מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות לימפה נפוחותאופירה גרנות13/06/2014
שלום
יש לי ילדה בת שבע שלאחרונה עוררה את תשומת ליבי לבלוטה נפוחה בבית השחי.
בדקתי בגופה וגליתי שיש לה כמו גולה קטנה גם בבית שחי וגם בצוואר
באותו היום ניגשנו לרופא הילדים והוא טען שזה שום דבר אך כדי להרגיע אותנו נתן לנו לעשות בדיקות דם
כיוון שהיום יום שישי טרם הספקנו לעשות בדיקות דם אבל אני מאוד לחוצה מזה
אשמח אם תוכלו להגיד לי ממה זה יכול לקרות ומה עלי לעשות ולדרוש מהמרפאה מלבד בדיקות הדם כדי להיות רגועה
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה נפוחות - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין14/06/2014אופירה שלום
את יכולה להעביר את השבת כשאת רגועה לגמרי. אני כותב זאת מתוך הנחה שרופא הילדים של בתך ניחן בשיקול דעת טוב.
ההחלטה לגבי עומק ודחיפות הבירור שיש לעשות במקרה של הגדלת קשר לימפה בילדים ללוויה בהרבה גורמים ונתונים. הם אינם לפני, ולפי לא נותר לי אלא לסמוך על הרופא שלכם. גולות קטנות בבית השחי והצוואר יכולות לנבוע מהרבה גורמים.
לרוב, אין להן משמעות. המשיכו במעקב במרפאת הילדים שלכם ועדכנו אותי במידת הצורך.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בהמטולוגיהגיא07/06/2014
בתי בת ה 4 החלה לצלוע ללא יכולת להזיז את הרגל.
לאחר הדמיה ובירור נראה כי העצם העליונה דלוקה וזו לא מאפשרת לה להזיז את הברך ואת לשאת משקל. אומרים שזה נבע לאחר מחלת חום שבאמת היתה לילדה טרם המקרה.
לאחר מספר ימים של אנטיביוטיקה ניכר שיפור במצבה הנפשי ואף החלה לישר את הרגל.
ספירת הדם שלה הנה רק ערכים יוצאים מן הכלל:
- בהינתן שהאמא אנמית וחסרה בברזל באופן קבוע
המוגלובין 10.8 (13.2-15)
המטוקריט 33% (35-45)
RBC 3.8 (4.0-5.5)
MCV 85.4 (76-84)
ניוטרופילים 22.1 (40-75)
לימפוציטים 74.9 (20-40)
מספר לימפוציטים 5.8 (1.2-3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בהמטולוגיה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין08/06/2014גיא שלום
לבתך יש אנמיה קלה, וחסרת משמעות. ניתן לייחס אותה לאותה מחלה דלקתית שציינת. גם השינויים בספירת הלימפוציטים אינם משמעותיים.
בריאות שלימה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- yolk sacבנימין27/05/2014
בתי בת 7 חודשים אובחנה עם yolk sac tumor. התחילה טיפולים עם ערכים של AFP באזור ה-50000. לאחר 3 קורסים ה-AFP ירד ל-49 וכן הדמיות הראו התכווצות ניכרת. מעט לפני הטיפול הרביעי AFP עלה ל-140 וכמה ימים לאחר מכן ירד חזרה ל-94. מהן האפשרויות ו/או האפשרות הסבירה לתנודתיות מסוג זה בערכים של AFP?
תודה,
בנימין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר yolk sac - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין27/05/2014בנימין שלום
ראשית יש לשלול הישנות של המחלה בעזרת בדיקות הדמיה.
אני מניח שהצוות האונקולוגי המטפל בבתך, מודע לאפשרות זו.
בריאות שלמה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ובליטה בראשסיגל לוי25/05/2014
שלום שמי סיגל, אני בת 14 וסובלת דיי הרבה זמן מכאבי ראש מקומיים וחדים בחלק העליון ובחלק התחתון של הראש. בנוסף בזמן האחרון אני מרגישה גם חולשה ועייפות אבל אין לי בחילות או הקאות. שמתי לב שיש לי בחלק התחתון של הראש בליטה גדולה ועבה בצורה אליפסית בערך. מה לעשות? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ובליטה בראש - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין27/05/2014סיגל שלום
קשה מאד להעריך את משמעות צירוף התסמינים והסימנים שהבאת בפני. רק בדיקה גופנית, יתכן בעזרת בדיקות דם יכולים לעזור בפענוח בעייתך.
בריאות שלימה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטים לימפואידיםאיינורה05/05/2014
שלום לפני שבוע עשיתי בדיקות אוסמולריות דם ושתן כמו כל שנה שאני עושה בגלל שאני נמצאת בביקורת בשניידר על גידול שפיר שהיה לי בגיל 9.5 .
השנה בבדיקות רשום לי כי יש חשד לבלסטים לימפואידים ובנוסף נמצאו בנדים מעטים, נמצאו לימפוציטים אטיפיים ופלזמוציטריים רציתי לברר מה בידיוק התוצאות האלו אומרות ומה אני אמורה לעשות ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטים לימפואידים - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין05/05/2014איינורה שלום
מכשיר אוטומטי מבצע ספירות דם באופן שלא מאפשר לו לזהות במדויק חלק מסוגי התאים.
כאשר יש בלסטים בספירה האוטומטית יש לבצע משטח דם, ובו בוחנת העין האנושית את סוג התאים, תחת מקרוסקופ כמובן.
אם הייתי חולה לאחרונה, זה בהחלט יכול להסביר חלק מהתאים הללו.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטים לימפואידים
איינורה05/05/2014לא הייתי חולה לאחרונה בדר"כ אני בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטים לימפואידים
איינורה05/05/2014מה זה אומר אם לא הייתי חולה לאחרונה ? ומה בקשר לשאר הדברים שנמצאו בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטים לימפואידים - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין05/05/2014בכל מקרה התעלומה תפתר רק על ידי משטח דם. פעמים בזמן מחלה קלה מופיעים תאים הקרויים באנדים, פלזמציטרים, וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלות וגרד בגבליבי04/05/2014
שלום!
לפני כחודש וחצי בערך הרגשתי בצוואר של בני בן השנתיים גולה קטנה, אחת בכל צד. יש לציין כי שבועיים שלושה לפני זה היה חולה מאוד עם חום וטופל באנטיביוטיקה. בערך באותו זמן החל לסבול מפצעים באיזור הגב התחתון והעכוז )עדיין עם טיטול(.
כרגע הגולות עדיין קיימות אך לא שינו את גודלן בחודש האחרון. בנוסף, לפני כשבועיים היה מצונן. מרחתי משחת החתלה על הפצעים אבל הם לא עברו. הוא לא מגרד אלא כשמחליפים לו טיטול ובמקלחת אך המקום אדום שרוט ועם פצעים שנראים כמו עקיצות גדולות. רופא הילדים בדק וטוען שאין משהו חריג. אני מודאגת מאוד מאוד. האם הנתונים מדאיגים? האם יש צורך בבדיקת דם וא"ס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות וגרד בגב - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין04/05/2014ליבי שלום
על פניו אין קשר בין הדברים.
בלוטות לימפה מוגדלות הצוואר הינן ממצא שכיח מאד בילדים בגיל הזה. הרושם שלי שרופא הילדים שלך מרגיע אותך בצדק.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה קודמת
ליבי06/05/2014האם אני אמורה לעקוב אחרי גודלן? מה טווח הזמן הסביר שהן אמורות לחזור לגודלן הרגיל?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה קודמת - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין06/05/2014ליבי שלום שוב
לרוב אין משמעות לקשרי לימפה שגודלן פחות מס״מ אחד. אבל הדיון במשמעות של קשרים מוגדלים לא יכול להיות מנותק מההקשר הכללי. הגיל, המצב הרפואי, מיקומם של קשרי הלימפה, תופעות אחרות, מרקם הקשרים , וכולי - לכולם יש חשיבות בקביעת משך ואופן המעקב אחריהם. במילים אחרות - לא דרך האינטרנט.
חג שמח
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירובלסטומהעמית30/04/2014
שלום.
לבני בן 4 חודשים יש נוירבלסטומה , באדרנל, כרגע רק במעקב וככל הנראה נסוג מעצמו.
השאלה שלי היא האם גם כאשר הגידול יסוג לגמרי {בעזרת השם}, קיים סיכוי גבוה יותר לחלות המחלה שוב בגיל הילדות? ממשיכים מעקב קבוע ? לכמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירובלסטומה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין03/05/2014עמית שלום
כל אונקולוג ילדים נשאל לא פעם שאלות הסיכויים והאחוזים,
בעיני, התשובה אינה מתמטית.
בוודאי שלילד שלקה בנוירובלסטומה יש סיכוי גבוה יוצר ללקות במחלה שוב מאשר ילד שמעולם לא חלה בה. אבל מצד שני, מרביתם המוחלטת של אלו שהמחלה נסוגה מאליה, לא ילקו בה לעולם.
לרוב ממשיכים במעקב שנים רבות, אולם מעקב הכולל בדיקות הדמייה, ובמיוחד כאלו הכרוכות בהרדמה או קרינה, מתבצע למספר קטן יותר של שנים שנה עד שלוש שנים.
אני מקווה שעניתי לך על השאלה.
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- histiocytomagary06/04/2014
שלום.
רציתי לדעת האם הסטיוציטומה eosinophilic granuloma זה סרטן ממאיר? לא הצלחתי להבין מהמאמרים שקראתי.
תודה.
יש גם במיח עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר histiocytoma - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין06/04/2014גארי שלום
אני לא בטוח שלמי שחולה במחלה הקרויה היסטיוציטוזיס, או Langerhance Cell Hisitocytosis, זה כל כך חשוב אם היא מוגדרת כמחלה ממארת, סרטן, או לא.
למה?
מאחר ויש קווי דמיון בין ההתנהגות הקלינית LCH למחלות ממאירות, אבל יש גם שוני. לעיתים רחוקות המחלה מאיימת על חיי הלוקים בה, לרוב אינה מתקדמת במהירות, ולעיתים היא נסוגה כמעט מאליה. גם הטיפול ב-LCH מזכיר טיפול בסרטן. נותנים סטירואידים, כמותרפיה ולעיתים רחוקות יש אפילו צורך בהתשלת מח עצם. מצד שני, עצמת הטיפול בדרך כלל לא מתקרבת לזו שננקטת בטיפול במחלות ממאירות.
ואם בכל זאת מתעקשים על ההבדל או הדמיון בין היסטיוציטוזיס לסרטן, הרי שעד לא מזמן, לא נחשבה האחרונה כמחלה ממארת, אולם בשנים האחרונות נמצאו סמנים מוליקולרים מסויימים בתאי LCH שמרמזים שזו מחלה סרטנית.
אני מקווה שעזרתי לך.
בהצלחה ורפואה שלימה.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירובלסטומהשלומית18/03/2014
שלום
יש לנו ילד בן שנתיים ושלושה חודשים.בגיל שנה וארבע חודשים התגלה גידול בעמוד השדרה.לאחר ניתוח התחילו טיפולי כימותרפיה(שילוב תרופות הנקרא cado(,הייתה החמרה בגידול ונירולוגית והתחילו הקרנות בנוסף לטיפולים.לאחר תקופה הייתה נסיגה ועכשיו הגידול גדל שוב.הומלץ לנו להתחיל טיפול cado בשילוב עם תרופת אדומיצין במינון נמוך והוסבר לנו שהיא תרופה שיכולה לפגוע בתפקוד הלב.
האם למרות זאת את ממליץ את הטיפול הזה?
האם יש המלצה על טיפול אחר?
האם יש אונקולוג בכיר נוסף שאיתו אפשר להתייעץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירובלסטומה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין23/03/2014שלומית שלום
טיפול בנוירובלסטומה יכלול כמעט תמיד כמותרפיה מסוגים שונים.
אדריאמיצין תהיה כחולה בפרוטוקול ברוב המקרים. כך שבהחלט יש מקום לקחת את הסיכון בתרופה , שקרויה גם דוקסורוביצין.
בכל אחת מהמחלקות האונקולוגיות לילדים בארץ יש רופאים המתמחים בגידול הזה.
לא אציין שמות כדי לא לפגוע במי מעמיתיי שוודאי אשכח את שמו.
אני מאחל לבנך רפואה שלמה.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםרוני15/01/2014
לום רב חליתי בלוקמיה בגיל 9 מסוג ALL בביקורת השנתית שלי שעשיתי בדיקת דם יצא לי מספר ערכים בחריגה
לימפוציטים יצאו 49.7 אחוז כאשר הערכים הם 18.2-47.4
ערך נוסף של לימפוציטים יצא 3.96 K/LU כאשר הערכים הם 1.16-3.18
זרחן יצא 4.6 כאשר הערכים הם 2.5-4.5
ובלוטת התריס TSH יצאה 6.67 כאשר הערכים הם 0.55-4.78
יש לציין שכל שאר הממצאים הם בגדר הנורמה
האם יש סממן לחזרה למחלה ?
אני ממש ממש דואגת
אשמח למענה בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין16/01/2014רוני
התשובה היא - לא.
עליה קלה בלימפוציטים ובזרחן אינה מהווה סימן מדאיג. לגבי ערכי TSH מעט גבוהים יש צורך להיוועץ באנדוקרינולוג.
אני ממליץ לך לחזור על ספירת הדם והכמיה בדם על מנת לוודא מהי הדינמיקה של השינויים שהוזכרו.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין B12חני28/11/2013
שלום רב לרופאי הפורום,
אני בת 28, צמחונית כעשר שנים. ככל הנראה סובלת ממחלה אוטואימונית (יש לי תסמינים חלקיים ללופוס ולקרוהן).
בכל אופן בעבר קיבלתי פרדניזון, פלקווניל ואימורן. הרגשתי טוב ולכן הפסקתי לגמרי עם התרופות (ללא אישור הרופאים).
חצי שנה לאחר שהפסקתי עם התרופות הרגשתי שוב לא טוב. ההרגשה הרעה לוותה בירידה במשקל של 10 ק"ג בשל חוסר תאבון, עייפות ותשישות קשים. לכן רופאיי החזירו אותי לפלקווניל ואימורן.
מכיוון שהרגשתי לא השתפרה, ביצעתי בדיקות דם ונמצא כי יש לי לוקופניה קלה (כדוריות דם לבנות 3.4 ניוטרופילים 1.8, לימפוציטים 1.2). עקב זאת, מינון האימורן הורד ל- 75 ממאה וקיבלתי בנוסף גם בודזון, ונראה שכדוריות הלבנות עלו ל- 4.8. במקביל נמצא מחסור בויטמין B12 (רמה 130), ותוצאה גבולית של חומצה פולית (9). קיבלתי 5 זריקות B12 וכדורי חומצה פולית (אותם סיימתי לפני כחמישה חודשים).
לאחר שהמשכתי להרגיש לא טוב, החלטתי שוב להפסיק עם התרופות בהדרגה (אם הן לא עוזרות, אין טעם לנטול אותן).
היום ארבעה חודשים לאחר שהפסקתי עם התרופות (ושמונה חודשים מהבדיקות שהצביעו על לוקופניה קלה ומחסור בויטמין B12 וחומצה פולית) חזרתי על הבדיקות, ושוב ישנה לוקופניה קלה (כדוריות לבנות 4, לימפוציטים 1.1, ניוטרופילים 2.5) ויטמין B12 (ברמה 180) פריטין 10 (הפעם לא נמדדה חומצה פולית).
השאלות שלי:
1) האם הלוקפוניה יכולה להגרם מחוסר בויטמין B12/ חומצה פולית/ פריטין וכיצד ניתן לדעת שזה אכן נגרם מחוסר בויטמינים הנ"ל ולא ממחלת היסוד?
2) מדוע הזריקות לא העלו את הרמה של הויטמין B12 כמעט? (הבנתי שהם ממלאות את המאגר לשנים).
תודה שבוע טוב וחג חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קצרה
חני28/11/2013(בעבר היה לי מחסור בויטמינים הנ"ל אך לא סבלתי מלוקופניה. מנגד נטלתי אימורן במינון של 125 מ"ג וגם לא סבלתי מלוקופניה). לכן כיצד ניתן לדעת ממה נגרמת הלוקופניה?
מתנצלת על האריכות במילים. חג חנוכה שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קצרה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין01/12/2013חני שלום
סיימת בהתנצלות, ואני אתחיל בכך שאומר שזהו פורום של המטולוגיה לילדים, כך שניסיוני הוא מתחום זה ולא מהמטולוגיה של המבוגרים.
מהסיפור נראה כי הציטופניות הקלות שתיארת קשורות למחלה הבסיסית, מאחר והן קרו בעיקר בהפסקת התרופות.
