פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוח Intralasic
    אור
    09/12/2011

שלום
    עברתי לפני שבוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת אינטרה לאסיק. כרגע אני לוקח ויגמוקס, לאחר 3 דק מקסידקס וזה טיפול שאני עושה כל שעתיים למשך כ שבוע ימים. פספסתי בטעות את הויגמוקס ולקחתי רק את המקסידקס. האם יש בכך סיכון?
    ושאלה נוספת- מצטבר לי הרבה לכלוך מסביב לעניים בגלל הטיפות, וקיבלתי הנחייה מפורשת לא לגעת בעיניים. איך אוכל לנקות את העיניים? האם ניתן להעביר קיסם מהול בדמעות מלאכותיות או שיש חומר מיוחד אחר?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח Intralasic

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אור
    09/12/2011

כאמור, את האינטרה לאסיק עברתי לפני שבוע. ומאז, אני רואה טוב לנהיגה וצפייה בטלוויזיה אך יש לי מן תחושה מוזרה בעין ימין. כאילו יש לי גוף זר בפנים. זה בהתחלה כאב, היום כבר לא, אבל יש תחושה מציקה כל הזמן, כאילו יש לי משהו בתוך העין, וזה גם באותו מקום על העין על הקרנית. האם זו תגובה רגילה לאחר ניתוח?
    יש להוסיף שאני מאוד מקפיד על tears free

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    11/12/2011

איני יכול לדעת מה בדיוק יש לך בקרנית, ממליץ להגיע לביקורת במרפאה בה נותחת ושם יתנו לך אבחנה מדויקת.
    לעיתים אכן יש הרגשה של חוסר נוחות הצפיה לעבור בימים הראשונים לאחר הניתוח.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח Intralasic - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    11/12/2011

ויגמוקס היא תרופה אנטיביוטית למניעת זיהומים. אני ממליץ בחום להקפיד על לקיחת התרופות במועד המדויק.
    מה יקרה אם לא לקחת? אין לכך תשובה מדויקת, סביר להניח שהכל תקין אם זה המועד היחיד בו פספסת.
    אם קיבלת הנחיה לא לגעת בעיניים - הקפד על כך.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח Intralasic - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    14/12/2011

רועי שלום רב,
    פספוס של ויגאמקס פעם אחת זה לא נורא.
    המשך הטיפול המשולב בויגאמקס+ מקסידקס לפי ההוראות שקיבלת.
    לגבי ההפרשות על הריסים , ניתן לנקות בעדינות אחרי 8 ימים, עם מגבות, eyecare שך דר' פישר בתנועה עדינה מלמעלה למטה על הריסים והעפעפיים בעיניים סגורות (בלי לשפשף).
    בברכה,
    פרופסור קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה בחום
    מרן לסקר
    09/12/2011

היי, אני בת 24, ולפני כחצי שנה עשיתי את הניתוח "הקשה" יותר, אצל פרופסור קרמר.
    היו לי מספרים גבוהים יחסית {מינוס 7 עם צילנדר}
    כיום אני רואה יותר טוב מהמשקפיים- לא סובלת {ברוך ה'} משום סיבוך.
    תקופת ההחלמה היתה סיוט קצר, שאחריו הגיע החלום.
    :) תודה לפרופסור קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ממליצה בחום

הוספת תגובה

• תהליך ההחלמה

רפי
    09/12/2011

שלום לך
    רציתי לשאול אותך לאחר כמה זמן התייצב לך המספר
    וכמו כן האם הגעת לראייה תפקודית טובה או ל 6:6
    האם את יכולה לפרט יותר על תהליך התייצבות המספר?
    תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה

מרן לסקר
    11/12/2011

היי,
    אז ככה...בחודש הראשון כמעט ולא ראיתי כלום, ראיתי מטושטש, קשה מאוד לראות טלויזיה, קשה מאוד להיות באור יום או באור בכלל.. ככה זה גם בחודש השני.
    אבל למרות זאת חזרתי לעבודה, {אחרי חודש מהניתוח} וכן הצלחתי לתפקד נורמלי.
    עד 4 חודשים היה לי קשה לנהוג בלילה, הרגשתי שהראיה שלי נחלשת מאוד בלילה.
    סינווירים זה סיוט לעיניים.
    היום אני חמישה חודשים אחרי, לא סובלת מכל מה שאמרתי.
    נבדקתי ואני רואה 6/6

באאמת שכל הסבל הזה היה שווה.
    יש איתי עוד בחור באוניברסיטה שעשה את אותו ניתוח לפני 3 חודשים אחרי, והוא רואה מצויין.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רפי
    11/12/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• השם הנכון לניתוח הזה הוא..

יריב
    12/12/2011

התכוונת PRK להסרת משקפיים.

"אני עשיתי בקר אצל ד"ר דומניץ - וזה הדבר הכי טוב שעשיתי בחיים שלי.
    חזרתי לעבודה לאחר כ 5 ימים, אמנם לא ראיה של 100% אבל ראיה תפקודית בהחלט.
    הראיה השתפרה לאט לאט וכהגעתי לביקורת החודשית כבר ראיתי 6/6.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה בחום - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    14/12/2011

אני שמח מאד שהינך מרוצה מתוצאות הניתוח שביצעתי. אכן ההחלמה מניתוח מסוג PRK היא קשה לעיתים במיוחד במספרים גבוהים, אך התוצאה הסופית הטובה מכפרת על כל התהליך הארוע והמייגע.
    בברכה,
    פרופסור ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אפשר לשטוף את העיניים
    גבריאל
    09/12/2011

אתמול עשיתי ניתוח PRK בשני העיניים ואמרו לי שאסור לשטוף את העיניים כמה ימים
    וכול מי שאני שואל אומר לי פרק זמן אחר אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא זה
    ועוד שאלה יותר דחופה האם אין שום דרך לנקות את העיניים (לא את העיניים עצמם אלה את עפעפיים בתקופה הזאת) כי יש כאלה שאמרו לי שאפשר להשתמש
    ב-EYE-CARE BABY או במטליות דומות אחרות
    תודה מראש על העזרה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מתי אפשר לשטוף את העיניים

הוספת תגובה

• מתי אפשר לשטוף את העיניים - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    11/12/2011

אנו ב CARE ממליצים לא לשטוף את העיניים בשבוע הראשון לאחר הניתוח או עד להסרת העדשות מגע הטיפוליות שנמצאות בעיניים - המוקדם מבינהם.
    מותר לנקות בעדינות מסביב לעיניים אך לא ללחוץ על העין, אלא רק על העור מסביב.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסיק לאחר צלילה - כמה צריך לחכות?
    ליאור
    07/12/2011

אני צולל כתחביב.
    לאחרונה ערכתי 3 ימי צלילות באילת.
    האם קיימת תקופת המתנה בין הצלילה האחרונה למועד בו אני יכול לעשות ניתוח LASIK עם WAVEFRONT?
    תודה

הוספת תגובה

• לאסיק לאחר צלילה - כמה צריך לחכות? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    08/12/2011

אין בעיה לצלול אפילו יום לפני הניתוח, אולם לאחר הניתוח יש להמתין חודש עד טבילה בים או צלילה.
    בברכה
    פרופ קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדר
    רועי
    07/12/2011

שלום,

רציתי לדעת אם ניתוח הלייזר מסוגל לאפס גם צילינדר, ובאיזו רמת דיוק.
    תהיתי גם האם ניתן לקבל בפורום הזה מידע לגבי ניתוח השתלת עדשות (כמה ניסיון קיים בארץ בניתוח כזה, סיכונים, זמן החלמה, יכולת לתקן צילינדר), או שאולי
    קיים פורום ייעודי אחר לכך?

תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    צילינדר

הוספת תגובה

• צילינדר - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    07/12/2011

צילינדר הוא בסך הכל מספר שלא קיים על כל העין אלא רק בזוית מסוימת, לכן הניתוח מוריד את הצילינדר באותה רמת דיוק שבה הוא מוריד את המספר ומדובר ברמת דיוק גבוה מאוד.
    לגבי השתלת עדשה - הטיפול מומלץ בד"כ רק למי שלא מתאים לניתוח לייזר ואין לו ברירה אחרת וזאת ממספר סיבות:
    - ניתוח השתלת עדשה הינו ניתוח פולשני בעוד ניתוח לייזר הינו ניתוח חיצוני ללא פלישה למרחב העין.
    - הניתוח הוא בעל מרכיבי סיכון גבוהים יותר מאשר ניתוח לייזר להסרת משקפיים (מדובר בעיקר בזיהום ובהיפרדות רשתית).
    - רמת הדיוק בניתוח לייזר גבוהה יותר מאשר בניתוח השתלת עדשה.
    - ניתוח השתלת עדשה יקר הרבה יותר מאשר ניתוח לייזר.
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדר - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    07/12/2011

שלום רועי
    ניתוח הלייזר אכן מתקן צילינדר - ממש כמו מספר. אין הבדלים באיכות ביניהם.
    לגבי השתלת עדשה- זהו ניתוח שכיח כבר מספר שנים - אם כי הוא מוצע לרוב לאלו שניתוח הלייזר אינו מתאים להם. גם לניתוח זה יש אחוזי הצלחה מצויינים, אם כי, בהיותו ניתוח תוך עיני, יש יותר סיכון לפגיעה תוך עינית. כאמור, בהתויה הנכונה זהו ניתוח מוצלח.
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

פרופ' קרמר
    11/12/2011

רועי שלום רב,
    ניתוח לייזר מסוגל לתקן צילינדר ביעילות גבוהה עד 5 דיאופטריות, וזאת בעזרת טכנולוגייה הנקראת Wave-front או customvuw , הבודקת את צורת הצילינדר והזווית שלו לפני הניתוח והנתונים מועברים על ידי צ'יפ אלקטרוני למחשב של הלייזר. הלייזר מלטש הצילינדר מותאם לעתותי המחשב המתוחכם שבודק אותו לפני הטיפול.
    בברכה, פרופסור קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח אינטראלאסיק
    נעם
    06/12/2011

שלום,
    בשבוע הבא אני עתידה לעבור ניתוח אינטרא לאסיק.
    כמה זמן לוקח הניתוח?
    למה אני יכולה לצפות ביום שאחרי מבחינת כאב ואי נוחות?
    אחרי כמה זמן כבר אפשר יהיה לעבוד מול מחשב ?

תודה מראש,
    נעם

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאחר ניתוח אינטראלאסיק

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח אינטראלאסיק - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    07/12/2011

שלום רב,
    הניתוח אורך כ 15 עד 20 דקות.
    לאחר ניתוח לאסיק ההחלמה מהירה ולא צפויים כאבים.
    העבודה מול המחשב צריכה להיות אפשרית במיידי לאחר הניתוח.
    בברכה
    פרופ קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

פרופ' קרמר
    11/12/2011

נעם שלום רב,
    ניתוח מסוג אינטרא, לעיתים לוקח מספר דקות לעין אחת.
    אין כאבים בדרך כלל לאחר ניתוח זה, אולי אי נוחות קלה למספר שעות בלבד.
    ניתן לעבוד על מחשב לאחר כיומיים בערך, תלוי במספר המשקפיים ודרגת הצילינדר.
    בברכה,
    פרופסור ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר למספר גבוה
    רועי
    06/12/2011

שלום רב!

אני בן 27 עם מספר 7.5- וחצי צילינדר, ואני מתלבט לגבי ניתוח הלייזר. רופא שנפגשתי איתו הסביר לי שבמספרים כאלה נהוג להפעיל קוטר קטן יותר של צריבה כדי לסכן פחות את הקרנית ושזה עלול לגרום להילות בתנאי לילה. במה זה תלוי בעצם?
    שנית, האם ככל שהמספר גבוה יותר ניתן לצפות לרמת דיוק פחות טובה מבחינת התוצאה הסופית של איפוס המספר?
    ושאלה אחרונה, כרגע אני רואה 6/6 עם משקפיים, בהנחה שאני אזדקק למשקפיים (במספר נמוך) גם אחרי הניתוח, האם זה אפשרי שאני לא אוכל להשיג תיקון של 6/6 ואם כן ממה נובע הדבר?

