מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחול מוגדל ובלוטות צוואר מוגדלות אצל ילדלימור28/04/2016
שלום,
בסביבות חודש פברואר הבחנתי בבלוטה נפוחה בצוואר של בני (בן 6). הלכנו לרופאה וביצענו מספר בדיקות.
ספירת דם, סרולוגיה ומשטח גרון.
משטח הגרון הראה חיידק סטרפ A. ספירת הדם תקינה וסרולוגיה הראתה שהיתה מחלת הנשיקה אולם לא ניתן לדעת מתי.
במקרה כמה שבועות לפני כן בוצע US בטן וכליות (לטיפול במרפאת הרטבה) והראה טחול מוגדל כ - 11 ס"מ
המתנו מעט וביצענו עכשיו US צוואר ובטן ולהלן התוצאות:
אולטראסאונד בלוטת התריס >>>
פענוח רדיולוג: בלוטת התריס בגודל ומרקם תקינים, ללא עדות לגושים.
מודגמות בלוטות לימפה מוגדלות במשולש הקדמי דו צדדי, גודל הבלוטות בצד ימין עד 22/7 ממ ובצד שמאל עד 20/7 ממ, הבלוטות בעלות ארכיטקטורה שמורה, ללא עדות למוקדי התנזלות או למורסה.
יש בלוטות דומות עד 11/6 ממ בשקע התת לסתי הימני
ועד 16/5 ממ בשקע התת לסתי השמאלי.
אין עדות לפרוטידיטיס.
אולטראסאונד בטן >>>
הכבד בגודל ומרקם תקינים, ללא עדות לגושים.
הטחול מוגדל, ציר אורכו כ 10-11 סמ, מרקמו תקין.
כיס המרה מכווץ חלקית, בדיקתו מוגבלת, ללא עדות לאבנים.
דופן כיס המרה לא מעובה.
לא זוהו דרכי מרה חוץ או תוך כבדיות מורחבות
לבלב ורטרופריטונאום עליון הודגמו ללא ממצא חריג.
הכליות בגודל ובמיקום אנטומי תקינים, ללא עדות לאנומליות.
לסיכום:ספלנומגליה, יתר סריקת הבטן תקינה
אין עדות לנוזל חופשי בבטן או באגן.
כרגע אני ממתינה לתור לרופא אאג שיחליט האם לבצע ביופסיה...אני מאוד מאוד לחוצה.
האם מומלץ לבצע ביופסיה במקרה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול מוגדל ובלוטות צוואר מוגדלות אצל ילד - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין28/04/2016לימור שלום
ברור שייעוץ דרך המחשב אינו דומה לבחינת המצב בכללותו.
אולם לפי האולטראסאונד אין לך מה לדאגו,] מאחר ומבנה קשרייות הלימפה תקין, וגודלן אינו מסיבי. גם הטחול והקשרים באיזור הצוואר קשורים ככל הנראה בזיהום שעבר.
כפי שהתחלתי, כך אסייםן, שיקול הדעת של מי שבודק את בנך יקבע, ולא עצה דרך האינטרנט.
חג שמח
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ווילבראנד- קביעת פרופיל צבאיקטי אזולאי21/04/2016
לבני מחלת ווילבראנד , בחודש הבא הוא אמור להתייצב לצו ראשון. רופא המשפחה הפנה אותו למרפאה בתל השומר (שם היה המעקב הרפואי ) לבדיקות וקבלת חוות דעת מקצועית .
1. איזה בדיקות הוא צריך לעשות טרם הצו הראשון?
2. האם הפרופיל הרפואי יורד כתוצאה מזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ווילבראנד- קביעת פרופיל צבאי - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין21/04/2016קטי שלום
אני מניח שאם המצב מאובחן אין צורך לבצע בדיקות נוספות.
איני בקיא בענייני הפרופילים הצהריים.
חג שמח
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול שאכל מסטיק מה יכול לקרות?שביט11/04/2016
מה קורה לחתול שאכל מסטיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול שאכל מסטיק מה יכול לקרות? - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין13/04/2016אני חושש שהפתרון לשאלה המסקרנת, ומן הסתם גם חשובה הזו, הינו מעבר לתחום מומחיותי. אני רק המטו-אונקולוג ילדים. נדמה שיש להפנותה למומחים באחד הפורומים הבאים- גסטרואנטרולוגיה-וטרינרית, ממתקים וגופים זרים ביונקים, או אולי הפורום להומור... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בדיקות דם לילדה סוכרת נעורים בבדיקות דםרונית23/02/2016
בתי בת 17 חולת סוכרת נעורים וJRA
ירדה 25 קג במשך שנה וחצי לא רצוני.
