פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעיים - שאלות
    אלינור
    10/03/2013

שלום,

1. קיבלתי קפסולה לבדיקת זמן מעבר מעי גס.
    בהוראות כתוב לחכות 5 ימים ואז לעשות צילום רנטגן.
    השאלה שלי - האם יום נטילת הקפסולה נחשב במניין הימים?
    לדוגמה - אם אני נוטלת את הקפסולה ביום ראשון בבוקר, יום הצילום יהיה יום חמישי או שישי?

2. אילו בדיקות משמשות לאבחון מעיים עצלים?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעיים - שאלות

הוספת תגובה

• מעיים - שאלות - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/03/2013

יום ו. בדיקת סמנים -בה רואים זמן מעברם במעי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    ירון
    10/03/2013

בוקר טוב,

הבוקר התעוררתי בתחושה מעיקה מעט בגרון עם מעין גרפסים להוצאת אויר ושמתי לב כי עולה לי טעם של פלפלים טריים שאכלתי בצהריים.
    התחושה גרמה לי גם לשיעול ורצון לצאת לשירותים כאשר בשירותים התחושות הוקלו במעט.
    רציתי לדעת מהי הסיבה להרגשת הטעם של הפלפלים וזאת לאחר יותר מ-16 שעות מאז אכלתי אותם ?
    האם יש דרך למנוע תחושות כאלה ? יש לי תחושות של טעמים של אוכל בלילה ולפנות בוקר ממספר מאכלים שאני אוכל במהלך הצהריים והערב.
    האם זוהי צרבת/רפלוקס או שישנן עוד סיבות ? האם תחושה של חולשה המצאת לשיעול ולהרגשה קשורה אף היא ?
    בנוסף, יש לי תופעה די חוזרת שבבוקר בסיום השהייה בשירותים ולרוב לאחר היציאה מהם אני מתחיל להשתעל שיעול די חזק התקפי שנמשך 10-20 דקות ואח״כ נעלם כאשר במהלכו העיניים דומעות ומידי פעם פולט מהגרון רוק/ליחה שקופים אך מאוד צמיגיים.
    האם יש קשר בין תופעה זו לנושא גסטרו ומה ניתן לעשות ?
    ושאלה אחרונה - אני נוטל כבר תקופה ארוכה כדור גלוקומין או אחד מתחליפיו (לא זוכר את שמו כרגע) כל ערב לאחר ארוחת הערב, כאשר בבוקר היציאה תמיד רכה מאוד על גבול הנוזלית עם ריח מאוד חריף כמו של כרוב כבוש או משהו דומה. הבנתי שהנ״ל יכול להיגרם מהכדור אם כך האם בטוח להמשיך ולקחת אותו ? האם יש המלצות נטילה כדי לצמצם את התופעה ? האם יכול להיות קשר לתופעות שתיארתי בתחילת השאלה ?
    בנוסף בשהייה בשירותים בבוקר וגם לאחריהן הבטן מאוד מקרקרת - האם הנ״ל מרמז על בעיה רפואית כלשהיא ומה מיתן לעשות גם לגבי זה ? האם גם זה יכול להיות משויך לכל התופעות שתיארתי ?

מתנצל על אורך השאלה ואודה להתייחסות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/03/2013

יש לך רפלוקס קל וכנראה גם מעי רגיש עם אלמנט פונקציונלי מרשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ושאלה לפרופסור
    h
    10/03/2013

שלום פרופסור זמיר, חג שמח
    האם יש לך ניסיון בטיפול בחולים עם nf1?
    האם אתה עובד עם קופת חולים כללית?ואם כן היכן?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ושאלה לפרופסור

הוספת תגובה

• שלום ושאלה לפרופסור - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/03/2013

איני יודע מה זה nf1 ואני עובד עם המושלם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת גסטרוקופיה
    ליאונה
    10/03/2013

