מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת משקפיים בלייזרגלית19/11/2011
שלום,
אני בת 20 וחצי.
בבדיקת התאמה שעברתי ליפני כמה חודשים הציעו לי לעבור ניתוח לשיוף הקרנית (PRK)עקב קרנית דקה.
1, האם הניתוח מתאים גם במקרים שהמספר והצילינדר גבוהים??
2. לאחרונה שמתי לב שאני רואה בשדה הראיה, בעין שמאל מין נקודה שחורה קטנה שמופיעה לעיתים.(אני לא רואה אותה כול הזמן) ממה הדבר נובע?? ואיך אפשר לטפל בזה?? והאם זה יוכל להשפיע על הניתוח להסרת משקפיים?? אולי לא כדאי לעבור את הניתוח??
3. אני מרכיבה עדשות קבועות רכות. כמה זמן לפני הניתוח להסרת משקפיים עלי להוריד אותן?.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בלייזר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/11/2011גלית שלום,
1. טיפול PRK אכן מתאים למספרים וצילנדרים גבוהים. כמובן יש לבדוק כמה גבוה המספר והצילינדר מול כמה עבה וכמה קמורה הקרנית. אבל בגדול - אם כבר הותאמת לניתוח PRK אז אני מניח שהנתונים תקינים.
2. הנקודה השחורה נובעת בד"כ מחתיכת רקמה שצפה בתוך העין. בד"כ אין זה מסוכן אלא אם כן זה קורה בפתאומיות ובמסה גדולה. זה קורה יותר בבעלי מספרים גבוהים. כמובן שיש להגיד את לרופא המנתח והוא חייב לבדוק זאת טרום הניתוח. במקרים קיצוניים יש לטפל ברשתית. ברוב המקרים אין צורך לטפל בכך.
3. מומלץ להסיר ע"מ רכות לפחות 3 ימים לפני הניתוח. כמה שיותר זמן ללא עדשות - יותר טוב.
רק בריאות
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסרת משקפיים בלייזר - תגובה
פרופ` אירית בכר20/11/2011שלום גלית
כאשאמרו לך שהקרנית דקה התייחסו לטיפול בשיטת לאסיק הדורשת קרנית עבה יותר מהממוצע. שיטת הPRK "חוסכת " רקמה רבה. ההחלטה על מידת ההתאמה שלך לניתוח נעשית לאחר שנערך חישוב של עומק הטיפול בהתאם לנתונים שלך הכוללים את הצילינדר.אם אמרו לך שאת מתאימה כנראה שכך הוא המצב. יש לקחת בחשבון כי בטיפול בצילינדרים גבוהים קיים סיכוי גבוה יותר מהרגיל לטיפול נוסף. יש לברר אם יש מספיק ריקמה כדי לבצע תיקון נוסף.
מקורה של הנקודה השחורה העוברת או מרחפת בשדה הראיה הוא בזגוגית העין . אין בכך כל סכנה לכל אדם כמעט יש מצבים בהם הוא רואה אותם. בדרך כלל הדבר קורה כאשר מרוכזים ב "איך אני רואה" תפסיקי להתייחס לנקודה והיא תעלם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסיק ומשקפי מחשבליאור16/11/2011
שלום רב,
אני בן 40, קצר ראייה, המספר באיזור 2 + צילינדר של 0.75 .
אני מרכיב משקפיים לתיקון קוצר ראייה ורואה איתם טוב לרחוק.
לגבי עבודה מול מחשב, (10-8 שעות ביום) אני עם המשקפיים (ללא משקפיים אני רואה מאד מטושטש).
לקרוב (קריאת ספר) אני רואה טוב עם המשקפיים וטוב ללא המשקפיים.
אני שוקל ניתוח לאסיק להסרת קוצר הראייה ולא מעוניין במונוויז'ון – ניסיתי עם +0.75 בעיין אחת ולא ממש אהבתי (בעיקר מול מחשב).
הבנתי שהסרת קוצר הראייה בשתי העיניים מקרבת את הגיל בו אדם זקוק למשקפי קריאה וגם למשקפי מחשב.