ביצעה בדיקות דם
חודש דצמבר WBC ירידה מ4.8 ל 4.6
בחודש פברואר עכשיו חזרה על הבדיקות ירידה ל 3.7
המוגלובין ירידה מ12.8 ל11.9
ירידה ב RBC וירידה ב HCT
האם היא צריכה בירור נוסף ולגשת להמטולוג
התודה האם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בדיקות דם לילדה סוכרת נעורים בבדיקות דם - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין23/02/2016רונית שלום
על פניו הירידה בערכים אינה משמעותית, ויכולה להיות מוסברת כחלק ממחלה הכרונית. אבל כדי העריך בצורה נכונה כדאי לראות את כל ערכי ספירות הדם ובדיקות כימיות נוספות.
כמו כן לא ברורה לי סיבה הירידה החדה במשקל והאם הראומטולוג מקשר זאת ל JRA.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות בדיקות דם לילדה סוכרת נעורים בבדיקות דם - תגובה
על פניו הירידה בערכים אינה משמעותית, ויכולה להיות מוסברת כחלק ממחלה הכרונית. אבל כדי העריך בצורה נכונה כדאי לראות את כל ערכי ספירות הדם ובדיקות כימיות נוספות.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות בדיקות דם לילדה סוכרת נעורים בבדיקות דם - תגובה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם לילדהליאת15/01/2016
הי, עשיתי בדיקות לבתי בת 2.5 אחת מתאומים היות והיא מאוד בררנת באוכל ואוכלת בעיקר מטרנה. ניסינו להוריד לה בחודשיים אחרונים במרטה שתנסה דברים אחרים אך ללא הועיל הילדה לא אכלה יום שלם בגן כי לא רצתה לנסות. באותם חודשיים לא עלתה במשקל גם.
עשיתי לה הבדיקות דם לשלילת חוסרים ואכן לא חסר לה .
עם זאת אני לומדת סיעוד וקצת מוטרדת מהתואצות החורגות, היות בהמטולוגיה למדתי ערכי מבוגרים ולא ילדים.
מצ"ב הערים אשמח תשובתכם לגבי החריגות, ובעיקר טסיות, LUC גבוהים על הגבול העליון, מה שלמדתי שזה לא נדע, ואמור היה להיות עג 1.5%, לא?
לא יודעת בילדים.
בכל אופן הבדיקה נעשתה שלושה ימים לאחר וירוס בטן קשה של שבוע שלשולים.
אשמח לעזרה אודות הטסיות הגבוהות, ה- LUC הנוירטופילים והלימפוציטים ומה לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והפעם עם הערכים- סליחה לא צרפתי
ליאת15/01/2016שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון
WBC K/ul 11.6 5 13
RBC M/ul 5.2 4 5.2
HB g/dl 13.6 11.5 13.5
HCT % 43.6 34 40
MCH pg 26.2 26 31
MCHC g/dl 31.3 33 36.7
RDW % 14.8 11 16
MCV fL 83.9 75 87
NEUT% % 23.5 40 60
LYM% % 66.1 35 50
MONO% % 3.9 2 12
EOS % % 2.1 0 7
BASO % % 0.7 0 2
LUC% % 3.7 0 4.5
NEUT.abs K/ul 2.7 1.5 8
LYMP.abs K/ul 7.7 1.5 6.5
MONO.abs K/ul 0.5 0.2 1
EOS.abs K/ul 0.2 0 0.6
BASO abs K/ul 0.1 0 0.1
LUC abs 0.4 0 0.4
MACRO% 0.4 0 15
MICRO % 1.9 0 10
HYPER% 0.2 0 10
HYPO % 6.6 0 10
MICRO%/HYPO% 0.3 0 10
PLT K/ul 510 150 450
MPV fL 8.5 4 13* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת הדם לילדה
ליאת15/01/2016הי, עשיתי בדיקות לבתי בת 2.5 אחת מתאומים היות והיא מאוד בררנת באוכל ואוכלת בעיקר מטרנה. ניסינו להוריד לה בחודשיים אחרונים במרטה שתנסה דברים אחרים אך ללא הועיל הילדה לא אכלה יום שלם בגן כי לא רצתה לנסות. באותם חודשיים לא עלתה במשקל גם.
