מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטןגלי25/02/2015
שלום רב,
בת 43. בריאה בד"כ.
בשבועות האחרונים אני נתקפת בעוויתות בבטן העליונה שמלוות בהרגשת בחילה והרגשה כללית לא טובה. ההתקף מגיע אחת לכמה ימים ונמשך כחצי שעה-שעה.
ניסיתי לראות אם זה מגיע בעקבות אכילת מאכלים ספציפיים, אך לא מצאתי קשר.
עשיתי תבחין נשיפה להליקובקטור, אולטראסאונד בטן וגסטרוסקופיה שיצאו תקינים.
האם יש בדיקה נוספת שעליי לעשות כדי להבין מה פשר העוויתות?
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/02/2015מציע קודם כל בדיקה אצל רופא גסטרו להערכה של המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילאז דיאסטאז בדםדפנה24/02/2015
שלום רב ותודה מראש, אני בת 60 עשיתי בדיקות דם הכל בסדר חוץ מדבר אחד שזה זה נמצא בקטגוריה כימיה בדם
עמילאז - דיאסטאז בדם . צריך להיות מ-0 עד 100 ויצא לי 113. זה מסוכן? אני מאד מודאגת. תודה רבה לך, דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמילאז דיאסטאז בדם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/02/2015אין לזה שום משמעות בערך כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטפלים באוויר כלוא בקיבה ובושט?בן 2924/02/2015
אני מאובחן מזה שנה בבקע סרעפתי קטן ומחלת ריפלוקס, הבעיה שבחצי שנה האחרונה אני סובל בעקבות הבקע ברמות קשות ממצב של אוויר כלוא בקיבה ובושט שגורם לגרעפסים כל היום אני בחוסר תפקוד טוטאלי, אי נוחות וכאבים כרוניים בגוף, אי נוחות בגרון ובבליעה, אחרי אוכל אני במשך שעתיים בסבל של גיהנום עד שגרעפסים לאט לאט ובקושי מצליחים להשתחרר, האוויר הכלוא גורם לי להרגיש חנוק, תקוע ומזועזע... אני כמובן מטופל באומפרדקס אבל זה לא עוזר כלל למצב של האוויר הכלוא אלא רק לריפלוקס של חומצות, איך כן אפשר לטפל, אם בכלל במצב של אוויר כלוא כמו שלי?(הרופא גסטרו שהייתי אצלו אמר שהוא לא יכול לעזור לי חוץ מלרשום תרופה כמו אומפרדקס)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מטפלים באוויר כלוא בקיבה ובושט? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/02/2015לא כל כך ברור מה קורה אך סביר להניח שיש אלאמנט של רפלוקס.
אני מציע נסיון טיפול עם gaviscon בנוסף לאומפרדקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אם אפשר...
בן 2926/02/2015קראתי על מצב שנקרא דיספפסיה, האם מצב כזה יכול להסביר את התלונות ויכול להיות שאני סובל גם מדיספפסיה? איך מאבחנים דיספפסיה? בקע סרעפתי יכול לגרום דיספפסיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אם אפשר... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/02/2015דיספפסיה היא כאבים בבטן עליונה.
בדרך כלל משהו שמגיב לטיפול כמו אומפרדקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמפילובקטורדניאל24/02/2015
שלום רב,
אני בת 31. לפני כמעט חודשיים הייתה לי אפיזודה של שלשולים וצמרמורות. בבדיקת צואה התגלה חיידק הקמפילובקטור. מאז טופלתי בציפרופלואקסצין למשך 5 ימים אך בבדיקת צואה החיידק התגלה שוב וקיבלתי את אותה אנטיביוטיקה למשך 10 ימים. לאחר מכן שוב התגלה החיידק והרופאה שהתייעצה עם רופאת גסטרו נתנה לי ציפרופלואקסצין בשילוב עם מטרוג׳יל למשך 7 ימים.
הרופאה אמרה שאין צורך לחזור על בדיקת הצואה ורציתי לשאול האם אפשרי שהחיידק עדיין נשאר בגוף ואם כן האם זה מסוכן ויש צורך לטפל בו? כמו כן, מקריאה באינטרנט קראתי שיש קשר בין החיידק לתסמונת ג'יליאן ברה- האם יש סיכון להתפרצות התסמונת אם החיידק נשאר בגוף ולא מטופל?
תודה רבה ויום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמפילובקטור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/02/2015אם את מרגישה טוב אני לא ממליץ יותר טיפולים
הקשר לגיליין בארה נדיר אך קיים.
אני מציע עוד חודש כן לבדוק את הצואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס b - עומס נגיפייאיר23/02/2015
שלום רב,
בבדיקה מלפני כ-5 חודשים תוצאת עומס נגיפי:
HBV QUNTITATIVE PCR : 1.0*10^3
בדיקה עכשווית העלתה התוצאה: 1.2*10^3
האם חלה החמרה?
האם צריך לטפל ?
תודה רבה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס b - עומס נגיפי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/02/2015לא נראה מלי שיש שינוי מהותי.
בכל מקרה כדי לדול על זה עם הרופא כבד המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יאיר24/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cdtנתי23/02/2015
שלום
מה הסיבות לתמותה כתוצאה מהחיידק קלוסטרידיום?
מעבר לנזק שנגרם למעי הגס (שבצורתו החמורה גורר כריתת המעי) ברמה כזו או אחרת, איזה עוד דברים עלולים להיגרם כתוצאה מהחיידק?
והאם טיפול פומי בונקומיצין יעיל גם כאשר החיידק פוגע באופן מערכתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cdt - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2015החיידק גורם לפגיעה במעי וכצוצאה מכך יש בעות מערכתיוית .
הטיפול עם ונקומיצין מפומי טיפול יעיל כם במקרים קשים.
לעתים יש מקום להשתלת צואה במקרים קשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להליקובקטרעירית22/02/2015
ד"ר שלום,
רציתי לשאול אם בדיקת דם תזהה הימצאות של החיידק גם בנטילת PPI (לא יכול להפסיק בגלל גסטריטיס)
ואם כן, היכן ניתן לבצע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2015ניתן לזהות החיידק על ידי בדיקת דם אך בעיקר בשימוש למחקרים אפידמיולוגיים.
קודם כל אבל צריך להבדק אצל רופא גסטרו לראות אם התלונות קשורות להליקובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת סיורגן - עזרה חשובהיואל20/02/2015
שלום רב,
לפני מספר חודשים לאחר שינוי תזונתי תקופתי התפרץ בצידי הלשון שלי עטרת לבנה, כאשר מסתכלים מלמעלה זה מעוות מעט את הלשון והופך אותה למשוננת מעט, כמו כן היא מעט לבנה/צהובה ויש לי יובש די רציני בפה רוב הזמן. לפני מספר חודשים רופא אף אוזן גרון אמר לי שיש לי קנדידה בלשון ונתן לי דקטרין ג'ל שלא עזר ככ ומאז אבד לי חוש הטעם, מערות האף שלי מנופחות לפרקים ואני מצונן באופן כרוני. כמו כן שיעול הכולל ליחה מגיח מדי פעם בתום ארוחות.
במקביל אובחן אצלי הליקובקטר פילורי אשר נראה לי שעדיין לא עבר.
הסיבה שאני כותב כאן היא מכיוון שלפני כמה ימים הייתי אצל רופא מומחה לא.א.ג והוא אמר לי שהוא חושש שיש לי DRY SYNDROM. כל מה שמצאתי באינטרנט זה מידע על סיורגן סנדרום.
האם התופעות הנ"ל הנם תסמינים הגיוניים, מצד אחד ליחה וצינון מצד שני יובש...?
היכן אני צריך להיבדק...?
מהן הסכנות ודרכי הטיפול שיש בDRY SYNDROM ?
האם היא מדבקת ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת סיורגן - עזרה חשובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2015סיורגן היא מחלה אימונית ויש להפנות לרופא ראמטולוג לאיבחון וגם טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהלאה19/02/2015
בת 64. לפני שנתיים - גסטרוסקופיה תקינה. לפני 4 חדשים - קולונוסקופיה תקינה.
סובלת מזה 3 שבועות מכאבי בטן שבאים בגלים. הרופאה אבחנה גסטריטיס ורשמה לוסק. נוטלת אותו כבר 4 ימים אך אין שיפור.
האם יש צורך לבצע שוב גסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/02/2015לא חושב.
האופי של הכאב נשמע כמו ממעי גס.
מציע בדיקה אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות?בן 2919/02/2015
בחודשיים האחרונים כחצי שעה-שעה אחרי ארוחה מתחילה בגוף(אזור בטן עליונה- חזה-צדדים, לא יודע בדיוק איפה למקם את זה ספציפית) מין תחושה מבחילה ומגעילה (אין רצון להקיא ואין תחושת צרבת), התחושה נמשכת כשעתיים כשהיא יורדת בהדרגה עם כל גרעפס שיוצא... עשיתי תבחין נשיפה לחיידק בקיבה שיצא שלילי, מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יכול להיות? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/02/2015נמשע משהו קשור לקיבה ויתכן שיש מקום לבצע גסטרוסקופיה להמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קפסולה-תוצאותלואיז18/02/2015
שלום רב,
עשיתי בדיקת קפסולה לא מזמן ולהלן התוצאות שכביכול יש לשים לב אליהם:
A single small non obstructing round jejunal lesion, with differential diagnosis of a small polyp. This Finding is probably incidental and does not explain the symptoms
אשמח לחוות דעת האם זה משהו שמצריך טיפול.
יש במשפחה רקע של סרטן המעי הגס וגרורות בכבד.
אני עצמי מרגישה כבר זמן רב מאוד מאוד רע, חולשה ועייפות נוראית (מאובחנת בנרקולפסיה ופיברומיאלגיה), חוסר תיאבון, יובש, נפיחות, סובלת מכאבים בבטן ובאגן, חריפים מאוד...לעיתים דימום רקטלי...בבדיקת הMRI שערכו לי פעמיים מציינים שיש סקרואילאיטיס והרופא הראומטולוג טוען שמשהו יוצר את זה.
בבדיקות הדם שלי יש סממני דלקת גבוהים מאוד ועוד כל מיני ערכים שלא תקינים, ההמוגלובין בסימן ירידה.
אשמח לאיזושהי חוות דעת או עצה מה לעשות...
תודה מראש, לואיז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קפסולה-תוצאות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2015יש פוליפ במעי דק.
הם אומרים שלא מסביר את התלונות.
יש אולי צורך להוציא את הפוליפ ומציע להפנות לאחד המרכזים הגדולים שיש לא אפשרות לעשות בדיקות באזור מרוחק זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובהא18/02/2015
אודה לכם באם תסבירו לי מה הממצא הפתלוגי מכיב בקיבה האם מדובר במשהו מסוכן?ESOPHAGEAL MUCOSA SHOWING REFLUX ESOPHAGITIS FOCAL SQUAMOUS ATYPIA MOST LIKELY REGENERATIVE TYPE IS NOTED. FOLLOW-UP AND REBIOPSY AFTER TREATMENT OF INFLAMMATION IS ADVISED
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2015יש דלקת וסימנים של שינויים משני לזה קרוב לודאי.
לכן צריך לתת טיפול נגד הכיב ולעשות בדיקה חוזרת לאחר תום הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
א19/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריפלוקסאבי18/02/2015
בשבוע האחרון ישבתי ופתאם חשתי שהייתי במצב שכיבה כמו מעין גוש בגרון שנעלם לאחר רגע לאחר מכן התחלתי להרגיש את התחושה המוזרה של מעין גוש שמפריע לי מדי פעם לא באופן קבוע בלילה לעומת זאת התחילו בחילות ורצון להקיא ללא הודעה מוקדמת האם אלו סימנים לאיזה מחלה או הפרעת בליעה בנוסף מדי פעם אני מרגיש שמזון חוזר לי לכיוון הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ריפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2015יתכן רפלוקס אך גם בעיות אחרות
לא ניתן להגיע לאבחנה בפורום ומציע להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעפסים ואוויר תקועבן 2918/02/2015
כבר חצי שנה אני עם גרפסים מרובים לאורך היום, ויותר גרוע זה כשאין גרפסים יש אויר תקוע בחזה או בושט שגורם לי חוסר תפקוד ומצוקה גדולה, האם הבעיה היא חלק מהריפלוקס שיש לי? אני משתמש באומפרדקס שלא עוזר לבעיה... לפני שנה עברתי גסטרוקפיה ומצאו בקע סרעפתי קטן, האם הבעיה היא חלק מהריפלוקס והבקע? יש לציין שאני שומר מאוד על הכללים של הימנעות מבליעת אוויר, אני גם ממעט לאכול ולשתות לאורך היום בגלל בעיית הריפלוקס, מה ניתן עוד לעשות כדי להקל על הבעיה? אילו עוד בדיקות כדאי לעשות כדי להגיע לאבחנה של מקור הבעיה? אני ממש במצוקה ואני מרגיש שהגרעפסים והאוויר התקוע עושה לי נזק לגרון כי החלו לי לאחרונה אי נוחות בבליעה ובגרון ולפעמים הרגשה שהושט סתום ואני לא יכול להמשיך לאכול!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעפסים ואוויר תקוע - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2015אני מציע להפגש עם מומחה בתחום הושט באחד הבתי חולים
ֿיתכן ויש עוד טיפולים להציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה צהובה ושורפתבן 2918/02/2015
בזמן האחרון התחיל לצאת לי צואה בגוון צהוב ואחרי היציאה שורף קצת בפי הטבעת, האם זה מסוכן? מה הסיבה לזה יכולה להיות? האם יכול להיות קשור לתרופת הנקסיום שאני משתמש(לא כתוב על תופעת לוואי כזאת בעלון)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה צהובה ושורפת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2015לא מסוכן ולדעתי יכול להיות משני לנקסיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)