מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעה של טיפול אנטיביוטיהילה26/07/2011
שלום רב! אני בת 35,ללא רקע של מחלות כרוניות, לפני 3 ימים התחלתי טיפול אנטיביוטי בדלקת בדרכי השתן, אוגמנטין 875 מ"ג ( פעמיים ביום), עד כה הספקתי לקחת 7 כדורים.
יש לציין שעוד לפני כן הייתה לי רגישות וצריבה בבטן, אלו תופעות שיש לי מדי פעם כתוצאה כנראה מחומציות יתר, רופא משפחה שלי פעם ציין שיכול להיות שזה רפלוקס ( אבי סובל מבעיה זו), לא בדקתי את הנושא לעומק. מאז נטילת אנטיביוטיקה, התחלתי להרגיש גם מדי פעם בחילות, מעט שילשול ומעט כאבי בטן (אבל יותר ממה שבדר"כ בזמן נטילת אנטיביוטיקה)
היום בערב, לאחר נטילת כדור נוסף( לאחר אוכל), אכלתי גם שזיף שהיה די חמוץ, כמה דקות אחרי זה נתקפתי בכאבים חזקים בבטן (כמו התכווצויות בבטן), שמעולם לא הרגשתי,לזה נלווה שילשול חזק והתקשות של הבטן.נבהלתי עד כדי כך שחשבתי לנסוע למיון, אך לאחר כמה זמן עוצמת הכאבים פחת, הבטן התרככה,אך עדיין נשארה תחושת חום וצריבה באיזור הטבור. האם זה יכול להיות בגלל השילוב של שזיף ואוגמנטין? האם זה סימן שעליי להפסיק ליטול אנטיביוטיקה זו? המרשם שהיה לי בכלל ל 10 ימים, הבנתי שהמינימום זה 5 ימים.האם זה סיכון לנסות לקחת עוד כדור מחר בבוקר ולראות? הייתי רוצה כבר לסיים את הטיפול בדלקת בדרכי השתן בייחוד שיש כבר שיפור במצב אבל מצד שני אני חושששת לנזק שיכול להיגרם לכיבה.
אודה מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של טיפול אנטיביוטי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2011אלו תופעות לואי של augmentin.
מציע להתייעץ עם רופא המטפל אם הטיפול שקבלת מספיק ואם לא לעבור לטיפול אחר.
בכל מקרה כדילהפסיק הטיפול הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טאבניקיעל26/07/2011
שלום וברכה,
אני כעת בטיפול נוסף בגלל הליקובקטר. התרופות שאני נוטלת: נקסיום + מוקסיפן + טאבניק למשך 10 ימים.
אני לוקחת את הנקסיום והמוקסיפן די סמוכים (הפרש של שעה), בבוקר ובערב.
את הטאבניק אני צריכה פעם ביום אז אני לוקחת אותו ב-6 בערב.
הבעיה שהחל משעה 9 או 10 מתחילים לי כאבי גב מאוד קשים (מעריכה שקשור לטאבניק), בעיקר בצידי הגב ובחלק התחתון. הכאבים מאוד חזקים עד שקשה לי לעמוד באופן זקוף, ואני הולכת כפופה מאוד, או הולכת לשכב במיטה ואז זה פחות מורגש או לא מורגש בכלל. (אם אני שמה בקבוק מים חמים מתחת לגב הכאבים לא מורגשים).
האם זה נורמלי? חוץ מזה, אני מרגישה חולשה כללית וכאבי בטן מעט יותר חזקים מאלו של החיידק. אך זה נראה לי תופעות נורמליות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאבניק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2011אני לא בטוח שיש קשר בין כאבי הגב לtavanic.
ניתן לשנות שעת הטיפול ולראות אם זה משפיע.
מציע להפנות לרופא המטפל לבדוק כאבי הגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CERULOPLASMIN נמוךעדי25/07/2011
שלום רב,
אני בת 25, לפני כחודשיים ביצעתי בדיקות דם כלליות-הכל יצא תקין,מלבד בתפקודי כבד GOT=36, GPT=59. בבדיקת הדם מהיום הללו יצאו תקינים(GOT=30 GPT=32) וכן כל שאר התוצאות של תפקודי כבד, אולם CERULOPLASMIN יצא 17.4. האם רק על פי חריגה זו יש חשש למחלת ווילסון? האם עליי לבצע בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CERULOPLASMIN נמוך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/07/2011רוב הבדיקות של צרולופלזמין מעט נמוך לא של וילסון.
עליך לעבור בדיקת עיניים לחפש טבעת ע"ש קייזר פליישר וגם איסוף שתן של 24 שעות לנחושת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הקאותשרה25/07/2011
אימי בת 73 לאחר 3 טיפולי כימו. לאחר הטיפול השלישי פיתחה חום נויטרופני והקאות. כמובן שהיא קיבלה טיפול אנטיביוטי אינטנסיבי, ויצא שבמשך כחודש ימים הקיאה המון. היא לא יכלה לאכול וקיבלה הזנה לוריד. (היה גם כיב מדמם במהלך האישפוז שנרפא). כעת היא שבועיים כבר בבית ואוכלת עצמאית, אם כי סובלת מחוסר תאבון. הבעיה היא שמידי פעם כשהיא מתחילה לאכול היא מקיאה. אחרי שהיא נרגעת היא ממשיכה לאכול ומחזיקה את האוכל.
שאלתי - האם יתכן שבגלל שהקיאה הרבה נוצר איזשהו רפלקס של הקאה שעדיין לא נרפא? אציין שהיא מקבלת לוסק. האם יתכן שמההקאות נפגע השוער בקיבה?
האם מצבים כאלה יכולים להירפא?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הקאות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/07/2011לא ציינת איזה גידול ואיזה טיפול.
לאחר הקאות מרובות יכול לנית שינוים בתנועה שך המעי.
בדרך כלל מתאוששים עד לטיפול הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לכך-השלמת פרטים
שרה25/07/2011לאימי לימפומה של תאי בי גדולים, מטופלת עם פרוטורול r-chop, אך כעת תמשיך רק עם טיפול ביולוגי של מבטרה בגלל שהכימו סיבך אותה מאוד. מבחינת הגידול - הבלוטות שהיו נעלמו. במהלך האישפוז חשבו שהיא מקיאה מהכיב בקיבה, ומהאנטביוטיקות החזקות שלקחה. עשו ct שבו ראו בקע סרעפתי בינוני מכיל קיבה, אך באישפוז לא התיחסו כלל לבקע. ועשו גסטרוסקופיה שהדגים את הכיב.באישפוז היא הקיאה המון במשך חודש, כל מה שהכניסה לפה או שתתה. עכשיו היא מקיאה מעט, בד"כ כשמתחילה לאכול.
כתבת לי שהקאות מרובות יכולות להשפיע על תנועת המעי, האם יכול להיות שיש איזשהי פגיעה בגלל ההקאות? או הפרעת אכילה?
היא שבועיים אחרי האישפוז ועדיין מקיאה מידי פעם.
מודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לכך-השלמת פרטים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2011אני מניח שזה שילוב של הכימו והכיב. יש מגממה של שיפור ואני ממליץ רק לחכות שיא תתרחק עוד יותר מהכימו.
כמובן חשוב לראות התשובה של סוג הביכ בקיבה ואם יש החיידק הליקובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך- האם לוסק יכול לגרום להקאות?
שרה27/07/2011בהמשך להקאות- אימי נוטלת לוסק לפני האוכל, האם יתכן שלוסק גורם להקאות? ואם כן האםמ לוסק שנלקח בבוקר יכול לגרום להקאה גם בערב?
בנוסף היא לוקחת ציפרלקס שגם עלול לגרום להקאות.
היא טיפוס שמקיא מהמון תרופות, ועכשיו חשבנו שאולי נטילת התרופות הנ"ל גורמת לה בעצם להקיא. ומדובר במכלול של מצבים שאולי הכל ביחד גורם כנראה להקאות...
מודה מאוד
וברכות על הפורום המנוהל נהדר, ועוזר לרבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך- האם לוסק יכול לגרום להקאות? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2011יש אופציה להחליף מלוזק ללנטון שהוא מאותה קבוצת כדורים ולעקב. עקב יכיב חשוב לקבל טיפול שמפחית יצור החומצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזליונתן24/07/2011
שלום רב
בבדיקות דם שערכו לי נמצא חוסר ברזל (ערך 58 FE IRON )רופא המשפחה העביר לי הפניה להתייעצות מומחה גסטרואנטרולוגיה עם הערה אנמיה מיקרוציטיק קל. שאלתי מה יכול להיות הקשר של חוסר הברזל עם מחלות מעי/כבד?האם יש טעם ללכת לרופא גסטרו? והאם לא מספיק לקחת כדורי ברזל ?
תודה מראשפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בברזל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/07/2011אם יש חוסר ברזל אז יכול להיות מקור של דימום במערכת העיכול ובעיה של ספיגה של ברזל.
