נשמע - אלה הם חיינו.
איני מכיר סטטיסטיקה מדויקת יותר המדברת ספציפית על שביעות הרצון מהניתוח.
הסיכונים הקיימים בניתוח ותוצאות הניתוח קיימים לכל המטופלים, גם אם הוא רופא, טייס, נהג או מובטל. לכולם חשובה הראיה המדויקת והאבחנה בין פרטים קטנים, והניתוח נותן מענה לכל אלו.
הסיכונים הקיימים הינם בעיקר זיהום בקרנית או עכירות בקרנית - השכיחות מדברת על מקרה אחד לעשרות אלפי מנותחים, וכאמור, גם אז יש טיפול רפואי מועיל.
אני תמיד מסביר למנותחים שמי שרוצה 0% סיכון - שלא יעשה ניתוח, אבל מי שבאמת רוצה לחיות ללא משקפיים - חייב להבין שכמו בכל טיפול רפואי, לא הכל ידוע מראש, רק 99% ידוע מראש.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה, אבל התכוונתי להתמקד בנושא
Donampi19/12/2011בנושא ספציפי.
ברור שלכל מקצוע והייחודיות שלו,
אבל אם ניקח לדוגמא רופא רדיולוג, אילו סיבוכים עלולים להשפיע משמעותית על עבודתו?
דוגמא אחת ששמעתי היא סיבוך שמפחית את היכולת להחבין ב Contrast,
האם יש סיבוכים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה, אבל התכוונתי להתמקד בנושא - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/12/2011ככלל, ניתוח להסרת משקפיים מוריד מעט מהקונטרסט, אין מדובר בסיבוך אלא בתופעת לוואי.
בדרך כלל רמת הקונטרסט נשארת גבוהה מעל רמת האבחנה של אדם ממוצע ועל כן הירידה בקונטרסט בד"כ אינה מורגשת.
אין סיבוכים מיוחדים העלולים להימצא דווקא אצל רופא העוסק ברדיולוגיה.
בברכה,
פרופ' קיזרמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דחוף!! ניתוח עוד יומיים!נועה18/12/2011
חייבת עזרה!! קבעתי ניתוח להסרת משקפיים לעוד יומיים ואני עדיין מתלבטת באיזו שיטה לבצעו. חיתוך או שיוף? (יש הבדל בין שיטות השיופים ASA PRK?)
אני מתאימה לשני הניתוחים. המספר שלי קטן מאד ויש לי צילינדר. עובי הקרנית שלי מספיק גם לחיתוך אז נראה לי כי זה ניתוח פולשני מיד עם סיכויים יותר גבוהים לסיבוכים ( אני מדברת על שיטת הZ LASIC) מה מומלץ. האם יש יותר סיכונים וסיבוכים בחיתוך מאשר בשיוף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! ניתוח עוד יומיים! - תגובה
פרופ' אור קייזרמן18/12/2011שלום רב,
ישנם 2 סוגי ניתוחים להסרת משקפיים - PRK או LASIK.
בניתוח מסוג PRK מורידים את שכבת האפיטל העוטפת את הקרנית ואז מבצעים את הלייזר.
ישנם מספר אפשרויות להסרת האפיטל ואחת מהן היא שיטת ה ASA, אין משמעות לדרך בה בוחר הרופא להסיר את האפיטל.
בשיטת ה PRK ההחלמה נמשכת מספר ימים.
השיטה השניה היא שיטת ה LASIK, בה מבצעים הפרדה בין חלקי הקרנית וכך ניתן לבצע את הלייזר בעומק הקרנית, ללא פגיעה בשכבת האפיטל.
כתוצאה מכך שכבת האפיטל לא נפגעה, ההחלמה מהירה הרבה יותר והחזרה לשגרה הינה מיידית.
ישנן מספר שיטות להפרדת השכבות, אחת מהם היא שיטת ה Z LASIK.
אני ממליץ לבדוק טוב את ההפרש במחירים בין שיטות הלאסיק במכונים השונים - לא תמיד יש הצדקה לשלם הרבה יותר על שיטה שהיא לא עדיפה (והמבין יבין).
בדרך כלל בעלי המספרים הגבוהים או הקרניות הדקות או הקרנית הלא סימטריות יותאמו ע"י הרופא לניתוח מסוג פ.ר.ק.