המון תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לייזר למספר גבוה

הוספת תגובה

• לייזר למספר גבוה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/12/2011

שלום רב,
    נתייחס לכל שאלה בנפרד.
    קוטר הטיפול תלוי בקוטר האישון.
    אם האישון גדול (לדוגמא 7 מ"מ) לא מומלץ לעשות קוטר טיפול של 5 מ"מ כי אכן זה יגרום להילות. במידה והמצב הפוך (אישון קטן) אכן ניתן להקטין קוטר טיפול ובכך לחסוך רקמת קרנית בניתוח.
    בעיה של הילות צפויה להיגרם רק במידה וקוטר האישון גדול מקוטר הטיפול - דבר שע"י מדידות טרום הניתוח אנחנו לא מרשים לעצמנו להגיע אליו.
    לגבי השפעת המספר על הדיוק - אין השפעה כזאת. הצפי הוא לדיוק מקסימלי גם במספרים גבוהים. הניתוח פועל כך שככל שהמספר גבוה יותר הלייזר משטיח את הקרנית בהתאם ולכן הדיוק נשמר גם במספרים גבוהים.
    לגבי שאלתך האחרונה - לא הבנתי למה אתה מניח שתזדקק למשקפיים לאחר הניתוח, אך בכל מקרה, גם אם תזדקק משום מה (חזרת מספר לדוגמא) אכן הראיה הצפויה היא ראיה של 6/6 עם המשקפיים.
    חדות הראיה המקסימלית לא אמורה להיפגע מהניתוח. לעיתים אנו אף רואים שהחדות המקסימלית עולה לאחר הניתוח (ראיה טובה יותר מ 6/6).
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות בנוגע להסרה
    Donampi
    06/12/2011

מתנצל מראש אם הנושא ארוך יחסית, חשוב לי לוודא שהבנתי היטב,
    תודה רבה מראש!

בגדול, כל השיטות ותתי השיטות מתחלקות לשתי קטגוריות עיקריות:

שיוף על פני הקרנית.:
    הניתוח מתבצע על פני הקרנית, מקלפים/מסירים/מאדים את שכפת האפיתל העליונה,
    משייפים בלייזר את השכבה שמתחת, ואז מחזירים את השכבה העליונה (במידה והוסרה לחלוטין, ואז מניחים עדשה זמנית עד לחידוש)
    תתי שיטות: Lasek, PRK, ASA, EPI-K או כל שיטה אחרת בין אם יש בה שוני אמיתי ובין אם בעיקר שיווקי,
    השוני העיקרי הוא האם מסירים את השכבה לחלוטין (ואם כן, באיזו צורה - סכין או לייזר) או שלא (ואם לא, באיזו צורה - סכין או כוהל)

חיתוך בתוך/בעובי הקרנית:
    לא מבוצע דבר על פני הקרנית, אלא חותכים את השכבה העליונה (ע"י סכין או לייזר, עד 20% מעובי הקרנית),
    יוצרים סוג של מתלה שמופשל החוצה, מבצעים את התיקון ע"י הליזר ישירות לתוך הקרנית החשופה, ומחזירים את המתלה למקומו.
    תתי שיטות: Lasik, Lasik Plus, Intra Lasik, Z-Lasik או כל שיטה אחרת, בין אם יש בה שוני אמיתי ובין אם בעיקר שיווקי (שוב :-)),
    השוני העיקרי הוא בשיטת החיתוך (סכין או לייזר), ובעובי החיתוך.

1. האם הבנתי נכון את השיטות וההבדלים העקרוניים?

2. יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה, אבל בהנחה תאורטית שמועמד לניתוח מתאים לשתי השיטות,
    האם יש הסכמה על שיטה עדיפה?

3. האם בשיטת השיוף, יש הסכמה על תת שיטה עדיפה?

4. האם בשיטת החיתוך, יש הסכמה על תת שיטה עדיפה?

