מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה לאחר גסטרוסקופיהמישהו22/07/2012
מה הפירוש של האבחנה הבאה (שעלתה בבדיקה פתולוגית של ביופסית תריסריון), האם יש לה משמעות קלינית, ומה ניתן לעשות לגביה?
Duodenal mucosa with pancreatic metaplasia* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה לאחר גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/07/2012זה שינוי קל ברירית- אך ללא השלכה בהמשך. אולי השכיחות עולה עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסדינה21/07/2012
שלום
האם למוטליום יש תופעות לוואי מידיות או לעתיד?
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/07/2012מעבר לאלרגיה אפשרית מידית והפרעה באנזימי הכבד.
לעתים נדירות יש דווחים בשימוש לוריד של הפרעות קצב.
אינו מאושר בארה"ב אך כן באירופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד - אנא ענו לי לפני שבתעדי19/07/2012
הי
אני אמורה לבצע קולונסקופיה וגסטרוסקופיה בראשון באחת עשרה. בטעות אכלתי היום פירות ( שלוש מנות לאורך היום), עד השעה שש בערב. האם אוכל לבצע את הבדיקה כמתוכנן?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד - אנא ענו לי לפני שבת - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2012לא מומלץ לאכול פרי יומיים לפני, הייתי נואל פעמיים משלשל עדיף פיקולקס היום בבקר ובערב ומחר בערב מוריד למינימום מזון בשבת ומקווה לטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהמישהו19/07/2012
שלום רב,
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה שנמצאה תקינה למעט אודם קל בקיבה.
נלקחו ביופסיות קיבה ותריסריון - להלן תשובות מעבדה פתולוגית
1. Duodenal ,ucosa with pancreatic metaplasia
2. רירית קיבה עם גודש ניכר של כלי דם ועם גסטריטיס קלה. אין לראות H.P
שאלותיי הינן כדלקמן:
א. האם דורש טיפול כלשהו או המשך בירור?
ב. כיצד אני יכול לדעת באיזה סוג של גסטריטיס מדובר?
ג. האם המצב בקיבה יכול להתהוות בעקבות נטילה ממושכת (6 שנים) של
CYMBALTA?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2012לא צריך מעקב מיוחד
הגסטריטיס מינימלית ואינה קשורה לסימבלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביציאהאמא דואגת19/07/2012
שלום רב בתי בקרוב תהיה בת 17 לפניי שבוע היה חום עד 38.5 חד פעמי היו אפטות וז פריחה נורא מוזרה מהמפשעות לאורך הרגליים כמו בעבועות חלקם היו עם נוזל בבועה וחלקם היו אדומים עם ראש כמו חצקונים זה כאב וגירד לאחר כמה ימים החלו שילשולים עם דמם יש לציין שהדם צף באסלה כמו ששמן צף על מים זה היה שלושה ימים לקחנו בדיקת צואה לתרבית שיצאה שלילית איך ייתכן דבר כזה שראינו את הדם במו עיננו ולא רק זאת גם תעדנו במצלמה שמא לא יבינו במה מדובר זה פשוט מטריף האם יכול להיות דבר כזה? האם צריך לעשות קולונוסקופיה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ביציאה - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2012הסיפור נשמע זיהומי חולף , תרבית יכולה להיות שלילית אם ההסתמנות נמשכת מוזמנת למרפאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים ובדיקת colonoscopy in kupahמשה19/07/2012
שלום
אני אמור לעבור את הבדיקה בקרוב
האם טחורים עלולים להפריע להחדרת המצלמה או שזה זניח
האם יש כאבים לאחר הבדיקה ויש להערך עם ימי מחלה???
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים ובדיקת colonoscopy in kupah - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/07/2012טחורים יכולים להכאיב מעט, אך כללית אינם מפריעים, אין צורך בחופשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהאירית18/07/2012
ביום חמישי עלי לעבור את הבדיקה בשעות אחה"צ. זה היום הרביעי שאני סובלת משלשולים מימיים. כחלק ממהכנה לבדיקה עלי לקחת 2 כדורי לקסדין בערב, לשתות ביום של הבדיקה פיקולקס ולעשות חוקן. רופאת המשפחה אמרה לי שאם יש לי שלשול לשתות רק את הפיקולקס ואילו הפקידה במכון גסטרו אמרה לי לקחת גם את 2 כדורי הלקסדין למרות שיש לי שלשול. אינני יודעת מה לעשות ואודה לעזרתכם/תשותבכם
בתודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/07/2012אם את משלשלת מקודם את יכולה לחסוך את הלקסטיב (יש המסתץפקים בפיקולקס לבד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רגישות ללקטוזאורי18/07/2012
שלום,
אני מזומן להיום בבוקר ב8 לבדיקת רגישות ללקטוז באמצעות תבחין מימן בנשיפה.
לצערי שכחתי לבדוק את כל ההוראות לפני הבדיקה-
סיימתי לאכול בסביבות 9 בערב ושתיתי קפה שחור בסביבות 10 וחצי.
הדבר היותר בעייתי לדעתי הוא שסיימתי לקחת אנטיביוטיקה (צפוויט פורטה)ביום שלישי-או רביעי שעבר ובהוראות כתוב שצריך להמנע מנטילת אנטיביוטיקה 10 ימים לפני.
האם זה עד כדי כך קריטי..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רגישות ללקטוז - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/07/2012זה עלול להטותץ התץוצאותץ בשל השפעה על פלורתץ החידקים במעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובות ביופסה לאחר קולונסקופילירון17/07/2012
ד"ר שלום,
Gastric mucosa withe sings of regeneration and fibrosis and vascularization of the lamina propria.
Minimal chronic inflammation.
תוכל לתרגם לי את זה בבקשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תשובות ביופסה לאחר קולונסקופי - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/07/2012בקיצור דלקת כרונית קלה ומה שמתאר קודם נותן תאור אופיני לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תרביתקרן17/07/2012
שלום רב, לפני כ4 חודשים נערכה קולונוסקופיה והגסטרואנטרולוג אמר שהרירית תקינה לחלוטין (לאחר שהיה קוליטיס). לאחר ביקור בבית מלון (שם יתכן שנאכל משהו מקולקל) הופיע ריר בצואה יחד עם תכיפות במתן הצואה. נשלחה בדיקת תרבית לפרזיטים, הממצא היה ליקוציטיםּ++. הזיהומונולוג החליט לתת 5 ימים "זטו".
האם זה יכול להיות חזרה של קוליטיס מחדש או יכול להיגרם עקב חיידק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תרבית - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/07/2012יכול בהחלט גם להגרם ע"י גסטרואנטריטיס חידקי-שיגלה סלמונלה או קמפילובקטר גאוגוני-תרבית צואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם בבקשההילה17/07/2012
בבדיקה HEPATITIS Bs Ab הערך שלי הוא 149 (שהנורמה היא 0-9.9) SmRNP הערך שלי הוא 3.7 (שהנורמה היא 0.0-0.9) GPT (ALT) הערך שלי הוא 39 (שהנורמה היא 0-34) GGT הערך שלי הוא 121 (שהנורמה היא 0-38) מה קורה לי??מה הערכים האלו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם בבקשה - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2012הפרעה קלה בפקודי כבד ומחוסנת להפטיטיס B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתכםהילה17/07/2012
בבדיקה HEPATITIS Bs Ab הערך שלי הוא 149 (שהנורמה היא 0-9.9)
SmRNP הערך שלי הוא 3.7 (שהנורמה היא 0.0-0.9)
GPT (ALT) הערך שלי הוא 39 (שהנורמה היא 0-34)
GGT הערך שלי הוא 121 (שהנורמה היא 0-38)
מה קורה לי??מה הערכים האלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עזרתכם - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2012יש לך הפרעה קלה בתפקודי כבד ואת מחוסנת להפטיטיס B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי גסטרוסקופיהיאיר17/07/2012
ממצאי גסטרוסקופיה :(בן 55 ) בפונדוס 2 בליטות חלקות(5-8 מ"מ),מעט נוקשות,כנראה סובמוקוזליות . אבחנה :Susp submucosal lesions of gastric fundus מה משמעות הממצאים האם מדובר בתהליך ממאיר ? בתודה יאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/07/2012בד"כ חשד לתהליך שפיר בסובמוקוזה, ליומיומה (גידול שריר חלק שפיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי גסטרוסקופיה
יאיר17/07/2012תודה, האם יש הליך רפואי מתאים לטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס+שבר סרעפתידינה16/07/2012
שלום אני מטופלת בהומופרדקס 40 בבוקר וגאסטרו 40 בערב במשך כ 3 שנים. האם יש מצב שהגוף מפתח סבילות לתרופות והן מפסיקות להשפיעה? האם אפשר לקחת את התרופות ללא הגבלה, למשך שנים? תודה דינה
גירסא להדפסהשלח לחברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס+שבר סרעפתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/07/2012אין ממש סבילות (כמו עם ניטריטים למשל). ניתן כנראה לקחת התרופות שנים ללא חשש אם כי הספרות מדברת על יותר אוסטיאופורוזיס וזיהום של דרכי הנשימה, אם כי הביסוס המדעי לשניהם רופף ומבוסס על עבודות סוקרות בלבד ולא מבחן כפול סמויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד בגודל תקין מרקמו שומניטל16/07/2012
שלום רב,
לבעלי בן 29, BMI תקין בוצע בדיקת CT בטן ואגן כחלק ממעקב אורולוגי לבירור המטוריה. בתוצאות הבדיקה נרשם "הכבד בגודל תקין מרקמו שומני". האם יש לבצע בדיקות נוספות על מנת לברר את מצב הכבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד בגודל תקין מרקמו שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/07/2012כדאי שירד במשקל, שכן קרוב לוודאי שאם יש לו כבד שומני בגילו, יש לו עודף משקל ולוא קל ואם לא יש לחפש סיבות אחרות כהיפרטריגליצרידמיה , סכרת וכיוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)