מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בשני הגוף מתחת לצלעותנורית10/05/2015
אני בת 54 עם עודף משקל ומזה כשנה יש לי הרגשה משונה מתחת לכלוב הצלעות בצד ימין כאילו משהו לחוץ ולוחץ על הצלעות בחלק שמחלק את הגוף לגב ולחזה. ואם אני צריכה להתכופף כדי לקשור שרוכים אני מרגישה משהו נתפס משהו כמו שריר בצד שמאל אם אני מתכופפת אז שוב ההרגשה כאילו נתפס שריר . האם יתכן שזה רק שריר תפוס או שיתקן שזה בקע? שאלה נוספת כאשר אני נושמת אני מרגישה שאני לא ממש יכולה לנשום עד הסוף בצד ימין כי הצלעות כואבות
אשמח לקבל תשובה מה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשני הגוף מתחת לצלעות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/05/2015קשה לתת אבחנה בפורום- חשוב גם להבדק.
יתכן גם כאבים קשורים לכבד שומני קשור להשמנה.
מציע ךהבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בוושטא08/05/2015
לפני שלשה חודשים עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ובביופסיה נמצאו הממצאים הנ"ל ESOPHAGEAL MUCOSA SHOWING REFLUX ESOPHAGITIS FOCAL SQUAMOUS ATYPIA MOST LIKELY REGENERATIVE TYPE IS NOTED. FOLLOW-UP AND REBIOPSY AFTER TREATMENT OF INFLAMMATION IS ADVISED במשך שלושת החודשים לקחתי נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום . היום נעשתה לי בדיקת גסטרוסקופיה חוזרת ונרשם: ושט נבדק לכל אורכו ונמצא בקע באורך 5-6 ס"מ הרירית בוושט תחתון יכולה להתאים לוושט בארט קצר. נלקחו ביופסיות מאזור המעבר. כעת תשובת הביופסיה הראשונה מקבלת משמעות בעיני שיש שינויים בתאים האם מדובר בשינויים סרטניים או, לו היו רואים סרטניים היו מציינים זאת בתשובת הביופסיה? האם יתכן כי הדלקת שהייתה לפני שלושה חודשים לא עברה ומה שנראה זו רק דלקת ולא משהו מסוכן יותר? והאם צריך פתולוג עם מומחיות בתחום הושט לבדוק את הממצא או שזה לא משנה תודה על מענה למרות ריבוי השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בוושט - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/05/2015היו לך שינויים ברירית אך לא ממאירים המתיני לבדיקה החוזרת בלא לחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפולקסיוני07/05/2015
היי יש לי 2 שאלות בכללי אני בריא בן 30 (ב4 חודש האחרונים היה ריפולקס כעת לאחר טיפול התסמינים נעלממו)אני נוטל פעמיים ביום נקסיום של 20 מג האם יכולה להיות תגובה בין תרופתית עם אני צורך כול יום אבקת חלבון לעלייה במשקל (מתאמן)האם תיהיה תגובה בין תרופתית או תופעות לוואי או עומס כלשהו על הגוף כתוצאה מהנקסיום?והאם זה שאני צורך את האבקה יכול לעורר שוב את הריפולקס או להחמיר אותו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפולקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/05/2015ככל הידוע לי אין קשר או הפרעה בשל כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה?ליאת07/05/2015
שלום,
בן זוגי בן 41.
השבוע הוא לא הוריד את המים באסלה כמו שצריך וכשנכנסתי לשירותים ראיתי בקרקעית האסלה חתיכת צואה שלא נשטפה שנראתה בצבע חום רגיל ומתחתיה נוזל אדום שנראה כמו דם. הוא בכלל לא שם לב לזה. העניין הוא שהוא אכל המון סלק ביומיים שלפני. ייתכן שזה מהסלק? יכול להיות שהצואה לא תיצבע אבל המים שסביבה כן יהיו אדומים?
יש לציין שלפני כיומיים שלושה היה לו שלשול כמה פעמים ביום וגזים מסריחים. הוא טוען שיש הטבה אך עדיין לא כרגיל. הוא מרגיש לגמרי טוב, אין כאבים.
אני נורא מודאגת. הוא נוטה לבטל לגמרי את דאגתי ואומר שזה בטח מהסלק.
מה דעתכם?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה? - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/05/2015התיאור יכוללהתאים לסלק בכ"ז כדאי לבדוק לפחות צואה לדם סמוי מספר פעמים או קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בבליעהנ06/05/2015
שלום,
אני בת 32. סובלת מריפלוקס מזה 10 שנים. בחודשיים האחרונים חלה החמרה. כאשר בולעת יש לי משהו שמפריע מאוד בגרון. כמו כן, יש מאין כאב שמקרין לי לכיוון הגב העליון והכתפיים. היו גם כאבים באיזור הקיבה.
אני חיה כרגע בגרמניה והחליפו לי את הטיפול למוסק לפנטרופזול. כאשר חלה ההחמרה הגדולה התחלתי לקחת 40 מג. הגעתי למצב שלא יכלתי לאכול, בחילות ותחושת מלאות מעבר לבליעה. הרופא הגדיל את המינון ל40 מג בוקר וערב ובנוסף התחלתי לקחת מאלוקס שלוש פעמים ביום.
אתמול עברתי גסטרוסקופיה והרופא אמר שמעבר הנוזלים תקין ולא רואים משהו חריג. המליץ להוריד לאט לאט מינון של תרופות.
חזרתי לאכול בצורה סבירה אבל העניין עם הבליעה עדיין מציק לי ומטריד אותי מאוד. האם זה קשור לריפלוקס? האם כדאי לבדוק משהו נוסף?
תודה וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בבליעה - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/05/2015כדאית בדיקת אא"ג והערכת גסטרואנטרולוג לגבי צורך בPHMETRY ומנומטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבקש דגימה בגסטרוסקופ לא לקחעומרי05/05/2015
היי
הייתי אצל גסטרואנטרולוג בבלינסון עקב איזושהיא בעיה בבליעה והוא רוצה לשלוח אותי.
(אני אעשה אצל מישהו אחר כי אני עושה בדיקות כאלה פרטי) לגסטרוסקופיה כדי לקחת דגימה\ביופסיה כדי לשלוח משהו דלקתי או אלרגי שם.(או גורם אחר, יכול להיות שאני מתבלבל במושגים כי אני לא מבין בזה)
העניין הוא שעשיתי פעם גסטרוסקופיה ולא לקחו ממני דגימה משום מה.
למה לא לקחו ? זה בגלל שהממצאים בגסטרוסקופיה היום תקינים ?
האם במקרה הזה שבייעוץ בפירוש נאמר לי שהוא רוצה לקחת דגימה אני יכול לבקש ממי שיעשה לי את הגסטרוסקופיה לקחת גם דגימה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה נוספת של השאלה
עומרי05/05/2015הלכתי לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג בבלינסון עקב בעיה כולשהיא בבליעה, והוא החליט לשלוח אותי לגסטרוסקופיה בין השאר כדי לקחת דגימה.
את הדגימה הוא צריך כדי לשלול דלקת\אלרגיה ,כזאת שלא רואים בזמן הבדיקת גסטרוסקופיה .
את הבדיקות האלה אני עושה פרטי ולא אצל אותו גסטרואנטרולוג.
העניין הוא שעשיתי פעם גסטרוסקופיה ולא לקחו ממני דגימה משום מה. (אולי כי בבדיקה נמצא הכל תקין)
אני חושש שאם אני שוב אעשה גסטרוסקופיה, הוא שוב לא ייקח ממני דגימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבקש דגימה בגסטרוסקופ לא לקח - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/05/2015אם הבדיקה תקינה לא נוטליםביופסיה למעטלהליקובקטר לעיתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט דחוף - לחץ חזק מאוד בבטן...נתן04/05/2015
היי..
כבר כמה ימים שיש לי עצירות דיי קשה (כבר מלפני ארבעה ימים - אכלתי דיי הרבה אך לא הצלחתי להוציא את האוכל בשירותים ובכל זאת המשכתי לאכול כרגיל). בעקבות כך, הגיעו כאבי בטן ולחצים דיי חזקים. פניתי אתמול בבוקר למיון וביצעו בי בדיקות דם, שתן, חום, לחץ דם ודופק - ואפשר לומר שהכל יצא תקין. לאחר מכן הופניתי לרופאה שביצעה בי בדיקות חיצוניות שעברו בצורה די חלקה - ללא יותר מדי הערות. עשו לי אינפוזיה לקבלת נוזלים לווריד ולאחר מכן שילשלתי מספר פעמים, אך שמתי לב שיצא בשירותים כמעט ורק מים - כמעט ולא יצאה צואה. בעקבות המשך תלונותיי הרופאה ביקשה לעשות לי אולטרסאונד שבו הובחן נוזל במעי הגס - ובעקבות כך עברתי גם צילום של CT. הרופאה אמרה שרואים שיש לי דלקת במעי ונתנה לי אנטיביוטיקה למשך של חמישה ימים. הבעיה היא שכשחזרתי הביתה והמשכתי לאכול הרגשתי שהלחץ בבטן גובר והמשכתי לשלשל עוד קצת - שוב, רק נוזלים. אני דואג שאולי ישנה טעות באיבחון. מכיוון שהסימפטומים שאני מרגיש מזכירים מעט יותר חסימת מעיים - האוכל לא יוצא באופן מוצק בשירותים אלא רק בצורה של מים - וגם זה, כנראה, בגלל היירוי שקיבלתי.
כרגע אני נתון במצב של לחץ בבטן (הרגשה שהיא מתרחבת עם הלחץ, מעט שילשולים מימיים, והרגשה של נפיחות בקיבה שמכבידה במעט על הנשימות שלי.. אני חושש מה כדאי לעשות, בגלל שחסימת מעיים הוא דבר שניתן לראות בצילום - והרופאה לא איבחנה בכך. או שאולי התסמין של "אוכל תקוע בבטן" הוא תסמין שנפוץ גם בדלקת מעיים עד השפעת האנטיביוטיקה, ואני סתם לחוץ? מה כדאי לעשות במקרה כזה? להיבדק שוב? לפנות לרופא גסטרו ולעשות גסטרוסקופייה? אני אשמח לתשובה מהירה, אני אובד עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, צילום CT נעשה ללא יוד
נתן05/05/2015בגלל רגישות גנטית. האם יש סיכוי שהרופאים פספסו חסימת מעיים והסיקו מההפקר שזוהי דלקת? או שההבחנה בכך היא ברורה וחד משמעית - ע"י חום, לחץ דם, בדיקת דם? - האם התוצאות התקינות בקטגוריות הללו סותרות באופן חד משמעי לחסימת מעיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים.בטי03/05/2015
שלום רב,
לפני מספר ימים פניתי אליכם עם בעיה של גרפסים, רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת נשיפה Helico.Pyiori Berathtst והתוצאה הינה 0.65.
האם זה בסדר?
לתשובתכם אודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים. - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/05/2015זו תשובה שלילית לנוכחות הליקובקטר. גיהוקים יכולים להיות קשורים במשקאות תוססים, חרדה ואפילו רפלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בטי03/05/2015שלום רב,
תודה רבה על תשובתך המהירה.
ברצוני לציין שאני ממש לא שותה משקאות תוססים, הדבר היחיד שאני שותה זה מים מינרליים וכמובן כוס תה בבוקר.
אני רוצה לציין שהגרפסים שלי הם לא רק אחרי האוכל אלא נפרסים על פני כל היום לצערי הרב חוץ מאשר כאשר אני ישנה, לפעמים יותר ולפעמים פחות כמו כן ברצוני לשאול האם הכוונה שלך בתשובה שלך היא רפלקס או חשד לרפולקס באם זה חשד לרפולקס האם יש בדיקה מסויימת שצריך לבצע?
מה שכן אני אישה מאד לחוצה וחרדתית האם באמת חרדה יכולה לבוא לידי ביטוי גם בגרפסים ? איך זה קשור?
לתשובתך בשנית אהיה אסירת תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/05/2015כדאי להגיע למרפאת גסטרו וכן חרדה יכולה לגרום גם לגיהוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות PCRשרה03/05/2015
שלום רב;
בת 60 נשאית הפטיטיס B.
תוצאת PCR קודמת מלפני חודשיים: 1.2*10^3
תוצאת PCR עכשווית: 8.6*10^2
מה המשמעות?
תודה רבה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות PCR - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/05/2015לא ברור לי מה התוצאה לפי מה שכתבת ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת PCR מאתר קופ"ח
שרה03/05/2015תודה.
ככה מופיעה אצלי התוצאה באתר קופ"ח: 8.6*10^2
שוב תודה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סטיבן מלניק אולי תוכל לעזור??
שרה04/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קלפרוטקטין - טווח 50פרופ' דורון זמיר01/05/2015
היי .. ביצעתי בתל השומר בדיקת קלפרוטקטין .והתשובה שנרשמה שם 30> .
מה זה אומר .. אין טבלת טווח של בדיקה בטופס
באינטרנט רשום על טווח של 50
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קלפרוטקטין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/05/2015צריך לבדור איתם אבל לדעתי זה תקין ולא תומך בדלקת פעילה במעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקסעדין לא עוזרבסטיאן01/05/2015
אני לוקח שני כדורי לקסעדין עם כוס גדולה של מים לפני השינה וזה לא עוזר.
מה לעשות? להעלות את המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוקח כי לפונקס גורם לעצירות
בסטיאן01/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דווקא אצלי הריפלוקס גורם למצבבן 2930/04/2015
בלתי נסבל וחוסר תפקוד? למרות שאין צרבות, אבל אי נוחות כל הזמן בגרון ובגוף, אוויר תקוע, גרפסים כל היום, חולשה, תחושות מעיקות בגוף, כאבים בלסת, בצוואר, בחזה, נדודי שינה... יש לי רק בקע סרעפת קטן אז למה הריפלוקס גורם למצב כזה אצלי? אומפרדקס נותן רק קצת הקלה, המצב הזה קבוע כבר מעל שנה, האם יש סיכוי שהריפלוקס ישתפר לבד בלי ניתוח? האם שווה ללכת על ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דווקא אצלי הריפלוקס גורם למצב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/05/2015קודם כל דרוש הערכה אם כל התלונות קשורות לרםלוקס
יש עוד טיפולים שניתן לנסות גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עוד אפשרויות טיפול קיימים?
בן 2904/05/2015בבקשה תשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב תשובה אני על סף התאבדות!!!
בן 2911/05/2015שני כירורגים שפניתי אליהם לא הסכימו לנתח, אמרו שבגלל שאין לי צרבות וכאב ספציפי ושהניתוח יכול לגרום לתופעות מאוד לא נעימות... אבל אני ממש לא יכול להמשיך לחיות במצב כזה, אין לכם פיתרון בשבילי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב תשובה אני על סף התאבדות!!! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/05/2015צריך להגיע לאבחנה.
יתכן שיש צורך לבצע בדיקות כמו מנומטריה וגם ניטור ph על מנת להיות בטוח שהתלונה קשורה לחומצה מרפלוקס.
יש גם דווחים על שימוש בתרופה כמו baclofen במקרים קשים.
צריך לעשות כל זה בהדרכה של רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלב?!זהורית29/04/2015
שלום רב
לפני שבוע וחצי אושפזתי שלושה ימים בשל כאבים חזקים מאוד ברום הבטן. במסגרת האשפוז ביצעתי אולרסאונד בטן שיצא משקע קל במרה היתר רגיל. אתמוצ ביצעתי גסטרוסקופיה במסגרת הקופה שיצאה תקינה. הרופא הפנה אותי לבדיקת ct היום עברתי על בדיקות הדם שעשו לי באשפוז וראיתי שם עמילז 120 ליפז 87 גלוקוז 8 .
אני חוששת מאוד שמא זה סרטן הלבלב או בעיה בלבלב ועד שיגלו לי אותו כי עד שיהיה סיטי יכול לעבוג הרבה זמן ובינתיים ממשיך לכאוב לי מאוד ברום הבטן. אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הלבלב?! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/04/2015לא נשמע כמו סרטן בלבלב. גם הרבה פעמים רואים את זה בus.
יש בעיה עם בדיקת דם כי רמת גלוקוזה 8 ממש לא תקין- אם אמיתי היית ללא הכרה.
לכן כדי להחזור.
קשה לומר משהו אחר בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה מה קורה ליאנונימי29/04/2015
שלום רב,
אני בת 32 ברקע סובלת מחרדות ומטופלת בנוגדי דיכאון כבר 5 שנים.
בחודשים האחרונים מרגישה תופעות מאוד לא נעימות במערכת העיכול.
כאבים אפיגסטריים קבועים, שמתחזקים ונחלשים מעצמם במהלך היום.
בחילות בשעות הבוקר או אחרי האוכל. הרגשה של מלאות בקיבה אחרי מנות לא גדולות של האוכל. גיהוקים עם אויר, שלשולים שמתחלפים בעצירויות וגזים שגורמים לכאבים דוקרים מתחת לצלעות.
לפני שנה וחצי ערב צרבות בוצע גסטרוסקופיה והאבחנה גסטריטיס ודואדניטיס.
לפני חודש בוצע קולונוסקופיה תקינה עם חשד מזערי לקוליטיס. נלקחה ביופסיה אך תוצאות עדיין לא מוכנות.
בבדיקה של הרופא, בטן רכה ללא הגדלת איברים פנימיים.
סהרופא חושב שהתופעות הן על רקע נפשי מכיוון שעקב החרדות אני נמצאת רוב הזמן במצב מתוח.
מספר פעמים הותקפתי בשולשולים ממש אחרי האוכל.
אני מאוד חוששת שזה לא חלילה משהו מסוכן.
קיבלתי אומפרדקס 20 פעמיים ביום, לוקחת כבר 5 ימים בנתיים ללא שינוי.
האם ייתכן שמתח נפשי קשור לבעיה שתיארתי?
הרופא אומר שאין סיבה לבצע גסטרוסקופיה חוזרת.
בדיקות דם תקינות. המוגלובין 15.5.
ברקע מעשנת, לא שותה אלכוהול, קיים עודף משקל של כ20 קילו.
לצערי כבר הרבה זמן לא אוכלת בריא.
אשמח לתשובה מרגיעה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה מה קורה לי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/04/2015זה בהחלט יכול להיות משני למתח אך זו אבחנה של שלילה של דברים אחרים.
יתכן שיש מקום למתן אומפרדקס במינון גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדאופיר29/04/2015
שלום רב.. בהמשך לשאלתי לפני מספר ימים בנושא גרד מפושט... אני חווה את התופעה לסירוגין מזה מספר שבועות. עשיתי בדיקות דם, תפקודי כבד תקינים.בילורבין ישיר תקין (0.12) בילורבין כללי 0.9 ( נורמה עליונה 1.2). בעבר תמיד היה 0.6-0.8. אין תסמיני צהבת, כאב או ירידת משקל.. האם יש צורך בבדיקות נוספות(. מבחינת גסטרו). כדי לשלול צרות בכבד או בלבלב? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/04/2015התלונה לא קשורה למחלת כבד וגסטרו לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)