מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלגולי עינייםלבנת17/10/2009
שלום,
בתי בת 5 חודשים לפני כשבוע החלה לגלגל עיניים לאחור לשבריר שניות מס' פעמים ביום. הדבר קורה רק כשהיא שוכבת על הגב ולא מלווה בתופעות נוספות.
הילדה מתפתחת באופן תקין (מתקשרת, צוחקת, מתהפכת ואף מנסה לזחול)
חשוב ציין כי בעין שמאל שלה אובחן DUEN'S SYNDROM הגורם לפזילה קלה בעין - רופא מומחה בדק אותה ואמר שאין צורך לעשות דבר כי הילדה בריאה לחלוטין.
האם יש לי סיבה לדאוג? אם כן, מה עלי לעשות?
תודה רבה מראש,
לבנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללבנת שלום
ד``ר שי מנשקו18/10/2009ככול הנראה אכן מדובר ב" תבנית התנהגותית " , אולם עם הנ"ל ממשיך כדי לשקול הערכה ע"י נוירולוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וחולשה עד כדי חוסר תפקודרות12/10/2009
ביתי בת ה-7 סובלת מאפילפסיה מוקדית בצד שמאל שעוברת הכללה , סבלנו סבל מטורף , אובדני הכרה ונשימה אשפוזים אמבולנסים.
ניסינו דפלפט עד המקסימום לא עזר הוסף אוספולט נהיתה זומבי , הורד האוספולוט ניסינו תוספת קפרה לדפלפט , אך לאחר חודש שקט שוב אובדני הכרה נשימה שוב עלינו בכמות עד המקסימום ולא עזר. הוסף למיקטל במטרה לרדת מקפרה טפו טפו טפו 4 חודשים ללא פרכוס. אך לא ירדנו מהקפרה שכן הרופא אמר שאם זה הצליח כך אז להמשיך. היא מקבלת 3 תרופות במקסימום : דפלפט, למיקטל וקפרה וסובלת מעייפות מטורפת. כל יום יומיים מתקשרים מביהס שהיא מתעלפת מעייפות.
דיברתי עם הרופא שאומר שזאת תופע לוואי אך עדיף מפרכוס וזה נכון !!!!!!!!!!1 אך מנ עם חיי חברה , לימודים הילדה לא מתפקדת. יש איזו בדיקות שצריך לעבור כדי לראות בגין מה העייפות הזאת ? אולי יש פגיעה באיזה איבר פנימי בשל התרופות? שמעתי שדפלפט פוגע בבלוטת התריס..
האם זה נכון? עשיתי לה בדיקות לפני 5 חודשים ומאז לא.. איזה סוג בדיקה לבקש?
נמאס לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרות שלום
ד``ר שי מנשקו14/10/2009את אכן שוב מתארת את הקושי הרב שבין איזון ומניעת התקפים ובין הנסיון לשמור על אורח חיים תקין ככול שניתן, אשר לעיתים תכופות סותרים זה את זה.
בנוגע לביתך- גם קפפרה ברמת גבוה ובעיקר דפלפט יכולים לגרום לעיפות קשה ושינויי התנהגות אצל המטופל בהם. האם ניבדקה רמת דפלפט בדם? האם מקבלת קרניטין כתוספת (חלבון הניתן לעיתים לחולים המטופלים בדפלפט ויכול לעזור במניעת בעיות בכבד ואולי גם חולשה כללי) ?
כו כן ממולץ לבצע EEG חוזר בכדי לשלול אפשרות שלא מדובר בהמשך האירועים הפירכוסים אשר כעת הם ללא ביטוי חיצוני אולם עם שינויים בתרשים ה EEG שאותם ניתן לאתר בבדיקה ( אפשרות יחסית לא שכיחה).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכון בגלל המחלהאנונימית12/10/2009
לפעמים אני חושבשבגלל המחלה יותר מידי עמוק אנשים לועגים ולא מיבנים אני לא יודעת בזמן אחרון
המצב שלי מתדרדר באוכל אני אוכלת ארוחה ואחת אני שוקלת 35 וכיתה ט"
אני מרגישה שאני בדיכאון בזמן אחרון אף אחד לא שם מה קורה חלק לועגים בבית ספר
ובגלל בהמחלה אתה מרגיש למה לי זה דווקה?קרה
זה מולד או משהוא
כי אנשים בזמן קורבים לא במינים ומתרחקים ממך
ואתם שם לב אני שמה שהמחלה פגעה בי מאוד ריגשעית ובראותית
למה לי זה עובר?
יש מצב אם ראני עושה ניתוח לפעים אני מקריאה תאכל גם
וגם אתה שם לב
שאנשים לא איתך בהפסקות זה גורם לי לדאון שבא לך למות כול מה שתאבד בגלל המחלה אךף איש לא מבין.
מה העצה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו14/10/2009לא לגמרי ברור מה השאלה- בכול אופן דיכאון כחלק ממחלה כרונית מורכבת ( שמחלת האפילפסיה הינה אחת מהמובילות בהם! )ידועה, מוכרת, ודורשת טיפול בהקדם!!
פני/ה להערכה פסיכולוגית בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי אפילפסיהדני11/10/2009
שלום רב!
שמי דני
יש לי ילד בן שנתיים וחצי , הוא מאוד מפותח לגילו .
הוא מטופל בתרופות נגד אפילפסיה , אבל בזמן חום , התרגשות , מאמץ , שמחה וכעס.
הוא מקבל התקפים אפילפסיים.
האם זה קשור לחיסון שהוא קיבל בגיל שנה הכוונה (חסון המשולש) וזה מה שגרם?
אם יש לכם ידע בנושא ויכולים להמליץ לי אשמח מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני שלום
ד``ר שי מנשקו12/10/2009באים בנך מפרכס גם בזמן התרגשות או כול שינוי קטן כפי שאתה מתאר - יתכן שאיננו מאוזן תרופתית ויש לשקול לגשת להערכה חוזרת אצל הנוילורוג המטפל.
מבחינת החיסון- הדברים ניבדקו על "סדרות" של מאות אלפי ואף מליוני ילדים ולא נימצא כול קשר ישיר בין חיסון מסויים להופעת האפילפסיה. יש לציין במקביל כי ישנה אפשרות כי כול חיסון יכול " לשפעל" נטייה גנטית לההופעת אפילפסיה מכול סוג וזאת כמובן לא ניתן לדעת מראש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור בבקשה תיכנסאנונימית10/10/2009
לכבוד הדוקטור
לפני10 ששנים גילו את המחלה בגן הילדים התנתקיות
היום אני בת 15 ואני מפספסת את הצרכים שלי
במכניסם בית הספר וכ'
התקפים יש לי כול יום בתדירות
עכשיו השאלה שלי?
האם יש לי זכיות לתביעה מביטוח לאומי
אודה לך מאוד אם תעזור לי בזה
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה שלום
ד``ר שי מנשקו12/10/2009לחולי אפילפסיה- כמו לכול החולים האחרים במחלות כרונית ישנם זכויות קבועות מביטוח לאומי ע"פ אחוזי הנכות שניקבעים להם. יש לגשת /או לבקש לשלוח טופס תביעה אשר ניתן למלא עם רופא מטפל או הנוירולוג ואז להגיש להערכתם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות EEG האם זה תקיןשרון ש08/10/2009
ממצאי הבדיקה היו: בוצעה בדיקה בשינה טיבעית. רקע לא סדיר , סימטרי , מורכב מפעילות טיטא ודלתא. לא נרשמו מרכיבי שינה פיזיולוגיים אחרים , מאחר וכנראה כל הרישום היה בשינה עמוקה שלבים 3-4.
ביצענו את הבדיקה מלכתחילה מכיוון שאחרי שנתנו לה פריפל 3 ( ברזל) היו לה תגובות של רפלקסי מורו מלווה בהתנשפות שנראה כמו פרכוס.
כיום אנחנו נותנים לה פרקיד שזה ברזל על בסיס רכיבים טבעיים בלבד וכרגע אין תגובה חוזרת כפי שנראתה.
מה משמעות תוצאות הבדיקה?
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון שלום
ד``ר שי מנשקו09/10/2009קטע הבדיקה שכתבת- מתאר תבנית שינה תקינה בלבד .
מה הקשר לאיזה סוג ברזל מטופל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EEGקרן06/10/2009
שלום
בהמשך לפנייתי הקודמת בה תיארתי כי בני בן ה-4 נפל בגן ללא סיבה . תוצאות בדיקתEEG בשינה הצביעו על ארטיפטקים (פעילות חדה מימין) ולכן נדרשנו לחזור על הבדיקה. היות ואנו ישנים עם בננו הבחנו כי באחד הלילות הילד רעד ואירע מעין איבוד נשימה ולאחר מכן שיעול ותנועות לא רצוניות בגוף לפני התעוררות.
קיבלנו את תוצאות הבדיקת השניות EEG בשינה. בתוצאה נכתב: התקבל תרשים בעל רקע איטי בלתי סדיר גבוה מתח מורכב מגלי דלתא ותטא סימטרים בלתי סדירים בתדירות 4-6 הרץ מתאים לשינה ולגיל. נרשמה פעילות כישורית וKCOMPLEX סימטרית. בקטעי עירנות קצרים נרשמה פעילות גלים איטים סימטריים ובלתי סדירים. רקע זה הופרע לעיתים קרובות יחסית ע"י התפרצויות גלים חדים גבוהי מתח סינכרונים והתפרצויות גלים זיזיים, לעיתים בהדגשה שמאלית.
לסיכום- תרשים פרוקססימאלי, מוקדיות חשודה משמאל לבירור הדמיתי וביקורת.
מתנצלת על הפירוט הרב, אודה לך על תשובתך.
הורים מודאגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו06/10/2009התרשים מראה חשד "למוקד" אפילפטי- כלומר איזור מסוים במוח החשוד בפעילות חשמלית חריגה והדורש ברור לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EEGד06/10/2009
שלום
לפני כשבוע עבר בני בן ה-4.5 אירוע בגן הילדים אשר תואר על ידי הגננות כ"נתק" שהילד נמצא בו לכ-6 דקות. ביום שישי האחרון ערכנו לבני בדיקת EEG בשינה. תוצאת הבדיקה הגיעו היום וזה לשונה
"הרקע מורכב דלתא ותטא. נמצאו כישורי שינה סימטריים וסינכרונים. נצפו לעיתים גלי ורטקס בסדרות במשך 1-2 שניות ובדרך כלל היו בולטים יותר על פני המיספרה שמאל. לקראטת סיום הבדיקה נצפו 2 ארועים של פעילות תטא רתמית, בולטת יותר בשמא, אך בשל ארטיפקטים של תנועה קשה לקבוע בדיוק היכן החלה הפעילות. באירוע השני היתה פעילות דומה גם בצד ימין לקראת סוף האירוע. בסך הכל האירועים נמשכו כ 20-30 שניות.
לסיכום - תרשים החורג מהתקן בשל הבדלי צד ופעילות תטא רתמית שטיבה לא ברור. מומלצת הדמיה (MRI) וקורולציה קטונית"
מאחר והרופאה המטפלת לא שוחחה איתנו אלא שלחה את תוצאות הבדיקה, ומכיוון שאנו מודאגים מאוד מתוצאות הבדיקה, אודה לך אם תסייע לי בהסבר תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו06/10/2009לא ברור גם לי באם התאור מתאים לתרשים חריג או לא- בכול אופן כדי לחזור על ה EEG בערנות ושינה ואז להחליט בהתאם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי כבד ללוקח למיקטלאפרת05/10/2009
שלום רציתי דחוף לדעת את השם הרפואי של בדיקת תפקודי כבד שיש לעשות למי שנוטל למיקטל
בלועזית ואת הערכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת שלום
ד``ר שי מנשקו06/10/2009לא ברור לי מה בדיוק את שואלת - היות ולמיקטל ביחס לתרופות אחרות ( כגון דפלפט, טגרטול וכו) איננו בעל תופעות לואי עיקריות הפוגעות בתפקודי הכבד.
האם התכונת ל SGOT SGPT ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתקרן03/10/2009
שלום רב,
בני בן ה-4 נפל לפני כחודש בגן. הגננת תיארה אירוע בו הילד נפל, הלך צעד אחורה ושוב נפל. הילד היה בהכרה וטען שרגליו חמות ואינו יכול ללכת. לאחר מכן, הילד היה חולמני אך בהכרה. מאז, ערכנו בדיקת EEG בה נאמר כנראה פעילות חדה מימין ולכן נדרשנו לחזור על הבדיקה בשנית. מאז האירוע איני רגועה ובמבחינה כי בשנתו ישנן תנועות לא רצוניות בגוף- ידיים, רגליים, כתפיים וראש. בנוסף, בשנתו, מס' פעמים , הילד משתעל ונראה כי "איבד נשימה" לאחר מכן כאילו רוצה להקיא אך מיד נרדם. במהלך היום הילד פעיל ומתנהג כרגיל. מלבד תנועות לעיסה שנחשבות כבדר חדש כאשר הוא בוהה בטלוויזיה.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן שלום
ד``ר שי מנשקו06/10/2009אף אחד מהדברים שתארת איננו ספציפי לאירועים פירכוסים, אבל כמובן גם לא שולל זאת על הסף.
עם את עדין מודאגת - פני להערכת נוירולוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלנה30/09/2009
שלום רב ותודה על העזרה.אחי הקטן שהוא בן 13 חולה אפילפסיה כשלושה חודשים.בהתקף האחרון,ותמיד יש לו התקפים לפנות בוקר,קרה שהוא השתין במכנסיים,האם זה קשור להתקף?כי לפני כן לא קרה דבר כזה.תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללנה
ד``ר שי מנשקו02/10/2009אכן- איבוד שליטה על "סוגרים" מהווה אחד מהסממנים הבולטים לאירוע בהקשר פירכוסי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ! קשר בין דופק לאפילפסיהמיואשת29/09/2009
שלום רב ,
אם תמיד לפני אירוע מסויים של התנתקות וקיפאון אצל ילד בן שנתיים וחודשיים (לא מתעלף או נופל ) רק מכחיל שפתיים ובוהה למשך כ-5-7 שניות וחוזר בשיעול תמיד יש דופק מהיר (בסביבות ה-180) האם מדובר על אפילפסיה ?
ועכשיו ניסוח פשוט יותר : האם דופק מהיר לפני אירוע מסויים בד"כ מתקשר לאפילפסיה ?
האם יש קשר בין דופק מהיר לפני (לפני) האירוע לבין אפילפסיה ?
תודה עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת שלום
ד``ר שי מנשקו30/09/2009הדבר העיקרי לדעתי הוא - איזה ברור עבר בנך על רקע אותם "אירועי התנתקו וקיפאון" אשר בהחלט דורשים ברור בכול קבוצת גיל!!
כול שינוי - וזה כולל כמובן גם אירועים אפילפטים יכולים לגרום לשינויים בדופק (עליה או ירידה) עם כגורם ריאשוני טרם האירוע , במהלכו או כמדד לסיומו. ושוב - באם טרם הותחל הברור לך, גשו לבצעו בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וחשיבה אנליטית.חגי26/09/2009
שלום לכם!
גיסי חולה כבר די הרבה שנים באפילפסיה (המחלה התחילה לאחר הסרת גידול שפיר בגולגולת).
תמיד הוא היה מוזר, גם בתור ילד, גם בתור נער וגם בתור אדם בוגר - כיום הוא בן 28.
עד היום חשבנו במשפחה שהבעיה שלו היא בעיה נפשית - אישיות גבולית או דבר מעין זה, ובאמת טיפול אצל פסיכולוג שיפר מעט את המצב אבל לא הביא לשינוי משמעותי.
השבת ישבתי וחשבתי עם עצמי וכמדומני שהגעתי לאבחנה של הבעיה שממנה הוא סובל. הבחור לא מסוגל לחשוב חשיבה אנליטית או מורכבת. הוא לא מצליח להבין דבר מתוך דבר, מה שפוגם אנושות ביכולות החברתיות שלו, ביכולות הלימודיות שלו וביכולת הטכנית שלו.
הוא יודע רק מה שמלמדים אותו ולא מעבר.
הוא לא מסוגל להפגש בסיטואציה שהיא חדשה לגמרי להסיק מסקנה מתוכה.
שאלתי היא, האם יש קשר בין האפילפסיה לבין הפגיעה בתפקוד המח בחשיבה אנליטית, והאם יש טיפול שיכול לעזור במקרה כזה?
[להערכתי, טיפול שכזה ישפיע גם על מצבו הנפשי, הרעוע בלאו הכי..]
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגי שלום
ד``ר שי מנשקו27/09/2009הפגיעה "בחשיבה האנליטית" כפי שאתה מתאר ככול הנראה נובעת מפגיעה של הגידול או הניתוח להסרתו - היות שכאשר מסירים ריקמה מוחית בניתוח אנחנו רק מניחים כי אנו יודעים את התפקודים הקוגנטיבים או הקישורים העוברים סביב אותו איזור ( לדוגמא ע"י ביצוע בדיקה מקדימה כגון F- MRI, שאני מניח שעבר טרם הניתוח), אולם במציאות הנוכחית אנחנו כניראה רחוקים מאוד מהבנת המוח ואותם "מסילות" משניות שכול מערכת תאים מעבירה או מיצגת.
ישנם פסיכולוגים העוסקים בחקר המוח (לדעתי חלקם באוניברסיטת בר-אילן) אשר עוסקים במתן תוכנית לפגועי מוח בתחומים קוגנטיבים שונים, ממליץ לנסות ולפנות להערכתם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה לילדיםאסתר22/09/2009
האם אפילפסיה בילדים היא מחלה כרונית והיכן אפשר למצוא חומר מקצועי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתר שלום
ד``ר שי מנשקו24/09/2009אפילפסיה אכן מוגדרת כמחלה כרונית- וחומר רב בנושא יש באתרים [ כגון זה] או בפנייה לאגודות כגון אי"ל (אגודה ישראלית לאפילפסיה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין אפילפסיה להתפתחות?אילה16/09/2009
יש לי אחיינית בת 4, ואתמול היה לה כנראה התקף אפילפטי בגן (עדיין מאושפזת בבית החולים).
היא התעלפה, יצא קצף ופירכסה.
יש לציין שהיא עדיין לא מדברת נורמלי לגילה, וגם לא גובהת בהתאם.
הכל עדיין בבדיקות של רופאים.(בבית החולים עשו לה בדיקת רפלקס בברכיים ולא היתה תגובה).
היא גם תמיד קופצת כאילו נבהלת מכל דבר ממש קטן (אפילו אם תקרא בשמה מאחורי הגב שלה).
רציתי לדעת אם יש קשר בין איזשהוא פגם בהתפתחות הילד לאפילפסיה?
והאם המקרה הזה נשמע לך מוכר ממקרים אחרים שראית - על אילו בדיקות או מרכזי רפואה אתה ממליץ?
(עשתה בדיקות EEG)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו19/09/2009לדעתי יש להמתין תחילה לתוצאות הברור הריאשוני לסיבה לאירוע הפירכוסי כפי שתארת - דבר המתבצע בכול מרכז רפואי ורק באם לא נימצא הסיבה המשולבת לכך אשמח ליעץ בנושא שוב בהמשך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)