מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצילו! אני סובל מאוד בחודשיים האחרומשה22/03/2013
אני בן 36, מנהל חברה.
סובל בחודשיים האחרונים מהסימפטומים דלהלן:
* גרבסים "כלואים" בגרון – בשעת שכיבה אני חייב להתיישב כדי לשחרר הגרבס מהגרון. אחרת יש תחושת חנק.
* לפעמים, בדיבור רצוף, נתקע לי אוויר בגרון, ואני חייב לעצור את הדיבור באמצע, כדי לשחרר את האוויר
* קליקים בגרון בעת בליעה – באזור הגרוגרת
* בעת סיבוב ראש (בנהיגה) – תחושת לחץ בגרון – כאילו אני מותח משהו באזור הגרוגרת
* לפעמים כל אזור הצוואר/סנטר "תפוס" "מכווץ"
* אוכל כמו אפונה או עוף, נתקע לפעמים בגרון, וחתיכות קטנות יוצאות חזרה מהגרון לפה, או סתם נתקעות, ואני צריך לגרגר כדי להוציאם.
יצוין, שמאז ומעולם, כשאני אוכל ארוחה ממוצעת, אני "מעלה גרה". כלומר: אני יכול להוציא את האוכל חזרה. אבל אין לי צרבות ומעולם לא סבלתי מהתסמינים הנ"ל.
שני אירועים שאולי היו יכולים להיות לפני תחילת התסמינים:
1) כירופרקטור שיחק לי בצוואר, ושמעתי קליקים בשדרה הצווארית.
2) אכלתי ארוחה כבדה מאוד, וכל הזמן "העליתי גרה" ופלטתי את האוכל שוב ושוב, ושוב אכלתי ופלטתי. (זו הייתה ארוחה משפחתית עם הרבה מנות רצופות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו! אני סובל מאוד בחודשיים האחרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/03/2013קשה לענות בפורום.
מציע בדיקה של רופא אאג וגם נסיון טוב דרך רטפא גסטרו נגד רפלוקס של חומצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילה21/03/2013
שלום.בעלי בן 60 מזה מספר שנים נוטל לוסק עקב גסטריטיס כרונית. לאחרונה עקב ברונכיטיס קיבל משאף סרטייד ואז החלו כאבי גרון קשים עם קושי בבליעה.(הופסק סרטייד) שלא עזר. רופא א.א.ג. אמר שמדובר כנראה ברפלוקס קשה ונתן ספריי ,אלרגו".
כעת רופאת המשפחה נתנה טיפול בלוסק, גסטרו ומאלוקס.
שאלתי האםיתכן שרפלוקס גורם כאבים קשים כלכך בבליעה, ומדוע ההרגשה הרעה מתחילה מהצהרים והלאה( בשעות הבוקר המצב נסבל בהחלט)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2013יתכן רפלוקס אך גם יתכן בעיה משני לסטראידים במשאף- כגון פטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אילה22/03/2013תודה על התשובה. שאלה נוספת-האם יש סיבה לכך שהכאב מתגבר מאד בשעות הערב והלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה דביקהחי21/03/2013
שלום אני בן 21 כבר שנה וחצי יש לי צואה שמטבטאת בכך שהיא דביקה לחה ומבריקה ואף מסריחה ותחושה של חוסר התרוקנות לא מלאה חשוב לציין שלפני שזה התחיל הייתי במצב נפשי לא טוב 8 חודשים בערך וכשהתחיל המצב הנפשי להיות לא טוב הבעיה הזו גם התחילה היום המצב הנפשי הרבה יותר טוב אך עדיין זה סוג הצואה שאני מקבל חוץ מיזה אין לי כאבי בטין הצואה יוצאת בקלות אין לי דם לא עייף אין בחילות וכו' אם כי צורתה בדרך כלל היא נקניק אחד בגודל נורמאלי וכל השאר חתיכות קטנות של נקניקים דקים וצבעה משתנה לעיתים חום רגיל לעיתים חום בהיר מחילה מהתאור אך אני מוטרד מיזה ושאלתי לאור הנתונים מה ניראת הבעיה אם ביכלל יש?
האם זה יכול להיות כתוצאה מנפש לא רגועה?
מחילה על השאלה הארוכה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה דביקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2013לא ניתן להסיק הרבה מסקנות מהמראה של הצואה.
יש לשלל בעיה של תת ספיגה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד בחרדהמודאגת מאוד מ21/03/2013
פתאום נהייתה לי עצירות
אני כל יום משתמשת בקוביות פרי לעיכול תקין
היום לא הייתה לי יציאה לקחתי שמן קיק ולא היה כלום
האם יש מצבים של עצירות פתאומית?
זה משהו שעובר מעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד בחרדה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2013קודם כל לא צריך להיות יציאה כל יום.
מציע סיבים לטיפול- כגון konsyl מהרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד-בבקשה עזרהרוית21/03/2013
שלום,
בתי בת 10 וחצי חודשים
היה לה לפני שבועיים דלקת בגרון ובאוזניים והרופאה נתנה מוקסיפן,לפני שהיא חלתה עשינו לה בדיקות והתפקוד כבד היה קצת גבוה אבל בגדר הנורמה,לאחר שנתנו לה מוקסיפן ועשינו לה בדיקות מצב תפקודי הכבד היה גבוה,האם זה יכול להיות בגלל האנטיביוטיקה,הרופאה שלחה לאולטרסאונד.
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד-בבקשה עזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2013יכול להיות עקב האנטביוטיקה - אולי גם עקב מחלה נגיפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך- כדור בטרןדנית20/03/2013
סליחה. רק לבדוק אם הבנתי נכון, פמוטידין 40מג םעמיים ביום- כלומר 80 מג ליום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך- כדור בטרן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטרן
יעל20/03/2013תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלליחה ד"ר מלניק אני לא הבנתי אתיודל20/03/2013
תשובתך, מה זה לתות?
מיץ שזיפים קראתי עכשיו מאמר שבגלל שיש בו הרבה סוכר פירות לא פרקטוז אלא אלא סורביטול-סוגר פירות זה גורם לגוף להפעיל את השרירים ולהכניס את המים שנמצאים סביבו וזה מה שגורם ליציאה
זה מה שכתוב
How Does Prune Juice Laxative Work?
Sorbitol is a simple sugar. Like glucose, it has a 6-carbon backbone with hydrogen atoms and hydroxyl attached to that backbone. Sorbitol is sometimes used as a natural sweetener in soft drinks and candies due to its sweet taste. While sorbitol does have calories, the body absorbs sorbitol more slowly than it does regular table sugar. Sorbitol is an osmotic laxative, which means it works by drawing water into the stool from the surrounding tissue through osmosis. Osmosis is when water passes through a semipermeable membrane. In this case, the semipermeable membrane is the lining of the large intestine. Osmosis always moves water from an area with a lower concentration of dissolved molecules to an area with a higher concentration of dissolved molecules. Sorbitol is one of the many dissolved molecules in stool. Its presence helps drive the osmosis of water into the stool. This water makes the stool more flexible so that is passes through the large intestine more readily. H2GO, a hyperosmotic laxative, also works by bringing water into the stool through osmosis. Although sorbitol is a good remedy for constipation, it has a couple of side effects. If taken in excess or by a person without constipation, sorbitol can cause diarrhea. Sorbitol can also contribute to intestinal gas, because it is a food source for the microbes in the large intestine. H2Go, taken as directed, should not have these side effects
במחקר אחר מג'ון הופקינס שזה בית חולים שאתם בוודאי מכירים בUSA אחד הטובים בעולם לרפואה אם לא ה..כתוב שהם ממליצים דווקא על שילוב של מיץ שזיפים יחד עם פסיליום
מצד אחד כתוב שזה ממש משלשל מצד שני בהופקינס ממליצים
אני ממש בדילמה ולא רוצה להיות עם תלות עכשיו :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלליחה ד"ר מלניק אני לא הבנתי את - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2013אין תלות לסורביטול ולפסיליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטוןחיים20/03/2013
היי אני בחור בן 30 נתנו לי כדורי לנטון 30 מג נגד צרבת. אמרו לי לקחת אותו בבוקר חצי שעה לפני ארוחת הבוקר. רציתי לדעת אם מותר לשתות כוס תה צמחים ואחרי עשר דקות בערך לקחת את הכדור ואחרי חצי שעה לאכול ארוחה או שאסור לשתות גם את התה לפני וצריך לקחת ממש על קיבה ריקה לגמריי??
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2013אין בעיה לקחת את התה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור בטרןדנית19/03/2013
שלום רב.
מבקשת לשאול: בגססטרוסקופיה מלפני שנה -יש לי בקע סרעפתי וכן פוליפים שפירים רבים בפונדוס הקיבה עד 9-10 ממ.
לא מקבלת טיפול תרופתי.
מקבלת 2.5 מג טריטייסט לטיפול בלחץ דם.
סובלת מזה תקופה מטחורים פנימיים כאבים ודימומים. עברתי כבר מס' קשירות. כעת עם טחור טרומבוטי שגם מדמם. קיבלתי במיון הוראות לטיפול של 100 מ"ג בטרן למשך 20 יום והומלץ לי ליטול גם כדור לוסק כל יום.
מבקשת לשאול:
1. האם אין בנטילת לוסק לתקופה זו סיכון לגבי הפוליפים בקיבה?
(לאחר הגסטרו הומלץ לי לא להשתמש בלוסק אלא בפמוטידין אם יהיה צורך)
2.האם בשימוש בבטרן יש סיכונים לדימומים בקיבה / מערכת העיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור בטרן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/03/2013בטאן יכול לגרום לכיב בקיבה ותריסריון אך מתן פמוטידין במינון 40 מ"ג פעמיים ליום נותן הגנה לקיבה.
עדיף לא לקחת לוזק- אם כי למספר ימים לא צריך להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטרן
דנית20/03/2013אם הבנתי נכון, פמוטידין 40מג םעמיים ביום- כלומר 80 מג ליום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מלניק ערב טוביודל19/03/2013
אם מיץ שזיפים הוא חומר משלשל כפי שרשמת אז איך הוא לא גורם לתלות/הסתגלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר מלניק ערב טוב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/03/2013תלוי איך גורם לשלשול- סנה גורמת לתות וסיבים למשל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדרחל ארבל19/03/2013
בת 32 שאלה שלי אליך עשיתי אוטראסונד בטן עלויונה כבד לא מוגדל מרקמו מגורגר 2 ציסטת בגודל 0.8 סמ כיס מרה פוליפ 0.3 סמ ללא אבנים לבלב תקין והשאר תקין אודה על המלצתך רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/03/2013הציסטה והפוליפ בכיס המרה ללא חשיבות.
יש צורך לברר הכבד המגורגר- מציע להפנות לרופא גסטרו וכבד.
יתכן שיש בעיה שדורש בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לכיב בקיבה או בתרסריוןדני19/03/2013
שלום לרופא,
אני בן 53 ,כשנתיים עם כאב בטן עליונה מתחת לעצם החזה יותר טיפה ימינה, בדיקות CT בטן גסטרוסקופיה קולונוסקופיה , ורנטגן חזה ללא ממצאים לפני שנה וחצי.
USבדיקת יש זיהוי לכבד שומני. הרופא שולל כאבים כאלה מכיוון הכבד.
בדיקות דם תקינות , תפקודי כבד תקינים , כולסטרול כללי מעט גבוה גבולי 200
ערכי הכולסטרול הטוב גבוה יחסית.
לאחרונה בחודשים האחרונים שמתי לב שהכאבים מושפעים מאכילה,למשל הכאב מופיע יותר חזק בבקר כשאני מתעורר ,ואז אחרי ארוחה נחלש משמעותית, מתחזק כשאני רעב, אכילת מעדני חלב כמו יוגורט מחליש את הכאב.
כרגע לא מטופל בכלל והכאבים קיימים,
שאלה: יש לי חשד שלמרות שבדיקת הגסטרוסקופיה לפני שנה וחצי לא גלתה דבר מדובר בכיב.יתכן שלא נתגלה אז בבדיקה.
מה התהליך שצריך לעשות אם רוצים לטפל לכיוון כיב בקיבה או תרסריון , האם לבקש גסטרו נוסף ,האם בדיקת נשיפה לגילוי חיידק כגורם או טיפול בכדורים סותרי חומציות ,או אחר ?
אשמח לקבלת כיוון איך כדאי להתחיל אם רוצים לבדוק כיוון של כיב
מה עושים בדרך כלל איך מתחילים ?
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לכיב בקיבה או בתרסריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/03/2013בדרך כלל גסטרוסקופיה מאוד רגישה לגילוי כיב.
קשה להגיע לאבחנה לפי התיאור.
אין בעיהלעשות גסטרוסקופיה חוזרת למשל.
בגילך לא מומלץ טיפול נגד החיידק ללא איבחון של גורם הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ושאלה נוספתיודל18/03/2013
אם זה חומר משלשל איך הוא לא גורם להסתגלות?
תודה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט אני לא רוצה שיהיה לי תלות
יודל18/03/2013סתם שתיתי את המיצים כי זה טעים לי, האם גרמתי לנזק למעיים?
לא רוצה להיות תלוי בשום דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסרוקופיהיונתן18/03/2013
ביצעתי היום את הבדיקה גסטרוקופיה באבחנה כתב הרופא שישנה דלקת קלה - שיטחי אנטרלי פרפילורי באנטרום רציתי לשאול מה זה אומר
כמו כן כתב קיבה: בוצע רטרופלקסיה בפונדוס וגוף רירית דלקתי מגורגר באופן חלקי שקופה לכלי דם תת- רירית
רציתי לשאול מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסרוקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/03/2013יש דלקת קלה בקיבה.
לא בטוח שזה קשור לתלונות.
יתכן קשור לחיידק הליקובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיודל18/03/2013
אני כל יום שותה כוס מיץ שזיפים וכוס מיץ סלק בבוקר מזה שנה
לאחרונה ניסיתי להפסיק כי רציתי לשנות את הטעם למיץ אחר, וראיתי שאין לי יציאות ויש לי עצירות האם זה אומר שהגוף התרגל לשימוש במיצים אלו?
כמעט ולא היו לי בעיות של יציאות לפני כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ושאלה נוספת
יודל18/03/2013אם זה חומר משלשל איך הוא לא גורם להסתגלות?
תודה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)