כדי להתייחס לשאלות לגבי הויטמין B12 והחומצה הפולית, צריך להשוות את
ערכים כגון mcv ורטיקולוציטים לאורך ציר הזמן.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישוב נעלהמשה אסוס19/11/2013
האם אפשר לשתות אופטלגין במידה והחולה ב CML שותה את הכדור ספרייסל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישוב נעלה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין20/11/2013משה שלום
אני לא משוכנע שהבנתי את שאלתך. מכל מקום, הפורום לא מיועד לייעוץ בנוגע לטיפול תרופתי ספציפי לכל חולה, ויש לפנות לרופא המטפל.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך-בדיקת המטולוגיהתאופיק08/09/2013
ד"ר גל
תודה רבה על תשובתך
ראשית סהרה מרגישה טוב
שאלותי האחרונת בבקשה
האם יש בעיה עם בדיקת אימונוגלובינים AG
אנו ממתינים לבדיקת ANA האם בגלל צליאק וסוכרת צפויה להיות תוצאה חריגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך-בדיקת המטולוגיה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין08/09/2013לא הבנתי את השאלה.
מה זה אימנוגלובולינים AG. הבדיקות ששלחת - תקינות.
מחלות אוטואימוניות (כגון סכרת נעורים וצליאק) לפעמים מתבטאות בנוגדן בדם הקרוי ANA. אני לא אופתע אם זה יהיה חיובי אצל סהרה, אבל המשמעות של הענין לגבי הילדה - לא ברורה לי.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות לילהאורית01/09/2013
שלום רב,
ילדה בת 5. מזיעה רק בתחילת הלילה (שעה ראשונה בעיקר) באיזור הצוואר, העורף והחזה. ההזעה מרטיבה את החולצה עד שצריך להחליף לה. לאחר ההחלפה כבר לא מזיעה שוב בהמשך הלילה. לציין שישנה בחדר מאוורר עם חלונות פתוחים ומאוורר, תחתונים וחולצה קצרה וללא שמיכה.
יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעות לילה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין08/09/2013אורית שלום
רק הזעות לילה אינן מדאיגות כלל. מאידך, אם לילדה יש סימפטומים אחרים, כגון חום, ירידה (משמעותית) במשקל, או כל דבר אחר המטריד אותך - כדאי לברר את העניין.
אני מניח שהדרך הנכונה תהיה לפנות לרופא הילדים שלכן כדי שיעריך את האם יש בעיה.
שנה טובה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת AFPגבוהה בתינוקת בת יוםאסתר28/08/2013
האם תוצאת בדיקת AFP מאוד גבוהה (9674) , בתינוקת בת יומים שנולדה עם בילירובין גבוה -(16), ועברה החלפת דם שעתיים אחרי הלידה, בהכרח מצביע על סימן לסרטן?
היא נמצאת בטיפול אור והבילירובין השתפר בתוך יומים.
אנחנו מאוד מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת AFPגבוהה בתינוקת בת יום - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין28/08/2013אסתר שלום
ערך כזה הינו תקין בגיל יומיים.
בברכה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחול וכבד מוגדלים בגיל 3 ימים
אסתר28/08/2013תודה, דר' גל על תשובתך.
זוהי הקלה נפלאה.
עדיין הטחול והכבד מוגדלים. על מה זה יכול להצביע?
האם זה תקין גם כן לאור הצהבת שלה.
בברכה, אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחול וכבד מוגדלים בגיל 3 ימים - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין28/08/2013אסתר
הגדלת של טחול וכבד אינה תקינה באף גיל.
קשה לי לקשר את העניין לצהבת, אבל אני מניח שהצוות של מחלקת הילודים עושה מאמצים להביא לפתרון התעלומה.
לרוב, צהבת בימים הראשונים נגרמת מבעיות אי התאמת סוגי דם. במקרים כאלו מוצאים נוגדנים בדם של התינוק, כנגד כדוריות הדם שלו - קוראים לזה בדיקת קומבס. האם הבדיקה היתה חיובית?
פרט לכך יש להבין אם שאר מרכיבי ספירת הדם היו תקינים, וכן אם יש סימנים נופסים בבדיקה הגופנית של התינוקת.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)