5. לא משנה באיזו שיטה נבחר, חשבתי לדרוש מהמנתח לבצע ראשית את התיקון רק בעין אחת,
    ולאחר מספר ימים, שנראה שהעין תקינה, נבצע את התיקון בעין השנייה,
    כאשר הרציונל הוא מזעור סיכונים, אם חלילה יתרחש סיבוך נדיר שיגרום לפגיעה משמעותית בראייה עד אפילו עיוורון, נשאיר את העין השניה כפי שהיא.
    האם הנ"ל מקובל? (גם אם לא, זה מה שנבצע, פשוט מסקרן אותי)

6. האם ORBSCAN, פנטקם ו Wavefront הם שמות של מכשירים שונים לאותה מטרה (מדידה מדוייקת וניתוח טופוגרפי של מאפייני העין ואיתור פגמים)?

7. האם יש מכשיר מועדף וטוב יותר, או שהכל טריקים שיווקיים?
    לדוגמא, קראתי שרק ORBSCAN ממפה גם את הקימור החיצוני וגם את הפנימי,
    וידועים מקרים של קרטקונוס פנימי המופיע בצד האחורי של הקרנית שאינו ניתן לאבחון באמצעות מיפוי קרנית רגיל - האם חשוב ואמיתי, או רק אלמנט שיווקי?

תודה רבה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלות חשובות בנוגע להסרה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות בנוגע להסרה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/12/2011

לפני התשובה, ברצוני לציין כי השאלות מראות על מחקר עמוק והבנה של הליך הניתוח, על מנת לקבל תשובות מפורטות יותר אני מזמין אותך לבדיקת התאמה אצלי וכך אוכל לענות ביתר פירוט על השאלות.

1)בגדול כן, תיקון קטן לגבי שיטות הPRK השונות:
    EPI K - הסרת שכבת האפיטל ע"י מכשיר מכני מיוחד
    ASA/PTK - הסרת שכבת האפיטל ע"י לייזר
    PRK - הסרת שכבת האפיטל ע"י אלכוהול
    בכל השיטות הללו של PRK מבצעים את הליזר ושמים ע"מ, החזרת שכבת האפיטל למקומה תלויה במנתח, ע"פ מחקרים אין לנושא כל משמעות (פעם חשבו שיש).

2) אם הרופא מציע לו את שתי השיטות - בגדול עדיף לאסיק כי ההחלמה מהירה יותר.

3)כל מנתח בעולם והשיטה העדיפה עליו.
    אצלנו רוב הרופאים מבצעים ע"י אלכוהול למעט רופא אחד שעושה PTK ע"י לייזר.
    במחקר שביצענו הגענו למסקנה שאין כל הבדל בתוצאה הסופית בין השיטות השונות

4רוב המחקרים מדברים היום על יתרונות לשיטת הSBK על פני האינטרא לאסיק.
    ישנם מחקרים הטוענים אחרת - בגדול אין מסקנה אחת ברורה.

5)החשיבה הגיונית אך כיום הסיכון הינו מינימלי ולכן עושים שתי עיניים בו ביום.
    כמובן שאם יש סיבוך בתוך החדר ניתוח בעין הראשונה הרופא ישקול האם להמשיך לעין השניה - גם אז התשובה תהיה שהוא כן ימשיך כי סיבוך הוא עד כדי כך נדיר.
    טרם קרה מקרה של ניתוח לייזר שגרם לעיוורן ולכן הצורך להפריד עיניים לא קיים.
    אבל הכל לפי בחירת המנותח.

6)שלושתם שמות של מכשירים למיפוי קרנית, למעט WAVEFRONT שאינו מכשיר מיפוי.
    מכשיר נוסף (בנוסף לאורבסקן ופנקטקם) הוא הסיריוס - המכשיר החדש והמתקדם מבין השלושה.
    WAVEFRONT הוא סוג של טכנולוגיה לליטוש מתקדם בלייזר - גם של קרנית העין וגם של כל חומר גלם אחר (עדשות משקפיים לדוגמא).

