מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך לשאילתי חוALK. PHOSPHATASEסנא11/10/2012
יצויין כי לפני שישה חודשים היה לי ערך ויטמין D 17 וטו עלפלתי ל 3 חודשים ואז עלה ל 72 , לפני שבוע התברר כי ירד ל 44 ,האם ז ה יכול להיות גם קשור ל חוALK. PHOSPHATASE ערכים גבוהים ף אני גם מרגישה בכל תזוזה לא נכונה או סתם פעילות שעושה בכאבים לבגוף שנמשכים ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאילתי חוALK. PHOSPHATASE - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2012העליה היא מתונה מאוד.
יתכן ממקור כבד ועצמות למשל. יש לבדוק ggt ואם זה מוגבראז יש מקור כבדי.
לא חושב שזה קשור לתלונות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוALK. PHOSPHATASE ערכים גבוהים
סנא12/10/2012תודה על תשובתך ה GTT 14 וה GPT 12 וה GOT 20 ' בבדיקות הכל היה תקין חוץ מערכים אלה : CHOLESTEROL 195.8 mg/dl TRIGLYCERIDES 76 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 57 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 124.1 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL mg/dl 139 האם י תכן סוגי תרופות גורם לעליה במה ממליץ לי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריהיוני11/10/2012
שלום רב,
אני טס לחופ השנהב וקונגו פעם בשלושה חודשים לתקופה של שלושה, ארבעה ימים.
האם שווה לקחת "מלרון" לתקופה קצרה כ"כ? הבנתי שזה הורס את הכבד...
זה נכון שזה הורס את הכבד ואת הכליות??
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2012לא הורס הכבד אך אנני יודע ההמלצות בור האזור הזה.
אם מומלץ תיקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר וטרומבוציטופניהאורטל11/10/2012
שלום,
הבנתי שיכול להיות קשר בין חיידק ההליקובקטר לטרומבוציטופניה.
על רקע של טרומבוציטופניה (סביב 40,000 PLT) עברתי סדרת בדיקות. בבדיקת נשיפה להליקובקטר יצא לי בפעם הראשונה 5 ולאחר כחודש 8.
בהוראת המטולוג התחלתי טיפול אנטיביוטי לחייד בקיבה, סיימתי את הטיפול לפני מס' ימים.
נכון לעכשיו, אין עלייה בטסיות.
השאלה שלי היא, תוך כמה זמן, אם בכלל, ניתן לראות עלייה בטסיות לאחר הטיפול בהליקובקטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר וטרומבוציטופניה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2012יש קשר והתוגבה סביב שבועיים עד ארבע שבועות. בסביב 20% של החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושלשולים לאחר כל אוכלסיגל11/10/2012
שלום רב
בחודשיים האחרונים אני סובלת מריבוי יציאות לרוב שלשולים .
כל מה שאני אוכלת מציק ומביא אותי לכך .
הפסקתי לפני חודשיים אפקסור וחשבתי שאולי יש לכך קשר .האם הגיוני?
ממה יכול לנבוע ?
הייתי אצל כירורג לא מזמן -לבדיקת שד - שם הוא זרק לי שיש לי בקע בטבור ?
האם יכול להיות קשר ?
נקודה נוספת : בשבוע האחרון הבת שלי גם נראה לי שגם הצטרפה לחגיגה , יכול להיות שיש איזה טפיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ושלשולים לאחר כל אוכל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2012זה דורש בירור- יתכן מעי רגיז קשור להפסקת הטיפול באפקסןר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדן10/10/2012
האם חיידק הליקובטר גורם לגלאוקומה? אני ממש בחרדה אני ארבעה ימים בטיפול בחיידק ומפחד מזה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2012אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובש על לחםאלירן10/10/2012
שלום רב,
אכלתי כמה פרוסות לחם שנקנה אתמול. אחרי שסיימתי לאכול ראיתי שעל חלק מהפרוסות שנותרו יש מעט מאוד עובש. ללחם לא היה טעם שונה מבדרך כלל אבל יתכן שאכלתי גם פרוסה עם מעט עובש בלי לשים לב, מה ההשלכות של זה??
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובש על לחם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2012לא חושב שיש השלכות- יש חומצה בקיבה שתחסל החיידקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי כבד גבוהים חוסר אונים כברשרון10/10/2012
שלום..
בשנתיים האחרונות מתקבלות תוצאות בדיקות דם עם ערכי כבד גבוהים
ALKP 156 שהנורמל זה 120
ALT 55 גבוהה מהנורמל 37
GGT 63 שהנורמל זה 55
עשיתי מספר פעמים בדיקות וכל פעם יצאו חריגות כאלה פחות או יותר כבר שנתיים
בנוסף לאחר עוד בירורים התגלו עוד חריגות
Aאימונוגלובין 792-שהמקסימום הנורמלי זב 400
ASCA IGA 42 שהנורמלי זה 20
ASCA IGG 38 שהנורמלי זה 20
סטייה קלה בRBC שזה לא קשור לכבד אבל 5.56 הנואמה זה 5.5
יש לציין שאין לי כאבי בטן ולא היה לי זיהום שידוע לי עליו (זה מה שתמיד שואלים אותי הרופאים)
רופא המשפחה אמר לי "לעזוב את זה" ושאם אין לי כאבים להתעלם.
אחרי שקראתי באינטרנט על סיבות לעלייה בערכי כבד אני מעדיף שלא לקבל אל הייעוץ הזה . אם יש לי משהו לא תקין בגוף במשך שנתיים לא עדיף לבדוק אותו???...
הלכתי לעוד מומחה פורפסור למעשה ששלח אותי לבדיקת קולונסקופיה
ואחרי זה ביופסיה.
שאלתי היא כזאת... לשם מה קולנסקופיה? אחרי שהחכמתי האינטרנט אם אני לא טועה זה יותר קשור למעיים.... אני טועה?
אולי כדי לי לוותר וישר ללכת לביופסיה?..
מה האפשרויות שלי?
אני אדם בריא בדכ בן 27 שומר על תזונה נכונה וכושר גופני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי כבד גבוהים חוסר אונים כבר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2012בדיקת asca חיובי יכול להצביע על דלקת במעיים ויש שינוים בכבד משני לדקלת במעי.
ולכן נראה לי מוצדק לבצע קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אם הבנתי נכון
שרון11/10/2012דלקת במעיים יכולה להשפיע על ערכי כבד?
דלקת יכולה גם להיות קיימת ללא תסמינים?
לא ציינתי שאני מתאמן בחדר כושר אולי לזה יש השפעה גם כן?
למרות שהפסקתי בשביל הבדיקות לשבועיים שלושה וזה לא הששפיע על הבדיקות?
אגב- האם תאורטית יכול להיות מצב שלא יממצא באף בדיקה שום ממצא
ו "סתם" יש לי ערכי כבד גבוהים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אם הבנתי נכון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2012יש מלת כבד אחד psc שקשור לדלקת במעי.
יש גורם לעליה בבדיקות אך לא חייב להיות משהו מסוכן.
יתכן למשל כבד שומני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תזערו לידניאל10/10/2012
שלום רב, האם חיידק הליקובטר בקיבה גורם לתחושת משהו תקוע בגרון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תזערו לי - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/10/2012לא , למרות שנקשרו לו דברים שונים ומשונים למעט גסטריטיס כיב פפטי וגידולי קיבה למיניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתוצאות בדיקת סיטיקרן10/10/2012
שלום לרופאים, לאמי גילו בסי.טי:
1. ממצא קולון עולה חשד לתהליך תופס מקום (עיבוי דופן היקפי במעבר איליום)+ בלוטת לימפה מוגדלת בשומן המדיאלי 1.1 ס"מ
2. תהליך תופס מקום בכבד בגודל 4X6 ס"מ (יכול להתאים לפיזור משני)
3. מוקד היפודנסי בגוף הלבלב הדיסטלי בגודל 0.5 ס"מ
4. ציסטה פרא פלבית בכליה שמאלית בגודל 1.5 ס"מ
היא בת 85, בריאה לחלוטין בגופה ובנפשה ללא מחלות רקע ולא לוקחת תרופות בכלל. מתפקדת לבד ועצמאית לחלוטין ופעילה.
היא לא מעוניינת בטיפול כימו במידה ותצטרך ולא מעוניינת לעשות ניתוח, אלא אם זה משהו קטן ומקומי (לא פתיחת בטן). התבקשנו לעשות בדיקת קולונוסקופיה כדי לעשות ביובסיה ולדעת בדיוק מה זה.
שאלות:
1. האם יש טעם בבדיקה או שלאור הממצאים זה "בטוח" סרטן עם גרורות? (במידה וזה סרטן היא לא רוצה לטפל)
2. למה צריך אישפוז לפני הבדיקה (בזמן ההכנה לבדיקה)?
3. האם ניתן להסיר גידול מהמעי (קולון עולה) בניתוח ללא פתיחת בטן?
4. האם ניתן לטפל אח"כ בכימו "קל" ללא תופעות לוואי?
5. האם מקובל או הגיוני לקבל את בקשתה של אימי בשל גילה לא לעשות כלום ולא לטפל לאור הממצאים?
סליחה על הסיפור הארוך, אני לא יודעת לאן לפנות, איך להתקדם אם בכלל... אני רוצה להציל אותה והיא לא נותנת לי.
תודה רבה על תשובתיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתוצאות בדיקת סיטי - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/10/2012אין הכרח באשפוז , יתכן שלאור גילה ומצבה עדיף להכינה היטב לקולונוסקופיה ואולי גם מתכוונים לקחת ביופסיה מהממצא בכבד. ללא היסטולוגיה אין בטחון מלא אם כי נראה שמדובר בממאירות. ההחלטה לגבי הטיפול היא תמיד של החולה . אם אכן מדובר בממאירות יתכן שיש לכרות מעי ימני +כריתת אונת כבד או לפחות לטפל בכימותרפיה , שניהם לא שפירים. ההחלטה הסופית היא של החולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, עזרת לי מאוד.
קרן10/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהמירה09/10/2012
שלום,
האם אנשים עלולים לזוז במהלך קולונוסקופיה ובכך להגביר את הסיכון לניקוב המעי?
שמעתי שישנם אנשים הסובלים מכאב או מגיבים באגרסיביות או בדיסאינהיביציה כתופעת לוואי של חומרי הטשטוש. עד כמה זה נפוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2012נדיר מאוש שזו בעיה ממשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס שלא ככ מגיב לטיפול תרופתישרון09/10/2012
שלום,
בת 37 סובלת מריפלוקס כרוני. נוסה טיפול באומפרדקס חודש וחצי ללא שיפור במצב וכרגע
נוטלת קונטרולוק 20 מ"ג פעמיים ביום עם שיפור מזערי. סובלת משריפה מאוד לא נעימה בבית החזה שפשוט מתסכלת!!!! האם מתן של זנטק דרך הוריד למשך שבוע יכול להקל ? האם כדאי לשלב כדורי גביסקון לתקופה מסויימת
והאם ניתוח לתיקון במקה של ריפלוקס חמור מומלץ והאם יש לניתוחים מסוג זה הצלחה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס שלא ככ מגיב לטיפול תרופתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/10/2012יש צורך לבדיקה של רופא גסטרו עח מנת 1) להגיע לאבחנה דרך גסטרוסקופיה
2) לתת תרופות כמו אומפרדקס במינונים יותר גבוהים.
יש לשקול מתן nexium במינון עד 40 מ"ג פעמיים ליום- טיפול יותר חזק.
אם זה לא עוזר לאחר מסםר שבועות יש להמשיך בבירור גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכול.מאיה09/10/2012
אני כבר הרבה מאוד זמן סובלת מבעיות במערכת העיכול.
יש לי חיידק אליקובקטור כבר בערך 6 שנים. טיפלתי כמה פעמים אנטיביוטית ולא עזר. סבלתי מכאבי בטן עזים. עכשיו קצת פחות אבל עדיין קיימים פה ושם.
אני סובלת מבחילות על בסיס יומיומי, אני מתנהלת במזון על פי הבחילות.
תחושות של רצון להקיא פה ושם עולות אבל בפועל אני לא מקיאה.
צרבות יש גם כן לעיתים.
יש לי תחושות של קוצר נשימה, אני מרגישה אותם בעיקר בישיבה ממושכת, כשאני אוכלת כמות מכובדת, או כשאני מתאמצת.
הרבה גזים מהקיבה, בטן נפוכה.
אי ספיגה של ברזל (IRON עומד על 50, פריטין בערך 8 (היו זמנים של 3.6).
עד שהגוף ספג ברזל (250) הוא נעלם מהר וירד חזרה לסביבות ה 50.
לקחתי כדורי ברזל ומשקאות למיניהם. לא עוזר.
דברים נוספים שאחרים טוענים שיכולים להיות קשורים - מתן שתן תכוף (לא בהכרח כמויות גדולות אלא לעיתים רבות) וכן צואה שלעיתים צפה.
יש לי תנודות רבות במשקל. אני לעיתים אוכלת הרבה, אבל יורדת במשקל. לרוב יש ירידה, של 2-4 קילו, פה ושם עליות. גובה 158 גיל 20 שוקלת כרגע 46.
בנוסף כשיש לי צורך לגשת לשירותים זה מתחיל בכאב חד מאוד באזור פי הטבעת ורק אז בתחושה שיש לי צורך להתפנות. כאב שמשתק לאותם רגעים, כמה שניות כואבות מאוד שאי אפשר לשבת או ללכת.
אשמח לשמוע את דעתך,
עייפתי מללכת לרופאים שלא עושים כלום, ולכן גם לא מוצאים כלום.
לדעת לפחות כיוון, אם זה אומר שחייב להיות משהו, מה זה יכול להיות. משהו... איזה שהוא קצה חוט...
סובלת כבר שנים רבות מכל אלו (בסביבות 7-8 שנים).
אני בת 20.
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במערכת העיכול. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/10/2012הבעיה ארוכה ואני לא יודע איזה ברור שעשית עד עשיו.
יש צורך להפנות לרופא גסטרו- לחחות דעת עם כל החומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיברוטסטליאור09/10/2012
שלום
רופא גאסטרו שלח אותי לבדיקה שנקראת PIBROTEST והוא שלח אותי למרפאה בבית החולים איכילוב, לאחר ששוחחתי איתם הם לא מכירים את הבדיקה הזאת. הם מכירים רק בדיקה שנקראת פיברוסקאן. שוב דיברתי עם הרופא והוא טוען שהם עושים זאת. כרגע אני נופל בין הכיסאות ולא יודע לאן לפנות. אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיברוטסט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2012פיברוטסט היא בדיקת דם שעושים במעבדת רמב"מ בירושלים.
פיברוסקן היא בדיקת אולטראסאונד.
שניהם מצביעים על חומרת הפיברוסיס בכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות בהזנה דרך PEGלב09/10/2012
שלום,
לסבא שלי נוצר מצב שהוא אינו יכול לאכול עקב גידול שלוחץ לו על הושט (הגידול מחוץ לושט), ויוצר ספזם כלשהו שגורם לחסימת המעבר מהושט לקיבה.
בבית חולים ביצעו לו החדרת PEG, וכבר שבוע שמנסים להאכיל אותו בפורמולות אבל זה גורם לו להקאות ממושכות כך שהפורמולה לא נקלטת בקיבה.
החליפו לו פורמולה, הורידו את ההזנה למהירות מינימלית של 25 מ"ל לשעה, נתנו PRAMIN.
מה עוד ניתן לעשות (להציע לרופאים המטפלים לעשות), על מנת לתת לו תזונה?
אולי יש איזה פורמולה עם פחות מרכיבים (פחות ריכוז של רכיב מסויים שיכול לגרום להקראות).
אולי לדלל אותה.
אולי לתת לו אוכל ממש מרוסק/לעוס דרך ה-PEG.
אולי יש דרך לחסום את המעבר מהקיבה לושט.
.
.
.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות בהזנה דרך PEG - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2012אני חושב שסבא מאןשפז במחלקה שלי והבעיה כבר טורפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס - הקפצת שאלה שלא נענתהמישהו09/10/2012
שלום רב,
אני בן 27, מזה מספר חודשים סובל מרפלוקס שככל הנראה נגרם מטיפול תרופתי שהרפה את השריר הסוגר התחתון של הושט (סימבלטה).
בהנחה שאכן זהו הגורם, הפסקת הטיפול הרפואי בתרופה האמורה יכול להחזיר את מצב השריר הסוגר לקדמותו (מצב מהודק יותר), או שיש לנקוט פעולה אקטיבית בנידון - תרופה או טיפול אנדוסקופי?
טיפול בלנטון 30 מ"ג ליום במשך חודש, הניב שיפור חלקי בלבד בתסמינים, שחזרו לאחר הפסקתו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - הקפצת שאלה שלא נענתה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/10/2012אני בספק אם הסימבלטה אחראי לכך , ברם, קח לנטון או נקסיום ובחן אם אתה מסתדר בלעדיו בעוד חודש חודשיים. אין שום הצדקה לטיפול ניתוחי בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)