כלומר במידה וקצר ראייה מתוקן לרחוק בעזרת משקפיים, הוא יצטרך משקפי מחשב בגיל X. ובמידה שמתוקן ע"י ניתוח יצטרך משקפי מחשב בגיל מוקדם יותר Y.
השאלה שלי מהו ההפרש בשנים בין X ל- Y.
שימו לב, אני מדבר ספציפית על משקפי מחשב ולא משקפי קריאה!
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסיק ומשקפי מחשב - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/11/2011ליאור שלום,
ראשית, ישנה סתירה קטנה בתוך שאלתך - קצר ראיה הוא בעל מספר מינוס לרחוק, ואתה כתבת שמספרך הינו פלוס. לפי תיאורך בהמשך השאלה אני מאמין שאתה אכן קצר ראיה ומספרך הינו מינוס - ולפי כך אענה את התשובה.
אכן קצרי-רואי נהנים בראיה טובה לקרוב ללא צורך במשקפי קריאה וזאת משום שהעין שלהם כבר מכוונת לקרוב (הבעיה שלהם היא עם הראיה לרחוק).
במידה והעיניים יתוקנו לרחוק (ע"י ניתוח/משקפיים/עדשות מגע) - הראיה לרחוק כמובן תשתפר אך הראיה לקרוב תיפגע ואתה תאלץ להשתמש במשקפי קריאה.
מתי? זה תלוי בגיל, זה מתחיל בסביבות גיל 40 והולך ומחמיר משנה לשנה. קצב ההחמרה תלוי בגנים ובצרכי הראיה - כמה קרוב הבן אדם מסתכל (קורא הרבה, מחשב הרבה וכך הלאה). איני יכול להגיד לך בוודאות מהו הזמן שבו תזדקק למשקפי קריאה לאחר הניתוח, זה יכול להיות במיידי וזה יכול לקחת מספר שנים - אבל זה יגיע בוודאות.
לגבי ההבחנה בין מחשב לספר - זה תלוי במרחק בו אתה קורה ובמרחק בו אתה יושב מהמסך. ככל שהמרחק קטן יותר - לפני הניתוח לא תזדקק למשקפי קריאה ולאחר הניתוח כן תזדקק.
הנושא מעט סבוך ולכן אסכם אותו כך:
מגיל 40 ומעלה לא ניתן להנות מכל העולמות, אם תשפר (ניתוח) את הראיה לרחוק - תזדקק למשקפי קריאה מקרוב. הפתרון האידיאלי הינו מונו ויז'ן (עין אחת לרחוק והשניה לקרוב) אולם אינך מעוניין בכך - אין פתרון אחר.
רק בריאות
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחידוד השאלה
ליאור20/11/2011תודה רבה על התגובה.
אכן אני קצר ראייה ומדובר במינוס (-) 2 (ה- + היה בשביל "ועוד" צילנדר של ...).
ברצוני לחדד את השאלה כי אני חושב שידיין אני לא מבין את ההבדל. אני מתנצל מראש על השאלה הקצת מורכבת.
הבנתי שמשקפיים לתיקון קוצר ראייה (בניגוד ללאסיק או עדשות מגע) יוצרים אפקט אופטי שמקרב את מרחק הפוקוס הקרוב (מכיוון שלא צמודות לקרנית). כך שלמי שמרכיב משקפיים לתיקון קוצר ראייה ומשתמש במחשב לעומת מי שעושה ניתוח או עדשות, יש "יתרון" של עוד תקופה עד שיצטרך משקפי מחשב.
השאלה שלי היא כמה שנים התקופה.
הרציונל מאחירי השאלה הינו -
אם לדוגמה התשובה היא :
נשאר עם משקפיים לתיקון קוצר ראייה => משקפי מחשב בגיל 45.
ניתוח => משקפי מחשב בגיל 42.
לא ממש כדאי לי לנתח כי זה נותן לי שנתיים ללא משקפיים (למחשב ורחוק).
לעומת
נשאר עם משקפיים לתיקון קוצר ראייה => משקפי מחשב בגיל 45.
ניתוח => משקפי מחשב בגיל 44.