7)לא מדובר בטריק שיווקי.
    חשוב מאוד לראות את הקרנית האחורית- מאוד מאוד חשוב. זה חידוש של השנים האחרונות (מ 2005 וצפונה).
    כל שלושת המכשירים מהשאלה הקודמת נותנים קרנית קדמית ואחורית, אבל אין מה להשוות אורבסקן (מכשיר שקיים כבר 7 שנים) לסיריוס - מכשיר שיצא לשוק לפני כשנה וחצי והוא ברמה אחת מעל האורבסקן.
    אצלנו בקר לא נכנס אף אחד לניתוח ללא מיפוי סיריוס, ישנם מכונים שלא מחזיקים בכלל את המכשיר.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות בנוגע להסרה - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    06/12/2011

DONAMPI שלום רב,
    1. הבנת כראוי את שיטות ניתוח הלייזר לביטול משקפיים וההבדלים העקרוניים יפה מאוד.
    2. בשיטת השיוף - ההחלמה הראייתית איטית מאוד לעיתים שבועות עד 3 חודשים, תלוי במספר ובתהליכי הריפוי. בשיטת חיתוך הקליפה וליטוש תחתייה , ההחלמה היא של 24 שעות לערך.
    3. אין שיטה עדיפה בסוג הניתוח הנקרא שיוף שטחי ע"י לייזר.
    4. לגבי שיטת החיתוך, אין כל ספק כי שיטת חיתוך הקליפה ע"י לייזר הנקראת אינטרה לאסיק, היא הרבה יותר בטוחה ומדוייקת בהשוואה לשיטת חיתוך הקליפה ע"י סכין הנקראת לאזיק.
    5. ניתן בהחלט לעבור ניתוח לייזר קודם בעין אחת ולאחר מכן בעין השנייה. אך יש לקחת בחשבון את אי הנוחות של חוסר האיזון בין שתי העיניים לאחר הניתוח.
    6. ORBSCAN ו פנטקם נותנים אינפורמציה על מבנה הקרנית הקדמי והאחורי ואילו WAVEFRONT היא שיטה למדידת עיוותים אופטיים של העין כולה.
    7. ה ORBSCAN והפנטקם נותנים אינפורמציה מדוייקת לגבי המבנה הקדמי והאחרוי של הקרנית לעומת מיפוי בשיטת הEYESYS שנותן רק אינפורמציה על שטח הפנים הקדמי.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשניכם!

Donampi
    06/12/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לפני ניתוח
    יפה
    06/12/2011

אני מרכיבה עדשות מגע קשות במשך שנים רבות. כמה זמן אני צריכה להיות עם משקפיים כדי שהבדיקה להסרתם תהיה מדויקת ככל האפשר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה זמן לפני ניתוח

הוספת תגובה

• כמה זמן לפני ניתוח - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/12/2011

מומלץ להסיר ע"מ קשות שלושה שבועות ויותר לפני בדיקת ההתאמה.
    הסיבה היא שע"מ קשות משנות את קימור הקרנית.
    לפני ההחלטה על ההתאמה לניתוח חשוב שנראה את הקימור האמיתי ולא הקימור המושפע מעדשות המגע.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לפני ניתוח - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    06/12/2011

יפה שלום רב,
    לגבי עדשות מגע קשות מומלצת הפסקה של שבוע עד 10 ימים לפני בדיקת התאמה
    לניתוח לייזר לביטול משקפיים.
    בברכה,
    פרופסור קרמר .

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין אלקטרוסין לסוג הניתוח
    לבנת
    05/12/2011

רציתי לדעת האם העובדה שאני נוטלת באופן קבוע כדור אלקטרוסין יכולה להשפיע על סוג הניתוח אותו עלי לעבור? עברתי בדיקות התאמה בכמה מכונים ולכל אחד מהם הייתה תשובה אחרת...???

הוספת תגובה

• הקשר בין אלקטרוסין לסוג הניתוח - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/12/2011

לבנת שלום,
    אלטרוקסין אינו משפיע על ההחלטה לאיזה ניתוח את מתאימה.
    ישנם המון פרמטרים אחרין המשפיעים על החלטה זאת, אך נטילת אלטרוקסין אינו אחד מהם.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עובי קרנית מינימלי לניתוח
    ולד
    04/12/2011

שלום,
    מהו עובי הקרנית המינימאלי לביצוע ניתוח הסרת משקפיים עבור מספר של 4- (כמובן בהינתן שהפרמטרים האחרים בבדיקה יצאו בסדר)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עובי קרנית מינימלי לניתוח