בעלי הנתונים הטובים יותר יותאמו לניתוח מסוג לאסיק.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 5 חודשים אחרי ניתוח לאסיקעמי17/12/2011
אני בגיל 46 שנים, עברתי ניתוח MONO VISION אני מרגיש יובש בעיניים ומשתמש בטיפות HYLO COMOD וזה לא עוזר ליותר מ 15 דקות, הראיה בעין ימין -0.25 עין שמאל -1, בלילות הראיה שלי מטושטשת לגמרי ולא רואה מ 10 מ', הרופא אומר שמצבי תקין ולפי התכנית ועליי להחליף את סוג הטיפות, ואני מרגיש שזה לא נכון, מהי עצתכם?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים אחרי ניתוח לאסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן18/12/2011עצתי היא לבדוק לעומק את הגורם ליובש לטפל בהתאם.
לעיתים טיפול בדמעות מלאכותיות לא מספיק ויש צורך במשחת אנטיביוטיקה לתקופה מסוימת על מנת להיפתר מהיובש.
אני ממליץ להגיע למכון בו נותחת ולבקש אבחון מדויק על הגורם ליובש.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאחר 5 חודשים
עמי18/12/2011אבל מה עם בעיית הראייה והאם יש קשר אם חליתי בשפעת לשבוע וטופלתי בנורופין צינון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאחר 5 חודשים - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/12/2011בעיית הראיה יכולה להיות קשורה ליובש.
אם אכן כך הדבר, הפתרון לבעיית היובש יביא לשיפור בראיה.
אין קשר לשפעת, במיוחד אם אתה מציין שהבעיה הייתה קיימת לפני ואחרי השפעת.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בדיקת התאמהדפנה16/12/2011
שלום רב,
בת 22 עם מספר שלדעתי דיי גבוה- מינוס 4.25 בעין אחת ובשנייס מינוס 4.5.. בשתי העיניים צילינדר 0.75.. האם המספרים היחסית גבוהים יכולים להשפיע על הניתוח?
בנוסף, אני מרכיבה עדשות מגע רכות 4 שנים.. כמה זמן מראש אני צריכה להסיר אותן בשביל לבצע את הבדיקה? וכמה זמן לפני הניתוח עצמו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת התאמה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן18/12/2011ראשית, המספרים שציינת אינם גבוהים - הכל בעיני המסתכל.
הניתוח יכול להתמודד עם מספרים אלו ואפילו עם מספרים וצילינדרים גבוהים הרבה יותר, לאחרונה ניתחנו מטופל עם 15- והורדנו לו את המשקפיים לגמרי.
מומלץ להסיר עדשות מגע רכות לפחות שלושה ימים לפני הבדיקה וכשבוע לפני הניתוח.
פרופ' קיזרמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבדיקת התאמה - תגובה
פרופ` אירית בכר18/12/2011אנו מתייחסים למספרים מעל מינוס 7 כאל גבוהים. המספרים שלך הם בהחלט לא גבוהים והסיכוי להגיע לתוצאה טובה הם גבוהים מאד. בגילך יש לאשר שאכן המספרים אותם ציינת הם יציבים ואין שינוי במשך השנה האחרונה.
עדשות מגע רכות יש להסיר מינימום שלושה ימים לפני הבדיקה . לפני הניתוח אנו מעדיפים אפילו להאריך את התקופה עד לשבוע , הכל בהתאם לתוצאות הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה ושאלה נוספת
דפנה20/12/2011איך אני אמורה לדעת איזו שיטה תתאים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ` אירית בכר20/12/2011ההחלטה על מידת ההתאמה היא בעיקרה רפואית ומקצועית. היא מתבססת על הנתונים הנאספים במהלך בדיקת ההתאמה וכן הרקע של המטופל.
יש מצבים בהם המטופל מתאים לכל השיטות. אז תקבלי במרפאה מידע מסודר על ההבדלים בין השיטות השונות, היתרונות והחסרונות של כל שיטה וביחד יעזרו לך בהחלטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תנודות באיכות הראייה אחרי PRKמשה רן15/12/2011
שלום לכולם,
בתאריך 30.11.11 (לפני קצת יותר משבועיים) עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. לאחר הניתוח השתמשתי ועודני משתמש בטיפות שניתנו לי לאחר הניתוח.
בזמן בזמן האחרון שמתי לב לעליות וירידות באיכות הראייה שלי. יש ימים שאני רואה טוב יותר ויש ימים שפחות.
יש לי שתי שאלות:
1. האם התופעה מוכרת? האם זו בעיה? אם לא מתי התופעה תחלוף?
2. טיפות הסטרואידים שאותן אני שם (נכון להיום 4 פעמים ביום) שורפות לי מעט בעיניים למשך כחצי דקה כאשר אני שם אותן. האם המצב נורמלי?
3. האם חובה להשתמש בטיפות לדמעות? איני מרגיש יובש בעיניים ולכן ממעיט להשתמש בהן. האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
טל15/12/20111. האם התופעה מוכרת? האם זו בעיה? אם לא מתי התופעה תחלוף?
כמובן.. הראייה מתייצבת לאט לאט.. תתחיל לראות טוב בערך עוד שבועיים.. אל תלחץ.. תן לזמן לעשות את שלו..
2. טיפות הסטרואידים שאותן אני שם (נכון להיום 4 פעמים ביום) שורפות לי מעט בעיניים למשך כחצי דקה כאשר אני שם אותן. האם המצב נורמלי?
כן.. גם לי שרף.. ונלחצתי כמובן..
3. האם חובה להשתמש בטיפות לדמעות? איני מרגיש יובש בעיניים ולכן ממעיט להשתמש בהן. האם זה בסדר?
אני ממליצה לך כן להשתמש בטיפות.. זה מרגיע ונעים.. אני היום אחרי 4 חודשים מהניתוח ועדיין שמה מידי פעם טיפות נגד יובש.. קצת להרגיע את העין. בוא נגיד ככה.. זה לא מזיק!
אז משפט המפתח- תן לזמן לעשות את שלו.. לאט לאט רואים תוצאות בניתוח מהסוג הזה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על תגובת הבזק!
משה רן15/12/2011דבר ראשון, תודה רבה על תגובתך!
למען הסר ספק אני לא בלחץ אבל התופעות האלו מעצבנות :). סבלנות יש לי לא מעט... נקווה שהכל יסתדר בסוף ושהראייה שלי תתייצב ותגיע קרוב ככל האפשר ל 6/6.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי - תגובה
ד''ר נדב בלפר16/12/2011מסכים עם טל.......זמן הוא מרכיב חשוב. גם סבלנות.
בנוסף - יש יובש - גם אם לא מורגש.
כדאי לשים תחליף דמע כדקה לפני הסטרואידים - אז הם לא ייצרבו כלכך, אם בכלל.
אלו טיפות מאד חשובות להחלמה ולריפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות לוטמקסליז14/12/2011
אני חמישה חודשים אחרי ניתוח לאסק
ויש לי טיפות לוטמקס שפתחתי אותם לפני 5 חודשים, והבקבוק יחסית חדש.
והתוקף עד נובמבר 2012.
והתבקשתיי להשתמש בטיפות האלה שוב במשך חודש בערך...
השאלה אם אפשר להשתמש בבקבוק הקיים? או שצריך לקנות בקבוק חדש?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות לוטמקס - תגובה
ד''ר נדב בלפר14/12/2011את הבקבוק יש להחליף לאחר חודש מהפתיחה לא חשוב איך זה נראה מבחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התאמה לניתוח להסרת משקפייםישראל13/12/2011
שלום רב,
אני בן חמישים ושתיים.מרכיב משקפיים לראייה מרחוק. עין ימין: 1.75- (צילינדר 0.25)עין שמאל:1.00- (צילינדר 0.50).יש לי קטרקט ברמה נמוכה שאינה מצריכה בינתיים ניתוח. עקב קוצר הראייה אני נהנה מראייה טובה לטווח הקצר ואיני מסתייע במשקפיים לצורך קריאה, מחשב וכו'.התלות שלי במשקפיים למרחק והצורך להורידם לצורך קריאה וכו' מפריעה לי. אני מעונין להסיר את המשקפיים בניתוח להסרה של עיין אחת monovision כך שעיין אחת תיראה רחוק ועיין שניה תיראה קרוב. שאלתי: האם אני מתאים לניתוח להסרת משקפיים בעיין אחת בהתחשב בגילי ובקטרקט ברמה נמוכה שיש לי? שמעתי שאחד מתנאי ההתאמה לניתוח להסרת משקפיים הינו היעדר קטרקט - האם זה נכון? בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה לניתוח להסרת משקפיים - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/12/2011בשל השינויים בעדשה (קטרקט) יש סיכוי לשינוי תכוף באופן בו נשברים קרני האור בעין (מספר המשקפיים). אין איש יודע אצל מי יהיה שינוי ובאיזה קצב. אני נוהג להמליץ בשלב כמו זה שאתה מתאר- להמתין או לעבור ניתוח קטרקט, ולא ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
ניתוח הקטרקט הוא מאד בטוח (אם יש סיכונים) בימינו, ותוצאותיו די צפויות ברוב המקרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתאמה לניתוח להסרת משקפיים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/12/2011שלום רב,
נכון, יש אמת בדבריך בכך שקטרקט יכול להוות סיבה לחוסר התאמה לניתוח.
