מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גביקסוןבן 2917/02/2015
האם ניתן להשתמש בתרופה באופן קבוע? אם לא אחרי כמה זמן צריך להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גביקסון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/02/2015ניתן להשתמש לתקופה ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס וכאבים בושט בהריוןאניטה16/02/2015
אני בחודש חמישי, וסובלת מריפלוקס חוזר תמידי וקשה. כל הזמן תחושה של כאב עז באיזור הקיבה ותחושה של אוכל שתקוע באמצע הושט.
ברגע שאני במצב מאוזן הכל עולה למעלה ולעיתים גם נגמר בהקאות.
.
אני לוקחת מאלוקס, פרמין ומידי פעם פמודיטין. ללא הטבות משמעויות.
האם יש כוד מה לעשות? האם יש טעם בביקור אצל רופא גסטרו?
זה כואב מאדדד, מעיק ומתסכל ואני אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס וכאבים בושט בהריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2015ניתן לנסות gaviscon שהוא מפחית רפלוקס ואם לא תרופה כמו אומפרדקס שמפחית את היצור של חומצה ומותר בחודש חמישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ורפלוקסמוריה16/02/2015
האם רפלוקס תקופה ממושכת יכול להיגרם מחרדות ממושכות ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ורפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2015לדעתי לא אך תלושה דומה לרפלוקס כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסמוריה16/02/2015
התחיל לי רפלוקס לפני 5חודשים פעם ראשונה שזה קורה הורדתי מינון לפני חודשים כרגע לוקחת 10מ"ג חוצה את הכדור של 20 לשניים התכוונתי להפסיק ולכן ירדתי לאט מה שקורה לי זה שכל פעם אני מרגישה כאבי גרון שהולכים וחוזרים קרה לי אפילו שהיה לי יום אחד כאב גרון והוא חלף למחרת עכשיו היה לי כאבי גרון חזקים שכל יום פחתו ועכשיו אני מרגישה רק חיכוך בגרון אני יודעת שזה גם יעבור כי זה קורה לי כל פעם ועובר אלה הסיפטומים האחרים עבו רק זה מה שנשאר לי מהלי לעשות אני גם שומרת ולא ישנה אחרי האוכל ומקפידה בתזונה,האם ה מצב. ,הזה אומר שיש לי את מחלת הריפלוקס,והאם יש סיכוי לחיות במצבי בלי כדורים אני בת28 ואני לא רוצה לקחת כדורים כל החיים,רזה לא מעשנתj
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2015נשמע כמו רפלוקס ומציע שתפני לרופא גסטרו.
יש מגוון טיפולים להציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן העליונהתמר16/02/2015
היי,
אני בת 24, בריאה בדרך כלל.
בחודש האחרון התחילו לי כאבי בטן עליונה ומרכזית.
הכאבים באים בדרך כלל בערב או בלילה, אני יכולה להתעורר מהם עם בחילה קשה ותחושה של נפיחות ו"נוקשות" בבטן. כמו כן בלחיצה ממש בין בית החזה לבטן אני מרגישה משהו נפוח מעט ויש רעש של נוזל אפילו שלא שתיתי דבר בשעות האחרונות.
לפעמים אני רעבה אבל אין לי תיאבון. הכאב לא מוחמר לאחר האוכל או ברעב.
בנוסף (לא יודעת אם יש קשר) יש לי גם תחושה של דקירות עמומות בבטן התחתונה בצד שמאל רוב שעות היום.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבטן העליונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/02/2015לא ניתן לאבחן בפורום וצריך בדיקה של רופא גסטרו.
אם התלונות היו כרוניות הייתי חושד על מעי רגיז אך לא אם רק חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ושט עם בריוםויקטוריה14/02/2015
שלום רב,
קרובת משפחה שלי קיבלה לבצע בדיקת ושט עם בליעת בריום.
הבעיה היא שהבדיקה נקבעה לחודש יולי בתל השומר.
היא מאוד סובלת ולא סביר כי תמתין עד יולי.
היכן ניתן לבצע בדיקה זו דרך קופת חולים מכבי או באופן פרטי.
היא מתגוררת בדרום אך מוכנה להגיע לכל מקום כדי לבצע את הבדיקה מוקדם יותר.
תודה על התשובה,
ויקטוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ושט עם בריום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2015לדעתי עושים דרך קופ״ח מכבי.
אם לא ניתן לעשות בודאות במרכז רפואי קפלן ברחובות עם תור הרבה יותר קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהשני14/02/2015
שלום
אני סובלת במשך שנה מבטן נפוחה מאוד בעיקר בבטן עליונה
לפעמים הבטן נראית כמו בטן של היריון בחודש 8
עברתי את כל הבדיקות הנדרשות ולא מצאו לי כלום אך עדיין הבטן נפוחה
מה אפשר לעשות כדי להוריד את הנפיחות?
מיותר לציין שזה גורם לי להרגיש באי נוחות .
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2015יתכן מעי רגיז ומציע להפנות לרופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה ברום הבטן בלילהבן 2913/02/2015
אחרי בדיקת גסטרוקופיה אני מאובחן בבקע סרעפתי שגורם למחלת ריפלוקס(תסמינים של הרבה אי נוחות בושט לאורך היום, גרפסים ואויר תקוע, העלאת גירה וחומצה לפעמים, אי נוחות בגרון ובבליעה- חלק מהתסמינים משתפרים ע״י מעכבי חומצה וחלק לא)... פרט לתסמינים ההם יש לי גם תחושה מוזרה שקוראת לי בלילה בזמן שכיבה במיטה, מין הרגשת תעוקה באזור העליון של הבטן, הרגשה מאוד לא ברורה של אי שקט שאחרי זה מקרינה מתח, אי נוחות וחולשה לשאר הגוף העליון והידיים, ההרגשה הזאת משאירה אותי חסר אונים וגורמת לנדודי שינה, האם מה שאני מתאר נשמע מוכר ויש לזה גם קשר למחלת הריפלוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מוזרה ברום הבטן בלילה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2015יתכן קשור לרפלוקס אך חייבים בדיקה של קרדיולוג להיות בטוח שלא מדובר על בעיה לבבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריפלוקסאבי11/02/2015
האם מחלת הריפלוקס שיש לי יכולה להיות קשורה לכאבים כרוניים שיש לי בצידי הצוואר, אזורי השכמות ועצמות הבריח???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ריפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2015לא סביר לדעתי אך יש להתייעץ עם רופא גסטרו המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטסאונדעדי11/02/2015
הכבד אינו מוגדל מרקמו עם מרכיב שומני
הודגם תהליך אקוגני בקוטר 1.7 ס"מ,
באונה ימנית היכול להתאים במראהו להמאנגיומה.
אני בת 33 , בריאה בדרך כלל.
אודה לדעת מה זה אומר .
תודה,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטסאונד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2015אין משמעות של ההמנגיומה.
לגבי כבד שומני מציע לדון על זה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרהיוחנן10/02/2015
לא בטוח שהיא שייכת לכאן.
מטעמי דת שלא אמנה כאן, אני צורך אוכל בצורה נוזלית בלבד.
בכדי שהשרירים הרלוונטיים בלעיסה לא יתנוונו,
אני לועס מדי פעם מאכלים, בעיקר ירקות קשים, וברגע שמיצי הרוק מתרבים יתר על המידה בפי, אני פולט את האוכל החוצה.
לא מצאתי דרך אחרת לשמור על שרירי הלסת והשיניים שלי, מלבד זו.
אני חוזר ומדגיש שלחזור לאכול זו לא אופציה מבחינתי.
האם אני לא מזיק לעצמי באיזו שהיא צורה? במידה ואני צורך את כל הויטמינים והמינרלים בנוזל, האם שרירי הושט והקיבה לא יתנוונו? מה ההשלכות לכך?
והאם עצם זה שאני מגרה את השרירים החלקים שבדפנות הקיבה ובמקום מסוים מרגיש איזשהוא דחף "לא רצוני" לבלוע את מה שאני לועס, ובכל זאת לא בולע, לא גורמת לקיבה שלי או לושט נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת מוזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2015אני לא יושב שיש בעיה של השרירים של לעיסה כי חלק משתמשים שמדברים
גם שטיפלנו שבובתי רעב לא ראינו בעיות של ניוון שרירי הלעיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI בטןשירה10/02/2015
ד"ר שלום רב,
בן 35. ביצעתי MRI בטן מכיון שאני סובל מספר שנים וללא אבחנה מכאב בטן תחתון לכיוון הפרינאום.
ביצעתי בירור של קולונוסקופיה C.T. בטן כירורג אורולוג שלא העלה דבר.
כעט ביצעתי MRI ונרשם:
הכבד בגודל ומרקם תקין.
בסגמנט 8 נגע בעל אות גבוה ב-T2 בקוטר 0.6 ס"מ.
הממצא עובר האדרה לאחר הזרקת ח.נ. ואינו נראה בסריקה המאוחרת.
אין הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות.
כיס המרה ללא אבנים.
הלבלב במרקם תקין. צינור הלבלב אינו מורחב.
לציין כי אנזימי הכבד אצלי קצת מעל הנורמה וכפי שציינתי במייל הקודם שלי אליך.
שאלתי היא מה זה אומר הממצא הזה? הנגע הזה? ומה זה סגמנט?
לציין כי בסיכום של ה-MRI לא צויין דבר על כך. מה זה אומר? והאם יש קשר עם עליה באנזימי הכבד?
תודה מראש על תשובתך וסבלנותך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2015נשמע כמו גידול שפיר של הכבד בשם המנגיומה - ואין לזה חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילאז גבוהה בשתןמיכל09/02/2015
מדובר באישה צעירה בהריון שני שהופנתה למיון יולדות לאחר אבחנה של שתן כהה ותפקודי כבד גבוהים סביב 300 בילרובין תקין לחלוטין ,לאחר בדיקות שכללו מעקב אחרי תפקודי כבד ואולטרא סאונד בטן עליונה שוחררה לביתה עם המשך מעקב של בדיקות דם.למעט סינוסיטוס אין כאב בשום איבר בגוף .מרגישה מצוין ללא חום .בבית חולים עמילאז בשתן עמד על 525 ,בדם בנורמה ,בהמשך מעקב עלה העמילאז בשתן ל821 ,תפקודי כבד ממשיכים בירידה ,האם יש לכך סיבה ?למה העמילאז בשתן עולה ובדם תקין לחלוטין,מה עליה לעשות לדעתך,תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמילאז גבוהה בשתן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2015לא ברורה לי את הסיבה
מציע לבדוק גם ליפייז בדם (עוד אנזים של הלבלב) ולהפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהימנות בדיקת הליקובקטרעירית08/02/2015
שלום,
נשלחתי לבצע בדיקת הליקובקטר בצואה. האם התוצאה תהיה מהימנה למרות נטילת PPI? (זאת הסיבה שלא בוצע בדיקת נשיפה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהימנות בדיקת הליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/02/2015בדיקה אמינה יחסית אך גם היא יכולה להיות מושפעת משימוש בPPI לאחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתאחת08/02/2015
בת 30 בריאה ללא היסטוריה משפחתית של סרטן.
בחצי שנה האחרונה יש לי יציאה כל בוקר( בעבר זזה היה משתנה ולא קבוע בבוקר) כאשר הצואה ברוב הפעמים היא כמו מס' 5 בסולם בריסטול. (אין שילשולים). בנוסף ב3 חודשים האחרונים יש תחושת לחץ/כאב בפי הטבעת. נבדקתי מס פעמים על ידי פרוקטולוגים וקבעו שאין פיסורה או טחורים. עברתי בדיקת רקטוסקופיה שנמצאה תקינה מלבד טחורים מעט גדושים. האם יש צורך בביצוע קולנסקופיה למרות שאין כאבי בטן אין ירידה במשקל ואין דימום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/02/2015אםאין סיפור משפחתי, ירידה במשקל או דם סמוי כדאית התרשמות גסטרואנטרולוג וספק אם יש טעם בקולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)