מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבועיים אחרימשה05/04/2012
שלום רב
אני שבועיים אחרי prk.ועדיין לא רואה טוב,אבל אמרו לי שזה יסתדר.
מתי אני יכול כבר להתאמן בחדר כושר ולרוץ?
ומתי אני יכול כבר לשחק כדורסל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים אחרי - תגובה
פרופ` אירית בכר08/04/2012הגיוני ששבועיים לאחר PRK ראייתך עדין איה טובה. השיפור בראיה הוא איטי ויש להתאזר בסבלנות
ניתן כבר ללכת לחדר כושר ולרוץ אך מומלץ להמנע עדין מספורט קבוצתי כדי למנוע מצב של פגיעה בעין . היא עדין רגישה לשפשוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם אני כשירה לעבור ניתוח?פטל04/04/2012
שלום, לפני מס' ימים עשיתי בדיקת התאמה לניתוח תיקון ראיה בלייזר
ונמצא שהקרנית שלי דקה יחסית 480, והקימרות גבוהה 47.8
הרופא אמר שאין לי קרטוקונוס אבל שמצב כזה עלול לקרות בעתיד (אם או בלי הניתוח)
הרופא המליץ על ניתוח בשיטת PRK
השאלה שלי,
האם על סמך הנתונים האלה מסוכן לבצע את הניתוח?
האם באמת אין השלכות מהניתוח בנוגע להתפתחות של המחלה?
האם מומלץ להמתין לראות אם יהיה שינוי?
אשמח לתשובתכם, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני כשירה לעבור ניתוח? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר04/04/2012פטל שלום רב
על פי הנתונים שהצגת וגם על פי הערכת הרופא המצב גבולי ולכן ההמלצה שלו על טיפול שמרני בצורת PRK נתון חשוב שלא ציינת הוא מידת המספר שלך.
בכל מיקרה אפשר לשקול ביצוע בדיקה נוספת ולשמוע עוד דעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמספרים הם -4 -3.75
פטל05/04/2012ויש לי גם צילינדר (ואני בת 25 במידה וזה רלוונטי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מחלות עיניים משפחתיות והסרת משקפייםחו04/04/2012
לצוות האתר שלום
לסבתי היתה מחלת גלאוקומה וניתוח קטראקט, שניהם לעת זקנה. האם הדבר ביעייתי לביצוע ניתוח הסרת משקפיים? (נבדקתי ונמצאתי מתאימה לניתוח אך לא ידעתי על המחלות)
תודה וחג שמח, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות עיניים משפחתיות והסרת משקפיים - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/04/2012שלום יעל
בעקרון מידע זה עינו מונע ניתוח אך הייתי מספר זאת למנתח לפני- שישווה עם ממצאים שאולי ראה בבדיקה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לפני ניתוחחו03/04/2012
צוות הרופאים שלום
מזה שנים רבות יש לי משקפיים עם מספר קבוע (2- לראייה למרחק). לפני כשנה קניתי משקפיים חדשים והמספר היה 1.75. לאחר בדיקה שערכתי במכון עיניים אני מועמדת לניתוח אינטראלסיק. יש לי מספר שאלות:
1- האם קיים תהליך ריפוי "טבעי" של העיין (ללא ניתוח)- בו המספר הולך ומשתפר?
2- במידה ותהליך כזה אכן מתקיים בשנים לאחר שאני עוברת ניתוח, מה המשמעות- האם יש דבר כזה ראייה"טובה מדי" או שאם הניתוח מתקן את הראייה ובמקביל, או לאחריו, העיין גם "מתקנת את עצמה" התוצאה היא ראייה לא טובה?
3- האם ביצוע הניתוח מונע או משפיע על היכולת לעבור בעתיד פרוצדורות אחרות בעיין (כמו ניתוח קטרקט וכו...).
תודה, איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפני ניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן03/04/2012שלום רב,
1. איני מכיר שתהליך טבעי (לא ניתוחי) שגורם להורדת המספר.
2. מכיוון שאין תהליך ריפוי טבעי אני לא צופה שזה יקרה גם לאחר הניתוח.