עברתי בדיקת גסטרוקופיה בה נמצא שבוושט בעומק 30 ס״מ קיימת בליטה 8-10מ״מ מכוסה ברירית תקינה.לא נלקחה ביופסיה. הרופא ציין מספר סימני שאלה:ציסטה?ממצא ווסקולרי?אחר?
    הופניתי לבדיקה על קולית אנדוסקופית eus
    שאלותי:מה הסיכונים בבדיקה זו והאם היא מתבצעת רק בבתי חולים?אם במהלך הבדיקה יחליט הבודק שזוהי ציסטה האם נהוג לקחת ביופסיה מציסטה תוך כדי הבדיקה?
    האם במהלךבדיקה שכזאת יש אופציה להוריד את הבליטה במקרה והרופא רואה לנכון?במקרה של הורדת הבליטה ייתכנו כאבים בזמן האכילה?
    אני מועמדת לעבור מאספירין לקסלרטו לדילול הדם.האם לחכות עד אחרי הבדיקה כדי להתחיל?.
    תודה, ליאונה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת גסטרוקופיה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת גסטרוקופיה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    14/03/2013

הבדיקה היא די סטנדרטית מעין אנדוסקופיה עם אפשרות לUS פנימי. נעשית במכוני הגסטרו בבי"ח . ניתן לעשות ביופסיות וניקורי נוזל ברם לא כורתים ממצאים עם US אנדוסקופי בד"כ. עדיף להערכתי אם אפשר להשאר עם אספירין מבחינת סיכון לדימומים -התיעצי עם ההמטולוג והרופא שנתן לך את הקסרלטו (קרדיולוג/נאורולוג???)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    ירון
    10/03/2013

בוקר טוב,

הבוקר התעוררתי בתחושה מעיקה מעט בגרון עם מעין גרפסים להוצאת אויר ושמתי לב כי עולה לי טעם של פלפלים טריים שאכלתי בצהריים.
    התחושה גרמה לי גם לשיעול ורצון לצאת לשירותים כאשר בשירותים התחושות הוקלו במעט.
    רציתי לדעת מהי הסיבה להרגשת הטעם של הפלפלים וזאת לאחר יותר מ-16 שעות מאז אכלתי אותם ?
    האם יש דרך למנוע תחושות כאלה ? יש לי תחושות של טעמים של אוכל בלילה ולפנות בוקר ממספר מאכלים שאני אוכל במהלך הצהריים והערב.
    האם זוהי צרבת/רפלוקס או שישנן עוד סיבות ? האם תחושה של חולשה המצאת לשיעול ולהרגשה קשורה אף היא ?
    בנוסף, יש לי תופעה די חוזרת שבבוקר בסיום השהייה בשירותים ולרוב לאחר היציאה מהם אני מתחיל להשתעל שיעול די חזק התקפי שנמשך 10-20 דקות ואח״כ נעלם כאשר במהלכו העיניים דומעות ומידי פעם פולט מהגרון רוק/ליחה שקופים אך מאוד צמיגיים.
    האם יש קשר בין תופעה זו לנושא גסטרו ומה ניתן לעשות ?
    ושאלה אחרונה - אני נוטל כבר תקופה ארוכה כדור גלוקומין או אחד מתחליפיו (לא זוכר את שמו כרגע) כל ערב לאחר ארוחת הערב, כאשר בבוקר היציאה תמיד רכה מאוד על גבול הנוזלית עם ריח מאוד חריף כמו של כרוב כבוש או משהו דומה. הבנתי שהנ״ל יכול להיגרם מהכדור אם כך האם בטוח להמשיך ולקחת אותו ? האם יש המלצות נטילה כדי לצמצם את התופעה ? האם יכול להיות קשר לתופעות שתיארתי בתחילת השאלה ?
    בנוסף בשהייה בשירותים בבוקר וגם לאחריהן הבטן מאוד מקרקרת - האם הנ״ל מרמז על בעיה רפואית כלשהיא ומה מיתן לעשות גם לגבי זה ? האם גם זה יכול להיות משויך לכל התופעות שתיארתי ?

מתנצל על אורך השאלה ואודה להתייחסות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

הסיפור מתאים לרגורגיטציה שהיא חלק מתמונת רפלוקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי הסרת שיער בלייזר, חולת קרהו
    שון
    10/03/2013

שלום! אני בת 23, גילו לי את הקרהון לפני כ15 שנה ומאז נותחתי פעמיים, כאשר הפעם האחרונה הייתה לפני כ-4 שנים, בשלב זה אני מטופלת באימורן בלבד.
    רציתי לדעת אם יש מגלבה לטיפולי הסרת שיער בשיטות השונות?