רצוי לבדוק רמת ferritin שמשקף מחסני ברזל בגוף.
לא טוב רק לקחת ברזל בכדורים בלי לדעת מה הבעיה.
בהתחלה גם מחלות קשות יכולות להגיב לתוספת ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל תקועאבי24/07/2011
שלום
יש לי בעיה מהשבועיים האחרונים יש לי קושי בבליעה קורה לי שאני לא מצליח לבלוע ושזה ירד כאילו הוא יורד רק חצי ורוצה לעלות כל הזמן. ואני מרגיש כל הזמן כאילו אוכל תקוע לי ולא ירד ולפעמים שאני עושה גרפס אז אני מרגיש את האוכל רוצה לצאת ולפעמים טיפה יוצא.
האם זה מסוכן שאפשר להחנק מזה?
והאם הרופא המתאים זה גסטרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל תקוע - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2011יתכן הרבה דברים ויש צורך לבצע גסטקוסקופיה. יש בעיה גם בושט אך מקובל לתת טיפול נגד רפלוקס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפאסאליפת24/07/2011
האם שימוש ממושך ברפאסאל יכול לגרום לעליה חולפת באינזימי הכבד, ולבלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד?
והאם נכון להחליף רפאסאל כטיפול ל- UC אחרי שנים רבות?
חולה UC ברמיסיה תמיד - 4 גרם רפאסאל ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאסאל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2011ניתן לשקול הקטנת מינון של רפאסל ל2 גר לשמירה רמיסיה אך רק לאחר דיון עם רופא הגסטרו המייעץ.
רפאסל יכול לגרם לאנזימי הכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפאסאל
יפת25/07/2011תודה,
מה לגבי בלוטות לימפה מוגדלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפאסאל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/07/2011לא קשור לרפאסל לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בדרכי המרהיפת24/07/2011
האם בתחילת התפתחות מחלה זו אינזימי הכבד עולים? וסמני CA19-9
האם כל זמן שהאינזימים תקינים אין חשש להתפתחות המחלה?
מה הוא הזהוי לתחילתה, ובחשש לסרטן בדרכי המרה האם יש לבצע MRCP?
אדם עם סיכון מוגבר לסרטן בדרכי המרה! ללא כל טיפול ועם בדיקות תקינות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בדרכי המרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בדרכי המרה
יפת25/07/2011אין כאן תגובה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בדרכי המרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/07/2011קשה לאבחן בשלב מוקדם , אין מחקרים טובים בנושא ואין המלצות.
גם אנזימי הכבד וסימני סרטן יכולים להיות תקיונם גם בשלב מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצי קיבה+ עצירות כרוניתsendm24/07/2011
שלום
זה זמן רב ( כמה שנים ) אני לא נכנסת לשירותים באופן סדיר , פעם בשבועיים וגם זה בקושי.. - אני לא מרגישה צורך , אין לי כאבי בטן .. אז אני לא יודעת אם לקרוא לזה עצירות כרונית
בזמן האחרון התחיל לי תופעה חדשה של מיצי קיבה שעולים לי לגרון כמה פעמים ביום 3- 4
הייתי אצל רופא גסטרולוג והוא נתן לי לי סירופ משלשל
אני לא יודעת אם הסירופ הזה יעזור לי לטווח הארוך ( לא נראה לי)
זהו מקרה שצריך לחקור ולגלות את שורש העניין
כנראה זה לא מספיק חשוב לאותו מומחה - אשמח לשמוע בעצתכם
אני יודה לכם מאוד.. (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצי קיבה+ עצירות כרונית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2011הכי סביר שמדובר על מעי רגיז - בעיקר הסוג עם עצירות.
יתכן ויש צורך לבירור קצר אך זה לשקול דעת של הרןפא גסטרן שלך. יש סירופ של אבילק שאפשר לקחת לטווח ההארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרואנה24/07/2011
שלום,
ברצוני לדעת האם כאשר הלשון מחופה { סוג של שכבה לבנה על הלשון} ולא בצבעה הטבעי- ורדרדה.
זה מעיד על בעיות כלשהן במערכת העיכול?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2011יתכן פטריה או התייבשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני בספורטאיםאורי גרוס24/07/2011
שלום רב,
שמי אורי, ואני בן 37, גובה 1.72, מבנה גוף מלא ומוצק.
אני ספורטאי חובב ברמת פעילות גבוהה - מרתוניסט וטריאתלט ומתאמן נכון להיום כ-15-18 שעות בממוצע בשבוע (שחייה, ריצה, אופניים).
לפני כשנה, בעקבות פציעה, נאלצתי להפסיק את האימונים כליל לכחצי שנה.
בחצי שנה זו והעליתי משמעותית במשקל (כ-12 ק"ג).
בבדיקות דם תקופתיות, בסיום התקופה שלא התאמנתי, כל המדדים חרגו מהנורמה לרעה (סוכר, טריגליצרידים, כולסטרול, HDL,LDL, אנזימי כבד). חשוב לציין שבבדיקות התקופתיות בשנים הקודמות, הכל היה תקין למעט אנזימי כבד מוגברים מעט.
לפני חצי שנה חזרתי כאמור להתאמן ועד עכשיו הורדתי 10 ק"ג מתוך ה-12 שהעליתי ובבדיקות דם שביצעתי בשבוע שעבר כל הערכים חזרו לנורמה (טריגליצרידים, סוכר, כולסטרול, HDL, LDL, לחץ דם, אנזימי כבד).
הנתון היחיד שנותר מחוץ לנורמה הוא העמילז.
רופאת המשפחה המליצה לי על אולטסאונד על רקע של חשש לכבד שומני, ואכן בסיכום האולטרסאונד יש חשש לכבד שומני והופניתי להמשך בירור.
שאלותיי :
1) האם יש קשר בין פעילות ספורטיבית רבה לכבד שומני ?
2) האם ייתכן שה'נדנדה' של המשקל בשנה האחרונה היא זו שגרמה לכבד השומני והאם המצב הפיך? 3
) מה זה אומר 'המשך בירור'?
תודה,
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני בספורטאים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/20111-יש קשר בין העדר פעילות גופנית וכבד שומני
2-המצב הפיך לאחר ירידה במשקל
3- המשך בירור הוא בעיקר לדעת שכבד שומני הוא המקור ולא מחלות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנידני24/07/2011
בבדיקת אולטראסונד" כבד שומני דרגה1". אודה לתשובתך במה בדיוק מדובר,איך ניתן לתקן את המצב,ממה להמנע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/07/2011הסיבה המרכזית לכבד שומני הינה עודף משקל (אפילו קל) מלבד זאת רמות טריגליצרידים גבוהות, סכרת, תרופות ועוד. ברוב המקרים לפיכך הורדה במשקל יכולה להוריד את מידת השינוי השומני בכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרה מכווץלמיא24/07/2011
שלום , אני בחורה בת 27. נתבקשתי לעבור בדיקת אולטרה סאונד בטן עקב הקאות אחרי ניתוח קיצור קיבה, בממצאי הבדיקה רשום כיס מרה מכווץ. מה זה אומר ומה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה מכווץ - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/07/2011בד"כ זה מעיד על צום שאינו מספיק, במקרה שלך יתכן בשל פינוי איטי מקיבה לאחר גסטרופלסטיה . אם יש צורך בשלילת אבני מרה כיס מרה מכווץ יכול להוריד אמינות בדיקה לאבני מרה (בד"כ 95% אמינות). במקרה כזה בלבד ניתן לחזור על הבדיקה עם צום ארוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאק סקריןגיל23/07/2011
האם בדיקת דם צליאק סקרין שביצעתי במידה ויצאה תקינה הדבר אומר בוודאות שאני לא סובל מצליאק או מרגישות או אלרגיה למזון כלשהו ?
תוצאות הבדיקה הם 2.1 U/ml כשהסקאלה נעה בין 0.0 ל 40.0
אז ככה שהנחתי שזה תקין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צליאק סקרין - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/07/2011בדיקה תקינה שוללת צליאק כמעט בוודאות אלא אם כן יש בה ליקוי טכני או שהקפדת על דיאטה נטולת גלוטן מספר חדשים לפניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת MRIשרון23/07/2011
שלום רב, בבדיקת MRI שדיים אליה נשלחתי עקב גוש בחזה, נמצא גם הממצא הבא :
"ממצא ללואי-נגע כ 2 ס"מ בעל אות גבוה בערכי T2 באונה השמאלית של הכבד. לא עובר האדרה ברורה"
אשמח לקבל את הסברכם ודרכים להמשך ברור.
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת MRI - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/07/2011כנראה מדובר בחשדלהמנגיומה (הכי שכיח) אך אין זה וודאי במקרה הנ"ל(MRI אמין מאד להמנגיומות) כדאי לבצע בדיקת הדמיה נוספת או להתיעץ עם מומחה MRI נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)