3. אין כל קשר בין ניתוח לייזר להסרת משקפיים ובין ניתוח קטקרט עתידי.
רבים ממנותחי כבר הספיקו לעבור גם ניתוח קטרקט - בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שינוי בתוצאת הניתוחגיל02/04/2012
אני בן 44 ועברתי ניתוח PRK לפני 4 חודשים. בבדיקה חודש אחרי הניתוח היה 0 בעין שמאל, ובעין ימין היה פלוס חצי מספר. בבדיקה שלושה חודשים לאחר הניתוח התוצאות השתנו: בעין שמאל יש מינוס רבע מספר, ובעין ימין יש מינוס חצי מספר. למה קרה השינוי הזה והאם יש סיכוי שהראייה תחזור להיות ללא מספרים (כמו שהיה חודש לאחר הניתוח)? גם הצילינדרים שהיו לי (חצי צילינדר בכל עין) נשארו כפי שהיו לאחר הניתוח (למה?).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתוצאת הניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר03/04/2012בניתוח מסוג PRK קיימים שינויים עד להתייצבות מלאה שלושה עד ששה חודשים לאחר הניתוח. המספר אותו תיארת בבדיקת שלושה חודשים הוא מצויין לאדם בגילך והוא מאפשר קריאה ללא מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- prkמשה02/04/2012
אני 8 ימים אחרי prk.היה לי 1.5 ב2 העיניים וצילינדר בעין שמאל.
בעין ימין אני רואה כמעט מושלם אבל בעין שמאל אני רואה מטושטש מאוד(פחות טוב אפילו מלפני הניתוח) שאלתי את המנתח שלי(מנהל אחד המכונים המפורסמים) על זה והוא אמר: לא מעניין אותי איך אתה רואה העיקר שאין כאבים.
הגיוני כזה הבדל בין העיניים? מתחיל להפחיד אותי ממש..
ועוד שאלה מתי אני יכול לחזור לשחק כדורסל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר prk - תגובה
פרופ` אירית בכר02/04/2012שמונה ימים לאחר ניתוח PRK עדין אי אפשר לנבא מאום לגבי תוצאות הניתוח. יתכנו עליות וירידות באיכות הראיה בחודש הקרוב ויתכן גם כי הראיה בעין שמאל תהיה טובה יותר באשר בעין ימין.
נחוצים סבלנות והקפדה על נטילת התרופות באופן מלא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 5 שבועות לאחר PRK - הבדל בין עינייםabcd01/04/2012
בעין אחת רואה די טוב (כ-90 אחוז להערכתי), אך בעין השנייה הראיה מטושטשת מעט. לפני הניתוח מספרים היו -2. האם ייתכן שהמצב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 שבועות לאחר PRK - הבדל בין עיניים - תגובה
פרופ` אירית בכר02/04/2012שינויים בראיה לאחר PRK יתכנו גם שלושה חודשים ויותר לאחר הניתוח. בדיקה בעוד כחודשיים תהייה אפקטיבית כדי לדעת מה התוצאה ואם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף או תיקון נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה5 שבועות לאחר PRK - הבדל בין עיניים - תגובה
פרופ' ישראל קרמר03/04/2012שלום רב,
ההחלמה הראייתית באופן כללי לאחר ניתוח מסוג PRK היא איטית והדרגתית. לעיתים ההחלמה מאד איטית ולוקח כ-3-6 חודשים עד שהחדות מגיעה לרמה גבוהה.
לעיתים עין אחת מחלימה לאט יותר מהשניה. זה תלוי בתהליכי הריפוי וההגבלה הביולוגיים באיזור ליטוש הלייזר.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שימוש מוגבר בטיפותדן01/04/2012
לפני חודש עברתי ניתוח אינטרלסיק, עין ימין רואה בסדר, עין שמאל קצת מטושטש. לפני 3 ימים שמתי לב שאם אני מגדיל את תדירות הטיפות (דמעות מלאכותיות) מפעם ב-3 עד 4 שעות לפעם בשעה - שעה וחצי, יש הטבה בראייה בעין שמאל, עדיין לא טוב כמו עין ימין אבל יותר טוב. אני רוצה לשאול אם זה בסדר להשתמש בתדירות כל כך גבוהה בטיפות ומה התדירות המקסימלית המותרת. עוד דבר - אני שואל את עצמי איפה הייתי עד עכשיו שלא השתמשתי יותר בטיפות ואולי בשלב מוקדם יותר של ההחלמה הייתי יכול לעזור יותר לעין והאם פגעתי בתהליך ההחלמה שלא השתמשתי יותר. אז מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש מוגבר בטיפות - תגובה
פרופ` אירית בכר02/04/2012ניתן להשתמש בתחליפי דמעות ללא הגבלה. יש להקפיד כי הטיפות לא יכילו חומר משמר. אם הטיפות מועילות ,בהחלט ניתן להמשיך בכך בחודשים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
דן02/04/20121) האם פגעתי בתהליך ההחלמה בכך שלא השתמשתי מוקדם יותר?
2) איזה טיפות מומלצות בתדירות שאני משתמש? ניסיתי טירס נטרול פרי, הילו קומוד, ג'נטיל.
3) מה צריך לקרות כדי שהעניין יסתדר ואני לא אצטרך טיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשימוש מוגבר בטיפות - תגובה
פרופ' ישראל קרמר03/04/2012דן שלום רב,
את הטיפות ליובש ניתן לטפטף כמה פעמים שרוצים, אין הגבלה. אני ממליץ להשתמש בתחליפי דמעות יעיל יותר בשם הילוקומוד או הילוג'ל שהם יעילים יותר לטיפול ביובש.
לא קרה שום נזק שלט טיפלת באופן תכוף יותר בטיפות ליובש.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיםד4901/04/2012
עין שמאל עצלה. עברתי ניתוח בילדות (כיום בן 22) והפזילה חזרה. מעוניין בניתוח להסרת משקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפים - תגובה
פרופ` אירית בכר02/04/2012מומלץ לעבור בדיקה אצל מומחה לפזילה כדי לקבל את חוות דעתו על טיפול בליזר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסרת משקפים - תגובה
פרופ' ישראל קרמר03/04/2012שלום רב,
ההתאמה לניתוח הלייזר תלויה בדרגת האמבליופיה או בדרגת עצלות הראיה. אם העצלות מאד כבדה, ז אינך מתאים לניתוח הלייזר כי הוא לא ישפר חדות הראייה בצורה משמעותית. אם רצונך לטפל בעצלות הראיה קיים טיפול מיוחד של עבודה מול תוכנת מחשב מיוחדת הנקראת נוירוויז'ן.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהתומר28/03/2012
שלום קראתי בכמה מקומות שאחרי ניתוח לייזר תיתכן חזרה יחסית במספר. הבנתי שהחזרה במספר היא באופן יחסי למספר ההתחלתי. אני מספר 6.75 ב2 העיניים ורציתי לדעת פחות או יותר מה ההערכה למספר המקסימלי שהמספר יכול לחזור?
המספר שלי יצי כבר 3 שנים ועשיתי בדיקת התאמה ב2 מכונים ואני מתאים.
מחכה לתשובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/03/2012שלום רב,
הסיכוי לרגרסיה ע"פ הערכתי הינה כ 5% לכלל המנותחים.
אין דרך לדעת אל מי זה יקרה אולם הטיפול בכך די פשוט - תוספת לייזר.
תוספת הלייזר בד"כ כלולה באחריות מהמכון בו תנותח והיא אמורה להיות ללא הגבלת זמן, ממליץ לבדוק נושא זה במכון בו תקבע ניתוח.
אין דרך להעריך בכמה יעלה המספר (אם בכלל יעלה), אבל בכל מקרה לא מדובר על חזרת מספר משמעותית, זה לא יתקרב למספרים הנוכחים שלך.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRK VS LASIKלנא28/03/2012
בבדיקות להסרת משקפיים בלייזר, נמצאת מתאימה לניתוח מסוג לאסיק
אך יש לי חששות, מכוון ואחרי עיון בספרות, נודע לי שהפלאב (flap) שמרימים, אף פעם אינו עובר ריפוי טוטאלי, וזה עלול להגביל אותי בעתיד ולהימנע מכל מיני פעיליות מחשש להיפרדות הפלאב
אני שוקלת לבקש לבצע את ה-PRK ולא את הלאסיק (או אינטראלאסיק), מחשש מהינתקות הפלאב בעתיד.
מה דעתכם בנידון? מה הסיכוי להתנתקות הפלאב בטווח הרחוק? האם קיימת מספיק ספרות לגבי העניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK VS LASIK - תגובה
תזוזת מתחלה (פלאפ) הינה דבר נדיר ביותר ונגרמת כתוצאה מטראומה (ציפורן של בילד, תאונת דרכים וכדומה).
המקרים הינם נדירים ביותר - אבל עדיין קיימים.
מסיבה זאת אינני ממליץ על ניתוח לאסיק למי שנמצא בקבוצת סיכון מוגברת לפגיעה טראומטית: העסקים באומניות לחימה לדוגמא.
אכן בניתוח מסוג PRK אין את הסיכון הזה (כי אין בכלל מתלה).
החסרון היחיד שניתוח PRK הינו זמן ההחלמה היותר ארוך מאשר ניתוח לאיסק.
אם את לוקחת בחשבון את זמן ההחלמה ואין לך בעיה עם זה - ניתוח PRK הוא אכן בחירה נבונה.
שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליטי
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לגבי ניתוח לייזראדיר28/03/2012
שלום.
אני סטודנט בן 19.5 ובעוד חודשיים אני מתגייס.
יש לי בעיניים בערך מספר 5- עברתי בדיקת התאמה וכנראה שהעין שלי בריאה ויש לי אפשרות לעשות ניתוח ASA(זה של הליטוש) אבל הרופא גם אמר לי שהייתי כמעט צריך לעשות את הניתוח של החיתוך קרנית אבל הוא אמר שמתאים לי בסוף הASA.
אז השאלות שלי:
כמה זמן בערך המספר של המשקפיים אמור להיות יציב אם בכלל?
איזה ניתוח מומלץ ל5- ?
כי פשוט הרופא אמר שמבחינתו אני מוכן לניתוח ואם אני רוצה שאני יקבע תור.
ואם גם תוכלו להסביר לי בקצרה מהם הם הדרישות המינימליות לניתוח מבחינת המנותח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ניתוח לייזר - תגובה
בגילך, ללא קשר בכלל למספר במשקפיים, אני ממליץ רק על ניתוח מסוג PRK (ASA הוא ניתוח PRK לכל דבר ועניין).
לא מומלץ ניתוח לאסיק (עם ה"חיתוך") ולכן מבחינתי זוהי לא אופציה בגילך.
זה עונה על מרבית שאלותיך.
לגבי יציבות המספר - בבדיקת ההתאמה נבדק נושא יציבות המספר, אם הומאמת לניתוח, זה אומר שמספרך יציב.
לא הבנתי למה כוונתך מבחינת "הדרישות המינימליות לניתוח מבחינת המנותח"?
אם התכוונת למי מתאים ומי לא - הנושא גדול ומסובך, אולם בגדול אוכל להגיד שיש צורך במספר יציב, קרנית עבה, קרנית סימטרית, מצב בריאותי תקין.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
אדיר29/03/2012תודה רבה לך על העיענות דוקטור
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי אינטרה-לאסיקאורח28/03/2012
אני כמעט 4 שבועות אחרי אינטרה-לאסיק. עין שמאל רואה טוב, עין ימין התבררה כבעלת שארית מספר(מינוס 0.25) והיא רואה פחות טוב משמעותית מעין שמאל. אני רוצה לציין שעין ימין תמיד הייתה העין הדומיננטית. עוד תופעה ששמתי לב אליה היא שהאישון של עין ימין נראה רחב יותר, לפעמים אפילו פי 2 בקוטר מהאישון בעין שמאל.
אני שם לב שיש שינויים בראייה תוך כדי היום, בערב לדוגמא אני רואה יותר טוב מאשר באמצע היום. הראייה שלי (התמונה שאני רואה) לא יציבה, אני לא רואה עדיין בצורה אחידה ומאוזנת. דבר נוסף - דברים שאני לא יכול לראות בעין ימין, לא מופיעים מרוחים או מטושטשים אלא כפרגמנטים שבורים, כמו תמונת קליידסקופ (אין לי תיאור יותר טוב, מצטער...).
1) האם אני עדיין בתהליך החלמה וכמה זמן עד שהראייה תתייצב?
2) ממה שאני יודע, אחרי אינטרהלאסיק ההתייצבות צריכה להיות מהירה וזה לא ככה. מה דעתכם?
3) למה ההבדל באישונים?
4) שאלת מליון הדולר - האם יש עוד סיכוי לשיפור הראייה בעין ימין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אינטרה-לאסיק - תגובה
אכן ההחלמה מניתוח לאסיק (ואיטרא לאסיק אני שונה לאסיק רגיל בכל מובן ועניין) אמורה להיות מהירה.
איני יכול לענות על אף שאלה בלי בדיקה קלינית.
רק לאחר בדיקה קלינית הרופא יוכל לדעת את התשובה המדויקת לכל אחד מהשאלות החשובות שאתה מציג.
אני ממליץ לקבוע בדיקה במכון בו נותחת.
בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי חודש ולא רואה טוב! מרכז"עינים"מיטל26/03/2012
היי עברתי ניתוח בעיניים לפני חודש וחצי אצלכם ברשת עיניים עין אחת אינטרלאסיק ועין אחת prk רציתי לדעת וכי למה עין אחת הייתה מספר 2- לרוחק עם חצי צילנדר ונשאר לי 1- עם הצילנדר ב prk ??הובטח לי שאני אראה טוב ומאז הניתוח יש לי בערבים סינווא והאורות בוהקים והעין לא רואה טוב וזה עושה לי כאבי ראש ומצבי לחץ בכל גופי. למה מבטיחים לי תוצאה על מספר כה נמוך 2 בשני העיניים והתוצאות לא טובות? מדוע? אם הייתם אומרים לי שיישאר לי מספרנוסף לא הייתי עושה זרת. מדוע יש לי מספר שמטריד אותי מאוד???? מה העיקר לקחת עוד 10000 ש"ח מאנשים ולהבטיח הבטחות ולא לקיים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי חודש ולא רואה טוב! מרכז"עינים" - תגובה
ד``ר אליה לוינגר27/03/2012שיר שלום
מאחר ועברת באחת העיניים ניתוח prk הכולל שיוף, קצב ההחלמה אורך מס' שבועות.
במהלך ההחלמה ישנן תופעות לוואי של הילות וסנוורים שפוחתות עם הזמן.
בכל מקרה אני בטוח כי הרופא המנתח ישמח לבדוק את עינייך פעם נוספת.
בברכה ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משקיפ שמש וניתוח ASAדור24/03/2012
אם אני עובר ניתוח ASA כמה זמן מרגע שעברתי את הניתוח עלי להרכיב את משקפי השמש? והאם אני צריך להרכיב את המשקפיים שהמכון מספק או שאני יכול להרכיב איזה משקפי שמש שאני רוצה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקיפ שמש וניתוח ASA - תגובה
ד``ר אליה לוינגר24/03/2012דור שלום רב
אני מדריך את המטופלים שלי להרכיב משקפי שמש לפחות למשך 3 חודשים לאחר הניתוח. בכל מקרה במדינתנו חשוב להרכיב משקפיי שמש עם וללא ניתוח, חשוב שיהיו בעלי מסנני קרינה אולטרא-סגולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלגבי המשקפיים
דור25/03/2012יש לי משקפי שמש של ריי באן .. שאלתי אם אני יכול להרכיב אותם במקום המשקפיים שהמכון מספק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)