מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם - ALT גבוהרועי07/06/2012
שלום רב,
בבדיקה שביצעתי במרץ 2011 :
ALT(GPT) 64, AST (GOT) 30, ALKP 92.4
בנובמבר 2011:
ALT(GPT) 53, ALKP 94.9
רציתי לשאול:
1. על מה מעידה החריגה ברמות ה ALT?
2. האם יש צורך בבדיקות נוספות?
3. יש לי תחושת גרד בעור. האם יתכן קשר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - ALT גבוה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2012יש לך הפרעה קלה בתפקודי כבד המצדיקה בירור כולל סרולוגיה זיהומית להפטיטיס B B ואוטואימונית. הסיבה השכיחה ביותר להפרעה ממושכת קלה כזו אם אינך שותה אלכוהול היא כבד שומני (בד"כ בשל עודף משקל) בצע גם US בטן שם ניתן לאבחין בו . אשמח לראותך במרפאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכן צואתי רב בממצאי רנטגןמיקי07/06/2012
שלום רב,
אמי בת 64, בסה"כ אישה בריאה למעט לחץ דם וכולסטרול גבוהים. מזה כ-3 שנים סובלת מאבן בכליה השמאלית. באמצע מאי השנה ניגשה לבדיקות רנטגן וסיטי לאחר דלקת חריפה בדרכי השתן ובמטרה להאיץ הטיפול בהוצאת האבן. הממצאים הראו אבן בקוטר 7 מ"מ הממוקמת בשופכה ונפיחות קלה בכליה השמאלית. לא צוינו ממצאים נוספים.
בבדיקת רנטגן חוזרת מאתמול (6.6) לא נמצאו עדויות לאבנים בכליות אולם צוין ממצא חדש ומבהיל: תוכן צואתי רב בקולון הימני.
ממצאי בדיקות דם שנערכו ב-31.5 נמצאו תקינות למעט ערכי כולסטרול גבוהים לצד הערכים הבאים:
WBC - 3.5
RBC - 3.98
MCHC - 3.21
NEUT.abs - 1.7
אודה לעזרתכם בהסבר משמעות הממצאים.
וכן, מהו המשך הטיפול המומלץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכן צואתי רב בממצאי רנטגן - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2012ריבוי צואה בצילום בטן ריק הוא שפיר ולא צריך להבהיל-בשל עצירות כרונית למשל יש לה מספר כדוריות לבנות ואדומות מעט נמוך-האם חדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתו של פרופ' זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/06/2012האינפורמציה מעטה מידי וישנן עשרות סיבות אפשריות החל מטחול גדול וכלה בהפרעה בייצור במח העצם. אשמח לראותך במרפאתי אך יש לבצע US בטן ערכי ברזל וB12 ומשטח כמובן.ואינפורמציה מבדיקות דם קודמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI בטןרות07/06/2012
שלום רב,
אשמח להבין קצת יותר מה זה אומר:
הכבד הודגם בגודל תקין ומרקם ללא ממצאים פוקאליים, בסדרת out of phase מודגמת צניחת אות הטרוגנית בפרנכימת הכבד, הממצאים מתאימים לאמפילטרציה שומנית של הכבד.
כל השאר נמצא תקין וציסטה של 3 מ"מ בכליה שמאל.
לסיכום: הסננה שומנית הטרוגנית של הכבד, פרט לכך ללא ממצא בולט בבדיקה זו.
אני בת 40, מפחדת מהתוצאה הזו, האם זה הפיך?
התחלתי דיאטה שוקלת 89 גובה 1.64, כל החיים הייתי פעילה ונראה לי שמאז ההריון וההורמונים שלקחתי לפוריות הכל השתבש. רוצה עוד ילדים ולא יודעת עד כמה המצב חמור ואם להמשיך טיפולים. כרגע מתמקדת בהורדת המשקל.