זה נותן לי 4 שנים למחשב ורחוק.
בכמה זה מקצר?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחידוד השאלה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן21/11/2011הנתון עליו אתה מתבסס אינו נכון - אין כל השפעה בין אם התיקון הוא במשקפיים (רחוק מהעין) או על הקרנית (ע"מ או ניתוח) - לא זה הגורם לראיה טובה יותר או פחות לטווח מסוים.
הסיבה היא עצם התיקון עצמו. כשיש מינוס 2 ואתה לא מרכיב משקפיים העיניים שלך באותו רגע מכוונות לקרוב (ולא רואות טוב לרחוק).
ברגע שאתה מרכיב משקפיים (או ע"מ או ניתוח) העיניים שלך מכוונות למרחק אבל תתקשה בראיה לקרוב.
אלו הם חוקי הפיסיקה.
העיניין של המרחק מהעין - זניח ביותר, בטח במספרים קטנים כשלך.
חשוב לציין כי כל העניין של המרחק והקריאה שייך רק לגילאי 40 ומעלה, לפני זה המנותח יראה טוב לכל טווח ללא צורך במשקפיים.
איני יכול לענות לך לגבי הגיל המדוייק שבו תזדקק למשקפי קריאה למחשב או לספר או לכל צורך אחר. זה מאוד אינדבדואלי ואין כל יכולת לחזות זאת, בטח לא בדיוק שאתה מבקש.
אני רק יכול להגיד שזה יגיע, ואם זה יקח שנתיים או חמש - איני יודע, אבל זה הטווח בערך.
לא תמיד רפואה היא מדע מדויק...
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה והבהרה אחרונה
ליאור22/11/2011תודה על תשובתך.
כדי להיות בטוח שהבנתי את תשובתך: אתה אומר שבמספר שלי שהוא נמוך אין הבדל בין איך שאני אאמץ את העין (accommodation) היום במחשב וקריאת ספר כאשר אני מרכיב משקפיים לתיקון קוצר ראייה, לבין איך שאאמץ בפיעלויות הנ"ל אם אעשה ניתוח או אשתמש בעדשות. הסיבה - מפני שהמרחק בין עין למשקפיים זניח במספרים כמו שלי.
הבנתי נכון?
תודה רבה.
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה והבהרה אחרונה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/11/2011חיובי. הבנת נכון.
המאמץ בעיניים עם תיקון כזה או אחר (משקיים, ע"מ או ניתוח) הוא זניח תמיד.
אפשר אולי להגיד שהוא משמעותי מעט יותר במספרים גבוהים (בעיקר בהיפרופים, בעלי מספר פלוס גבוה).
במספרים כשלך - לא זאת הבעיה.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזר כאשר יש קרטוקונוס במשפחהדקלה16/11/2011
שלום,
שמי דקלה ואני בת 25, לאבי יש קרטוקונוס (מחלקת קרנית).
אני מרכיבה משקפיים במספר 3.00- עם צילינדר נמוך.
הלכתי למכון להסרת משקפיים בלייזר ושם הרופא הסביר לי שהמיפויים שלי לא מצביעים על קרטוקונוס ולכן אני מתאימה לניתוח PRK (שיוף).
הלכתי לחוות דעת אצל הרופא המטפל באבי ולדבריו למרות שאכן המיפויים תקינים ואין סימן למחלה הוא היה ממליץ להמתין חצי שנה ולראות האם יש שינוי במיפויים (התקדמות במחלה- שאינה קיימת כרגע).
אני מאוד מבולבלת.
אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר כאשר יש קרטוקונוס במשפחה - תגובה
פרופ` אירית בכר16/11/2011שלום דקלה
קרטוקונוס היא מצב של חולשה ברקנית הגורם לעיוות בצורתה. מצב זה מתפתח בדרך כלל בעשורים השני והשלישי לחיים . כאשר רואים סימנים קלים לעיוות ויש רקע משפחתי לקרטוקונוס יש סיבה לזהירות יתר ואכן אנו דורשים לראות יציבות לאחר חצי שנה עד שנה. במרפאת אסותא אופטיק אנו מחזיקים מיכשור מתקדם המאפשר לראות סימנים מוקדמים לעיוות לפני שהוא נראה על פני השטח. הצעתי לך היא לעבור בדיקה נוספת ולהפנות את תשומת לבו של הרופא לרקע שלך. בהתאם לתוצאות הבדיקה תקבלי הנחיות נכונות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתלבט לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיידקלה16/11/2011
רופאים נכבדים שלום,
אני לפני ניתוח להסרת משקפיים. ערכתי בדיקות במספר מכונים,ברובם התאימו אותי לשיטת PRK ובאחד מהם (עיניים) לשיטת לאסיק.
המספרים שלי הם בערך 7.50- עם מעט צילינדר, אני בן 19 לפני גיוס.
ההמלצות של המכונים השונים לגבי סוגי ניתוחים שונים בלבלו אותי.
אשמח לחווד דעתכם.
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבט לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיי - תגובה
פרופ' אור קייזרמן16/11/2011אופיר שלום
ניתוח PRK הינו השיטה המועדפת בנתונים כמו שלך: מספרים גבוהים, גיל נמוך, גיוס קרוב לצה"ל, ואני אסביר.
בניתוח PRK מסירים את השכבה החיצונית של הקרנית - האפיטל, ואז מבצעים את הלייזר.
במהלך הימים הראשונים (כשלושה ימים) שכבת האפיטל גדלה חזרה, אלו הם שלושת ימי ההחלמה בהם מרגישים חוסר נוחות ועיניים רגישות לאור ולכאב.
לאחר מכן הראיה החדה חוזרת לאט לאט וכארבעה שבועות לאחר הניתוח מושגת חדות ראיה מקסימלית.
בניתוח מסוג לאסיק, אנו עושים הפרדת שכבות בקרנית ואת הלייזר מבצעים בעומק הקרנית, דבר זה מביא להחלמה מהירה הרבה יותר אך ניתוח זה אינו מתאים למספרים גבוהים כשלך וגם אינו מומלץ לצעירים עקב החשש משינוי צורת הקרנית במהלך ההתבגרות שנשארה.
לסיכום - במקרה ספציפי זה אני חד משמעית ממליץ על ניתוח PRK ולא לאסיק.
יש לציין כי התוצאה הסופית בשני סוגי הניתוחים - זהה לחלוטין.
המון הצלחה וגיוס נעים
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמתלבט לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיי - תגובה
פרופ` אירית בכר16/11/2011בגילך ובמספרים גבוהים כמו שלך המלצתי היא חד משמעית לניתוח A.S.A. / P.R.K.
הקרנית נשארת חזקה ויציבה יותר . רגישות העיניים נמוכה יותר לפגיעה מכנית מאשר בלאסיק עובדה שחשיבותה רבה לאנשים צעירים וחיילים. כמו כן נשארת שארית גבוהה יותר של ריקמה לתיקונים עתידיים אם יתעורר בכך צורך. התוצאה הסופית של שתי השיטת היא דומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ביש מזלדקלה גוטפריד15/11/2011
שלום רב,
אני עשיתי לפני כחודשיים ניתוח לייזר בשיטת PRK
ההחלמה מהניתוח היתה איטית מאוד ורק לאחר חודש ראיתי "סביר" מקרוב ומרחוק
בעין שמאל ראיתי טוב ובימין פחות טוב.
לצערי, יום לאחר הביקורת של חודש שרטתי את הקרנית ע"י הציפורן.
תחילה הייתי בבי"ח וחבשו לי את העין ויום למחרת נסעתי למרפאה בה עברתי את הניתוח בעקבות כאבים עזים בעין.
הרופא המטפל שם לי עדשה על העין ונתן לי טיפול תרופתי בטיפות
כיום שבועיים וחצי לאחר ששרטתי את הקרנית ולאחר שהוא הוציא לי את העדשה לפני 5 ימים עדיין אינני רואה טוב והרגשתי היא שגם בעין השניה הראייה השתבשה לי .
הרופא נתן לי לצורך שיפור הראיה את הטיפול הבא:
לוטמקס * 2 ביום
VITAPOS * 3 ביום
טילופטיק 1 ביום
ג'נטיל לפחות 3 פעמים ביום
האם הטיפול סביר? האם ה- טילופטיק לא מסוכן.
ברגע שאני מטפטפת את הטיפות לעין שנשרטה אני חשה צריבה. נורמלי??
האם הטילופטיק לא מסוכן???
תודה מראש,
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביש מזל - תגובה
פרופ' אור קייזרמן16/11/2011דקלה שלום,
אכן, לשרוט את הקרנית לאחר החלמתה מניתוח PRK - חוסר מזל משווע.
אך לפי תיאורך המפורט - אין סיבה לדאגה.
לאחר החלמה מהשריטה הראיה אמורה לחזור לראיה חדה וטובה.
לגבי הטיפול התרופתי שקיבלת - מדובר בטיפול המתבקש במקרה זה והוא אינו מסוכן, ההיפך.
יש להישאר במעקב רפואי עד לסוף ההחלמה.
רק בריאות וזהירות
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בועה בעף עף העיןעידן14/11/2011
שלום,
עשיתי ניתוח אינטארלאסיק לפני כחודש ושבוע.
הראיה טובה אמנם יש יובש מידי פעם.
היום קמתי עם הרגשה שיש גוף בעין שמאל.
היום בערב שמתי לב שממש על העףעף התחתון בעין יש סוג של בועה שקופה כזו(ממש על מעל הריס התחתון). האם יש סיבה ללכת לרופא עינייםֿ/רופא מנתח?
תודה,
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועה בעף עף העין - תגובה
פרופ' אור קייזרמן15/11/2011הייתי ממליץ לגשת למכון בו נותחת לבדיקה קלינית.
זה לא נשמע כמו משהו שיש לדאוג לגביו.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קומביגן תופעות לוואימלכה לובל13/11/2011
שלום,
אני בת 58 סובלת מגלאוקומה והרופא נתן לי טיפות קומביגן לאחר טיפות קוסופט אשר גרמו לי לתופעות לוואי מאוד קשות.
לאחר כ 3 שבועות של שימוש בקומביגן היתפתח אצלי גירוי ,גירוד ואודם על מישטחים
גדולים בפנים.
האם יתכן שזה מה קומביגן?
אודה לכם על תשובתכם
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומביגן תופעות לוואי - תגובה
פרופ' ישראל קרמר14/11/2011מלכה שלום רב,
יתכן מאוד ומדובר גם כן ברגישות אלרגית לטיפות קומביגן לכן הנני ממליץ לך להחליף את הטיפות הנ"ל לטיפות מסוג קסלאטאן או לומיגאן או טראבאטן, ואם זה לא יספיק אפשר לנסות טיפות קסאלאקום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שטפי דםעידן13/11/2011
שלום רב
עברתי ניתוח אינטרא לאסיק לפני חודש בדיוק
הכל בסדר חוץ מהעובדה שהשטפי דם סביב האישון עוד לא נעלמו
בהתחלה הם היו גדולים ובימים הראשונים ניכר ירידה משמעותית בהם אך נשארו בשני העיניים שני כתמים ובכל יום שעובר לא רואים ירידה בהם
האם זה חס וחלילה יכול להישאר לתמיד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם - תגובה
פרופ' ישראל קרמר14/11/2011עידן שלום רב,
שטפי הדם הללו נספגים לעיתתים לאט מאוד, אין להם כל משמעות וכל סיכון. לעיתים יש להמתין חודשיים עד לספיגה מוחלטת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית דקהדוד13/11/2011
שלום
רציתי לשאול אם לאחר הניתוח נשארת קרנית דקה זה לא מסוכן?
האם יכולות להיווצר בעיות מסוימות בגלל שהקרנית דקה?
בתודה מראש
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
דוד13/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהקרנית דקה - תגובה
פרופ' ישראל קרמר14/11/2011שלום רב,
לאחר ניתוח לייזר לביטל משקפיים כמובן שהקרנית נעשת דקה יותר מאשר יחסית לפני ליטוש הלייזר, דרגת ההידקקות תלויה במספר הדיאופטריות של קוצר הראיה. לכן כשהקרנית דקה מראש מבצעים ליטוש לייזר שטחי בלי חיתוך קליפה לפני כן וע"י כך נשארת רזרבת קרנית מספקת לבטיחות הניתוח לאחר ליטוש הלייזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים.....אפי12/11/2011
שלום הייתי בשני מכונים וביצעתי בדיקות התאמה בשני המקומות אמרו לי שאני יכול לבצע את ההסרה ,אך במכון אחד אמרו לי שהעיינים שלי יבשות (למרות שאני לא מרגיש את זה ביום יום),ואכן לפני כמה שנים שרציתי לשים עדשות מגע הרופא אמר לי גם שהעיינים שלי יבשות וזה מצריך דמעות מלאכותיות,ובמכון השני (שידוע כמקצועי ביותר) אמרו לי שלא ראו לי עיינים ייבשות ,לכן רציתי לדעת אם וכאשר אני יבצע את ניתוח הלייזר כיצד זה ישפיע לי על העיינים מבחינת יובש (מכיוון ושאלתי אנשים שאמרו לי של היה להם עיינים יבשות לפני הניתוח ולאחר הניתוח היה להם ממש במשך שנה ואף יותר),לכן החשש שאצלי זה יהיה יותר חמור.
ועוד שאלה :במכון אחד אמרו לי שיבצעו לי ת'ניתוח בשיטתprk super, u, ובמכון שטען שאין לי עיינים יבשות בכלל אמרו לי lasik
מה יותר ממולץ ?או שזה אותו דבר?
בתודה מראש......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אפי12/11/2011המספר שלי עלה תוך שנתיים בחצי בעין אחד וברבע בעין שני ,ועדיין לא החלפתי עדשות ,והבנתי שצריך יציבות של חצי שנה לפחות ,האם זה יכול להשפיע על הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` אירית בכר12/11/2011כאשר יש יובש בעיניים יש לשקול היטב את ביצוע הניתוח. במצבים של יובש קשה מומלץ אפילו לוותר עליו.כנראה שזה לא המצב אצלך. ניתוח בשיטת ה PRK / A.S.A עדיף במצבים של יובש מכיוון שהוא שומר יותר על עיצבוב העין . בשל השינוי במספר הייתי ממליצה לך לעבור בדיקה נוספת ולבקש גם בדיקה מקיפה של כמות הדמעות ואיכותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהגם אצלי..
טל12/11/2011זה היה ככה.. ביררתי בשני מכונים.. באחד לא אמרו שום דבר על יובש.. ובמכון השני, עשו בדיקה יותר טובה.. וראו שיש לי קצת יובש.. אם הבעיה אצלך הייתה ממש קשה.. לא היו אומרים לך לעשות ניתוח.. המטרה של הרופאים שתהיה מרוצה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאני אמנם
יוסי מילבאום13/11/2011לא מבינה יותר מידי בכל התחומים ששאלת אבל אני יכולה להגיד לך שאם אתה מחליט לעשות בסוף את הניתוח תעשה באמריקן לייזר!
אני הסרתי שם משקפיים ואני מאוד מאוד מרוצה מהתוצאות והייתי מרוצה גם מכל התהליך והשירות שקיבלתי שם :)
בקיצור ממליצה בחום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לפני ניתוח LASEK CVשירלי08/11/2011
שלום. בת 43 מרכיבה משקפים למרחק 2.25 . נבדקתי ועובי הקרנית היא 530. קבעו לי ניתוח LASEK CV . האם הניתוח הנ"ל אכן מתאים? הבנתי שההחלמה קשה, כמו כן האם ישפיע על קריאה. הייתי שלימה עם עצמי עד שבמכון נמסר לי שההחלמה קשה. האם אכן כך? והאם הניתוח הנ"ל הוא עם יותר סיכונים?
אודה לתשובתכם.
בברכה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עברתי אותו..
טל09/11/2011ביומיים הראשונים, הכל מסנוור.. קשה להיות בבית עם אור.. אבל אחר כך זה בסדר, אפשר כמובן גם לראות טלוויזיה והכל בסדר גמור.. קצת מציק ששמים את הטיפות.. אבל זה שווה את זה.. אחרי שבוע הכל מצויין.. ולאט לאט הראיה מתחדדת..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלפני ניתוח LASEK CV - תגובה
ד``ר עמי הירש10/11/2011שלום רב,
בניתוח זה אין יותר סיכונים. ההחלמה יחסית איטית (במשך מס' ימים עדשת מגע טיפולית וראיה מטושטשת). בקשר לגילך, דברי עם הרופא המנתח, האם ישנה התייחסות לגילך בנושא משקפי ראיה.
בברכה,
ד"ר הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפייםדוד08/11/2011
יש לי 530 מיקרו ומספר 8 ו7.5
כמה מיקרון של קרנית מורידים?
מה המינימום של קרנית שמתחתיו לא מנתחים?
וזה לא מסוכן שהקרנית תהיה דקה?
מה יותר בריא ויותר טוב בטווח הארוך PRK או INTRALASIK?
האם בשנהם מורידים מס מקרון זהה של קרנית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים - תגובה
פרופ' ישראל קרמר11/11/2011דוד שלום,
ב-2 השיטות הנ"ל מורידים את אותו מספר המיקרונים, אך בשיטת האינטראלאזיק הליטוש מתחיל מתחת לקליפה שאותה פותחים קודם לכן, ולכן הליטוש עמוק יותר בניתוח זה במקרי קוצר ראייה גבוה, אך ההחלמה מהירה מאוד. לעומת זאת ההחלמה הראייתית+רפואית לאחר PRK, היא איטית מאוד יחסית במקרי קוצר ראייה גבוה.
ההחלמה הראייתית והרפואית מהירה יותר לאחר אינטראלאזיק, וגם נוחה יותר.
נ.ב. עובי של 530 הוא עובי מספיק אך גבולי לגבי דרגת קוצר ראייה של 8.0 תלוי כמובן בקוטר האישון.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלפרופסור קרמר
דוד13/11/2011אז על מה הפרופסור ממליץ אינטראלאסיק או PRK?
ואם אפשר בבקשה לרשום במספרים כמה מורידים מיקרו וכמה זה קרנית דקה
נ.ב
530 ומספר 8 לא כדאי לעשות ניתוח לייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים לקצר רואיאלי בן זקן08/11/2011
אדון /גברת נכבדים שלום
שאלתי היא האם ניתן לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים רק לקרוב (משקפי קריאה)?
ואם כן ,האם ניתוח כזה יכול לפגוע או לשנות את הראיה שלי לרחוק?
בתודה מראש
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים לקצר רואי - תגובה
פרופ' ישראל קרמר11/11/2011אלי שלום רב,
אין עד היום ניתוח לייזר שנותן פיתרון יעיל לראייה מקרוב, לאנשים שאין להם משקפיים לרחוק.
הניתוח לקרוב במקרה שאין משקפיים לרחוק, עלול לפגוע בראייה מרחוק, ולכן הוא מומלץ רק בעין אחת ולא בשתיהן, וגם במקרה של טיפול בעין אחת, זה עלול להיות לא נוח מבחינה דו-עינית, ויש לבדוק זאת בחיי יום יום עם הדגמה ניסיונית על ידי עדשת מגע.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עזרה דחופהאור06/11/2011
שלום רב,
לפני מספר חודשים ביצעתי בדיקת התאמה במכון "עיניים" ונמסר לי שבגלל מספרי הרב אני צריכה לעשות ניתוח להשתלת עדשה שעולה הון..דבר שגרם לי לוותר על הניתוח הרגיל ולחפש במכון אחר וכך עשיתי לפני מס' ימים ביצעתי בדיקת התאמה במכון אחר "אסותא אופטיק" ושם נמסר לי שאני כן מתאימה לניתוח בעיניים בשיטה הרגילה A.S.A שהעובי שלי הוא 500 ו510 בעין השנייה..קצת מוזר לי התשובות השונות שקיבלתי משני המכונים..מה עלי לעשות? ודבר שני האם העובי שלי (500 ו510) לא מהווים בעיה?? מלבד זה העיניים שלי בריאות.
אשמח מאוד לתשובה..אני רוצה לבצע את הניתוח בשבועיים הקרובים.
אני לא יודעת אם עליי לגשת לעוד מכון להשוואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
פרופ' ישראל קרמר08/11/2011אור שלום רב,
-אם המליצו לך על השתלת עדשות בעיניים כנראה שדרגת קוצר הראייה שלך מאד גבוה כלומר 9.0 מספרים ומעלה. עד 8.0 מספרים עדיין אפשר לעשות ניתוח מסוג ASA המבוצע גם במכון שלנו-"עיניים". עליך לדעת כי בדרגת קוצר ראייה מעל 8.5 או 9.0 התוצאות פחות טובות בשיטת ASA או PRK או LASEK לעומת השתלת עדשה תוך עינית, וגם האפשרות לתיקון בעתיד היא בעייתית בASA, היות ובהשתלת עדשה משאירים את הקרנית לרזרבה עתידית.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
אור08/11/2011תודה רבה על תשובתך
אז אתה לא ממליץ לבצע את הניתוח בשיטה A.S.A. ? איזו עוד אופציות קיימות עבורי? השתלת עדשות זה ניתוח ממש יקר שאני לא יודעת אם אוכל להרשות לעצמי.
מה הסיכונים הכרוכים בביצוע ניתוח בשיטה A.S.A עקב מספרי הגבוה? (חדות ראיה וכו,) במידה ואבצע את A.S.A לא אוכל בכלל לבצע תיקון בעתיד?
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה - תגובה
פרופ' ישראל קרמר11/11/2011אור שלום רב,
התשובה תלוייה בדרגת קוצר הראייה. אם דרגת קוצר הראייה היא מעל 8.0 או 9.0 לא מומלץ לעבור ניתוח לייזר מסוג ליטוש כגון PRK או LASEK, ניתוח בשיטת ASA זה ניתוח דומה לPRK או LASEK. בקוצר ראייה גבוה כזה, מומלץ או לעבור ניתוח מסוג אינטראלזיק אם יש עובי קרנית מספק, כלומר מעל 550-560 מיקרון בערך היות ובקוצר ראייה גבוה מאוד, קיימות לעיתים נסיגות או תגובה בקרנית אחרי ליטוש שטחי (כגון PRK או ASA). ואם הקרנית דקה מ-530-540, כדאי לעבור ניתוח השתלת עדשה תוך עינית, למרות שהוא יקר, היות והוא מותיר את הקרנית לתיקונים עתידיים.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזר להסרת משקפייםעידן06/11/2011
שלום, לפני שנה וחצי גילו אצלי סכרת סוג 2, לאחר המון בדיקות הסכרת שלי דיי יציבה + עברתי בדיקת רופא עיניים ומצאו שהעיניים שלי תקינות והן לא נפגעו מהסכרת.
אני מגיל 13 עם משקפיים שהמספר שלהם לא השתנה (1.5 ו-1.75) ללא צילינדר.
אני מאד מעוניין לבצע הסרת משקפיים בלייזר כי כבר התחרפנתי מהמחירים של המשקפיים השונים שקניתי (והמון!).
אשמח לדעת:
1. האם אוכל לעבור ניתוח לייזר לאור מחלתי?
2. איזה מרפאה אתם ממליצים?
3. יש לי כללית פלטיניום ואשמח לדעת אם יש מרפאות שעובדים איתם (הבנתי שבפלטיניום יש הנחות).
4. מה המחירים של הניתוח הזה (כל אתר ואתר רושמים מחירים שונים) עם פלטיניום ובלי?
תודה רבה ומחכה לתשובתכם.
עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר להסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר06/11/2011עידן שלום. הצעתי היא להגיע לבדיקת התאמה מקיפה באחד מהמרכזים המציעים את השרות .רופאי העיניים בכל המרכזים הם מיומנים מאד ותוכל לסמוך על דעתם. אם לא תרגיש בנוח עם התשובה תוכל לפנות לבדיקה גם במקום אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)