הוספת תגובה

• עובי קרנית מינימלי לניתוח - תגובה

פרופ` אירית בכר
    04/12/2011

עובי קרנית מינימלי לביצוע ניתוח לייזר בשיטת A.S.A. הוא 450 מיקרון. בשיטת לאסיק המינימום הוא 500 מיקרון.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת גבות לאחר ניתוח לייזר
    שרונה
    04/12/2011

לפני פחות משנה עברתי ניתוח להסרת משקפיים באחד המכונים הידועים. מאז הניתוח הראייה שלי לא הכי טובה ואני מטופלת בטיפות הילוקאר, הילוג'יל והילוקומוד בגלל יובש בעיניים.. בפעם האחרונה הרופא המליץ על הילורוניקס. הטיפות גרמו לי כאבים יובש וצריבה והפסקתי איתם. לפני שבועיים עברתי ניתוח של הרמת גבות. אחרי הניתוח העיניים צרבו שרפו ודמעו ולאחר טיפול בויסקוטירס וטיפות הילוג'יל חלה הטבה והכאבים חלפו הראיה השתפרה מעט אך קשה לי לראות מרחוק. האם יכול להיות שהניתוח גרם לשינוי של מבנה העין? או שהעין צריכה להתרגל ולאט לאט יסתדר. יש אפשרות שאפשר לעשות תרגילים בשרירי העין וזה יעזור. תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הרמת גבות לאחר ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• הרמת גבות לאחר ניתוח לייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    04/12/2011

ניתוח הגבות אינו משנה את איכות הראיה. שימוש בתחליפי דמעות מומלץ מאד, במיוחד במזג אויר יבש מאד השורר כעת. אם הראיה לא תשתפר בעתיד הקרוב , פני למרפאה בה נותחת לבדיקה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת גבות לאחר ניתוח לייזר - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    06/12/2011

שרונה שלום רב,
    לאחר ניתוח מסוג הרמת גבות תיתכן התפתחות יובש של הקרנית במיוחד לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    לכן, יש להמשיך בטיפות הילו- ג'ל או ויסקוטירס ג'ל הרבה פעמים במשך היום.
    ויסקוטירס ג'ל ללילה לפני השינה. כדאי גם לקחת כדור אומגה 3 ליום עד אשר היובש יחלוף.
    בברכה,
    פרופסור קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת גבות

שרון
    07/12/2011

תודה על התשובה. הוסרה דאגה מליבי. אני אכן שמה את הג'יל מספר פעמים ביום יחד עם טיפות הילוג'יל.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מבלפריטיס- כלזיונים חוזרים
    יפתח
    03/12/2011

האם במצב "רגיעה" אפשר לעשות את הניתוח? למרות הרגישות?

הוספת תגובה

• סובל מבלפריטיס- כלזיונים חוזרים - תגובה

פרופ` אירית בכר
    04/12/2011

בחלק ניכר של המיקרים ניתן לבצע ניתוח לייזר . תיתן להקדים לניתוח טיפול מונע, רק בבדיקת התאמה מלאה אפשרי להחליט על הטיפול הנכון.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מבלפריטיס- כלזיונים חוזרים - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    06/12/2011

יפתח שלום רב,
    אם הבלפריטיס נמצא במצב של רגיעה ניתן לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים למרות הרגישות.
    יש לעבור בדיקה ייסודית ולהעריך את מצב העפעפיים והיובש לפני החלטה על סוג הניתוח.
    בברכה,
    פרופסור קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• 6 שבועות אחרי PRK
    רפי
    03/12/2011

שלום לרופאים הנכבדים
    אני נמצא כחודש וחצי אחרי הניתוח (נתונים לפני הניתוח מינוס 5 בשתי העיניים ללא צילינדר)
    בבדיקה נמצא כי עין ימין פלוס 1 ומינוס 0.5 צילינדר ועין שמאל פלוס 1 ומינוס 1 צילנדר.
    מטופל ע"י F.M.L בשבועיים הקרובים 2 טיפות ביום עד גמר הבקבוק.
    בקריאה בפורום נראה כי ההתייצבות של המספר בד"כ עד 4 שבועות.
    1.האם יש לי עוד סיכוי להגיע ל 6/6? ואם כן מהו הזמן הסביר עד להחלמה מלאה?
    2.עברתי דלקת ויראלית בעין ימין האם הדבר עלול להשפיע על תוצאות הניתוח?
    3.האם טיפות FML ניתנות כדי לשפר את התייצבות המספר או רק לצורך הגנה על העין?
    אודה על תשובתכם.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    6 שבועות אחרי PRK