איזה רופא יכול לעזור לי עם הנושא של הכבד השומני, השיפור של המצב ומעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2012יש לך כבד שומני על רקע עודף משקל ברור קרוב לוודאי שירידה של 10 ק"ג תועיל לך מאד. מומלץ להשלים סרולוגיה לבדוק שומנים ו...דיאטה אשמח לראותך במרפאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול מימי ומתמשך אצל מבוגריםשיר05/06/2012
שלום,
מזה כחודש סובלת סבתי משלשול תכוף ומימיהמלווה בכאבי בטן. התופעה החריפה לאחר שחלתה בדלקת ראות לפני כחודש.יש לציין כי על אף שהיא מקפידה על התזונה שמתאימה למצבי שלשול ונמנעת לחלוטין ממוצרי חלב, היא משלשלת לאחר כל ארוחה קטנה ככל שתהיה. מהן הסיבות שעשויות להביא למצב זה? אלו בדיקות עליה לבצע.היא נוטלת בקביעות את התרופות הבאות להורדת לחץ דם: losartan plus ו- normalol 25.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול מימי ומתמשך אצל מבוגרים - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2012הרבה אפשריות מזיהום בקלוסטרידיום (לבדוק טוקסין) ועד ממאירות מעי גס -יש לבצע קולונוסקופיה. ממליץ גם על תרבית צואה וספירת דם CRP ותפקודי כבד וכליה גם תרופה חדשה יכולה לגרום לכך, ממליץ התשמותגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שיר10/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת א.ס בטןניר05/06/2012
בן 38, גובה 1.87, משקל עודף אך מתאמן ובתהליך דיאטה שהחלה לאחרונה. נשלחתי לבדיקה עקב כאב עמום בבטן העליונה ובצדדים בתדירות משתנה. יש לציין שבדיקות הדם מאפריל תקינות כולל תפקודי הכבד. בסוף מרץ סיימתי טיפול של 4 חודשים בעזרת כדורים נגד פטרת.
צויין שהכבד בגודל תקין, מרקמו אקוגני ולא הומוגני, ייתכן על רקע הסננה שומנית
בדרגה בינונית, הודגם תהליך היפואקוגני בגודל כ - 3.4 * 3.0 ס"מ באונה שמאלית, ממצא דומה הודגם גם באונה ימנית בקוטר כ - 1.0 ס''מ, הממצאים היכולים להתאים במראהו להמאנגיומות אטיפיות. כיס המרה תקין, ללא אבנים בתוכו. דרכי מרה בקוטר תקין.
קושי בהדגמת הרטרופריטוניאם והלבלב עקב ריבוי גזים במעי. הטחול בגודל ובמרקם תקינים.
כליות בגודל דומה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. בקוטב תחתון של כליה ימנית הודגם מוקד אקוגני בקוטר כ - 1.2 ס"מ חשוד לאנגיומיוליפומה.
שלפוחית שתן בקיבולת חלקית, ללא ממצא גס. הערמונית בגודל תקין, משקל 26 גר'.
אני מאד חרד ומודאג מתוצאות הבדיקה. על מה זה יכול להעיד? האם עלי להיות מודאג? איך אני ממשיך מכאן? ל - ct? ממוגרפיה?
אשמח להסבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח בדיקת א.ס בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2012הסר דאגה מלבך אנגיומ. בכליה ממצא שפיר ושכיח. כבד שומני -שכיח אך יכול לגרום לצרות-דיאטה והורדת משקל. המנגיומות בכבד-שפיר ושכיח לא ברורלי אם עשית US לא ציינת אך עם כן עשה מיפוי כדוריות או CT בטן לאשרור ההמנגיומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. עברתי US
ניר10/06/2012ובדיקות דם בלבד. שאלתי אם כך היא מה הגורם לכאב באזור הבטן שנמשך כבר שלושה חודשים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפיענוח בדיקת א.ס בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןמירי04/06/2012
שלום רב , אני כבת 32 בריאה ברוך השם. בינואר עקב כאבים ברום הבטן ובצד שמאל עשיתי גסטרוסקופיה ונמצא: דלקת נודולרית ברירית האנטרום ואפיטל עמודי ע"ש בארט באורך 3 מ"מ . נלקחה דגימה להליקובקטר שנשללה . לא נלקח ביופסיה מהבארט כי הרופא טוען שהוא זיהה ואין צורך.ניתן לי טיפול לנטון פעם ביום למשך חודש . לאחר הפסקה של כמה ימים חזרו הכאבים ומאז אני לוקחת עד היום לנטון פעם ביום. עכשיו יש לי שוב כאבים אם אני מפסיקה . שאלתי היא האם הדלקת הזו עוברת או שהיא כרונית ? האם יש טיפול אחר? הפחד שלי הוא שהאפיטל בארט יגדל ובגלל זה יש לי חרדות כל פעם שיש לי כאבים. האםא ני צריכה להמנע מנס קפה בכלל או שמותר פעם ביום? בנוסף שמעתי ששורש ליקוריץ טוב לטיפול בדלקות בקיבה ומשקם רירית. האם זה נכון ? מה אתה ממליץ? אני ממש מודה לך מראש על תגובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברום הבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2012זוהי מחלה כרונית המצדיקה מעקב אנדוסקופי וטיפול בלוסק ודומיו לפי ההסתמנות כדאי לבצע ביופסיות לשלילת דיספלסיה ואישור האבחנה בגסטרוסקופיה הבאה . איני מאמין בליקורץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' זמיר הנכבדדני04/06/2012
קיבלתי במיון טיפול פפ בעקבות חשיפה לנגיף האיידס. הטיפול כולל קומביויר וקאלטרה- למשך חודש. האם טיפול קצר מועד זה יכול להשפיע על התעוררות הפטיטיס בי (ממצב נשאות למחלה) ועלול לגרום לעמידות כלשהי לטיפול עתידי בהפטיטיס בי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' זמיר הנכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/06/2012הטיפול כולל גם למיוודין בקומביוויר שהוא תרופה לB כך שאין הדבר סביר. כדאי בכל מקרה לבצע בדיקה לאחר מכן באם הנך נשא של B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות סוכר + הפרעות בכבדרותם03/06/2012
שלום רב , בבדיקות דם האחרונות הנתונים החריגים הבאים התקבלו
ALT-76
PLATELETS 147
MPV 12
אני נמצא במעקב אצל רופא כבד וגסטרו , עד לתור הקרוב אני מודאג מאוד כיוון שבחודש האחרון ארעו לי 2 מקרים של היפוגלוקמיה.
כ 4-6 שעות לאחר האוכל הרגשתי רעידות בגוף ובדקתי בעזרת מד סוכר - 66 מ"ג.
בפעמים האחרות כשהרגשתי הרגשה דומה יצא 73.
התסמינים של ההיפו מוכרים לי מבת זוגתי ולכן מיהרתי לבדוק.
איזה כיוון כדאי לבדוק ? ביצעתי בדיקת אולטראסונד וגם החיידק ה.פילורי - יצאו תקין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
רותם04/06/2012ציינתי את נפילות הסוכר כמשהו שקשור כיוון שבבדיקות שעשית בעצמי לאחר צום או לאחר אוכל - אין לי סוכר גבוה.
יש רק מקרים של סוכר נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילות סוכר + הפרעות בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2012אם אין לך סכרת ואינך מקבל לה טיפול אלה הם ערכים בצום שאינםמצדיקים אבחנת היפוגליקמיה באדם בריא. אם מדובר בחולה סכרת הייתי מוריד או מחליף טיפול ושולל אינסולינומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה בבטן תחתונהלחמית03/06/2012
בת 60. מרגישה כבר כמה חודשים בבטן תחתונה תחושה משונה מאוד של כאילו מים זורמים. נורא קשה להגדיר בדיוק מה, אבל בגדול זו התחושה. בלי קשר, הייתי לפני שבוע אצל גניקולוג לבדיקה שגרתית. עשה לי אולטראסאונד ולא ראה כלום. האם להתעלם מהתחושה? זה משהו שיודעים? ללכת לבדיקה אחרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה בבטן תחתונה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/06/2012מה שאת מתארת יכול להתאים לגזים. ניתן לעשות אולטרא סאונד בטן רגיל לא גניקולוגי שיהיה כנראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת פעימות בבטן - בעיה בקיבהדוד02/06/2012
שלום, אני (בן 30) סובל מבעיות בבטן מזה למעלה משנה. בתחילה אובחנה דלקת קלה בקיבה (גסטרוסקופיה) וניתן טיפול תרופתי. לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש תחושת פעימות חזקה בבטן (מתחת לקו הצלעות בצדו השמאלי של הגוף) הדבר לווה לאחר מכן בבחילות חוסר תיאבון וצריבה בגרון. רופא המשפחה חושד שמדובר ברפלוקס. האם הדבר מסביר את תחושת הפעימות? האם ישנו טיפול שאינו תרופתי לתופעות, אציין כי אינני אדם שמן ואני אוכל במתינות ללא מאכלים שעלולים לגרום לרגישות (שמנים, חריפים וכד')
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת פעימות בבטן - בעיה בקיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/06/2012יתכן רפלוקס ובגילך לא צריך בירור חודרני אם אתה מגיב לטיפול.
התחושה של דפיקות בבטן לא ספיציפי ולא ברור אם קשור לרפלוקס ולא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות-צילום מעי דקאלון01/06/2012
שלום רב,
ברצוני לשאול האם בבדיקת בריום של המעי הדק ניתן לראות את כל המעי הדק???
מה ההבדל בין בדיקה זו לבין בדיקת וידאו קפסולה למעי הדק???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות-צילום מעי דק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2012שניהם בדיקות של הדמיית מעי דק-אחד עם רנטגן ואחד עם קפסולה.
הבדיקה של הקפסולה הרבה יותר רגישה להדמית פגיעה ברירית המעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהיעל01/06/2012
שלום,
בחודשים האחרונים (כ-5 חודשים) הבטן שלי נפוחה, בעיקר בצהריים-ערב. אין גזים, אין שינויים ביציאות. אין כאבי בטן.
בדיקות דם ושתן תקינות. בדיקה להליקובקטר פילורי - תקינה. בדיקות גניקולוגיות - תקינות. u.s כליות ושלפוחית שתן - תקין. בדיקת דם לציליאק celiac screen 3.5 .
מה ניתן לעשות, ולמה הנפיחות הזו בבטן ?
מפריעה לי מאוד הנפיחות בבטן בעיקר בשל הצד האסטטי, שכן אני רזה וזה מפריע.
בבוקר הבטן כמעט שטוחה ואילו בצהריים היא ממש בולטת ונפוחה. (בת 45).
אודה לך על הכוונה בנושא, מה עוד ניתן לבדוק, ממה נובעת התופעה הזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2012צריך לחשוב על רגישות למוצרי חלב- ניתן לנסות כלכלה ללא חלב.
יש אפשרות של תסמונת המעי הרגיז וממליץ להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה + השמנה
יעל25/06/2012תודה.
מה יוכל גסטרו להציע לי ? האם עושים בדיקות כלשהן ?
לפי ניסיוני הרופא הציע כדור זה או אחר ואולי הוא יעבוד...
אך האם אין בדיקות אותן ניתן לעשות בכדי לדעת ממה נובעת הבעיה ?
אולי על רקע הורמונלי (בת 45, שינויים במחזור וכו') ...
אשמח לדעת אילו בדיקות יכולות לסייע באיתור הבעיה.
* גם פעילות גופנית של כשעה ביום - הליכה נמרצת - לא משנה את המצב.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה + השמנה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/06/2012מעי רגיז היא אבחנה של שלילה והרופא יכול להזמין בדיקות על מנת לשלל מחלות אחרות.
האבחנה מבוססת על שיתוף פעולה עם הרופא וחשוב שיהיה לו אוזן קושבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןקוסטה31/05/2012
יש לי תחושה מוזרה בבטן וכאבים בלחיצה על בטן תחתונה מצד שמאל, קיבלתי מהרופא ספסמלגין והוא אמר שנקווה לטוב וזה לא משהו חמור... ממה הכאבים יכולים לנבוע? הוא אמר שיש מחלה שבה המעי מתעקם טיפה לצורה מסוימת ושם נאספים שאריות מזון וחיידקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2012לא ניתן להגיע לאבחנה לפי תיאור מילולי.
לא בטוח שאני בין גם ההסבר של הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מתמשך בזמן צואהעידן30/05/2012
שלום אני בן 24 , מזה 6-7 שנים סובל מבעיה של דימום בזמן הצואה.
הדימום לא מופיע בכל יציאה אך בשכיחות גבוהה, יש לציין שהדם הוא "טרי" .
הייתי כבר בסדרת בדיקות הכוללת קולונסקופיה ובדיקות אחרות (בזמן הצבא-מטעמו, ואחריו) בבדיקות אף פעם לא התקבלה תוצאה ולא היה ניתן לומר מה הבעיה.
בזמן האחרון אני מודאג מהמצב מאחר והוא חוזר על עצמו בתדירות גבוהה, האם יש סיבה לדאגה? מה ניתן לעשות-שהרי הבדיקות לא מניבות תוצאה.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מתמשך בזמן צואה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/05/2012הדבר הסביר ביותר הוא טחורים.
מציע בדיקה של פרוקטולוג אם לא היית.
אם כן מציע יעוץ חוזר של גסטרו.
בכל מקרה לאחר מספר שנים של דימום ניתן להיות בטוח שלא מדובר על מחלה קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציקלוספוריןתמר29/05/2012
שלום!בת 42 חולת קוליטיס מזה 5 שנים.התקף אחרון קשה מאוד ומאחר שעירוי סטרואידים לא עזר אני מקבלת ציקלוספורין,םורינטול ורספרים.למשך מספר חודשים. האם עם דיכוי המערכת החיסונית אני יכולה להמשיך בעבודתי בבית הספר(חטיבת ביניים ועליונה),האם יש חשש להדבקות במחלות מסויימות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציקלוספורין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/05/2012יש סיכון של זיהומים מסוימים אך לא עקב עבודה בבית ספר.
יש מחלות מסוימות ורספרים זה טיפול מונע לחלק מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)