סביר מאוד שבגילך במידה כזו או אחרת יהיו שינויים של קטרקט בעדשה אולם אם חדות הראיה בטווח בנורמה יש אפשרות לשקול ניתוח. יש לקחת בחשבון שהשינויים בעדשה יכולים להתקדם לאחר הניתוח ולא תהיה מרוצה מהתוצאות הסופיות שלו. כיום לא ניתן להעריך מה תהיה מידת קצב ההתקדמות של הקטרקט לפני ואחרי הניתוח. בכל מקרה ממליץ בדיקת התאמה ולדון עם המנתח על האפשריות השונות שעומדות לפניך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- Intralasik - לא מונענועם13/12/2011
אחרי ניתוח מסוג Intralasik OU אני אוכל לעשות?
- גלישה בים
- רכיבה על אופנוע או כל משהו שהרוח פוגשת את העיניים
- כושר גופני בעוצמה גבוהה (חד"כ)
- מסיבות ואורות קיצוניים (אולטרא סגול, פלאשר וכל אלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Intralasik - לא מונע - תגובה
פרופ' אור קייזרמן13/12/2011שלום,
לאחר ניתוח לאסיק מבוסגיו השונים (אינטרא לאסיק הוא אחד מהם) ניתן לעשות את כל הפעילויות שהזכרת כרגיל.
יש לקחת בחשבון שבחודש הראשון אין להיכנס לים או לבריכה ולשמור על הגיינה של העיניים ככל שניתן.
מסיבות עם אורות וחדר כושר ניתן כבר מהימים הראשונים לאחר הניתוח - כל עוד אין נגיעה בעיניים.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהIntralasik - לא מונע - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/12/2011שלום רב
ראשית באופן גורף אפשר לבצע את כל פעילות שצינת. כיום מבצעים ניתוח מיסוג INTRALASIK לטייסים בחיל הנחתים עם כל המשתמע מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות הרטבהניצה12/12/2011
שלום,
אני חודשיים לאחר טיפול Intralasik , בביקורת לפני מס' ימים המנתח אמר שאני יכולה לשים את טיפות ההרטבה tears natural free מתי שמרגיש לי יבש ולא חייב 4 פעמים ביום... אולם-השיטה של הבקבוקונים מתסכלת אותי.. האם ניתן להשתמש בתחליפים כמו הילוקומוד או משהו אחר ? ובעצם, מה ההבדל בין הבקבוקונים לטיפות בבקבוק אחד ?
תודה רבה,
ניצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות הרטבה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן13/12/2011ישנם מספר סוגי טיפות ברטבה לעיניים, מה שחשוב זה להשתמש בטיפות ללא חומר משמר ולכן הילוקומוד הוא בסדר גמור.
חוץ מההבדל של חומר משמר אין הבדל נוסף משמעותי בין בקבוק אחד גדול לבין בקבוקונים קטנים.
כמובן שכל חברה יש לה את היתרונות שלה, אבל הילוקומוד זה בסדר לכל הדעות.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הבדלים בראייה בין העיינים אחר p.r.kאורי11/12/2011
עשיתי ניתוח p.r.k לפני 4 וחצי שבועות, היה לי מספר בערך 6.5 בשתי העיינים.
היום אני בעין אחת רואה טוב ובשנייה פחות בצורה ניכרת. זה רגיל שיהיה כזה הבדל אחרי יותר מחודש אחרי הניתוח ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בראייה בין העיינים אחר p.r.k - תגובה
פרופ' אור קייזרמן11/12/2011לאחר ניתוח מסוג PRK הראיה חוזרת לעצמה לאט ובסבלנות, לא תמיד קצב ההחלמה בשתי העיניים זהה.
להערכתי תוך שבוע-שבועיים תשתפר הראיה בשתי העיניים והמצב יתחיל להיות זהה בשתיהן.
אני ממליץ להמשיך להגיע לביקורות במכון בו נותחת על מנת לוודא שאכן מדובר רק בקצב החלמה לא שיוויוני ולא במשהו אחר.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)