הוספת תגובה

• 6 שבועות אחרי PRK

רפי
    04/12/2011

שלום לרופאים הנכבדים
    אני נמצא כחודש וחצי אחרי הניתוח (נתונים לפני הניתוח מינוס 5 בשתי העיניים ללא צילינדר)
    בבדיקה נמצא כי עין ימין פלוס 1 ומינוס 0.5 צילינדר ועין שמאל פלוס 1 ומינוס 1 צילנדר.
    מטופל ע"י F.M.L בשבועיים הקרובים 2 טיפות ביום עד גמר הבקבוק.
    בקריאה בפורום נראה כי ההתייצבות של המספר בד"כ עד 4 שבועות.
    1.האם יש לי עוד סיכוי להגיע ל 6/6? ואם כן מהו הזמן הסביר עד להחלמה מלאה?
    2.עברתי דלקת ויראלית בעין ימין האם הדבר עלול להשפיע על תוצאות הניתוח?
    3.האם טיפות FML ניתנות כדי לשפר את התייצבות המספר או רק לצורך הגנה על העין?
    אודה על תשובתכם.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• 6 שבועות אחרי PRK - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    05/12/2011

לאחר ניתוח מסוג PRK הצפי לחזרה לראיה מקסימלית הוא אכן 4 שבועות.
    לעיתים תקופה זאת מתקצרת ולעיתים מתארכת במקצת - כך זה בעולם הרפואה.
    איני רואה סיבה לדאגה, רק סבלנות.
    הדלקת אינה תפגע בחדות הראיה, אולי מעט תעכב את ההחלמה אך לא תפגע בחדות הסופית.
    טיפות FML הינם סטרואידים שמטרתם למנוע עכירות בקרנית.
    רק בריאות והחלמה מהירה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• 6 שבועות אחרי PRK - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    06/12/2011

רפי שלום רב,
    1. לעיתים ההחלמה הראייתית אחרי PRK היא מאוד איטית והדרגתית במקרים של קוצר ראייה מעל 5 דיופטר ההחלמה המקסימאלית עלולה לקחת גם 2-3 חודשים.
    2. כן, דלקת ויראלית עלולה להשפיע על תוצאות הניתוח ועל הארכת ההחלמה הראייתית.
    לכן, חשוב להמשיך טיפול בטיפות סטארואידים זמן ארוך.
    3. טיפות FML משפרות את תהליך הריפוי של הקרנית.
    בברכה,
    פרופסור קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף אני בדיכי
    נתנאל
    01/12/2011

שלום וברכה!
    לאחר שראיתי את כל הפרסום המשכנע להסרת משקפים, ולאחר שישבתי בשתי מכונים/ בתי חולים והסבירו כמה שזה פשוט ובשיטת הלזיק אתה רואה מיד אחרי הניתוח 6/6. חבשתי משקפים מולטיפוקל מידת מרחק 8 כולל צילינדר.
    אלא שאני שבוע לאחר הניתוח, 1)אני סובל מכאבי ראש מטורפים. 2)לא רואה טוב, למרות שיום למחרת הניתוח ראיתי טוב יותר.
    שאלתי האם זה נורמלי???
    דבר שני למה לא מדגישים את האי כשירות לחזור לשגרה???
    תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דחוף אני בדיכי

הוספת תגובה

• דחוף אני בדיכי - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    06/12/2011

נתנאל שלום רב,
    במכון שלנו, מסבירים בדרך כלל (כולל אנוכי) את ההחלמה האיטית וההדרגתית במספרי קוצר ראייה מעל 8 דיופטרים.
    במיוחד כשמדובר במטופל עם בעייה מולטיפוקאלית ובעיית ראייה מקרוב.
    בברכה,
    פרופסור קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה