מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקותלי08/03/2015
שלום רב מבקשת לקבל מידע לגבי 2 שאלות: 1.היכן ניתן לבצע בדיקת אולטראסונד פרינאלי דינאמי באופן פרטי?אם יש המלצה על מכון או רופא מסוים זה יהיה נהדר. האם דר מרט חייקן נחשב אופציה טובה? 2. לגבי בדיקת מנומטריה ממה שקראתי הבנתי שזאת בדיקה שכמעט תמיד מזהה אנזימוס ולמעשה אנזימוס אמיתי זה משהו נדיר ושהבדיקה לרוב מזהה בעיה כזאת או אחרת.... האם קורה שבדיקת מנומטריה יוצאת תקינה לחלוטין? האם הלחץ הנפשי של הנבדק לא יכול להניב תוצאות שגויות? תודה מראש על המענה המסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/03/2015אני מציע להפנות למרפאה של רצפת האגן כמו בתל השומר.
יש בהחלט בדיקות תקינות ללא אניסמוס.
צריך הרבה נסיון לפענח בדיקות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות אחרי כולציסטקטומיהשירלי08/03/2015
שלום,
לפני כ3 חודשים עברתי כריתת כיס מרה. אחרי שבועיים-שלוש חזרתי לאכול רגיל. מרגישה טוב באופן כללי אבל מידי פעם אחרי האוכל יש לי מן התכווצות באזור אפיגסטריום, בדרך כלל 5-15 דקות אחרי האוכל. לרוב זה התכווצות אחת או שניים, זה לא כואב - סתם מרגיש מוזר. ממה זה נובע - האם זה משהו שמצריך טיפול או לא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות אחרי כולציסטקטומיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/03/2015בינתייים מציע מעקב בלבד
יתכן מאוד שיעבור בהשמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון HBS-07/03/2015
שלום,
אני סטודנטית לרפואה ולכן התבקשתי לעשות חיסון להפיטיטיס B.
עשיתי בדיקת נוגדנים לאחר שלושת החיסונים והתקבלו התוצאות הבאות:
HBS ANTIGEN NEGATIVE
ANTI HBS>1000
IMMUNE
האם התוצאות מראות שאני מחוסנת?
מה פירוש האנטיגן השלילי והנוגדנים הגבוהים מ1000?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון HBS - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/03/2015זאות מטרת החיסון- רמת נוגדנים גבוה.
האנטיגן שלילי מצביע על העדר זיהום עם הנגיף וטוב שכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צועה שחורהאורם07/03/2015
שלום מזה שבועיים שיש לי גרפסים וצרבות ובכמה ימים האחרונים יש לי צועה שחורה ללא שלשול האם זה דימום במערכת העיכול? האם זה מסכן חיים? ולאן לפנות ובאזה דחיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צועה שחורה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/03/2015קשה לומר- יש להפנות לרופא המטפל בהקדם לחוות דעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות ספיגהאני06/03/2015
שלום,
מטופלת ברזולור על רקע תנועתיות ירודה של מערכת העיכול ומאוד מרוצה. כשתיים שלש יציאות רכות ביום.
הבעיה: התחלתי גלולות למניעת הריון ומוטרדת האם ריקון טוב כזה יפגע ביעילותן. לעיתים הולכת לשירותים פרק זמן יחסית קצר לאחר לקיחתן כלומר כשעה. האם עתיד לפגוע בספיגת הגלולות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות ספיגה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/03/2015חדעתי לא ישפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תאורטיתבן 2906/03/2015
האם באופן תאורטי מצב של בקע סרעפתי ומחלת ריפלוקס יכולים לגרום חוץ מלתסמיני ריפלוקס גם לכאבים מופשטים בגוף באזור הצוואר, שכמות, צלעות, נדודי וקשיי שינה, כל מיני תחושות אי נוחות איומות בגוף, ובנוסף תחושה שקשה לתאר, מן תחושת הד רעה ומעיקה שיוצאת ממרכז הגוף ומשליכה לגב ולידיים, כולל תחושה של כאילו שורף בכף יד שמאל??? אני כבר שנה לא מתפקד, בקושי מחזיק את עצמי בחיים, אני לא מצליח למצוא הסבר למצב שלי אחרי המון בדיקות, חוץ מהיצרות בשופכה והפרעה בהשתנה שאני סובל הבקע הסרעפתי ומחלת הריפלוקס הם הבעיות היחידות, בבקשה אני חייב לדעת אם תאורטית יכול להיות קשר בין המצב שלי לבקע הסרעפתי ומחלת ריפלוקס, חייב לדעת אם יש ואם ניתוח בקע סרעפתי יוכל להועיל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה תאורטית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/03/2015התלונות לא קשורות לרפלוקס לדעתי.
אם הבדיקות כולן תקינות יתכן ויש גורם פסיכולוגי למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר וויטמיניםדודי05/03/2015
שלום רב. השבוע סיימתי טיפול די אגרסיבי נגד H.Pylori. שאלתי היא, האם חוסר תאבון זה משהו שאמור לחלוף מעצמו לאחר סוף הטיפול? יתרה, האם ייתכן מחסור בויטמינים עקב הטיפול ו/או פעילות החיידק?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר וויטמינים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/03/2015יתכן חוסר ויטאמין b12 מהחיידק
לדעתי חוסר תאבון משני לטיפול ובהמשך יחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשהאבי05/03/2015
אני בחור בן 23 סובל מפיסורה וטחורים דרגה 2 בעל מעי רגיז בחודשיים האחרונים התפתחה לי הפיסורה עקב עצירות קשה הצואה עבה ויבשה וכדי להוציא אותה אני צריך לכווץ ולשחרר את השריר כדי למעוך אותה כדי שתצא וגם לא תכאיב לפיסורה ניסיתי לקחת בניפייבר שותה לפחות בן 3 ל 4 ליטר מים ביום לוקח לקסיקל פורטה מצמח הסנה על פי החלטת הכירורוג + מיץ שזיפים איזה כוס או 2 במשך היום ללא שום הבדל ביציאות עדיין קשות ויבשות אפילו אם אני אוכל דברים משלשלים עדיין יש לי עצירות ממה יכולה לנבוע העייה ואיזה בדיקה אפשר לעשות אני די מתוסכל מהעניין תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות קשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/03/2015יתכן בעיה ברצפת האגן ומציע שתפנה למרפאת גסטרו שמתמחה בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כבדאבי04/03/2015
ערב טוב רציתי לדעת מה כדאי לבצע
בדיקת פיברוסקאן או בדיקת פיברוטאסט
ידוע על הפטיטיס B וזיהום בכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/03/2015אני לא יודע לגבי פיברוטסט לb
לכן מציע פיברוסקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסמדר04/03/2015
בן 28, סובל מסכרת נעורים, מיטוניה דיסטרופי, מעי רגיז (כנראה) . הבעיה המרכזית היא שלשולים. מדי כמה ימים שלשולים במשך כל היממה, ומצב זה יכול להמשך מס' ימים. אין צליאק (עקב בדיקת דם). המצב הוא בלתי נסבל. מה אפשר לעשות? פנינו לרופא גסטרו, למומחית לתנועתיות יתר של המעי. שום דבר לא נפתר. למי עוד ניתן לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/03/2015יתכן מעי רגיז
ניתן לנסות כלכלה דלת fodmap
תשאל דיאטנית ורופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול strettaבן 2903/03/2015
אני עם ריפלוקס קשה כבר מעל חצי שנה, מעוניין לעבור טיפול stretta, אל מי עלי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול stretta - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/03/2015לא יודע אם השיטה הזו תפסה מקום במרכז כלשהו בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריפלוקס יכול לגרום לכאבי גוף?בן 2903/03/2015
כבר שנה יש לי כאבים כרוניים בצידי הצוואר, חזה, עצם הבריח, עורף, כתפיים, שכמות גם מקדימה וגם מאחורה, פרקי כף היד... לא נמצא מקור אורטופדי או נוירולוגי לכאבים, האם ניתן לייחס את הכאבים למחלת הריפלוקס או לבקע הסרעפתי שיש לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ריפלוקס יכול לגרום לכאבי גוף? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/03/2015למרות שיש ביטוים אחרים של רפלוקס אנני חושב שכל תלותיך קשורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטויים לא אופייניים של כאבי גוף
בן 2905/03/2015האם תאורטית יכולים לנבוע מריפלוקס ובקע סרעפתי? איך אפשר לוודא קשר בין הדברים? אם אכן יש קשר האם ניתוח יכול לפתור את הכאבים... יש לי ריפלוקס קשה, מטופל באומפרדקס אבל זה עוזר ממש חלקית, לא עוזר לגרעפסים ואוויר כלוא כל היום ולא עוזר לכאבי גוף בצידי הצוואר, חזה, צלעות, שכמות, עצם הבריח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי.. יש לי סמפטומים דומים לשלך
אורית20/08/2015רפלוקס כבר שנה וחצי ובחצי שנה האחרונה החלו כאבי שרירים קצת מוזרים עמומים בגפיים...מה עשית עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואה להליקובקטרעירית03/03/2015
שלום ד"ר,
רציתי לדעת אם הבדיקה אמינה גם אם נוטלים תרופת PPI באופן קבוע? (אין הנחיות בקופה למניעה כמו בבדיקת נשיפה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צואה להליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/03/2015גם מתן ppi מקטין את הרגישות של בדיקת צואה- יש פחות ריכוז של האנטיגן בצואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ב ת 6זהר02/03/2015
הבת שלי בת 6 קמה לפני שלושה שבועות עם כאב בטן, שלשולים והתחילה להקיא. רופא הילדים אמר שכנראה מדובר בוירוס. ההקאות פסקו באותו יום, השלשול אחרי יומיים אך כאבי הבטן החזקים המשיכו כל השבוע. עבר שבוע מאז התחיל הסיפור ושוב היא הקיאה מספר פעמים ביום אחד וזהו וכאבי הבטן החזקים המשיכו כל השבוע ואז עוד פעם אותו הדבר, הקאה יום אחד וכאבי בטן חזקים שממשיכים. ביצענו בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות. בדיקת צואה שיצאה תקינה, נשללה רגישות לצליאק ודלקת תוספתן אבל כואבת לה הבטן סביב הטבור ללא הפסקה עד כדי כך שהיא צריכה אקמול/נורופן כדי לתפקד. מה דעתכם יכולה להיות הסיבה לכך? למישהו קרה דבר כזה? הרופא אומר להמתין עוד קצת ולנסות להוריד לשבוע דברי חלב ולראות אם יש שינוי אבל אני מפחדת שאנחנו מפספסים משהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ב ת 6 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/03/2015כדי להפנות לרופא גסטור ילדים.
זה לבתחום הידע שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת וילסוןאוריאן01/03/2015
שלום דוקטור אני בן 20 לפני שנה עשיתי בדיקות דם ובבדיקות דם יצא לי צרופלסמין של 14.8
עשיתי בדיקה לטבעת קייזר פליישר שיצאה תקינה ולא נמצא ממצא לטבעת בעין .
עשיתי איסוף שתן 24 שעות והתוצאה הייתה 0.
אני מאוד חושש מהמחלה הנוראית הזאת .
בדיקות דם לכבד הכל תקין
מה יכול להעיד על צרופסלמין נמוך? והאם יש לחשוש מהמחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת וילסון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/03/2015אין חשש לוילסון ללא נחושת בשתן
מציע אבל להחזור על הבדיקה מאחר שהתשובה כה נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)