עשיתי לה הבדיקות דם לשלילת חוסרים ואכן לא חסר לה .
עם זאת אני לומדת סיעוד וקצת מוטרדת מהתואצות החורגות, היות בהמטולוגיה למדתי ערכי מבוגרים ולא ילדים.
מצ"ב הערים אשמח תשובתכם לגבי החריגות, ובעיקר טסיות, LUC גבוהים על הגבול העליון, מה שלמדתי שזה לא נדע, ואמור היה להיות עג 1.5%, לא?
לא יודעת בילדים.
בכל אופן הבדיקה נעשתה שלושה ימים לאחר וירוס בטן קשה של שבוע שלשולים.
אשמח לעזרה אודות הטסיות הגבוהות, ה- LUC הנוירטופילים והלימפוציטים ומה לעשות.
תודה רבה.
שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון
WBC K/ul 11.6 5 13
RBC M/ul 5.2 4 5.2
HB g/dl 13.6 11.5 13.5
HCT % 43.6 34 40
MCH pg 26.2 26 31
MCHC g/dl 31.3 33 36.7
RDW % 14.8 11 16
MCV fL 83.9 75 87
NEUT% % 23.5 40 60
LYM% % 66.1 35 50
MONO% % 3.9 2 12
EOS % % 2.1 0 7
BASO % % 0.7 0 2
LUC% % 3.7 0 4.5
NEUT.abs K/ul 2.7 1.5 8
LYMP.abs K/ul 7.7 1.5 6.5
MONO.abs K/ul 0.5 0.2 1
EOS.abs K/ul 0.2 0 0.6
BASO abs K/ul 0.1 0 0.1
LUC abs 0.4 0 0.4
MACRO% 0.4 0 15
MICRO % 1.9 0 10
HYPER% 0.2 0 10
HYPO % 6.6 0 10
MICRO%/HYPO% 0.3 0 10
PLT K/ul 510 150 450
MPV fL 8.5 4 13* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם לילדה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין15/01/2016ליאת שבת שלום
הכל בסדר.
לבתך יש טרומבוציטוזיס קל, שבהחלט יכול להיות קשור למחלה שעברה לאחרונה.
ערך גבולי גבוה של large unclassified cells הוא חסר משמעות, וגם לו יש, ככל הנראה, קשר לאותו וירוס.
אם רוצים לוודא שהטסיות חוזרות לנורמה צריך להתרחק ממחלות. די קשה בעונת החורף.
אני לא ממליץ לבצע בדיקה חוזרת, אלא אם יש תסמינים כלשהם.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםמיכל29/12/2015
שלום
יש לי תינוקת בת שנה 14 חודשים לפני שבועיים הסיימה מחלה. בבדיקות דם שעשינו לה לפני יומיים היו
טסיות 473,
לימפוציטים 3.27,
נויטרופילים 0.41 ואחוז נויטרופילים 5.1
, HCT 33.6
HB 11.3
האם זה עדיין תוצאה של המחלה או שיש לדאוג מרמת הטסיות ולחזור שוב על הבדיקה?
לפני כחצי שנה בביקור במיון כשהייתה עם חום היה טסיות 500+ בבדיקה שנעשתה לאחר מכן הטסיות היו בנורמה. ועכשיו זה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין30/12/2015מיכל שלום
זו אינה רמה חריגה של טסיות, בהתחשב בעובדה שחלתה לאחרונה.
מאידך, רמת נאוטרופילים כזו מצריכה מעקב. אני מניח שרופא הילדים שלכם ישלח את בתך לספירת דם חוזרת בעוד כשבוע.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GRIFRON MAITAKE DFרות15/11/2015
הומלץ לנו על טיפול בתכשיר GRIFRON MAITAKE DF לשיפור ספירת דם אצל ילדה בת 12 שמקבלת כרגע טיפול כימותרפי יחד עם זאת נאמר לנו שהתכשיר עלול לפגוע בכבד. מה ידוע לכם על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GRIFRON MAITAKE DF - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין15/11/2015שלום רות
מעולם שמעתי על התכשיר. לאחר חיפוש באינטרט אני משער שמדובר בתוסף מזון על בסיס פטריות. מעבר לזה, קשה לי להמליץ או לפסול את הנ"ל. מציע שלא לעשות דבר בלי לשאול אונקולוג שמטפל בילדה.
בהצלחה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
רות15/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALLהילה12/10/2015
שלום,
בתי בת ה 7 חלתה בלוקמיה ALL. סיימנו את הטיפולים ואת תקופת האחזקה לפני 3 חודשים ולשמחתי הכל התנהל ומתנהל כשורה והיא נקייה וספירות הדם תקינות. שאלתי היא: על פי הספרות המחקרית, מהם הסיכויים שמחלת הלוקמיה תחזור והאם יש הסתברות גבוה יותר שהיא תחלה בסוג אחר של סרטן (ביחס לילדים נורמליים).
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALL - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין14/10/2015הילה שלום
שיעור חזרת הALL הוא כ-15-20% חייבים להתייחס לנתון זה בזהירות רבה מאחר ובתוך כל חולי ה ALL יש המון תת קבוצות. לכן לא בטוח שהנתון הזה רלבנטי לבתך.
פרט לכך, אכן יש שכיחות מוגברת של מחלות סרטניות אחרות במי ששרד טיפול בלאוקמיה. הטיפול הכימי ועצם העובדה שהיתה לאדם מחלה סרטנית.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות חלקיתרווית23/09/2015
הרופא ילדים ביקש שאעשה לביתי בת 6 בדיקה לרגישות לפול . לאבא שלה יש . אבא שלה עירקי ואני האמא חצי רומניה חצי מרוקאית , בבדיקה יצאה רגישות חלקית לפול , אבל שום רופא לא מבין את התוצאה הזאת , הרופא שלה אמר שב 30 שנות היותו רופא מעולם הוא לא ניתקל בתוצאה כזאת . וביקש שבזדמנות נעשה בדיקה חוזרת . החוויה של לקיחת בדיקת דם היא טראומטית בשבילה ולכן זה לא דחוף לי . אשמח לדעת מה דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות חלקית - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין23/09/2015רווית שלום
מן הסתם בתך ירשה את הגן הפגום של האנזים g6pd מאיה. מאחר ולילדות יש שני עותקים של הגן (לבנים יש רק אחד ) יש לה פעילות חלקית שלו.
לרוב אין לזה משמעות, אבל צריך לברר מה רמת הפעילות באחוזים.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדברהמיכל11/09/2015
שלום,
כשביתי הייתה בת חצי שנה ריססו לנו מחוץ לבית נגד פרעושים וסגרנו חלונות... אני הרגשתי שהיה קצת ריח והעיניים קצת הציקו לי... ככה היינו סגורות כמה שעות...האם נגרם נזק? האם זה שלא שטפתי לאחר מכן את הבית נורא?
תודה
ובנוסף אנחנו גרים במרחק 50 מטא משדה שריססו נגד עשבים סצמוד לקרקע, לא ידענו...האם יש סיכוי לסרטן בחשיפות כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדברה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין11/09/2015מיכל שלום
אין לאף אדם בעולם דרך להגדיר בדיוק מה מידת הנזק שנגרמה מאירועים אלו, אם בכלל
כל מי שיביע דיעה נחרצת בענין יתבסס רק על כלים מאד לא מדעיים - הגיון הבריא ודיעה אישית.
אמנם חשיפה מוגברת לחומרי הדברה נחשבת גורם סיכון לסרטן, אך יש לשער שחשיפה חד פעמית כפי שתיארת, וכן חשיפה חוזרת משדה שהחקלאים בו מקפידים על כללי הזהירות - אינן מסוכנות.
שנה טובה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MF וגלולות דיאנה35ריקי24/07/2015
צהריים טובים
לבתי ה19 התגלה FOLLICULOTROPIC MYCOSIS FUNGOIDES לפני כמה שנים, אנחנו במעקב של מרפאת עור.
בנוסף בתי סובלת מאקנה, ניסינו משחות,אנטיביוטיקה ,שום דבר לא עזר באופן אופטימלי.
