מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה אודות תשובות בדיקהגליגל18/03/2013
בעקבות כאבי בטן, גרפסים, נפיחות וצרבות יומיומיות עורכים לי ברור רפואי (גסטרוסקופיה ומונמטריה) בגסטרו ראה הרופא אודם באנטרום ושלח ביופסיה.
התוצאות של הגסטרוסקופיה הינן:
*normal duodenal mucosa*
(זה המיכל מהחלק השני של התריסריון)
*unremarkable antral mucosa
(זה נלקח מהאנטרום)
מה זה אומר? יש לי גסטריס??
יש לי הליקובקטור??
מה אומרות הבדיקות.
בברכת תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אודות תשובות בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/03/20132 הבדיקות תקינות.
אין עדות לחיידק הליקובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בכבדחנה17/03/2013
יש לי שאלה..
לפני כחודשים ביצעתי ביופסיה של הכבד והכל היה תקין.
אני חולת קרון ועשיתי לפני כשבועיים c.t על הבטן.
והתשובה היתה שיש לי גושים מסביב לכבד..ועוד גושים של 2 ס"מ וכ"ד בעוד כמה מקומות.
יש לי לעפמים כאבים קטנים רק בשעות הערב. במשך כל היום אין לי בכלל כאבים. יש לי תאבון..ואני פעילה..
איך יכול להיות מקרה כזה שבביופסיה לא ראו..ובc.t ראו את זה,
ויש לי פיסטולה די גדולה בצד ימן של הבטן ואת זה לא ראו ב c.t./
תודה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/03/2013הביופסיה מרא הרכמת הכבד לא משמסביב.
יש לשקול ביופסיה מככונת לגוש כדי לקבל אבחנה היסטולוגית.
מציע לדון על זה עם רופא הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאד.. מבקשת עזרה..הודיה16/03/2013
שלום רב,
בשל תלונות על כאבי בטן תחתונה הופניתי לUS ובדיקות דם שהראו:
בUS הכל תקין מלבד הידרונפרוזיס קל בכלייה ימנית. בבדיקות הדם: ALT :86.
בבדיקות דם חוזרות לאחר יומיים: ALT: 152, AST: 100 ועוד באותו היום בערב (במיון): ALT: 127.
יש לציין כי בתרביות השתן הכל תקין כמו גם שאר ספירת הדם, הBILIRUBIN וה- ALBUMIN בטווח הנורמה.
אני מאד לחוצה מחשש למחלה בכבד או משהו קשה אחר.
לא הייתי בחו"ל ב-3 שנים אחרונות (ולפני כן רק ברודוס), לא שותה ולא מעשנת.. הפסקתי גלולות יסמין למניעת היריון לפני חודש וחצי והתחלתי לפני כשבוע וחצי ליטול "פרנטל" (מולטי ויטמין לנשים שמתכננות היריון).
מה עוד יכול להסביר את פשר העלייה באנזימי הכבד?
האם יש מקרים בהם זה ויראלי בלבד ולא מעיד על נזק ממשי או מחלה כלשהי?
בבקשה אני מאד מאד לחוצה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאד.. מבקשת עזרה.. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/03/2013אין מספיק ניתונים לאפשר אבחנה.
יתכן נגיף והסיפור חריף.
מציע להבדק אצל רופא כבד ולבצע בדיקות דם נוספות.
חשוב להגיע לאבחנה לפני הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם 78 - ast-got לבן 24אימא16/03/2013
בן 24. לגמרי בריא ולא מתלונן על כלום. מבהיל לגמרי לקרוא את הפענוח
מה לעשות הלאה - חוצ מרופא המשפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת דם 78 - ast-got לבן 24 - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2013יש לך הפרעה קלה באחד מהטראנסאמינזות של הכבד . אין שום סיבה לפניקה כדאי:
א. לבדוק בבדיקות דם קודמות האם היתה כבר הפרעה כזו
ב. לקחת תפקודי כבד מלאים וסרולוגיה לA B C CMV EBC HIV
ANA AMA משק נחושת ומשק ברזל ונחושת ולעשות US בטן
ג. האם יש תרופה\אלכוהול או השמנה שאחראיים לכך
ד. הכי פרקטי וזול-לחזור על הבדיקה חודש לאחר מכן ולראות אם ההפרעה קיימת
האם הבדיקה נעשתה בעת שפעת או מחלה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פה יבש וגיהוקיםזאב14/03/2013
שלום אני בן 41,עברתי לפני כמה שנים אירוע מוחי[apla]
ויש לי גם אפילפסיה.אני נוטן הרבה תרופות
כבר שבועיים יש לי פה יבש ורופא המשפחה לא יודע מה הסיבה
עשיתי בדיקה של הלשון שהייתה תקינה וגם הסוכר בסדר
הרופא אמר לי ללכת לרופא שמטפל בבעיות פה
עכשיו יש לי גיהוקים,בטן נפיחה ופה יבש.אני קצת לחוץ מעניין
מה זה יכול להיות ? והאם אני צריך לפנות גם לרופא גסטרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פה יבש וגיהוקים - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2013יתכן שיש לך רפלוקס , זאת אם יש גם צרבת/עליית מזון לפה אם כי העניין יכול להיות גם תרופתתי-תרופות אנטי-כולינרגיות למשל או נטיה להחות ולישון עם פה פתוח ואף תסמונת נדירה הנקראת שגרן (ושכיחה יותר בהקשר APLA ביחוד אם יש לופוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמיש14/03/2013
סליחה על השאלות ה"הזויות"
מה קורה כאשר אדם עובד כריתת מעיים?או קיצוץ הן במעי הדק והן במעי הגס?
האם יסבול משלשולים כל ימי חייו?
גם במקרה של כריתה מלאה וגם במקרה של קיצוץ בשניהם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2013מעי דק סופג את המזון למרכיביו השונים. המעי הגס סופג בסה"כ כליטר נוזלים ומשנית גם מעט אלקטרוליטים. כריתת מעי דק כולו-לטלית . ככל שנכרת יותר מעי דק יש חשש לתת ספיגה קשה , אך יש לזכור שארכו 4-6 מטר כך שכריתת מחציתו ויותר אפילו יכולה להיות ללא הפרעה תפקודית קשב. . כריתת מעי גס תת מלאה תגרום לריבוי יציאות עד אבדן שליטה בשל עליית נפח הצואה מ100-150 גרם ועד ל1000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקונטרולוקאלעד14/03/2013
שלום,
לאחר אבחון הליקובקטור פילורי ואי-הצלחת פרוטוקול ראשון, בוצעה בדיקת גסטרוסקופיה שבה אובחן reflux esophagitis grade A ובנוסף diffuse gastropathy. קיבלתי טיפול בן 14 יום כנגד ההליקובקטור, והנחיה להתחיל טיפול בקונטרולוק לאחר מכן לאור ממצאי הגסטרוסקופיה. שאלותיי הן: 1. האם ניתן להתחיל את הטיפול בקונרולוק מיד בתום הפרוטוקול (דוקסילין, מטרוג'יל, לנסו וקלבטן)? 2. האם חודש אחרי הטיפול, כשאחזור על בדיקת הנשיפה, לא תהיה לקונטרולוק שאקח באותה העת השפעה על התוצאות, שכן הבנתי שישנן תרופות המשפיעות על התוצאה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקונטרולוק - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2013כדאי לעשות הפסקת PPI (לנטון או קונטרולוק) שבועיים-חודש לפני תבחין נשיפה או לוותר על תבחין הנשיפה החוזר בשלב זה (גם לגיטימי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקודי כבדדורון14/03/2013
שלום רב שמי דורון, הייתי מבקש לדעת. אני בן 50 וביצעתי בדיקות דם וביניהם תיפקודי כבד, בבדיקות הנ"ל התקבלו התוצאות הבאות:GOT (AST) 34 U/L 0
GPT (ALT) 55
האם יש סיבה לדאגה עקב החריגות הקטנות הללו?
חשוב לציין שלקחתי עד לפני חודש ריכוזי גדולים של אנטיביוטיקה עקב חיידק ההליקובקטור וכמו כן, כדור הנקרא אומפרדקס כמו כן מטופל בכדור נגד כלוסטרול.
מחכה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2013יש לך הפרעה מינימלית בתפקודי כבד. כדאי לבדוק האם ההפרעה וותיקה או לא. אם היא לא היתה לפני מספר חדשים כדאי לחזור בעוד1-3 חדשים ולראות אם קיימת
במידה וההפרעה וותיקה יש לשלול שתיית אלכוהול ועודף משקל (כבד שומני הוא הסיבה השכיחה ביותר) ולהשלים סרולוגיות להפטיטיס A B C לקחת משק ברזל ונחושת AMA ANA
גם הליפיטור וגם האומפרדקס יכולים לעשות הפרעה קלה אך בד"כ אינה משמעותית (כמו אצלך) ואינה מצריכה הפסקת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C ב-US גרגרים בכבדרונית14/03/2013
שלום רב,
אני בת 80 עם הפטיטיס C ועברתי אולטראסאונד וגילו גרגרים בכבד ללא תהליך פעיל, מה זה אומר? זה מסוכן? זה חשש לשחמת? חשש למשהו אחר? זה מראה על התחלת תהליך?
אגב, יש לי אבנים רבות בכיס המרה.
האם לקבל המלצת חברה ולרוץ לרופא נרופאת כדי שיתן לי דיאטה של ניכוי כבד?
אציין שאני בעודף משקל של 20 ק"ג מעל משקל רצוי לגובה שלי.
אנא! התייחסותך המהירה, אני בלחץ מהתוצאה של בדיקת US.
האם אתה ממליץ לבצע בדיקה נוספת לשם העמקת בירור דוגמת CT ?
בתודה מראש על התייחסותך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C ב-US גרגרים בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2013אין סיבה לדאגה בנושא. כבד מגורגר יכול להעיד על פיברוזיס וגם על שחמת. עם זאת בשחמת יש בד"כ גם טחול גדול ומראה אופיני למדי של הכבד. את יכולה ללכת לנאורופט אך באותה מידה את יכולה ללכת גם למעלה באוב וידעונית . דאי לרדת במשקל. ולהתמיד ולעשות מעקב US מידי חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרירות במאכליםדנה14/03/2013
היי יש לי בעיה של מרירות באוכל שאני אוכלת הטעם ממש מר לי גם בשתיה, אני מרגישה שהאף שלי סתום וגם לפעמים יש לי קושי בנשימה, כלומר לא מצליחה לנשום נשימה מלאה.
זה ממש מלחיץ אותי שחס וחלילה לא נפגע לי הכיס מרה או צינור המרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרירות במאכלים - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/03/2013אין שום סיבה לדאגה
למרות שעדיף להתיעץ עם אא"ג או פה ולסת שהנושא קרוב אליהם יותר תתכנה כמה אפשרויות:א.רפלקס מרה ניתן לנסות קווסטרן, לעיתים מועיל
ב. תרופה שאת לוקחת קבוע כמו פלגיל
ג. POST NASAL DRIP-נזלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה עזרה בבקשהדנה14/03/2013
שלום רב, יש לי בקע סרעפתי קטן , האם בעיה זו בקיבה גורמת לכאבים במצח במידה ואני לא לוקחת את התרופה שהרופא נתן ( נתן לי לנטון מידי יום ) ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה עזרה בבקשה - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/03/2013בקע סרעפתי אינו גורם לכאב במצח או במקום אחר. הוא יכול לתרום לרפלוקס . אך 30%עד מהאוכלוסיה יש להם בקע קטן ורובם אסימפטומטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותמיכל13/03/2013
שלום רב
אני בת 32, בשבועות (וחודשים) האחרונים התחלתי לסבול מכאבים בבטן שבאים והולכים. לעיתים הכאב מתאפיין בלחץ חזק מתחת לקשת הצלעות משמאל, לעיתים כאב של הכווצויותת וגזים (שוב באזור השמאלי העליון) ולעיתים כאב שמרגיש כמו מחט שתקועה לי באזור שבין הקיבה לצלעות. בד בבד בחודש האחרון המצב הורע וחוויתי מספר אפיזודות של שלשול, הצואה הפכה לרכה עם גוונים צהובים ובאופן כללי הכאב הלך והתגבר. החלטתי לנסות לעבור לתזונה נטולת גלוטן ומאז חל שיפור משמעותי. ההתכווצויות בבטן הפסיקו לחלוטין והצואה הפכה להיות בצבע נורמלי. יחד עם זאת הדקירות בבטן באזור קשת צלעות שמאלית ובמרכז ממשיכים ביתר שאת. מה פירוש אותן דקירות ואילו בדיקות יש לערוך? האם זה יכול להיות קשור בלבלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/03/2013הכאב יכול להיות מגזים אך גם מבעיה פפטית ומעי רגיש. כדאית התרשמות מרפאתית-לא מרחוק. כדאי לשקול ביצוע US בטן וגסטרוסקופיה או לפחות תבחין נשיפה להליקובקטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברפולוקסאמנון13/03/2013
שלום למומחים
מזה מספר חודשים שיש לי תופעות של צריבה בגרון ומיתרי הקול ותחושת חום באף, שגורמים תחושת קשה של כוייה ודלקת בגרון, אין לי כאבים בבית החזה או תחושתה צרבת המוכרת, אחרי ביקור רופא וקביעה שאני סובל מרפולוקס, קיבלתי נקסיום והפנייה לגסטרוסקופיה, בעייתי היא שאחרי מספר ימי נקסיום התחילה התפרצות רפולוקס קשה. האם יש מצב שהכדור מחמיר את המצב או שאולי האבחנה לא נכונה, הרי ישנם פנים רבות לבעיות חומציות שעולה מהקיבה ואשמח לשמוע עצות שיכולות לעזור או לרפא
תודה אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברפולוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/03/2013נקסיום אינו מגביר רפלוקס התלונות שלך נשמעות רפלוקטיביות , העלה מינון או החלף לקונטרולוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אמנון13/03/2013תודה רבה על התשובה המהירה
ברשותך עוד שאלה, רוב התופעות הקשות מתחילות דווקא יותר משעה אחרי הארוחה ובעיקר חוזרות בשעות הערב שלפני ארות ערב, האם זה משנה את תמונת האבחנה? רוב התפריט שלי מבוסס ירקות, פירות ולחם, האם יש להימנע מפריט מסויים שיכול להחמיר את התופעות?
תודה רבה
אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל12/03/2013
שלום חודשיים הייתי סובלת מאוכל עולה וחומציות נקסיום עזר אבל למה שאני שותה מים שותה גם שלוש כוסות אבל תמיד נשאר כאילו בועת אויר בזמן השתיה בגרון וצריכה לעשות גרפס תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/03/2013זו בליעת אוויר ולגיטימית ברפלוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים המשךענת11/03/2013
סיימתי טיפול אנטיוטיקה ועכשיו חלפו כאבי הבטן ויש יצירה פעם ביום טובה שמתי לב שיש נקודת דם בפעמיים שעשיתי ומרגיש לי ביציאה כמו סריט האם זה הגיוני? האם זה קורה כי המעבר התכווץ? האם עכשיו יש מה ללכת לגסטרו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים המשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)