מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עכירות ראשונית בעין- בן 31אפיק07/02/2012
ד"ר יקר,
היום הייתי בבדיקת עיניים שגרתית. לפני כחמש שנים + בצעתי ניתוח לשיפור הראייה לפי שיטת PRK ואני בבדיקות מידי פעם כדי לקבל אינפורמציה על מצב הראייה.
יש לי 1- בעין ימין ו- 0.5- בשמאל.מבחינתי נראה כי אין טעם לבצע ניתוח לתיקון. מה שהפתיע אותי יותר מעבר לאבחנה של בלאפריטיס היא שיש עכירות קרנית ראשונית שאובחנה בעין ימין (סימנים ראשונים של קטרקט?) הרופאה טוענת שאין ממש מה לעשות במצב נוכחי זה ורק להיות במעקב מידי פעם. האם נתון זה אמור להדאיג אותי? יש טיפול אפשרי למניעת הדרדרות? ממה נובע מצב זה ובגיל יחסית צעיר? אני שומע על מחלת קטרקט בגילאים מבוגרים מתקדמים. (ד"א מבדיקת הרופאה נשללה אופציה של גלאוקומה). האם עכירות תיתכן גם בעקבות ניתוח לתיקון הראייה? אני משתדל לשנות את הרגלי העבודה שלי היות ואני מאמץ את עיניי בכתיבה ולעיתים מבלה מס' שעות יומיות רצופות מול מחשב. לתגובתך האפשרית לשאלות שהעליתי ובכלל, אודה מאוד,
בברכה רבה,
אפיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות ראשונית בעין- בן 31 - תגובה
פרופ` אירית בכר08/02/2012בדוק היטב את האבחנה שנאמרה לך. עכירות בעדשה ולא בקרנית היא קטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לאסיקעופר05/02/2012
שלום . אני עברתי לפני כשבועיים ניתוח לאסיק. כיום בעין אחת( 12 משקפיים) אני רואה כבר 6.6 אולם בעין השניה( 13 משקפיים) אני רואה סביב 6.14 בלבד ומטושטש. במצבי כרגע איני יכול לחזור ולנהוג( אני עובד כנהג אוטובוס) ואני מודאג מקצב ההחלמה האיטי מאוד וכמעט התקוע של העין החלשה. איני יודע מה לעשות (אם בכלל יש משהו לעשות כרגע) מאחר ואיני יכול לחזור ולעבוד ואיני יודע כמה זמן המצב הזה של עין חלשה ומטושטשת יימשך?? יש לי ביקורת רק בעוד כשבועיים אצל המנתח אבל מטריד שאנני רואה שיפור רציני כמו בעין שכבר רואה 6.6. האם מצבי נחשב לחריג מבחינת ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח לאסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן05/02/2012שלום רב,
קצב ההחלמה לאתמיד זהה בין העיניים וזה נורמלי שיש עין אחת מתקדת יותר מהשניה.
חשוב גם לדעת איזה ניתוח עברת -
אם עברת לאיסק אזי אני מצפה להחלמה מהירה ולכן זה אכן קצת מדאיג ראיה לא טובה באחת העיניים.
אם עברת ניתוח מסוג PRK (וסביר שכך לאור המספרים שאתה מציין) אזי ההחלמה מניתוח זה הינה איטית יחסית ולכן איני רואה כל סיבה לדאגה.
בכל מקרה אני ממליץ להגיע לבידורת או לפחות ליצור קשר עם המכון המנתח על מנת לבדוק שאכן מדובר רק בהחלמה איטית ולא במשהו אחר.
בברכה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלונתאור04/02/2012
שלום רב,
עברתי ניתוח אינטרלאסיק לפני כחודשיים. היו לי מספרים של 1.75 ו 2.00 עם צילינדרים של 1 פלוס.
בעין ימין אני רואה מעולה ובעין שמאל אני רואה יחסית טוב, אך מטושטש לרחוק והראייה לא חדה כמו בעין ימין, ואני מרגישה זאת באיכות הראייה. יש להגיד שאני מקפידה להשתמש בדמעות מלאכותיות ומרגישה שאיני סובלת מיובש העלול להשפיע על הראייה.
במהלך הניתוח עצמו, זכור לי שבעין שמאל העין שלי ריצדה במהירות כאשר המנתח ביצע את פעולת השיוף. הסתכלתי על נק' כתומה אך העין זזה במהירות גם מחוץ לנק' הכתומה ועד היום איני יודעת אם זו פעולה שביצעתי בכוונה או שזה היה חוסר שליטה בעין.
קראתי כי הלייזר מפסיק כאשר הוא לא תופס את העין במדויק, ואני רוצה להאמין שאין קשר למה שקרה, לבין זה שאיני רואה טוב בעין שמאל. האם זה נכון שבמידה והלייזר לא היה תופס את העין, המנתח היה מפסיק את הניתוח באמצע, או שייתכן ובגלל שהעין שלי ריצדה (ואני זוכרת זאת בוודאות) זה השפיע על תוצאות הניתוח?
אני מודאגת מאוד ואשמח לתשובה, מכיוון שלא נראה לי כי המצב הולך להשתפר... כבר חודשיים שאני מרגישה את אותה תחושה לגבי הראייה
תודה רבה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלונת - תגובה
ד``ר אליה לוינגר04/02/2012אור שלום רב
אל דאגה הליזר זז במהירות מספיקה ומעבר לזה במהלך הטיפול. כאמור במידה והעין יוצאת מטווח המעקב הליזר מפסיק לפעול. עוד קצת סבלנות והדברים עוד ישתפרו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אלגרטו400 לעומת 200דים02/02/2012
שלום מכובדיי
מהו ההבדל שבין אלגרטו 400 לעמות 200* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלגרטו400 לעומת 200 - תגובה
פרופ' אור קייזרמן05/02/2012שלום רב,
ראשית, אלגרטו היא החברה מהמתקדמות הקיימות למכשירי לייזר.
המספרים (200 או 400) הינם התדירות של עבודת הלייזר וקצב העבודה של המכשיר העוקב אחרי העין תוך כדי הניתוח.
זה אומר שאם למישהו יש מסםר של 3.00- (לדוגמא)
לאלגרטו 200 יקח כ 30 שניות להעלים את המספר
לאלגרטו 400 יקח 15 שניות להעלים את המספר
אין כל הבדל אחר או איזהו הבדל בתוצאות הניתוח.
לגבי מעקב אחר העין תוך כדי הניתוח -
אלגרטו 200 עוקב 200 פעם בשניה לאחר העין (במקרה של תזוזה, אפילו קטנה ביותר, הלייזר משהה זאת)
אלגרטו 400 עוקב 400 פעם בשניה
לדעתי 200 פעם זה בטיחותי בהחלט.
כל המחקרי הראו שאין כל הבדל בין המכשירים.
אין ספק שאלגרטו 400 הוא חדש יותר אך כל המחקרים שניסו להוכיח שהוא גם טוב יותר - לא הצליחו לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוחמיקי02/02/2012
אני עשיתי לפני שבועיים ניתוח לייזר מקרוב אני רואה מצויין ורואה מטושטש מרחוק
האם זה ישתפר עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר04/02/2012מיקי שלום רב
חשוה היה לציין את המספר ההתחלתי לפני הטיפול אבל בכל מקרה שבועיים לאחר הניתוח הינו פרק זמן מאוד קצר והדבר עשוי להשתנות בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לנתח רק עין אחתירון01/02/2012
שלוןם רב,
האם אפשרי בניתוח לייזר להסרת משקפיים לנתח רק עין אחת ושהעין השנייה תתאים את עצמה לבד?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתח רק עין אחת - תגובה
פרופ` אירית בכר01/02/2012יש אפשרות לנתח רק עין אחת , אך העין השניה לא תתאים את עצמה. בדרך כלל הדבר לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משחה אחרי ניתוחשגב31/01/2012
לפני חודשיים עברתי ניתוח PRK . אני בן 43 ואני סובל מפיסורה. התחלתי להשתמש במשחה שנקראת "רקטוג'סיק" RECTOGESIC שכחלק מפעולתה גורמת להרחבת כלי הדם באזור המריחה וגם קצת בכל הגוף (תופעת לוואי ידועה: כאבי ראש). האם אין סכנה שהמשחה תגרום להרחבת כלי הדם בעיניים או לעלייה בלחץ הדם התוך עיני? מותר לי להמשיך להשתמש בה? יש לציין שהמשחה מאוד יעילה נגד פיסורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה אחרי ניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/01/2012איני מכיר את המשחה הספציפית אולם, מהיכרותי עם האנטומיה של העין איני רואה איך הרחבה של כלי דם תגרום לבעיה משמעותית בעין.
אם תחוש בהפרעה כלשהי - שווה להיבדק, אבל אני בספק רב אם זה יכול לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוחעופר31/01/2012
שלום רב. אני עברתי ניתוח לאסיק לפני כ-9 ימים . אתמול ביצעתי בדיקת ראייה כאשר בעין אחת(שהיה לה מספר 12 במשקפיים) אני רואה כמעט כבר 6.6 כלומר איכות ראייה של 90% אולם בעין השנייה שבה היה לי מספר 13 במשקפיים העין רואה סביב 45% בלבד ומטושטש מאוד כך שלמעשה אני רואה תקין רק בעין אחת. אני נהג בתחבורה ציבורית(אוטובוס) ואיני יכול לחזור ולעבוד באוטובוס עד אשר הראייה תסתדר גם בעין החלשה והשאלה שלי האם המצב הזה תקין יחסית לאחר 9 ימים של הנתוח או שעליי לדאוג ולבדוק משהו שלא עולים עליו? אגב לדברי המנתח הכל תקין צריך רק סבלנות וגם העין החלשה תסתדר לחלוטין... אני קצת מודאג? האם יש לי סיבה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/01/2012שלום עופר
אני מאמין כי הרופא שניתח אותך יודע מה הוא אומר. טוב להיות ערני ומודע אך איני רואה סיבה לדאגה ניכרת. הרי מספרך היה מינוס 13 .... תן לזה עוד קצת זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- המכשור הרפואיmo30/01/2012
שלום
1 ראיתי פה בפורום שיש הסכמה שהרופא יותר חשוב מהמכונה
האם זה אומר שרופא טוב יצליח יותר טוב עם מכשור רפואי ישן יותר?
2 כל מקום שהיתי בו התהדר באלפי ניתוחים א האם זה אכן כך? ב כמה שנים של ניסיון לרופא נחשב לנסיון מספק?
3 נכון שהמחיר אינו שיקול אבל האם באמת שווה להשקיע אלפי שקלים יותר עבור רופא יותר טוב הרי כולכם אומרים שכל הרופאים בארץ טובים אז השאלה שלי זה כמה יותר טוב יכול להיות רופא אחד מאחר שבשביל זה ישתלם להוציא אלפי שקלים יותר?
4 ראיתי בכתב האחריות של אחד המכונים שאין שום אחריות על כל דבר שקורה לעין לאחר הניתוח שלא קשור לניתוח אני מניח שכך זה בכל המקומות
שאלתי היא הרי אני לאחר שעברתי ניתוח בעין אם חס וחלילה יקרה לי משהוא אני ירצה לפנות ישירות לרופא האישי שלי שהוא המנתח האם אני לא יוכל? (מבחינתי אני רוצה שהוא יהיה הרופא האישי שלי לגבי העינים)
אודה לכם מאוד על התתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכשור הרפואי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/01/2012MO שלום רב
אני מסכים כל הרופאים בארץ טובים. בהנחה כי הרופא אנושי ומקצועי לאחר ששמנו זאת בצד לדעתי ההבדלים בין הרופאים הוא בגישה לכל מקרה ומקרה והניסיון שלו דווקא במקרים שלא הולכים "חלק" והאפשרות שלו להתמודד איתם עם תוצאות טובות בסופו של דבר. חשוב לא פחות היושרה של הרופא לדחות מטופלים לא מתאימים, זהו ההבדל בין הרופאים.
לגבי המכשור, כפי שהתיחסתי קודם הוא כלי המאפשר לרופא להגיע
לתוצאות טובות יותר ושביעות מטופלים גבוהה יותר.
לגבי האחריות, אני משתדל לעמוד זמין למטופלים שלי כמעט כל הזמן אבל ישנם מקרים שלא קשורים כאמור לניתוח ובמיקרים אלה מרפאות קופת החולים אמורות לתת מענה. רופא "אישי" אומר רפואה פרטית וזוהי בחירה שלך בהמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הבדלים במכשירי הלייזר בין המכוניםabcd29/01/2012
לכל מכון יש מכשיר שונה, ואני מניח שגם בתוך אותו מכון (עיניים) יש מיכשור שונה בסניפים השונים. מה מידת ההשפעה של המכשיר על הניתוח, והיכן נמצא המכשור המתקדם ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים במכשירי הלייזר בין המכונים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר29/01/2012ABCD היקר
אם שאלת לגבי "עיניים" אז בסניפים של ירושליים ותל אביב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד"ר לוינגר
abcd29/01/2012לאיזה מהסניפים בת"א התכוונת (יש 2)?
כיצד משפיע המכשור על התוצאות הסופיות של הניתוח, כלומר במה מתבטאים בפועל ההבדלים בין המכשירים השונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד"ר לוינגר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר29/01/2012abcd היקר
סניף "עיניים" יש אחד בת"א
באופן כללי כל המכשירים בארץ פועלים תחת סטנדרט ורמת דיוק גבוה וכן עברו את מבחני ה fda.
קשה להתיחס לכל הבדל והבדל בין המכשירים אבל באופן כללי
יש הבדל בשיטת וקצב מעקב המכשיר אחר העין
צורת שיוף הקרן ופרופיל השיוף.
פרמטרים אלה יכולים להשפיע על מידת הדיוק של המכשיר הסיכוי לסינוורים והילות לאחר הטיפול.
למרות כל האמור לעיל חשוב יותר לזכור כי מי שעומד מאחורי הליזר חשוב יותר לדעתי, ז"א הרופא המנתח שאחראי בסופו של דבר להחלטות קליניות חשובות עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד"ר לוינגר - תגובה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן30/01/2012מסכים עם ידידי ד"ר לוינגר, אולם לדעתי אין לזלזל באיכות מכשיר הליזר כמדד להצלחת הניתוח.
אמנם הרופא המקבל את ההחלטות הקילניות הינו חשוב ביותר, אך מכשיר הלייזר, אשר בפועל הוא הוא שמוריד את המספר, חשוב לא פחות.
בברכה,
פרופ' קיזרמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעיניים והתאמה לניתוחabcd29/01/2012
יש לי יובש קל בעיניים, ואני משתמש באופן קבוע בטיפות ג'נטיל. האם הדבר יכול למנוע ממני לעבור ניתוח (עשיתי לפני כשנתיים בדיקת התאמה ונמצאתי מתאים, אך היובש החל לאחר מכן), והאם יש צורך להפסיק עם הטיפות לפני הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים והתאמה לניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר29/01/2012כדי לדעת אם אתה מתאים לניתוח לייזר , עליך להגיע ולהבדק בדיקה מלאה. אל תפסיק את השימוש בתחליפי דמעות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיובש בעיניים והתאמה לניתוח - תגובה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/01/2012
שלום רב,
ניתוח לייזר להסרת משקפיים אינו משפיע על רמת היובש שהמנותח ירגיש לאחר הניתוח.
כוונתי היא שאם המטופל סובל מיובש לפני הניתוח - בסיר להניח שיסבול מכך גם לאחר הניתוח.
אם אינו סובל מיובש - גם לאחר הניתוח אינו יסבול.
כל זה נכון למעט תקופת ההחלמה הראשונית (חודש-חודשיים לאחר הניתוח, במקרים נדירים יותר מכך) - בתקופה זו אכן יכול להיות החמרה ביובש וצורך להשתמש בטיפות הרטבה יותר מהרגיל.
לאחר תקופת ההחלמה הצפי הוא לחזרה לרמת היובש הרגילה (אם קיימת בכלל).
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיובש בעיניים והתאמה לניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר29/01/2012ABCD יקר
לדעתי התשובה לא מוחלטת. בדרך כלל אין השפעה של הטיפול על היובש בעיניים וההדגש בדרך כלל אולם בחלק מהמטופלים יתכן והיובש יתגבר לאחר הניתוח ועליך לקחת זאת בחשבון. ממליץ בכל מקרה לציין את הדבר בעת בדיקת התאמה ולבדוק את מידת היובש (קל, בינוני וחמור)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות ריפרשמיקי27/01/2012
שלום,
שמעתי שכדאי להמשיך עם טיפות "ריפרש" גם כמה חודשים אחרי הניתוח (PRK) אפילו אם אני לא מרגיש שהעיניים יבשות, כי יש יובש גם כשלא מרגישים אותו וכשיש יובש זה מעכב את ההחלמה.
אם זה נכון אז למשך כמה זמן צריך להמשיך עם הטיפות? (שנה?)
כמה פעמים ביום צריך לשים?
(עברו 3 חודשים מיום הניתוח).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות ריפרש - תגובה
פרופ` אירית בכר28/01/2012בתחליפי דמעות ניתן להשתמש ללא הגבל זמן ובכל מינון בתנאי שאינם מכילים חומר משמר. אכן מספר חודשים לאחר ניתוח לייזר עדין מומלץ להמשיך ולהשתמש בתחליפי דמעות, מינימום 3 -4 פעמים ביום. אם כבר עברו שלושה חודשים מיום הניתוח כדאי להגיע לבדיקה אצל הרופא המנתח. ביכולתו לבדוק את כמות הדמעות ואיכות שכבת הדמעות בעיניך ולהמליץ על המשך השימוש או הפסקתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמן ההחלמה מניתוח ASAתומר27/01/2012
מהו זמן ההחלמה הממוצע לניתוח ASA שלאחריו אני כבר צפוי להתחיל לראות חד וללא טשטוש בשתי העיניים?
אני נמצא כשבועיים מניתוח, עם ראיה סבירה לתפקוד יום יומי, אך טרם רואה חד בשתי העיניים, ואחת העיניים מטושטשת מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ההחלמה מניתוח ASA - תגובה
ד``ר אליה לוינגר27/01/2012תומר שלום רב
שיטת ה ASA ושיטת ה PRK דומות כעיקרון אחת לשניה. אני מדווח למטופלים שלי שבטווח של שבוע לאחר הטיפול עדיין חדות הראיה עשויה להיות בעיתית בחלק מהמיקרים עם שיפור נוסף לאחר הסרת עדשות המגע. אם לא עברת בדיקת רופא מנתח עד עכשיו ממליץ את בדיקתו אם כן ולדבריו הכל תקין יש צורך בסבלנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהזמן ההחלמה מניתוח ASA - תגובה
פרופ` אירית בכר27/01/2012בחודש שלאחר ניתוח ASA הראיה עדין לא מושלמת. יתכן גם כי איכות הראיה לא תהייה אחידה ומלווה בעליות ומורדות . התהליך הוא הדרגתי. ענין נוסף הוא התרופות אותן יש לקחת במשך תקופה זו, כחלק מתופעות הלואי תתכן הפרעה לראיה.למרות זאת יש להמשיך ולהשתמש בתרופות לפי הוראות הרופא ולא לקצר את משך השימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלוםרונן26/01/2012
רציתי לדעת יש לי צילנדר גבוה האם אני יכול לעשות את הניתוח בלייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` אירית בכר26/01/2012בחלק ניכר של המקרים ניתן לטפל בצילינדרים גבוהים. רק בדיקת התאמה מקיפה תתן לך תשובה המתייחסת באופן ישיר אליך. לעיתים הצילינדר הגבוה הוא תופעה המתלווה למצבים בהם אסור לבצע ניתוח לייזר. המלצתי- יש להגיע להגיע לבדיקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום - תגובה
ד``ר אליה לוינגר27/01/2012רונן שלום רב
ראשית, רק לאחר בדיקת התאמה מקיפה אפשר יהיה לקבוע האם ניתן לטפל בצילינדר הגבוה.
שנית חלק ממכשירי הליזר כיום יכולים להעריך את מידת כיוון הצילינדר בצורה מדויקת על ידי טכנולוגיה של זיהוי הקשתית (הצבע של העין) על ידי כך לקבל דיוק רב יותר בטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תוצאת ניתוח PRKמיקי26/01/2012
אני 7 שבועות אחרי ניתוח PRK והמספרים נעלמו לגמרי ואני רואה טוב מאוד. אבל מה שנשאר זה בדיוק אותם הצילינדרים שהיו לי לפני הניתוח (0.50 בכל עין). למה נשארו לי הצילינדרים? האם הרופא השאיר אותם בכוונה מסיבה כלשהי? או שמכשיר הלייזר לא הצליח "להתגבר" על הצילינדרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ניתוח PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן26/01/2012שלום רב,
ראשית יש לאמר כי 7 שבועות לאחר הניתוח זה עדיין לא התוצאה הסופית ויש סיכוי סביר להעלמות הצילינדרים בהמשך.
אך חשוב מכך - תוצאה כמו שאתה מדווח עליה (שארית של חצי צילינדר) הינה תוצאה מצוינת שאמורה לתת לך חדות ראיה טובה מאוד.
בן אדם רגיל (שלא עבר ניתוח ולא זקוק למשקפיים) אפילו לא יידע שיש לו ליקוי ראיה מסוג זה מכיוון שיראה מצוין ואף לא ילך לבדיקה.
לכן מסקנתי - תהנה מהראיה הטובה ואל תחפש סיבות לחוסר הצלחה - הניתוח, כצפוי, הצליח.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתוצאת ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר27/01/2012אלון שלום רב
כפי שציינת תוצאת חדות הראיה טובה מאוד וזה מה שחשוב באמת
כמו כן יש עדיין סיכוי לשינוי במספר מאחר ועברת ניתוח בשיטת ה PRK
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)