פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• GME
    נירה
    14/07/2009

הילדה שלי עם אפילפסיה מיוקלונית
    מדוע כאשר הילדה שלי מנגבת פנים והמגבת נוגעת לה בפנים יש לה קפיצה ביד
    כאשר היא עוצמת עיניים או נוגעת בעיניים יש לה קפיצה ביד

מדוע?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    GME

הוספת תגובה

• למלי שלום

ד``ר שי מנשקו
    14/07/2009

באפילפסיה מיוקלונית- כמו לביתך גירויים רבים כגון מים קור, חום מגע מסויים גורמים להופעת"רפלקס אפילפסיה" והופעת פירכוס.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינדקס גלוקומי נמוך
    רוחלה
    11/07/2009

שלום רב

ביתי בת 10 עם אפילפסיה מיוקלונית שלא מגיבה לתרופות .

הציעו לנו לעשות דיאטה בעלת אינדקס גלוקומי נמוך
    האם מתוך נסיונך דיאטה זאת מוצלחת עוזרת לאפילפסיה מסוג זה?
    לא מצאתי שום אתר באינטרנט שכותב שזה לאפילפסיה .

האם יש הוכחות שעוזרת?

האם אצלכם בביה"ח אתם גם מציעים אותה.

לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אינדקס גלוקומי נמוך

הוספת תגובה

• לאורלי שלום

ד``ר שי מנשקו
    12/07/2009

ישנם ויראציות רבות כיום לדיאטה הקטוגנית " המקורית" אשר אחת מהן מתבססת על מזונות להם רמת סוכרים נמוכה [ערך ] לאחר פירוקם. אכן לכך אין עדיין אותו מספר עבודות שיש לדיאטה הקטוגנית או להדקינס אולם מדיווחים שונים נראה שישנו בסיס לכך. האם ניסית אחת מהן כבר?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור פרנקו שלום ובבקשה כנס להודע
    אנונימית
    10/07/2009

שלום רב קוראים לי מאיה ואני חולה במחלה אפילפסיה אבל במה זה שונה ??? האם המחלה אפילפסיה יכולה לגרום לדיאון רציני אפילפסיה שמתנקתים כך אעני מרגישה שחלק מנשים דוחקים אותי ולעגים לי הייתי רוצה לעשות ניתוח ואני לא יודעת למה כי הכדורים הדוקטור שלי מאר אם ברגע אני אקבל מחזור זה יעבור אבל לאא איני לוקחת כול הזמן כמה פעמים כמעט נידרסתי וגם הרבה דדברים קרה לי הייתי רצוצה שתמליץ לי כי כדורם לרא עובר לי יש את התנתקותשבהונים וזה רורא לי מרוב לחץ ופחד האם כדאי לעבור ניתוח כ יש לי את 20 פעם ביום או10 וגם ???? האם מגיע לי ביטוח לאומי? או שלאאא

הוספת תגובה

• למאיה שלום

ד``ר שי מנשקו
    11/07/2009

הודעתך מבולבלת מאוד ולא ברור על מה את שואלת ...נסי לערוך אותה שוב
    ומי זה ד"ר פרנקו...?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוס בבריכה?
    רות
    08/07/2009

ביתי בת ה-7 חולת אפילפסיה מזה כ-8 חודשים , אובחנה כבעלת מוקד שמאלי שעובר הכללה.
    מקבלת כרגע קפרה במינון מקסימלי, דלפפט וכן למיקטל במינון מזערי כרגע- 5 מ"ג כל יום שני והשבוע תעלה לכל יום (כדי להחליף דפלפט שלא עזר...
    אך יש תופעות חדשות: לפני כיומיים עת צללה בבריכה - (אני שוהה עימה ללא הורדת עין) , היא התרוממה ואמרה :אמא אני עומדת לפרכס" מיד הוצאתי אותה , היא היתה חיוורת כסיד והפכה מאד מאד עייפה , נרדמה ל-3 שעות כאילו עברה פירכוס ענק. לולא הערתיה , היא לבטח היתה ממשיכה לישון.
    זהו פרכוס שלא מוכר אצלה, נראה שזה פרכוס לפי התגובה הקיצונית אחריו.. וכן הפתאומיות בעייפות.
    אתמול במעלית העניים שלה לפתע התמגנטו למנורה ובהו שבריר שנייה , קראתי לה והיא "חזרה" .
    האם יתכן שלמיקטל מגבירה ארועים? ולו גם במינון כה זעיר?
    התרגלנו לפרכוס המתחיל בבהיה ואחריו אובדן הכרה- אך תכיפותו פעם בחודשיים ובאמצע הכל רגיל ואין ארועים...
    ועכשיו יש ארועים מוזרים.
    האמ אר אי תקין, סיט טי תקין וכן כל סוגי הבדיקות למחלות מטבוליות או שונות ומשונות.
    אך האפילפסיה עקשנית.
    שמעתי השבוע סיפור שבו ילדה שנותחה לאחר פרכוסים שלא אוזנו תרופתית- התגלתה כבעלת גידול קטן וזאת למרות שלא ראו דבר באמ אר אי האם זה יתכן?
    האם קוצב הוא אופציה למקרה בו הארועים כה משביתי חיים לילדה בת 7 ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרכוס בבריכה?

הוספת תגובה

• לרות שלום

ד``ר שי מנשקו
    08/07/2009

אכן המיקרה כפי שתארת עם בתך מיצג את המורכבות של הטיפול באפילפסיה עמידה לתרופות המדווחת בעד 10-25%מחולי האפילפסיה.
    כפי שציינת גם MRI איננו יכול לשלול על הסף מיבנה מוחי חריג או גידולים מיזערים- אולם זה כול מה שניתן כעת לעשות מבחינה של סף איבחוני. יש לזכור כי בימים אילו ניכנסת טכנולוגיה חדשה לארץ בתחום האיבחון של הפרעות בפעילות המוחית [ כגון אפילפסיה] הנקראת M/E/G היכולה לתת מיקום טוב יותר ואולי אף החלטה טיפולית.
    מבחינת האפשרות של קוצב ה VNS- לדעתי ישנם עוד מספר תרופות שטרם ניסתם וכן אפשרות של דיאטה קטוגנית / הדקינס, אולם אפשרות של קוצב בהחלט עולה כאן באם ללא תגובה לשינוי תרופתי.

אשמח לעזור בהערכתה ...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס
    נירה
    05/07/2009

האם יכול להיות שהתרופה גורמת לנשירת שיער?

לקביעת תור
    סגירה
    טופמקס

הוספת תגובה

• להדר שלום

ד``ר שי מנשקו
    08/07/2009

הדבר איננו אחת מתופעות הלואי השכיחות- אולם בעם בברור אצל רופא עור לא נימצאה כול סיבה אחת לנשירה יש לשקול גם אפשרות זאת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות בשרירים
    איציק
    03/07/2009

שלום אני נער בן 16 לפני כחצי שנה עשיתי בדיקתemg עקב cpkגבוה {חלק מהרופאים טענו שזה לא גבוה} הבדיקה יצאה תקינה אך לפני כמה חודשים היו לי קפיצות בשרירים בכל מיני מקומות לשניות בודדות. גם לחבר שלי היה את זה אבל לזמן קצר וזה הפסיק לו.
    דרך אגב אני מתאמן בחדר כושר אך זה לא קורה לי בעת האימון.
    מה זה? מה לעשות? יש סיבה לחשוש אפילו מעט??
    תודה רבא

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות בשרירים

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

איציק
    03/07/2009

עדיין יש לי קפיצות בשרירים זה רק התחיל לפני כמה חודשים*

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיציק

ד``ר שי מנשקו
    05/07/2009

מה היה ערך ה CPK האם היה בסמוך לאימון והאם הקפיצות למיניהם מופיעות בזמן מסויים או רק לאחר אימון או פעילות גופנית?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוסים
    כרמית
    03/07/2009

שלום, בני בן 5 נמצא מחוסר הכרה לאחר הטלת שתן לא רצונית והקאה, לאחר ביצוע EEG נאמר לנו שישנה הרבה פעילות חשמלית באזור האחורי ימני של המוח. נתבקשנו לעשות MRI ו EEGבשינה, התורים לשבועיים הקרובים. הפרופסור שטיפל בבני אמר שישנה אפשרות שזהו מבנה המוח וכך הוא נולד. שאלתי היא אם באמת יתגלה בMRI שזהו מבנה המוח והפעילות החשמלית המרובה תמשיך, האם נכון יהיה לאבחן שלבני יש אפילפסיה או רק לאחר מקרה שני של פרכוסים? ומה אמורה לגלות בדיקת הMRI במידה וזה לא מבנה המוח? האם חס וחלילה רק גידול שלוחץ על החלק האחורי ימני של המוח?או שיש אפשרות אחרת?

תודה רבה לך על התייחסותך

כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    פרכוסים

הוספת תגובה

• לכרמית שלום

ד``ר שי מנשקו
    05/07/2009

ההגדרה של מיהוא חולה אפילפסיה מתבססת בעצם על קליניקה האומרת- כי עם לחולה 2 אירועים אפילפטים ברורים או יותר בטווח של חודש ביניהם אז ניתן להתיחס לכך כאפילפסיה. אולם רוב הרופאים שעוסקים בענין ( ואני בתוכם) פועלים יותר ע"פ מצב החולה ונתונים נוספים , כגון באים כבר היה אירוע פירכוסי , עם EEG המראה פעילות חריגה מוקדית ו MRI אשר לדוגמא אכן מאשר כי ישנה בעיה מיבנית מוחית באותו איזור , כי אז ניתן להניח בסבירות גבוה כי יהיה אירוע פירכוסי חוזר בקרוב - ואף להציע לעיתים טיפול אנטיפירכוסי מונע כבר בשלב הראשוני.בדיקת ה MRI תענה במיקרה שלכם על הרבה מהאפשרויות ולכן ממליץ להמתין לבנתיים עם השאר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    נירה
    01/07/2009

האם יכול לעזור באפילפסיה בנוסף לתרופות מבחינת מיעוט התקפים או
    ריכוז וחשיבה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• לדינה שלום

ד``ר שי מנשקו
    03/07/2009

בכול המחקרים הרפואים הרצינים ( ולא אותם מחקרים הממונים מטעם החברה המיצרת של אותם תכשירים) לא נימצא כול הטבה טיפולית בחולי אפילפסיה וכן ללא כול השפעה מטיבה על ילדים עם איבחון נכון של בעית קשב/ריכוז/היפראקטיביות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האים זה אפילפסיה?
    עמית
    30/06/2009

ביתי בת 3.5 עברה לפני כשבועיים אירוע של התקף שהתבטא ברעידות בידיים שהיו קמוצות, גילגול עיניים וניתוק של דקה בערך. בוצע לבתי תרשים e.e.g בחסך שינה. התשובה :תרשים שינה טיבעית לאחר חסך שינה חלקי לא תקין עקב פעילות אפילפטיפורמית פרונטו טמפורלית דו צדדית.
    שאלתי היא היא זה מעיד על אפילפסיה? האים ביתי זקוקה לטיפול? האים זה עובר?

לקביעת תור
    סגירה
    האים זה אפילפסיה?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    01/07/2009

כפי שציינתי- התרשים חריג ומראה פעילות חשמלית חריגה אשר יכולה להתקשר לתלונות שציינתה בחשד לפירכוס או להתפתחות מחלה אפילפטית. באם צריכה טיפול, המשך ברור או כול מהלך אחר, לזאת יש לברר לאחר בדיקה נוירולוגית ושיחה מקיפה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפאלפט ולמודקס
    יעל
    30/06/2009

שלום רב,
    אני פונה שוב אליך אחרי תקופה ארוכה..בתי שהיא נערה בת 21 שסובלת גם מאוטיזם-טופלה במשך שנתיים וחצי בלמודקס מה שלא הועיל. הומלץ לפני כשלושה חודשים להוסיף דפאלפט במינון 500 מ"ג ליום -ניתן פעמיים ביום.המינון של המודקס נותר על 250 מ"ג. לאחרונה נבדקה רמת התרופה-דפאלפט בדם נמצאה נמוכה-40 והומלץ להעלות מינון. במשך שלושת החודשים בהם ניתנו שתי התרופות נוכחנו לראות שמייד עם ההשכמה מקבלת התקפי ם כמו "מכת ברק" שחולפים כעבור חצי שעה-תלוי כמו כן נעשתה רגישה יותר למעברים בין אור לחושך.1.האם הדפאלפט מגביר את תופעות הלוואי של הלמודקס?והאם כדאי לרדת במינון הלמודקס ולהעלות את הדפאלפט?2.מתן שתי התרופות- האם מומלץ לתת יחד./עם האוכל/בהפרשים-היא איננה שותה מים -באיזה משקאות כדאי?האם משנה איזו תרופה ניתנת ראשונה?אין לי ספק שמערכת העיכול שלה סובלתמאז התחלת הטיפול-העור יבש יותר, לעיתים בחילות,רגישות לאור.אני ממש אובדת עצות-איך ניתן להקל עליה?האם מומלץ על תוספי מזון-אנזימי עיכול להיטיב עימה?
    אמא מודאגת ביותר

לקביעת תור
    סגירה
    דפאלפט ולמודקס

הוספת תגובה

• ליעל שלום

ד``ר שי מנשקו
    01/07/2009

אינני יכול לענות על כזה מיקרה מורכב עם מהלך ארוך ועם כזאת כמות של שאלות נילוות במיסגרת הפורום. הדבר דורש מעבר על ההיסטוריה הרפואית הקודמת בדקדקנות תרופות קודמות, תרשימי EEG בדיקות מעבדה נוכחיות וכ"ו. אפילפסיה על תסמונותיה השונות, כידוע לך- דורשת הרבה יותר מיעוץ מזדמן באינטרנט.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תרשיםeeg
    עמית
    29/06/2009

ביתי בת 3.5 . בתרשים לא תקין עקב פעילות אפילפטיפורמית פרונטו טמפורלית דו צדדית.מה זה אומר האים לאחר התקף אחד צריך תרופות, האים זה עובר בגיל ההתבגרות, אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תרשיםeeg

הוספת תגובה

• לעמית שלום

ד``ר שי מנשקו
    30/06/2009

תרשים ה EEG מראה על פוטנציאל(נטייה) אפילפטית הנובעת מאיזורים מרכזים של המוח דו"צ.
    לגבי שאר השאלה - לא כתבת כול תאור קליני שאוכל לקשר להנ"ל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל פוגעת בזכרון או בריכוז?
    רות
    29/06/2009

לאחר שנכשלנו" עם דפלפט הומלץ על אוספולוט כתוספת ,לטענת הרופא הינו כדור לא מזיק, לצערי אצלנו הוא הפך את המדהים לזומבי. פגיעה קוגנטיבית כה רצינית עד שאושפזנו כדי לאזן. עברנו לקפרה שהרחיקה אמנם התקפים לפעם בחודשיים אבל ההתקף עצמו השתנה להתקף ארוך שלא ניתן לצאת ממנו ללא ווליום. הומלץ על תןספת למיקטל במקביל לירידה איטית מהדפלפט. קראתי תלונות של מטופלים על פגיעה בזכרון וכן איטיות כתוצאה מלמיקטל.
    מה דעתך? האם זו תרופה נסבלת קוגנטיבית? עלי לציין שהקפרה נפלאה. לא רק שאין לה פגיעה לדעתי היא אף משפרת שאלה נוספת האם יתכן תק' של חודשיים בערך בה לוקחים 3 תרופות קפרה למיקטל ודפלפט? האם זה לא מזיק?
    קראתי שדפלפט מגדיל סכנת פריחה של הלמיקטל. איך ניתן למנוע זאת?
    סליחה על המון שאלות , אנו מיואשים...

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    30/06/2009

מכול התרופות שהזכרת ללמיקטל אפקט שלילי הקטן ביותר על התנהגות ותפקודים קוגנטיבים .
    לגבי שאר התאור והשאלות הנילוות- נישמע מורכב מדי מכדי לענות לכם כעת ללא בדיקת החולה מעבר על הדמיה מוח, EEG ובדיקות קודמות.
    נסו לחזור ליעוץ נוירולוג חוזר להערכה או צרו קשר ואשמח לעזור .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיפסיה בצבא
    אודיה
    26/06/2009

שלום לכם
    הסיפור שלי הוא כזה: אני בת 19 ולאחרונה השתחררתי מהצבא על 24 רפואי.
    התגייסתי עם פרופיל 64 בשל אסטמה.
    באחד הימים שפטו אותי על משהו שלא עשיתי ורותקתי לבסיס למשך 14 ימים.
    הדבר הוציא אותי מדעתי כי ידעתי שלא עשיתי כלום. ביום השני לריתוק קיבלתי פתאום התקף ופונתי לבית חולים.
    בדיקות שביצעתי העלו כי מדובר באפלפסיה, הפרופיל הורד ל 24 ושוחררתי מהצבא. בשמונת החודשים לשרות, עד שחרורי, שימשתי בתפקיד פקידותי.
    שאלתי האם יתכן שיש קשר בין התפרצות האפלפסיה לבין שרותי הצבאי ובמיוחד לריתוק??
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אפיפסיה בצבא

הוספת תגובה

• לאודיה

ד``ר שי מנשקו
    30/06/2009

ללחץ נפשי כמו כול גורם דחק אחר כגון חוסר בשינה רצופה, שימוש בסמים ,באלכוהול וכ"ו אפשרות לגרימת אירוע פירכוסי. אלם כידוע לך הרבה אנשים נחשפים ללחצים ומועקות שונים אולם רק מיעוטם מפרכסים. ככול הנראה יש לך בסיס לכך ומצב הדחק שימש כזרז לנושא.
    גשי להבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות חזקות של הידיים
    נירה
    24/06/2009

אודה לך אם תוכל לספר לי מעט על התרופה שהמלצת FALBAMET או RUFINAMIDE

מבחינת תופעות לוואי האם הוכיחו את יעילותם במיוקלונית?
    אך ניתן להשיגם אני מבינה שהם לא בארץ.

האם יש לך פתרון לגבי הילדה שלא יכולה להכנס לברכה או לים בגלל הקפיצות שיש לה
    וגם כאשר היא חופפת את הראש זה ממש מפחיד מה אני עושה איתה ?

לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות חזקות של הידיים

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שי מנשקו
    26/06/2009

שתי התרופות אינן בסל התרופות בארץ- אך ניתנות להשגחה ( נימצאים בשימוש שוטף בכמה עשרות חולים בארץ), ויעילותם בטיפול באפילפסיה מיוקלונית דווחה נקודתית. עליך לזכור כי באחוז גדול של הילדים הנ"ל חולף בטיפול פשוט אולם חוזר בכול נסיון להפסקת הטיפול . ואילו כמו במיקרה שלך מראה המחלה מגמה של עמידות טיפולית.
    אל יאוש!!

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות חזקות של הידיים
    נירה
    23/06/2009

בהמשך לשאלתי הבן מאובחן בGME מקבל רק טופמקס .

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות חזקות של הידיים

הוספת תגובה

• לשיר שלום

ד``ר שי מנשקו
    24/06/2009

ב GME דווחו רגישויות לחום/קור /אור וכ"ו ולכן זה לא חריג שבשינויי טמפרטורה כגון מים קרים בבוקר יהיו " קפיצות". באם יש כול ספק אם הנ"ל על רקע פעילות אפילפטית, ניתן לשקול ביצוע וידאו EEG עם ביצוע הפעולה ואז להעריכה ( אם כי לדעתי אין צורך לכך).
    מבחינה טיםולית ניתן לשקול גם אפשרות של מתן CLONEX או FALBAMET או תרופות אשר החלו לצאת רק כעת לשימוש מסחרי בארה"ב כגון ה RUFINAMIDE.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה