מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה טמפורלית או פרונטליתאמא12/05/2009
שלום,
לבת שלי בת 5.5 יש חשד לאפילפסיה טמפורלית או פרונטלית לאחר בדיקת EEG. האם אפשר לקבל הסבר קצר לגבי המחלה? מומלץ לנו לעשות VIDEO-EEG - האם זה הכרחי? האם יש דרכים נוספות לבצע אבחון של קיום המלחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו13/05/2009ישנו שוני בצורת הפירכוסים, התבטאותם והסיבות לאפילפסיה טמפוראלי או פריאטלית השונות זו מזאת- ולכן עליך לברר תחילה על איזה סוג מדובר.
באופן כללי אכן בדיקת V-EEG יכולה לתת הסבר טוב יותר על הסתמנות הקלינית של הפירכוסים ולכן ממומלך בהמשך לבצעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח EEG בחסך שינהמיכל11/05/2009
שלום רב,
בני בן ה-4 עבר EEG בחסך שינה עם קטע קצר של ערנות עם עיניים פקוחות בעקבות ממצאים של EEG בעירנות -נמצא פעילות אפילפטיפורמית מסוג SPIKE AND SLOWE WAWE 1 HZ מעל האזור הפרוטלי מרכזי דו צדדי, יותר משמאל.
בבדיקה של השינה נמצא פעילות אפילפטית כללית בערנות ובמיוחד בשינה. ופעילות אפילפטית פרונטו טמפורלית וטמפורו פריאטלית מימין בערנות ושינה עם איטיות קלה לא קבועה באותם המקומות.פעילות של גלי תטא דיפוזיים ללא השפעה בעת גרוי אור. נרשמו זיזים באזור פרונטו טמפורלי מימין והתפרקות של זיזים כלליים.
הוא עבר פירכוס חום לפני שלושה שבועות (מבט הופה לצד ווהכווצות ידיים ורגליים), לפני שבועיים עבר עוד פרכוס ללא חום שבה הוא גם הפנה מבט והיה מאוד רפוי ללא שום תנועות. אתמול עבר פרכוס לאחר שנת צהריים של 10 דקות בערך, מבט היה קדימה והיתה מעט תזוזה של 20 שניות של ידיים מכווצות ובעט ברגליים. כל הפרכוסים הסתיימו לאחר 7-10 דקות והילד חזר לפעילות מלאה.
אבקש לקבל הסבר על ממצאים אלה והאם צריך לקבל טיפול תרופתי. (קשה מאוד להשיג תורים מוקדמים האם יש צורך להילחץ?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל שלום
ד``ר שי מנשקו12/05/2009תרשים ה EEG כפי שכתבת מראה על מימצאים חריגים אשר ביחד עם התלונות של פירכוסים שלא בחום דורשים בדיקה והתיחסות של נוירולוג ילדים בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאוש וחרדהרות09/05/2009
לבני בן ה-7 התגלתה אפילפסיה - הסוג הוא מוקדי שמאלי שעובר הכללה. אין לנו במשפחה ולו גם מקרה אחד משום כיוןן. עבר סי טי ואם אר אי תקינים לגמרי. הרופא המליץ על בדיקה גנטית , וטען שהוא מקווה שזו לא התסמונת הגנטית שהוא חושד בה. הסיבה לרצון לברר עלתה בעקבות אי השפעה של 3 תרופות. בני ילד מדהים חכם ונורמלי בכל מובן . וההתקפים הפתאומיים אינם מאפשרים חיים. הבדיקה האמורה היא באוסטרליה.
האם אוכל לקבל פרטים ,מדוע נערכת בדיקה כזו אם אין לה השפעה על הטיפול התרופתי? ומהי התסמונת הגנטית ועל איזה ברור מטבולי גנטי אתה ממליץ בכל תשובותיך?
אם ההתפתחות רגילה ומעלה של הילד ולא היה שום בעיה בדרך האם עדיין יכול להיות בעיה מטבולית ? או גנטית? ואיך מבצעים בדיקה מטבולית או גנטית
הבנתי שבדיקה גנטית יקרה. אם יש ממצא האם זה יעזור לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו10/05/2009לא ברור לי לאיזו בדיקה גנטית את מתכוונת- היות שבדיקה למחלה כל שהיא יכולה להיות מבוצעת בכול מקום בעולם ולא רק " באוסטרליה", ולכן עליך לברר עם הרופא המטפל של בנך על מה מדובר , נישלח, או נימצא בשלבי ברור.
כמו כן ברור מטבולי מורכב ממיספר בדיקות בסיסיות ( אשר בגילו של בנך הסיכוי לאתרם עם היה בריא עד כה קטנות) וכן מספר בדיקות גנטיות אשר מורכבות ע"פ כול חולה בהתאם לחשד ( החל מביצוע קריוטיפ, ועד בדיקת הסקר היקרה הנקראת ARRY CGH).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה - אז היכן עושים את הבד
רות11/05/2009הבדיקות הגנטיות הנ"ל והאם יש להן חשיבות להמשך הטיפול?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שי מנשקו12/05/2009עליך לברר תחילה אילו בדיקות נישלחו ל "אוסטרליה" ע"י הרופא המטפל שלך . כמו כן ARRY CGH מתבצע דרך מיספר מכונים גנטים כגון תל- השומר, שניידר, איכילוב וכ"ו (באופו פרטי ללא מימון הקופות).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסדהאמא07/05/2009
האם מישהו יודע היכן אפשר לרכוש קסדה לילדה בת שנתיים לאחר ניתוח ראש שצריכה לחזור לגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה שלום
ד``ר שי מנשקו08/05/2009ניתן לרכוש/להשאיל דרך עמותות שונות כגון " יד שרה" , כאשר לפעמיים ישנם גם חנויות למימכר ציוד רפואי המוכרות קסדות. אופציה נוספת( פחות עדיפה) קסדת אופניים מהסוג היותר סגור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלמיקטלחגית06/05/2009
לפני כשבוע וחצי אובחנה בתי בת ה-7 כאפילפתית ע"י בדיקת EEG. תוצאות הבדיקה הינם: התפרצויות מוקדיות עם הכללה משנית. מה הכוונה? האם זוהי אפילפסיה מוקדית בלבד? האם הגיוני כי תדירות ההתקפים הינה מספר פעמים ביום, בכל יום? התחילו לה טיפול ע"י למיקטל בלבד בצורה הדרגתית, היא עדיין לא הגיעה לכמות הקבועה (שתהיה 50 מ"ג ליום) אך עבר יותר משבוע מתחילת הטיפול ועדיין אין שום שיפור. אתמול היו לה שתי סחרחורות בהן היא ראתה שהכל מסתובב ומעולם זה לא קרה לה קודם, האם יתכן כי זוהי תופעת לוואי של התרופה, האם זה תקין?
תודה רבה מראש
ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת שלום
ד``ר שי מנשקו08/05/2009הכוונה בתאור ה EEG שציינת- כי ישנו " מוקד" של פעילות חריגה בעיקר באותם איזורים שציינו בדוח עם " מעברים/הקרנה " לאיזורים אחרים במוח. דבר המרמז בהחלט על אפילפסיה חלקית ( מוקדית). כמו כן למיקטל הינה תרופה טובה למצבים רבים בינהם גם אפילפסיה מוקדית - אולם בטיפול הנ"ל ישנה עליה איטית במינונים עם תגובה " מאוחרת " יחסית המתבטאת כירידה בפירכוסים.
האם עברה הדמייה כול שהיא? איזה ברור עברה למציאת הסיבה לאפילפסיה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חגית08/05/2009ראשית, תודה רבה.
היא עברה CT שיצא תקין ("ללא ממצא פתולוגי תופס מקום"), היא תהיה במעקב אחת לחודש וחצי בבי"ח רמב"ם, ונאמר לי ע"י הנוירולוג שם כי ייתכן שירצו לעשות לה גם בדיקת MRI.
אתמול שמתי לב כי הפירכוסים אכן מתחילים להתמעט ב"ה!!!
דבר נוסף,
מדברייך משתמע כי בדיקת ה- EEG רק מרמזת שקיימת אפילפסיה??? לא זו היא ה-בדיקה הקובעת כי קיימת אפילפסיה?
שוב תודה
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שי מנשקו08/05/2009אכן EEG הינו רק כלי הערכה נוסף . ממליץ לך לברר איזה ברור מטבולי או גנטי עברה או מתוכננת לעבור על רקע מימצאי האפילפסיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסים חוזריםהדס04/05/2009
שלום,
בני בן שנתיים וארבעה חודשים.
לפני כחודשיים החלו לו פירכוסים ביקיצה בבוקר - במעבר בין שינה לעירות.
הפירכוס הראשון היה באורך של כ-15 דקות ולאחריו הפירכוסים היו כ5-6 דקות.
לאחר שני פירכוסים הוא החל לקבל למיקטל .
הפירכוסים חוזרים וכבר הגענו לפי עצת הרופא למינון של 37.5 פעמיים ביום.
מהיום כנראה נגדיל את המינון ל50 מ"ג פעמיים ביום.
עוד דבר מאוד משמעותי ומטריד אותנו כהורים שלושת הפירכוסים האחרונים היו באמצע הלילה ולא הבחנו בהם מההתחלה. (הפירכוסים לאחרונה היו כל שלושה ימים בערך)
חשוב לציין שהוא עבר שתי בדיקות eeg שהיו תקינות ואנו ממתינים לבדיקת mri
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס שלום
ד``ר שי מנשקו08/05/2009בהנחה כי גם בהדמיית ה MRI לא ימצא כול מימצא חירג , אז ככול הנראה לבנך חשד סביר לאפילפסיה ראשונית ( כלומר גנטית אשר יכולה להיות נירכשת או לא). האם נאמר לכם מהו סוג האפילפסיה מימנה סובל? כמו כן איזה ברור מטבולי או גנטי עבר או עומד לעבור?
מבחינה טיפולית - באם ללא הטבה על למיקטל גם במינון של 50 ליום ניתן לשקול החלפה לתרופה אחרת ( לדוגמת קפפרה).
באם כול בעיה בהמשך..צרו קשר ואשמח לעזור בהערכתו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
הדס18/05/2009ד"ר מנשקו שלום,
ראשית תודה רבה על תשובתך.
לצערנו הפירכוסים ממשיכים למרות שבננו מקבל כבר מינון של 100 מ"ג ליום.(למיקטל)
לא נאמר לנו איזה סוג של אפילפסיה יש לו- הדבר היחידי שנאמר הוא שיש לו כנראה אפילפסיה של הינקות וכנראה היא תחלוף. הפירכוסים שלו כעת הם באמצע הלילה, איננו יודעים את אורכם מאחר ואנחנו תמיד מתעוררים בשלב האחרון שלהם- כאשר יש נשימה סדירה כמעט וממשיכות הקפיצות, מתח בגוף ופתיחת עיניים כל מספר דקות , עד שזה מסתיים.
מהי אפילפסיה ראשונית? חשוב לציין שבננו הוא ילד מאומץ.
לא נאמר לנו כלום על ברור מטבולי או גנטי- האם תוכל להסביר לנו מהם הברורים הללו ואיזה מידע הם יכולים לתת?
תודה רבה רבה,
הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שי מנשקו18/05/2009מבחינה פירכוסית- עליכם לחזור בהקדם להערכת לנוירולוג המטפל ולשאול בקשר לשינוי מינון תרופתי. הברור הגנטי מורכב ממיספר שלבים של בדיקות ( לרוב דם) המנסים לברר גנים( איזורים ) המעורבים בהורשת מחלות או סינדרומים בהם ישנה גם מעורבות של מחלה אפילפטית.
אותו כנ"ל לגבי הברור הגנטי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תרופהמודאגת..03/05/2009
שלום , הבת שלי מטופלת בדיפלפט כבר תשעה חודשים וכל חודש בערך היא מקבלת התקף ומעלים לה את המינון ( היא בת שנה ושמונה חודשים ובערך מגיל שנה מטופלת בתרופה) השאלה שלי מתי יודעים האם להחליף תרופה? כי לי נראה שזה לא עוזר וכל הזמן אומרים לי שיש לה עוד זמן להגיע לרמת תרופה מקסימלית ואם אפשר להחליף למשהו אחר וזה יעזור לה יותר למה הם לא מנסים. כרגע היא מקבלת דיפלפט פעמיים ביום 4 CC בכל פעם מתי יודעים שצריך להחליף תרופה? וכמה זמן צריכים להשתמש בתרופה כדי לדעת שזה עוזר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסוזי שלום
ד``ר שי מנשקו03/05/2009לרוב אכן נהוג " למצות " את היכולות של תרופה מסויימת ורק באם ללא הטבה יש לשקול מעבר לאחרת, אולם בהחלט אפשר להניח כי עם יש פירכוסים לא נישלטים תחת רמה בינונית של דפלפט ( כגון 60-70) ככול הנראה גם תחת רמות גבוהות יותר לא תהיה שליטה טובה יותר בהכרח וניתן לשקול מעבר לאחרת. מדוע ניבחר הטיפול בדפלפט? והאם מקבלת תוספת קרניטין?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מודאגת..03/05/2009אני כבר לא יודעת מה לעשות ? אני ממש מרגישה שהתרופה לא עוזרת ושאלתי אם צריך להחליף תרופה והם מבחינתם אומרים שלא צריך . מה לדעתך צריך לעשות? ותודה רבה על המענה וההתיחסות לכל אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת החזירים..........מירי02/05/2009
בני נוטל דפלפט ורגיש לטגריטול.אנו נוסעים לני יורק ביום שני הקרוב.
רציתי לדעת האם יש סיכון מיוחד להדבקות בגלל האפילפסיה?
והאם טמפילו נגד המחלה ניתן להלקח עם התרופות לאפילפסיה?
תודה רבה אני מאד מאד מאד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי שלום
ד``ר שי מנשקו02/05/2009אין סיכוי רב יותר להדבקות בכול מחלה שהיא..חזירים עופות וכו בגלל היותו חולה באפילפסיה , ולא משנה לאן אתם נוסעים. כמו כן לא ידוע לי כי מחלקים את התרופה " טמפילו " ולכן לא ברור מדוע את שואלת זאת.
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוס חוזראמא מודאגת25/04/2009
שלום רב
בני בן 11 , לפני חודשיים וחצי (05/02/09) עבר פירכוס ראשון בחייו בזמן שינה, נעשו לו 2 בדיקות eeg אחת סמוך להתקף והשניה אחרי שבועיים בבדיקה סוכם:" פעילות אפילטיפורמית לא נצפית תרשים תקין"
היום 25/04/09 בשעה 04:00 בבוקר היה התקף פירכוס נוסף שלווה ברעד, עיניים סטו הצידה, נזל ריר מהפה....ללא חום . האירוע היה מס דקות. נתנו לו להמשיך לישון אחרי רבע שעה התעורר והרגיש כאב ראש, בילבול, הרגיש שהגוף שלו כבד...
כאשר התעורר בבוקר זכר רק את ההתעוררות ואת הרצון ללכת לשירותים
מה עלי לעשות עכשיו ? האם בגלל שזה הפירכוס השני זה אפילפסיה?
האם יש צורך לבצע בדיקת mri ?
תודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו27/04/2009כפי שציינתי מספר פעמיים- EEG תקין לא שולל מחלה אפילפטית ולהפך!
ע"פ מה שתארת ישנה סבירות גבוה כי מדובר באירוע פירכוסי ולכן הדבר בהחלט דורש הערכה כללית של נוירולוג ילדים אשר מלבד הבדיקה הגופנית צריך לבצע ברור לאפשריות נוספות להופעת פירכוסים בגיל הזה , כולל אפשרות לביצוע הדמייה מוחית.
צרי קשר באם ישנה בעיה ...ואשמח לעזור בהערכתו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אמא מודאגת30/04/2009שלום רב
בתשובתך התייחסת לאפשרויות נוספות לפירכוסים בגיל זה, למה הכוונה?
היינו אצל נורולוג ילדים והוא אמר שהוא לא רואה צורך לבצע בדיקות נוספות,אלה רק להיפגש ולהחליט על המשך טיפול(תרופתי או לא). שאגב אמר שהוא לא היה מתחיל בשלב זה טיפול תרופתי.
האם אתה ממליץ ללכת לקבל חוות דעת נוספת?
האם אנחנו זכאים לחוות דעת נוספת באופן עצמאי?
תודה רבה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מדאגת.......שרון ממן24/04/2009
ביתי בת 4 וחצי חודשים נולדה במשקל 2460 iugr בריאה אך קטנטונת עוד ברחם אובחנה עם היקף ראש קטן אך היא מתפתחת יפה בגיל חודש בוצע אולטראסאונד מח וכל היה תקין לפני כשבוע המטפלת דיווחה על רעד בגוף של הילדה במצב האכלה ולי זה קרה אתמול שוב .נגעתי ברגלה וזה הפסיק נורא נלחצתי הופנתי לנוירולוג ילדים אני בלחץ האם זה פירכוס מה לעשות ? תודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון שלום
ד``ר שי מנשקו27/04/2009לא תארת לי עד מספר נקודות חשובות כגון- האם לווה בניתוק או שינוי כרה , שינויי נילווה של צבע פנים כגון הכחלה או החוורה, כמה זמן נימשך וכו. בכול אופן בהחלט יש מקום להגיע להערכת נוירולוג ילדים.
צרי קשר באם תהיה בעיה להערכתה בנידון..ואשמח לעזור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוקים אפילפטים כבר מגיל 4
רפאל17/06/2009היי אני בחור כבן 30 מטופל בטגרטול CR 400 מ"ג חוצה את הכדור 200 בערב בבוקר 200
בערך מגיל 16 בעבר היו כמה התקפים אך בשימוש בתרופה אני מוגן מהיותי ילד
צורת ההתקפים הופיעה כנשיכת לשון חזקה קצף מהפה וכאבי ראש לאחר ההתעוררות
היו בערך 6 כאלה מאז היותי ילד ולא בזמו שימוש הכדורים כאשר הפסקתי לקחת
מתפקד רגיל נוהג ברכב בריא בד"כ אך יש לי תופעות של ניתוקים ובהיות עד היום
מגלגל עיניים לכמה שניות ואז אני חוזר כיום אני כבר מודע לכך
1:)האם ניתן לאחר שנים של אותו מינון וייצוב להפחית את רמת התרופה?
2:)האם ישנה תרופה לניתוקים ?יש לציין כי הם קורים רק בסביבת אנשים ובדרך כלל כאשר אני מדבר
כאשר אני לבד אינני מתנתק לא קרה מעולם יש לציין שסבלתי מחרדות קשות בעבר
משיחה ותקשורת עם בניי אדם אך זה כמעט חלף לגמרי
3:-)הרוקח אמר לי שזה לא טוב לחצות את הכדור טגרטול cr 400 לשניים והמליץ לי לקחת טגרטול CR
200 מ"ג מה ההבדל במינונים והאם אני יכול לקחת את הכדור של ה200 מיליגרם ללא חשש
כי פעם לקחתי וזה גרם לי לכאב ראש
אשמח לבוא ולהבדק אצלך הסבר לי איך ואיפה והאם זה דרך הקופות אני שייך לכללית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרפאל שלום
ד``ר שי מנשקו19/06/2009נישמע שאתה כבר הרבה זמן לא במעקב נוירולוגי - וזאת בהסתמך על המינונים והשאלות על אפשרות הורדת תרופות על אף שאתה מדווח על אירועים של בספק פירכוסים קצרים.
ממליץ לך לפנות להערכה נוירולוג (אפילפטולוג ) מבוגרים בהקדם. ניתן לפנות אליהם דרך כול קופה או בה"ח ( לדוגמא - ביחידה לטיפול באפילפסיה שבתל השומר).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב רפואי אחרי מתן סטזוליד?מירי23/04/2009
כל פעם מתוך ה3 פעמים האחרונות שבני פירכס וקיבל סטזוליד הזמנתי מד"א והם אמרו לפנות בגלל שנתתי סטזוליד? האם באמת כל פעם צריך להזמין מד"א?תודה רבה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי שלום
ד``ר שי מנשקו24/04/2009אחת מתופעות הלואי של סטזוליד הינה אפשרות של הפסקת נשימה- ולכן יש לשקול כול מיקרה לגופו לא להמנע מלפנות אך גם לא להסס באים יש חשש להנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים בגלל תרופותאורח23/04/2009
בהנחה שפרכוסים נגרמים בגלל תרופה לפרכוסים, האם יופיע הפרכוס בתרשים אי אי ג'י כשינוי אפילפטי ?
האם יש סוג פרכוס מסוים שיופיע בגלל תרופה או כל אחד מסוגי הפרכוסים אפשרי?
האם אצל ילד שעבר ניתוח להוצאת מסה וכרגע תרשים האי אי ג'י שלו אינו מראהפעילות אפילפטית, יתכן שיסבול מפרכוסים הדומים לאלו שהיו לפני הניתוח אבל אינם נראים בתרשים האי אי ג'י ? אם כן מה יכול להיות ההסבר לתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו24/04/2009לא ברור מה אתה שואל- תאורתי מדי. ראה שאלותו תשובות קודמות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אוניםמרים21/04/2009
אני אמא ליד בן 10 חולה אפילפסיה חד הורית הילד מטופל בכפרה הילד מאוד היפר לא יכול לשבת בבית רוצה החוצה כל היום ואני לא יכולה להיות כל היום בחוץ ןכל יום אתמול הלך החוצה לשחק לבד קיבל התקף חזר כולו חבול בפנים אני לא יודעת מה לעשות אני אשמח אם תכון אותי אני ממש חסרת אונים ובוכה כל היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרים שלום
ד``ר שי מנשקו22/04/2009קפררה אכן יכול לגרום לשינויי התנהגות - ולרוב שינויים לרעה. באם נראה לך כי זה מחריף פני לנוירולוג המטפל בשאלה הזאת היות וניתן לשקול החלפת טיפול תרופתי.
כמו כן כימעט בכול יחידה גדולה לטיפול בילדים עם אפילפסיה, כמו גם במירפאות הקופות השונות ישנה עובדת סוציאלת או פסיכולוג אשר יכול לעזור ולהדריך אותך ע"י הצעת תוכניות שונות ל "עיצוב התנהגותי" וכן להפנותך לזכויות הביטוח הלאומי לקבלת הקלות ועזרה כמקובל בילדים עם אפילפסיה. יש ליזכור כי יתכן כי הדבר נובע גם מסוג האפילפסיה שמימנה סובל או אף כהפרעת קשב / ריכוז אפשרית גם ללא מחלתו הקודמת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאפילפסיה לילד בן 10חודשיםהנרי19/04/2009
בני בן 10 חודשים ולפני כשבועיים פתאום התעלף ואיבד את ההכרה לכמה שניות הוא אושפז בבית חולים כמה ימים לצורך בדיקות מקיפות והבדיוקות יצאו תקינות וההתעלפות לדברי הרופאים ככל הנראה נבעה מחולשה. בני בדרך כלל ילד בריא וזו פעם ראשונה שקורה דבר כזה.
לאחר כשבוע מהמקרה שוב התעלף ואיבד את ההכרה למס' שניות ושוב נלקח לבית חולים ושם עשה בדיקות כמו: CT,MRI,EEG VIDEO ובבדיקות לא יודעים עדיין מה זה יש חשש למחלת הנפילה.
בבדיקת ה-EEG VIDEO זה נעשה במשך 48 שעות.
ברצוני לשאול מה גורם לדבר כזה?
איך קוראים לאבחון כזה?
האם זה עובר?
התופעה אינה תורשתית כיוון שאף אחד ממשפחתנו לא סבלו מדבר כזה אי פעם.
אשמח לקבל תשובה.
נ.ב: לא היו פרכוסים.
תודה רבה על הסבלנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להנרי שלום
ד``ר שי מנשקו19/04/2009נישמע שבנך עובר ברור מקיף- ויש להמתין לתשובות הנ"ל בטרם יש להסיק מסקנות. האם גם עבר ברור קרדיאלי כולל ECG HOLTER ECHO?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה קטנה
הנרי20/04/2009אשמח אם תסביר לי מהי משמעות ברור קרדיאלי כולל ECG HOLTER ECHO?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון קטן
הנרי20/04/2009הבדיקות שנעשו בפעם השניה הן תקינות אך בכל זאת למרות הבדיקות לא יודעים מדוע זה קרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד``ר שי מנשקו21/04/2009ברור קרדיאלי הינה בדיקה מכוונת לשלילת אפשרות כי מדובר בהפרעות קצב הלב או במיבנהו, כגורם לתסמינים הניראים בעצם כפירכוסים אבל ללא מימצא חריג מבחינה נוירולוגית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות להתאמת תרופותיורם19/04/2009
האם בדיקות סקר גנטיות להתאמת טיפול תרופתי כפי שמציעים fugene genetics רלוונטיות
לילד חולה אפילפסיה ?
האם בדיקת meg יכולה ליעל ולשפר את הטיפול התרופתי באפילפסיה מעבר לבדיקות הוידאו
אי.אי.ג'י וה - MRI ?
תודה
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליורם שלום
ד``ר שי מנשקו19/04/2009אין כעת כול בדיקה גנטית מאושרת להתאמת טיפול תרופתי- אלה כול מיני מחקרים או נסיונות לבחון ולהגדיר נושא מורכב זה!
בקשר ל MEG- הנ"ל הינה בדיקת משוכללת המשלבת טכניקה של הדמייה מוחית ויכולות בדומה ל EEG, אולם מדובר בכלי איבחון אשר כתמיד השאלה הממוקדת היא שקובעת את איכות התוצאה המתקבלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)