רופא הנשים נתן לה את גלולות הדיאנה 35, האם יש בעיה לשלב גלולות וMF?האם לחולי MF לקחת גלולות?
שבת שלום ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MF וגלולות דיאנה35 - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין24/07/2015ריקי שלום
MF אינו נכלל בתחום של המטו אונקולוגיה ילדים. לרוב אנחנו מפנים חולים אלו למרפאות עור. מאחר ואין לי ניסיון בתחום זה, אני מציע להיוועץ ברופא שעוקב אחריה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת פלסטיקמירב27/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בליעת פלסטיק - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין27/06/2015ראי תשובה להודעה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליעת פלסטיק
מירב27/06/2015שלום שוב,
אם הבנתי נכון בהודעה הקודמת רשמת חשיפה חד פעמית ופה מדובר על תקופה של 4 חודשים שבהם רחצתי אותה באמבט עם חתיכות קטנטנות של המושב ומדי פעם קורה שנכנסו מים לפה, אז לא הבנתי איך התשובה רלוונטית לפה
תודה, אני באמת מודאגת כי פלסטיק הוא חומר מסרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליעת פלסטיק - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין27/06/2015מירב
האמירה "פלסטיק זה מסרטן״ אינה קשורה להוכחות מדעיות. איזה סוג פלסטיק? כמה זמן, לאיזו כמות של החומר צריך להיחשף? וגם באיזו דרך הוא פועל (שאיפה? בליעה? דרך העור?)?
אין הוכחות.
אבל אין ספק שהעדר הוכחות מדעיות לא יכול להרגיע אותך, לכן אני פונה להגיון. הסיכוי שילד ילקה בסרטן הוא בערך 1:2500. מתוך המחלות הסרטניות של הילדות, בערך רבע נקשרו איכשהוא לסיכון סביבתי - בייחוד לאוקמיה ולימפומה- לכן החישוב הוא בערך 1:10,000. כך שגם אם חומר הספציפי מעלה סיכון לסרטן - זה מזערי.
כמו בהודעה הקודמת - את יכולה להיות רגועה לגמרי.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותקרן22/06/2015
שלום,
אם בבדיקות דם בביה״ח יצאו תשובות עם הערה של ״ קיים חשד לבלסטים״ ולאחר משטח ידני התקשרו ואמרו שהבדיקה תקינה.
האם עליי לדאוג ולעקוב אחר זה?
מדובר בתינוקת בת שנה ו8 חודשים עם חומים של שבוע במהלך כל חודש ולא מוצאים דבר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין22/06/2015קרן שלום
זו הערה שכיחה בספירות דם.
אין לה משמעות אם המשטח תקין
הכל בסדר.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת שמשמירב08/06/2015
המטפלת של הבת שלי שבת כמה חודשים שנה אותה לישון בעגלה בצל כשעה ומשהו ארבעה ימים בשבוע ורק עכשיו נודע לי. הבנתי שיש קרינה גם בצל עד כמה העניין חמור? זה ככה מאפריל
כן כן לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת שמש - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין09/06/2015מירב שלום
החשיפה הזו לשמש, אינה חמורה. ההיפך הוא הנכון- יש להניח שזה משפר את ייצור הוויטמין D שלה.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה וכלביםמיכל07/06/2015
שלום רב, מקווה שזה בסדר שאני שואלת בפורום זה. לכלב שלי התגלה סרטן ואני שוקלת לעשות לו כימותרפיה. יש לי תינוק בן 9 חודשים שזוחל בכל הבית. כאשר שאלתי אם האונקולוגית של הכלב כיצד הטיפול הכימותרפי ישפיע על בני התינוק היא אמרה שהיא לא יודעת. רציתי לשאול, אם זה בסדר כמובן, אם לכם יש מידע כיצד טיפול כימותרפי אצל כלבים משפיע על תינוקות. הכלב שלי חי בבית, כבן בית ולאחרונה הוא אינו מצליח להשתלט על צרכיו ואף מקיא. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה וכלבים - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין07/06/2015מיכל שלום
אין לי נסיון בעניין זה. ההמלצות למשפחות של חולים שמקבלים כמותרפיה הן שכדאי להמנע ממגע עם ההפרשות שלהם. לכן כדאי למנוע מהתינוק מגע עם הפרשות הכלב.
בריאות שלימה לכולם
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל07/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)