מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת משקפיים וצילינדרמרדכי01/12/2011
יש לי היום משקפיים ללא צילינדר והאופטמטריס שלי אומר שאין לי בכלל צילינדר כמו כן הייתי אצל מכון להסרת משפיים ובבדיקה שלהם לא מצאו לי צלינדר
אבל שהלכתי למכון נוסף אמרו שיש לי 0.5 צילינדר
האם זה הגיוני שהרוב אומר שאין לי והמכון מצא שיש לי צלינדר?
האם זה מסוכן שיעשו ניתוח שכביכול ויש לי צילינדר ובאמת אין לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים וצילינדר - תגובה
פרופ` אירית בכר04/12/2011התאמת משקפיים אינה דומה לניתוח לייזר. במיקרים רבים נמצאים הבדלים בין מרשם שניתן בחנות לזה שניתן במרכז רפואי. ההבדלים הללו לרוב אינם משמעותיים, כמו במצב שלך. בקש מהמרפאה לערוך בדיקה נוספת לפני הניתוח וגלה להם את חששותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסרת משקפיים וצילינדר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/12/2011מרדכי שלום רב,
לעיתים, מנח הראייה איננו מקבל צילינדר בצורה מדוייקת ואז רצוי לא לתת צילינדר במשקפיים.
כנראה שמדובר בצילינדר לא משמעותי וקטן, אחרת הראייה תושפע משמעותית כמשתקנים הצילינדר.
כמובן שבזמן טיפול הלייזר יש להשתמש בבדיקה של אופטימטריסט של המכון שבו הניתוח מבוצע .
בברכה,
פרופסר קרמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קוצר ראייה משתפר לאחר גיל 40?ליאור01/12/2011
קראתי טענה שבסביבות גיל 40, יש קצרי ראייה שראייתם לרחוק משתפרת.
האם יש אמת בכך?
האם בגיל זה המספר לא יציב?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה משתפר לאחר גיל 40? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן01/12/2011ליאור שלום,
אכן הסטיגמה הזאת די נפוצה אך לא ממש אמיתית. לעומת זאת, יש יתרון מסוים לקצרי ראיה החל מגיל 40 ואני אסביר.
בן אדם אמטרופ (ללא משקפיים) יראה מצוין לרחוק ולקרוב עד גיל 40, ללא משקפיים כמובן. אך בגיל 40 לערך יתחיל לחוש בעיה בראיה לקרוב ויזדקק למשקפי קריאה. לרחוק ימשיך לראות טוב ללא משקפיים.
הליך זה הינו נורמלי ופיזיוליגי, אין מדובר בבעיה או מחלה.
היתרון של הקצר אוי הינו בכך שבגיל 40, כשתתחיל הבעיה לקרוב, יוכל פשוט להוריד את משקפיו ולראות מצוין ללא משקפיים (מדובר על מספרים של עד מינוס 5 בערך).
קוצר הראיה חוסך לו את משקפי בקריאה.
זה יתרון לא מבוטל, אבל זה לא אומר שראייתו משתפרת - אלו שני דברים שונים.
אין קשר ליציבות המספר, המספר לרחוק נשאר יציב (כמובן שיכול לעלות כמו לכל אחד אחר אבל לא עולה בגלל ההגעה לגיל 40).
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהראיה משתפרת אחרי גיל 40
עדית טחורש-ג'03/12/2011פרופ' קייזרמן שלום רב ותודה על תשובתך בעניין הראיה המשתפרת.
רציתי לדעת מה, סטטיסטית, קורה עם "בלינדרים" כמוני בעלי מספר מינוס 8.75 וצילינדרים 1.25?
אני בת 43 וראייתי "השתפרה" בשנתיים האחרונות, כך שכעת יש לי 8- ו-1.25, ובעין שמאל, שהיתה 7.75- עם צילינדר 1.25 יש לי כבר 7- עם צילינדר 1.00 .
מעבר לשמחה הגדולה (:-)) מה, סטטיסטית, קורה לאנשים כמוני? כמה שנים נמשכת הירידה במספר, ולאיזה מספר בערך מגיעים?
בנוסף לכך, האם זה אומר שלא אצטרך משקפי קריאה, אלא פשוט אשאר עם משקפי קוצר ראיה במספר נמוך?
אני מבינה שההתקדמות היא אישית לכל אחד, לכן אני שואלת מבחינה סטטיסטית מה ידוע בעניין?
תודה רבה רבה! לך!
עדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השפעת הרדמה על העיניים לאחר ניתוחשרון30/11/2011
לפני כמעט שנה עברתי ניתוח להסרת משקפיים. במהלך הביקורת שאני נמצאת אצל הרופא כי הראייה שלי לא הכי הכי אחרי הניתוח הרופא המליץ על טיפות הילו רוניקס . השתמשתי בכל הטיפות ההילו שיש. ההילו רוניקס גרמו לעיניים הרגשה נוראה של צריבה יובש שהפסקתי אחרי מספר ימים כי ראיתי שהטיפות מחמירות ולא עוזרות. לפני שבוע עברתי ניתוח בהרדמה למחרת העיניים צרבו לי שרפו דמעו ומה לא וכל זאת במשך 4 ימים . עכשיו יותר טוב אך הראייה הדרדרה ואיני רואה מרחוק ומקרוב קשה לי לקרוא. אני משתמשת בטיפות הילוג'יל ובג'יל ויסקוטירס. האם יש השפעה של ההרדמה על העיניים ואני מקווה שזה זמני ויחלוף אך לי נראה שהטיפות הילורוניקס גרמו להחמרה בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת הרדמה על העיניים לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן01/12/2011שלום רב,
במצבך הייתי ממליץ על בדיקה קלינית במכון בו נותחת.
על הרופא לבדוק מהו הגורם ליובש, האם הבעיה בחוסר בדמעות או שהבעיה בזמן אידוי הדמעות.
הטיפול לכל אחד מהבעיות שונה.
גם התדרדרות הראיה צריכה להיבדק - האם קשורה ליובש או אולי לעליית מספר?
בדיקה קלינית מלאה תתן את התשובות לכל השאלות האלו.
רק בריאות
פרופ' אור קיזרמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוחי תיקון לאחר הניתוח הראשוןליאור30/11/2011
שלום רב,
האם יש משמעות מעשית להגבלה על מספר ניתוחי תיקון לאחר הניתוח הראשון.
ממה שהבנתי, כולם מדברים שניתוח המשך (Enhancmenet) מאד תלוי בהחלטת המנתח והוא בכל מקרה PRK/LASEK.
יש מכונים שמגבילים את המספר ויש כאלה שלא.
האם יש הגבלה (רפואית, לא עסקית) לגבי מספר הניתוחים החוזרים.
מהי הסטטיסטיקה לגבי מנותחים בגיל 40 - כמה ניתוחים חוזרים הם בד"כ צריכים.
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי תיקון לאחר הניתוח הראשון - תגובה
ד''ר נדב בלפר30/11/2011שלום ליאור
מדובר בעניין רפואי - לא עיסקי
ככל שמנתחים יותר - מסירים יותר רקמה ונותרת קרנית דקה יותר
היא יכולה להיחלש מתחת לעובי מסויים
כמו כן - יש יותר סיכוי לתגובה / צלקת - היכולים לפגוע באיכות הראיה
זו הסיבה שיש חשיבות רבה לבדיקה רפואית מקצועית.
אין ממש סטטיסטיקה כזו - זה לא קורה הרבה ותלוי בכל כך הרבה גורמים... (עובי הקרנית, המספר שהוסר, המספר הקיים, נוכחות בעיות נוספות כמו קטרקט ועוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בירור קטן לגבי מספרים ועובי קרניתרועי30/11/2011
שלום,
ערכתי חיפושים רבים באינטרנט וניסיתי להבין את החישוב לגבי כמה עובי קרנית מורידים עבור כל "מספר". ז"א, אם יש לי מספר של 5- כמה מיקרון מורידים כדי שהמספר בעין יגיע לאפס?
ערכתי בדיקות התאמה ונמצא שעובי הקרנית בעין שמאל היא כ-490, בעין ימין העובי עומד על 510.
האם עובי זה מספיק, באופן כללי, לביצוע ניתוח בשיטת הלאסיק (LASIK) למספרים של 6- ו 5-?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור קטן לגבי מספרים ועובי קרנית - תגובה
פרופ` אירית בכר30/11/2011לכל "מספר" מסירים 12 עד 15 מיקרון מעובי הקרנית . נתון זה משתנה בהתאם לקוטר הטיפול, פרופיל הטיפול הנבחר, וסוג המכשיר. החישובים אותם אתה מנסה לערוך הם כלליים ביותר. החישוב המדוייק נעשה על ידי הטכנאי לפי הנתונים שלך.
באסותא אופטיק המדיניות שלנו היא שמרנית ואין אנו מנתחים בשיטת לאסיק קרניות שעוביין מתחת ל500 מיקרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הורדת צילינדר בלייזרנטע28/11/2011
שלום [:
יש לי מספר 5 במשקפיים ו 1 בצילינדר , האם אפשר להוריד את הצילינדר ע"י לייזר בלי להוריד את המספר ? או אולי רק להקטין את המספר .. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת צילינדר בלייזר - תגובה
פרופ` אירית בכר28/11/2011בהחלט ניתן להוריד רק את הצילינדר. ניתן גם להוריד את הצילינדר וחלק מהמספר. איני רואה את ההגיון בכך. ניתן להוריד את כל המספר ואת הצילינדר כך שלא תהיה כלל תלות במשקפיים. אני ממליצה להגיע לבדיקת התאמה ולראות את מדת התאמה לניתוח . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסרת משקפיים בלייזר
נטע28/11/2011אני בת 17 ואני רוצה להעלות את הפרופיל בצבא אבל אני אוהבת את המשקפיים [: אז אני קצת מתלבטת ..
מאיזה גיל אפשר לעשות את הניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסרת משקפיים בלייזר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/11/2011שלום רב,
אם אכן תעשי ניתוח שיורידו רק את הצילינדר ולא את המספר - זה לא יעלה לך את הפרופיל הצבאי.
את הניתוח ניתן לעשות מגיל 17.5 ואכן ניתוח העלות את הפרופיל לאחר הניתוח (אם הפרופיל אכן ירד עקב המשקפיים).
כמו שד"ר בכר הציעה, אני מציע להגיע לבדיקת התאמה ולראות שאת מתאימה לניתוח ואז לחשוב על כל ההשלכות
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ירידה בראיה אחרי טיפות v-opticכפיר28/11/2011
אני 7 שנים לאחר ניתוח לייזר אינטרהלסיק. היתה לי בעיה של הילות ולפני מספר חודשים החלטתי לטפל בזה, הרופא רשם לי טיפות V-optic ואמר לי לקחת טיפה אחת בעין ימין למשך חודשיים, לאחר חודש שלקחתי את הטיפה ראיתי שמצב ההילות החמיר ואני רואה פחות טוב בעין ימין והפסקתי לקחת. קודם כל אני רוצה לדעת אם נגרם לי איזשהו נזק לעין? והאם יכול להיות שהמצב זמני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בראיה אחרי טיפות v-optic - תגובה
ד``ר עמי הירש28/11/2011שלום רב,
לא נגרם כל נזק. פנה לרופא המטפל לבדיקה חוזרת. ישנם מצבים בהם מטופלים נוטלים את טיפות הוואופטיק גם למשך שנים ללא כל תופעות לוואי. יתכן ויש צורך להחליף את סוג הטיפות.
בברכה,
ד"ר הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 5 חודשים אחרי ניתוח לאסקליז26/11/2011
שלום,
אני 5 חודשים אחרי ניתוח לאסק ובבדיקה האחרונה שלי לפני שבועיים,
הרופאה נתנה לי להשתמש שוב בטיפות לוטמקס כדי לשפר את הראיה עוד יותר,
לפי הבדיקה עין שמאל 6/6.5 ועין ימין לא זוכרת משהו כמו 6/9
בנוסף הרופאה אמרה שהגעתי כמעט למקסימום והיא רוצה לגרום לשיפור נוסף ע"י הטיפות כי קיים סיכוי שזה יועיל.
אני שבוע עם הטיפות ואני רואה קצת מטושטש זה הגיוני? בעיקר כתוביות קטנות וזה לא היה קודם.
שאלה נוספת, בבדיקה אצל האופטומטריסט, האופטומטריסט ביקש לדעת בחלון על הספפרים באיזה צבע אני רואה יותר טוב אדום או ירוק, אפשר לדעת מה המשמעות של בדיקה כזו?
יש לציין שזו הייתה הפעם הראשונה שניתקלתי בה.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים אחרי ניתוח לאסק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן27/11/2011שלום ליז,
לוטמקס אלו טיפות המכילות סטרואידים למגוון סיבות: נגד דלקת, נגד אלרגיות, נגד עכירות בקרנית ועוד.
איני יודע מהי הסיבה המדויקת שהרופא שלך נתן לך את הטיפות.
לגבי בדיקת אדום/ירוק - מדובר בשימוש בתופעה אופטית/פיסיקלית ידועה לצורך בדיקת ראיה.
לכל צבע יש אורך גל שונה וכל אורך גל ספציפי נופל על איזור אחר ברשתית.
האופטומטריסט הבודק משתמש בכך כדי לדעת איפה בדיוק נופלות קרני האור.
לא כל האופט' משתמשים בשיטה זאת.
לדעתי היא שיטה טובה.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאוקיי, אבל בין היתר
ליז28/11/2011הטיפות גורמות לטישטוש הראייה קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאוקיי, אבל בין היתר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/11/2011הטשטוש עלול להופיע בדקות הראשונות לאחר טפטוף הטיפות אבל לא לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עשיתי ניתוח בשטית A.S.Aנתנאל26/11/2011
שלום רב רציתי לדעת אחרי כמה זמן אפשר לחזור לעשן לאחר הניתוח עשיתי ניתוח בשטית A.S.A?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי ניתוח בשטית A.S.A - תגובה
פרופ' אור קייזרמן27/11/2011איני ממליץ לעשן, לא לאחר ניתוח לייזר ולא לפניו.
אך עלי להודות כי מבחינת הניתוח, אין מניעה לעשן אפילו מיד לאחר הניתוח, יש להקפיד שלא יכנס עשן ישירות לעין.
רק בריאות
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה ההשלכות של ניתוח לייזר בעיניים?חפציה24/11/2011
אשמח לדעת האם ישנם מחקרים שנעשו לאורך תקופה ארוכה ודנים על ההשלכות האפשריות שיש אצל מי שעובר ניתוח לייזר בעיניים. אני מעוניינת בניתוח שכזה, אך חוששת מאוד מההשפעה על ראייתי לכשאתבגר ואזדקן. פגשתי באנשים רבים שעברו את הניתוח, ולא מעט מהם התלוננו על דלקות חזורות ונשנות, טשטוש ראיה ואף על מספר שחזר.
אודה להארותכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההשלכות של ניתוח לייזר בעיניים? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן27/11/2011ניתוחי לייזר להסרת משקפיים מבוצעים כבר למעלה משלושים שנה ולא נמצא סיבוך מיוחד שמופיע לאחר זמן רב.
כמובן שכמו בכל תהליך רפואי יש סיבוכים אולם הם מופיעים בטווח הקצר שלאחר הניתוח וניתנים לריפוי. הסיבוכים הינם נדירים, אך קיימים.
הניתוח, מבחינה טכנית, פשוט מאוד. הלייזר משנה את קימור הקרנית ובכך גורם לקרני האור להתמקד על הנקודה הנכונה ברשתית.
הלייזר לא נכנס לעומק העין ולא עושה כל פעולה אחרת מלבד שינוי קימור הקרנית.
הראיה משתנה באופן פיזיולוגי עם הגיל - בעיקר לקרוב. זאת אומרת שמעל גיל 40 יש צורך במשקפי קריאה, גם למי שיש משקפיים וגם למי שלא, גם למי שעבר את הניתוח וגם מי שלא.
לגבי חברייך שעברו את הניתוח - ישנם תופעות לוואי צפויות בתקופת ההחלמה לאחר הניתוח- יובש, סינוור, טשטוש לתקופה מסוימת (בסוג מסוים של ניתוח) - כל אלו תופעות שחולפות לאחר זמן מה (תלוי בסוג הניתוח).
תלונות על דלקות חוזרות ונשנות - לא תופעת לוואי של הניתוח ויש צורך לבדוק כל מקרה לגופו.
לגבי מספר שחוזר - חשוב להבין שהניתוח מאפס את המספר ותו לא. אין לאף אחד יכולת למנוע מהמספר לעלות לאחר הניתוח. אם המספר חוזר - ברוב המכונים שי אחריות לתוספת לייזר ללא חיוב. אבל לא תמצאי מכון שיבטיח לך שלא יעלה המספר מהסיבה הפשוט - שלא ניתן להבטיח דבר שכזה.
אני מציע שתגיעי לבדיקת התאמה בה נבדוק האם את מתאימה לטיפול ולאיזה טיפול בדיוק, תקבלי את כל ההסברים ונענה על כל שאלותייך.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה מטושטשת - שבועיים לאחר לאסקרוני23/11/2011
שלום,
לפני שבועיים בדיוק עברתי ניתוח Lasek CV באחד מהמכונים המובילים בארץ, בשתי העיניים המספר היה 4 וגם צילינדר.
נכון לעכשיו אני רואה בסדר, אך לא מעבר ובוודאי שלא 6/6 (ללא שינוי ניכר מידי יום) וכבר עולות בי חששות שאולי משהו בכל זאת השתבש.
רציתי לדעת האם המצב הזה תקין? עשוי להשתפר? מה הסיכויים שלי באמת להגיע ל6/6 הנכסף ללא ניתוח משלים?
כמו כן, חיפשתי ולא מצאתי - מה הפרוטוקול לגבי רישיון נהיגה? האם יש ללכת לאופטימטריסט ולשלוח בקשה לרישיון חדש? עשוי להיות כלול כחלק מהניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה מטושטשת - שבועיים לאחר לאסק - תגובה
פרופ` אירית בכר24/11/2011תהליך ההתייצבות של הראיה יכול להיות בן חודש ימים ואף יותר. בחודש הראשון לא נהוג להתייחס יתר על המידה לתוצאות בדיקת הראיה. השיפור אינו אחיד וניתן להבחין בשיפור ואחריו הרעה ושיפור נוסף. רוב המטופלים שרואים היטב בסוף תהליך ההתייצבות אינם רואים היטב בחודש הראשון. יש להקפיד בנוסף על נטילת התרופות , להשתמש בתחליפי דמעות לפחות חמש פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה 12 יום אחרי PRKמישל21/11/2011
עברתי ניתוח PRK לפני 12 ימים.
המספר שלי לפני הניתוח היה 5.5 בעין ימין ו7 בעין שמאל (עם צילינרים)
הניתוח מיועד ליצירת ראיית Monovision.
עכשיו - 12 ימים אחרי, ללא משקפיים אני רואה די מטושטש לרחוק ולא מסוגל כמעט בכלל לקרוא או לעבוד במחשב.
מכיוון שאני עובד במחשבים, לקחתי בסופרפארם משקפיי קריאה עם כמה מספרים.
מה שגיליתי זה שעם מספר +1 (מיועד לקריאה) אני רואה די טוב לרחוק ברמה שמאפשרת נהיגה ועם מס +2.5 אני יכול לקרוא ולעבוד במחשב (אם כי זה קשה לאורך זמן).
האם למרות שלמעשה אני רואה שיש לי כרגע מס' +1 לרחוק ומס' +2.5 לקרוב - זה מצב סביר ויכול להשתפר תוך שבועיים ולהגיע למספרים המתוכננים, או שיש להניח שיש כאן בעייה של תיקון יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה 12 יום אחרי PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר22/11/2011המצב אותו אתה מתאר סביר ביותר לאחר ניתוח PRK. ההקלה באמצעות משקפי קריאה מומלצת ואינה משנה את תוצאות הניתוח. כנראה שבבדיקת ראיה שתערך חודש לאחר הניתוח , ראייתך תהייה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבקשה להבהרת הסיבות לראייה הלא תקינה
מישל23/11/2011מה התהליך שהעין עוברת בין הניתוח עד להחלמה מלאה ומדוע בעצם הראייה אינה תקינה בשלב הביניים?
לפי הבנתי המוגבלת אין מדובר בצמיחה מחדש של האפיתל שמסתיימת אחרי מספר ימים.
נראה לי גם שלא מדובר בעכירות או בחוסר שקיפות מסוימת, כי אז משקפיים לא היו עוזרים. כלומר אם משקפיים עוזרים אפשר אולי להסיק שהקימור של הקרנית לא מביא את התמונה המפוקסת בדיוק לקרנית אלא (מכיוון שמספר הוא +) למקום שהוא מאחורי הקרנית.
האם מדובר בקימור של הקרנית שעדיין אינו מגיע למצב המתוכנן מהניתוח והוא משתנה עם תהליך ההחלמה?
כ"כ מדוע הראייה לקרוב כל כך גרועה? האם הניתוח פוגע זמנית בגמישות של הקרנית וביכולת לשנות את הפוקוס לקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבקשה להבהרת הסיבות לראייה הלא תקינה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן23/11/2011שלום מישל, להלן ההסבר:
אכן צמיחת האפיטל מסתיימת לאחר כ 4 ימים, אולם האפיטל עדיין לא שקוף לגמרי בתקופה זאת. האפיטל עצמו בנוי ממספר שכבות ועד שהם מסתדרות בסדר הנכון ונבנות כשקופות לחלוטין זה לוקח כ 4 שבועות.
בתקופה זאת צפוי שגדילת האפיטל בצורה לא סימטרית תגרום למספר (פלוס בד"כ) וצילינדר - ולכן הראיה המטושטשת. המספר והצילינדר ישתנו מידי יום עד להעלמותם הצפויה לאחר ארבעת השבועות האלו.
הראיה לקרוב מטושטשת בגלל אותו מספר - פלוס, שמקשה על הקריאה, וכמובן גם בגלל הצילינדר הזמני הקיים.
אין קשר להעלמות הפוקוס לקרוב (אקומודציה) שכן פעולה זאת נעשית בעדשה התוך עינית ולא בקרנית. יכולת האקומודציה לא נפגעת מהניתוח כלל.
לאחר ניתוח PRK התרופה הכי טובה היא הסבלנות.
רק בריאות
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עיניים יבשות לאחר ניתוח להסרת משקפיאריאלה גרשון21/11/2011
לפני 9 חודשים עברתי ניתוח להסרת משקפיים במכון ידוע . עין אחת נותחה שאראה למרחק ואחת לקרוב. הבעיה לא כל כך נפתרה כי מקרוב קשה לי להתמקד ולקרוא ולכן יש כאבים בעיניים הרחוק קצת יותר טוב אבל בלילה לא יכולה לנהוג כי לא רואה ברור. בגלל היובש בעיניים מהניתוח וגם שלא ראיתי היטב טופלתי בטיפות של הילוקומוד, הילוג'יל והילוקאר. עכשיו קבלתי מרשם להילורוניקס. מה שקורה שהעיניים יותר יבשות והן נדבקות וצורבות וגם אני חשה עייפות רבה מה שלפני זה לא חשתי. אני חזרתי לטיפות הילוקומוד וג'יל שיש לי והפסקתי עם הרוניקס. האם ידוע על תופעות לוואי אלו לטיפות רוניקס? אני כמובן במעקב וצריכה לחזור למכון לבדיקה אבל אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים יבשות לאחר ניתוח להסרת משקפי - תגובה
פרופ` אירית בכר22/11/2011תופעת הלוואי של יובש בעיחניים לאחר ניתוח ידועה ומוכרת. לרוב המצב משתפר לאחר מספר חודשים . לעיתים משך תהליך ההטבה מתארך. הטיפול המועדף הוא שימוש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר. מטופלים רבים מגיבים לתחליפי דמעות מסוג מסויים בצורה לא טובה ולכן מומלץ לנסות סוגים שונים של יצרנים שונים עד למציאת הסוג היעיל והנוח יותר. טיפול נוסף העוזר במקרים רבים הוא שימוש ב"פלגים" - מעין פקקים החוסמים את צינוריות הניקוז של הדמעות אל האף וגורמים לדמעות להשאר על פני העין. מעקב אחרי השינוי בכמות הדמעות ואיכותם נחוץ במצבים אילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות מגע חד פעמיות וניתוחabcd21/11/2011
האם שימוש בעדשות כנ"ל במשך שעות בודדות (כ-5) מידי שבוע (משקפיים בשאר הזמן), פוגע בהתאמה לניתוח לייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע חד פעמיות וניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן21/11/2011הרכבת ע"מ לא פוגעת במידת התאמתך לניתוח.
מומלץ להסיר את עדשות המגע כשלושה ימים לפני בדיקת ההתאמה וכשבוע לפני הניתוח.
בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתלבטת לגבי הסרת משקפיים בלייזר-רותם20/11/2011
האם יש סיבות מוצדקות לגבי "לקיחת סיכון" לביצוע הסרת משקפיים בלייזר?
האם יתכן שהדבר יפגע בהווה או בעתיד בראייה?
אני לפני כ5 שנים הושפזתי בבי"ח שיבא מאחר והיו לי סדקים בקרנית שנבעו מכך שישנתי עם עדשות רכות. מאז סבלתי מיובש לעיתים רחוקות אשר טופלו ע"י משחה או טיפות עיניים.
הרופא דאז אמר לי שיש להמנע מהרכבת עדשות מגע על מנת שהקרנית תוכל לשקם עצמה ולהבנות מחדש ואולי אף לשקול בעתיד ניתוח להסרת משקפיים.
מאחר ויצרתי לעצמי בלאגן סביב נושא העיניים קיים בי חשש גדול ללקיחת סיכון לגבי הניתוח אך בוער בי יותר הרצון להפתר מהרכבת משקפיים.
כיום אני בת 25.
אשמח להתרשמותכם מהמקרה ולהצעתכם.
תודה מראש, רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת לגבי הסרת משקפיים בלייזר- - תגובה
פרופ' אור קייזרמן21/11/2011רותם שלום,
ראשית חשוב להבהיר - אכן אין כל סיבה מוצדקת לקחת סיכון הנוגע לעיניים.
כעת נישאר לברר האם ביצוע ניתוח לייזר הינו בגדר "סיכון".
ובכן, מועמד שנמצא מתאים להסרת משקפיים בלייזר, הניתוח אינו מהווה סיכון לגביו. מי שנמצא לא מתאים (לאחר בדיקת התאמה רצינית ועמוקה) אכן אני מסכים שאם יבצע את הניתוח - הוא בגדר סיכון עבורו.
לגבי המקרה הספציפי שלך -
בבדיקת ההתאמה הרופא יצטרך להסתכל על הקרנית שלך ולראות האם נשארו צלקות מהרכבת ע"מ שגרמו לאישפוזך. כמו כן הרופא יצטרך לאבחן טוב טוב את מצב יובש העיניים שלך, לפעמים המועמד נפסל לניתוח אך ורק מסיבה זאת.
כמובן שיש את השיקולים הרגילים הנכונים לכל מועמד - עובי קרנית, חדות ראיה, מספר, צילינדר, קמירות קרנית ועוד עשרות נתונים כאלו ואחרים.
אם לאחר בדיקת ההתאמה תקבלי תשובה שאת מתאימה לניתוח, את יכולה להיות שקטה ובטוחה בתוצאותיו.
אין לאף רופא אינטרס לנתח עיניים שאינם מתאימות לניתוח, זאת הסיבה שכרבע מהמועמדים נפסלים במעמד בדיקת ההתאמה.
מקווה שהצלחתי להפיג מעט מחששותייך.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)