הוספת תגובה

• טיפולי הסרת שיער בלייזר, חולת קרהו - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

שאלתך משובשת "מגלבה?" איני רואה קשר לקרוהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן תחתונה
    אלי
    10/03/2013

בס"ד
    יש לי כאבי בטן תחתונה ובצד ימין ושמאל יותר מחודש בדיקת דם:crp-0.64 esr-38 שנהם מעל המינון אבל משום מה הרופא הכללי אמר שזה לא נראה משמעותי האומנם?
    עברתי קולונסקופיה לפני 4 שנים שיצאה תקינה (אני בן 37)
    האם נראה לך שזה דלקת ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן תחתונה

הוספת תגובה

• כאבי בטן תחתונה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

שקיעת הדם מעט מוגברת אך לא עושים אבחנת קרוהן מזה כדאית התרשמות קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונטרולוק
    מישהו
    10/03/2013

אני זקוק לטיפול ב-PPI עקב תסמינים תואמי GERD. (חוסמי קולטני H2 לא עזרו בעבר).
    ב - PPI'S, לנטון לא עזרה לי ואף יצרה ת"ל של תחושת מעין גוש ג'ל בגרון שחלפה עם הפסקת הטיפול.
    לוסק/נקסיום אינני יכול ליטול בשל חשש לתגובה בין תרופתית עם צירלקס שאני נוטל. נותרה קונטרולוק כאופציה היחידה, אך אני חושש ליטול אותה היות ושמעתי שהיא עשויה לגרום,במקרים נדירים, להיפרגליקמיה.
    1.כמה זה באמת נדיר והאם יש תרופות או גורמים אחרים המגבירים את הסבירות לת"ל זו?
    2.במידה ואכן מופיעה היפרגליקמיה,האם היא הפיכה?
    3. האם יש אופציות טיפוליות נוספות במשפחת התרופות שאינן מתנגשות עם ציפרלקס?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קונטרולוק

הוספת תגובה

• קונטרולוק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

היפרגליצמיה היא תופעת לוואי נדירה ביותר 1% . אני אישית עוד לא נתקלתי בה ואיני חושב שזו סיבה להמנע מהתרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות מרובות וצואה כבדה שנשארת
    יואב
    10/03/2013

שלום,

בן 32,
    בריא בדרך כלל
    רזה.
    בחודשיים האחרונים אני מרגיש מוזר אחרי ארוחה
    תחושה של כבדות כזאת, ויש לי הרבה יציאות ביום, משהו כמו 5-6 במשך היום.
    בחלק מהזמן הצואה יוצאת בצורה דקה ובחלקים, ובחלק מהזמן כגוש אחד.
    העניין הוא שבחודשים האחרונים הצואה שלי שוקעת לתחתית האסלה (כל הזמן)
    וכשאני מוריד את המים, היא פשוט לא יורדת עם המים, ונשארת, לא משנה כמה פעמים אני מנסה להוריד את המים.
    הנייר טואלט, הכל יורד, רק הצואה נשארת.
    חשבתי בהתחלה שמדובר בבעיה בשירותים שלי, וניסתי בשירותים אחרים, וגם שם אותה בעיה.
    אין לי מושג אם זה קשור, וקראתי שצואה אמורה לצוף, בגלל שומנים, ואני אוכל שומנים בצורה רגילה, לא משהו מיוחד, אבל בחודשיים האחרונים הצואה פשוט נשארת בתחתית האסלה והיציאות מרובות.

מה דעתך? מאיפה להתחיל?
    מה יכול להיות הבעיה?

הוספת תגובה

• יציאות מרובות וצואה כבדה שנשארת - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

סביר שיש לך בגילך פשוט שינוי בטיב התזונה ובפלורת החידקים. אם אין דם בצואה וירידה במשקל, כדאי להגיע למרפאת גסטרו לשקילת צורך בקולונוסקופיה-אני בספק אם חיונית . בכל מקרה צואה לתרבית וטוקסין קלוסטרידיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' , תודה רבה על תשובתך המהירה!

יואב
    10/03/2013

זה מאוד מוערך

אעשה לפי המלצתך,

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    h
    09/03/2013

האם יש מצבים בהם אדם סובל מעצירות ואין שום פתרון לתת לו?
    לא ניתוחי ולא תרופתי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

בדרך כלל יש טיפול תרופתי שעוזר במידת מה או שילוב תרופות. במקרים נואשים נהוג לעשות בירור ואם יש אנאיסמוס יעזור ביופיד בק ואם הבעיה פריסטלטיקה איטית מגיעים לעיתים נדירות לכריתת מעי גס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• hello
    מישל
    09/03/2013

רציתי לדעת אם מכל סיבה של עצירות ניתוח להסרה של חלק מהמעי הגס תעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    hello

הוספת תגובה

• hello - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

לא עושים זאת אם יש אנאיסמוס. רק במקרים נדירים של פריסטלטיקה איטית , שלילת אנאיסמוס ועצירות קשהשאינה מגיבה לטיפול עם הרחבת מעי משמעותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת בארט
    א
    08/03/2013

שלום, בעקבות כאבי בטן עליונה בצעתי בגידקת גסטרוסוקופיה ובה הועלה חדש לתסמונת בארט+מצאו פוליפים רבים בקיבה שהבנתי שאינם סרטניים.
    תןצאות הבדיקה:
    gastro-esophageal junction mucosa:
    Erosion.
    Intestinal and "antral-type" metaplasia.
    Mild inflammation.

מה זה אומר? יש לציין שנלקחה רק ביופסיה אחת בלבד לאבחון בארט.
    מה אני צריכה לעשות?
    הרופא אמר שאני צריכה לקחת נקסיום 20 מ"ג לכל החיים ולעשות גסטרוסקופיה פעם בשנתיים.
    האם זה מספיק? צריך לעשות עוד ביופסיות כי אולי במקומות אחרים יש תאים ממאירים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת בארט

הוספת תגובה

• תסמונת בארט - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

יש לך כנראה מחלה רפלוקטיבית קשה עם אזופגיטיס ע"ש ברט ובעקרון רופאתך צודקת אם כי חשוב אם מדובר בברט ארוך או קצר סגמנט והטיפול הוא תלוי הסתמנות מבחינת התרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים לקרוא את זה
    לימור
    08/03/2013

פרופ שלום
    אני בת 39 יש לי שלשולים כבר חודש וחצי לפעמים מיימים לפעמים דייסתים בערך שלוש פעמים ביום מלווה בכאבי בטן ובקיבה לא חזקים. רופא המשפחה נתן לי לעשות במשך שלושה ימים רצופים תרביות צואה שיצאו תקינות ובנוסף החליט על טיפול אנטיביוטי למשך חמישה ימים. היום אני ביום השלישי של האנטיביוטיקה והמצב אותו דבר. לפני כ 4 שנים היו לי גם שלשולים יותר מחודש הייתי אצל גסטרו עשיתי קולונסקופיה שיצאה תקינה הרופא רצה לעשות גסטרוסקופיה בזמנו בגלל המוגלובין 11.8 אך אני נרתעתי מהבדיקה.
    בדיקות דם לצילאק שלילי. בנוסף לפני שלוש שנים הליקובקטור פלורי טופל באנטיביוטיקה
    מה עליי לעשות עכשיו?????
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים לקרוא את זה

הוספת תגובה

• שלשולים לקרוא את זה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

יש צורךבהתרשמות במרפאה . CRP. ESR. האם נעשתה ביופסיה ממעי ימני ? האם נעשתה איליוסקופיה ? אולי יש טעם בCTE או MRE האם יש לך ירידה במשקל? קשר לחלב ומוצריו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    לימור
    08/03/2013

פרופ שלום
    אני בת 39 יש לי שלשולים כבר חודש וחצי לפעמים מיימים לפעמים דייסתים בערך שלוש פעמים ביום מלווה בכאבי בטן ובקיבה לא חזקים. רופא המשפחה נתן לי לעשות במשך שלושה ימים רצופים תרביות צואה שיצאו תקינות ובנוסף החליט על טיפול אנטיביוטי למשך חמישה ימים. היום אני ביום השלישי של האנטיביוטיקה והמצב אותו דבר. לפני כ 4 שנים היו לי גם שלשולים יותר מחודש הייתי אצל גסטרו עשיתי קולונסקופיה שיצאה תקינה הרופא רצה לעשות גסטרוסקופיה בזמנו בגלל המוגלובין 11.8 אך אני נרתעתי מהבדיקה.
    בדיקות דם לצילאק שלילי.
    מה עליי לעשות עכשיו?????
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• שלשולים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/03/2013

יש צורך בהתרשמות קלינית הן ממצבך והן מבדיקות הדם כולל שקיעת דם CRP האם נעשו ביופסיות ממעי ימני ? האם נעשתה איליוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיגלה, בחור עם רקע של IBS
    אייל
    07/03/2013

שלום
    אני בחור בן 40 בדרך כלל בריא פרט לאסתמה
    וכבר 20 שנה מאז הצבא יש IBS ( יש תקופות טובות ויש תקופות שבהן הבטן רגישה וחלק מהמאכלים עלולים לגרום לכאבי בטן חזקים ושלשולים ).
    לפני 10 שנים קולונוסקופיה תקינה.

לפני 8 ימים החל חום כאבי בטן ושלשולים עד 6-8 פעמים ביום.
    במשך 3 ימים היה חום עד 38.2 ואז פסק.
    מאז השלשולים וכאבי הבטן המשיכו, בלי החום וגם אתמול שלשלתי כ 5 פעמים עם כאבי בטן.

בשבוע האחרון אכלתי רק הרבה אורז לחם ותה. רזיתי 2 קג.
    מרגיש קצת חולשה. שותה הרבה.

תרבית צואה מלפני 3 ימים - התוצאה הגיעה היום יש SHIGELLA SONEEI
    תרבית צואה מאתמול - גם הגיעה היום - שלילי.

היום בינתיים רק פעם אחת שלשול בבוקר אבל גם אתמול היה כך ובערב היה כאב בטן חזק ושלשלתי חצי שעה. לכן רק בערב היום אדע אם יש שיפור.
    שקיעת דם לפני 3 ימים ( ביום החמישי למחלה ) = 10.
    CRP 0.6 ( נורמה עד 0.3 )
    WBC תקין = 7 ניוטרופילים = 61 לימפוציטים 26.
    בדיקת שתן תקינה.

ברצוני לשאול.
    1.האם אחרי 8 ימים מתחילת המחלה ( כאמור החום עבר ביום השלישי )
    יש עוד טעם לטפל כעת באנטיביוטיקה? או שזה כבר לא משנה בשלב כזה?
    2. אם אקח עכשיו האם זה עדיין מקטין סיכון לסיבוכים?
    3. אפשר לחכות עד יום ראשון עוד 3 ימים ולראות אם זה עובר לבד או שיש בכך סיכון לסיבוכים?
    4. איך מחזירים את הבטן לאיזון כמה שיותר מהר?
    אני מתלבט כי בעבר אנטיביוטיקות גרמו לי לפעמים לכאבי בטן ולכן לא יודע אם עדיף לקחת או לא לקחת... מצד אחד חושש מסיבוכי שיגלה מצד שני חושש
    מכך שהאנטיביוטיקה תחמיר IBS
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שיגלה, בחור עם רקע של IBS

הוספת תגובה

• שיגלה, בחור עם רקע של IBS - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/03/2013

בדרך כלל ממלץ לקחת אנטיביוטיקה לשיגלה- אך לתקופה קצרה - כמן תיפרו 750 מ"ג ליום במך 3 ימים.
    גם בדרך כלל שמתרחקים מהזיהום הבטן חוזר לתקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפרו?

אייל
    07/03/2013

תודה לא הבנתי
    האם התכוונת שמומלץ לקחת ציפרו? תיפרו?
    הכוונה לציפרוגיס?
    במשקל שלי 60 קג האם מספיק 750 מג ליום? הרופא נתן לי כדור של 500 מג...

אחרי 8 ימים האם עדיין כדאי לקחת את האנטיביוטיקה או שזה אומר שכבר לא רלוונטי והגוף יתגבר לבד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה